A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

fideszmaffia

2014.11.02. 06:30 outisz

Nyugodjunk meg egy kicsit emberek. Kicsit elszaladtak itt velünk a lovak, volt itt most tömeg, meg takarodj, meg orbán, meg kommunisták, meg minden. Meg győzelem. Méghozzá olyan győzelem, amihez a vesztes mosolyogva gratulál: Ej, fiúk, de szép volt amikor átjöttetek azon a hídon, hú, csak úgy zúgott a hangotok, na, de ne húzzuk az időt, menjünk hazafelé. Ti is fáradtak vagytok, én is egy kicsit, ajtót csukjátok be magatok után... otthon is…

Boldogok lehettünk, hogy megmentettünk vagy 22 milliárdot, aminek tüzénél - egyelőre - nem a fideszes oligarchák melegednek, mert ne legyenek kétségeink afelől, hogy ennél a példánál hasznosabban sosem lett volna elköltve a beszedett netadó. Nem baj, melegednek a földmutyi milliárdjaiból, a korrupciós milliárdokból, a közgépes milliárdokból, és még sorolhatnám.

Nem tudom eldönteni, ez a mostani tömeg egy új, aktív generáció előhírnökei voltak, akik gyakorlatilag annyit szívtak már az elmúlt években, hogy belevágnak. Vagy csak azok mentek még ki a utcára, akik épp várják a visszajelzést az angol/holland/német/osztrák munkaközvetítő cégtől, hogy mikor kezdhetnek - odaát.

Mert lassan megint ott tartunk, hogy van odaát, meg ideát, ahol a miniszterelnök felvázol a rádióban, bocsánat a Rádióban egy ideát, és mindenki megy a zászlaja alá, mármint aki nem korrupt amerikai mocskolódó bérenc, plusz a Dunán felúszó békaemberek - nincs új a nap alatt.

Bizony nincs, és ez sajnos a forradalmakra is igaz. A Kossuth térből sem lesz Majdan, csak majdnem, amíg valaki oda nem áll a tömeg elé és azt mondja: Az internetadó lófasz. Akkor is ha megszavazzák, akkor is ha nem. Igaz, hogy a mi seggünkbe tolnák, de akkor is csak lófasz. Ami ennél sokkal zavaróbb, hogy az ország egy maffia kezébe került. Nem képletesen, szó szerint. Persze ezzel nem mondtam semmi újat, viszont most kellene jönni valakinek, aki ezt hitelesen le is tudná kommunikálni a nép felé:

fideszm.jpg

F I D E S Z M A F F I A

 

Mert most talán van némi esély arra, hogy az a pár millió ember még úgy gondolja, ér ez az ország valamit. Ha nem jön, a tömeg szétszéled, és legközelebb, megint lehet kezdeni elölről mindent.

Nem hiszek a szuperhősökben, sem a turáni átokban, sem a magyarok alsó vagy felsőbbrendűségében. El kell kezdeni dolgozni az ügyön. Akinek ötlete van, szóljon.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

20 komment

Címkék: maffia tüntetés internetadó Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr186853883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.02. 07:56:39

Amíg az ellenzék ballib, a Fidesznek maradnia kell. Ez a legfőbb szempont.

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.11.02. 08:19:23

@maxval birca hozzászóló: Nem legfőbb szempont, hanem folyomány. Amíg a fejekben nem váltunk rendszert (vagyis amíg Kádár népe vagyunk) addig nem érdemes kormányváltásokkal úgy tenni, mintha attól ez javulna. Nem lenne jobb.

wowerman 2014.11.02. 08:36:11

Elvileg már 2010 óta dolgozni akarnak az ügyön, de nem nagyon jön össze... Ezt egyébként teljesen semlegesen mondom, ténymegállapítás.

Herr Schwarze Liste 2014.11.02. 09:00:43

@timargabor: teljesen nyilvánvaló, hogy a varsói gyors az (lásd kaczynski-t váltó tusk) jobbról előzve tud csak befutni. de ha egyszer a ballib trademark megújuló múmiái vannak jól beágyazva az óperencia másik partján, akkor bezony őket erőlteti a nem létező sorosösszeesküvés. max prezentálnak adalékként egy kerékbárczy-bokros tengelyt (dettó ugyanazzal a turbópolkorrekt hablattyal, mint a trúballibet). oszt ha keserű a pirula, nem működik a masterplan, akkor csakis a nép hibás. biztos mind náczy.

nemhívő 2014.11.02. 09:08:12

..szerintem ott a baj,..hogy a nép csak "vezérekben" tud gondolkodni..Egy "antiorbánt" várnak itt még a nyugati elkötelezettségű emberek is. Normáliséknál nincsenek "vezérek",..csak viszonylag könnyen helyettesíthető vezetők...

Pl a "kultúrfölénnyel" nem rendelkező szomszédainknál.. (:

_andris 2014.11.02. 09:08:31

Én egyetértek azzal ami történt, ha Pesten vagyok, talán tüntetni is kimentem volna. örülök annak is, hogy Orbán egy kicsit meghátrált.
a netadó önmagában nem túl fontos. idióta ötletnek tűnik, de apróság. A teljes kép a korrupciós ügyekkel, a ránk zúduló irritáló propagandával stb. hajtotta a tüntetőket, ha a sűrűsödési pont a netadó volt is.
Kár hogy a levitézlett ellenzék erre is ráteszi a mancsát, mintegy kisajátítja, magyarázza, értelmezi. A víznek árja feltámadt egy cseppet, erre azt hiszik, hogy majd ők meglovagolhatják a hullámokat.
Az az igazság, hogy a nép nem utasítja el mindenestül a fideszt. Sok minden idegesíti, zavarja, mégis rászavazott. Ha kelletlenül is. Hogy ez így maradjon, ezért lépett Orbán. Tudja, hol van valódi erő, és az erő nyelvén ért.

_andris 2014.11.02. 09:10:11

olyan emberekre van szükség, aki képes kifejezni az emberek elégedetlenségét. A ballib értelmiség erre nem alkalmas.

gabóca43 (törölt) 2014.11.02. 10:18:01

@_andris: " mégis rászavazott. Ha kelletlenül is." Én hiszem és biztos vagyok benne, hogy nem szavazott rá. Rengeteg határon túli szavazatot vásároltak különböző trükkökkel, ideiglenes letelepedésekkel. Ha ezeket felülvizsgálnák és leválasztanák, nem lett volna meg a többség. A rengeteg nem szavazó sem a fidesz mellett tette le a voksát, csak belefásult a választási cirkuszba, a csalásokba.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.02. 10:34:24

Igaz, hogy a mi seggünkbe tolnák"

ez a stílus?

"Ami ennél sokkal zavaróbb, hogy az ország egy maffia kezébe került. Nem képletesen, szó szerint"

már amikor bejöttek az oroszok, már akkor maffia kezébe került az ország, ne most találd fel a spanyol viaszt, köszi.

ezek mszp-stől, fideszestől mind az mszmp köpönyegéből bújtak elő.

nem mindig kell ám írni, amikor rádjön. csak akkor kell írni, amikor van mondanivalód.

Mandyner Archer 2014.11.02. 10:51:52

Gusztustalan, cionista propaganda!

Leporello (törölt) 2014.11.02. 11:06:42

Volt egy csomó választás, 5 éve mindent a Fidesz nyert, így hát nagyon savanyú a szőlő... miért nem tetszettek leváltani? Káromkodni, csúnyán beszélni nagy dolog...

TrollSlayer 2014.11.02. 13:38:30

Bár néha én is használtam, de nem szerettem a "fideszmaffia" kifejezést. Évezredes hazugság áll mögötte: a magyaros önfelmentés, mintha nem épp mi magunk tettük volna azzá az elmúlt 25 évet (benne a mostani kétharmaddal együtt), mint amivé vált. Maffiózó az fegyvert fog az ellenre és erőszakkal kényszeríti vminek a tevésére vagy nem tevésére. Itt nem erről van szó. Önként és dalolva választották meg, és képtelenek alternatívát felmutatni ellene.
A liberális demokrácia két évtizede csupán átmenet volt (!) a klasszik magyar hazug identitáshoz való visszataláláshoz:

"Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni, zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk, rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége, szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit, aki különb, mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen, mintha itt sem lettünk volna.
Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl, s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.
Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!…"

"A nacionalizmusnál nagyobb hazugság nem állott még ki a harci porondra. A nacionalizmus maga ezer arc. Megzavarja a legbiztosabb szemű embert. Lefoglal magának minden emberi gyöngeséget. Utazik tradícióra, kegyeletre, fajbüszkeségre, kenyéririgységre, minden erényre és bűnre.
Mi a célja vele? A célja, hogy akit meghódít a szittya arc, kuruc haj és magyar bajusz, azt kezére játssza a másiknak, a sima arcnak, a Loyola-félének.
Szólott már erről sok beszéd. Mi is abbahagyjuk a képletes beszédet. Kiírjuk magyarul: a hazafisággal szédelgő és lármázó klerikalizmus veszedelmesebb a nyílt klerikalizmusnál."
Ady, 1902

És még ez is: hvg.hu/velemeny/20141028_Tiszteletet_a_tortenelemnek/

Ez a hivatkozás írja felül a jogot, a jogállamot. Ezért ők a nemzet igazi és hiteles képviselői, mert ők azonosak csak a "keresztény" nemzeti identitással (vö. a haza nem lehet ellenzékben). Ami nem jelent semmi mást, minthogy nem zsidók, liberális demokrácia ezzel szemben zsidó, amely ellentétes a nemzeti identitással, és pusztítja a "keresztény" magyar nemzetet.
Ez az oka annak, hogy a magyarok nem tudnak és/vagy nem akarnak alternatívát felmutatni Orbán rezsim ellen.

outisz 2014.11.02. 19:25:56

@Leporello: 48 és 88 között is sok választás volt.

@tesz-vesz: "Persze ezzel nem mondtam semmi újat..." a bejegyzés végét pedig egy felszólítással zártam, ez lett volna a lényeg.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.02. 19:57:21

@outisz: az a lényeg hogy nem mondtál újat? hát az aztán nagy lényeg!

outisz 2014.11.02. 22:02:45

@tesz-vesz: pontosítok, az lett volna a lényeg, hogy várom az ötleteket. Tudod szeretem megszólítani az embereket, és balga módon még hiszek abban, hogy a demokrácia a tenni akaró embereken múlik.

Bereznay 2014.11.02. 22:33:43

@tesz-vesz:

Megnyugató, hogy mint ezúttal, mondsz pontosat és helyeset (sajnos csak) is.

Bereznay 2014.11.02. 22:38:35

„Nem tudom eldönteni, ez a mostani tömeg egy új, aktív generáció előhírnökei voltak, akik gyakorlatilag annyit szívtak már az elmúlt években, hogy belevágnak.”

MIért is kellene ezt bárkinek eldönteni? Hiszen nyilvánvaló, hogy a résztvevők maguk sem tudjákl. Minden lehetőség nyitott. És éppen mert az, nem is érdemes azon gondolkozni, hogy mások is lehetnek, mint előhírnökök, hanem munkálni kell azon, hogy a dolgok olyan irányban menjenek, hogy az legyen belőlük.

Végülis ezt is teszed.

(Csak a fogalmazás csapdáival foglalkozok.)

Bereznay 2014.11.02. 22:53:08

@TrollSlayer:

Sok jót mondtál,de nem keveredsz ellentmondásba?

Biztos, hogy szerencsés, logikus, követezetées befejezés azt mondani

„... a magyarok nem tudnak és/vagy nem akarnak alternatívát felmutatni Orbán rezsim ellen.”

azután a remek kezdet után, hogy

„...nem szerettem a "fideszmaffia" kifejezést. Évezredes hazugság áll mögötte: a magyaros önfelmentés, mintha nem épp mi magunk tettük volna azzá az elmúlt 25 évet.....mint amivé vált.”?

Szóval Orbán a probléma, vagy a 25 év? Talán tudod, hogy szerintem az utóbbi. Ha pedig az, ne zavarja meg az ember saját gondolatmeneétt azzal, hogy pont abba a csapdába keveredik, ami ezt a 25 évet – nem a nép, az ország szempontjából – oly sikeresen fönntartotta.

Ha igazán eredményesek akarunk lenni, ellent kell állnunk annak a jórészt érzelmi kísértésnek, hogy a 25 év összetevői közül az éppen kormányon lévőket gyalázzuk. Az a huszunöt év egységes, az a Rendszer, nem Gyurcsány, Orbán vagy mifene a rendszer. Ha egy részt támadunk, akarva-akaratalanul a rendszert segítjük, mert a másik részt. Ami pedig ugyanaz, mint az egyik, csak a címkéje más. Ezt egy pillanatra sem szabad szem elől téveszteni.

Marton Gombos 2014.11.04. 18:23:06

Terv:

Kell egy hiteles csapat, egy alternatíva meglévő politikai kötődések nélkül.
Erre lehetne építeni, ez legyen a 0. lépés.

Érdekel valakit még a projekt? :)

Bogár-Papa 2014.11.07. 20:28:38

@_andris: A 30 valahány százalékból, hogy lett 2/3?
süti beállítások módosítása