A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Házast verik a gazda

2013.04.29. 18:29 Carnivore

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének (NER) dicsőséges országgyűlése már tavaly szeptemberben véleményt alkotott a családon belüli erőszak jogi kezeléséről, amikor rendkívül önkifejező, bátor, gavallér - és főleg kulturált - módon hajnalban sikerült megtárgyalnia és lesöpörnie egy olyan törvényjavaslatot, amely mindössze egész társadalmunkat érintő, elvi kérdésekre adott (volna) válaszokat, ami mindössze egy több mint 100 ezer fő aláírásával történt népi kezdeményezésen alapult és ami egy (állítólag) civilizált európai országban történt. Akkor Varga István képviselő úr (Fidesz), az ügy önnön felkent szellemi vezetője bizonyította: igenis lehetséges, hogy egy magát keresztény konzervatívnak valló tömörülés a legkisebb lelkiismeret-furdalás nélkül támogathatja a barbárságot, sőt, a „pater familias”-elv kiforgatásával („az apai hatalom korlátlansága”) tulajdonképpen a családi rend helyreállítását kívánja biztosítani. És példát is tud mutatni, ha kell. Sajnos azonban ez nem csak egy hazai valóságshow a derék (kis)gazdáról.

Azóta tudjuk, hogy Varga képviselő úr szerint az asszony helye a konyhában van és ha verik, azt lehet, hogy megérdemli, ráadásul ha szülne 4-5 gyereket, akkor talán még a pofonokat is megúszhatná. És igen, fideszes női párttársai megvédték, mert Varga igenis „tiszteli a nőket, előre engedi őket az ajtóban” és még virágot is tud nekik venni, ha kell. Tudjuk, hogy a magyar társadalom igen tetemes része még mindig egyetért a Varga-elvekkel (ehhez nem szükséges Századvég-felmérés: elegendő belekóstolni az internetes hozzászólások tengerébe). És azt is tudjuk, hogy nők is vannak köztük – akik amúgy ebben a környezetben szocializálódtak (magyarul: lejt a pálya).

Nos tehát, ebből kell kiindulnunk. És nemcsak nekünk, hanem Balogh József egykori kisgazda, most fideszes országgyűlési képviselőnek, Fülöpháza polgármesterének. Mert ha igazak a vádak, akkor ő bizony dicséretért házalhat Vargánál: a gyakorlatban alkalmazta a NER-előírást. Nyilván jogosan, hiszen az asszonynak fel kellett őt bosszantania ahhoz, hogy üssön. És így már tök jogos. A NER-ben biztosan.

asszonyveres.jpg

Balogh úr „bűnössége” esetén (igen, idézőjelben, mert csak a civilizálatlan, nyugati szellemű, szélsőségesen liberális emberjogi aktivisták nevezhetik bűnnek az asszonyverést!) kénytelen lesz felvásárolni egy kisebb virágüzletet és előreengedni mindenkit a parlamenti ülésterem bejáratánál. Szegény ember ő, akit bántanak. Még szerencse, hogy ezzel el lehet majd intézni a dolgot. Szerencse, hogy nem kell komolyan venni a családon belüli „erőszak” című marhaságot (különben is, miféle család? Hiszen csak az élettársáról van szó, hoppá! Lám, mi mindenre lehet jó a negyedik alkotmánymódosítás...). Egyébként meg be volt rúgva, így pláne el lehet nézni az ilyesmit. Hiszen így meg sem történt az egész. És a pia a hibás. (Ezúton javaslom az ittas vezetés büntetésének törlését is a BTK-ból.) Meg a feleség, aki meg majd szépen meggyógyul.

Nos, kedves olvasóink. Ideje felébrednünk végre ebből a rémálomból (és most nem Balogh vélt vagy valós bűnösségéről, hanem az elvről esik szó). Ideje tisztán és világosan fogalmaznunk: a konzervativizmusba ez nem fér bele. A kereszténységbe ez nem fér bele. Az alapvető társadalmi normák rendszerébe (legyenek azok bármilyen politika által befolyásoltak) ez nem fér bele. Nem fér bele a szabadságba, nem fér bele a demokráciába és nem fér bele jogállamiságba. Így egyetlen férfi, férj, apa, gazda, országgyűlési képviselő, polgármester sem viselkedhet. Egy ilyen ember nem mutathat példát a társadalomnak. Nem bátoríthatja férfitársait efféle bűnök elkövetésére.

Az emancipáció nem bűn, az asszonyverés viszont igen. A tavalyi Varga-botrány is azért volt súlyosabb, mint annak elsőre tűnt, mert olyan elvi állásfoglalást jelentett a kérdésben, amely az egész társadalomra kihatással volt/van/lesz. És ha hagyjuk, hogy ez a „szellemiség” továbbra is ott legyen bebetonozva a társadalomban, úgy soha nem fogunk megindulni az emberré válás útján.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a cikket!

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

11 komment

Címkék: demokrácia konzervativizmus jogállam családon belüli erőszak közállapot

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr405252993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyreo 2013.04.29. 19:40:21

Tudom, hogy én vagyok naiv, de valahol nekem már az is megdöbbentő, hogy ez egyáltalán még felmerül valakiben, nemhogy országos morális kérdéssé váljon.
Más a state capture szépen lassan teljessé válik:
index.hu/belfold/2013/04/29/sotetedik_az_uvegzseb/

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.04.29. 19:46:45

@Tyreo: igen, következő cikk lesz itt is.

Kandeláber 2013.04.30. 08:28:47

Egy másik blogon tegnap megjósoltam, hogy a trafik-ügy és a Laborc-ügy, amelyekkel a kormány és az ellenzék csörtézett napokig, új botrányok miatt szép csendben elalszik.
És igazam is lett, most Balogh gazda és az ő vak komondorja a sztár.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.04.30. 08:51:54

@Kandeláber: igazad is lenne (valóban ez volt a legvalószínűbb lefutás), de Cser-Palkovics és Vas urak (nyilván Sir Robin személyes sugallatára) máshogy döntöttek. Ez egyben válasz @Tyreo: -nak is:
kard.blog.hu/2013/04/30/fustuvegzseb_visszaeles_kozerdeku_adatigenylessel

Kandeláber 2013.04.30. 09:21:53

@timargabor: Wait and see. A vak is azt mondta.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.30. 13:37:44

@Kandeláber: még lehet mondták is neki, hogy meg kéne verni az asszonyt, hogy ne foglalkozzon már mindenki a trafikokkal...:S

és az a durva, hogy el tudom hinni egyik másik fideszesről...

Sadist 2013.04.30. 14:08:10

Naponta verik össze az emberek egymást, férfiak, nők, gyerekek mindenféle párosításban, nem érzem át a hírértékét.

Husz_János_Puszita 2013.04.30. 17:06:22

Ez a fajta rossz értelemben vett patriarchizmus neveli ki a családokban azokat a választókat, akik tekintélyelvű demagóg vezetőket szavaznak hatalomba.

A bírói gyakorlatban az ittasság nem enyhítő, hanem súlyosbító körülménynek számít.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.04.30. 21:09:01

Sittre vele! Megszolgálta.
Oszt majd ott a másfél mázsás, kiéhezett kancigánynak magyarázza meg, hogy "deténylegnemakarommaeste".

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.04.30. 21:11:41

Most olvastam... :))

Szerencsétlen Baloghnak én is üzenem:

"Essé'át a komondoron!"

galeria.index.hu/blogok/2013/04/30/vak_komondor/

"Aki nem bírja a pálinkát, ne tartson vak komondort!"
süti beállítások módosítása