A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Miért büntet Európa?

2012.01.17. 14:17 timargabor

Ismeretségi körömben egyre terjed egy nézet: Európának, de főleg Amerikának és a Világbanknak az a baja velünk, hogy vissza kívánunk térni a keresztény erkölcs útjára, és ezt a szándékot az új alaptörvényben is rögzítjük. Tényleg erről van szó? Mire szolgálhat ez az érvelés, és milyen veszélye van akkor, ha történetesen nem igaz?

Az Európai Bizottság egy hete megmondta, hogy mivel van baja nálunk. Konkrétan három törvénynek az európai alapjogokkal való ütközését valószínűsítették, és minthogy a "nincs azokkal semmi baj" típusú választól eltérőt máig sem kaptak, ma elindítják a kötelességszegési eljárást. A múlt heti nyilatkozat nyitva hagyja továbbá, hogy esetleg más törvények európai kompatibilitását is megkérdőjelezik.

Kétségtelen, Európa most esik át a ló túloldalára. Az alapjogok sérelme már 2010-ben megvalósult, a visszamenőleges hatályú törvénykezéssel és a magánnyugdíjpénztári tagok jogorvoslat lehetősége nélküli visszazsarolásával. Az Unió oda sem figyelt - gondolom, manyup-ügyben azért arra emlékeztek azért, hogy pont ők nem engedték, hogy a hazai költségvetési egyensúly uniós normák szerinti számításakor a manyup-befizetésekkel csökkenteni lehessen a hiányt. A másikat meg valószínűleg nem tartották elég fontosnak a fellépéshez. Az első komolyabb homlokráncolás a médiatörvény módosítása kapcsán érkezett, de nyilván az EU soros elnökével nagyon nem akartak összeveszni, és mire az elnökség lejárt, "hozzászoktak" a dologhoz. Az év végén azonban átszakadt a gát: olyan ütemben érkeztek az újabb és újabb sarkalatos törvények és utolsó pillanatos alaptörvény-módosítások, hogy hirtelen divattá vált Magyarországgal foglalkozni. Ennek lehetőségét tovább fokozta, hogy hazánk hol deklarálta, hogy IMF-segítségre szorul, hol meg nem, ráadásul végig úgy tettünk, mintha az IMF meg az Unió tenne nekünk szívességet. Válaszul a hitel felvételének feltételeit kezdék egyre inkább törvénymódosításokban meghatározni, ezt tetőzte be (eddig) a Bizottság mai eljárás-indítása. Ahol gyalulnak, ott hull a forgács - a mostani hangulatban pedig simán megpróbálhatnak kihúzatni olyan törvényeket is, amelyek felett pár hónapja szemet hunytak volna.

Azért - mégannyira elfogadom, hogy teljesen hibás gazdaságpolitikát folytatunk majd' két éve - ilyen jellegű alapjogi problémák felmerülhettek volna pl. a felvidéki magyarokat sújtó szlovák nyelvtörvény kapcsán is. Nem merültek fel, valószínűleg azért, mert az Unió csak akkor vállal konfliktust, ha már nagyon muszáj. Emiatt azért némi joggal berzenkedünk.

A kormány kommunikációja, felerősítve a teljesen vezérelt állami médiával és a pártorgánumokkal, elkezdte azt a magyarázatot adni, hogy "hazánkat támadás éri", és egyre inkább megjelenik a kormány maradék, de nem kevés hívének beszélgetéseiben, hogy a fő ok valójában keresztény hitünk következetes megvallása - ezt "nem hagyhatják" Európában, de főleg az Obama-vezette Amerikában és az IMF "idegenszívű" berkeiben. Egyszerű, nem? Ha elég sokan elhisszük, megint lehet alternatív valóságot teremteni. Legalább olyan egyszerű, mint hogy amikor mi kérünk pénzt, akkor a másik fél szeretne valami biztosítékot kapni, hogy vissza is kapja.

Én most tisztelettel megkérek minden olyan olvasót, aki szerint tényleg ez a helyzet, kommenteljen be ide a cikk alá olyan forrásokat, amelyek ezt megerősítik! Hangsúlyozom: forrásokat, nem elemzéseket, hírmagyarázatokat, nyilatkozatokat, pártos újságcikkeket, magánleveleket - a helyes megfejtések az europa.eu, az imf.org illetve a .gov domain cikkeire kell mutassanak. (A Magyar Nemzetet kérem különösen kihagyni, ők ugyanis még azt is belicitálták, hogy a melegházasság meg Gyurcsány felmentése a feltétel - és hát nem jött be). Lássuk, mikor és hol mondta az Európai Unió, az USA vagy az IMF, hogy a keresztény hit felvállalásával van alapvető bajuk!

Ámde ha nincs ilyen, akkor kérem, ne hergeljük magunkat, egymást. Ez most nem az a helyzet, ahol ezt megengedhetjük magunknak. Arról nem is szólva, hogy mennyivel könnyebb ezt mondogatni, mint elismerni, hogy pl. az egypárti alaptörvény írója feleségének mindenható bírói hivatali elnökké tétele azért nem frankó dolog - gondolom szerintük sem.

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

22 komment

Címkék: magyarország európai unió kereszténység elmarasztalás

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr993570758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chongie 2012.01.18. 10:39:14

Gábor!

A fenti három eljáráson túl ha jól tudom még legalább 6 kötelezettségszegési eljárás folyt/folyik hazánkkal szemben.
A többi tagállamtól ezzel nem is nagyon lógunk ki ( ec.europa.eu/eu_law/docs/docs_infringements/annual_report_28/statannex_1-3_en.pdf - a 14. oldalt érdemes megnézni).

Tehát büntetésről szó nem lehet :D.

Azt viszont nehéz lenne cáfolni, hogy ezeket az ügyeket is felhasználják arra, hogy nyomást gyakoroljanak a magyar kormányra, mivel az nem az általuk elvárt/elgondolt úton halad.

Ne áltassuk magunkat, ugyanúgy lesz@rják most a bírák nyugdíjazását mint anno a MANYUP rendszer felszámolását vagy például a szlovák állampolgársági törvényt; egyszerűen ez egy újabb eszköz arra, hogy kikényszerítsék az elvárt magyar lépéseket.

Kis rációval is belátható, hogy ennek semmi de semmi köze sem a kereszténységhez, sem a magyarsághoz, hanem egyszerű pénzügyi okai vannak.

Uff.

igényes 2012.01.18. 13:03:20

www.europarl.europa.eu/ep-live/hu/schedule/live-broadcast

EU közvetítés, Magyarország délután kerül szóba, de már beszéltek rólunk.

Arbet 2012.01.18. 13:12:27

Az EU-nak ugyan az a baja, mint Magyarországok a civil (nem pártszavazó) embereknek. Az, hogy nem volt még rendszerváltás. Régi szocialista értékek alapján uralkodnak a politikusok, egymás kezét mossák, ellopják az adóforintokat és egy lépést sem tesznek annak érdekében, hogy közeledjünk nyugat-európához. Csak saját hatalmukkal törődnek és a törvényalkotás is csak a jogaik védelmére hivatott. Az ehhez szükséges pénzeket pedig az adózó állampolgárokkal fizettetik. Jelentős reformokat nem mernek csinálni, mert a nép fejüket veszi, igazat nem mernek mondani, mert a nép a fejüket veszi. Egyedül az a céljuk, hogy minnél tovább húzzák, akkor is, ha ez bedönti az országot. Ők már milliárdosok, így sok bajuk nem lehet.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.01.18. 13:15:33

Miért büntet Európa?
Ősz hajába tép a Széll?
:)

Balt 2012.01.18. 13:17:18

Ha erre van kihegyezve a kér(d)és: kritikával illették pl. az alaptörvény preambulumát (aka Kölcsey: Himnusz), mert azt vallásilag kirekesztő... Talán Cohn-Benditet lehet nevesíteni, esetleg a Clinton-klánt, de lusta vagyok keresgélni.

Balt 2012.01.18. 13:19:50

@chongie: Ja, egyébként egyetértek: naná, hogy ez is csak ürügy. Az ok: a bankadó és a különadók, a francia (állami...) közműszolgáltatók és az ebédjegy-biznisz... (Ez is elhangzott elég illetékes helyről.)

charlie sheen 2012.01.18. 13:23:29

Orbánc ma fenékig kikanalazza a szarosbilit.
Jó étvágyat hozzá!
:)

sárkányfő 2012.01.18. 13:35:50

Azért büntet Európa, mert olyanok vagyunk, mint a cigányok. A pénz az kell. Azt zsebre vágjuk, naná. De ha a elvárják, hogy cserébe átvegyük a normáikat, meg tartsuk tiszteletben a szabályokat, akkor hisztirohamot kapunk.
Ez ilyen egyszerű. Pont mint a cigányok. (Elnézést kérek a beilleszkedni tudó cigányoktól)

Haynau (Sons of Monarchy) 2012.01.18. 13:41:51

@charlie sheen: Mivel ő szarta tele, jogosan kanalazza ki ő maga. Nem baj, miután felmosták vele a brüsszeli padlót, itthon majd elmondhatja a kormánymédiában, hogy mennyire fasza gyerek volt és mennyi kokit meg sallert osztogatott megint. A bértollnokok meg heves nyelvcsapással megírják.

collateral collector (törölt) 2012.01.18. 13:49:56

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/18/914_milliarddal_nott_az_allamadossag_tavaly/

remélem, ma úgy szopatják le viktort Brüsszelben, ahogy a pornófilmekben szokás (ATM)

chongie 2012.01.18. 14:20:14

Cigányozóknak, szarozóknak, szopatóknak:

Kedves Uraim!

Fogjátok már fel hogy senkit nem érdekel a kinti cirkusz. Minden oldal be fogja mutatni a saját megvágott verzióját, a bértollnokok bal- és jobboldalon egyaránt megírják, hogy az ő bajnokuk (Orbán vagy Schultz vagy Cohn-Bendit) hogy lealázta verbálisan az ellenfelet. Függetlenül attól mi is történt valójában.

A lényeg az, hogy nehogy itt ragadjon a hitelezők pénze.

Bár az ERSTE főnök azt nyilatkozta, elfogadható számukra egy a göröghöz hasonló részleges elengedés...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.18. 14:25:30

@sárkányfő: Tökéletesen igazad van, de még ennél is butábban viselkedünk. Itthon Orbán dicsekedve elmondja, hogy hány sallert osztott ki az EU-ban. Nem tudom, azt képzeli, hogy az elhangzott kijelentései a határnál megállnak? A helyükben lennék, nekem sem tetszene a saller osztogatás. Röviden, meg kellene tanulni kulturáltan, és diplomatikusan viselkedni is!

Link Elek 2012.01.18. 14:45:18

@sárkányfő:
pontos kép, a tolvajlás is megvan

Haynau (Sons of Monarchy) 2012.01.18. 15:13:54

Hofi jut eszembe Viktorról meg az ifjú titánokról: "Gőg és Magőg fiai."

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Idejétmúlt a nicked, Köztársaság már nincs! Olyan gusztustalan demokratikus felhangot adott ez a "Köztársaság" szó, el kellett törölni.

moophlander 2012.01.18. 16:25:33

@Haynau: Buta vagy! Az államforma köztársaság! Csak az ország hivatalos neve Magyarország! :) Szerintem inkább húzogasd a fitymádat! Ja, hogy az nincs! Akkor írogass csak........

Kerek négyszög 2012.01.18. 16:51:55

@moophlander: Te még butább vagy. Eltörölték a "Köztársaság" szót, vagy nem? Na ugye! Szerintem inkább használd az agyadat! Ja, hogy az neked nincs! Sebaj, írogass csak...

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.01.18. 17:01:49

@légycsapó: Alaptörvény (az új...) B) cikk (2) Magyarország államformája köztársaság.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.18. 17:21:03

@Haynau: Igen, igazad van! Ezért vettem fel január 1.-én.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.01.18. 18:48:45

@Balt: pedig a kérés épp a kikeresésre és idemásolásra vonatkozott. Talánt én is tudok mondani. Hozzátenném, hogy *szervezetek* által megfogalmazott kritikákat kértem, egy sima EP-képviselő véleménye nem azonos az EB állásfoglalásával. Az USA külügyminisztere már jobb megoldás lenne, csak kérem kikeresni és idelinkelni, ha van ilyen.

A másik kommenteddel egyetértek.

moophlander 2012.01.21. 09:16:53

@légycsapó: Mit töröltek el? Akkor mi az államformánk, te bolsi tuskó? Tudom, te a népköztársaságnak örülnél megint! Ennyire sötétek ne legyetek már!

Szúrófény 2012.08.03. 17:12:13

Megszépítő felejtés, vagy átverés!

A kereszténység vadhajtásai?

A keresztény gyarmati rendszerről egy ember, akinek a kereszténység a specialitása, W. Howitt, a következőket mondja: „Azoknak a barbárságoknak és elvetemült rémtetteknek, amelyeket az úgynevezett keresztény fajok a világ minden táján és minden nép ellen, amelyet le tudtak igázni, elkövettek, nincs párja a világtörténelem semmilyen korszakában, semmilyen fajnál, bármilyen vad és műveletlen, könyörtelen és szemérmetlen is volt az”. A holland gyarmati gazdálkodás története — és Hollandia a XVI. Század tőkés mintanemzete volt— „az árulás, megvesztegetés, orgyilkosság és aljasság felülmúlhatatlan képét tárja elénk. Mi sem jellemzőbb, mint a celebeszi emberrabló rendszerük, amellyel Jáva számára rabszolgákat szereztek. Az emberrablókat e célra külön kiképezték. A rabló, a tolmács és az eladó voltak a főszereplők ebben az üzletben, és a bennszülött hercegek a főelőadók. Az elrabolt ifjakat a celebeszi titkos börtönökbe rejtették, míg megértek arra, hogy a rabszolgahajókra küldjék őket” Makasszar város például tele van titkos börtönökkel, egyik szörnyűbb, mint a másik, zsúfolva nyomorultakkal, a kapzsiság és zsarnokság áldozataival, akiket erőszakkal elszakítottak családjuktól, és láncra vertek.
Amerika arany- és ezüsttelepeinek felfedezése, a bennszülött lakosság kiirtása, rabszolgaságba döntése és a bányákba való eleven eltemetése, Kelet-India kezdődő meghódítása és kifosztása, Afrika átváltoztatása kereskedelmi vadaskertté, ahol fekete bőrűekre vadásztak, jelzik a tőkés termelés korszakának hajnalát. Ezek az idilli folyamatok az eredeti tőkefelhalmozás fő mozzanatai. (Marx:Tőke)
süti beállítások módosítása