A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Népszavazási kezdeményezés az Internetadó ellen!

2014.10.22. 10:47 kinnbennfentes

„Egyetért-e Ön azzal, hogy Internet-szolgáltatásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen a 2014. október 20-i állapothoz képest további adót fizetni?”

Ha bevezetik az Internetadót, úgy népszavazást kezdeményezünk a kivezetés érdekében.

Ez a KARD üzenete a jogalkotók felé.

 

nepszavazas_KARD.jpg

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a cikket:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

23 komment

Címkék: botrány hülyeség népszavazás államhatalom internetadó

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr66816413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freehckr 2014.10.22. 10:53:54

Akkor naivak vagytok... :) Nem fogtok ti ebben a posztkommunista nyomortelepen népszavazást kezdeményezni, Orbán és korrupt elvtársai elvarrták az utolsó szálat is azzal, hogy a sz.ros alaptörvényükbe belevésték, hogy a „központi költségvetésről és az azt érintő kérdésekről” nem lehet népszavazást tartani.

Jó reggelt a Fidesz-KDNP uralta balkáni Cigányiában...

freehckr 2014.10.22. 10:56:58

„Ez a KARD üzenete a jogalkotók felé.”

Na most aztán sápadtak vala és reszketni méltóztatnak... :) Ezek a korrupt sz.rok egyedül csak attól tartanak, hogy kiesnek Orbán kegyeiből. Mit számítasz te nekik?! Majd kapsz egy NAV vizsgálatot, ahogyan a civilek, ahogyan azok akik az ezer milliárdos fideszes áfacsalásokat birizgálják...

JackSparrow 2014.10.22. 10:59:45

@freehckr: Orban egy dologbol azert ert: az erobol. Ha osszegyulik 2m alairas meghatral.

micsoda? 2014.10.22. 11:03:28

Lehet népszavazás, de akkor is az agymosottak győznek. Dolgoztak/dolgoznak keményen, persze a jutalom nem marad/t el. Az a nem szavazó 60 % birka, ezután is csak néz:)

freehckr 2014.10.22. 11:06:13

@JackSparrow: „egy dologbol azert ert: az erobol”

Hát nem tudom, épp most csinálnak viccet abból, hogy a jenkik sorra tiltják ki a korrupt fideszes bűntársaikat az országukból... Milyen „erő”? :)

„osszegyulik 2m alairas”

Már nem is vagyunk ennyien, akiknek nem tudták még felvásárolni a szavazatait krumplival, tésztával, cukorral és rezsicsökkentéssel. Akik tehetnének a Fidesz-MSZP rémuralom ellen nagy részük már külföldön van, nagy részük már tervezi a kivándorlást, sz.rnak bele magasról... lásd a választási részvételeket.

Egyébként meg jut eszembe... akkor miért nem volt ilyen felháborodás, amikor a második tucatnyi külön-, extra, ilyen-olyan egyéb fogyasztási adót vezették be?! Azt is mi fizetjük. Persze, elérjük, hogy ne legyen internetadó... k.rva jó, ezt akkor egyelőre megúsztuk. És mi a f.szom lesz azzal, hogy egyébként is hülyére van már adóztatva az ország? Nem, nem a csirkefarhátas proli meg a fideszes rejtett erőforrás, hanem a munkavállalók, a vállalkozók, az aktív, adófizető állampolgárok... Hol van az ő politikai képviseletük? Hol a büdös p.csában van ilyenkor a jobboldal??? :)

JackSparrow 2014.10.22. 11:11:42

@freehckr: Libertarianuskent azt kell, hogy mondjam: sehol. Kollektivista proli, a felelosseget nem szereto szar a politikai elitunk, mi meg hagyjuk, hogy ilyen legyen. En csak azt mondom, hogy ezzel csak eltetitek ezzel az "ugysem lesz semmi" hozzaallassal es tovabb erosititek a Fideszt abban a tudataban, hogy BARMIT megtehet. Van 2 millio, hivo fanatikusa, akik azt is elfogadnak tole, ha csecsemot olne elo adasban. Kitalalnak, hogy komcsi/erotartalek/cionista blablabla volt es helyes, hogy megolte....

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 11:18:08

Túlzásba viszed az ügyet. A jövő héten már senki se fog emlékezni a mai hisztire.

freehckr 2014.10.22. 11:20:17

@JackSparrow: „mi meg hagyjuk, hogy ilyen legyen”

Ne hagyjuk, de egy népszavazási kezdeményezéssel mit érsz? Kiröhögnek majd, hogy „némá a Zalaptörvényt, erről nem szavazhatsz, takaroggyinnen, megvéggyük a”...

Ide nem népszavazás kell, ide egy olyan megoldás kell, ami végre teljesen véget vet ennek a legalább két évtizedes korrupt posztkommunista nihilnek. Aki eddig volt, azután ne legyen. Ne csak hogy ne legyen, de fillérre pontosan számoljon is el a 20-24 évével... meg vannak olyanok a politikai elitben akinek ennél jóval többel, 30-40 évvel kéne elszámolnia.

Ha erre van javaslatod, halljuk, enne vagyok, megyek elől ha kell... :)

De „népszavazás”? Azzal legitimáltad is ezt a balkáni antidemokratikus leszakadó sz.rt...

Tyreo 2014.10.22. 11:33:34

@freehckr: Nem. Ez a népszavazás pont azért lenne jó, mert ezt nem lehet lemosni azzal (az egyébként jogos) kérdéssel, hogy akkor ki legyen helyettük. Ez egy jó ötlet.

2014.10.22. 11:34:00

mivel minden érinti a költségvetést, semmiről nem lehet szavazni a 300 ft-os vizitdíjon kívül, na az nem érinti
egyébként meg fizessetek, kell a pénz, pl. a szocik alatt a jobbo. azon ajvékolt, hogy 2 mrd ft az autópálya km-e, a legújabb hír, hogy a liebling 4,5 mrd-ért épít, de ez így van jól ugye ?
( egyébként a km díj reálisan 1 mrd Ft. tehát a szocik is loptak, csak kevesebbet )

freehckr 2014.10.22. 11:34:53

@freehckr: „Ha erre van javaslatod...”

Mondjuk nekem van, hirtelen kettő is. :)

1) Bőrönd, csomagolsz, viszlát. Ha már csak a Fidesz-MSZP csirkefarhátas prolijai, nyugdíjasai és rejtett erőforrásai maradnak az országban, akkor kíváncsi leszek, kit fognak lehúzni ezek a korrupt sz.rok, hogy még több közpénzt lopjanak. Nem kell mindenkinek elmennie, szerintem már közel vagyunk a „kritikus tömeghez” amit meghamisítatlanul is megérezne az ország gazdasága (lásd már most a képzett munkaerőhiányt eü-ben, oktatásban, építőiparban... lásd az újabb megszorításokat, nyilvánvalóan sz.rban van az ország, de még jól titkolják Orbán elvtársék).

2) Ne fizess adót, legalábbis annál többet ne, amit már nem tudsz elkerülni. Ha az ország „rendszerváltásra fogékony” lakosságának nagy része nagyjából negyed évig nem vallana be, nem fizetne be adót, visszafogná a költekezéseit, a vásárlásait (csak a legszükségesebbeket - élelmiszert, gyógyszert, gyereknek ezt-azt - veheted meg), a Fidesz-KDNP kártyavár-költségvetése darabjaira hullana, hirtelen nagyon komoly bajba kerülnének, mert már a trükkök százaival sem tudnák lehazudni az ország állapotát. Na ezt nevezném nyomásgyakorlásnak. :)

s.g.l. 2014.10.22. 11:40:38

@JackSparrow:
" Ha osszegyulik 2m alairas meghatral."

Tudtommal akkor kétharmada lesz!

freehckr 2014.10.22. 11:41:20

@Tyreo: „ezt nem lehet lemosni azzal”

Már azzal le lehet mosni, hogy „központi költségvetésről és az azt érintő kérdésekről” nem lehet népszavazni. Kész, vége, sőt, a történet el sem kezdődhetett...

„hogy akkor ki legyen helyettük”

Úgy emlékszem, bár kis „rövidnadrágos porba f.ngó” voltam akkor, hogy 86-87 környékén még sehol nem volt „ellenzéki kerekasztal”, azt sem tudtuk hol járnak ezek a pöcsök akik aztán jól el is szabotálták a rendszerváltást. Majd alig 1-2 év alatt mint a gomba, úgy nőttek ki a földből ezek a politikai szervezetek (minden bizonnyal egy részük hathatós titkosszolgálati segítséggel). Most is így lenne, csak borítani kell a bilit, és hidd el, jönnénk azok, akik eddig nem voltak. Lehet, hogy akkor is rosszul választanánk, ki tudja (főleg ha ugyan azok szavazhatnak, akik ezt a Fidesz-MSZP söpredéket is két évtizede megszavazzák). De nem tudjuk biztosan, „majd meglátjuk”... el kell kezdeni. :)

A lényeg, hogy ami két évtizede megy, azt kell nem holnap, hanem most, egy órán belül befejezni... a további károk megelőzése céljából.

PixelDrake · http://ludens.blog.hu 2014.10.22. 11:57:32

Persze majd jól beetetik az embereket, hogy "az internetadó csak annak plusz kiadás, aki 0-24 a gép előtt ül és *illegálisan* letölt. Ez az adó majd megoldja, hogy mindenki kikapcsolja a gépét és kimenjen focizni/gyereket nemzeni."

Erőszakkal elrángatjuk az embereket a gép elől? Komolyan, mintha valami hetvenes években megrekedt szülőt hallgatnék - akik viszont boldogan megszavazzák majd az adót, mert az internet a sátán maga...

Tyreo 2014.10.22. 21:39:52

@freehckr: ebben mondjuk teljesen egyetértünk.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.10.22. 22:21:20

@freehckr: legyünk pontosak: Majd kapsz egy NAV vizsgálatot, ahogyan a "civilek".

sima civilek nem jutatatnak támogatásokat csak a cigányoknak, ökotárs ilyen, egyszer támogattak egy vidéki keresztény egyházat, azok a félhülye keresztények is cigán yokat segítettek. csak ilyet támogatnak.

m.cdn.blog.hu/kk/kkbk/image/szem%C3%A9ly/tasz%20fajvedelem.jpg

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.10.22. 22:24:20

@freehckr: "Ha erre van javaslatod, halljuk"

nekem van: 150 kalasnyikov meg 60 gránát

freehckr 2014.10.22. 22:49:03

@tesz-vesz: De ezt már múltkor is akartam mondani, egyszer, hogy ez nem így megy.

Ma már nincs erőm ezt bővebben kifejteni, de egyrészt ez _nem közpénzről_ szól; másrészt kicsit távolabbról megvizsgálva egyébként _az alap céljai csak támogathatóak_; harmadrészt _tessék pályázni_ olyan programokkal amikkel te egyetértesz és népszerűsíteni szeretnéd az adott témakörökben (megújuló energia, éghajlatváltozás, civil szervezetek támogatása, veszélyeztetett fiatalok, kulturális és természeti örökség megőrzése), mivel a mindenkori kormányzat magasról szarja le mindezt, vagy szelektál ezek közül politikai érdekei szerint ezért nem utolsó dolog, hogy van egy szervezet amely az ezekkel való törődést akár pénzzel is támogatja; negyedrészt meg bakker... a mindenkori kormányzat miért nem támogatja mindezt? :)

Persze lehet és kell is arról beszélni, hogy ezen források felhasználásának milyen a hatékonysága, de _ez nem a magyar kormányra_ hanem a donor szervezetekre és hazai képviselőikre tartozik, továbbá a magyar kormányzat már csak és kizárólag akkor másszon bele ilyen ügyekbe, ha saját háza táján már nincs egy milligramm nem hatékony/hanyag közpénzszórás, vagy korrupciós ügy sem...

Ráadásul így, ilyen barbár kommunista módszerekkel nekiesni ilyen nemzetközi befolyással rendelkező szervezeteknek őrültség. Orbánék féknyom nélkül mentek bele bumm a betonfalba... :) Most akkor oké, elintézték? :)

„150 kalasnyikov meg 60 gránát”

Én ezt az irányt is támogathatónak vélem, de ezt sem úgy „féknyom nélkül, betonfal, bumm” módon... Elég lenne ide pár szerb vagy ruszki veterán a taktikai optikával felszerelt vadászfegyverével... egy szép, napos, tiszta levegőjű őszi napon... jó rálátással a Kossuth-térre... :)

Bereznay 2014.10.23. 20:01:41

@Tyreo:

Igen. A helyes irány.

Bereznay 2014.10.23. 20:05:45

@freehckr:

Miért agitálsz ilyen vehemensen egy önmagában helyes kezdeményezés ellen „úgyse” alapon?

Az, hogy egy kezdeményezés esetleg nem jár sikerrel eleve adott. Fölösleges hangoztatni.

Az, hogy egy kezdeményezés esetleg nem jár sikerrel, nem érv az elutasítására.

Bereznay 2014.10.23. 20:09:45

@freehckr:

Csakhogy ilyet is hallok!

Most akkor mi? Olvasok tovább, mert nem egyértelmű mit képviselsz.

Bereznay 2014.10.23. 20:26:09

@freehckr:

Tisztul. Szóval egyet lehet csak érteni az irányoddal, de attól még a kezdeményezés jó. Nem szükséges ezt (és helytelen is) vagy-vagy alapon nézni. Rettnetesen hiányzik a társadalom önszerveződése. Végülis annak túl gyönge volt annak idején az egyik tényező ami kerekasztalosdit lehetővé tette, a viszonyokat szülte. A magam részéről, talán láttad, úgy gondolom egy összefogó kollektív szavazat megvonás útján lebontható az egész,de nem mondanám azt, hogy aki annak a meglépése irányába még nem képes bizonyos okokból erőfeszítést tenni, az másra se tegyen. Egy ilyen népszavazástól még persze símán megmarad a 25 éves rendszer, akkor is ha eredményes a szavazés és győz, de lehet közben egy nagyon fontos mellékhatása. És ez lényeges. Bármi amiben a nép, a lentről jövő kezdeményezés megtapasztalaja a saját erejét számít, önbizalmat ad, erőt sajét érdekeinek további képviseletére. Effélére van szükség, nem géppisztolyos bizonyára eszetlen öldöklésre. Úgyis súlyos probléma a mindent érzelmi szálakon megközelítés.

Bereznay 2014.10.23. 20:27:09

@Bereznay:

Helyesen:

.....gyönge volta annak idején.....
süti beállítások módosítása