A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Közös ügyünk, a felcsúti trágya

2012.12.01. 06:47 outisz

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd egy olyan országban fogunk élni, ahol a toalettre nemcsak belülről - ugye az illem kedvéért - hanem kivülről is zárat kell szerelnünk. Mert aminek szaga van, azt viszik, gyakorlatilag ez a legelső és zsigerből jövő tanulság, amit a felcsúti trágyalopásból leszűrhetünk. Másszóval ilyen az, mikor egy Fidesz-közeli gazda otthon érzi magát. Döbrögi libát rabolt, de hát változnak az idők.

A másik dolog ugyanis, amire odafönt rájöttek, hogy ami ment nagyban a magánnyugdíjpénztárakkal, az megy kicsiben a szarral. Csak azon töprengek, vajon mi folyik itt a háttérben? Merthogy a helyi földesúr szavára láthatatlanná váló igazságszolgáltatás, a magántulajdon - lassan szokássá váló - semmibe vétele valami nagy dolgot sejtet a háttérben. Valami bűzlik Felcsúton?

Szinte látom magam előtt ahogy Matolcsy fel s alá járkált a parlamentben, azon töprengve, mit kellene lenyúlni a magyaroktól még, hogy a jövő évi büdzsé is ki legyen igazítva különleges forrásokkal. “Hé, le tudunk még nyúlni bármit is az emberektől?” - kiáltott fel. “Egy nagy szart” - jött a válasz, és elindultak az autók... Nem kérdeztek semmit, aminek szaga volt, vitték. Én meg eddig azt hittem, a kormány a fejünkben akar motoszkálni, meg az akaratunkat akarja megtörni... ilyesmi. Hát nem. Épp ellenkezőleg, de be kell vallanom, igazuk van. Agya nincs mindenkinek, nade khmm... kakája, az igen. Azt úgyis mindenki félti, hovatovább sokkal kézzel foghatóbb mint mondjuk egy kupac demokrácia-érzékenység, mégha büdösebb is, de legalább sötétben is meg lehet találni. Nem mintha attól félnék, hogy visszajön az az idő, mikor pufajkás osztagok felügyelik a beszolgáltatást, nem. Pufajkára eleve nem is lesz pénze az államnak jövőre... Az IMF ugye nem ad, mert mocskosimerialistakapitalistákváá, az azerieknek meg kell, mert hideg van a hegyekben.

De nem baj, szarunk az már lesz bőven, és ahogy figyeltem a parlament idei munkáját, el is fogyott az idei adag. De nem panaszkodhatunk, zúdult az a mi nyakunkba. Ennek a fülkeforradalomnak wc-lehúzásból kellene megzenésíteni a Himnuszt, már bocsánat. A jövőévi adagot pedig most államosították, a szemünk láttára. Elmaradt IMF-hitel, új MNB-elnök, KEHI, kelleni fog az anyag jövőre is, az biztos. Nem is venném a lelkemre, ha épp az alapanyag hiánya miatt állna le a Tisztelt Ház munkája, úgyhogy csak ennyit mondhatok, eljött a nemzeti összeborulás ideje. Tegyük össze, amink van, aztán valaki felmászik a kupac tetejére, és hátha meglátja merre van előre.

 

Tetszett a cikk? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

124 komment · 3 trackback

Címkék: igazságszolgáltatás felcsút trágya outisz

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr864940533

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Milyen Viki? Aki az országot tönkreteszi! 2012.12.01. 10:52:29

A Népszava címlapon vágott vissza a békemenetes óriásplakátok és buszmatricák miatt. Nem volt nagy kihívás, hiszen a közpénzekkel tömött kormányzati kommunikációs stáb által feladott labda nem szállt túl magasra. Az első képen a Népszava november 26-i ...

Trackback: Hulladékgyűjtő edényzettel kapcsolatos magatartások Felcsúton 2012.12.01. 10:50:56

Tiltott közellenséges (!) magatartásnak számít este hat előtt kirakni a kukát Orbán Viktor kedvenc falujában, Felcsúton. Aki mégis ez időpont előtt helyezi ki hulladékgyűjtő edényzetét, 50 ezer forintos helyszíni bírságra számíthat. A rendeletet Felcsú...

Trackback: Az alkalmi ivó 2012.12.01. 10:20:24

" Mindannyian embernek születünk, aztán a szellemi törzsfejlődés folyamatában jelentős hányadunk elsorvasztja eme születési jellemzőét." Az iszákosok rendszertani csoportjának legalacsonyabb törzsfejlődési fokán álló egyedekről beszélhetünk, ök azok a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.01. 11:33:02

Nade kedves posztoló!

Ha ez igaz:

„Mert aminek szaga van, azt viszik”,

akkor minden rendben. Így a pénzünk megmarad. (N.B. annak nincs szaga) Ezt csinálja utánunk a maradék Európa! Tud valamit ez a Matolcsy. Félreismerték.

látjátok feleim szümtükkel 2012.12.01. 11:33:45

@Nem jó!: "...Emberek, vegyetek szarut, mert szarunk sem lesz!" Latabár"

Ez is bizonyítja, hogy milyen furmányos is a magyar nyelv. Nem véletlenül mondta OV régebben, hogy ne arra figyeljenek amit mond, hanem arra amit csinál.

2012.12.01. 11:33:51

szar ügy. szar ország. humusz-himnuszt nekik

kifordított nagyanyó 2012.12.01. 11:36:16

A tetves hazaáruló kurva anyjukat,hogy dögölnének meg!
Amúgy a poszt meg a kommentek nagyon jók!:))

fal_adja_a_masikat (törölt) 2012.12.01. 11:37:10

csak mellékesen jegyzem meg, hogy a talajterhelési díjat 10x-30x mértékűre emelték nemrég:)

a szarban igenis nagy pénz van, és teljesen alkalmas a lenyúlásra

látjátok feleim szümtükkel 2012.12.01. 11:51:57

@fal_adja_a_masikat:
Nem is véletlen a mondás, hogy a szarból is aranyat csinál.

sárkányfő 2012.12.01. 11:52:04

A Mészáros Lőrinc-féle himnusz:

"Isten, áldd meg a magyart,
Sok szarral, bőséggel"

Mária 2012.12.01. 11:54:53

@qwertzu:

"[...]Ennek az új földesúrnak került az útjába a levelünk elején említett juhász, bizonyos Váradi András, aki egyre reménytelenebb küzdelmet folytat a hatóságokkal és a magyar valósággal – gazdasági értelemben az életben maradásért. A juhászata körüli állami legelőket Mészáros Lőrinc kapta meg – legutóbb, amikor Váradi is pályázni próbált egy területre, a kiírást váratlanul visszavonták. Az eddig használt legelőihez vezető utat szintén Mészáros Lőrinc zárta le, a juhai hodálya alól Mészáros Lőrinc kivásárolta a földet és a hodályra bontási határozatot adatott ki. Váradi András mégsem adta fel, nem hajlandó elköltözni a terjeszkedő birodalom útjában álló kis házából. A napokban azonban a polgármester tulajdonában álló Búzakalász 66 Kft. munkásai elhordták, majd beszántották 125 tonna komposztját, amit négy éven át gyűjtött, forgatott és kezelt. Megtették, mert a mai Magyarországon ezt megtehették – a rendőrség még csak jegyzőkönyvezni sem volt hajlandó a juhászt ért károkat, és nincs helyben olyan ügyvéd, aki merné vállalni, hogy szembemegy az „ország második emberével”. [...]"

Forrás: lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/37024/az-lmp-nyilt-levele-orban-viktorhoz/

qwertzu 2012.12.01. 12:05:09

@Mária: Teljesen zavaros.
"a juhai hodálya alól Mészáros Lőrinc kivásárolta a földet és a hodályra bontási határozatot adatott ki. "

Zavaros.

Ha az övé a telek amin a hodály állt, akkor hogyan tudta kivásárolni az akarata nélkül? Ha nem akkor addig kié volt a telek? Kié volt a hodály? Ha nem az övé, akkor hogyan tartotta más telkén a birkáit? Bérleti szerződés vagy valami?

manager2008 2012.12.01. 12:06:12

A trágya nagyon értékes cucc, a pótlása csak részben lehetséges műtrágyával, ami meg baromi drága, de mikroelem tartalma nincs.
Értékes dolgokat lopnak. Ez van.
Így ha kap is kártérítést a juhász, az eredeti értéket nem tudja pótolni, csak akkor ha trágyát vesz valahol.

wowerman 2012.12.01. 12:06:20

"láthatatlanná váló igazságszolgáltatás, a magántulajdon - lassan szokássá váló - semmibe vétele" De ugye az MSZP kormány rosszabb volt, mi?

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2012.12.01. 12:15:27

@qwertzu: bérelte korábban a földet, évtizedekig.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.01. 12:44:58

ez a megrögzött gusányista cikkíró - szokás szerint - nem érti a lényeget a trágya-gate ügyben:

a) ha a jóságos orbán pártfőtitkár efftárs tudna erről, biztos nem hagyná

b) lopni csakis a másikok szoktak, a kormány és hűséges szövetségesei mindössze megvédik a nemzet vagyonát azoktól, akik nem lennének képesek vele felelősen gazdálkodni

c) meglehet, valójában ez az istállóban ólálkodó némber lopja a ganét, a szimata is megvan hozzá: ujpest.lehetmas.hu/files/2012/02/rebekabarany.jpg

szóval senki se dőljön be a múlt setét árnyainak, amikor a nemzet puszta léte a tét, mindenkinek feladata és kötelessége zárni a sort a Párttal és bölcs Vezérével

Taxomükke (UK) 2012.12.01. 12:46:11

Ez a mészáros (sic) valami olyan faszkalap, mint a volt esztergomi polgármester, mi? Eljön még az az idő, amikor ezek lógni fognak..

freetibi 2012.12.01. 12:51:51

Nem tudom miért nevezi ez a blog magát konzervatívnak. A stílusa virtigli proli.

Vagy a konzervatív alternatíva az nálatok alapértelmezetten az indexes-salgótarjáni-tótaw-tahóskodást jelenti?

Azt tudjuk, hogy a reform és demokrácia szavak kisajátítói gyurcsány-bajnaiék. Lehet ezt a blogot is az újra-Együtt2014 irodájában írják?
Az biztos, hogy a komcsi almafától nem távol...

qwertzu 2012.12.01. 12:57:35

@Lastres: Haladunk. Akkor már csak a konkrét szerződést kéne megnézni, hogy mi volt benne.
Fel lett e mondva szabályosan a szerződés?
Felmondási idő, stb... .
Birtokbavétel?

Csupa olyan dolog amiről a cikk egy büdös szót sem szól.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.01. 12:58:45

@freetibi: pompás! végre valaki érdemben és sikeresen megcáfolta a cikkben foglaltakat. meglehet, nem is volt semmi trágyadomb, nemhogy lopás. gusányista fantáziálás és karaktergyilok az egész.

adakozna inkább a sok hülye a kármentő alapba!

freetibi 2012.12.01. 13:03:21

@Herr SturmLikudnik: Tartalmilag nincs gond a cikkel. No de a STÍLUS! TahóWÁrpádi mélységekben.
Tudod ez az amit nem éreznek a komcsik. Vélt vagy valós "igazságaik" (általában féligazságaik) nyomán felhatalmazva érzik magukat a bunkócska viselkedésre. Persze ezt hozzák otthonról is, nehéz lenne mást adniuk, mint amit tudnak. A medve az medve.
Nincs ezzel nagy gond, csak annyi, hogy ez messze nem konzervatív. Ennyit írtam mindösszesen.

Sárga Király 2012.12.01. 13:19:08

@freetibi: Mert a jobberekre ugye ez egyáltalán nem jellemző. Lásd a szegedi szar-kiállításos ügyet - hogy témánál maradjunk - ahol még a tárlatot jóváhagyó Bátyai Edinát is menesztette a helyi fideszes közgyűlés, nagy keresztyéni felháborodásában.

Vagy a vagy a föld-és helyrajzi név bizottság ügye, amikor egy szerény ellenvélemény után repültek a tagok, nem csak a bizottsági, de a polgári állásukból is. Ez is egyfajta STÍLUS.

tamatomi 2012.12.01. 13:24:41

felcsut ma már szinte büntanya , erről lett hires.A polgármester egy polihisztor az összefonodás - korrupció klasszikus esete ami arrafelé folyik, pont ellentétes azzal amit imádott földije hirdetett.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.01. 13:24:42

@freetibi: a stílust a címzetthez kell igazítani, ha az történetesen egy a házi pálinkától elhülyült szotyiköpködő, nincs értelme az eufemizmusoknak

R.T. Flakfizer 2012.12.01. 13:36:23

ez most melyik bűnözéskategória? ha már volt/van cigány-, politikus-, meg még nem tudom milyenbűnözés?
plusz: eddig (ezelőtt) legalább bankárkormányunk volt, bankárklientúrával - ezeket minek lehet nevezni?

freetibi 2012.12.01. 13:42:16

@Sárga Király: Látom visszatámadsz. Ez sajnos a posztkommunista időszak sara, hogy a jobboldal is részben lecsúszott. Valóban ki kell ebből nőni.
No épp nem ezt csinálja a KARD, ezt tettem szóvá.

A szegedi kakibajnoknak a választ a szegedi püspök adta meg:
„A napokban nagy vihart kavart a médiában Győrffy László Nem érzek hálát, amiért részt vehetek a teremtésben című, a szegedi REÖK-palotában kiállított installációja. Egyesek a vallásos érzület elleni provokációról, mások egyszerűen tudatlanságról beszélnek. Bármilyen esetleges rosszindulat vagy talán kulturális deficitből fakadó balul sikerült szándék vezette a művészt, illetve a kiállítás szervezőit, hasonló jelenségekkel szembesülve a katolikusokra nem a megsértődés vagy a hangos, de értelmetlen tiltakozás jellemző. Az ilyen vélt vagy valós provokációk arra serkentenek bennünket, hogy még tudatosabban és vonzóbb módon tanúskodjunk sajátos értékeinkről.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye nem tartja magát illetékesnek annak eldöntésére, hogy a székvárosában kiállított műalkotás mennyiben képvisel művészi értéket. Az egészen biztos, hogy a terített asztalon az emberi ürüléket kínáló 12 tányér mint műalkotás nem felel meg a katolikusok, a keresztények ízlésének. A kisebbség véleményének tiszteletben tartása, illetve a tolerancia azonban arra indít bennünket, hogy ne rontsuk el azok jó étvágyát, akik ily módon kívánják csillapítani a művészet és a kultúra iránti éhségüket.”

freetibi 2012.12.01. 13:45:57

@Herr SturmLikudnik: No látod. Mindig lehet igazolni, hogy miért vagy alpári. Mindig lehet másokra mutogatni. Lsd. Gyurcsány őszödi böszmélkedését, amit a baloldal ünnepelt.
Persze a felcsúti tsz elnök megérdemli a kritikát, de az olvasók nem érdemlik meg az állandó mocskolódást. Szerintem.

komplikato 2012.12.01. 13:52:52

@légügyi megfigyelő: "Államosítani fogják a szippantóskocsikat! Most jelzem! Akinek van, adja el amíg lehet!"

Értem én a poént, a baj az, hogy már RÉG államosítva van! Azóta van 2-4 hónapos várólista, ha valakinek szüksége lenne ilyen szolgáltatásra ...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.12.01. 13:53:16

@dunaparti:

Ha méterbe, akkor bocsánat, de megint a buzik járnak jól. Vastagabbat tudnak fektetni.

regress 2012.12.01. 13:57:10

@freetibi: a műszar nem felel meg a kényes gyomrotoknak,csak az igazi.ritka szar emberek vagytok.inkább mondanád el mi a véleményed a lopásról,és a randőrség szakszerű munkájáról.

Moan 2012.12.01. 13:58:15

No én eddig nem sokat törődtem a politikával. Most hogy regisztrációhoz kötik a szavazást, hirtelen nagyon megjött a kedvem ahhoz, hogy elmenjek szavazni...
De jelzem, hogy a családom pont ugyanígy gondolkodik erről. Lett azonnal +4 szavazópolgára az országnak. :)

FilcTroll 2012.12.01. 13:59:53

@freetibi: Bár az egy másik szar ügy, de nem értem, hogy miért gondolják a keresztények, hogy ha valahol 12 teríték van kitéve, az az Utolsó vacsora művészi megfogalmazása? Az Utolsó vacsorán ugyanis 13-an voltak, Jézus, meg a 12 tanítvány.

Akkor most ki is a hülye, a nemtudó, a provokátor?

Szerintem egyébként a 12 állatövi jegyet jelképezi a 12 szaros tányér, tiltakozzanak az asztrológusok. Vagy a 12 hónapot jelképezik és akkor a naptárszekta hörögjön.

Bocs az offért.

Mária 2012.12.01. 14:01:59

@qwertzu:

"Ha az övé a telek amin a hodály állt, akkor hogyan tudta kivásárolni az akarata nélkül?"

*

Az ATVzrt Youtube-csatornáján van egy tudósítás, abból úgy tűnik, hogy a területet, amin az istálló is van, már húsz éve bérli a juhász, korábban egy TSZ-ből lett gazdaságtól, most az új tulajdonostól.

Miután bérlő, a telket akár el is adhatták alóla, úgy, hogy az érvényes bérleti szerződése annak lejártáig megmaradt.

Erről a bérelt telekről lophatták el a trágyát, és ezt keríthette úgy körbe a szomszédja, hogy nem hagyott rajta kijáratot. Mivel a juhász nem tulajdonosa, hanem bérlője a területnek, a szolgalmi jog miatt, ami a közlekedését biztosítaná, nyilván mehet a sóhivatalba.

freetibi 2012.12.01. 14:04:17

@regress: Gratulálok a stílusodhoz. Elmondtam, hogy tartalmilag egyet értek a bejegyzéssel. Te is bizonyított, hogy a bolsi egy olyan lecsúszott fajta, aki nem bírja elviselni, ha valaki műveltebb. Nem véletlenül rombolták pusztították mindenütt a kultúrát az elvtársak. A kastélyokat, templomokat feldúlták, lerohasztották.
Komcsinak lenni TahóWÁrpádi állapot. Ma is csak tapló módon lehet betagozódni az őszödi böszme csapatába.
Köszönöm hozzászólásodat, illusztrációnak jó volt :)

Mária 2012.12.01. 14:04:18

@tamatomi:

Végül is örülhet a juhász, hogy a szart CSAK ellopták... ki is verhették volna belőle.

Moan 2012.12.01. 14:05:59

@FilcTroll:

Én is előre bocs az OFF-ért, de az a tányéros eset az az alja... És nem azért, mert Jézus, meg Utolsó vacsi, hanem mert egyszerűen szar és nem művészet. :)
Az, hogy ürügyként mit hoztak fel "ellene" az igazából már mindegy.

tamatomi 2012.12.01. 14:07:15

@Moan: ezek a koklerek nem gondolkodnak , ez lavinát fog elinditani , de ha már igy akarják.

tamatomi 2012.12.01. 14:09:26

@Mária: sötét diktatura látszik kibontakozni, de csak egy határig mert ha borul a bili akkor rettegni fognak a mostani kiskirályok. Akkor lesznek igazi sza*rban csak. Ilyen szinten ritka az ennyire nyilt szini lopás, tényleg azt hiszik , nekik mindent szabad.

freetibi 2012.12.01. 14:10:20

@FilcTroll: 12+1 jel van az asztalon. a kéz utalhat Jézusra, akit áldást osztó kézzel szoktak ábrázolni, az utolsó vacsora ikonográfiájában.
De ezen hülyeség vitázni, hagyd meg nyugodtan a keresztényeknek, hogy ne tessen nekik ez.
Ahogy a püspök mondja, a keresztények is tiszteletben tartják azokat, akik szarvacsorával kívánják csillapítani a művészet és a kultúra iránti éhségüket.

vasziljevics 2012.12.01. 14:12:38

@Moan: akkor mondd meg nekünk, mi a művészet. úgy per definitionem.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.01. 14:18:16

@freetibi: a trágyadombon nincs parfümillat és az orrodból se méz csordogál

szerintem

:DDD

regress 2012.12.01. 14:19:13

@freetibi: nem válaszoltál a kérdésre.szartolvajokkal csak igy lehet beszélgetni.a püspök majd akkor ugasson,ha csillapítani tudják a gyerekek iránti éhségüket

freetibi 2012.12.01. 14:19:49

@Herr SturmLikudnik: De a szavaidat megválogathatod. Nem kell, hogy büdös legyen a szád, ha csak nem trágya van a fejedben is. :DDD

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.01. 14:21:48

@tamatomi: aki csak sopánkodik és szájkaratézik, azzal valóban azt csinálnak, amit akarnak

aki az orrom előtt akarja lopni a tulajdonomat, azt kultúremberként minimum pofánb*szom, ahogy a champion of democracy usa-ban is haladó hagyomány

Moan 2012.12.01. 14:22:22

@vasziljevics:

Én nem tudom neked megmondani, nem vagyok okos történelem és könyvtárszakos bölcsész. :) De valami nálam okosabb valami olyasmit mondott, hogy az a művészet ami szép.

Nekem is az a művészet, ami szép és örömteli érzeteket okoz és szerintem ha egy ember nem beteg, akkor valószínűleg azokat a dolgokat tartja szépnek, ami valóban az. :)

Bár tény, hogy fogalom szintéjén bármi lehet művészet...ha belegondolok (bár még mindig nem tudom mi a művészet definíciója). Gondolom van akinek az is művészet lett volna, ha én a tányéros alkotás hatására lelkesen, mint jó mustfogyasztó, elhelyezném saját installációmat az asztal közepére és adnék neki mondjuk egy címet, hogy: "Rokon lelkek örömteli találkozása".
:D

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.01. 14:22:46

@freetibi: csak utánam ugrott a kútba a nagyokos illemtanár

veszettél :)

freetibi 2012.12.01. 14:23:02

@regress: Ez a blog nem a szartolvajnak szólt szerintem. Vagy te annak érzed magad? Lehet a többi olvasó nem.
A püspök szavaihoz érdemben szólj hozzá, különben úgy fog tűnni, mintha saját butaságod miatt terelnél. :)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.01. 14:23:44

@Herr SturmLikudnik: veszettél=vesztettél, FAKKIN klaviatúra (eszem-f*szom megáll)

freetibi 2012.12.01. 14:24:55

@Herr SturmLikudnik: Ezt neked írtam, nem a nagy olvasó közönségnek. Ahogy mondtam, a szartolvaj megérdemli akár ezt a stílust, mert ebből ért. És te is. Másokkal nem beszélnék így, de te is csak ebből értesz. :)

vasziljevics 2012.12.01. 14:50:57

@Moan: pont erről van szó :)

arról persze lehet vitatkozni, hogy HOL jelenik meg egy adott alkotás.

csak (és ezt most nem rád értem) nem szeretem azokat, akik úgy gondolják, ők tudják mi a "művészet" és mi az ami nem... (lásd ezt a fickót, akinek most a kormány lepasszolta az összes támogatás feletti rendelkezeséi jogot.)

伊姆雷 2012.12.01. 15:14:04

Az a helyzet, hogy ezek vótak még annakidejin sorkatonák... igaz, hogy csak "táposok" de akkor is pár hónapig vótak.
Nna ottan lehetett ennek az alapjait jól kitanúni.

Monta eccer egy bakkancstársamnak az őrnagy: hozzá mán' fiam onnan az ellátóktú' pár vödör szenet! Nade őrnagyeftás! Lopjak az ellátóktú?! Dehogyis, ütődött! Jegyezd meg fiam: a katona a laktanya kerittésén bellű' nem lop, hanem a honvéccségi anyagot eviszi eggyik helyrű' a másikra! No uccu, oszt hozzad!

Megtörtént, nem vicc!

soseleszekelső 2012.12.01. 15:14:30

@qwertzu:
Egy csomó dologról nem tudunk, és lehet elmélkedni, hogy
- kinek a földjén volt az anyag (lehet, hogy néhány hónapja még jogosan rakta oda, lehet, hogy nem)
- rá volt-e írva, hogy az övé, kellett-e tudnia annak aki elvitte, hogy az ott valakié, vagy csak úgy lett ott
és hasonlók. Ezeket innen nem lehet eldönteni.

De majdnem mindegy is, a történet ezen része tökéletesen jellemzi a viszonyokat és a felvetett problémát. (És kizárja a jóhiszeműséget)

"A kárvallott amint értesült arról, hogy markológépek teszik 30 tonnás kocsira birkatrágyáját, a munkásokat kérte, ne tegyék ezt, ám ők azt közölték vele: elfogyott a cég marhatrágyája. Majd ötször fordultak a kocsival. A Bicskei Rendőrkapitányság többszöri hívásra jött ki és a járőrként érkező főtörzsőrmester a helyszínről Mészáros Lőrincet fölhívta telefonon. A helyszínen a feljelentését nem vették fel, a hét végére hivatkozva a kapitányságon sem.

A kapitányságra nem engedték be Váradit, órákig várt társával az utcán. Hétfőn tudta csak feljelentését megtenni, amikorra már komposztja eredeti fizikai állapotában nem létezett."

dennisthemenace 2012.12.01. 15:19:20

Ki csodalkozik a magyar rendorsegen?

eöeöe 2012.12.01. 15:34:42

@vasziljevics: tudtommal a művészet definíciója körüli szédelgések valami olyasmiben kumulálódtak, hogy művészet minden olyan tevékenység, ahol alkotás közben a befogadás aktusára, és az ott kiváltott hatásra koncentrál az elkövető; majd maguk is látták ez mekkora faszság, s rájöttek, nem kell definíció a művészetnek.
A kereszténységnek viszont mintha valami olyasmiről kellene szólnia, hogy leszarja a szart is akár, és nem csak akkor, amikor felkent tagjai gyerekek seggében turkálnak, de.
Mondjuk annó a Kiscelliben sem láttam volna soha azt az osztrák hugyos és disznóvéres kiállítást, ha nem fakad ki rajta valami hülye egyházfő, szal a hatás minimum kétes lehet itt is.

kvadrillio 2012.12.01. 15:42:58

@Mária: ..HMM...NU, MOST PRÓBÁLD EGY MÁSIK MEGKÖZELÍTÉSBŐL, MINTHA A ROKONOD LENNE !

magyar paraszt 2012.12.01. 15:43:03

ha nem szarik a paraszt,nem eszik az úr....

kvadrillio 2012.12.01. 15:49:32

MI ?..HOL???....JA....AZ A SZARKUPAC ?! HÁÁÁTAZ...OTT...VÓTTT....TUTTAM RÉGEN, HOGY NEMAZENYÉM !!!....DE MOST VALAHOGY RÁM TÖRT AZAZA BIRTOKLÁSI VÁGY !... MEGRÉSZEGÍTETT A ZILLATA....EZÉRT A VÉÉLETLENÜL PONT NÁLAM LÉVŐ LAPÁTTAL ELKEZDTEM MAGAM FELÉ LAPÁTOLNI...GONDOSAN ELKERÜLVE, HOGY RÁMFRÖCCSNJEN ÉS LEFOLYJON A PÖCSÖMIG...UGYE...MERAZÉRT..VAGYOK ÉN EGY MÉSZÁROS ?????!,...ANYÁÁÁD ! AZ !!!!!..

házelnök 2012.12.01. 16:03:48

csuti tolvaj várat épít, kell az anyag.
Ha belebújik orbán a lopott szarba, az életben nem találják meg.
Nem is kell.

shaw_2012 2012.12.01. 16:03:54

maszop=fidesz=lmp=szdsz=kisgazdák

Tolvaj, rabló szemét mocskos zsidó- cigánypártoló jogászállat mindegyik!!!

dr kíváncsivagyok 2012.12.01. 16:09:38

@Indirekt Gandhi:
"hogyan is írják helyesen: szartolvaj, vagy szar tolvaj?! "

Szar szartolvaj....

gnme 2012.12.01. 16:09:40

... ezt a szarlopást még Danny Ocean is megirigyelné

kvadrillio 2012.12.01. 16:10:18

MÉSZAROS LŐRINC...MÉRSZAROS LŐRINC...

shaw_2012 2012.12.01. 16:10:57

@dr kíváncsivagyok: Helyesen a szartolvajt így írják: politikus

Parajpuding 2012.12.01. 16:11:08

Ha manapság sz*rból várat lehetne építeni, bőséges alapanyagot szolgáltatna a fidesz-kdnp-jobbik és szimpatizánsainak tömege.

dr kíváncsivagyok 2012.12.01. 16:11:16

A Fideszgyíkoknak olyan a szar,...mint a terepruha...

dr kíváncsivagyok 2012.12.01. 16:13:56

@soseleszekelső:
"- rá volt-e írva, hogy az övé, kellett-e tudnia annak aki elvitte, hogy az ott valakié, vagy csak úgy lett ott"

Faluhelyen még egy kóró tulajdonjogát is tudják,..anélkül hogy rá lenne írva...

Hunor Levente 2012.12.01. 16:16:18

@FilcTroll: Szerintem meg bármilyen vallási témát ki szabad figurázni. Akár az utolsó vacsorát is.
Az egyházakat, a vallást bármilyen rendű és rangú kritika érheti. (Ebben az országban persze egyházi nyomásra még a Krisztus utolsó megkísértése című film leadásától is ódzkodik a köztévé.)

Nem a középkorban vagyunk. A 21. századi Európában blaszfémia mint olyan nem létezik, komolytalan rá hivatkozni.
Műalkotásba beleszólni meg - hacsak elmebajosak nem ölnek, kínoznak vele embert vagy állatot - nincs joga senkinek.

dr kíváncsivagyok 2012.12.01. 16:17:50

@komplikato: ""Államosítani fogják a szippantóskocsikat! Most jelzem! Akinek van, adja el amíg lehet!"

Értem én a poént, a baj az, hogy már RÉG államosítva van! Azóta van 2-4 hónapos várólista, ha valakinek szüksége lenne ilyen szolgáltatásra ...

Nem olyan rég,...Orvbán államosította (ezt is)....

dr kíváncsivagyok 2012.12.01. 16:19:36

@Hunor Levente: " Szerintem meg bármilyen vallási témát ki szabad figurázni. Akár az utolsó vacsorát is.
Az egyházakat, a vallást bármilyen rendű és rangú kritika érheti. (Ebben az országban persze egyházi nyomásra még a Krisztus utolsó megkísértése című film leadásától is ódzkodik a köztévé.)

Nem a középkorban vagyunk. A 21. századi Európában blaszfémia mint olyan nem létezik, komolytalan rá hivatkozni.
Műalkotásba beleszólni meg - hacsak elmebajosak nem ölnek, kínoznak vele embert vagy állatot - nincs joga senkinek.

Ajánlom mindenki szíves figyelmébe a Family Guy és a South Park című remek amcsi rajzfilmeket....

hamisnero 2012.12.01. 16:45:12

@freetibi: akadozik a rendszer. ha régebben a Párttitkár Elvtárs szólt a kiskomcsi csinovnyiknak, hogy cáfolni izibe, már szaladt is a sok lakáj pártkatona, és tette a dolgát. ha cáfolni ne tudott, akkor könyvet bezúzatott, újságot betiltatott, írót veretett. erre te itt jössz a stílussal (mivel a Párt döntése alapján a ténnyel, a lopással egyet kell értened), hát már csak a demokratikus centralizmus vitafórumai maradtak a Pártnak. a helyett, hogy az ilyen Kardos blogokat betiltanák, mert ki merik mondani hogy az Elvtársak lopnak, méghozzá fényes nappal?

Álmomban arra ébredtem, hogy alszok 2012.12.01. 16:56:48

@Indirekt Gandhi:

A szartolvaj az lehet egy pitiáner megélhetési bűnöző, de egy szar tolvaj egy országot rabolhat meg...az a gáz, hogy itt egy szar tolvaj szartolvajról van szó. Pitiáner módon rabolják le az országot :(

hamisnero 2012.12.01. 17:02:59

@Hunor Levente: igen, lehet a vallási témákat kifigurázni. mondjuk ez a műalkotás, amiről beszélünk, ízléstelen, gusztustalan, de ami a legrosszabb, értelmetlen, mondanivaló nélküli, még csak polgárpukkasztásra sem alkalmas, véleményem szerint olybá minősül, mikor a négyéves Pistike a családi ebéden azt mondja, hogy "punci", meg "kuki", és röhög hozzá. DE: egy demokráciában a közönség dönti el, hogy valami szar, vagy művészet, és ez determinálja a művész sorsát is. soha senkinek nem jut eszébe (hangsúlyozom, demokráciában), hogy a tárlat igazgatóját, a múzeum vezetőjét a klérus, vagy az azt kiszolgáló politika nyomására kirúgja. ez a módszer a renitencia megakadályozására a kádár korszakban működött, illetve a tőlünk sokkal keletebbre levő államokban működik ma is. de lassan kezdjük megtanulni, hogy nem a szakértő, a műértő számít, hanem a politikai akarat (l.: földrajzi név bizottság sorsa). íme, feltámadt Aczél Elvtárs, ott van a magyar a' laptörvényben mint a sosem volt, de ideológiai (párthűségre nevelés) szempontból fontos akadémia vezetője, ott van a megyékben, a járásokban, bajuszának fénye ott csillog minden pártkatona szemében. PS: ez nem igaz, Aczél György intelligens, valóban értő, jó (bár komcsi, és ebben hasonlít emezekhez) politikus volt - az akkori keretek közt (ez nem igaz emezekre, nekik nincsenek kereteik).

igényes 2012.12.01. 17:03:56

Nem lepődnék meg, ha a Miniszterelnöki Hivatalban a szart kötelező lenne gyűjteni államköltségen persze, majd ez menne Felcsútra a TEK felügyelete mellett, majd Orbánék eladnák szerves trágyaként a CBA-ban a felesleg meg beszántásra kerülne.

Vélhetően a kiemelt embereknek, mint Szíjjártó, Lázár, Habony külön parcellát biztosítanak. Aki jó szart biztosít az meglátszik a termés betakarításában, ekkor jön a jutalmazás.

igényes 2012.12.01. 17:07:26

@dr kíváncsivagyok:

Viktor bácsi ittasan támolyog be a grazi orvoshoz. A doki a fejét csóválja:
- Ejnye, Vitya bátyám, azt ígérte, hogy januártól más ember lesz magából!
- Lett is, de sajnos ez is szar...

igényes 2012.12.01. 17:11:17

L.Simon László a vidéket járja, amikor azt látja, hogy két férfi hasal az út mellett, és a füvet rágja. Szól a sofőrnek, megállnak. Megkérdezi az egyik fűevőt:
- Emberek, maguk miért eszik a füvet?
- Nagyon szegények vagyunk, nincs pénzünk normális ételre - válaszolja egyikük.
- Na, jöjjenek, szálljanak be - invitálja az államtitkár.
- Uram, nekem van egy feleségem és két gyerekem is - szabadkozik egyikük.
- Nem baj, hozza csak őket is nyugodtan.
- Nekem is van feleségem, meg hat gyerekem - mondja a másik szegény ember.
- Nem baj, ők is jöhetnek.
Beülnek, elindulnak. Az egyik férfi hálálkodik:
- Uram, maga nagyon jószívű.
- Nem tesz semmit, a birtokomon úgyis egy méteres a fű...

Csacsicska 2012.12.01. 17:35:18

@Moan:
Kerékpáradót! Küllőnként!!!

micsoda? 2012.12.01. 17:53:29

"Szarnak, kárnak nincs gazdája" Ezt a népi mondást ismeri a rendőrség is.

Robert Albecker 2012.12.01. 18:03:18

@Lencsés István _: Kutyák csipszezése helyet a trágyát kéne csipszezni,jobb megértésre talált volna,na meg a Mészárost...

pjm 2012.12.01. 18:08:33

@ByA: nem volt olyan rég, amikor azt mondták: minden valutaszámlát kötelezően átváltanak a bankok forintra. Az árfolyamot ők határozzák meg. Nem is rossz ötlet, hátha olvassa valamelyik fingeszes.

Napkutya 2012.12.01. 18:40:38

Matolcsy?

Hát, összeszednék néhány sarcot, csupán a szarral kapcsolatban:

1. Ahhoz, hogy legyen valami az alvégen, ahhoz enni kell. ÁFA van a nyersanyagon, a bevizsgálásán, engedélyek és költségeik, illetékek, olykor vámok.

2. Autópálya díj,üzemanyagköltség, gépjármű költségek vannak minden olyan répán is, amit nem a saját kertjéből húz ki az ember...

3. Ha nem nyersen eszed, fizettél adót az energiahordozóra, a tűzhelyedre, a fazékra...
Ha van lakásod, amiben megfőzöd, akkor nem is sorolom...

A végtermékkel kapcsolatban fizetsz csatornadíjat, közműadót, rezsit, ÉS ezt le is adózod...

Ja, és ki is kell törölni.
Mennyit is fog az állam egy kupac szaron?

Hát, ennyi...

Napkutya 2012.12.01. 18:42:50

Bocsánat, a fentiekből kimaradt egy jó találós kérdés trolloknak:

- A fentiekből MELYIK nem emelkedett, az elmúlt KÉT évben????

freetibi 2012.12.01. 19:03:34

@hamisnero: Nehéz felfogásod van. Semmi baj nincs a blog állításaival, sőt egyet értek vele. Csak annyit írtam, hogy stílusa alapján nem konzervatív, hanem suttyó komcsi.

regress 2012.12.01. 19:12:08

ti meg suttyó szartolvajokmaradtok,ezt már az isten se mossa le rólatok,bármennyit is ájtatoskodik tömjénzsóóóóóti.ezt elkúrtátok

Izo 2012.12.01. 19:34:51

Hogy stílszerű legyek, ez jó szar volt.

csak egy néző 2012.12.01. 19:37:42

@freetibi: Ahogy elnézem a bunkó stílusod,valószinűleg sörösüveg volt a cumisüveged

dr yetee 69 2012.12.01. 19:44:20

@freetibi: Ez volt az érdemi hozzászólásod?Gratulálok!

dr yetee 69 2012.12.01. 19:45:22

@freetibi: Mert a konzervativ stilus az igényes stilus?Vicces fiu vagy!

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.12.01. 20:12:17

@dr yetee 69: általában az. Persze ha azt látjuk, hogy a "kinevezett konzervatívok" lopnak, akkor az irónia hevében megszalad a toll. Ez van.

@hamisnero: betiltatásról szó sem volt, még a tartalommal is egyetértett, a stílust kritizálta, azt meg szabad (ahogy a tartalommal nem egyetérteni is szabad).

outisz 2012.12.01. 20:21:37

én kérek elnézést, nekem kellemetlen.

okostojgli (törölt) 2012.12.01. 20:50:55

@freetibi: "Gyurcsány őszödi böszmélkedését"
"megérdemli a kritikát, de az olvasók nem érdemlik meg az állandó mocskolódást"

Akkor ne mocskolódj.

látjátok feleim szümtükkel 2012.12.01. 21:02:02

Valamikor régen, amikor még bőven volt munka, ezért volt sok cigányzenekar is. No, akkoriban a vendég gyakran mondogatta a prímásnak, hogy aszongya, van a kertünk alatt egy rakás trágya, azt húzzátok el. No, most elhúzták.

látjátok feleim szümtükkel 2012.12.01. 21:04:58

Egyébként meg mit hőbörögtök itt. Azt mondta a miniszterelnök, hogy ne azt nézzék mit mond, hanem azt, mit csinál. Most éppen a munkahelyet védték ott a trágyarakásnál. A baj csak az, hogy nem a mienket, hanem az ővékét.

légügyi megfigyelő 2012.12.01. 23:06:34

@komplikato: "Értem én a poént, a baj az, hogy már RÉG államosítva van! Azóta van 2-4 hónapos várólista, ha valakinek szüksége lenne ilyen szolgáltatásra ... "

Addig, amíg a szippantás állami monopóliuma nincs alaptörvényileg rendezve, még bármi megtörténhet! ;)

Elemer Simon 2012.12.01. 23:26:37

Freetibi!Ne vitatkozz ezekkel a mosottagyu öszödi böszmékkel!nem érdemes!DEe hogy honnan keveredett ide ennyi párttitkár gyerek,meg munkásőr palánta?Ezek olyan sötétek,hogy észérvekkel nem lehet meggyőzni őket.Primitivek,mint a faék!Az ilyenek megmagyarázzák,hogy az öszödi böszme egy Grál lovag!Szóval nem tartom őket különbnek,mint amit elloptak Felcsuton!Ezek nem tudnak(vagy nem akarnak)tudni róla,hogy az imádott elvtársaik fele börtönben van(remélem a másik fele meg fog)RABLÁSÉRT ÉS HAZAÁRULÁSÉRT!Szép estét

felcsutisuttyo 2012.12.02. 08:11:48

ORBÁN MAGA A NEMZETI SZARKUPAC....SÜRGŐSEN EL KELL TAKARÍTANI, FÖLDEL KEVERNI ÉS FÖLD ALÁ TEnni!

csak egy néző 2012.12.02. 15:28:23

@Elemer Simon: haver várnak téged az Echo Tv oldalán a fajtársaid ott eszik nagykanállal,amit a felcsuti paraszt Lőrinc ellopot.Várna téged is a tányérnál,baromarcú.

csak egy néző 2012.12.02. 15:30:17

@Elemer Simon: ja és vidd magaddal freetibi köcsögöt is,akinek sörösüveg volt a cumisüvege.

emeritus 2012.12.02. 17:40:20

Felszólítottak a zöld betűk,hogy "Szólj hozzá!"
Nem akarok,mert szar a téma!
A fide$$-t meg nem akarom dicsérni,mert nem is le-
het,a bérkommentelők meg tehetnek egy szívességet!
Ja,meg a felcsúti betegszamár is a samt jobbkezé-vel! Van itt "freetibi",máshol van "jobbikos tibi"
úgy hogy lehet ua. a familia?!

Hunor Levente 2012.12.03. 00:58:50

@hamisnero: úgy néz ki, hogy az inkvizíciót is sikerült nekik valamilyen formában visszahozni. nem tudom ezek után mi jöhet még, kinek nincsen félnivalója.
süti beállítások módosítása