A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Tiltsuk be a focit!

2013.10.11. 23:40 timargabor

Kicsit unortodox, de láttunk már mostanában ilyent. Szóval igen, a foci.

Magyarországon be kéne tiltani a focit. Teljesen. A labda lábbal érintése üldözött, törvénytelen cselekedet kellene legyen. Ha ezt bevezetnénk, elég drasztikus szűrésnek számítana. Persze azok, akik ezt nagyon szeretik csinálni, megtalálnák a módját, hogy stikában, zárt ajtók mögött mégis játsszanak. Hiszen ők annyira szeretik csinálni, hogy akár kockáztatnak is érte. Mert szeretik.


És akkor, talán, hosszú-hosszú évek alatt, amikor a tilalmon már esetleg enyhíteni is lehetne, ezt a tevékenységet tényleg azok fogják csinálni, akik szeretik. És akkor újabb hosszú évek és a tilalom feloldása után lesz nemzeti csapatunk is, olyanokból, akik szeretnek focizni, és a mezükre varrt zászlóért tényleg kiteszik a lelküket a pályán. Akkor, de csak akkor majd nem 6-0-ra, 7-1-re vagy 8-1-re kapunk ki egy élvonalbeli csapattól, hanem mondjuk 2-1-re, olyan játékkal, hogy elmondhatjuk: igen, mégis nekik szurkolunk. Esetleg, néha nyerünk is, de hát most kár álmodni.

Ha valakinek van arra ötlete, hogy érthető el a játék és a haza szeretete válogatott szinten ennél kevésbé drasztikusan, jelentkezzen kapitánynak.

 

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a cikket!

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

79 komment · 5 trackback

Címkék: foci abszurd hazaszeretet labdarúgás

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr775563866

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lesz-e futball huliganizmus nélkül? 2013.10.12. 16:10:22

Állítólag folyamatosan fejlődik a futballunk - jóllehet én egyelőre ezt nem érzékelem. Épülnek az új stadionok, amit a szurkolók nyilvánvalóan nagy örömmel fogadnak, de sokak mindezt értelmetlen, sőt egyenesen pazarló beruházásnak vélik. A szakértők sz...

Trackback: Ezeknek holnaptól sóbánya 2013.10.12. 15:39:36

Aki nem jégbe fagyasztva töltötte a tegnap estét illetve az azóta eltelt fél napot, az már tudja, hogy hazánk aranylábú labdarúgói történelmi, 8-1 arányú vereséget szenvedtek Amszterdamban az utolsó előtti VB-selejtezőn. A vereség után Egervári Sándor ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.12. 12:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Nagy pénz, kis foci 2013.10.12. 11:30:42

Pedig drága megboldogult Puskás Öcsi nem így vélekedett. Sajnos tényleg úgy tűnik, hogy nem volt igaza. A magam részéről nem vagyok egy fanatikus futballrajongó, de azért ha úgy van, akkor szívesen megnézek egy-egy jobbnak ígérkező meccset, legyen az ...

Trackback: Bukovári FC 2013.10.12. 09:02:06

Hollandia-Magyarország 8:1 (azaz nyolc:egy) Száz stadiont, ezeret! Ha hagyják, hogy csináljatok. Kápráztassátok a világot, ostoba emberek! Eeeeeeeekkora zakót kaptunk!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.10.12. 00:03:14

legyen egyre több állami dolgozó focista

a magyarok imádják az állami munkahelyeket!

XD

Flúgatlan 2013.10.12. 00:37:17

Sőt! Legyenek a focisták közalkalmazottak, közalkalmazotti fizetéssel. Választhatnak a tanárok vagy az ápolónők fizetése közt.

Erre a 8:1-re és az egész évi bénázásra nincs mentség. Ezekbe milliárdokat ölni: bűn.

Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.10.12. 00:38:08

Inkább a közmunkásokat képezzék át focistának. Olcsó, és a nagy számok törvénye alapján egyik-másik csak beletalál a kapuba. Legfeljebb hoznak egy kétharmados törvényt, hogy a magyar csapat ezentúl 11 helyett 11 ezer fős lesz.

mikimackó 2013.10.12. 00:42:15

mondták már, de tényleg úgy van, a meccset a parlamentben kell lejátszani verbálisan és kétharmaddal győzünk...., naugye !

tavolirokon 2013.10.12. 01:05:50

Hehe, en ezt az ujsagirasra, zenelesre, fimlezesre szoktam mondani, igaz, betiltani meg nem jutott eszembe, csak nem adni erte fizetest. Oriasit ugrana a minoseg.

dr kíváncsivagyok 2013.10.12. 01:12:02

Ezt kéne államosítania a minicézárnak , a focinak nevezett "játékot"...
Minimálbérért összeszedni pár lelkes fiatalt ÉS CSAK AKKOR ADNI NEKIK MILLIÓKAT , HA GYŐZNEK !

dr kíváncsivagyok 2013.10.12. 01:14:13

( Azért kíváncsi lennék Orvbán ma éjszakai vergődésére... Remélem van orvos a közelében .)

dr kíváncsivagyok 2013.10.12. 01:15:39

( Azért kíváncsi lennék Orvbán ma éjszakai vergődésére... Remélem van orvos a közelében .)

emzéperiksz 2013.10.12. 01:22:30

@dr kíváncsivagyok: Miért vergődne? Egy csomó Fidesz-pólós ember ujjongott a lelátón!

cellular 2013.10.12. 01:32:24

@emzéperiksz: Most esett csak le, hiszen a fidesz játszott a magyar válogatott ellen! Micsoda szimbolikája van ennek! Valahogy úgy, ahogy a fidesz játszik a magyar emberekkel, ahogy kicselezi őket egymás után, és még ezzel sem elégszik meg.

Na de komolyra fordítva a szót, Egervári után legyen Orbán az örökös szövetségi kapitány, csapatkapitány, kapus, hátvéd, csatár és bíró is egyben.

Lényeg, hogy pontosan ezért kell sok stadiont építeni, mert attól nő a színvonal. Ja, nem. De sebaj, erre a minőségi focira nézők tízezrei kiváncsiak, és ezrek zarándokolnak majd a meccsek miatt Felcsútra is.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.10.12. 01:39:29

Csak az lehet ezentúl magyar, aki kortól független focizni tanul.
Aki nem az nulla,. senkiházi, rezsicsökkentés ellenes, alja nép.
Erre lehet építkezni, mondaná a seggnyaló Menczer és Knézy, de inkább Orbán takarodj!

Kb. ennyit ér a meseszöveged, a sunyi EU támadásaid, a birkameneted készülődése az importált fajankókkal, a rezsicsökkenésed??, a trafikmutyid...az életed!

ORBÁN VIKTOR EGY SOSE DOLGOZOTT NAGY NULLA VAGY!

Magyarország tényleg jobbat érdemel, takarodj még van egérút!

popszegecs 2013.10.12. 02:56:45

Egyszerűen hagyni kellene, hogy az általános iskolában a fiúk minden tornaórán focizzanak. Úgyis tökmindegy, mit mozog a gyerek. Amúgy is akkor a legpirosabbak, ha játszhatnak, nem amikor gimnasztikát meg cooper-tesztet kell csinálni. Egy normális tornatanár meg kiszúrja, hogy kiből lehetne utánpótlás.

Bálint Anna 2013.10.12. 03:36:10

Istenem úgy tudtam, hogy az indexes blogokon ez fő téma lesz. Emberek nem kell összemosni a sportot a politikával. A foci a mai magyar társadalom legfontosabb sportja, legtöbbünk már éppenhogy jár, de belerúg a bőrbe.Furcsa ezt mondani úgy, hogy a fél életemet egy mellőzött, de annál sikeresebb sportágban töltöttem és mindig utálattal kevert szánalommal néztem a focistákra, de nekünk kell a foci. Mert ma Magyarországon sok helyen nincs más, nálunk falun (ami egyébként város :D) csak a foci van. A fiatalok nagy része ezt a sportot űzi és ők legalább csinálnak valamit, még ha sokszor szarul is.
Sokan szidják Egervárit... Ő egy rossz edző (szerintem),most lemondott, ahogy ígérte. Ki kérdőjelezi meg, hogy megtette-e, amit tudott?
Én azt gondolom, hogy hülye lett volna nem megtenni.
Sokan szidják a magyar focistákat...Nézzétek már meg őket, hogy hol játszanak, milyen szinten vannak. A holland c-csapat is jobb nevekből áll (olvassatok csak el egy focis blogot), így egyáltalán nem váratlan az eredmény. Lehet, hogy besültek Romániában, de egy olyan atmoszférában, ekkora súllyal a vállukon...Persze ez mentegetésnek hangzik, de ha nem is mindig tökéletesen, de ők teszik a dolgukat.
Akkor miért nem vagyunk kint a vb-n?
Szar az utánpótlás. Az utóbbi évtizedekben a kevésnél is kevesebb pénz került a fociba, azt hittük megélünk a régi sikerekből.
Ezenkívül túl magasra tettük a mércét, nekünk egy nemzetközi szereplés is kuva nagy dolog lenne.
Szóval gyerekek lehet itt Orbánt vagy a fityeszt szidni,de ne keverjük a dolgokat. Ők kuva sok minderől tehetnek, de bármilyen kormányunk lenne is, ugyanígy állnánk a csoportkörben. Amúgymeg ez egy játék (amiből nagyon sok van a világon) nem kell halál komolyan venni, szal foglalkozzatok csak a trafikokkal.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2013.10.12. 06:11:47

De regota mondom ezt, akkor ugy is jobb lenne, mert ami tilos a csakazertis miatt, jobban is menne.;)

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.10.12. 06:24:06

Ki kell abranditsam a poszt szerzojet: mar kb harminc eve be van tiltva a foci. Amit latunk nb1 es stb ligakban az nem az.

Bretschneider detektív 2013.10.12. 06:39:35

@Bálint Anna: "nem kell összemosni a sportot a politikával."

Ezt mondtad már a Főnöknek is?

GonoszMostoha 2013.10.12. 07:00:42

@Bálint Anna:
Az a probléma, hogy szeretett és általad nagyrabecsült Piktorod éppen a sokadik milliárdot tolja bele ebbe az értelmetlen katyvaszba, többek között a nyomorgó és a mélyen átlag alatti színvonalon élő magyar családok adóforintjait.
Nekem ne beszéljen senki a szegény sorban tengődő focista válogatottról, amíg ekkor pénzek esnek le nkik, meg edzőtárborok, stb. Ez nem egy karitatív szervezet, ahová ingyen és önként jelentkeznek a delikvensek.
Szeretném, ha más sportba is beletolnák ennek a pénznek csak a felét. Esetleg a harmadát.

Kandeláber 2013.10.12. 07:04:46

A mezre nem zászlót varrnak, hanem címert.
Egyébként miféle focit akar betiltatni a kedves szerző?
Tudniillik Magyarországon több mint húsz éve nincs foci, csak valami ahhoz hasonló játék.

GonoszMostoha 2013.10.12. 07:06:47

Sőt, én azt mondom, legyen kötelező a foci!
Az összes parlamentaristát kiíratnám a teniszről és squash-ről (főleg akkor nem játszhatnának, mikor a igen-nem gombot kellene szorgalmasan és felelősen nyomkodniuk), és minden ülés előtt és után irány a nemzeti focipálya, ahol barátságos mérkőzést kell játszania a 2/3-nak az ellenzékkel. Viktor sem üldögélhetne a kispadon.
Méltó példamutatás, gyerekek!
Az újonnan felállított testnevelési felmérő bizottság pedig kötelezően részletes felmérést készít politikusaink fizikai erejéről és mentális hozzáállásáról (szigorúan ingyen, a nemzet érdekeit szolgálva). Intellektusukat ismerjük, köszönjük, nem kérünk belőle, de hátha focistának beválnak.

nu pagagyí 2013.10.12. 07:29:10

Amíg az országban nem érvényesül a teljesítmény-elv és az emberek nem saját teljesítményük révén boldogulnak, addig csodát ne várjunk.

Nálunk nem abból lett trafikos, aki már évtizedek óta kereskedett dohányáruval, nem az kap állami földbérletet, aki a földből él és ismeri a munka minden csínyját-bínyját. Aki ért valamihez, az maximum stróman lehet egy közbeszerzésnél, a haszon nem az övé. Színházigazgató sem abból lesz, aki nemzetközi téren figyelemre méltó darabokat tud rendezni, iskolaigazgató esetében sem követelmény a szakmai életmű és siker. Egy állami posztnál kifejezetten hátrány, ha valaki csak szakmai karriert szeretne építeni és ahhoz ért, amit csinál.

Nincs min csodálkozni, focista sem abból a gyerekből lesz, aki a legügyesebb volt kiskorában. Itt mindenki más csinál, mint amihez ért, mert minden területen azok érvényesülnek csak, akik pont ahhoz nem értenek, amihez kellene.

És a népnek ez tetszik, nem kell egyéni szabadság, nem kell a választás szabadsága, nem kell átlátható, ellenőrizhető, tisztességes állam. Mindenhol szakbarbár félhülyék végzik a munkát, ahelyett, hogy mindenki a helyére kerülne.

kpityu2 2013.10.12. 07:45:45

Inkább a közmunkásokból szervezzenek államilag finanszírozott focicsapatokat. Futkorásznának naponta pár órát a labda után, amiért fizetést kapnának a költségvetésből.
Ja, ilyen már van.

kutyás majmok vagytok (törölt) 2013.10.12. 07:53:13

Gond egy szál sem: kutyaszaratásban elsők vagyunk.

Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.10.12. 07:56:46

@Kandeláber: De a pénztár működik, a focisták valahogy odáig csak el bírnak bicegni, meg a stadionok is folyamatosan potyognak. Magyar foci = pénzosztás a haveroknak. Ez működik, a mai napig, sőt, egyre inkább felpörög. Tehát van magyar foci, csak olyan, ju nó, unortodox.

béla a görög (törölt) 2013.10.12. 08:11:32

Németország sörrel és kapitalimussal és nemzetközi játékosokkal megspékelt német bajnoksággal és nationalelf-el butítja a népét.
Magyarország házipálinkával, államosítással és feadalizmussal és magyar bajnoksággal és nemzeti11-el butítják a népet.

A bányászbéka sírva könyörög. ő is szeretne ilyen mélységekbe szállni...

greycup 2013.10.12. 08:12:13

b*sszátok meg, ha nincs a sok akadémia, kapunk 12-t is... hogy lehettek ilyen hálátlanok?!! még több akadémiát!

Steve123 2013.10.12. 08:14:40

Én még az adózást is betiltanám, hátha azt is megszeretik
kerdezzbatran.blog.hu/2013/10/11/adoszedo_bankok

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.10.12. 08:42:57

Focizzanak a közmunkások. És körbe is ért a Nemzeti kör.

2llkedő 2013.10.12. 08:48:25

Ami nem megy, ne erőltessük!

TrollSlayer 2013.10.12. 08:55:16

@Kim Јong Un: Te a másik blogon is ezt írtad, kénne már a clipboard managerbe mást is copy paste-ni nem?

Netuddki. 2013.10.12. 09:04:06

Olyan törvényt kell bevezetni a nemzetközi fociba, hogy a nem magyar csapat játékosai csak a saját térfelükön focizhatnak.
Nem értem az orbánnak miért nem jutott ez még eszébe? Valójában ez a dolog amihez valójában ért, az ehhez hasonló törvények kiagyalásához...

herut 2013.10.12. 09:08:31

Olvasom,hogy Csábi esélyes Egervári helyére?! NB 2-es szintet sem éri el! Mit bizonyított eddig? Ugyan már!

szandé 2013.10.12. 09:36:00

Nevetnem kellett kínomban, de nem adjuk fel! Majd mi is jók leszünk ha minden focista lesántúl, vagy , de Bíztosan összeszedjük magunkat, nem értem miért ez a pesszimizmus, mi soha nem adjuk fel! akkor is felallunk ha már lejjebb nincs, szerintem agyban dől el , és bíztos vagyok benne, hogy az írigység a fő probléma, csírájában folytják el a tehetségeket, hogy a középszerűek jól éljenek.
Ki kell cserélni az összes vezetőt , és válogatni kell a szegény tehetségek között.

Tóth Ágas 2013.10.12. 09:44:19

Nekem az a javaslatom, hogy ne induljunk nemzetközi bajnokságokon, mert egy ilyen vereség már mindannyiunk imidzsének árt külföldön. Kisebb a kár, ha nem is indulunk.

különben nem zavar a foci, nyugodtan játsszák ezt a játékot itthon, akik szeretik, csak egy nemzetközi szereplésnek jelentősége van és akaratomon kívül is képviselnek engem is. szóval: inkább ne!

Balt 2013.10.12. 09:44:51

Örülök, hogy örültök.

Mailer Daemon 2013.10.12. 09:51:49

Nem kell ide megoldás, jön Szöllősi, és megmondja, hogy az elmúltnyolcév, és a kárörvendő libsik a hibásak.

Netuddki. 2013.10.12. 09:54:46

A kátyúzók a hibásak, nem jól szurkoltak...

SZDSZPistike 2013.10.12. 09:55:28

ORBÁN VIKTOR NEM A KÖZGÉP, VAGY A TRAFIKMUTYIBA FOG BELE BUKNI, HANEM A CIMBIKBE!
AKIKBEN ANNYIRA MEGBÍZOTT, CSÁNYI, EGERVÁRI, MEZEY FOGJÁK MEGÁGYAZNI A FIDESZ BUKÁSÁT.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.10.12. 09:58:19

@Bálint Anna:

A stadionépítés politikai kérdés, és köze van a focihoz. A foci pedig politika egy olyan országban, ahol a játékosok (elvileges) kiképzése az adófizetőket terheli, mint itt Magyarországon (stadionok)
De minek kell ez?! Nem kell több stadion ennek az országnak! Elég ha van Budapesten, más országban is csak a fővárosban van stadion, kivéve Spanyolországot és Angliát, ahol egyéb nagyvárosokban is van stadion a fővároson kívül.

czjanos 2013.10.12. 10:07:42

Nem a focit kell betiltani, hanem az állami pénzek fociba ölését! Sokan nagyon jól élnek ezekből a milliárdokból, eredmény meg sehol.

Netuddki. 2013.10.12. 10:09:04

@Bálint Anna: "Szóval gyerekek lehet itt Orbánt vagy a fityeszt szidni,de ne keverjük a dolgokat."

Aha, persze! Ha véletlenül nyert volna a csapat akkor 1 hónapig, közpénzből fizetett hirdetéseken menne a "Bezzeg Magyarország, bezzeg fidesz" fideszes kampány.
Szóval a balhét is el kell vinni, nemcsak a dicsőséget learatni. Csak ne sunnyogjatok, elő a farbával, mire is dobtátok ki azt a rengeteg közpénzt amit a fociba öltetek?

Kandeláber 2013.10.12. 10:11:07

@Nyekenyóka.: Aha, ezek szerint például Németországnak több fővárosa is van, ott Dortmund is főváros ahol a Westfalenstadionban durván 80000 néző fér el.
"Más országban is csak a fővárosban van stadion"- ilyen szimpla idiotizmus elképzelhetetlen volt számomra, maga azonban bebizonyította, hogy létezik.

Netuddki. 2013.10.12. 10:15:23

@Kandeláber: Ez a legnagyobb bajod most, fidesztroll?

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.10.12. 10:24:59

@Kandeláber:

Miért is? Engem igenis zavar, hogy ilyenekre megy el a pénz, pedig nem vagyok libsibolsikomcsi.

anonymand 2013.10.12. 10:26:38

Tisztelt timargabor!

Oszt mi a francnak a 2/3?
Egyéni képviselői indítványt kő benyújtani, hogy:
1. ennek a vereségnek a napja nem része a magyar történelemnek
2. ez nem vereség volt
3. alaptörvénybe kell iktatni, hogy mi csak azt mutattuk be, hogyan szenvedne vereséget a válogatott a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy féle szoclib nemzetellenesek rémuralma alatt.
Oszt jónapot!

Megjegyzem a negatív növekedés is növekedés logikája alapján ezt a kis malőrt úgy is fel lehet fogni, hogy az egy unortodox győzelem volt...

Tisztelettel:
anonymand

JohnHenry 2013.10.12. 10:36:17

@Bálint Anna: kedvesem, erősíti a szabályt, miszerint nők a focihoz nem értenek :)

Kandeláber 2013.10.12. 10:36:26

@kovi1970: Kis idióta, neked mindenki fideszes aki nem szopja bő nyállal a Bajnaid farkát?
A Jobbikra szavaztam, és arra i s fogok, bajnaiváró.@Nyekenyóka.: Liberásbolsikkal semmiben sem értek egyet.
Még mulattat is hogy egy hitsorsosuk bosszantja őket. :D

2013.10.12. 10:40:51

@Bálint Anna: Édes Anna, maga annyi baromságot hordott össze, amire index blogon is rég volt példa.

Ne keverje már össze a grundfocit a profi ligával! A kettőnek legfeljebb annyi köze van egymáshoz, hogy néhány szerencsétlen, aki alkalmatlan a továbbtanulásra, mert annyi esze van, mint magának, de nincs melle, hogy kiállhasson a sarokra, kénytelen pénzért labdát kergetni.

A fociból Orbán csinált politikát. Akkor, amikor a válság kellős közepén kiemelt projektként milliárdokat kezdett el stadionokra elszórni.

És Romániában legfeljebb a saját súlyuk miatt nem tudtak teljesíteni a magyar focisták, vagy ezentúl el sem lehet várni tőlük, hogy tétmeccsen eredményesek legyenek? Akkor pláne semmi értelme a fociba állami milliárdokat tolni.

"Az utóbbi évtizedekben a kevésnél is kevesebb pénz került a fociba"
Ez a legnagyobb baromság, amit írt. Irdatlan pénzeket öltek a fociba (nem csak a mostani 3 év alatt és nem csak Orbánék), csak éppen nem az utánpótlás nevelésre ment el, hanem a profi liga fenntartására. Arra a profi ligára, aminek elvileg üzleti alapon önmagát illene eltartania.

És a sok barom ne hozza ide példának Angliát meg Németországot, mert ők nem 27 éve voltak utoljára VB-n.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.10.12. 10:42:12

@kovi1970: "Csak ne sunnyogjatok, elő a farbával, mire is dobtátok ki azt a rengeteg közpénzt amit a fociba öltetek?"
Nem szeretem a focit. De ha az utánpótlás nevelésre (ez kb. +16 év) "dobják ki" a pénzt, akkor mi van? Azt hitted, hogy 3 év Fidesz kormányzás alatt világbajnokok leszünk? :)

szuperkrumpli 2013.10.12. 10:49:56

Ez is úgy legyen, mint a kábellopásnál! Aki focizik Hungarisztánban az minősüljön terrorcselekménynek és az minimum 5 év börtön! Mivel így a stadionépítés egyenesen terrorszervezet létrehozására irányul, ezért azt életfogyival kell jutalmazni, mivel sajnos nincs halálbünti!

X-Viktor 2013.10.12. 10:52:06

Egervárinak le kellett mondania. A focit nem kell betiltani, csak minden , ismétlem minden támogatást meg kell vonni. A MAGYAR FUTBALL akkor lesz,újra életképes, ha a saját bevételein keresztül bizonyít a nemzetközi élvonalban. Addig semmiféle támogatás, semmiféle biztatás. Vegyük már észre, hogy ez a hazai football nem elégíti ki senki igényeit. A válogatott fellépéseit legalább öt évre tiltsuk le. Magyarországra ne hozzanak szégyent.Majd, idővel ha bizonyítanak , akkor húzzák fel a címeres mezt.Van hova tenni a pénzt, mert vannak Magyarországnak siker sport ágazatai. Sajnálom, de a football nem az , és egy fillérrel sem szabad támogatni.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.10.12. 10:54:55

"A válogatott fellépéseit legalább öt évre tiltsuk le. Magyarországra ne hozzanak szégyent.Majd, idővel ha bizonyítanak , akkor húzzák fel a címeres mezt."
Kis ellentmondás? :)
Ne lépjenek fel, de bizonyítsanak?

Tom és Jerry fan · http://www.tomesjerryfan.hu 2013.10.12. 11:10:38

Mennyi ideje nem sikerült elérni bármi eredményt? miotanemjutottunkki.com/ Siralmas...

nu pagagyí 2013.10.12. 11:37:49

Orbánék nem hazudtak! A zuhanás jobb teljesítmény volt a törvényszerűen bekövetkező becsapódásnál. Igaz volt tehát a jobban teljesítés, csupán a "mihez képest" kellett elhallgatni.

Most persze kussolni kell egy picit és nullpontról való feltápászkodást ismét el lehet majd adni jobban teljesítésként. Alig várom, hogy a következő meccs 1:4-ét sikerként harsonázhassa a propaganda-gépezet.

Irracionális világban, szabadon változtatható koordináta-rendszerben mindent lehet. Hittan kell a népnek és boldog lesz.

Lencsés István 2013.10.12. 11:39:16

Nem kell betiltani , nincs rá ok .

brumeszkosz 2013.10.12. 11:43:32

@Bálint Anna:

Jól van komám, de ne a miadóforintjaikból költsenek miliárdokat erre a szarra!!!!

­DezInf 2013.10.12. 11:46:19

Többen keverik a szezont a fazonnan, az okot az okozattal.

Nem azért költenek sok pénzt focira, és utánpótlásra, mert megérdemlik azt a mai focisták tudásuk, tehetségük alapján.

Hanem leginkább azért, hogy a következő nemzedék ne kapjon ki 8-1-re a Hollandoktól.

Ha senki nem költ semmit focira akkor ugyanis évszázadokra borítékolható a 8-1 Hollandia ellen.

Jack Solis 2013.10.12. 11:47:00

nagyon gáz h a portugál, belga, holland országok hasonló lakosságszámmal hol tartanak, az alapoktól kellene kezdeni, de úgy tűnik ez nálunk nem megy :( lassan meg két generáció is felnő, csak meg kell nézni ezt a számlálót, mióta nem jutottunk ki: www.miotanemjutottunkki.com/

­DezInf 2013.10.12. 11:57:58

@nu pagagyí:
Látod-látod..
Ez a különbség a magadfajta MSZP csicska, és a jobboldaliak között.

A jobboldaliak Gyurcsányt egyetlen sport kudarc okán se fikázták, mikor kormányon volt. Pedig minden ciklusba kijut, kijutott 1-2.

Ti meg.. Mint légy a szarra úgy vetődtök a kudarcra, és keveritek élvezettel.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.10.12. 12:03:24

Mindig csak ezek a negatív cikkek. Nem akartok a szépre emlékezni, amikor a románoktól csak hármat kaptunk. Európa játssza az unalmas 0:0-ás meccseket, ti láthattok egy kazal gólt, de nem, ti ennek se tudtok örülni.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.10.12. 12:17:05

Magyarország jobban teljesít!

Hollandia : Magyarország csak 8:1 és nem 10 !!

Gyerünk fideszes CÖF-ös birkamenet, riadó. Megsértették hazánkat a sunyi, imperialista nyugatiak!
Utcára bégetni, hisz nem lehet, hogy egy szerethető válogatottal így szórakozzanak! Pedig ezekre lehetne építeni szokták mondogatni.
Hívjatok be lengyel, román, azeri, eszkimó, holland vendégbégetőket jó pénzért, mert a szellentő honvédők ezt nem tűrhetik.

Még egy stadiont Fecsútra, de a másik oldalra, mert ....

Orbán banda ne kísérletezgess tovább, takarodj!

anonymand 2013.10.12. 12:25:56

@­DezInf:

Tisztelt DezInf!

(Vitéz kőbányai horti)Horthy azért költött annyit a focira, hogy Puskás Öcsiék végigverhessék a világot (és ebből népünk bölcs vezére és tanítója) Rákosi Mátyás pajtás profitáljon.
Jól értelek.
Vagy mégsem én vagyok a hülye?

Tisztelettel:
anonymand

Ui.: megérthetnéd már végre, hogy a "kiművelt emberfők sokasága" fontosabb kéne legyen a kormánynak, mint néhány stadion...

wlooser 2013.10.12. 12:33:21

ha pl. Minarik Edéből miniszterelnök lett volna akkor ugyan ezt az eredményt kapjuk.Kormányzati munka és labdarúgás tekintetében egyaránt.

wlooser 2013.10.12. 12:45:47

@­DezInf: Tud úszni? -Nem. -És ha megfizetem? Költeni a focira sokféleképpen lehet. Aki gyerekeket tanítana futballozni az nem kap 1 fillért sem.30 éves levitézlett niemandok és egy nagy nagyon jól élő slepp emészti fel a focira költött pénz 80 százalékát.

2013.10.12. 14:44:01

Viktor ! Ha lehet akkor minden faluban, városban 4-5 stadiont épitess légyszives.
Értelme nincs, mivel focink sincs, de jól mutat a nagy és hatalmas monstrum, mint a "Kárpátok Géniuszának" hatalmas épitkezése Romániában.
Épitess mellé halastavat, csónakázótavat is. Sőt, legyen lángossütő és sörsátor is.
Igaz, ez sem fog szart sem érni, de legalább büszke lehetsz magadr, hogy ez a te műved !
Magyarország még jobban teljesit !

anonymand 2013.10.12. 14:47:37

@csentecsa:

Tisztelt csentecsa!

"Hagyjuk már ezt a hülye stadionozást." - egyrészt lemaradt a felkiáltójel, másrészt nem nekem kellett volna címezzed a bejegyzést.
Tehát helyesen: Tisztelt Miniszterelnök úr! Hagyjuk már ezt a hülye stadionozást!

"Számtalan hasznosítási lehetősége van." - erre már korábban és is felhívtam az olvasók figyelmét, hangsúlyozva multifunkciós jellegét egy stadionnak.
Gondolom, hogy Te is Chilére gondoltál...

Tisztelettel:
anonymand

alfa137 2013.10.12. 14:59:52

@nu pagagyí: A cirkusz és a kenyér lemaradt :) Bár elég fura lesz az a cirkusz (stadion), ahol többen lesznek a porondon, mint a nézőtéren...de egye kukuc, legyen......csak legalább a kenyeret látnánk.....talán lesz az is, ha majd felszántják a pályákat ;)

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.10.12. 15:37:52

Magyarország jobban teljesít!
Mert
Hollandia : Magyarország csak 8:1 és nem 10 !!

Ez a rohadt Gyurcsány-Mesterházy-Bajnai az oka ennek is a Selmeczi rusnya szerint.

Gyerünk fideszes CÖF-ös birkamenet, riadó. Megsértették hazánkat a sunyi, imperialista nyugatiak!
Utcára bégetni, hisz nem lehet, hogy egy szerethető válogatottal így szórakozzanak! Pedig ezekre lehetne építeni szokták mondogatni.
Hívjatok be lengyel, román, azeri, eszkimó, holland vendégbégetőket jó pénzért, mert a nemzeti "szellentő honvédők" ezt nem tűrhetik.
A kőrözött MOL vezér Hernádit, Orbán szotyolatársát is védjétek meg, bújtassátok, nehogy már...ez a büdös nyugat ...

Még egy stadiont Fecsútra, de a másik oldalra, mert ....

Orbán banda ne kísérletezgess tovább rajtunk, takarodj!

arvizparty 2013.10.12. 15:56:24

Mexicóban a mayák idején volt egy futballhoz hasonló labdajáték. Ott a vesztes büntetése az volt, hogy a fejét vették. Sztem nálunk is nyugodtan bevezethetnénk ezt a szabályt válogatott meccsekkel kapcsolatban. Mert amíg az "aranylábú" gyerekek itthon, hazai meccsen legfeljebb egymás között járatják le magukat, addig nemzetközi meccsen bizony az egész országot lejáratják. Na az meg büntit érdemel. Egyébként a futball mára semmi más, mint cirkusz, népszórakoztatás, úgyhogy ezt pontosan úgy kellene felfogni, ahogy a cirkuszt: az artista legyen vérprofi, keményen szórakoztasson a pénzért, a produkció végén kapja meg a kötelező tapsot és a gázsit és mi szépen hazamegyünk.
Tehát az a javallatom, hogy az állam maradéktalanul szálljon ki a fociból, nem kell ide semmilyen "futball-akadémia", nem kell stadiont építeni - tartsa el magát a piacról és ha nem tudja, akkor menjenek a fiúk utat kaparni.

DezInf 2013.10.12. 16:33:05

@­DezInf:

Látom a nicktolvaj köcsög névrokonom igencsak aktív volt.
A saját nickjén nem mer jönni a narancsnácija, mert az túl ciki lenne.

Szóval kedves névrokon nicktolvaj, szopikázzad a zorbándákót alaposan, aztán fogmosás nélkül ki is nyalhatod a vezéred hátsóját:)))

Már a foci témában sem mered saját neveden vállalni a véleményedet? - gyáva nyuszi.

Az meg csak hab a tortán, hogy ha a nevemben fírkálsz, azért egy kanyi lóvét sem kapsz te fidexdriod:)))))

A FIDEXDROIDOKNAK csak ennyi esze van :))))

Főleg, azért mert mindenhová ugyanazt másolod be tes zserencsétlen senki :)))

anonymand 2013.10.12. 21:17:16

@csentecsa:

Tisztelt csentecsa!

"A chilei példád pedig ízléstelen és aljas, de ezzel szerintem te is tisztában vagy.." - remélem, hogy legalább ennyire ízléstelennek tartottad anno a mnyp pénzek elzsarolását és államosítását. Azzal kapcsolatban meg Argentína jutott eszembe.
Ott sajnos bejött...

Tisztelettel:
anonymand

wowerman 2013.10.13. 17:43:09

bullshit megint. tök mindegy egy focista mennyire szereti a hazát, nem fog ettől varázslatosan megnyílni az ellenfél védekezése, ez olyan orbánista lózung. játszani kell tudni, ennyi. még szeretni sem muszáj. de ezt csak alulról építkezve lehet csak megtenni, és most KEZDŐDNEK még csak pozitív dolgok ebben. szóval kb 10-20 év mire felnő az a korcsoport. addig marad ez.

Csomorkány 2013.10.13. 18:40:02

Kevésbé radikális javaslatom a pénzcsapok elzárása. Ne legyen MLSZ és ne legyen NB1. Majd, ha már van értelme.

Robinzon Kurzor 2013.10.13. 21:18:46

Stadionok helyett gyerek- és utánpótlás pályák százait kellene építeni -- nem csak focit.

"Profi" labdarúgásba egyetlen fillér közpénzt sem -- TAO-t sem.

Amatőr NB1-et -- Írországban sincs profi bajnokság, mégis kijutottak az EB-re 2012-ben.

Akár állami pénzből is, de 100%-ban külföldi klubok által üzemeltetett "akadémiákat" -- ők választják ki, hogy kiket tanítanak, magyar edző a közelükbe nem mehet.

bigmac 2013.10.15. 16:42:47

Amig az ifi csapatokba edzöbá nem az arra alkalmas tehetséges ifjakat pakolja hanem azokat az újgazdag kétballábas ficsúrokat akinek apucija nyomja talizmánnal a csapatot/edzöbát, addig itt sok yóra nem kell számítani...láttam hogy így van..aki puncsos az játszik a többi max a kispadot koptathatja ..
Persze hogy emiatt a korrupt szarság miatt elmegy a kedve a focitól mindenkinek aki ért hozzá...és marad a csőcselék...

bigmac 2013.10.15. 17:02:22

@Robinzon Kurzor: " Amatőr NB1-et -- Írországban sincs profi bajnokság, mégis kijutottak az EB-re 2012-ben."
Akkor az ír premier liga az mi a tököm?

St patrik, Sligo, stb ezek amatör csapatok?

2013.10.16. 17:16:53

Inkább legyetek büszkék hogy a hollandoktól 8-at kaptunk (csak)... és nem Bangladestől
süti beállítások módosítása