A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Pávatánc a diákokkal

2012.12.23. 09:24 timargabor

Kezd nagyon menni már ez a pávatánc-dolog. Nem arra gondolok most, hogy a gazdasági miniszter szerint épp a valutaalap tukmálná ránk a pénzt, ami viszont nekünk nem kell, most új színpad nyílik a pávatánc-színházban. Most mintha a diákok felé járná ezt a kormány. A legújabb hír szerint már áprilisig tárgyalnának a követelésekről.

Hogy is mondta a Nagy Klasszikus júniusban?

...ezt a pávatáncot - az elutasítót - úgy kell előadni, mintha egyébként barátkozni szeretnénk... majd a hét javaslatból 2-3-ra, amit úgyis megcsináltunk már, csak ők nem vették észre, rábólintunk, a maradék kettőre amit nem akarunk, úgy meg utasítjuk el, hogy a többségét tulajdonképpen elfogadtuk.

A Valutaalap-tárgyalások pávatáncos időhúzása után a szemünk előtt rajzolódik ki egy újabb performansz a diáktüntetések miatt elkerülhetetlenné vált tárgyalások kapcsán. Az elmúlt két hét sorozatos vargabetűi, elképesztő sebességű kormányzati álláspont-változásai után most Balog Zoltán miniszter a tárgyalások áprilisig elhúzását kezdeményezte.

Az "elutasító pávatánc" sikerének azonban mindig van külső feltétele is: a másik félnek bele kell nyugodnia abba, hogy elutasították. A Valutaalap és a kapcsolódó EU-tárgyalások esetén a másik fél ezt nyilván elfogadja, legfeljebb csodálkozik kicsit, hogy akkor miért erőltettük a segítséget tavaly novembertől. Ha nem üt be nemzetközi pénzügyi pánik, a dolog, érdemi kamatfelárral, de összejöhet. A diákokkal való konfrontációban azonban az a kérdés, hogy ha a végén kiderül, hogy semmilyen engedményt nem értek el (sőt, jelen állás szerint rosszabb a felsőoktatás helyzete, mint a tiltakozások előtt), akkor nem kezdődik-e elölről az egész. Ez pedig két okból is érdemi kockázat a Fidesznek: tavasszal melegebb van, akkor a tüntetés is inkább buli mint fagyoskodás, és hát négy hónappal közelebb leszünk a választásokhoz.

Két dolog motiválhatja a kormányt. Bízhat abban, hogy a diákok nem tartanak ki - ne menjünk esélylatolgatásokba, most nem tudhatjuk, hogy így lesz-e. És ott lehet az elutasításra játszó magatartás mögött az, hogy nem szabad engedni, mert akkor minden tiltakozó előtt ott a recept, mit kell csinálni. Akármelyik is a fő ok, amiért a kormány nem enged ebben a kb. 30-40 milliárd forintos, tehát a költségvetés fél százalékát sem elérő kérdésben, a kezdeményezést kiadja a saját kezéből: most már a diákok döntik el, hogy elfogadják ezt, vagy folytatják a tiltakozásokat.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on, és oszd is meg a posztot:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

457 komment · 2 trackback

Címkék: felsőoktatás pávatánc Balog Zoltán diáktüntetések

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr774978325

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Virágnyelven küldte Orbán a picsába a diákokat 2012.12.23. 15:16:46

Viktorunk bejelentette: a kormány nem tárgyal érdemben a felsőoktatás reformjáról a tiltakozó hallgatókkal. Nem ezekkel a szavakkal jelentette be, hanem úgy, hogy az oktatás átszervezését nevezte az elmúlt két és fél év egyik legnagyobb tettének a közr...

Trackback: A legnagyobb tettek és az Orbán-kormány 2012.12.23. 11:26:59

Nem hihetjük, hogy az oktatás átszervezése az egyik, vagy akármelyik legnagyobb tette az Orbán-kormánynak. Még a legnagyobb tett értelmezése is vitás a kormányzat munkájának szövegösszefüggésében. A legnagyobb tett általában pozitív megítéléssel társul...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.12.23. 11:08:05

A kormány napról-napra él, számukra az április már beláthatatlan távolság.

légügyi megfigyelő 2012.12.23. 11:44:18

@MolnarErik: kivárni azért egy örökkévalóságnak tűnik

Keresztyén és Magyar (törölt) · http://szentkoronaradio.com/ 2012.12.23. 12:39:34

Jó lenne azért, ha legalább a keresztény többség legnagyobb ünnepe előtt nem lennének már ilyen féligazságokkal tarkított, hangulatkeltő posztok.

tamatomi 2012.12.23. 12:48:27

A pofáraesés garantált, mint eddig minden csetlő botló lépésénén. ha egy páva igy táncolna már régen megzabálták volna, mert a tökölödéssel lenne elfoglalva.

pierre bayle 2012.12.23. 12:52:55

@Keresztyén és Magyar: na barátom, akkor ne netezzél, hanem menjél a fonóba meg a templomba, oszt hagyd a normális embereket beszélgetni.

Cartman (ex Cartman) 2012.12.23. 12:53:37

@Keresztyén és Magyar:
Keresztény többség? Ha-ha, hát persze...

Vicces kis troll vagy.

sárkányfő 2012.12.23. 12:57:36

@Keresztyén és Magyar:

A poszt csak reagál a valóságra, ne tükörben keresd a hibát.

De abban igazad van, hogy a magyar kormánynak azonnal abba kéne hagyni az elképesztő, döbbenetes hazudozásait és provokációt.
Csak két ilyen gátlástalan hazudozás és provokáció az elmúlt 24 órából:

- Orbán: "Az oktatás átszervezése az elmúlt két és fél év egyik legnagyobb tette"
- Matolcsy: "az IMF ránk akarja tukmálni a pénzt"

Szomorú hogy hazug kormányunk az ünnepek előestéjén is orbitális hazudozással és a nép provokációjával tölti az időt.

Dour ® 2012.12.23. 12:58:09

@Keresztyén és Magyar:
Hmmm....
Ha jól emlékszem a KDNP akarta, hogy a 16. életévüket betöltők is szavazhassanak.
Nos ,,,,, nosza!

bgp 2012.12.23. 12:58:15

@Keresztyén és Magyar: ez most olyan ál-mártír duma volt. Kíváncsi vagyok a Gyurcsány korszak alatt, mondjuk 4 éve mit böfögtél a netre ugyanilyen időben.

Lobster1978 2012.12.23. 12:58:27

@Keresztyén és Magyar: Még jobb lenne ha a magukat keresztényként definiáló "magyarok" nem írnának hazug és álszent kommenteket...

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2012.12.23. 12:59:25

@Keresztyén és Magyar: a keresztény kisebbség, illetve a többségi fogyasztói szemléletű társadalom legnagyobb ünnepe előtt is mindenki olyan posztokat ír amilyeneket akar te arrogáns fasz

Módfelett Kényelmetlen 2012.12.23. 13:01:20

@Keresztyén és Magyar: Barátom, amióta istván megetette velünk az első globális zsidó összeesküvés által világra szabadított kereszténység nevű nemzetek elbutítására és manipulálására szolgáló ideológiai maszlagot, azóta uralkodik rajtunk minden jöttment senkiházi. Aki magyar az nem keresztény. A hozzád hasonló szolgalelkű ostoba birkák tartják idegen elnyomás alatt az országot.

Biscione · http://axl-zizzenetek.blogspot.com/ 2012.12.23. 13:01:37

@Keresztyén és Magyar:
Az lenne keresztény, ha a legnagyobb ünnepetek előtt, nem ezzel kéne foglalkozni.

Le_Penseur 2012.12.23. 13:04:10

@Keresztyén és Magyar:

Igazad van! Én még ennyivel egészíteném ki:

Jó lenne azért, ha legalább a keresztény többség legnagyobb ünnepe előtt nem lennének már ilyen féligazságokkal tarkított, hangulatkeltő rádió beszédek, amiben az oktatás átszervezését nevezi az elmúlt két és fél év egyik legnagyobb tettének Orbán Viktor!

halavány 2012.12.23. 13:06:37

Megdöbbentem ezen a poszton. Első ránézésre meggyőzőnek tűnt. A fő állítása, hogy a diákok nincsenek jobb helyzetben, mint két hete.

Láttam hogy valamit linkeltél is erre, és gondoltam hogy ez egy nagyon erős bizonyíték lesz, egy megbízható forrásból.

Erre kiderült hogy egy másik blogposztot linkeltél! Ráadásul egy meglehetősen szélsőséges és hazug blogger, egy bizonyos Weisz...

Miért vannak sokkal jobb helyzetben a diákok?

-Megszűnt a részösztöndíjas képzés, az ehhez rendelt forrásokat átcsoportosították az ingyenes képzésre
-Mivel a diákoknak már tavaly sem tetszett ez a képzés, alig mentek rá, feltehetően idén kihasználatlan maradt volna a keret
-Kihasználatlan keret helyet (ami az államnak plussz pénz), most egy felülről nyitott rendszer jött létre, amiben sokkal több diák juthat be
-Már korábban bejelenetették, hogy a felsőoktatásnak jelentős plussz pénzeket juttatnak, ha több lesz a felvettek száma mint a tervezett
-Még azt is meghatározták, ha figyeltél volna, hogy ezek a pénzek a költségvetés általános tartaléka terhére fogják odaadni az egyetemeknek
-Azt a hülyeséget, hogy "nem lesz plusz pénz" magad se gondolod komolyan, hiszen alapvetően irreális, ostoba álláspont. Még nem tudjuk hova mennyien jelentkeznek, és ha egy adott egyetemre sokakat felvesznek plussz pénz nélkül, az egyetem bedőlne. Ezt még egy félhülye sem gondolhatja hogy megengedik választást megelőző évben.

Dour ® 2012.12.23. 13:07:04

@Keresztyén és Magyar:
"Jó lenne azért, ha legalább a keresztény többség legnagyobb ünnepe előtt"
Jááájjj......
Olyan megható vagy, de sehogyan sem tudom értelmezni.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.12.23. 13:10:08

Még ha a diákok le is csillapodnak, egy remek erődemonstrációs időpont lesz a március 15.-e.

Jobb ha előrukkolnak Viktorkáék addig valamivel, mert gáz lesz nekik...

nikk rivers 2012.12.23. 13:13:18

@Keresztyén és Magyar:

Szevasz Stefi, megint az új nickkel nyomulsz, vagy ma nem női bugyit húztál? :-))

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.12.23. 13:14:30

@halavány: akkor nézd ezt

www.origo.hu/itthon/20121222-balog-zoltan-a-hook-kepviseloivel-talalkozott.html

"A miniszter elmondta, hogy aki a 240-es ponthatárt teljesíti és az egyetemek kapacitásának függvényében talál magának helyet, azt az állam finanszírozni fogja, ingyen fog tanulni, amennyiben aláírja a hallgatói szerződést."

A költségvetés jelenlegi állása szerint továbbra is kevesebb pénz jut jövőre az egyetemeknek. A miénknek minimum 2 milliárddal (ez 16% elvonás az ideihez képest), de lehet hogy többel. Vagyis a kormány megengedné, hogy jelentkezzen mindenki, aki "az egyetemek kapacitásának függvényében talál magának helyet".

A tegnapi posztban is kaptál egy elég kimerítő választ, nem láttam, hogy nyugtáztad volna.

Dour ® 2012.12.23. 13:16:09

@halavány:
Szintén megdöbbentem.
helyet = helyett

zdanee 2012.12.23. 13:22:31

@halavány: Nem kell megdöbbenni, mert tényleg rosszabb a helyzet.
- A részösztöndíjas képzésre fordítandó pénzzel együtt kb. 33000 főről van szó, de ebbe benne van a mesterképzés is, tehát kb. 5000-el kevesebb hely van
- A keret elosztásáról továbbra is Állam Bácsi dönt, nem az egyetem, jelenleg több, mint egy tucat szakra nem lehet állami képzésen bekerülni, azaz az egyetemi autonómia csökkent és szegényebb családból nem lehet bekerülni mondjuk jogra vagy gazdaságra.
- Hallgatói szerződés kérdésében nem közeledtek az álláspontok.
- A plusz pénz, amiről beszélsz, cirka 1 milliárd Ft. Vagy másképp mérve 300m autópálya. Nálunk a TOs néni otthonról hozza a golyóstollat és a papírt, mert az egyetem nem vehet semmit.
- Semmi garancia nincs arra, amit megígértek, és amit te állítasz. Ha esetleg jövőre tényleg 55000 fő jut be a rendszerbe, vajon hirtelen észbe kapnak és beleöntenek pártízmilliárdot a felsőoktatásba, hogy ne rokkanjon bele, vagy inkább játszanak egy picit a ponthatárokkal és kijelentik, hogy A: "nincs pénz, ez van, gazdasági függetlenedés, juhé", vagy B: "sajnáljuk, mindent megtettünk, egyszerűen hülye ez a generáció, nem tud írni-olvasni"?

Dour ® 2012.12.23. 13:22:35

@halavány:
Olyan jól esett trollkodni. :)

halavány 2012.12.23. 13:24:49

@timargabor: Az origo cikke tartalmaz bizonyos tényeket, de nem azt jelenti, hogy az összes tényt tartalmazná.

Egy szóval sem mondtam, hogy máris módosították volna a pár napja elfogadott költségvetést. Ha egyszer TUDJUK, hogy nem módosították, akkor azt is tudjuk, hogy kevesebb forrást tartalmaz, mint a legújabb tervek. Ezt eddig is tudtuk, erre hivatkozni hát hogy is mondjam...

Ezzel szemben a tény az, hogy többletforrásokat KELL rendelni a legújabb tervekhez, hisz több hallgatót vesznek fel, és rendeltek is hozzá méghozzá a költségvetés tartalékából.

index.hu/gazdasag/2012/12/21/matolcsy_jonnek_a_jobb_idok/

"A kormánynak 20-30 milliárd forintnyi többletforrást kell biztosítania felsőoktatásnak a legutóbbi változások finanszírozásához, s ezt a 100 milliárd forintos rendkívüli intézkedési tartalékból fizetheti az állam"

Tehát egyáltalán nem igaz, hogy nem kellene több pénz, ha egyszer több hallgatót vesznek fel. Sőt a rendszer felülről nyitott az 55 ezer nem keretszám (felülről korlátoloó!!), hanem MINIMUM szám (alulról korlátoló), ennél jóval többet is felvehetnek és ekkor még a mostani tervezettnél is több extra pénzre lesz szükség.

My Name is Nick 2012.12.23. 13:28:23

"Matolcsy: A valutaalap tukmálná ránk a pénzt."
Még néhány hét és a jobbos média úgy tálalja az egész problémát, hogy a diákok kérték a tandíj bevezetését és a keretszámok csökkentését.

BA2017 2012.12.23. 13:32:27

@Keresztyén és Magyar: @Keresztyén és Magyar: Ti max. a gyóntatófülkében vagytok többségben. Esetleg amikor selyem zsolt előtt csúsztok-másztok. A poszt jó és igaz. Orbán megint hamisan kommunikál - mára már sikertörténet az egy napos reform - és közben nem csinál semmit.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.12.23. 13:38:46

@halavány: és mivel Matolcsy mondta, az úgy is lesz szerinted.

Ehhez képest Matolcsynak még nem volt olyan költségvetése, amely úgy is lett volna. Az is lehet, hogy olyanja se volt, amely 3 hónapig megállt volna, de ebben nem vagyok biztos.

Ahányszor a kormány változtatott az elmúlt héten az álláspontján, miért higyjek el nekik bármit bemondásra?

Netuddki. 2012.12.23. 13:39:04

"A miniszterelnök szerint az új oktatási rendszert 2013-ban kell bejáratni, gördülékennyé tenni."
index.hu/belfold/2012/12/23/orban_az_oktatasi_reform_a_legnagyobb_tettunk/

Tudja valaki mik azok a nagy átalakítások? Azon kívül, hogy kevesebb pénz jut a felsőoktatásnak és a bankokkal akarják ezt is finanszíroztatni? Nekem fogalmam sincsen, pedig már hónapok óta erről cikkezik az összes média.

"bejáratni, gördülékennyé tenni". Muhaha! Na ezért tartom ostoba megélhetési politikusnak az orbánt. Ilyen bullshitbonbonokat pufogtat amiknek az égadta világon semmi értelmük. Szinte akármire rá lehetne mondani úgy, hogy nem mondok vele gyakorlatilag semmit. Nem igaz, hogy néhány mondatban nem lehetne elmondani mi is annak a qrva nagy átalakításnak a lényege. Persze ha olyan nincs akkor pár mondatban sem lehet elmondani.
Szóval kedves diákok, ne hagyjátok, hogy lukat beszéljen a fidesz a hasatokba, de gondolom ennél azért sokkal értelmesebbek vagytok. Tavaszig meg itt még sok minden történhet...

Netuddki. 2012.12.23. 13:43:19

"magyarázza a felvételizőknek, egészen pontosan egy fiktív gimnazistának, Kis Máriának."
index.hu/gazdasag/2012/12/22/itt_a_kormany_szajbaragoja/

Ennyi erővel akár Nagy Máriának is magyarázhatnák. Aztán azt lehetne rá mondani, hogy a Nagy Mári pi...

Önnek megyünk (törölt) 2012.12.23. 13:47:33

@Bullshit generátor: Tudom, a baloldalt nem szokták érdekelni holmi tények, ha valaki onnan kinyilatkoztat valamit, akkor az úgy van, de:

Ha a másik oldal lenne többségben, akkor nem lenne ez az egyre kétségbeesettebb agitáció, hogy a diákok maradjanak az utcán, és lehetőleg ne is a tandíj ellen (mert hát azért nem olyan rossz az...), hanem a kormány ellen tüntessenek.

M_R 2012.12.23. 13:50:18

Szerintem nem kéne szarakodni ezzel az oktatási reformmal - mint a MALÉV esetében egy csendes februári reggelen 6-kor bejelenteni hogy a magyar közoktatás megszűnt. Akik esetleg már befizették a félévet, azok kb. úgy járnának mint az érvényes MALÉV jeggyel rendelkező egykori utasok: a kormány közli hogy "így jártak.."

Az oktatókat azonnali hatállyal menesztik, kapnának reggel 1 órát hogy a cuccukat kihordják.

A diákoknak meg csak annyit üzennek majd, hogy "tetszettek volna Lufthansára jegyet venni" - azaz mentek volna a francba innen ha már annyira tanulni akarnak. Itt nem diplomás okostojásokra van szükség, hanem olyan tüzes lelkületű IQ-light forradalmárokra akik Bayer elvtárs hívó szavára a buszokra pattannak és mennek menetelni..

Netuddki. 2012.12.23. 13:50:45

@halavány: Nincs új a nap alatt! ;)

Hidd el, jönnek még jobb idők,
Lesz majd, hogy elfelejtünk minden mást,
Egymásban nem kapaszkodunk,
Benned bízom, te adj erőt!

www.youtube.com/watch?v=Yzhzk5m-mv8

Ezt pedig orbán viktor ajánlásával:
www.youtube.com/watch?v=PoXxD902TNs

Békés, Boldog Trollkodást Minden Érintettnek! ;)

BA2017 2012.12.23. 13:50:46

@kovi1970: @kovi1970: Engem ne bonbonozzál le, mert oda küldöm a kövér lacit és megnézheted a bajuszát! :)

Netuddki. 2012.12.23. 13:52:13

@Bullshit generátor: Jöjjön csak majd jól le lesz neki borotválva! Aztán mivel szűri majd a halászlét? ;)

BA2017 2012.12.23. 13:53:00

@Önnek megyünk: Apám, ha engem akartál lebaloldalizni, akkor nagyon mellényúltál! Egyrészt én jobboldali vagyok, nem szélső, elutasítom a szélsőséget, másrészt a baloldaliság mostanság a törpe náci és bandája attribútuma. Erősen. Ne azt nézzük, amit mond, hanem amit csinál! Ő mondta, én megnéztem. Olcsó komcsi módszerekkel dolgozik, komcsi ideák alapján. Bocs, de akkora lukra futottá, mint egy ház. :D

BA2017 2012.12.23. 13:53:39

@kovi1970: Ha így folytatod, akkor dajcs fürj twitter tamás ír rólad egy mondatot a netre! Úgy vigyázz!

Netuddki. 2012.12.23. 13:58:31

@Bullshit generátor: Ok. Benne vagyok, a negatív reklám is reklám. Főleg a tompikától... ;)

halavány 2012.12.23. 14:00:31

Tehát összefoglalva.

- Jóval több ingyenes hely jut a diákoknak, mint két héttel korábban.
- A részösztöndíj megszűnt, azonban ezt a diákok saját bevallásuk szerint amúgy sem kívánták igénybe venni
- Nincsenek keretszámok, ha többen érik el a 240 pontot akkor többen mehetnek ingyenes képzésre
- Sokkal több pénz jut a felsőoktatásra mint a két héttel ezelőtti tervek szerint, nem csak PPP kiváltások, nem csak adósságrendezés, hanem ezen felüli többtízmilliárdos extra források a költségvetés tartalékának terhére.

ezek után nem hiszem hogy akár egyetlen középiskolás diákot is lehetne találni aki szerint rosszabb a helyzet.

Nagyon egyszerű mert most felveszik 99%-os biztonsággal ingyenes képzésre. Lehet hogy nem a legjobb egyetemre ha kevés a pontszám, de valahova ingyenesre mindenképp, a megelőző rendszer meg nem ilyen volt.

És ugye még a választás előtt bőven ki fog derülni, hogy akkor most felvették vagy nem vették fel.

BA2017 2012.12.23. 14:02:18

@halavány: Azt vedd észre, hogy nincs mit összefoglalni. Majd, ha az oktatási tv. olvasható...de azt meg nem kell összefoglalni. Egyelőre egy csomó, egymásnak ellentmondó kijelentés van a kormány részéről. Ahány nyilatkozó, annyi verzió, sőt! Van olyan nyilatkozó, aki maga több verziót nyilatkozott. Na.

halavány 2012.12.23. 14:06:52

@Bullshit generátor:

Jól nyomod a bullshitet :D

Mindenki tudja, hogy a parlament téli szünetre ment és február akármeddig össze sem ül.

Ezért aztán akkor jegeljük az egész témát hisz addig úgysem lesz neked is elfogadható előrelépés, nem lesz törvénymódosítás nem lesz semmi.

Akkor meg miről is beszélgetünk itt? Ha csak a törvénymódosítás az elég akkor fölösleges egy szót is vesztegetned az egész témára, februárig.

Önnek megyünk (törölt) 2012.12.23. 14:07:16

@Bullshit generátor: Van, akit a kétségbeesés agresszívvá tesz, mások meg lazák lesznek, mintha nem is lenne semmi probléma. Biztos van ennek valami pszichológiai magyarázata is...

Gondolom az sem véletlen, hogy a hozzászólásom érdemi mondanivalójára miért nem reagáltál.

Gyűrött Papír 2012.12.23. 14:09:14

@halavány: Jogos is az észrevételed, csak az a baj, hogy ezt a kormányunk mondja MA. De hol van még a végleges álláspont!? :(
Mivel a kompromisszum nem szerepel a szótárukban, így okkal félhet mindenki.

laci0011 2012.12.23. 14:09:26

@halavány: Matolcsy legutóbbi hazugsága is csak a tökéletes inkompetenciájáról és számolni sem tudásáról tanuskodik.Érdemes volt rá hivatkoznod. 160000 új munkahelyről hadovált,miközben 137043 közmunkásról nem tesz említést!1,2%-al nőtt egyébbként a foglalkoztatottság,ami ugye 38000fő sincs egészen.Tehát megint csak volt pofája 1 ordasat belehazudni az ország képébe!

Netuddki. 2012.12.23. 14:12:16

@halavány: "És ugye még a választás előtt bőven ki fog derülni, hogy akkor most felvették vagy nem vették fel."

Iggen! Ez a lényeg...

sántaturul 2012.12.23. 14:20:05

@Keresztyén és Magyar: szerintem is. nem számít, hogy tömegeket próbálnak átverni, nem számít, hogy mindenki hülyének akarnak nézni, a lényeg, hogy imádkozzunk búzgón. mer' mostan annak van itt az ideje.megdöglünk szép lassan, de legalább idevülünk.

BA2017 2012.12.23. 14:20:49

@Önnek megyünk: Mire? Hogy megpróbálja a piros komcsi banda az utcán tartani a diákságot? Hát lerázták magukról. A narancsos komcsi banda meg az otthon ülőket mantrázza hamisan, hogy otthon is maradjanak. Remélem lepereg. :)

kzoltana 2012.12.23. 14:22:08

Kiskósa meg kerekasztal tárgyalásokkal próbálta megmákonyozni az egyetemistákat. Csuklás nélkül hazudozott. Itt a videó: www.vagy.hu/tartalom/cikk/3517_kosa_lajos_altat_terel

BA2017 2012.12.23. 14:23:11

@halavány: Sajnos nem bullshit, orbán olyan, mint a szélkakas, csak gyorsabban forog. A szavainak annyi hitele sincs, mint egy hajléktalannak. Még a leírt dolgokat sem lehet elhinni, hiszen holnap akár az ellenkezőjét képesek hozzáfércelni az alaptörvényhez....menj már. Bullshit. Az ott selmecicis gabinál, arrogáns tóninál, ovinál, vagy az ellenpólusnál, varrott szájú mestrkéltházy és a többinél van.

nandras01 2012.12.23. 14:24:53

@My Name is Nick:
"Még néhány hét és a jobbos média úgy tálalja az egész problémát, hogy a diákok kérték a tandíj bevezetését és a keretszámok csökkentését."

csodálkoznál?
hiszen azt is régóta tudjuk, hogy óceánia a szövetségesünk. mindig is a szövetségesünk volt.
és még a csokoládé fejadagját is most növelték 30 grammról 20 grammra...

halavány 2012.12.23. 14:32:19

"Ahányszor a kormány változtatott az elmúlt héten az álláspontján, miért higyjek el nekik bármit bemondásra?"

Valóban ezzel lehet érvelni. Viszont ez teljesen önkényes álláspont, hisz más ugyanezen az alapon meg mondhatná, hogy

"Miért kéne elhinni, hogy nem lesz ingyenes közgazdászképzés és jogász? Annyiszor hazudtak már, biztos ebben is hazudnak"

"Miért kéne elhinni hogy ilyen kevés pénz jut a felsőoktatásra és más célokra? Annyiszor hazudtak már, egyvalmi biztos, a választás előtt biztos hogy osztogatni fognak."

"Csak az EU túlzottdeficit alól akarnak kikerülni, ha az megvolt akkor lesz pénz mindenre, csak az EU-nak hazudnak ilyen alacsony számokat hogy boldogok legyenek azok a tetves EU bürokraták"

Ha önkényesen választjuk ki hogy mit hiszünk el és mit nem. Hogy kinek hazudik a kormány éppen és kinek nem (EU-nak, IMF-nek vetít ezekkel a szép ktgvetési számokkal? vagy a diákoknak hazudik?) akkor mindenkinek az egyéni véleménye dönti el, hogy most akkor sokkal jobb a diákok helyzete vagy éppen rosszabb.

Ennek szerintem nincs értelme mert teljesen önkényes nézőpont. Így bármit ki lehet hozni és annak ellenkezőjét is.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.12.23. 14:34:53

@Keresztyén és Magyar: "keresztény többég legnagyobb ünnepe"

Nem akarok vitatkozni, de az a húsvét, de inkább a pünkösd.

pimpalini 2012.12.23. 14:39:05

@sárkányfő:

Láttam elég korán keltél, s már megint hazudozol...

Nem unod még a saját hazugságaid?

Letörölted már a monitort, vagy hajnal óta még mindig foltos?:)

Szomorú, hogy az ünnepek előestéjén a magad fajta továbbra is csak hazudozásra és provokációra képes.
Oké, értem, van olyan, hogy valaki szereti a munkáját, de azért remélem, hogy a pártszékházban is tartanak karácsonyt...

Ajánlok neked egy fogadalmat újévre: ne hazudj! Nem áll jól...

zdanee 2012.12.23. 14:43:41

@halavány: Igen. Erre mondják, hogy valaki elvesztette a hitelét. Ilyenkor szokás lemondani, meg ilyesmik...

madware666 2012.12.23. 14:45:28

@Keresztyén és Magyar: "a keresztény többség" a 16-17. században tudósokat égetett, mert ki merték mondani, hogy a föld nem lapos, most pedig ellehetetlenítik a fiatalokat attól, hogy egyáltalán tudósok lehessenek.

pimpalini 2012.12.23. 14:49:42

@madware666:

Nem a keresztény többség égetett tudósokat, mint ahogy nem a szocialista többség záratott be embereket, s tépette le a körmeiket.

Egyik az inkvizíció, a másik a kommunista párt titkosrendőrsége volt.

Nem kellene általánosítani, nem kellene stigmatizálni, nem kollene a kollektív bűnösség hirdetésének hibájába esni.
Nem kellene ostobának lenni.

pimpalini 2012.12.23. 14:53:43

@halavány:

Miért kellene 200-250 diák összes követelését, szeszélyét lesni? Miért kellene ellenzéki pártok által támogatott, heccelt diákok minden vágyát valóra váltani?
A kormány már majdnem mindenben engedett, ennek ellenére a leesndő politikus palánták még mindig kinn akarnak szórakozni az utcán.
Tudod mit? Menjenek. Majd megunják.

flippant 2012.12.23. 14:57:41

@madware666: Azért ne mossuk már össze ezeket a narancsos fülkeforradalmár majmokat az európai kereszténységgel. Olyan ez mintha egysejtűeket hasonlítanál össze emberekkel.

nyünyüge 2012.12.23. 14:57:46

Hát ez az :(((.

Nem vagyok babonás, de sok jót nem ígér a 2013.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2012.12.23. 15:03:55

@pimpalini: Ne hazudozz! Szart sem engedett a kormány. Lehet sok hallgató, csak éppen pénzt nem kapnak rá az egyetemek. Hazudsz, vagy hülye vagy?
Szerintem mindkettő.

madware666 2012.12.23. 15:05:41

@pimpalini: @flippant:

Nem véletlenül tettem idézőjelbe a többséget :) Természetesen nem az általánosságban vett többségre értettem, hanem azokra akik magukat a többségnek hiszik.

zdanee 2012.12.23. 15:08:32

@pimpalini: 200-250 diák?! Te most viccelsz? Ezt a számot a kisujjadból szoptad ki?

pimpalini 2012.12.23. 15:10:04

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]:

A kormány engedett. A szerződések kivételével mindenben.

A hallgatók hat pontja nevetséges. Már az első röhejes, mert konkrétumok nélkül semmit sem ér. Kb. annyi, mintha a világbékét követelnék...

Elgurult a gyógyszered?:) Karácsonyra kiengedtek a diliházból? Nem kellett volna rögtön gép elé ülnöd...

pimpalini 2012.12.23. 15:14:00

@zdanee:

Nem, nem az ujjamból. Az egyik internetes portál (origo, index) írt róluk, mikor már mindenki hazament, ennyien maradtak.

Kár, hogy ebből a kezdeményezésből is politikai eszköz lesz/lett az ellenzéki semmihasznák kezében.
Ezt a diákok többsége sem akarja.
De az említett keménymag akkor is kimegy majd tüntetni, ha a kormány mindenkinek ingyen sört és lakást ajánl, miután felvették az egyetemre 50 ponttal...

madware666 2012.12.23. 15:18:29

@pimpalini: " miután felvették az egyetemre 50 ponttal..."

Nettó hülyeség. Azokat a szakokat nem támogatja 2013-ban az állam, ahol az utóbbi években bőven 400 pont felett volna a bekerülési határ. Közgázon pl. 2012 előtt átlag 440-450 pont (480 pontból), idén a megmaradt helyeken 470-480 pont (az 500-ból).

Tehát nem a buta gyerekek továbbtanulási lehetőségeit lehetetlenítik el.

pimpalini 2012.12.23. 15:20:21

@madware666:

Ez egy tökéletesen rossz példa volt. Már megint trivialitásokról kell vitázni. Ez a baj...

Nos, vajon miért nincs JELENLEG államilag finanszírozott hely jogon és közgázon?

toto92 2012.12.23. 15:34:20

@pimpalini: "Az egyik internetes portál (origo, index) írt róluk, mikor már mindenki hazament, ennyien maradtak."

Kész, bearanyoztad a napom :D Képzeld el, miután a srácokat kiengedték, az a maradék ember is hazament. Na akkor aztán végképp nem volt ott senki, ergo nem is tüntetett senki, ergo nincs is tiltakozás, ergo ez az egész tüntetéssorozat és az arról készült beszámolók biztos csak a mocskos felbujtó gyurcsánybajnaiszadeszoselempésbolsevisták műve.

(Arra már ki sem térek, hogy ha MINDENKI hazament, hogyan maradt ott mégis kétszáz ember (vagy ők a senkik lennének?). De szeretnék én ilyen hűtőt, hogy ha kiveszek belőle minden ételt, még mindig marad benne :)

madware666 2012.12.23. 15:34:50

@pimpalini: Most biztos azt a kormányzati kommunikációt várod tőlem, hogy:

1. Azért nincs, mert nincs rá piaci igény (túlképzés van ezeken a szakokon).

2. Azért nincs, mert aki ide megy fizetős képzésre, az biztos ki tudja majd a diákhitel 2.0 árát termelni, mert olyan magas fizetést kap a jövőben.

Amellett, hogy ez a két állítás ellent mond egymásnak, elég nagy hülyeség is, hiszen egyrészt van piaci igény mind2 szakterületre, másrészt, ha a kezdő fizetéseket nézzük, az első helyeken pl. a mérnökök szoktak állni.

Ha a véleményemre vagy kíváncsi azért, mert pont ez az a két szakterület, amely átlát a szitán, és látják, hogy

1. szar a gazdaságpolitika
2. a jogalkotás is szar

Ezért hát bosszút kell állni. Nem áll távol a Fidesztől a bosszú.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2012.12.23. 15:38:14

@pimpalini: Hazudsz, bazzz, te faszfej. Az 1etemektől elvontak annyi lóvét, hogy pl az ELTE 40-50 oktatót el kell hogy bocsásson. Vegyszerre, műszerre évek óta nincs pénz. Hazudsz, barom, hazudsz. vagyis vehet fel hallgatót, csak pénz nincs amiből oktassa.

pimpalini 2012.12.23. 15:44:04

@madware666:

Nagyon rossz helyen kopogtatsz.
Akit most vesznek fel, annál kb. eltelik 5 év, amire végez, azaz "átlát a szitán"...:)

De jó, hogy mindenki magából indul ki. Ennél nagyobb ostobaságot nem is írhattál volna.

Van statisztikád arra nézve, hogy hány jogász és hány közgazdász helyezkedik el a szakmájában miután végzett? Nem, a céges titkárnő, vagy a telemarketinges nem a közgazdász szakmához tartozó munkahely.

Közgazdászból és jogászból tetszik, nem tetszik, túlképzés van. Nem most. Már évtizedek óta. Már a 90-es évek elején ezek voltak a legnépszerűbb választott szakok. Ez sajnos azóta sem változott.

Hány ügyvéd van Budapesten? Mennyi volt 1988-ban?
Kell ennyi?

Ezzel pont azokat fogják megszűrni, akik konkrét elképzelés nélkül, "ez majd jó lesz valamire" alapon választanak.

Ha már ellentmondás: te is beleestél a csapdába. Tehát azt mondod nem keresnek sokat az említett szakemberek, így nem tudják majd visszafizetni a diákhitelt. Ha nem keresnek sokat a végzett közgazdászok, jogászok, mert mondjuk nem tudnak a megfelelő helyeken elhelyezkedni a túlképzés miatt, akkor szükség van még több 1000 újabb képzésére állami pénzből?

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 15:44:54

eddig úgy volt, hogy a fidesz megkérdezi az embereket, és ők mindent jobban tudnak, hiszen ők "az emberek". erre volt a nemzeti konzultáció. most "az emberek", azon belül is a leginkább érintettek, vagyis a diákok, azt mondják, hogy így nem jó a felsőoktatás átalakítása. akkor most "az emberek" lettek idő közben hülyébbek, vagy a fidesz most, hogy kormányra került, már szarik a fejükre?

pimpalini 2012.12.23. 15:47:19

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]:

Látom továbbra sem találtad meg a gyógyszered.:)

Talán átlátható gazdálkodás mellett nem lennének elvonások...

Mi a biztosíték arra, hogy a kormány nem adja vissza a forrásokat egy átláthatóbb gazdálkodás mellett?

pimpalini 2012.12.23. 15:48:52

@toto92:

Az említett pár száz embernek nem számít mi lesz. Ők akkor is tüntetnek, ha ingyen sör, lakás, autó jár majd a felvétel mellé.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.23. 15:59:33

@Keresztyén és Magyar:

Megkockáztaom, hogy ez egy nem közönségesen hatalmas képmutatás - persze a figyelem elfordításának ordító szándékáról nem beszélve.

Mintha a diákok ügye valami pogány dolog lenne. Mintha ők a keresztyén többség (mihez képest?) szempontjából lennének kisebbségek. Mintha Jézus tanításaiból, tevékenységéből kereszthalálából stb egyenes következne a tandíj fizetés.

Ha az ember belegondol, igen sok szellemi rokonságot lehet pedig találni Jézus tevékenysége és a diákoké között. (a pénzváltók közötti szétcsapás pl. ugyancsak rokona a hatalommal szembeni föllépésnek.)

Magyarabban és igazabban pajtás!

szakállka 2012.12.23. 16:02:17

@halavány: Néhány megjegyzés, hogy miért vagy "HALOVÁNY".
Pártfogoltad (a csuti csökött törpe) 3 nap alatt dolgozott ki(álmodott merészet) egy felsőoktatás reformjáról szóló koncepciót. Ebben blöffölt néhány számot: 55000 fő és 240 felvételi ponthatár.
Ha ebben Te az általad leírtakat látod, és esküszöl rá, hogy úgy jó, akkor tényleg halovány vagy. Ott fent............

toto92 2012.12.23. 16:02:56

@pimpalini: Ja, mert egyesével végigkérdezted őket?

És mi van azokkal, akik korábban hazamentek? Vagy őket meg kurvára nem érdekli, csak kint voltak, mert decemberben a nulla fokban nem volt jobb dolguk ennél?

madware666 2012.12.23. 16:03:31

@pimpalini: Milyen több ezer új képzésre? Semmi baj nem volt azzal a létszámmal, amely a tavalyi csökkentés előtt megvolt. Ha volt is némi túlképzés, azt előbb vagy utóbb felszívta a piac. Ha megnézel egy állásportált tele van gazdasági/jogi végzettséghez kötött helyekkel.

Mindenki tanuljon azt, amihez megvan a készsége. Ne akarjunk azokból a potenciális jogász hallgatókból mérnök hallgatót csinálni, akik hülyék a matekhoz. Vagy te olyan házban szeretnél élni, ami bármikor a fejedre dőlhet? A kormány piaci kudarcként kezeli az oktatást, ami vicc.

Csakhogy feloldjam az általad elképzelt paradoxont:

Mivel átlagos kezdőfizetésekről van szó, van ki ennél többet, van aki ennél kevesebbet keres. Többet leginkább azok, akiket gazdag apuci/anyuci be tud tolni a kapcsolatai révén már az elején zsíros állásokra. Nekik viszont alapból nincs szükségük állami támogatásra. Viszont vannak azok, akiknek nincsenek ilyen kapcsolataik is végig kell járniuk a ranglétrát, elején alacsonyabb fizetéssel. Ha erre még rájön egy havi 20-as törlesztőrészlet (diákhitel 2.0), akkor nem lesz túl jó élete szerencsétlennek, ha még mellette még az egyéb költségeket is fizetnie kell. Így már az elején úgy dönthet a tehetséges, de anyagi forrásokkal nem rendelkező diák, hogy inkább választ egy olyan szakot, amihez ha kedve nincs is, de legalább be tud jutni állami ösztöndíj mellett.

Így elsősorban a közgazdász-jogász képzés a hülyegyerekek fellegvárává válhat, akiknek apuci anyuci ígyis-úgyis kifizeti a tandíjat, majd belökik valamilyen zsírós állásra is. A tehetséges diákok meg erről mind lemaradnak, mert ódzkodnak a hitelfelvételtől (ez természetes).

És gondolom most megint paradoxont akarsz elém állítani azzal, hogy korábban hoztam a magas bejutási ponthatárt, ami ellentmondásos lehetne a hülyegyerekes kijelentésemmel. Csakhogy a költségtérítéses helyekre már tavalyi is elég volt 400 pont a Közgázon, vidéken meg 240 is, ami nem túl nagy érdem a jelenlegi gyenge érettségi színvonal mellett. (400 pontot nem nagy kunszt elérni)

Az egész folyamat vége az, hogy egy olyan szűk elit lesz a top helyeken, akik amúgy messze nem a legjobbak a szakterületükön.

pimpalini 2012.12.23. 16:05:43

@ByA:

A diákok ügye nem pogány dolog.:)

Jogosan tüntettek, de most, hogy lényegében visszakapták a keretszámokat, mit szeretnének még?

Tőlem tüntethetnek, elférnek, de ebből is egy politikai kampány előörse lesz, amelynek már nem a diákok és az egyetemek jobb léte a célja, hanem a szavazatszerzés 2014-re.

S ha a felsőoktatásról is szólunk: mennyivel jobb az intézménycentrikus felsőoktatás? Amelyben sem az állam, sem a diák, sem a szülők nem járnak jól? Mert sok szak alibi szak, sok főiskolán még karrier iroda sincs, a végzett delikvenssel nem törődnek, nem érdekli őket, hogy el tud-e helyezkedni, csak az, hogy lenyúlják a pénzét, vagy az állam pénzét, amíg náluk tanul.

Jó ez a felállás?

Jó az, hogy sok intézmény l'art pour l'art módon, lényegében önmagáért oktat?

Jó az, hogy az állam beletesz valamibe pénzt (nem is sajátját), s nem látja át mire is megy az el?
Te adnál úgy támogatást, hogy az eredmény minimum kétséges, a működés nem hatékony, s a gazdálkodás átláthatatlan?

komissarlajos 2012.12.23. 16:06:58

@pimpalini:
Két népszerű agyatlant találtam az oldalon: @Keresztyén és Magyar, valamint...
Találd ki a másodikat. @i-vel kezdődik és -ni a vége. Tisztelettel!

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.23. 16:11:08

@pimpalini:

Mit szeretnének még? Szerintem ez az ő dolguk, nem helyes más helyett gondolkozni, elő akarni írni, mit szeressenek. Mit? Majd megmondják.

Emellett meg ne próbálja senki sem áttematizálni a kormány érdekében ilyen oldal - olyan oldal üggyé a diákokét! Nem eről szól. Ezt rájuk húzni egy szó: hazugság.

toto92 2012.12.23. 16:11:16

@pimpalini: "Jogosan tüntettek, de most, hogy lényegében visszakapták a keretszámokat, mit szeretnének még?"

Bemásoljam neked a hat pontot, vagy fölösleges mert a kormányzati bullshit úgyis kitölt mindent a fejedben?

pimpalini 2012.12.23. 16:15:12

@madware666:

"Ha megnézel egy állásportált tele van gazdasági/jogi végzettséghez kötött helyekkel."

Ez eleve a "papírgyártás" következménye. Minden bagatell melóra, titkárnői posztra diplomát kérnek. Mert megtehetik. Ettől még a munkakör betöltéséhez nem szükséges 5 év parkolópálya egy egyetemen. Nem lenne szükséges.

"Többet leginkább azok, akiket gazdag apuci/anyuci be tud tolni a kapcsolatai révén már az elején zsíros állásokra"

Ezek az emberek diploma nélkül is bekerülnének, pont apuci/anyuci miatt. Vagy egy magyar-művelődésszervező szakkal is lenne állásuk.

"Így elsősorban a közgazdász-jogász képzés a hülyegyerekek fellegvárává válhat, akiknek apuci anyuci ígyis-úgyis kifizeti a tandíjat, majd belökik valamilyen zsírós állásra is. A tehetséges diákok meg erről mind lemaradnak, mert ódzkodnak a hitelfelvételtől (ez természetes)."

Tudtommal a kormány szándékában áll egy ösztöndíjrendszert bevezetni, amely a kiválóan teljesítő diákokat tandíjmentességben részesíti. Tudtommal kiváló tanulmányi eredmény esetén a tandíjmentesség lehetséges alternatíva. Ha jelenleg nem, akkor be kell vezetni. S máris nem a hülyék szálláshelye lesz a jogi kar az ELTE-n, Amúgy tapasztalataim szerint nem is volt az. Voltam agyilag zoknik, akik pártkapcsolat, vagy apuci miatt teljesen hülyén is elvégezték az ELTE jogász szakot, de ez a jelenség sajnos mindig tetten érhető lesz.
Szóval ki mondta, hogy nem lesz egy tanulást ösztönző rendszer?

Még valami: muszáj a tehetséges diáknak jogásznak, közgazdásznak menni, ha nem ismeri az életet és nem tud dönteni a jövőjéről? Pont ezt próbálják megelőzni.

A vidéki képzések, a 240 pontos képzések szépen meg fognak szűnni, Pont a színvonal miatt. Mert csak a legjobb képzést nyújtó helyek fognak tudni fenn maradni ebben a rendszerben.

pimpalini 2012.12.23. 16:16:30

@toto92:

Láttam a hat pontot. Utaltam is rá. Maximum a te fejedben van szar, ha azt sem látod, hogy az első pont eleve közröhej tárgya. Annyira általános maflaság konkrétumok nélkül, mintha meleg időjárásért, vagy a világbékéért tüntetnénk.

pimpalini 2012.12.23. 16:17:34

@ByA:

Hát azért nem. Ez olyan kérdés, ami így vagy úgy, de mindenkit érint.

pimpalini 2012.12.23. 16:18:31

@komissarlajos:

Megszólalt egy népszerű troll. Nem keresnek még a pártirodában? Karácsonykor is "dolgozol"?

Mennyit fizetnek?

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2012.12.23. 16:18:32

@pimpalini: Te barom! Az ELTE-n nincs műszerre, vegyszerre évek óta pénz. A bérkeretből hiányozni fog 400 millió. Milyen átlátható gazdálkodásról írsz te? Fingod nincs az ELTE költségvetéséről.
Mellesleg beismerted hogy ugyan eltörölték a keretszámokat, de nem adnak pénzt.
Még elég eszed sincs ahhoz hogy konzisztensen érvelj.

My Name is Nick 2012.12.23. 16:20:18

@toto92: Végül olyan kevesen maradtak, hogy ahhoz, hogy senki ne legyen ott még oda kellett jönnie száz embernek. :-)

toto92 2012.12.23. 16:22:34

@pimpalini: Hát persze. Ha valaki úgy gondolja, hogy ami most van az nem jó, akkor minimum egy komplett tanulmányt kéne lobogtatnia kész számokkal, nem? Ha valaki tüntetni kíván a mindenkori kormány ellen, az minimum egy komplett választási programmal tegye, ne csak annyit skandáljon, hogy "xy takarodj".

Amúgy megsúgom neked, hogy viktorék produkciója közröhej tárgya. Amit eddig bedobtak, az annyira általános maflaság konkrétumok nélkül, mintha meleg időjárást vagy a világbékét ígérték volna.

Tényleg, és mi van a maradék négy ponttal?

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.23. 16:22:49

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]:

Hiányolom a kisebbik hugodat. Tudod, aki a múltkor, bocs, hogy fölemlítem, apátokkal. Meg volt valami söprű is. Jól van?

pimpalini 2012.12.23. 16:25:17

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]:

Már a 90-es évek végén sem volt a TTK-nak elég pénze kutatásokra, műszerre, stb... mert az egyetemi tanács (lehet, hogy nem ez a pontos neve) ülésein a BTK és a jogi kar leszavazta őket. Akkoriban állandóan ment a kötéhúzás, mert bizony a TTK-n minden kutatás nagy anyagi forrásokat emészt fel, míg a másik két karon lényegében papír és ceruza (toll) kérdése. Ennek ellenére igényt tartottak a magasabb összegekre.
Azóta már 8 kar lett, de pl. anyagi okokból ment a térképész képzés is a megszülető IK-ra, mert ott lényegében mindig volt pénz. Az fenntartja magát. Az állam kvázi önfenntartó felsőoktatást akar. Ami eltartja magát a piacról. Ez nyögvenyelős lesz. Ez nem fog rögtön működni. Ezért egyeztetni kell. Kompromisszum kell.
De az sem működik, ami eddig. Hogy az állam pénzt adott, aminek a sorsa aztán valami lett. Ki tudja mi.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 16:25:28

@pimpalini: akkor tőled is megkérdezem. a nemzeti konzultáció idején "az emberek" még mindent jobban tudtak. ők voltak a bölcsesség letéteményesei, "a nép" amelynek véleményére hallgatni KELL. akkor legyél szíves, és magyarázd most el, hová tűnt az ő kollektív tudásuk, hogy a kormány semmiben nem hallgat rájuk? ez igaz a felsőoktatásra, a gazdasági helyzetre (az emberek döntő százaléka szerint rossz irányba mennek a dolgok), tehát mindenre. várom válaszod

madware666 2012.12.23. 16:26:19

@pimpalini: Ösztöndíjak eddig is voltak, de a nevetség kategóriáját súrolták. Viszont ha a legjobban teljesítők számára valóban bevezetnének ilyen programot, akkor miért is kellett népszavaztatni 2008-ban? Az akkori rendszer pont arról szólt volna, hogy a legjobb 15% ingyenesen tanulhat...tehát így a Fidesz egy az egyben átvenné az általa leszavaztatott rendszert, csak magasabb tandíj mellett. (Az államilag nem támogatott szakok esetén)

Amúgy az bátor állítás, hogy a minőség fellegvára lesz Budapest. A forráskivonás miatt nincs pénz se a normális működéshez, se a normális oktatói fizetésekhez. Fogalmad sincsen milyen állapotok vannak a nagy felsőoktatási intézményekben.

pimpalini 2012.12.23. 16:29:17

@toto92:

Mintha ezek a pontok neked fontosabbak lennének, mint nekem. Hát érvelj mellettük.

Látom még az elsővel sem tudtál mit kezdeni.

De akkor folytassuk a hatodikkal. Miért várja el egy diák, hogy miután itthon tanult az állam pénzén, ne kelljen itthon dolgoznia pár évet?
Milyen alapon akar magának ingyen felsőoktatást, majd ezt "megköszönve" külföldön beleülni a készbe?

Erre válaszolj, pubikám.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2012.12.23. 16:30:08

@pimpalini: Szóval szépen elismerted, hogy hazudtál. Viktor úgy "engedett" a diákoknak, hogy közben az állam kivonul a felsőoktatásból. Vagyis végig hazudtál.

pimpalini 2012.12.23. 16:30:59

@balage_81 reloaded:

Döntő százaléka szerint? Adataid vannak?:)

Ha az állam nem hallgatna az emberekre felsőoktatás ügyben, akkor még mindig 10 000 férőhelyről beszélnénk, s a diákok kinn karácsonyoznának a Parlament előtt...

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2012.12.23. 16:31:35

@ByA: Húgi lebukott cidázás közben a hatoson, mert belámpáztak a zsaruk a kocsiba. :-))

pimpalini 2012.12.23. 16:32:12

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]:

Te hazudozol folyamatosan, mint pl. most is. Látom jó tanítvány vagy a trollneveldében.

Nem fogok védekezni, egy trollal, elfogult birkával szemben felesleges.

Majd ha lesz átlátható gazdálkodás, lesznek állami források is.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2012.12.23. 16:33:28

@pimpalini: "Ha az állam nem hallgatna az emberekre felsőoktatás ügyben, akkor még mindig 10 000 férőhelyről beszélnénk" - micsoda demagóg hazudozás, miközben elismerted hogy az állam ki akar vonulni a felsőoktatásból.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2012.12.23. 16:35:32

@pimpalini: Hmmm... már megint ellent mondsz magadnak. Most akkor átlátható gazdálkodás, vagy önfenntartó működés kell? Ennyire eszetlen vagy? Két egymásutáni röfid ellentmond 1másnak.

pimpalini 2012.12.23. 16:35:32

@madware666:

Az utolsó mondatodban igazad van, mert valóban nem látom át mi folyik pl. az ELTE-n. Szerintem amúgy senki sem, még az ott dolgozók sem. Amúgy én nem sajnálom az egyetemektől, az oktatóktól a pénzt, de az, ami kimenet címszó alatt megjelenik közröhej tárgya. Valahogy hozzá kell nyúlni, mert ami most van, az nem jó. Bezárni intézményeket állami rendelettel, vagy megszüntetni szakokat, karokat nem lehet. Azt diktatúrában lehetne. Tehát rá kell bízni a piacra az életképtelen képzések kiszelektálását. Ez folyik most.
Pontosabban az utóbbi hetek átmeneti időszakot jelentenek, még nem tudjuk pontosan mi lesz.
De ez lett volna az eredeti elképzeléssel.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.23. 16:36:15

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]:

Kösz, megnyugtattál. Kicsit féltem, hogy esetleg nem tartja már a formáját az én drágám.

pimpalini 2012.12.23. 16:37:17

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]:

Nem volt nehéz elismerni, miután az utóbbi 2 évben csak erről volt szó. Persze te a süket füleiden ültél közben.

Az nem megy, hogy pénzt adok, de nem láthatom, hogy mi lesz belőle. Pontosabban a végterméket látom, de az meg elborzasztó.

Vagy autonómia, vagy állami támogatás. Lehet dönteni.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2012.12.23. 16:37:48

@pimpalini: Hát persze, az elméleti kémia, fizika tanár, részecske fizikus képzést bízzuk a piacra.
Te komplett hülye vagy.

pimpalini 2012.12.23. 16:40:09

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]:

Csak a te agyatlan tökfejedben nem fér össze az átlátható gazdálkodás az önfenntartó gazdálkodással.

Utóbbira alapvetően szükség lenne mindenhol. A paicra kellene kutatni és nem az asztalfiókba.

Az átlátható gazdálkodás akkor szükségszerű, ha az államtól kell milliárdokat koldulnom. Ha az állam, vagy egy befektető kemény pénzeket tesz le az asztalra, a világon mindenhol elvárja, hogy tudja mi lesz a sorsa a pénzének.

Hiába erőlködsz, látszik, hogy csak kekeckedni tudsz, másra nem vagy jó. Mikor jön a műszakváltás?

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2012.12.23. 16:40:42

@pimpalini: Te ugye nem tudod mit jelent az egyetemi autonómia?

pimpalini 2012.12.23. 16:41:49

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]:

Nem értem miért vitatkozom hülyékkel. Vagy tán azért, mert ezeken a blogokon csak hozzád hasonlók vannak?

Tudod egyik képzés eredménye eltarthatja a másikat.

Jöhet a következő baromságod.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2012.12.23. 16:45:18

@pimpalini: "Mikor jön a műszakváltás? " - Már várod? Rád férne, mert nagyon gyenge vagy. Az önfenntartót és az átláthatót te használtad az előbb
egymásnak ellentmondóan.

"Majd ha lesz átlátható gazdálkodás, lesznek állami források is."

Hülye vagy, gyerek, tényleg kérjél cserét!

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 16:45:31

@pimpalini:

www.portfolio.hu/gazdasag/a_magyarok_80-a_szerint_rossz_iranyba_mennek_a_dolgok.169398.html

és a hallgatói szerződés ügyében is a népre hallgatnak? a nép a konzultáció során azt találta mondani nekik hogy 10 ezer állami finanszírozású férőhely elég, a többi legyen részben fizetős? ezt mondta a nép a konzultáció során?

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 16:46:05

@balage_81 reloaded: kieg.: mivel az eredeti terv ez volt, 10 ezer férőhely áll. finanszírozással

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2012.12.23. 16:47:27

@pimpalini: "Tudod egyik képzés eredménye eltarthatja a másikat." - Tényleg? :-)) A programozó képzést tartsa el a részecskefizikusét? :-)) No most megnevettettél. Röhejesen hülye vagy. Egyre több baromságot hordasz össze.

toto92 2012.12.23. 16:47:37

@pimpalini: Bazmeg, te jöttél azzal, hogy visszakaptuk a keretszámokat úgyhogy pofa be, mintha csak ez lett volna az egyetlen követelés.

Ha egy ország kormánya nem tudja biztosítani, hogy az általa kitanított diplomások ne húzzanak el külföldre, akkor az a kormány egy szerencsétlen balfasz. Talán nem szerződésekkel kéne itthon tartani az embereket, hanem olyan feltételeket teremteni, hogy ne is akarjon elmenni. Perpill még az se látszik, hogy valami ilyesmire törekednének. Az meg hogy van, hogy ő elvárja, hogy itthon dolgozzak, de a végzettségemnek megfelelő rangú és fizetésű munkahelyet nem garantál?

Én ott akarok élni és dolgozni, ahol nem döglök éhen, és látok arra esélyt, hogy valamiféle életet felépíthessek magamnak, nem az lesz a nagy kérdés, hogy hónap végéig kihúzom-e valahogy. Ha ezt itthon nem tudja biztosítani a mindenkori kormány, akkor ÍJ.

És csak úgy. Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, 13. cikk 2-es pont:

"Minden személynek joga van minden országot, ideértve saját hazáját is, elhagyni, valamint saját hazájába visszatérni."

Csak hogy ne mindig a szemét mocskos EU szabad munkaerőáramlása legyen a példa.

pimpalini 2012.12.23. 16:48:09

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]:

Azzal a mondattal semmi baj sincs, az a te bajod, hogy nem érted meg.

Átlátható gazdálkodás és állami források. Ha tudom mire költöd a pénzem, akkor adok.

Ez nem zárja ki hogy az állam alapvetően önfenntartó gazdákodást akarjon, de hosszabb távon. Vagyis az egyetemek tartsák el magukat a paicról. Ahol ez nem megy, ott jön az előző pont. Viszont akkor mutassák meg mire költik a pénzt.

Ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni, Ha nem érted, ülj vissza az általános iskolába.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2012.12.23. 16:51:06

@pimpalini:
"Tudod egyik képzés eredménye eltarthatja a másikat."
- Na szevasz idióta, elég volt belőled! Addig álmodd meg hogy a vegyész képzés bevételéből az önfenntartó ELTE hogy fogja finanszírozni a fizikatanár képzést. :-))

pimpalini 2012.12.23. 16:54:07

@balage_81 reloaded:

Azóta a 10000 hely változott, mivel a diákok kivonultak az utcára. Tehát a kormány hallgat az emberekre.

@toto92:

Milyen alapon akarsz beleülni a készbe, ha nem vgy hajlandó tenni azért itthon, hogy jobb legyen?

Ugyanúgy joga van az államnak is azt mondani neked, hogyha ennyit nem vagy képes megtenni az itthoniakért, aki fizetik a képzésed, akkor fizess!

Milyen alapon várod el a többi embertől, hogy fizesse a képzésed, ha te ezt nem akarod nekik visszaadni?
Tudod, ez lopás.
Nem tetszik ez az ország? Rendben van. Nincs ezzel baj. De akkor ne kérj ettől az országtól semmit sem.
Lesz olyan, aki itt marad.

Ne akarj duplán jól járni, ne akard mások faszűval verni a csalánt!

Vagy készülj külföldre, mert jobbak a lehetőségek, s akkor fizess (jó befektetés, hidd el, aki ezt komolyan gondolja és átlátja, az tudja és nem hőbörög). Vagy akarj állami képzést, s akkor vállald be, hogy 3-5 évet itthon dolgozol.

pimpalini 2012.12.23. 16:55:28

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]:

Örülök, hogy mész, egy idiótával kevesebb.

Mellesleg megsúgom: el tudná tartani, ha lenne némi piaci szemlélet is az egyetemek többségén, s nem csak a markukat tartanák...

pimpalini 2012.12.23. 16:58:43

@toto92:

Még valami: nem csupán a kormány támaszt "olyan" feltételeket. Ha ez így működne, csupán szándék kérdése lenne, akkor mindenki mindenhol baromi jól élne. Görögországtól Argentínán keresztül Szudánig.

De megfordítom az "okosságot":
ha egy diák nem tud stratégiailag tervezni, nem képes előre eltervezni az életét, s ennek megfelelően gazdálkodni, miért várja el, hogy minden jó kijárjon neki?

Vagy ha egy egyetem nem képes a paicon elhelyezkedni képes munkaerő képzésére, csak önmagáért, a saját maga fenntartásáért képez büfé és ruhatár szakokon hülyéket, állami pénzből (vagyis nem a feladatát oldja meg), akkor milyen alapon várja el, hogy támogassák?

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 16:58:56

@pimpalini: akkor félreérteted a kérdésemet. én azt kérdeztem, hogy a nemzeti konzultáció során azt mondták-e az emberek, hogy legyen kevesebb az államilag finanszírozott hely, és a kormány által majd (egyszerűsítve) büfészakoknak tartott képzéseken ne legyen állami finanszírozás? pl andragógia. esetleg megnevezték a konzultáció során, mik azok a szakok, amelyeken szerintük túlképzés van, tehát fölösleges támogatni őket? mert a konzultáció a tiltakozások előtt volt úgy 6-8 évvel, de a 2008-as népszavazási kampány során is megkérdezték az embereket, sőt, tudták, hogy mit akarnak az emberek. és ezek után/ennek ellenére akarták az eredeti tervet, amit most föladtak. így már azt hiszem érthető, ha engem érdekel, ezt mondták-e nekik az emberek?

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 17:00:11

@pimpalini: "ha egy diák nem tud stratégiailag tervezni, nem képes előre eltervezni az életét, s ennek megfelelően gazdálkodni, miért várja el, hogy minden jó kijárjon neki?" - a diák bölcs ember, ezért kérdezték őt is a nemzeti konzultáció során, hogy mi a véleménye az ország helyzetéről, merre menjenek a dolgok. emlékszel még?

pimpalini 2012.12.23. 17:04:23

@balage_81 reloaded:

Nyilván, amit felsoroltál, nem mondhatták az emberek, ha ennyire szájbarágósan érdeklődsz.:) Nem tudom mit tartalmazott a nemzeti konzultáció, sőt, azt sem tudom mi volt az.

De te is tudod, hogy itt nem ez a lényeg. Persze, értelek téged, jöhetsz most a felhatalmazással, stb...

Mondjuk akkor (hasonlóan gondolkodva, mint te) úgy, hogy az emberek egy jól működő, hatékony felsőoktatás megteremtésére adtak felhatalmazást a nemzeti konzultáció, a népszavazások, a választás, stb... során.

ennek sajnos része lenne a felsőoktatás átalakítása is.

Olyan ez, mikot vacsorát kell főznöd, de előtte sajnos mosogatni kell, meg le kell vágni a csirkét. Persze, ezekre nem kaptál felhatalmazást, csak a végeredményre.

Más kérdés, hogy még minden képlékeny, még nem dőlt el semmi, majd ha kész lesz az átalakítás akkor lehet ítélkezni, s a felhatalmazással kapcsolatos kérdéseket feltenni.

pimpalini 2012.12.23. 17:08:40

@balage_81 reloaded:

Szerinted arra adnának az emberek felhatalmazást, hogy a felsőoktatásban dolgozók egy része magasról szarjon az általa képzett diákokra, tudva, hogy amit oktat, annak a piacképessége nagyjából egyenlő a háromkerekű Ford Escort-éval?

Vagy arra, hogy embereket csapjanak be egy ígérettel, emberek pénzt, időt és energiát elpocsékolva üljenek 5 évig az iskolapadban, majd 1-2 év sikertelen elhelyezkedési időszakot követően állami pénzen kelljen tengődniük, vagy állami (netán saját) pénzen kelljen átképezni magukat?

Vagy kénytelenek legyenek az 5 év tanulást követően a végzettségüknél alacsonyabb munkakörben elhelyezkedni, amit diploma megszerzése nélkül, már 5 évvel korábban is be tudtak volna tölteni?

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 17:11:39

@pimpalini: "..az emberek egy jól működő, hatékony felsőoktatás megteremtésére adtak felhatalmazást" - de akkor miért volt 2008-ban népszavazás? és miért kellett a nemzeti konzultáció? a baloldali kormány alatt is elindultak folyamatok, ott miért nem lehetett megvárni a végét?

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 17:12:40

@pimpalini: "majd 1-2 év sikertelen elhelyezkedési időszakot követően állami pénzen kelljen tengődniük, vagy állami (netán saját) pénzen kelljen átképezni magukat?" - jujj barátom. elkövettél egy stratégiai érvelési hibát ezzel a mondattal. akkor miért is akarjuk őket most szerződéssel röghöz kötni?

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 17:13:28

@pimpalini: "majd 1-2 év sikertelen elhelyezkedési időszakot követően állami pénzen kelljen tengődniük, vagy állami (netán saját) pénzen kelljen átképezni magukat?" - és akkor ezzel be is ismerted, hogy a diákhitel kettőt nem fogják tudni visszafizetni. sakk-matt.

pimpalini 2012.12.23. 17:16:33

@balage_81 reloaded:

Ott is lett volna tandíj, ez igaz.:)
Ez már politika.

Konkrétan nem emlékszem az akkori kormányzat tandíjjal kapcsolatos elképzeléseire. Ezért nem tudom összehasonlítani ezekkel. Van, ahol ezeket leírják, nyilván, ha rákérdeztél, akkor neked ezzel kapcsolatos forrásaid is vannak. Mert jó sakkozó több lépésre előre gondolkodik, s ezek felvezetése lenne a következő lépésed. Gondolom.

Gondolom a diplomagyár nem szűnt volna meg. A tömegképzés nem alakult volna át, csak lett volna egy tandíj pluszban.

pimpalini 2012.12.23. 17:17:17

@balage_81 reloaded:

Ott is lett volna tandíj, ez igaz.:)
Ez már politika.

Konkrétan nem emlékszem az akkori kormányzat tandíjjal kapcsolatos elképzeléseire. Ezért nem tudom összehasonlítani ezekkel. Van, ahol ezeket leírják, nyilván, ha rákérdeztél, akkor neked ezzel kapcsolatos forrásaid is vannak. Mert jó sakkozó több lépésre előre gondolkodik, s ezek felvezetése lenne a következő lépésed. Gondolom.

Gondolom a diplomagyár nem szűnt volna meg. A tömegképzés nem alakult volna át, csak lett volna egy tandíj pluszban.

pimpalini 2012.12.23. 17:19:57

@balage_81 reloaded:

Nem követtem el hibát. Mert elfelejted az emberi tényezőt. Ha nem NEKEM kell fizetnek a képzésem költségeit, akkor választhatok nem racionális alapon is, s járhatok úgy, amiről írtam.
Ám ha kemény pénzeket emészt fel az oktatásom, akkor a szak, amit választottam nem lehet parkolópálya, hisz tudom, hogy a képzésem költségeit vissza kell fizetnem.

Ahol te követtél el hibát, az a következő:
akit "röghöz kötnek", az állami képzésen vett részt, igaz? Tehát nem kell felvennie a diákhitel 2.-t, így érvelésed ezzel kapcsolatban pontatlan.

mazolika 2012.12.23. 17:21:24

@pimpalini: A kormánynak (majdnem) minden joga megvan, hogy mire ad pénzt és mire nem. De nincs annyi mersze, hogy a szerint ossza a pénzt, hogy az adott egyetem milyen színvonalú képzést ad, hanem hagyja, hogy a diákok "lábbal szavazzanak".

Vagy éppen józan számítások szerint biztosítsa a működést, cserébe átlátható és számon kérhető működést várjon el.

Ami ingyen van, annak nincs értéke. Nem fogja a diák verni az asztalt, hogy a tanár 30 éves, elavult személetet tanul. Nem baj, ha nem vagy benne a 10 emberben, aki átmehet egy vizsgaalkalommal. Nem, hiszen örülhet, hogy "ingyé" tanulhat.

Mondjuk a félévente 250 000 Ft-os tandíj is kicsit meredek. De pl. egy olyan rendszert is el tudok képzelni, hogy aki diplomás és havi nettó valahány százezer forint fölött keres (azért legalább háromszázezer legyen már) , az a fizetése egy részét a magyar felsőoktatásnak befizeti adóként. Ha ilyen szabályozás lenne, én lennék az első, aki örömmel vállalná ezt. Igaz pedagógusként kilátásom sincs erre. De kívánom, hogy én is a diplomás különadó miatt szívjam a fogam :)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 17:21:38

@pimpalini: az én forrásom annyi, hogy havi 10 ezer forint körül lett volna a részhozzájárulás, ami egy pontos kifejezés, mert ekkora összeg valóban nem fedezi az 1 tanulóra jutó teljes költséget. plusz 15% a ingyen tanult volna eredmények alapján és az 1 év nem lett volna fizetős senkinek. a mostaninál tehát jóval olcsóbb rendszert szavaztattak le 2008-ban orbánék. ez az anyagi része. amit a tömegképzésről írsz, ebben a vitában nem releváns. azért nem, mert a népszavazás NEM arról szólt, hogy "ön szeretné-e xy módon a magyar felsőoktatás minőségibbé tételét". a kérdés a tandíjról szólt, punktum.

ami a tömegképzést illeti, hosszú és terméketlen vita lenne. szvsz hogy egy andragógia diplomával el lehet-e helyezkedni, az nem az andragógia szakon tanultaktól függ. az a GDP-növekedéstől és az általa generált munkaerő-kereslettől függ. de ez messzire visz, ha pedig kimondtad hogy "ez már politika" akkor ne haragudj, de azt hiszem ezt a vitát elvesztetted.

pimpalini 2012.12.23. 17:22:53

@balage_81 reloaded:

Nem ismertem be, hogy nem tudják visszafizetni, ugyanis ez szakfüggő.
aki jó szakot választ, az visza tudja fizetni.

Pont az lenne a lényeg, hogy tehetséges emberek ne válasszanak életképtelen szakokat, csak azért, mert a diploma fontos, hanem erőltessék meg magukat, s hozzák ki magukból a maximumot, a bennük rejlő lehetőségeket.
Most ezzel nem azt mondom, hogy aki jól tud rajzolni, az ne legyen festő, hanem próbálkozzon programozással. Csak azt, hogy inkább a tehetségét próbálja kiaknázni s ne járjon mondjuk könyvtár-művelődésszervező szakra, mert mondjuk az iparművészetire nem vették fel elsőre.

Kivancsi 2012.12.23. 17:24:38

na ezert tuntetnek a diakok mert ilyeneket mereszel mondani a fokocsog!
"Az oktatás átszervezését nevezte az elmúlt két és fél év egyik legnagyobb tettének Orbán Viktor a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjújában."

Milyen atalakitas?
Hetekig talalgatnak naponta ötletelnek cserelgetik mint mas a cipojét a velemenyuket hozzaallasuket... Etetik a zdiakokat
Remelem nem eszik meg a Viktor maszlagot az a kormany cumira szalad mas nem a kovetkezo valasztason.
:).)

pimpalini 2012.12.23. 17:25:43

@balage_81 reloaded:

Mivel a mostani rendszer még nincs kész, folyamatosan alakul (ezt nem tudod megcáfolni, mert így van), még nem tudunk ítéletet mondani ezzel kapcsolatban.

A minőségi felsőoktatás, mint felhatalmazás magában foglalja a felsőoktatás átalakításának szükségességét is.

Így nem vesztettem el a vitát, már csak azért sem, mert nem arról vitáztunk itt, amire a szót terelted, miszerint "mennyivel jobb ez a tandíj annál, amit 2008-ban akartak bevezetni".

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 17:26:12

@pimpalini: "..a nem NEKEM kell fizetnek a képzésem költségeit" - gyurcsányék tervei szerint is neked kellett volna, csak kevesebbet. ez egy ösztönző tehát szerinted, de akkor miért kellett leszavaztatni 2008-ban?

"Tehát nem kell felvennie a diákhitel 2.-t," - neki valóban nem kell, de elhelyezkedni ő sem tud, te magad írtad le. vagy el tud, mert a piacképes szakokat finanszírozza az állam? oké, de akkor a piacképtelenekért most miért kell fizetni? hogy ne tudjon elhelyezkedni ÉS még adóssága is legyen? vagy hogy el se kezdje a piacképtelen szakot? akkor visszatérünk oda, 2008-ban miért iktatták ki ezt az ösztönzőt?

pimpalini 2012.12.23. 17:28:51

@mazolika:

Hát igen, ezzel egyetértek, kellemes gond lenne, az biztos.:)

Amúgy a kormány a minimálbért (tudom, ez most OFF) is emeli, de ezek (a kekeckedők) arról is "bebizonyítják", hogy káros az embereknek...:)
Vagy éppen a rezsit csökkentő szociális intézkedésekről is megmagyarázzák, hogyha kevesebbet fizetnek az emberek, az rossz lesz nekik...:)

Röhej...

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 17:29:47

@pimpalini: "aki jó szakot választ, az visza tudja fizetni. " - vagyis aki meg nem jót, azzal mi is lesz? az megszívta? ez lenne a Nagy Terv?

egyébként rettenetes az egész. magad ismered be, hogy fizetni kell bizonyos szakokon, persze pusztán a hatékonyság és a jó választás miatt, véletlenül sem szimpla költségvetési okokból. de ezt miért nem tetszettek közölni a választókkal? ez a vitákban miért nem jött elő? most olyan vagy, mint egy gyurcsányista, csak más színben. nem volt felhatalmazásuk. pont.

makacs szennyeződés 2012.12.23. 17:32:35

szíjjártó-féle inverz-kommunikációval búcsúzott az évtől a felcsúti focista:

index.hu/belfold/2012/12/23/orban_az_oktatasi_reform_a_legnagyobb_tettunk/

a lényeg, hogy mondd hajszál pontosan az ellenkezőjét annak ami valóság vagy amit teszel, így érdemben nemhogy vitázni nem lehet majd veled, de még kérdést sem lehet neked feltenni.

képezz saját koordinátarendszert a valóság helyett, abban mindig igazad lesz, mivel az alapfogalmakat is te definiálod újra.

ez adja a fidesz-szekta kohézióját, ez a virtuális, párhuzamos valóság, Tündérmese Magyarország, ahol egymást érik a sikerek, teljesül a diákok követelése, jövőre pedig óriási gazdasági fejlődés elé nézünk.

ebben a valóságban a diákhitel nem hitel (vagy pedig jóságos hitel), a fideszes mszmp-s és besúgó nem kommunista, a megszorítás az kiigazítás, a keretszám nem keretszám, ha közvetetten érvényesül, valaminek az ellopása pedig valójában az illető dolog megvédése. és így tovább, minden hétre egy inverz-fogalom.

boldog karácsonyt, szürreális banánköztársaság, boldog karácsonyt, hülyék állatfarmja Európa peremvidékén, 2012-ben.

pimpalini 2012.12.23. 17:33:01

@balage_81 reloaded:

Azért kell fizetni, hogy ne kezdje el, jól látod. Olyan ez, mint a régészet (nincs semmi bajom vele). Valamennyi régész el tud helyezkedni az országban, konjunktúra idején több is. De nem annyi, amennyit képeznek, képeztek. Ha azt mondjuk, hogy legyen évente 3-4 államilag finanszírozott hely, a többi legyen fizetős, akkor valszeg az megy erre a szakra a legjobbak és elhivatottak mellett, aki már eleve gazdag és megengedheti magának, hogy a hobbijával foglalkozzon. Van ilyen is.

S igen, a piacképtelen szakokból szálljon ki az állam. Aki gazdag, hobbiból végezze el. De aki alapvetően az anyagiak miatt akar diplomát, azt ne verjék át egy köztinsztasági menedzser Bsc-vel a palánkon.

Nem a tanulás szempontjából ösztönző, hanema választás szempontjából elgondolkodtató.

Ami a tanulást ösztönzi, az az ösztöndíjrendszer, ami a kiválók számára tandíjmentességet nyújt.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 17:33:58

@pimpalini: "de ezek (a kekeckedők) arról is "bebizonyítják", hogy káros az embereknek...:)" -

drága barátom: olvasd végig ezt a cikket:

www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/piac/2012_fekete_ev_lesz/

kiemelek belőle egy sort:

"Tekintettel arra, hogy 2012. évben az „elvárt béremelés" intézménye miatt a válaszadók 80 százaléka az előző évhez képest nagyobb mértékben, átlagosan 4 százalékkal kénytelen emelni a bruttó béreket, a bértömeg megtartása leginkább létszámleépítésben fog realizálódni."

ezek után kérdezem, kik azok a "kekeckedők"? ugye nem azokra gondolsz, akik emiatt embereket bocsájtanak el, mert különben csődbe mennek?

toto92 2012.12.23. 17:34:21

@pimpalini: Minden személynek joga van minden országot, ideértve saját hazáját is, elhagyni, valamint saját hazájába visszatérni. (Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata)

Innentől kezdve a röghöz kötés szembemegy mindenféle nemzetközi joggal, nem beszélve az EU alapelvéről.

-----------------------------

Úgy írod amúgy az egészet, mintha ennek az országnak azok a szemét emberek lennének a problémái, a kormány mindent tökéletesen csinál és egyáltalán nem rajta múlik, hogy már nyakig vagyunk a szarban és tovább süllyedünk.

mazolika 2012.12.23. 17:34:25

@pimpalini: A kemény pénzek kijelentést gondold át még egyszer. Valamennyit mindenképpen érdemes fizettetni, de pl. informatika tanárnak szerinted ki fog elmenni ha a tandíja félévente 250 000 Ft? De mondhatnám az összes tanári diplomát adó szakot. Ugyanez az orvosi szakmával. Jelenleg magyaroszágon csak úgy éri meg orvosnak tanulni (és persze ott is elhelyezkedni), ha bejut az ingyenes képzésre. Vannak bizony olyan szakok, amik olyan szakmát adnak, ahol egyszerűen nem éri meg semmit sem fizetni.

Visszatérve az informatikatanárokra: mióta Bsc-Msc rendszer van, azóta az informatikatanároknak készülők száma közelít a nullához. Ugyanis aki már képes oda bejutni és végigküzdi az első évet, nem is lesz semmi ambíciója felvenni még x kreditet, csak hogy kevesebbet keressen.

pimpalini 2012.12.23. 17:35:42

@balage_81 reloaded:

Mi közöm van nekem ahhoz, hogy ezek miért nem jöttek elő az egyeztetéseknél? Mezei ember vagyok, semmi közöm a döntéshozók brigádjához.

Aki nem piacképes szakra kerül, az vagy legyen a legjobb, s akkor tuti elhelyezkedik, vagy válasszon mást, amiből megélhet. Elvégre 5-6 év múlva úgyis így tesz majd, csak közben elveszteget 5-6 évet, rengeteg pénzt, stb...

A költségvetési okok? A magyar állam költségvetésére, vagy az egyetemek költségvetésére gondolsz itt?

pimpalini 2012.12.23. 17:37:59

@toto92:

Nem megy szembe, mert nem kötelező érvényű, hanem választható. Nem korlátozzák a jogaid, költözhetsz. Ha akarsz. Nem zártál le a határt.

2012.12.23. 17:38:34

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]:

"Húgi lebukott cidázás közben a hatoson, mert belámpáztak a zsaruk a kocsiba. :-)) "

Nekem a minap ezt írta a céda amikor egy szimpla almaszüretre akartam meghívatni magam:

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · stefania.blog.hu/ 2012.12.22. 12:13:53

"Sajnálom, de ez nem lehetséges. Hidd el, kedvesem, fáj szívemnek, hogy forró óhajtásodat nem teljesíthetem. De én nem ismerkedem idegen férfiakkal az interneten. Bennem még illatozik az angyali szüzesség fehér lilioma, a mély keresztény erkölcsiség kedves violája, a szemérmetességnek ritka tulipánja. Meg kell őriznem tisztaságomat, amíg férjhez nem adnak, mert különben kitagadnak a családból, és megszégyenítenek. És megszégyenülés fájdalma minden más fájdalomnál erősebb. "

toto92 2012.12.23. 17:38:40

@pimpalini: "Mivel a mostani rendszer még nincs kész, folyamatosan alakul (ezt nem tudod megcáfolni, mert így van), még nem tudunk ítéletet mondani ezzel kapcsolatban."

A Nagy Vezető azt mondta, hogy az oktatás reform az eddigi legnagyobb tettük, és 2013-ban már csak szoktatni kell hozzá az embereket. Most akkor ezek szerint mégiscsak kész van, tehát innentől kezdve a tárgyalás csak színjáték, vagy nincs kész, viszont akkor milyen alapon verik a mellüket hogy megcsinálták? Mintha én a félkész leves mellett állva azt mondanám, hogy milyen marha jót főztem. Igaz, hogy még csak a hozzávalók egy része van meg, és igazából csak annyit tudok, hogy levest akarok, de már előre dicsérem magam.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 17:39:10

@pimpalini: amit leírtál, azzal szó szerint egyet is értek. van vele azonban néhány ordenáré nagy probléma

1. erről a fidesz SOHA nem beszélt, ergo semmilyen felhatalmazása nincs, nem jobb gyurcsánynál
2. ennek az ellenkezőjét kommunikálta végig, pl azt is, hogy a külföldre menés jó dolog, mert ott tapasztalatot szereznek a fiatalok. most röghöz kötné őket
3. egy ennél kevésbé brutális, de ugyanilyen koncepció ellen népszavazást kezdeményezett és megnyerte
4. most a közgazdász képzést és pl a vendéglátás-turizmust is fizetőssé tenné: ezek piacképtelen szakok magyarországon?
5. továbbra is: magad ismerted be hogy " ez már politika ". akkor te most mea culpázol gyurcsánynak ugye? elismered, hogy igaza volt, csak "ez már politika" ?

pimpalini 2012.12.23. 17:40:29

@mazolika:

Ez igaz. Ez viszont (tudtommal) nem állami ukáz, hanem az egyetem dönti el mennyit kér. Legalábbis decemberig így volt.
Persze, egyetértek, röhejesen sok, mert annyi pénzből 5 év alatt egy jobb képességű "kocka" megtanulja a Java-t, a C++-t, a pHp-t, s még dolgozik is 3 évet, s szembe röhögi az egyetemi oktatókat...

De ez már messze visz. Az sem véletlen, hogy sok programozó nem végez, de már harmadévesként 450 000-rt dolgozik havonta.

Az orvosképzésről írtakkal is egyetértek.

toto92 2012.12.23. 17:40:35

@pimpalini: Ja, ha valaki fegyvert szorít a fejedhez, akkor ő se kényszerít téged semmire, hiszen választhatod, hogy nem adod oda neki a pénzed.

pimpalini 2012.12.23. 17:42:46

@toto92:

alapvetően az, hogy valaki (egy négy éves váltógazdálkodás esetén, ahol 2 éved van kampányolni, meg cselekedni) hozzá mert nyúlni egy darázsfészekhez, már eleve nagy tett.
Nem tudom, hogy Ov pontosan mire gondolt, mikor ezt mondta, nyilván ez a szövegkörnyezetből kiderül, de ez még nem kész, ezt mindenki tudja.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 17:43:37

@pimpalini: "Mi közöm van nekem ahhoz, hogy ezek miért nem jöttek elő az egyeztetéseknél? " - annyi, hogy védesz egy hazug kormányt és állampolgárként neked is van felelősséged.

"..elveszteget 5-6 évet, rengeteg pénzt, stb..." - akkor azt a szakot már most be kell zárni és NEM megfizettetni a diákokkal a tanulás költségét. egyébként meglepően jól tudják az urak (és te is), mi lesz itt 10 év múlva. igaz, legutóbb még az idei GDP-növekedést és az inflációt sem tudták megbecsülni.

egyébként az állam költségvetésére gondolok igen. rövidtávú érdek vs. hosszú távú. képzelem mennyire volt komoly az eredeti koncepció, ha már most változtatnak rajta a lázongás miatt. ha meg nem, csak csalnak, akkor átverik a diákokat. ez esetben gyurcsány ferenc az év embere és egy ország kérjen tőle bocsánatot. plusz bármit mond ez a kormány, leszel szíves nem elhinni és úgy fórumozni ezután.

makacs szennyeződés 2012.12.23. 17:43:44

@pimpalini: "Mezei ember vagyok, semmi közöm a döntéshozók brigádjához."

fideszről magyarra fordítva: tehát fideszes vagy, és van közöd a döntéshozókhoz.

tiItsál ki te gyökér 2012.12.23. 17:43:53

@dr kotász: A szüzesség és a cidázás nem zárja ki egymást.

pimpalini 2012.12.23. 17:43:57

@toto92:

Rossz példa. Csúsztatás. Neked nem szorat senki sem a fejedhez semmit. Választhatsz. Tanulsz ingyen, s itt dolgozol 3-4 évet. Utána mész külföldre.
Vagy eleve külföldre készülsz, s fizetsz.

Nehéz ezt megérteni?

tiItsál ki te gyökér 2012.12.23. 17:44:56

@pimpalini: "Persze, egyetértek, röhejesen sok, mert annyi pénzből 5 év alatt egy jobb képességű "kocka" megtanulja a Java-t, a C++-t, a pHp-t, s még dolgozik is 3 évet, s szembe röhögi az egyetemi oktatókat..." - ugye tudod, hogy attól mert valaki nyomul Java-ban, C-ben vagy PHP-ben attól még messze van attól hogy informatikus legyen?

makacs szennyeződés 2012.12.23. 17:46:21

@pimpalini:

uncsi a hazudozásod.
ha munkaszolgálattal tartozol, akkor nem tanulsz ingyen.

2012.12.23. 17:48:11

@tapolcai evolúciós zsákutca:
volt szó arról hogy kizárná?:)

tiItsál ki te gyökér 2012.12.23. 17:50:42

@pimpalini: Leállhatnál öcsisajt, mert hülyeségek garmadát hordtad már össze. Kezdted azzal hogy legyen az egyem önfenntartó, aztán hogy ne legyen autonóm ha pénzt kér, utána jött hogy legyen átlátható majd akkor lesz pénz, utána meg meg hogy a favorit szakok tartsák el a kevésbé kecsegtetőeket.
Ugye akkor az erdélyi magyar egyetem se kapjon pénzt a Magyar Államtól, mert autonómiát akar, meg különben is legyen önfenntartó? Vagy vannak magyar egyetemek, meg vannak magyarabbak?
Hülye vagy kisgyerek, szarrá pofoztak a vitában, csak sötét vagy hogy belásd.

pimpalini 2012.12.23. 17:52:02

@makacs szennyeződés:

Korlátolt vagy, sajnállak.

@balage_81 reloaded:

1. A jobb/rosszabb kérdés eldöntése szubjektív. Kinen jobb az egyik, kinek jobb a másik.

2. A tapasztalatszerzés jó dolog, élnek is vele a diákok ösztöndíjak keretein belül. De a tapasztalatszerzés nem egyenlő a kivándorlással, ezt te is tudod.

3. Nem tudjuk, hogy az mennyivel lett volna brutálisabb, vagy menniyvel nem. Mivel jelenleg már megint 55 000 fölötti keretszámokról beszélünk. MOST. Ki tudja mi lesz 3 hét múlva?

4. Túljelentkezés és túlképzés.

5. Nem ismerem el Gyurcsány igazát. Te keverted ide Gyurcsányt.

"akkor azt a szakot már most be kell zárni és NEM megfizettetni a diákokkal a tanulás költségét"

A jelenlegi rendszerben nem lehet intézményeket bezárni. Csak akkor, ha csődbiztost ültetnek az intézmény élére. De akkor sem lehet államilag bezárni diplomagyárakat. Sajnos rá kell bízni a piacr. Nem is beszélve aról, hogyha mégis be lehetne zárni technikailag egy intézményt, azt mekkora hörgés és ajvékolás kísérné. Még menetelnének is az emberek miatta.

"egyébként az állam költségvetésére gondolok igen. rövidtávú érdek vs. hosszú távú. képzelem mennyire volt komoly az eredeti koncepció, ha már most változtatnak rajta a lázongás miatt. ha meg nem, csak csalnak, akkor átverik a diákokat. ez esetben gyurcsány ferenc az év embere és egy ország kérjen tőle bocsánatot. plusz bármit mond ez a kormány, leszel szíves nem elhinni és úgy fórumozni ezután. "

Egy jól és hatékonyan működő felsőoktatás a magyar állam, a magyar nemzet és a költségvetés szempontjából is érdek. Az más kérdés, hogy a kormány engedett a tüntetőknek, de ez még nem a végső kompromisszum.
Magyarországon egyébként a hisztériakeltés miatt amúgy sem lehet normális kompromisszumokat kötni, mindenki dupla vagy semmit játszik. A diákok is.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 17:53:18

@pimpalini: "Aki nem piacképes szakra kerül," - egyébként ez a gyurcsányi elkúráshoz képest maga a szuperelkúrás. a probléma létezik. költ a kormány kommunikációra x milliárd forintot minden évben. nem átall szórólapokat küldeni minden háztartásba, munkahelyvédelmi akciótervet készíteni megint "az emberek" véleménye alapján. akkor egy felelős, minőségi kormány ahelyett, hogy irtózatos költségekkel büntetni a szerinte 5 év múlva piacképtelen szakmákat (bár mondom, 1 évet se tud előre kalkulálni álá GDP, infláció), miért nem tájékoztatja a lakosságot, a diákokat az elhelyezkedési esélyekről? KSH-adatok, felmérések, karrier-tanácsadó cégek éves jelentései, stb. erre mi a válaszod?

pimpalini 2012.12.23. 17:54:47

@balage_81 reloaded:

Úgy forumozok, s azért ahogy és amiért kedvem tartja.

@tapolcai evolúciós zsákutca:

nomen est omen

@makacs szennyeződés:

Érdekes fogalmaid vannak a munkaszolgálattal kapcsolatban. Csúsztatsz. Hülyeségeket beszélsz, hazudsz.

tiItsál ki te gyökér 2012.12.23. 17:56:01

@pimpalini: "Úgy forumozok, s azért ahogy és amiért kedvem tartja." - Ja. Hülyének lenni alapjog, ezt Simicska óta tudjuk. Te aztán élsz ezzel a jogoddal! :-))

makacs szennyeződés 2012.12.23. 17:56:04

@pimpalini: gyorsan elfogytak az érvek, buta droid.
:))

pimpalini 2012.12.23. 17:56:56

@balage_81 reloaded:

Ezt kellene megtenni, de tudtommal ez az egyetemek kötelessége lenne, nem? A normális egyetemeken van karrier-tanácsadás, van piackutatás, s vannak az érintett érzékeny témákkal foglalkozó szakemberek.

S igen, szükség lenne egy ilyen szervezetre, már régen, állami szinten is. Lenne, aki megcsinálná és működtetné.

tiItsál ki te gyökér 2012.12.23. 17:58:36

@pimpalini: "nomen est omen" - Látom nem vagy járatos a blogoszférában, nem tudod kinek szól ez a nick. Na mindegy sárgacsőrűkém! De persze érdemben nem tudtál röffenni.

pimpalini 2012.12.23. 17:58:55

@tapolcai evolúciós zsákutca:

Egyetlen pozitívum van benned, ez pedig a nevedben megmutatkozó önkritika.

@makacs szennyeződés:

hülye embernek, hülye felvetésre a megfelelő válasz érkezett. Majd ha különbséget teszel a munkaszolgálat és az itthon vállaható munka között, akkor beszélünk.

pimpalini 2012.12.23. 17:59:57

@tapolcai evolúciós zsákutca:

Informatika tanárról volt szó, ha tudnál olvasni, nem lennél ekkora hülye...

mazolika 2012.12.23. 18:00:32

@pimpalini: A minimálbéremelés egy szükséges rossz a jelenlegi rendszerben. A minimálbérből ne éljen nekem senki, kivéve, ha úgy meg tud belőle élni, hogy még félre is tud belőle rakni. De szerintem ez nem mondhatja el senki. A minimálbér nem elég egy normális életszínvonalra, a jelenleg megszavazott minimálbér sem. Aki ennyit visz haza, az nem fog egyről a kettőre jutni.

A rezsicsökkentést pedig köszönjük, de inkább az alacsonyabb és hatékonyabb energiafelhasználást tessék támogatni.

Ahogy a teljesen ingyenes felsőoktatásnak sincs értelme, úgy az olcsó energiának sincs. Ugyanis az olcsó gázt/villanyt/fűtést hajlamosak vagyunk pazarlóan használni. Ha drágább lenne, de lehetne támogatni a fűtéskorszerűsítést, helyi, kis teljesítményű energiatermelést (a nagy erőművek az energiatermelés egyenletességét biztosítanák).

tiItsál ki te gyökér 2012.12.23. 18:04:01

@pimpalini: Képzeld gyerek, a piacra képző két egyetemen a BME-n és a Corvinuson van ilyen.
Az ELTE-n pedig kutatókat és tanárokat képeznek.

sárkányfő 2012.12.23. 18:05:04

@pimpalini:

Látom kényszeresen azt hazudod hogy én hazudok, de még a látszat szintjén sem vagy képes említeni semmit sem ami szerinted hazugság lenne, hogy annak a cáfolatáról már ne is tegyek említést.

Undorító, utolsó szar troll vagy.

Amiket itt írtam, az mind igaz, és be is linkelhetem mind a Matolcsy, mind az Orbán féle infók forrását, bár tele van a hülye hazugságaikkal és provokációikkal a net, bárki megtalálja.

makacs szennyeződés 2012.12.23. 18:05:56

@pimpalini:

sima üresfejű, vitaképtelen fidesztroll vagy.

ha kilóg a kérdés az előre programozott papagájkommandó kis ostobácska, kiosztott hazug válaszgyűjteményének intervallumán, akkor válasz:
hülye vagy.

ballib/zsidó/libsi/mszp-s nem vagyok?

olvasd át még egyszer az erre vonatkozó utasításokat, ostoba, ott lesz az is.

:D

pimpalini 2012.12.23. 18:07:45

@sárkányfő:

Tegnap eegy egész blogbeszégetést végig hazudoztál, csak látom az fáj, hogy valaki tükröt tart neked, s bemutatja hogyan is "érvelsz"...

"Undorító, utolsó szar troll vagy."

Gratulálok, legalább magadra ismertél. Volt értelme a tegnapi napnak.

@tapolcai evolúciós zsákutca:

Nem mondtam, hogy nincs. Még mindig nem tudsz olvasni?

tiItsál ki te gyökér 2012.12.23. 18:08:21

@pimpalini: "- ugye tudod, hogy attól mert valaki nyomul Java-ban, C-ben vagy PHP-ben attól még messze van attól hogy informatikus legyen?"
- ezt írtam, te nagyon hülye, még értelmezni sem tudsz. Nem a tanárokról írtam. Az értő olvasást el kellene sajátítanod!
Attól mert egy kölyök nyomul ezekben a nyelvekben még nem lesz informatikus, csak azt hiszi magáról. Azért kell nekik az egyetem. Mellesleg láttam én nagy mellényű Java programozó fideszes gyerekeket, akik akkorát buktak a rokkantnyugdíjasokat kezelő rendszerükkel, hogy vissza kellett adni azok kezelését a NYUFIG-nak.
És tudok olyan szintén nagymellényű Java okosokat akik most fognak állati nagyot bukni januárt másodikán egy országos rendszerrel.

pimpalini 2012.12.23. 18:08:45

@makacs szennyeződés:

Tudod mi a munkaszolgálat? Majd ha átmegy, akkor beszélünk.

xxyati 2012.12.23. 18:09:31

@pimpalini: Vadász, vadász, te szopni jársz ide! :-))

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 18:09:32

@pimpalini: " 1. A jobb/rosszabb kérdés eldöntése szubjektív. Kinen jobb az egyik, kinek jobb a másik.
" - ez terelés. elhangzott egy konkrétum a fidesz részéről, ami így hangzott: amit gyurcsány nem mondott el a választóknak, azt végrehajtani nincs felhatalmazása. most ez a kormány olyan rendszert vezetne be pl a röghöz kötéssel, amit nem mondott a választóknak. ezek után miért terelsz azzal hogy "kinek ez a jobb, kinek a másik"? azért csak a röghöz kötést említettem, mert az még kitart ebben a zavaros kommunikációban (ami egyébként önmagában minősíti ezt a kormányt)

2. megint a mosdatás: felnőtt emberek vagyunk, arra kérlek, az ország érdekében legalább mi ne nézzük egymást hülyének. orbán nem ösztöndíjakról beszélt, SOHA. így, nagybetűvel. az ösztöndíj ráadásul nem munka, hanem tanulmányi tapasztalat. de itt a link, tessék:

www.youtube.com/watch?v=T-Yhi8SEWjU
2:34-től hallgasd. PONTOSAN az ellenkezőjét mondja annak,amit ma!!!!

3. "Ki tudja mi lesz 3 hét múlva?" - hát az az!! az előbb még arról értekeztél, hogy a minőségi felsőoktatás megteremtésére kaptak felhatalmazást. voltak 8 évig ellenzékben. kérlek alássan, most 3, vagy x hét alatt lesz új koncepció? ebből lesz minőségi felsőoktatás? te meg én üljünk össze, dobjunk össze valamit, úgyis a végén derül csak ki, jó volt-e (copyright: te magad)

4. közgazdászból túlképzés? ezt gondold át újra. simán elhelyezkednek. de itt sem tudni "mi lesz 3 hét múlva", vagyis ha te most ex cathedra kijelentetted ezt, akkor innentől a kormány mit variál még?

5. nem gyurcsányt hoztam ide, hanem amit bevezetett: az általad is fontosnak leírt ösztönzőt a fidesz szavaztatta le. most a fidesz hozza vissza , vagyis ezt tervezi. erre írtad hogy igen, ez már politika. hát ez a baj, főleg hogy te, mint szavazó is ezt ilyen cinikusan állapítod meg. ezért jár gyurcsánynak a sorry.

de orbán videó interjúját külön kiemelem újra

www.youtube.com/watch?v=T-Yhi8SEWjU
2:34-től hallgasd. PONTOSAN az ellenkezőjét mondja annak,amit ma!!!! vö: röghöz kötés

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 18:11:30

@mazolika: így van. a mi panelünk pár éve lett felújítva. idén a mínuszok ellenére ha kétszer feltekertem. plusz, ha már támogatni akar, adja a pénzt az embereknek és kész. minek megvenni egy céget, ami ráadásul veszteséges? erre kapott felhatalmazást vajon?

pimpalini 2012.12.23. 18:12:08

@tapolcai evolúciós zsákutca:

Te kötözködő vadbarom!:) Beleugattál egy beszélgetésbe, de azt nem tudtad értelmesen elolvasni, hogy mi informatika tanárokról beszéltünk, akiknek 250 000 a tandíja.

Te meg jöttél az informatikussal. Kit érdekel?

Nem tudsz olvasni? Akkor ne ugass!

makacs szennyeződés 2012.12.23. 18:13:08

@pimpalini:

rendben.
ha megértetted a fogalom lényegét, akkor szólj majd. :)

sárkányfő 2012.12.23. 18:13:28

@pimpalini:
Nem, te hazudozol állandóan. Amit tegnap műveltél az maga szégyen. És most belinkelem a forrásokat, bár te is tudod hogy hazudsz amikor engem hazugsággal vádolsz, mert ez szar troll vagy, de azért lássa mindenki, hogy nem én találtam ki amiket írtam:

- Egyes számú, undorító hazugság és provokáció:
Matolcsy: "Ránk akarja tukmálni a pénzt az IMF"
Forrás:
www.origo.hu/gazdasag/20121222-matolcsy-rank-akarja-tukmalni-a-penzt-az-imf.html

- Kettes számú undorító hazugság és provokáció:
Orbán: "Az oktatási reform a legnagyobb tettünk"
Forrás:
index.hu/belfold/2012/12/23/orban_az_oktatasi_reform_a_legnagyobb_tettunk/

Na fröcsögj-hazudj csak tovább te kis féreg...

pimpalini 2012.12.23. 18:15:42

@balage_81 reloaded:

"így van. a mi panelünk pár éve lett felújítva. idén a mínuszok ellenére ha kétszer feltekertem. plusz, ha már támogatni akar, adja a pénzt az embereknek és kész. minek megvenni egy céget, ami ráadásul veszteséges? erre kapott felhatalmazást vajon? "

Eddig vettelek komolyan...:)

makacs szennyeződés 2012.12.23. 18:19:47

@pimpalini: tudod, mit felejtettél el?

váltogatni a nickeket a pártpropaganda terjesztése közben, mint a szektatársid, hogy úgy tűnjön, egyszerre többen is elhiszitek a vezéreitek aznapi szemforgató hazugságait.

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 18:20:08

@pimpalini:

Bizony, még olyan is akad, aki azt mondja, hogy a Medgyessy-féle osztogatás rossz volt, pedig mennyire jó volt az a Zembereknek.

pimpalini 2012.12.23. 18:20:24

@sárkányfő:

Valóban, tegnap bemutattam hogyan is viselkedsz te a blogszférában. Pontosabban hogyan trollkodsz. Látom külső szemlélőként már nem tetszik...:)

"Szomorú hogy hazug kormányunk az ünnepek előestéjén is orbitális hazudozással és a nép provokációjával tölti az időt."

Ezt is te mondtad.

Most sem hazudtál?:)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 18:22:44

@pimpalini: nekem inkább az az érzésem, hogy túl konzekvensen szembesítettelek orbán korábbi kijelentéseivel, illetve a saját korábbi bejegyzéseiddel,így most menekülni próbálsz. kiadta a supervisor hogy ezt a témát már hagyd abba? az említett bejegyzésemmel pedig mi is a probléma?

sárkányfő 2012.12.23. 18:23:16

@pimpalini:

De én mondtam, és így igaz ahogy mondtam, pont most másoltam be forrással együtt, ha képes lennél olvasni akkor látnád.

De csak a te hülye fejed miatt megismétlem milyen provokációkkal és hazugságokkal bőszíti a népet a kibaszott kormány:
1. Matolcsy: "Ránk akarja tukmálni a pénzt az IMF"
2. Orbán: "Az oktatási reform a legnagyobb tettünk"

nesze, hazudd el hogy ezt mondták volna, te képes vagy bármit elhazudni... te kis fidesztroll...

pimpalini 2012.12.23. 18:23:27

@makacs szennyeződés:

Nickváltásról inkább kérdezt azokat a fenti kommentelőt, aki tegnap regisztrált.

Ha elég ügyes vagy, megtalálod...:)

Kerek négyszög 2012.12.23. 18:25:24

Elnézve Panpalini trollelvtársat, ez a fides tényleg egy elvakult destruktív szekta.

pimpalini 2012.12.23. 18:26:07

@sárkányfő:

Továbbra is hazudsz, mint mindig (pl. a milla szennylapján). A kormány nem bőszít és nem provokál senkit. Aki provokál, az te vagy, meg a hozzád hasonlók.

11 000 komment, lesz ebből parlamenti hely? Vagy ahhoz 30 000 kell?:)

sárkányfő 2012.12.23. 18:27:44

@pimpalini:

A kormány bőszítése, hazugságai és provokációja:
1. Matolcsy: "Ránk akarja tukmálni a pénzt az IMF"
2. Orbán: "Az oktatási reform a legnagyobb tettünk"

Hányszor fogod még ezeket elhazudni?

Kerek négyszög 2012.12.23. 18:28:02

Fidesz-magyarpolgár értelmező szótár a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez

Amikor mi kordont bontunk, akkor az népnemzeti ellenállás, ha ti nyitjátok meg a tűzcsapot, szimpla dezertálás.
Amikor kivonulunk az ülésteremből, akkor az a hazugság elleni tiltakozás, ha a többiek nincsenek bent, akkor lógnak a munkahelyükről.
Amikor helyi lakosként lakhatási támogatást számolunk el, akkor az nekünk jár, ti pedig a piacon kérjetek számlát minden csomag retekről.
Amikor mi vásárolunk - hitelből - tőzsdén jegyzett részvényt, akkor az jól átgondolt befektetés, amikor a magánpénztárak tették, akkor eltapsolták a nyugdíjatokat.
Amikor módosítunk a nagy elosztó rendszereken, akkor az a „nem szokványos magyar út”, ha mások próbálták, akkor ez népnyúzó megszorítás, ami nem vezet sehova.
Amikor a rend fő őre 48 évesen nyugállományba vonult, csak élt a szabályok adta lehetőséggel, ha a korábbi kollégái is így tennének, akkor élősködnek a nemzet nyakán.
Amikor a mi kutyánk kölykét érint hátrányos egy szabályozás, akkor azt úgy módosítjuk, hogy rá ne vonatkozzon, ti pedig tetszettetek volna többen lenni.
Amikor nálunk az értékmérő az, hogy kinek mije van, akkor mindenki szánalmas, aki kevesebbet szerzett.
Amikor a Médiatanácsban kizárólag a mi embereink ülnek, akkor az egyensúly biztosított, mert "ők nem olyanok", ha ugyanezen szabályok alapján egyszer majd mások felügyelik a sajtószabadságot, akkor az mindjárt kommunista diktatúra.
Amikor népszavazást kezdeményeztünk, akkor a Haza nem lehetett ellenzékben, ha mások is élnének ezzel az eszközzel, akkor a nép nem elég érett a sorsának eldöntésére.
Amikor konzultációra hívjuk az embereket, akkor „hallgassuk meg egymást”, ha nektek van véleményetek, keressétek a bohócügyi államtitkárt.
Amikor hitelből "visszaveszünk MOL részvényt" az nemzeti tett és hősiesség. Ha Horvát szomszéd teszi ezt a sajátjával a MOL-lal szemben az aljasság, támadás a nemzet ellen és szó sem lehet róla!

Álszent, simlis, aljas banda!

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 18:28:05

@kerek négyszög:

Inkább örvendezzünk neki, végre egy Fidesz-hívő, aki össze bír hozni egy négyesalá helyesírást. :)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 18:30:38

@pimpalini: forrás: index.hu

"Egyes szakértők mindemellett jelezték, hogy a hosszú távú szerződés nélkül az E.On kereskedőcége jóformán üres. Vagyis felesleges megvásárolni, hiszen ha a szerződés lejár, az állam új céget hozhat létre a helyén, és az MVM alá sorolja.

Miért olyan fontosak a kormánynak a gázszerződések? A gázüzletágban való állami erősödést a kormány azért tartja stratégiai kérdésnek, mert Magyarország európai szinten is kiugróan nagy arányban használ földgázt. Gázzal főzünk, gázzal fűtünk, az erőművek jelentős része is földgázalapon működik. Ha a gáz drágul, az az egész gazdaságot megviseli: megnőnek a rezsiköltségek, drágábban termelnek a gyárak, többe kerül a hétköznapi élet – a gázár politikai kérdéssé vált"

az utolsó mondatot ajánlom figyelmedbe. köszönöm, hogy az adómat ilyenre költik. és csak a rend kedvéért: SOHA SENKITŐL nem kaptak erre felhatalmazást. akkor sem, ha technikailag az MVM vagy a MOL vagy bárki venné meg a céget. az a pénz máshol 100x jobban hasznosulna, főleg az államnak fizetett osztalék formájában

sárkányfő 2012.12.23. 18:31:41

@kerek négyszög:

"Elnézve Panpalini trollelvtársat, ez a fides tényleg egy elvakult destruktív szekta."

Közismerten rossz véleményem van a fideszesekről, de azt el kell ismerni, hogy Pimpalini trollelvtárs még fideszes mércével nézve is mélypont.

Kerek négyszög 2012.12.23. 18:31:43

„Ideje volna megbarátkozni a gondolattal, hogy demokráciában hol az egyik, hol a másik párt kap felhatalmazást a kormányzásra. A hosszú időszakra való bebetonozásról szóló hagymázas képzelgések - amelyek nyilván a negyvenévnyi diktatúra maradványai - csak arra jók, hogy túlfűtött lelkiállapotban, a félelem légkörében tartsák a magyar elitet. Tehát egyes politikusok vagy pártok iránt érzett fóbiaszerű beteges gyűlölet sem lehet elfogadható indok arra, hogy a magyar elit tekintélyes része a pártpolitikai spekulációkat fontosabbnak ítélje a demokráciánál és az őszinte beszédnél”

Orbán Viktor 2006 nyara

Most hogy hogy nincsenek ilyen kinyilatkoztatásai a felcsúti törpének?

pimpalini 2012.12.23. 18:31:52

@sárkányfő:

Látom még mindig nem ment át:

"A kormány bőszítése, hazugságai és provokációja:"

Majd egyszer megérted, ha akarod.

Addig csak egy troll maradsz.

Ja, még valami:
Ne hazudj! Nem szép dolog.

sárkányfő 2012.12.23. 18:33:50

@pimpalini:
Mind Orbán, mind Matolcsy a kormány tagjai, és ebbél minőségükben hazudoznak, provokálnak. Sőt Orbán maga a kormányfő.

Hiába erőlködsz, nem tudod kimosdatni a kormányt, bármennyit is hazudsz.

Kerek négyszög 2012.12.23. 18:34:22

Varga Mihály:
" A brutális megszorításokból nem lesz gazdasági növekedés, ezek a megszorítások csak a reménytelenséget növelik - húzta alá a képviselő.
Az áfa és jövedéki adó emelésével kapcsolatban Varga Mihály kifejtette, hogy az amúgy is gyenge fogyasztást ezek az intézkedések tovább csökkentik, és a fogyasztás csökkenése mindig munkahelyek megszűnését vonja maga után."

Basszus! Most miért nem hallunk Mihálytól ilyen kijelentéseket?

Mi volt a hazug? Az akkori vélemény, vagy a mai tettek?

HAZUG NEMZETÁRULÓK!

mazolika 2012.12.23. 18:35:33

@pimpalini: Ha a rendszer szerint nem lehet bezárni intézményt, akkor a rendszert tessék megváltoztatni. Igaz, ehhez szükség lenne jó koncepcióra, ami mellett igenis érdemes kiállni és harcolni. A keretszámokért nem érdemes kiállni jelenleg. A fejpénz alapú oktatás rossz beidegződéseket szül mind az oktatói, mind a hallgatói oldalon. Nem számít a minőség, a lényeg, hogy minél több hallgatónk legyen minél hosszabb ideig a falaink között. Hát ennek véget kellene vetni.

Az államnak egyrészt az egyetemek működéséhez mindenképpen biztosítani kéne a pénzt. Ezt csak akkor lehetne végigvinni, ha egyértelmű és számonkérhető követelmények mentén biztosítaná a szükséges állami támogatást. De ennek is a tisztességes hozzáállás kell, hogy az alapja legyen. Amit a diák befizet, annak 100%-át vissza kellene forgatni az ösztöndíjrendszerbe.

Igenis, ha egy egyetem egyes szakjai tiltólistán vannak a HR-esek körében, akkor nemhogy ingyenes keretszámot ne kaphasson, hanem azonnal egy teljes átvilágítást neki. Ha egy intézmény által kiállított diplomájának az értékét a fűtőértéke adja, akkor azzal le is mond az egyetemi autonómiájáról.

Kerek négyszög 2012.12.23. 18:36:02

Varga Mihály:

"Nekünk úgy tűnik, a kormány nem az adó, hanem az adózók csökkentésére törekszik. Aki nem megy tönkre az adóteher súlya alatt, az a feketegazdaságba menekül. Itt tartunk most. Koncepció nélküli intézkedések, mérhetetlen megszorítások, mindez politikai bizalomvesztéssel párosulva."

MÉG SAJÁT MAGUKAT IS MEGHAZUDTOLJÁK!
MAGYARORSZÁG ELLENSÉGEI = FIDESZ

Kerek négyszög 2012.12.23. 18:38:06

Varga Mihály:

"Nincs új a nap alatt - mondta a fideszes politikus -, régi trükk, hogy adócsökkentésről kell beszélni, mivel akkor nem látszik olyan drasztikusnak az adóemelés."
"Nincs új a nap alatt - ismételte a Fidesz alelnöke -, régi emberek, régi trükkök, jön az adóemelés. "

Fidesztrollok! Az emlékezet a ti legnagyobb ellenségetek!

pimpalini 2012.12.23. 18:39:40

@mazolika:

Van itt értelmes ember is.

Hát igen, látom te érted a felsőoktatást érintő problémák jelentős részét.

And37 2012.12.23. 18:40:37

@toto92: "A Nagy Vezető azt mondta"

Az ilyen mondatok mindig csak az adott hallgatóságnak, az adott napszakban számítanak. 2010-től eddig ez volt számomra az egyetlen tanulság amellett, hogy náluk kevesen űzik jobban a hatalmi manipulációs játékokat. Szóval a diákok egyelőre tényleg nem értek el semmit, bármennyire is szimpatikus (a végén persze kicsit vicces) volt is a próbálkozásuk.

pimpalini 2012.12.23. 18:41:01

@sárkányfő:

Nem a kormányról van itt szó, hanem a te hülyeségeidről.

Miért hazudsz?

Kerek négyszög 2012.12.23. 18:42:07

Szíjártó Péter:

"Az MNB egy másik megállapítására, miszerint különadók és a jövedéki adó emelése inflációnövelő hatású, a szóvivő úgy reagált: ez a "kákán való csomókeresés". Úgy tűnik, hogy a "jegybankelnök a személyes sértődöttségét nem tudta továbbra sem levetkőzni" - fogalmazott."

Az MNB -nek igaza lett!

A különadók és a jövedéki adó emelése az EU legmagasabb inflációját szabadította a magyar családokra!

Rosszindulatú, magyarellenes, hatalommániás beteg fides!

sárkányfő 2012.12.23. 18:43:15

@pimpalini: Nem hazudtam, belinkeltem a forrásokat, te hazudsz állandóan.

Te, komolyan: nálad szánalmasabb trollt még nem láttam. Bármiféle érv vagy állítás nélkül sulykolod a magadét mint egy kis szíjjártó-klón. Tényleg ennyi a szellemi kapacitásod? Legalább a látszat kedvéért sem vagy képes semmi másra?

2012.12.23. 18:43:56

@sárkányfő:

Ha trollnak gondolod, minek eteted?

sárkányfő 2012.12.23. 18:46:07

@MikeBoy: igazad van. csak gondoltam legalább kiszedem belőle hogy mire alapozza a hazugságait, de láthatóan semmire, csak eszetlenül fröcsög a világba.

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 18:46:26

@sárkányfő:

Nem tudom, miért emeled ki ezeket, mindegyik fidesztroll ilyen -- és persze én sem értem, miért dobálod kavicsokkal. :)

pimpalini 2012.12.23. 18:47:01

@MikeBoy:

Értelmes emberrel értelmesen bánik az ember. Sárkányfőárus nem az, több alkalommal is előtört bbelőle az igazi énje máshol, én csak azt játszom vele, amit ő szokott másokkal.
Szembesítem önmagával.

@sárkányfő:

A kormány nem provokálja az embereket. Mlg mindig nem érted meg mi a baj, ugye?

Miért hazudsz?

A tegnapi kérdéseimre megtaláltad már a választ?

Kerek négyszög 2012.12.23. 18:49:12

"Ahogy Varga Mihály (Fidesz) szóvá is tette a parlamentben: „az infláció a szegények adója.” A gazdasági szakember érzékletes szavakkal írta le az infláció hatását: „Minél kisebb jövedelemből kell valakinek megélni, annál nehezebben tud védekezni a pénzromlás ellen. Az infláció igazságtalan, leginkább a szegényeket sújtó sarc.” Nem véletlen, hogy Varga Mihály (Fidesz) kérdőre is vonta a miniszterelnököt: „A kormánynak ebben a helyzetben színt kell vallania: fontosnak tartja-e a pénzromlás megszüntetését, az infláció megállítását vagy sem? Kiket támogat: a magyar polgárokat, akik elszenvedik az inflációt, vagy a spekulánsokat, akik nyernek ezen?”

Varga troll ma is ilyeneket mond? én valahogy nem hallom. Az EU legmagasabb inflációját kaptuk a fides nevű dilettáns rosszindulatú szektától, tehát ahogy Varga írta, a mai magyar kormány a spekulánsok kezére játszik.

Trollok! Az emlékezet ellenetek játszik, és ez okozza a vaszteteket is!

sárkányfő 2012.12.23. 18:49:35

@milyen szép a Vértes, ó:

oké, oké, igazatok van, abbahagyom, úgyse lesz képes semmi észérve.

@pimpalini:
trolletetést befejezem, csá. ha képes leszel csak értelmes és alátámasztott állításra (ez persze kizárt), talán válaszra méltatlak, addig csak fújd a hazug nótádat tovább.

Mária 2012.12.23. 18:50:42

Pimpalini jóllakott, büfizett is, pukizott is, szerintem most már nem kéne tovább etetni :)

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 18:51:27

@pimpalini:

Áhám, szóval 1-2 hét diáktüntetés, naponta változó kormányhazugságok után előadni azt, hogy 'az oktatási reform* a mi legnagyobb jótéteményünk', nem provokáció. Várj, gondolom, fidesznyelven a provokáció definíciójában benne van, hogy '(...), kivéve akkor, ha a Kedves Vezető mondja' -- ez lehet a megoldás.

* 'reform', bazmeg, 'reform'

And37 2012.12.23. 18:53:38

@pimpalini: "De megfordítom az "okosságot":
ha egy diák nem tud stratégiailag tervezni, nem képes előre eltervezni az életét, s ennek megfelelően gazdálkodni, miért várja el, hogy minden jó kijárjon neki?"

Fordíts rajta még egyet. Ha egy kormány nem képes stratégiailag előre tervezni, és bár már 2006-ban tudta, hogy ő fog következni, 2010-ben már hatalmon volt, mégis csak a 2013-as felvételi előtt pár hónappal képes nyilvánosságra hozni hogy mit is szeretne az adott évben állampolgárai tömegeinek életét felforgatva, semmiféle tervezés és egyeztetés jeleit nem mutatva, romkocsmából üzengetve, az alkalmas az szerinted a felsőoktatás reformjára?

Nem az a kérdésem, hogy képes-e rá a kormány, vagy hogy szükséges-e, hanem hogy szerinted egy felelős megrendelő ilyen kormányra bízhatja-e a munkát.

pimpalini 2012.12.23. 18:54:16

@sárkányfő:

Rendben, menj csak, én nem fogom azt hazudni, mint te tegnap: "megnyertem a vitát, mert menekülsz". :)

Kellemes trollkarácsonyt!:)

De kérlek, "ne hazudj"!:)

S a kérdéseimre is illene válaszolnod végre...

Kerek négyszög 2012.12.23. 18:55:06

""Az ország megítélése folyamatosan veszélyezteti a valutát, a bankrendszer működését, a tőzsdén szereplő cégek értékét. A forint és a magyar pénzügyi rendszer a spekuláció egyre kedveltebb célpontjává válhat - hívta fel a figyelmet a képviselő."

Varga Mihály
2009

Ejnye Mihály elvtárs! Ellenzékből még aggódtunk a bankokért? Akkoriban még aggódtunk az ország megítéléséért? A mai sokkal-sokkal tragikusabb megítélés meg már nem is olyan baj? Az már spekuláció? Azóta szabadságharc van, ezért nem kell törődni azzál, ami miatt ellenzékben rettegni kellett?

pimpalini 2012.12.23. 18:57:00

@And37:

Ennek a kormánynak is vannak hibái, lehetne sorolni sokáig.
S valóban, átgondoltabban kellett volna elővezetni a felsőoktatás átalakítását.

Egy szóval sem mondtam, hogy a diákok (kezdetben) nem jogosan tüntettek. Más kérdés, hogy ebből is politikai ügy lesz, mert van egy keménymag, akit megpróbál behálózni az ellenzék.

Sajnos a választékból még mindig ez a kormány a legalkalmasabb az ország vezetésére. Ez van.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 18:57:14

@pimpalini: én is várok a te válaszaidra, meg még egy páran itt. vagy önkényesen eldöntöd, hogy ki nem vitapartner számodra? azt gondolom azért felfogod, hogy a kampány, amit nyilvánvalóan a pártközpontból csináltok, nem hogy nem hatékony, egyenesen árt a fidesznek. nézd meg hány ember válaszol neked és mennyi ért egyet.

szóval újra:
--------------------------
balage_81 reloaded 2012.12.23. 18:09:32
@pimpalini: " 1. A jobb/rosszabb kérdés eldöntése szubjektív. Kinen jobb az egyik, kinek jobb a másik.
" - ez terelés. elhangzott egy konkrétum a fidesz részéről, ami így hangzott: amit gyurcsány nem mondott el a választóknak, azt végrehajtani nincs felhatalmazása. most ez a kormány olyan rendszert vezetne be pl a röghöz kötéssel, amit nem mondott a választóknak. ezek után miért terelsz azzal hogy "kinek ez a jobb, kinek a másik"? azért csak a röghöz kötést említettem, mert az még kitart ebben a zavaros kommunikációban (ami egyébként önmagában minősíti ezt a kormányt)

2. megint a mosdatás: felnőtt emberek vagyunk, arra kérlek, az ország érdekében legalább mi ne nézzük egymást hülyének. orbán nem ösztöndíjakról beszélt, SOHA. így, nagybetűvel. az ösztöndíj ráadásul nem munka, hanem tanulmányi tapasztalat. de itt a link, tessék:

www.youtube.com/watch?v=T-Yhi8SEWjU
2:34-től hallgasd. PONTOSAN az ellenkezőjét mondja annak,amit ma!!!!

3. "Ki tudja mi lesz 3 hét múlva?" - hát az az!! az előbb még arról értekeztél, hogy a minőségi felsőoktatás megteremtésére kaptak felhatalmazást. voltak 8 évig ellenzékben. kérlek alássan, most 3, vagy x hét alatt lesz új koncepció? ebből lesz minőségi felsőoktatás? te meg én üljünk össze, dobjunk össze valamit, úgyis a végén derül csak ki, jó volt-e (copyright: te magad)

4. közgazdászból túlképzés? ezt gondold át újra. simán elhelyezkednek. de itt sem tudni "mi lesz 3 hét múlva", vagyis ha te most ex cathedra kijelentetted ezt, akkor innentől a kormány mit variál még?

5. nem gyurcsányt hoztam ide, hanem amit bevezetett: az általad is fontosnak leírt ösztönzőt a fidesz szavaztatta le. most a fidesz hozza vissza , vagyis ezt tervezi. erre írtad hogy igen, ez már politika. hát ez a baj, főleg hogy te, mint szavazó is ezt ilyen cinikusan állapítod meg. ezért jár gyurcsánynak a sorry.

de orbán videó interjúját külön kiemelem újra

www.youtube.com/watch?v=T-Yhi8SEWjU
2:34-től hallgasd. PONTOSAN az ellenkezőjét mondja annak,amit ma!!!! vö: röghöz kötés

Kerek négyszög 2012.12.23. 18:58:15

"A kormány tovább folytatja a hazugság politikáját
...
a leminősítés valójában a magyar gazdaság gyenge teljesítménye, az elhibázott gazdaságpolitika miatt történt
...
A hazugság politikája megbukott ... Fölösleges és értelmetlen folytatni, mert a kormányzópártok számára is kiderülhetett, hogy szakadékba vezet az a politika, amely állandóan - elnézést kérek, de - gyengeelméjűnek nézi a magyar választópolgárokat, és azt gondolja, hogy becsaphatja őket, és bármit leerőszakolhat a torkukon"

orbán viktor
2008

Azóta bóvliba vágtátok amagyarországot Viktor! A szavaid ma aktuálisabbak mint valaha!

pimpalini 2012.12.23. 18:59:52

@milyen szép a Vértes, ó:

Látom te értelmesebb vagy sárkányfőárusnál. Maximális tiszteletem, bár a 40 cm-t nem nehéz megugrani még egy kezdő magasugrónak sem.

Megfordítom: szerinted a kormány szándékosan, provokáció gyanánt tesz kinyilatkoztatásokt? Direkt, ünnepek előtt, hogy bosszankodjanak az emberek? Ahogy ezt a sárkányfőárushoz hasonló beteg emberek elképzelik? Szerinted direkt van egy szakember, akinek csak az a munkája, hogy direkt provokáljon?

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 19:00:22

@pimpalini: ma 17.16-kor a gyurcsány tandíj vs. miért szavazta le a fidesz 2008-ban kérdésemre ezt válaszoltad:

"Ott is lett volna tandíj, ez igaz.:)
Ez már politika. "

most pedig ezt írod:

"Más kérdés, hogy ebből is politikai ügy lesz, mert van egy keménymag, akit megpróbál behálózni az ellenzék."

látod, erről beszélünk itt neked többen is. saját magadnak is ellentmondasz, válaszolj kérlek, ezt így hogy lehet csinálni?

pimpalini 2012.12.23. 19:02:37

@balage_81 reloaded:

Ha eltervezel valamit, készítesz egy gazdasági tervet (bevételekkel, kiadásokkal, stb...), de közben kiderül, hogy közben változtak a körülmények, akkor mit teszel?

2012.12.23. 19:03:57

@balage_81 reloaded:

Te is minek erőlködsz?
Nyilván esélyed sincs olyan válaszra, amivel tudsz mit kezdeni!!

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 19:04:26

@pimpalini: nem, a kormány nem a provokációt csinálja szándékosan, hanem a harc van a viselkedésébe kódolva. orbán viktornak személyesen, meg kövérnek, lázárnak, rogánnak, hogy csak az ismertebbeket említsem. ők a személyiségükből következően olyanok hogy különbözni akarnak mindenkitől, történelmet, unortodox megoldásokat akarnak írni hogy még az EU-s politikusok se legyenek hatalmasabbak náluk. volt is orbánnak egy ilyen könyve, aminek a címe árulkodó: a történelem főutcáján.

az állandó harc, az uralkodás, a mindenkinek megmondás kényszere az, ami miatt orbán viktort a kritikusai (és most már a választók) nagy része elmebetegnek, akarnoknak, zsebnapóleonnak tart. és ez hozta el a bukását 2002-ben, ez fogja 2014-ben is. kódolva van a paliba, hogy addig harcol, amíg a fal meg nem állítja

pimpalini 2012.12.23. 19:05:15

@balage_81 reloaded:

A két kiragadott idézet nem mond egymásnak ellent.

Magyarországon nem szakmai nyomvonalon politizálnak, hanem rövidtávú politikai haszon alapján.

Ennek próbáltak búcsút mondani Orbánék, de be kellett látniuk, hogy ezt jelenleg és itt még nem lehet megcsinálni.

Nge Swazili Mbeko 2012.12.23. 19:05:38

@pimpalini: Szar lehet így neked, egyedül trollkodni pénzért, Karácsonykor.
Sebaj, egzisztenciális fidessbérenc vagy, ez már látható. Ilyenek vagytok, mind. Mint a Békamenet.
Kellemes Karácsonyt neked is, bár jelzem, az Internet nem felejt. És nem, nem magyar találmány, tehát jó sokáig fennmarad majd.
Peace.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 19:06:28

@pimpalini: attól függ, hogy a kérdés konkrétan mire vonatkozik. a felsőoktatás (mint a belinkelt videó is mutatja) nem változott semmit 15 év alatt, bár a népszavazás és a videó is 2008-as. ugyanígy kivándoroltak a diplomások mert itthon nem volt munka, ugyanígy voltak büfészakok, ugyanígy forráshiány volt és legfőképp: ugyanígy nem akartak a diákok fizetni és orbán is azt akarta hogy ne kelljen nekik. így a kérdésre kérdéssel tudok felelni: mi a te válaszod minderre?

DezInf 2012.12.23. 19:06:37

Kedves Újra Kommentelők!

Látható a fidesz a kezdeti pánik és kapkodás után magára talált. Sikerült kidolgozni az új kubatovi stratégiát. Pelenkacsere ok. Stefike,vidéki, blogger géza, pampalinyi……, visszatért önként vállalt száműzetéséből.
Feltételezhetően rájöttek, túl sokat kockáztattak, beparáztak.
Túl közel jutottak ahhoz a ponthoz, ahol egzisztenciájuk komoly veszélybe került.
Most fellélegezhetnek. A veszély elmúlt, ez most éppen el.
Újrakezdhetik megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, a nemtandíj tandíjat, az orbáni demokráciát, ami kezd erősen hasonlítani Mussolini harmincas évekbeli rendszeréhez………

Jó titeket újra olvasni. Látni, ahogy megdolgoztok a fizutokért, megpróbáljátok beadni vezéretek eladhatatlan ötleteit, lejáratjátok önmagatokat.
A hatalomnak nagy ára van, gerinc, önbecsülés, tisztesség, …….nem is sorolom,ezeket ti már régen becseréltétek kellemes rugózású iroda székekre, hivatali autókra, telefonra………

Azért egy kérdés motoszkál bennem. Ti elhiszitek, hogy megmagyarázhatjátok a megmagyarázhatatlant? Szerintetek egyetlen értelmes embert is képesek vagytok meggyőzni? Hisz nektek még valaki ? A diákokat elnézve – akiket át akartatok verni és még most is át szeretnétek őket verni – nem sok sikert arattatok. Próbálkoztok rendíthetetlenül….amíg megtehetitek!

Szóval jó titeket itt újra olvasni. Örülni lelkesedéseteknek, látni ahogy gátlástalan hazugságaitokkal, pökhendi stílusotokkal lejáratjátok vezéreteket a kis pocakos dúcsét.

Csak halkan írom , nagyon halkan……az idős madam is megmondta: ha nem megy a bolt, akkor ne a berendezést cseréld ki……

Tovább a megkezdett kubatovi úton……..éljen stefi……géjza…..pampalinyi…….vidéki……vidéken, ha kérhetném akkor úgy a szibériai sztyeppéken…..akár kicsit távolabb is,nem haragudnánk meg érte 
Lehetne még egy kérésem ? Magatokkal vihetnétek betojcsit és a felcsuti megváltót is, megérdemelnétek egymást 

sárkányfő 2012.12.23. 19:06:49

@milyen szép a Vértes, ó:
Látom te kivívtad a troll elismerését, na ez is egy jó kis fordulat, gratulálok ;)

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 19:07:15

@pimpalini:

Egyrészt a provokáció nem feltétlenül 'szándékos', másrészt komolyan megpróbálod azt sugallni, hogy 'dehát nem tudta szegény Kedves Vezető, hogy provokáció az, ha többek között az egy-két hete fagyoskodó, minden nap más hazugsággal beetetni próbált tüntetőknek előadja azt, hogy mennyire tuti ez a zoktatási reffrom*'? Komolyan?

* bocs', egynél többször nem szívesen írom le ezzel kapcsolatban, hogy 'reform', annyira röhejes

makacs szennyeződés 2012.12.23. 19:09:31

@pimpalini: nagyon rosszul hazudsz, mert ez így már tényleg provokáció, amit csinálsz.

mondjuk nekem szórakoztató, hogy láthatóan sejtelmed sincs, hogy visszafelé sül el a kis munkád, totálisan kontraproduktív, olyan vérlázítóan hazudsz.

csináld csak. :)

pimpalini 2012.12.23. 19:09:55

@balage_81 reloaded:

Az Orbánékról szóló hozzászólásod érzelmi alapú, meggyőződésbeli ellenszenvet sugároz és nem objektivitást.

"történelmet, unortodox megoldásokat akarnak írni hogy még az EU-s politikusok se legyenek hatalmasabbak náluk"

Ez vélemény és nem tény. Nem hinném, hogy történelmet akarnának írni, hacsak ez alatt nem értjük a sikeres Magyarország megterémtését, vagy annak kísérletét.

Küldetéstudat van Orbánban, ezt nehezen lehet tagadni. De még mindig jobb, mint az a politikus, akit csaka pénz motivál.

A 2002-es bukását nem az említett (képzelt és hazudott) tulajdonságai okozták, hanem két dolog:
1. A mocskos kampány.
2. Hittek a közvélemény-kutatóknak.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 19:11:08

@pimpalini: "Ennek próbáltak búcsút mondani Orbánék, de be kellett látniuk, hogy ezt jelenleg és itt még nem lehet megcsinálni. " - mondod ezt úgy, hogy nemrég ugyanezen a blogon még azt bizonygattad, hogy még nem is látjuk, milyen is lesz az átalakítás, hogyan végződik az egész. de már most elkönyveled, hogy nem politikai alapon nem lehet politizálni. bravo, újabb önellentmondás. egyben azt is leírod, hogy orbánék a legjobb alternatíva még mindig a kormányzásra. de miért is? ha ugyanúgy politikai alapon kötnek kompromisszumokat? és ha ők maguk - ahogy elismerted - 2008-ban pl ezt az eszközt választották hogy leszavaztassák a gyurcsányi tandíjat? ha akkor ők NEM politikai alapon mennek a kérdésnek, akkor már lenne egy, a jelenleginél jobb rendszerünk? jól látom, hogy implicite elismerted, hogy gyurcsány akkor NEM politikai alapon akart változást elérni de orbánék viszont politikai alapon szavaztattak ellene?

és most tedd meg azt a szívességet hogy nem az lesz a válasz hogy én direkt félreértelmezlek, hanem leszel szíves és a saját ellentmondásaid bogozd ki szépen. te magad ismerted el ugyanis 2008 kapcsán hogy az már politika volt. kösz!

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 19:13:11

@MikeBoy: minden válaszával tudok mit kezdeni. azért is csinálom, mert ha van rá energiám - és ma van - akkor megmérem a saját érveim is, vitatkozom. másrészt hajt a kíváncsiság és élvezem, ahogyan hülyét csinál magából. azt hiszi, ezzel szolgálja a pártját, pedig épp kontraszelektív amit csinál. nélkülem is az lenne persze

2012.12.23. 19:13:43

@makacs szennyeződés:

Szerintem nagyot tévedsz!
Ő valóban csak játszik itt sokakkal.
Láthatóan a kormányt, a Fideszt és Orbánt is lehányná legszívesebben, de csak ezzel a látszattal képes sokakat provokálni, viszont nagyon ügyesen csinálja.... :)
És aki csapdába esik, meg is érdemli!

pimpalini 2012.12.23. 19:13:59

@Nge Swazili Mbeko:

Nem, az a szomorú, hogy ti itt vagytok karácsony előtt pár órával, s próbáljátok a szokásos propagandát nyomni, ami az internetes fórumok többségén mindennapos manapság.

Hányan is szóltatok hozzám az utóbbi pár órában? Most a tegnap készült nicket nem számolva is legalább nyolcan. Akkor meg kinek is szar?:)

2012.12.23. 19:14:46

@balage_81 reloaded:

Szerintem nincs igazad. Lásd amit makacsnak írtam.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 19:15:03

@pimpalini: ha érzelmi alapú lenne, azt mondanám, orbán viktor egy büdös köcsög. az is egyébként és a bandája is. de amit leírtam, azt te önkényesen minősítetted, szíved joga, de ettől még igazad nem lesz. amit írtam róla, az elmegy egy analizálás eredményének és bizonyítani is tudom, csak most nem fogom, mert azzal eléred a célod és terelsz olyan dolgokról amikre még nem válaszoltál

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 19:15:15

@pimpalini:

Speciel pont a gyurcsányi próbálkozásnak lett volna értelme hosszú távon (persze javítva a sutaságát) a diákok, az állam és az egyetemek szempontjából; a mostani Fidesz-próbálkozások meg nem szólnak másról, mint arról, hogy próbálnak minél több helyről minél több pénzt átcsoportosítani klientúrájuk számára jobban elérhető helyekre, majd, amikor néhány koszos libsi szóvá merészeli tenni, akkor megmagyarázni, hogy ez a Zemberek Érdeke, mer' ez a Zembereknek Jó. De azért ügyes próbálkozás. :)

And37 2012.12.23. 19:17:31

@pimpalini: "Sajnos a választékból még mindig ez a kormány a legalkalmasabb az ország vezetésére. Ez van. "

Ezzel egyetértek, a kormány teljesen alkalmas a vezetésre, már csak a vezető kellene, aki a kormányt megfelelő irányba forgatja...

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 19:18:14

@MikeBoy: gondolom te is láttad a kubatov-féle pécsi videót. egy macisajt nevű kommentelőről és robin mastersről is kiderült hogy így-úgy, de kötődnek a kormányhoz. ezek a fiúk meggyőződésből nyomják és természetesen simán el tudom képzelni habonyról hogy néhány fiatalt beültettek a pártközpontba és a neten is kampányolnak. aki hülyéskedik, az stefi blogot ír vagy pár komment után eltűnik. ezek a fiúk (blogger géza is pl) kitartóan igyekeznek mások kételyeit eloszlatni, ezek a fiúk ide vannak rendelve.

a tévedésük abban áll, hogy elhiszik, ezzel mennek valamire, pedig dehogy. éppen felbosszantanak annyi embert hogy ellenük szavazzon. láttunk már eltévedt fidesz-kampányt, "rosszabbul élünk, mint 4 éve" pl.

vénkujon 2012.12.23. 19:20:13

@DezInf: szerintem egyetlen hülye ez. több névvel.

pimpalini 2012.12.23. 19:21:05

@balage_81 reloaded:

Ember! Többet hittem rólad. MEgint rosszul következtetsz és rosszul kötekedsz.:) Vagy ha úgy tetszik rosszul érvelsz.

Magyarországon sok-sok éve már nem szakmai alapú kormányzás, ellenzéki poltitizálás folyik. Nem hosszabb távú stratégia alapján, mert arra egyszerűen nincs idő. Egy bandának lett volna erre lehetősége, de az is elqrta.

Tehát nem a szakmaiság a fő vezérvonal, mert Magyarországon ma az emberek nagyobb része érzelmi alapon közelíti meg a poltikát. Ez az oldal a sok kommenttel csak alátámasztja ezt. Több szavazót lehet szerezni alapvetően érzelmi alapú üzenetekkel, mint szakmaisággal.
A fidesz egyszer kipróbálta ezt 2002-ben, de elbukott. Most már rutinosabbak.

Miért is kezdett nőni 2002-ben az államadósság? Mert választást kellett nyerni. Muszáj szavazatmaximáló politikát folytatni ahhoz, hogy egyáltalán cselekedni tudj. A kettő együtt nagyon nehezen megy. De ennek a kormánynak ez is sikerült eddig. Buktak a bázisból, de közel sem annyit, mint amennyire számítani lehetett. S még simán nyerhetnek 2014-ben. Valljuk meg, ennyi és ilyen intézkedést követően ez egy kisebb csoda. Van mit ünnepelniük.

2012.12.23. 19:24:55

@balage_81 reloaded:

Lehet, de a te tévedésed szerintem abban áll, hogy átlagos választónak képzeled magad.
A kérdés: átlagos választó vagy?

pimpalini 2012.12.23. 19:25:32

@milyen szép a Vértes, ó:

A pénzek átcsoportposítása jó nyom, de nem szabad elfelejteni, hogy minden korrupciós öszegnél sokkal súlyosabb teher az adóság visszafizetésének kényszere. Azért ne keverjük a bolhát az elefánttal. Nem loptak ezek 5000 milliárdot. Kevesebbet igen, de nagyságrendileg sem annyit.

@balage_81 reloaded:

Ugye nem haragszol, hogy nem válaszoltam becses személyednek rögtön, vannak mások is akik "foglalkoztatnak"...:)

Amúgy ment már egy válasz, igaz, hogy nem részletekbe menő, de ha akarod, megérted.

mazolika 2012.12.23. 19:25:35

@pimpalini: A gond ott kezdődik, hogy az egyetemnek korlátozott mind az oktatói, mind a teremkapacitása. Ha tud 500 informatikust képezni kétszer annyi pénzért, akkor nem fog akár csak egyetlen embert is informatikatanárnak kiképezni. Szívassa magát, és kérjen kevesebbet egy olyan szakért, aminek a helyébe egy sokkal jobban fizetőst is tud indítani? Nem fogja. És ha megnézed, jelenleg NINCS Bsc szintű informatikatanári képzés (nem is lesz, nem éri meg piaci alapokon).

A jelenlegi kormány egyszerűen rosszul lőtte be a fontossági sorrendet. Aminek lennie kéne:
1. oktatás,
2. egészségügy,
3. stb.
És még csak nem is a rá költött pénz mennyisége lenne a lényeg. Ha ráöntünk egy rendszerre ész nélkül egy csomó pénzt, az 100%, hogy nem fogja jól elkölteni. Kell a fokozatosság. A KISZÁMÍTHATÓSÁG. Akár évekre előre. Szerintem a lényeg, hogy ami fontos, abba komoly szellemi erőforrásokat, egyeztetéseket fektetünk. És amíg egy prioritás nincs megfelelően rendezve, addig a többiben marad a status quo. A fideszben jelenleg nem látom azt a fajta működést, ami a problémamegoldó hozzáállást próbálná propagálni. Igaz, nem is tekint minket felnőtt embereknek: megmondja mi lesz, oszt' jó napot. Aztán nem érti, hogy az miért nem jó. Nem a kommunikációval van baj, hanem a hatalomhoz való hozzáállással. Amíg a politikusok 95%-a nem szolgálatnak tekinti a mandátumát, addig nem lesznek igazi változások, csak sodródunk az általunk 22 évvel kijelölt pályán.

Én úgy gondolom, hogy egy sikeres országnak az egyik alapköve egy jó oktatási rendszer. A jelenlegi átalakításoknak SEMMI köze a minőségi oktatáshoz, a diákoknak is a hídfoglalások között működőképes rendszert kellene kidolgoznia (ami most van, annál még én is tudok jobbat, és ez nagyon szomorú), mert a jelenlegi kormányzatnak úgy tűnik, hogy nincs meg a mersze és kapacitása, hogy jó oktatási rendszert dolgozzon ki.

sárkányfő 2012.12.23. 19:25:38

@vénkujon:
szerintem is. múltkor a "Balibegczyk" (micsoda név..) meg a "veracity" szó és karakter szerint ugyanazt másolták be két szomszédos blogba, szóval lebuktatta magát a srác.

illetve újabban a lejáratódott régi nevek helyett újakkal jönnek, mint a mellékelt ábra is mutatja.

pimpalini 2012.12.23. 19:26:09

@MikeBoy:

"Lehet, de a te tévedésed szerintem abban áll, hogy átlagos választónak képzeled magad.
A kérdés: átlagos választó vagy?"

Hát igen.

Orszag 2012.12.23. 19:26:54

@milyen szép a Vértes, ó:

Még nem olvastam el minden kommentet innen lefele, épp ezért bocs, ha ismétlés. Szóval: a Jobbik-hívőknél meg leginkább kettes alá helyesírással szoktam találkozni, mikor a kurucon trollkodom.

Egyszer fel kéne állítani egy helyesírási rangsort a párthívők között.

pimpalini 2012.12.23. 19:30:21

@Orszag:

Ó, a helytelenírás nem pártpreferencia függvénye.

Még az indexen, országosan olvasott sajtótermékekben is találkozik az ember meglepő elütésekkel, vagy hibákkal. Sőt. Van olyan, amikor egy 12 soros cikken belül egy szónak a kétféle írásmódját is fellelheti az olvasó, mintha a szerző sem lett volna biztos, mi is a helyes.:)

Szóval ilyen körülmények között mire számítasz? Akinek fizetnek a helyesírásért, az sem tud, akkor akinek véleménye van csupán?

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 19:31:17

@pimpalini: ügyesen nyitod az újabb frontokat, miközben a régieket elegánsan azzal zárod, hogy orbán is hazudozott össze-vissza, csak hát ha ezt így leírod:

"Muszáj szavazatmaximáló politikát folytatni ahhoz, hogy egyáltalán cselekedni tudj."

akkor ismét kérdezlek: mennyivel jobbak ők gyurcsánynál?

és akkor természetesen adódik a válasz, arra kell szavazni aki még nem kúrta át az embereket, őt meg bajnai gordonnak hívják. ő pl most is van olyan gerinces, hogy azt mondja, nem ördögtől való a tandíj. látod, máris jobb, mint a 2008-as orbán.

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 19:32:45

@pimpalini:

Senki nem mondta, hogy nem súlyos teher, nagyon is az (persze ennek kapcsán bele lehetne menni abba, hogy azért az "átcsoportosítások" megkezdődtek a kölcsöntörlesztés elkezdése előtt is, vagy abba, hogy a jelenlegi gyakorlat, pl. az államkötvényes trükközéssel, épphogy ront a helyzeten hosszú távon), illetve valóban nincs "ezermilliárdos" a nagyságrend. Viszont "százmilliárdost" azért össze lehetne számolni szerintem.

makacs szennyeződés 2012.12.23. 19:35:32

@pimpalini: a turbómagyarság turbófeltöltése és a rossz helyesírás között igenis feltűnő, közismert korreláció van, illetve az előbbi és a pártpreferencia közt is.

a kettő együtt sajnos megint téged cáfol, pedig ártalmatlan offtopic ez, tehát akár véletlenül igazat is szólhattál volna.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 19:37:49

@MikeBoy: szerintem nem vagyok tipikus átlagos választó, többet olvasok és vitatkozom, mint ők, de én az átlagos választó kifejezést sehol nem is használtam ezen a blogon. azt írtam, hogy a fidesz bloggerei ellentétes hatást érnek el. illetve ha már átlagos választók: 2006-ban egy nagyon populista kampánnyal mentek erre a rétegre (14. havi nyugdíj még megvan?) és mi lett a vége? egy kiadós verés.

tény: a jobboldal eddig 2x kormányzott és mindkétszer el is veszítette a választást.szerintem azért, mert a bal a 4 évvel korábbi választáshoz képest mindig egy új arcot hozott. most van az hogy talán bajnai lesz a befutó, ő pedig már most a 2. legnépszerűbb politikus. az ő személyére véleményem szerint szigetvári tudásával és az mszp szervezettségével bőven építhető olyan kampány, ami elsöpri ezt a kurzust. és még valami: bár nem vagyok szociológus/közv.kutató, de a baloldali szavazók jellegzetessége a rejtőzködés, pimplini is elismerte, a 2002-es vereség egyik okaként hogy a fidesz hitt a k.kutatóknak. valóban, a jobbos szavazó büszkén hirdeti, terjeszti a jobbosságát. a balos nem, ahogy az utcán sem tüntet nagyobb számban, viszont a fülkékben általában többen vannak. röviden, tömören:)

pimpalini 2012.12.23. 19:38:34

@mazolika:

Mersze és kapacitása van/lenne.

Ugyan az igaz, hogy az utóbbi napok visszakozása azt mutatja, mintha betojtak volna, de ez még alakulni fog.

Remélem, hogy lesz reform. Nyilván csak fokoztatos reform jöhet szóba.
Ezt nem értik sokan. Az, hogy MOST nem lesz ingyenes jogászképzés, még nem jelenti azt, hogy 1 év múlva sem lesz. Nem, nem kormánváltásra gondoltam. Egyszerűen ha a piac igényt tart rá, akkor miért ne legyen? Most túlképzés van, ez ténykérdés.

De igen a kommunikációval is voltak bajok. Főleg 2010-ben. Úgy nem lehet valamit elővezetni, főleg ennek a népnek nem, hogy márpedig ez így van és kész. Még akkor sem, ha tényleg, az esetek döntő többségében úgy volt. Mert a mieink mindig ezekre az apróságokra figyelnek először. Nem az számít mit mond valaki, hanem hogyan.

Valóban, sokszor próbál nevelni és vezetni. Sajnos ezt így kell, mert nem megy máshogy, de természetes, hogy ez az embereknek nem tetszik. Ezért rosz a kommunikáció, mert ennek jó kommunikációval nem lenne szabad látszódnia.

A fidesz könnyebben tudna (ha már szóba került maga a párt) 2014 után dolgozni, amikor kikerül belőle a sallang, a töltelék, s marad feltehetően a normális vonal. Ugye parlament-szűkítés lesz, a képviselők, gombnyomogatók egy része útilaput kap.
Valószínű, hogy az exkomcsi vonal is megy, akikre azért volt szükség eddig, hogy ne a másik vonal mögött tevékenykedjenek. Inkább velünk legyenek, mint ellenünk alapon.

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 19:40:01

@Orszag:

Igen, a jobbikosok a kettesalá átlagot hozzák, a fideszesek nagyjából a hármasalát. _Igazi_ Maszop-, LMP-, vagy DK-hívőt meg túl keveset látni ahhoz, hogy érdemben számolni lehessen. (Az elempéseknek azért nyugodt szívvel saccolok egy négyesalát.) Csak hogy érdekes dolgokról is legyen szó. :)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 19:41:09

@MikeBoy: értem egyébként, természetesen nem gondolom hogy a net közönsége átlagos választókból áll, hiszen jellemzően városlakó, diplomás, kb 18-40 közötti korosztály, igen. de a fidesz-kampányok stílusa és üzenete ugyanaz más platformokon is, pl bajnai lejárató kampány, megmozdulások, békemenet, stb. az üzenet az, hogy a kormány jó, a külföld/ellenzék rossz, eladták az országot, satöbbi. na ezzel mondom én azt, hogy akár a neten, másutt is buknak jellemzően, ahogy 2006-ban is.

2012.12.23. 19:41:43

@balage_81 reloaded:

Csak arra céloztam, ami benned negatív hatást vált ki, egy "átlagos" szavazóban már nem biztos.
Szándékosan használom a "nem biztos" kifejezést. :)

And37 2012.12.23. 19:43:23

@pimpalini: "s marad feltehetően a normális vonal"

A mostani kormányban kik képviselik ezt szerinted Martonyin kívül?

pimpalini 2012.12.23. 19:45:03

@balage_81 reloaded:

Nem, nem adódik a következtetés, mert Bajnai már volt miniszterelnök, illetve ha jól emlékszem gazdasági miniszter is, tehát a "még nem kúrta át az embereket" ítélet téves.:)
A stábja, Oszkó Péter új arc? Nem kifejezetten.

Bajnai kampánya, a Bajnai-jelenség tökéletesen az új arc üzenetre épít. Ám ez bizony hazugság.

A választ megadtam, több kommentemben is fellelheted. Elég okos vagy ahhoz, hogy összeszedd.

Egyébként meg...
Totálisan benéztél engem, ez a röhej az egészben.:)

Azt nem hozom fel, hogy a trollok is, az természetes. Ők azért vannak itt. Néha jó etetni őket.

mazolika 2012.12.23. 19:45:23

@pimpalini: Azt látom, hogy vak (fidesz kormány) vezet világtalant (tizen-huszon éves gyermekek). Mert a kormány által szállított megoldások nem vezetnek sehova, ugyanakkor a diákok által követelt 6 pont sem. Sem fogják megoldani, hogy majd 3-4 év múlna ne azt kérdezze friss diplomájával: sültkrumplit kér hozzá?

A gyerekek remélem most ezerrel keresik azokat az embereket, szervezeteket, oktatókat, államigazgatásban jártasakat, cégvezetőket, HR-eseket, magyarán azokat a szereplőket, akik a teljes oktatási folyamatban (be-, köztbeni és kimenetben) részt vesznek és akik segítenek nekik egy normális koncepciót letenni az asztalra. Én csak akkor jelenteném ki, hogy 3 nap múlva kész a felsőoktatási reformtervezet, ha előtte sok-sok munkaórát belelöltünk egy olyan tervbe, amibe maximum szőr mentén lehet belekötni, illetve komoly EGYÉNI, személyes érdekek mentén (az meg nem számít, állambácsi nem fogja fizetni a második mercit (sem) a garázsba) lehetne belefutni.

Ha csak hídfoglalást és utána-előtte hallgatói fórumozást játszanak, akkor attól nem lesz jobb. És az a vicces, hogy olyan alacsony a szellemi színvonal a kormányzati szinten (innen nézve komoly energiák befektetése árán), hogy nem lenne nehéz megugrani a szintet.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 19:51:21

@MikeBoy: oké, akkor egy nem reprezentatív kutatás eredménye következik:) az ismeretségi körömben volt 2 ember, aki pár hónapja még fújt a regisztrációra, majd közölte hogy ő bizony el nem megy regisztrálni. az elmúlt hetek fejleményei miatt már másképp látják:) de azt gondolom, jogos a felvetés, az emberek a pénztárcájuk alapján szavaznak, pont ezért lenne a politikának felelőssége hogy néha ellenzéki létére is a jó ötleteket támogassa (ld. 2008 tandíj, orbán népszavazás).

ehhez képest ma úgy látom, az mszp-nek egy erős kampányt kell csinálnia hogy megmozgassa a tespedt rétegeket jövő nyáron. de szerintem ezt ők is, bajnai is tudják

@pimpalini: és bajnai tevékenységében, konkrét döntéseiben, a 13. havi nyugdíj elvételében te hol látod a "politikai" szempontokat a szakmai helyett? amiket korábban taglaltál? jelzem, te magad ma már fáradságos munkád ellenére elismerted, hogy a fidesz is beszállt a "politikai és nem szakmai" alapon történő ügyeskedésbe, tehát innentől minimum illene azt mondanod, hogy nem szavazol rájuk

vénkujon 2012.12.23. 19:53:14

@pimpalini: én nem tudom baz. olyan fura faszságokról beszélsz... ez a sok feltételes mód, meg az abból levont, teljesen logikátlan következtetések.
az utóbbi napok visszakozásai:
-a csatolt szervek-lásd MN.-elkezdték lejáratni a diákvezetőket. zsigerből, mert ez amolyan fidesz- alapreflex már. tárgyalás még sehol nem volt akkor.
aztán viki jött a kocsmába, a fidelitasszal-hahahaha.
utána jött a visszakozáscunami, amiről utóbb kiderült, hogy...mi is derült ki?!
az bazdmeg, hogy a legnagyszerűbb találmányuk, és tettük valósult meg. wtf?:D:D
adalék: békemenetkitüntetés, és új békemenet belengetés...gondolom a szeretet, és az összefogás nevében. mert egy fideszdzsembori csak ilyen lehet 2002 óta. egy szájbakúrt faszhadseregnek tartom a fideszt. szégyellem, hogy 2010-ben nem mentem szavazni. ellenük.
eltócsy egyesült ballibhadserege megvan? ne haragudj, de nem félsz, hogy fasszá változol, ha ezeket a faszságokat elhiszed?

pimpalini 2012.12.23. 19:53:52

@And37:

Réthelyi (volt), Orbán, Lázár, Balog, Varga. A dolgukat jól teszik. Bár Lázár menni fog, legalábbis egyszer nyilatkozott valami hasonlót, miszerint ő eleve 4 évre rendezkedett be.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 19:54:20

@MikeBoy: látod? no one was shot fenti bejegyzése is ékesen bizonyítja, hogy a szemlélők is észre veszik előbb-utóbb, ha egy fizetett vitatkozónak a kakijába nyomjuk az orrát:DDD

2012.12.23. 19:57:47

@balage_81 reloaded:

Nem reprezentatív és lássuk be nem is nagyon kutatás. :))
Mellesleg (ez csak érdekesség részemről) rövidtávú politikai érdekek mentén én arra buzdítanám "szavazóimat", ha meg akarják buktatni a kormányt, menjenek regisztrálni az utolsó héten..... ;)
Szerintem egész érdekes lenne!

"elismerted, hogy a fidesz is beszállt a "politikai és nem szakmai" alapon történő ügyeskedésbe"

Az a rossz hírem, hogy ebbe az ügyeskedésbe ő maga is beszállt. Ha pedig ez így van, akkor a vita erről szól számára. Ha pedig erről szól, akkor kit és miről akarsz meggyőzni?

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 20:00:12

@balage_81 reloaded:

Azért azon örömködni, hogy más (egyébként jóval butább) trollok is azt mondják, troll, kicsit szintén trollkodás. ;-p

épészmérnök 2012.12.23. 20:00:46

@pimpalini: "Valóban, sokszor próbál nevelni és vezetni. Sajnos ezt így kell, mert nem megy máshogy"

Ezt kifejtenéd?

Orszag 2012.12.23. 20:01:22

@milyen szép a Vértes, ó:

Én is frissíteni akartam kicsit az egymás torkának átvagdosásásval foglalkozó vitán. :D

pimpalini 2012.12.23. 20:01:31

@"No one was shot" - hazudta a trógеr zsidó:

Mi volt itt változó álláspont?

Mi van a vallással?:)

@balage_81 reloaded:

Miért is kellene azt mondanom, ami neked tetszene? Miért is illene?
Ez egyáltalán miből is következik neked?:)

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 20:04:42

@Orszag:

Ó, azért nem kell túl komolyan venni, ez eddig egészen békés volt. Bár úgy tűnik, 'buzizsidólbsikomcsi' versenyzők is köröznek már a poszt felett. :)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 20:12:33

@MikeBoy: én nem akarom őt meggyőzni, de nem is ezt írtam, hanem azt, hogy egyrészt mérem az érveimet, másrészt élvezem, ahogy hülyét csinál magából. még a legelvetemültebb fideszes is ember, és mint ilyennek, kutya kötelessége elszámolni legalább a műszak után otthon magával, hogy aznap hányan küldték el az anyjába, de ami még fontosabb, hogy mennyire hatékony a munkája (segítek, semennyire). végső soron én azért remélem, hogy ezek a fiúk egy napon veszítenek a meggyőződésükből, és normális, kritikus állampolgárok lesznek, de tudom, ez nem itt és nem most fog az én hatásomra megtörténni, ekkora fasz még én se vagyok:)

@milyen szép a Vértes, ó: az mike-nak szólt, bizonyítandó, hogy nincs értelme a fidesz bérbloggereinek itt erőlködni

@pimpalini: várom a választ, a 13. havi nyugdíj elvétele, miközben pl lehívhatta volna az utolsó IMF-hitelrészletet, ez mennyiben nem szakmai, hanem népszerűség-hajhászó politikai döntés volt. fejtsd ki. azt írtad, sajnos ma minden politika. hát pl bajnai kormányzása pont szakmai volt, ahogy most is azt mondja, lehet tandíj, csak nem így. ha igazi populista lenne, nem ezt mondaná , ismét megjegyzem, máris jobb a 2008-as orbánnál, aki erőből szavaztatta le az egész rendszert. én a te általad elmondottakban keresem a konzisztenciát, nem erőltetem rád a véleményem.

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 20:16:00

@"No one was shot" - hazudta a trógеr zsidó:

és elnézést, csak most látom, hogy ez alighanem az 'újabb idiótának nyúlták le a nickjét' minősített esete ;-)

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 20:18:29

@"No one was shot" - hazudta a trógеr zsidó:

Azért én az utóbbi időben csak sokkal fárasztóbb és butább Fidesz-hívőkkel találkoztam, nem is értem igazán, miért kell ennyit bántani szögínyt. :)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 20:18:36

@"No one was shot" - hazudta a trógеr zsidó: végre egy ember, aki megérti élvezetünk lényegét. hallod mike? :DDD

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 20:21:18

@MikeBoy: el is várom! :) mondjuk kicsit unom, de még van egy kis időm. aztán ideje jézuskás filmeket nézni:DD

2012.12.23. 20:25:05

@balage_81 reloaded:

Nyugodtan mehetsz, szerintem már lelépett....

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 20:26:24

@MikeBoy: hát azér kapják be hogy csak úgy itt hagyják a műszakot! ezek a rohadt fideszesek még ezt se tudják normálisan:DDD átmenetileg mindenkinek viszont hallásra!

And37 2012.12.23. 20:26:46

@balage_81 reloaded: Bajnaival kapcsolatban nekem az a gondom, hogy nem látszik, miért ne lenne tagja a lenyúlógépezetnek. Sokkal visszafogottabb, vállalhatóbb és látszólag kompromisszumkészebb, de ettől még nem érzem megbízhatóbbnak is.

DezInf 2012.12.23. 20:28:57

Csak beszéltessétek. Néhány érdekes félinformációt elhintett. Készülnek megint egy nagyobb dobásra(átverés).
Te pimpa, ha már ilyen jólértesült vagy, elmondanád melyik háború ellen is küzd a békamenetetek? Ki támadott meg kit ? Mikor? Hol ? Ki nyert? Lehet még rá fogadni ?

pimpalini 2012.12.23. 20:31:30

@"No one was shot" - hazudta a trógеr zsidó:

Leírtam már máshol. Keresd ki, ha kell neked.

@balage_81 reloaded:

Nem kifejezetten. A holokauszt törvény pl. mennyiben volt szakmai?

A 13. havi nyugdíj elvételéhez hasonló szakmai intézkedések sorát láthattad a fidesztől az utóbbi években. Tehát ha neked ez a fontos, akkor őket kellene választanod, s nem Bajnai méltatni.:)

Persze ha érzelmi alapú elfogultság esete áll fenn, akkor tökéletesen felesleges bármilyen vita.

Inkább menj karácsonyi filmeket nézni, ott az érzelmek számítanak úgyis...:)

DezInf 2012.12.23. 20:31:34

Hoppá,lepattant mint a vándorbolha:)

pimpalini 2012.12.23. 20:32:29

@DezInf:

Á, majd a megfelelő pillanatban. Most karácsonyozzatok csak!:)

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 20:34:38

@pimpalini:

"A 13. havi nyugdíj elvételéhez hasonló szakmai intézkedések sorát láthattad a fidesztől az utóbbi években."

Csak játékos viccelődésiből megemlítenél vagy kettőt mondjuk?

vénkujon 2012.12.23. 20:36:37

@pimpalini: " amikor kikerül belőle a sallang..."
pl. ángyán?
ezek után, valóban csak az igazzy faszállag marad.
:D

_most_ 2012.12.23. 20:37:37

@And37: én abból indulok ki, hogy először volt Gyurcsány a miniszterelnök, aztán Bajnai, most meg Orbán és ebből a névsorból egyértelműen pozitívan kiemelkedik Bajnai Gordon, ami azért őszintén szólva nem nagy teljesítmény, de azért mégis csak egy kis előrelépés.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 20:48:48

@pimpalini: éééés maradt! navégre! hogy felvetésedre válaszoljak: nem. ez a kormány egy erőforrás-átrendezésre készült az elején, ami a populizmus netovábbja volt. vegyük el a multiktól, ne terheljük a népet. nos, nem jött be. konkrétan recesszióba taszított. és most már a néptől is el kell venni. bajnai gdp-növekedéssel adta át az országot. orbán alatt csökkenés van, de tudod hogyan? most jön megint a kedvenc részem, az idézgetés:

ovi 2011 év vége, rádióinterjú:

"Ez úgy volt, hogy már erre az évre is szerettünk volna egy három százalékos gazdasági növekedést, valahol a kettő környékén leszünk a számok mostani tanúsága szerint. A következő évben szerettünk volna egy legalább ekkora növekedést, de a külső környezet változása miatt fokozatosan le kellett adni a céljainkból. A magyar gazdaság legszorosabb összefüggésben a német gazdaság teljesítményével áll, ezért a kormánynak az az álláspontja, hogy amíg a németek a saját költségvetésükben nem határozzák meg a saját növekedési kilátásukat, addig nekünk is óvatosnak kell lennünk."

ekkor még ilyen is volt:

"Beszélt ugyanakkor az ország eredményeiről is, így arról, hogy 2009-hez képest 7,2-ről 2,9 százalékra sikerült leszorítani a GDP-arányos költségvetési hiányt - ezzel kimondatlanul a Bajnai-kormányt is dicsérte -, és felidézte, hogy az államadósságot is sikerült csökkenteni, ami az EU-ban csak egyetlen másik tagállamnak, Svédországnak sikerült."

ehhez képest: orbán alatt 2012-ben 1,5%-os recesszió van, a németek 0,9%-ot növekedtek. a magyar média jellemzője hogy ebbe nem veri bele a pasas orrát nap, mint nap

a válasz tehát ismét: bajnai még ha populista is lenne, eredményeiben jobb, mint orbán. de megint sunyi módon hazudsz, mert a holokauszt-törvénynek semmilyen hatása nincs az életszínvonalunkra, nem bajnai dolgozta ki, semmi köze hozzá, ráadásul gazdasági kérdésekben (amikről eddig veled beszéltünk, tandíj , stb.) tehát én bizonyítottam, hogy bajnai szavahihető, te pedig erre a holokauszt-üggyel reagálsz. öreg, add fel, kivéreztetlek.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 20:50:33

@And37: bocs, de az, hogy mit érzel, magánvélemény. a kormányzás tekintetében (ld fent még orbán idézetet is hoztam) igenis verte az előzőeket. arról nem beszélve, hogy én meg már azt rohadtul unom, hogy itt mindenki meg van bélyegezve, és én meg ezt unom rettentően. na ez az, amin meg én nem vitatkozom, főleg, ha lmp-s vagy, azokat jobban utálom a fideszeseknél is. sorry, ez van.

Kakimaki0123456789 2012.12.23. 20:59:00

Eddig csak a felsőoktatással volt gond.
Most mát a kormánnyal is van.
Így kell egy megoldható problémából egy megoldhatatlant csinálni: bízd Orbánra!

pimpalini 2012.12.23. 21:02:07

@balage_81 reloaded:

"ha lmp-s vagy, azokat jobban utálom a fideszeseknél is. sorry, ez van. "

Kategorizálod az embereket, ezzel bizonyítod, hogy szemellenzős vagy, aki alapvetően drukker, csak megpróbálja magát szebb köntösbe csomagolni.

Bajnai szavahihetőségéről, de inkább az ellenkezőjéről sokat beszélhetnének a Hajdú-BÉT ügy károsultjai. Vagy éppen a tény, hogy Gyurcsány mellett benne volt az elqúró brigádban. Efölött nagyvonalúan fentebb is elsiklottál.

Az idézeteidre reagálva: tudod vannak külső körülmények is, meg csontvázak, melyek olykor a szekrényből esnek kifelé.
Bajnai ugye felvett némi hitelt, amit ugyebár többek között ennek a kormányzatnak kell törleszteni. Tehát szűkítette az utódja mozgásterét.

Mivel olykor már látszik rajtad a szemellenzősség ócska ruhája, egyre kevésbé vagy képes elbújtatni, nem foglalkozom veled a továbbiakban.

Szóval "sunyi módon hazudni" lehet, pl. te is tettél itt erre kísérletet, de szerintem rosszabb elhinni a sunyi módon bedobott hazugságot, s Bajnait éltetni, mint olyat, aki még nem sározta be magát. Ennyire ne légy már naív. Vagy ostoba. Vagy mindkettő.

Inkább menj vissza filmezni. Abból nem lehet gond.:)

vénkujon 2012.12.23. 21:08:49

@pimpalini: bár látom, hogy-végülis helyesen-ignorálsz, de ezt letojom.
mi a jóistennek kellene bajnainak szeplőtelennek lennie...ki ellen is? viktor ellen? ellene nem kell.:D

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 21:10:56

@pimpalini:

Ezek azok a speciális csontvázak, amelyeket csak Budai láthat meg, senki más, ugye? Esetleg Matolcsy egy-egy fogékonyabb pillanatában, közvetlenül azután, hogy egy tüllszoknyás uruk-hai elhozza neki Narniából a jövő évi gazdasági terveket. :)

És hát igen, külön Bajnai találta ki a később visszafizetendő hitelt. A Kedves Vezető által felvett hiteleket nem később kell visszafizetni.

Azon meg, hányszor kell akár bíróságon cáfolni a kamujobbos mítoszokat ahhoz, hogy végre leszokjanak róluk a drága versenyzők, egy ideje nem is gondolkodom. :)

mazolika 2012.12.23. 21:12:47

@pimpalini: Az a helyzet, hogy a reformhoz a következők szükségesek (JPÉ-t használok, bocs ha valamit kihagytam):

- világos, egyszerű célok,
- előre meghatározott, kiszámítható mérföldkövek,
- sikerességet mérő paraméterek
- a program következetes végrehajtása és közben a megfigyelt mutatót folyamatos nyomon követése és ha szükséges, beavatkozása.

A kommunikáció azért nem működik, mert a fenti 4 pontból talán csak az első teljesül:
- a kormány jelenlegi célja az önfinanszírozó felsőoktatás.
- mérföldkövek nincsenek, a kiszámíthatóságnak nevezni azt, hogy már második éve a jelentkezési határidő előtt 2,5-3 hónappal gyökeresen megváltoztatjuk a keretszámokat, szerintem nem érdemes.
- a sikeresség egyik mutatóját a kormány így határozza meg: a lemorzsolódás mértékét 5% alá akarja vinni. Nem jó. Diplomás átlagbér szakmánként ÉS egyetemi szakonként, az az idő, amíg az első állását megtalálja szakmánként és egyetemi szakonként, még ezek a mutatók is többet segítenek, mint a nyamvadt lemorzsolódás.
- most jönne a program végrehajtása. De nincs mit végrehajtani.

Persze, hogy nem jó a kormány kommunikációja, mert a rossz programokat nem lehet jól kommunikálni. A vezetés és irányítás pedig egyszerű, ha a józan megfontolások és egyszerű, MŰKÖDŐKÉPES ötletek alapján megy. Jelenleg egyik paraméter sem teljesül. A kormánynak a szereplőkkel együtt működve kellene MEGOLDÁSOKAT találnia, amiben "erőszakosnak" kellene lennie, az az, hogy a résztvevő feleket egy asztalhoz ülteti és a személyes érdekeket könyörtelenül kiszűrve olyan megoldásokat talál, amik a rendszer egésze számára egy jobb működést biztosít.

Én meg azt látom, hogy az exkomcsi vonal inkább erősödik: igaz, nem a személyek, hanem az attitűdök szintjén. Sorra lemondanak és perifériára kerülnek azok az emberek, akik őszintén változtatni akartak az elmúltnyólcév után. És ha megszólal, kiáll az igazáért, amiben hisz, kap is egy büntetést.

Én pl. Ángyán Józsefet egy olyan embernek tartom, aki a politikát szolgálatnak tartja. Olyan programot dolgozott ki, amit a Fidesznek csak szó szerint végre kellene hajtania. De nem ez történik. Lemondatják, pénzzel büntetik, és ha tovább ugrál, előbb-utóbb lekomcsizzák és eltávolítják a pártból.

2012.12.23. 21:14:56

@mazolika:

Előbb és nem előbb-utóbb.

mazolika 2012.12.23. 21:21:40

@MikeBoy: :D Ja bocs, néha elfelejtem a propaganda táncrendet.

Tehát Ángyánt ELŐBB lekomcsizzák, AZTÁN eltávolítják a pártból. Így jóóó? :D

2012.12.23. 21:24:53

@mazolika:

Nem! Minden előbb van.
Aztán már csak behintik sóval!

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 21:27:04

@mazolika:

Ugyan, a lekomcsizás visszamenőlegesen érvényes.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 21:32:41

@pimpalini: höjjöjöjj barátom! hát azé ekkora öngólokat a végére, mikor már így is 3:0 arányban én vezettem:D szépen sorban. először is: utálom az lmp-seket de ez egy másik téma. ez tőled:

"Kategorizálod az embereket, ezzel bizonyítod, hogy szemellenzős vagy, aki alapvetően drukker, csak megpróbálja magát szebb köntösbe csomagolni"

ez tudod mi? ez ugyanaz, mint a tündérmese, meg az oktatás rendbetétele a kormány legjelentősebb tette. ez az inverze az igazságnak. de tovább lépek, mert itt már a többiek a hasukat fogják a röhögéstől az írásod láttán.

"Bajnai szavahihetőségéről, de inkább az ellenkezőjéről sokat beszélhetnének a Hajdú-BÉT ügy károsultjai. " - egyfelől 7 pert nyert a rágalmazókkal szemben. másfelől most megint olyan aljas módon terelsz, hogy csodálom, hogy nem szakad rád a ház. mi eddig arról vitatkoztunk (illetve azzal vertem a fejedet a hazugságaidba) hogy a politika sajnos nem szakmai alapokon megy, hanem politikai érdekek mentén. erre én - veled ellentétben - világos érveket hoztam, pl bajnai kormányzását illetően. ehhez hogy jön a hajdú-bét ügy?! te olyan aljas vagy, hogy inkább mégis jobban utálom a fideszest, mint az lmp-st:)

tehát itt vesztettél, de nagyon csúnyán. a terelés a klasszik példa arra, amikor valaki kivérzett. nem baj, elég ha a többiek tudják, neked nem kell.

"Vagy éppen a tény, hogy Gyurcsány mellett benne volt az elqúró brigádban." - hát pont nem. má megin hazudik:) bajnai 2006-tól volt kormány tag. gyurcsány beszéde a 2002-2006 közti időszakról szólt. amúgy a kormányzás végére éppen bajnai (ahogy vezíred idéztem is) levitte az adósságot, sőt még a távhő ára is csökkent elvtárs!

hazugság by pimpalini vol 2. - bukta

"Az idézeteidre reagálva: tudod vannak külső körülmények is, meg csontvázak, melyek olykor a szekrényből esnek kifelé." - ezen a ponton rákosi elvtárs lenn tapsol a pokolban:)vannak azért még hű követői a komcsi mellébeszélésnek, "külső körümények, ja":) meg az anyád p...ját:) a kormányod kettőből kétszer fingott mellé, amikor a növekedést kellett kitalálni. te hülye gyerek te:) mik lennének a csontvázak meg a külső körülmények mi? ott a vezéred idézete, ő maga mondta hogy a németektől függünk. azok nőttek, mi miért nem?

"Bajnai ugye felvett némi hitelt, amit ugyebár többek között ennek a kormányzatnak kell törleszteni. Tehát szűkítette az utódja mozgásterét." - bajnai épp hogy nagyon kevés hitelt vett fel. az IMF-pénzt már nem vette föl, de valaki igen. tudod ki volt az? bizony, orbán viktor! ráadásul bajnai csökkentette a hiányt, vagyis jó irányba indult el, hitelt pedig most is veszünk fel, mert azt minden állam mindig vesz fel, te kis hazug disznó te:)

"Szóval "sunyi módon hazudni" lehet, pl. te is tettél itt erre kísérletet, de szerintem rosszabb elhinni a sunyi módon bedobott hazugságot, s Bajnait éltetni, mint olyat, aki még nem sározta be magát. Ennyire ne légy már naív. Vagy ostoba. Vagy mindkettő." - ez pedig azt mutatja, hogy végleg vereséget szenvedtél, mert itt már minden állítás, érv nélkül sarat dobálsz. egyetlen konkrét esetben nem tudtál a mai napon a vitánkban győzni, a maximum amíg eljutottunk az volt, hogy végre képes voltál beismerni hogy a vezéred is politikai alapon kaszálta el a 2008-as tandíj-ötletet. utána már megállapítottad hogy csak így lehet nyerni, meg hát hogy milyen kár hogy itt minden politikai kérdés. de azé a viktornak ezek szerint szabad szakmai kérdésekből politikát csinálni ja. most, amikor felhozom bajnait, akkor fogod magad és hablatyolsz a hajdú-bétről, még véletlenül sem a kormányzásról, ami a mai témánk volt. orbánnak meg szőlője van bazmeg. te hazug kis szarfaszú:))

And37 2012.12.23. 21:34:54

@balage_81 reloaded: Egyetértek azzal, amit írsz a kormányzási teljesítményükről meg a megbélyegzésről. De ha az illető előző körös célja az állami pénzek lenyúlása, akkor érdemes csak akkor visszaengedni a fazékhoz, ha nincs jobb alternatíva.

Én amúgy akkor lepődtem meg, amikor valaki Oszkó Péter néven kezdte a index fórumokon egészen hitelesen védeni/megmagyarázni a pénzügyi manővereiket. Nem sűrűn, két-három hetente egyszer. Bár gondolom nem ő volt, akkor is tetszett.

A megbélyegzés utálata meg az lmp-sek megbélyegezése az nem önellentmondás amúgy?

@pimpalini: "Hajdú-BÉT ügy károsultjai"

Ez számomra eléggé lufi, mivel nem közéleti szereplőként történt, és a kapcsolódó lejáratókampányban volt pár túlkapás, amit aztán perben tett helyre Bajnai. (Vagy olyasmi, azért a helyreigazítások is viccesek voltak néhol.)

Ettől függetlenül is voltak számomra értelmezhetetlen mozzanatok az alatt az egy év alatt, amíg ő volt az élen, más forrásokból meg egyértelműen nagyobb maffiózónak hívták, mint Orbánt meg Gyurcsányt.

Az általad feltámasztott csontvázakkal szerintem szimplán lejáratta magát és Vargát a kormány.

Meg ha már itt tartunk, a listádból Lázárt nem tartom szakmailag sem, emberileg sem alkalmasnak kormányzati pozícióra. Orbán kérdőjel, ő értelmes tartalommal jó miniszterelnök lehetne, de ez az ország ezt hozza ki belőle :(, Balog és Varga saját magából épp nem sokat mutathat.

sárkányfő 2012.12.23. 21:42:42

Na ezt már nevezem, a Hallgatói Hálózat szellemes módját választotta annak, hogy Orbánt szembesítsék az egyik hazugságával:

hvg.hu/itthon/20121223_Karacsonyfat_allit_Orbaneknak_a_HaHa_a_Ko

"Karácsonyfát állított Orbánéknak a HaHa a Kossuth téren - fotó

Karácsonyi ajándékként a Hallgatói Hálózat egy karácsonyfát állított a Kossuth téren a kormánynak, amelyen annak a 16 szaknak a neve lóg, ahol be akarják vezetni a tandíjat."

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 21:46:42

@And37: én úgynevezett tények alapján utálom az összes lmp-st, te pedig sima rágalmak, pletykák és "más forrásokból" hazudozol össze-vissza. kétlem, hogy azzal hogy kicsit orbánékba is rúgsz, hitelesebb lesz a véleményed, illetve az ordító hazugság, amit bajnairól összehordasz. ugyanolyan aljas kis takony vagy, mint pimpalini barátunk, csak ő legalább nem titkolja, hová húz a szíve. hányok tőled bazmeg.

pimpalini 2012.12.23. 21:49:14

@balage_81 reloaded:

Na mi van, reklám volt?

Kár volt visszajönnöd személyeskedni, ettől még nem lett igazad, mint ahogy előtte sem volt.

Bajnai az említett ügy óta nem hófehér, s pl. Császár Elődöt is felmentették, te kis piszok, de attól még bűnös. Ezt mindenki tudja.Apropó, ha valaki nem képes egy céget menedzselni, akkor mit akar egy országtól?

Bajnai tagja volt a 2002-2008 közötti időszak kormányainak? Igen. 2002-2008 között nőtt az államadósság? Alapvetően pozitív gazdasági környezetben mit produkált az ország? Eladósodást. Ebben részt vállalt Bajnai? Igen. Mennyivel hitelesebb ember egy objektív szemlélő számára (nem neked, mert te drukker vagy, egy személyeskedő szurkoló)? Semennyivel.

Politikai alapon megítélni embereket, a meggyőződésük alapján, s ezért utálni őket, na ez az igazi öngól. Innét már nincs több kérdés, mert ez már elmond az illetőről mindent a szűklátókörűségtől a szemmellenzősségig. Ezek után ezt nyíltan be is ismerni, na ez az ostobaság. Ez a meccs elment neked öregem, akármennyire is próbálkozol. Az meg, hogy magadnak mit számolsz fel, senkit sem érdekel.

Honnét is indultunk? Felsőoktatás? Gratulálok, hogy onnét sikerült elterelned a témát gyurcsányon át bajnaiig. Ki is a terelés nagymestere?:)
Teniszezni kezdesz valakivel, de a végén már golfütő van nálad? S még büszke is vagy, hogy a saját ánuszodba képes voltál beütni egy golflabdát? Most akkor hogy is van ez?:)

A válság nem külső körülmény, te seggarc? Van amikor van hatása az ország gazdaságára, van amikor meg nincs? Kilátsz te a szemellenződ mögül?

A következő reklámnál már vissza se gyere, mert a fröcsögésből mára már elég volt...

pimpalini 2012.12.23. 21:54:54

@balage_81 reloaded:

Andinál látszik, hogy kibújt belőled az agresszív, elfogult, sötét drukker. Hazudhatsz bármit Bajnairól, ő nem az, akinek megpróbálod beállítani. Nem hófehér bárány, nem új ember, s nem "szakértő", aki majd mindent megold.

S nem harmadik erő, csak ráült egy mozgalomra, ami talán valamikor 3. erő akart lenni. Persze simán össze fogja magát bútorozni a levitézlett mszp-vel, ehhez kétség sem férhet. Ehhez kell Bajnai, hogy az mszp újból vissza tudjon térni a hatalomba. Kell egy arc, akit ügyesen "függetlennek", új embernek hazudhatnak, s a segítségével a régi bagázs visszakerüljön a húsos fazék közelébe.

Te nem ostoba vagy öregem, roszabb vagy annál. Te ezeknek építed, építenéd a visszatérését. Pontosan tudod mi készül, ezért aztán hajlandó vagy minden eszközt bevetni. Csúsztatás, féligazságok, terelés, hazudozás. Ez a ti pályátok, öreg, még szerencse, hogy a normális ember már régóta hány ettől a fajtától.

And37 2012.12.23. 21:56:03

@balage_81 reloaded: köszönöm kedves szavaid, először sikerült kiváltanom ilyet fórumozóból, tulajdonképp egészen rossz érzés.

Bajnaival kapcsolatban a postapalota elpasszolása a konkrét és hivatkozható bajom, állami beruházásokban tevékenykedő ismerős a nemhivatalos forrás (de nem hazudozás), és 2002 óta változatlan a pártpreferenciám, ami nem kedvez sem Orbánnak, sem másnak, azóta a legkisebb rossz elvén szavaztam.

Az LMP-s utálatod elfogadom, nem érzem úgy, hogy szeretnél róla beszélni. :)

sárkányfő 2012.12.23. 21:57:21

"Bajnai tagja volt a 2002-2008 közötti időszak kormányainak? Igen."

Nem.

2006-tól volt kormánytag.

Na hazudozz tovább :)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 21:58:43

@pimpalini: "Apropó, ha valaki nem képes egy céget menedzselni, akkor mit akar egy országtól?" - leszel szíves erre az állításodra bizonyítékokat hozni, mert éppenséggel kitűnően vezette a wallist, a hajdú-bét ügyet pedig örökölte.

azt nem nagyon értem, hogy ha én azt mondom, jó volt a kormányzati teljesítménye, te erre behazudsz valamit a hitelekről, én ezt cáfolom, erre te a hajdú-béttel jössz, akkor ki is terel pontosan? szerinted ha most venném a fáradságot és végig nézném a kommentjeid, hányszor derülne ki hogy tereltél?

gyucsányt azért hoztam be (ma vagy harmadszor mondom) mert először illene (a bajnairól írott soraid alapján különösen) azt vizsgálni hogy valaki mennyire hiteles. én leírtam hogy 2008-ban orbánék egy hasonló koncepciót kaszáltak el, te erre annyit mondtál hogy hja, hát az meg már politika.

most éppen a válságra és a külső körülményekre hivatkozol? bajnai és gyurcsán alatt nem volt világválság? bajnai egyébként 2006-tól volt nfü-vezető, majd miniszter, majd miniszterelnök. tróger módon hazudsz, mert te is tudod hogy semmi köze nem volt a 2002-2006 közti időszakhoz, de ha neked a saját vezéred szavai nem elegendőek, aki elismerte hogy bajnai alatt mennyit csökkent az adósság, akkor súlyosabb a mentális problémád, mint hittem.

ezen kívül leszel szíves ezentúl úgy beszélgetni, hogy nem csak állításokat fogalmazol meg, hanem tényekkel is érvelsz. ezt ma nem láttuk tőled, objektív szemlélő meg sehogy se vagy, ha netán magadra gondoltál volna.

akkor előröl: mi most a felsőoktatási koncepció? ha a tandíj ösztönző, miért kellett elkaszálni 2008-ban? ha magad is elismered, hogy egy koncepció később érik be, miért nem szégyelled magad a hülyenépszavazás miatt? hol van a gazdasági növekedés, amiről orbán 8 évig pofázott? ha a németek nőnek, akkor miért rosszak a külső körülmények? mesélj, hol vannak az érveid a rossz körülményekre fiam?

tudod mi van: te még fideszes trollnak is szar vagy, blogger géza hozzád képest egy isten, pedig az a gyerek se egy észlény. ebből nem lesz kormányszóvivőség öcsi:)

2012.12.23. 21:59:15

@And37:

Ne aggódj, csak bekerültél a tűzvonalba! :)

zembertelen 2012.12.23. 21:59:16

Tavasszal már úgy is királyság lesz.
Az urak mentében járnak a nemzetőr bálba, a szegény polgárok tapsikolva éljenzik őket.
Az LMP-s, meg a gyurcsányista képviselőket a Kossuth téren nyílvánosan deresre húzzák mert nem hajoltak földig amikor a király belépett.

pimpalini 2012.12.23. 22:00:02

@And37:

Lázár ért ahhoz, amit csinál. Ért ahhoz, ami a feladata. Mi is a pozíciója?:) Emberként lehet nem szeretni, ezzel egyetértek.

Igen, jó nyomon jársz Bajnaival kapcsolatban. Ő azért kell, mert nem látszik annak, ami. Sok embert megtéveszt a külseje, a habitusa.

De ha ő annyira új ember, mint amennyire ezt hazudják, akkor mit keresett Gyurcsány mellett 2002-2008 között? A kérdés költői.

A Hajdú-BÉT ügy. Ez alapvetően nem a bírósági ítéletről szól. Ez az ember bennsőjét, igazi énjét írja le. Érdemes utánanézni annak az időszaknak.

Az sem véletlen, hogy a kezdeti adatok után csökkent a népszerűsége mind az E2014-nek, mind Bajnainak. Azért nem mindenki amnéziás és nem mindenki hülye ebben az országban.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 22:00:14

@pimpalini: bajnai most a 2. legnépszerűbb politikus. az e14 már most 10%-on áll. csak a tények beszélnek ellened, a többi egész jó

2012.12.23. 22:00:47

@balage_81 reloaded:

Végül is milyen per indult Bajnai ellen?

pimpalini 2012.12.23. 22:01:18

@sárkányfő:

Hoppá, látom már nem megy neked semmi. Az egyszerű matek sem.

2006 mióta nem része a 2002-2008 közötti időszaknak?:)

Miért hazudsz?

A kérdéseim?

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 22:02:02

@And37: "más forrásokból meg egyértelműen nagyobb maffiózónak hívták, mint Orbánt meg Gyurcsányt." - ennyi? postapalota? hát ettől nem lesz nagyobb maffiózó egyik említett úrnál sem, akkor itt abba is hagyhatod a karaktergyilkolászást.

sárkányfő 2012.12.23. 22:03:43

@pimpalini:

ezt írtad:
"Bajnai tagja volt a 2002-2008 közötti időszak kormányainak? Igen."

Nem, nem volt tagja a 2002-2006 közötti kormányoknak, csak a 2006 utániaknak.

hazudj tovább, ahogy eddig.

_most_ 2012.12.23. 22:05:00

@pimpalini: igazad van Bajnaival ellentétben Orbán Viktor erkölcsileg megkérdőjelezhetetlen, áldott jó ember, igaz, hogy személyes közbenjárása révén szabadon engedtek egy baltás gyilkost, de ez neked nem számít.

pimpalini 2012.12.23. 22:05:20

@balage_81 reloaded:

22-vel kezdték. Csak szólok.

Megint rohadtul terelsz. 2002-2008 (amit én írtam) te ügyesen 2002-2006-ot írtál már. Eléggé átlátszó.:) Aki nem figyel, annak fel sem tűnik.

Ennyit rólad. Folyamatosan terelsz, betámadsz itt-ott, s hazudozol.

Apropó, nem "rokonod" sárkányfőárus? Nála is előkerült az apró figyelmetlenség (2002-2006)...:)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 22:05:27

@pimpalini: "akkor mit keresett Gyurcsány mellett 2002-2008 között?" - semmit. hazudsz. 2006 óta volt kormánytag.

"Azért nem mindenki amnéziás és nem mindenki hülye ebben az országban. " - aha. ez itt ugye a CÖF-kampány, hát nem semmi kis pondró vagy te

de akkor még utoljára:
"Beszélt ugyanakkor az ország eredményeiről is, így arról, hogy 2009-hez képest 7,2-ről 2,9 százalékra sikerült leszorítani a GDP-arányos költségvetési hiányt - ezzel kimondatlanul a Bajnai-kormányt is dicsérte -, és felidézte, hogy az államadósságot is sikerült csökkenteni, ami az EU-ban csak egyetlen másik tagállamnak, Svédországnak sikerült."

pimpalini 2012.12.23. 22:06:43

@sárkányfő:

"ezt írtad:
"Bajnai tagja volt a 2002-2008 közötti időszak kormányainak? Igen."

Nem, nem volt tagja a 2002-2006 közötti kormányoknak, csak a 2006 utániaknak.

hazudj tovább, ahogy eddig. "

Te tényleg ennyire hülye vagy, vgy pedig nem látod a 8-as és a 6-os közötti különbséget?:)))))

Mi van a kérdéseimmel? A hazudozásról leszoktál már?

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 22:07:39

@pimpalini: te magad írtad

"De ha ő annyira új ember, mint amennyire ezt hazudják, akkor mit keresett Gyurcsány mellett 2002-2008 között? A kérdés költői."

illetve ügyesen mosod őt bele abba az időszakba, amivel a 2006-tól kezdődő szembement. tudod jól, hogy gyurcsány (ld. őszödi beszéd) akarta és el is kezdte megcsinálni a kiadáscsökkentést. bajnai alatt ez tovább folytatódott. erre ide hazudod hogy ő végig ott volt gyurcsány mellett. elképesztőek vagytok.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 22:09:46

@pimpalini: összességében azért megnyugtató a helyzet: neked itt ma arra futotta, hogy terelj, hazudozz, ordas nagyokat kamuzz bajnai révén. konklúzió: be vagytok szarva rendesen:))

2012.12.23. 22:09:58

@And37:

Még pert sem indítottak ellene?
Csak a Császár Elődös példa miatt gondoltam....

pimpalini 2012.12.23. 22:10:05

@balage_81 reloaded:

Nem tehetek aról, hogy nem tudsz értelmesen olvasni. Láttál te ott "végig" szót?

Le kellene ereszteni a felfújt, vöröslő fejedből, meg az érzelmeid helyett talán a megmaradt eszedre hallgatni.

sárkányfő 2012.12.23. 22:11:42

@pimpalini:
Látom a gazdád szépen megtanított a Chewbacca-védelemre :)

ne ess ki a szerepedből, hazudgálj tovább :)

pimpalini 2012.12.23. 22:13:13

@balage_81 reloaded:

"összességében azért megnyugtató a helyzet: neked itt ma arra futotta, hogy terelj, hazudozz, ordas nagyokat kamuzz bajnai révén. konklúzió: be vagytok szarva rendesen:)) "

Ja, látom önáltatásból sosincs elég...:) Ha már magadnak is hazudsz, ott elég nagy a baj...

Tudod, Orbán karakterét már 14 éve gyilkolásszák, s bírja...

De látom, hogy te, meg még páran nagyon véditek Gordonkát, meg féltitek az igazságtól. Nem győzitek védeni mindenhol.
Most akkor ki is fél tulajdonképpen?:)

Kit kellett felépíteni az USA-ban?

Mindegy is...

Hívővel felesleges vitázni.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 22:13:43

@pimpalini: nesze, olvass, nem is linkelem, másolom: így hazudtok ti.

"A KSH ma reggeli közleménye alapján a magyar gazdaság továbbra sem tudott elszakadni az alapvetően nemzetközi trendek által jelzett növekedési pályától. A GDP az előző évhez képest 1,5 százalékkal csökkent a nyers adatok alapján, míg 1,4 százalékkal a naptárhatástól megtisztított adatok alapján" - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium 2012. november 15-én kiadott közleményében.

Miközben Orbán Viktor magabiztosan a magyar gazdasági modell sikerességéről(?) nyilatkozik, az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) saját felelősségének beismerése helyett nagyvonalúan az európai gazdaság nehézségeire hárítja a felelősséget.

Bár az igaz, hogy kicsi, nyitott és exportorientált gazdaságként ki vagyunk téve a nemzetközi viszonyoknak, értelmetlen ezzel takarózni, amikor más régiós országok közül többen is növekedést képesek felmutatni. Ráadásul a magyar kereskedelemnek oly fontos Németország jól tartja magát. Németország most is hozta a kötelezőt, sőt még az elemzői várakozásoknál is jobban teljesített.

A német bruttó hazai termék a júliustól szeptemberig tartó időszakban az előző év hasonló időszakához képest 0,4 százalékkal nőtt kiigazítatlan adatok szerint. A naptárhatástól tisztított GDP 0,9 százalékkal bővült, ami magasabb az elemzők által várt 0,8 százalékos növekedésnél. A második negyedévhez viszonyítva - az elemzői várakozásoknak megfelelően - 0,2 százalékkal bővült a német GDP, naptár- és szezonális hatásoktól tisztított adatok szerint.

Nyugodtan kijelenthető, hogy csúsztatás az NGM kijelentése, miszerint a külföldi trendek miatt van recesszióban a magyar gazdaság.

Feltehetjük a kérdést: Szlovákia, Lengyelország, Ausztria vagy a Baltikum miért nincs recesszióban? Az eurózóna visszaesése miért alacsonyabb a magyarénál? És miért magasabb mind az uniós, mind a régiós beruházási ráta, mint a magyar? Az Eurostat adataiból világosan látható, hogy máshol közel sincs olyan mértékű visszaesés, mint Magyarországon, és a huszonhetek összességében nem kerültek recesszióba. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy EU egészét a bajba jutott déli országok húzzák le. "

hazug kis fasz:)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 22:15:19

@pimpalini: te írtad, 22:00:02-kor

"De ha ő annyira új ember, mint amennyire ezt hazudják, akkor mit keresett Gyurcsány mellett 2002-2008 között? A kérdés költői."

akkor legyél szíves és most magyarázd meg, hogy te nem úgy értetted. ebben jó vagy.

pimpalini 2012.12.23. 22:15:59

@balage_81 reloaded:

Bajnai és Gyurcsány alatt most nőtt az államadósság, vagy nem? 2002-2010 között nőtt az államadósság, vagy nem?

akkor vártad a csodát két év után? Háborogtál két év után, hogy egy konjunktúra közepette a szomszédaink simán elmentek mellettünk a dilettáns politizálás miatt?
Kettős mérce rémlik?

_most_ 2012.12.23. 22:16:45

@pimpalini: volt egy olyan közvélemény kutatás is, hogy melyik volt minden idők legrosszabb kormánya a világon, és ezt a megtisztelő díjat a második Orbán kormány nyerte, csak Gyurcsánynak sikerült megszorítania, míg Bajnai kormányzását sokkal jobbra értékelték az emberek.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 22:18:49

@pimpalini: mi annyira félünk az igazságtól hogy tényekkel válaszolunk. te még azzal is adós vagy hogy miért vezette volna rosszul a wallist? illetve mit számítana ez, ha utána kormányfőként pedig (ez az a pozi, amire pályázik, nem a wallis by the way) még orbán papa is elszólta magát és méltatta az eredményeit. na, mik a te tényeid, rajta!

jut eszembe: a "ne mi nyerjük a legtöbbet" és a "majd megvédenek a jogászok oszt jónapot", ezek nem zavarnak te kis hazaáruló?

And37 2012.12.23. 22:21:06

@balage_81 reloaded: miért akarnék karaktergyilkolászni? Nem ingem egyik párt se, _most_ álláspontját osztom, Bajnai hármójuk közül a legvállalhatóbb szerintem is, de ettől még nem tekintem a megváltónak.

A postapalotát nem a "maffiózó" érv megerősítésére hoztam, hanem mint egyetlen konkrétum, ami miatt nem tiszta számomra Bajnai. Az, hogy valaki nagy maffiózónak tekinti Bajnait, még ha ebben kompetens ismerős is, túl sokat nem számít a tények hiányában, azt azért írtam, hátha meg tudja valaki erősíteni.

pimpalini 2012.12.23. 22:22:09

@balage_81 reloaded:

Az említett országok államadóssága mennyi is? Az említett országokban 2002-2010 között felelőségteljes kormányzás folyt, vagy csak kapkodás?

Na mi van kis terelőkutya, vége a karácsonyi mozinak?:)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 22:24:59

@pimpalini: igen, háborogtam. hoppá. csak most megint hogy jön bajnai neve a 2002-ben elkezdett időszakhoz? vagy tán orbán 14. havi nyugdíj ötlete az segített volna 2006 után? elegánsan elfelejted, hogy ő akkor mivel kampányolt?

csak sajnos hiába kapaszkodsz, elvérzel valahányszor bajnaira akarod tolni a kakit, hiszen min. elnökként ő nyújtotta az egyik legjobb teljesítményt. és én most direkt nem megyek már bele hogy a fidesz a népszavazással is hogyan akasztotta meg a szükséges reformokat pl.

és tudod érdekes, hogy a tényekre mennyire nem válaszolsz, hablatyolsz össze-vissza arról hogy várjunk, de mire?

ezek a srácok GDP-növekedéssel vették át az országot. tény. 2011-ben még nőtt a gazdaság. tény. 2012-ben, amikor a külső körülmények ezt nem indokolják, csökkent, nem is kicsit. tény. minden más csak olcsó hazugság. miért várjak én bármire is ezek után? a választásra igen, hogy ezeket elzavarjam.

de ha várni kell hogy egy kormány munkája beérjen, akkor fordítsunk: gyurcsán idején is ezt mondtad?

pimpalini 2012.12.23. 22:25:36

@balage_81 reloaded:

Ne magad alapján ítélj meg másokat.:) Lehet, hogy nálad a hazaárulás napi gyakorlat, de másoknál ez bűnnek számít, tudod?:)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 22:27:32

@And37: köszönöm, legalább elismerted hogy az elején hatalmasat csúsztattál.

én meg ide írom tetszőlegesen hogy azt hallottam, hogy schiffer andrás egy hatalmas maffiózó. most várok, hátha valaki megerősíti.

@pimpalini: az említett országokban bármi is folyt, 2010-ben nőtt a magyar GDP, 2011-ben is nőtt (amihez egyébként sok köze van a 2010-es folyamatoknak, de ez más kérdés).

ezek után a kommented nem nagyon érthető, mert elindultunk egy NÖVEKEDÉSI alapról. mi történt, amiért nálunk mégis recesszió, másutt növekedés volt? fogadjunk erre is van betanult válaszod!

vénkujon 2012.12.23. 22:29:33

én rontó lali, ill. rontó peti 15 forintos hétvégéjét emelném ki, ha már...

pimpalini 2012.12.23. 22:30:48

@balage_81 reloaded:

Ne várj. Menj a hülye, vöröslő tökfejed után! Ilyen is kell. Érdekli a bakancsom, hogy te mit gondolsz, meg mit csinálsz. Neked jó volt annak idején 8 év szoci kormányzás, benne az elqrással. Mert őket másképp méred. Kettős mérce, ehhez kell az önként a fejedre csatolt szemellenző.

Egy valami zavar: oké, hogy ilyen vagy, már megszoktam, hogy rengeteg ilyen van. Főleg a blogszférában. De akkor mégis mi a jó francnak próbálod magad objektív szemlélőnek beállítani??

Két év kormányzás után itt hőbörögsz. Ott 8 év után nem tetted. Nem, öreg, te akkor is oda szavazol majd, ha az mszp az e2014-el államcsődöt csinál, de pár év múlva előveszik Trójai Hunorkát, mint "új embert", hogy belehazudjanak az emberek szemébe.
Te ilyen vagy. Nem kell magyaráznod a bizonyítványt, mindenki látja.

And37 2012.12.23. 22:33:20

@mazolika: ez volt az eddigi legjobb komment. Kár hogy odafent (odalent?) ilyenre nincs kapacitás...

Meg kár hogy egyetlen párt sem rak le használható oktatási koncepciót most, 2014-re vonatkozóan.

pimpalini 2012.12.23. 22:36:13

@balage_81 reloaded:

Ja, kellett ,persze, mint ahogy Németország csak és kizárólag az a külső tényező, amihez a magyar gazdaság kötődik. Ugye a devizában történt eladósodás (Bajnai, Oszkó, Gyurcsány by Róna) smafu. Az amerikai gazdaság helyzete smafu. A baszott magas adóságszintünk smafu.

Öreg, te mindig a magad szemszöge alapján szűröd meg a tényeket, a saját véleményedhez igazítod a valóságot.

pimpalini 2012.12.23. 22:37:59

@And37:

ANDrás, vagy ANDrea: mazolikával lehet építő jellegű társalgást folytatni. Amellett, hogy a legutóbbi kommentjében kicsit általános dolgokról írt, ő legalább megpróbál objektív maradni.

Nem álobjektív, trágárkodó, személyeskedő szarjankó, akiről folyamatosan omlik le a máz, ugye, balage?;)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 22:39:54

@pimpalini: értek én mindent. az igazság bonyolult, komplex. a hazugság egyszerű. nem kell sokat nehezíteni: elárulta, eladósította, hazaáruló, monnyonle. világos a retorika, a stílus, a próbálkozás. volt egy rissz-rossz kormányzás 8 évig. az akkori miniszterelnökök egyike azt mondta, "nincs ingyen ebéd". az ellenzéke szerint volt, lett volna. amit ő akkor be akart vezetni, azt bevezetik most ők. ez persze, mivel most ők vezetik be, már nemzeti érdek, nem hazaárulás, nem a diákok eladósítása, legfőképpen nem tandíj. aki ellenük vonul, az hiteltelen. beindul a médiagépezet: régóta tanul, sokat keres a HÖK-ből, az ellenzék szervezi. amikor velük szavazott 2008-ban, akkor ő volt a lánglelkű ifjúság. velük is konzultált, hiszen ők jobban tudták. aztán jött egy másik kurzus, egy szakmaibb, ami mentes volt az ideológiáktól. hogy is lehetett volna másmilyen, a szakadék széléről kellett visszahozni az országot. vissza is hozta, többször nem linkelem az elismerő szavakat éppen orbántól, illetve az utána következő úgynevezett tényeket, GDP-adatokat, mert minek. és most megint harc van, háború a világ ellen. meg recesszió. és szerinted várni kell és nem azonnal ítélni. bár vártunk volna 2008-ban is, megannyi nehézséggel kevesebb volna most. és látod, itt vagy te nekünk és a harcostársaid és folytatod az interneten, amit a főnökeid a médiában. hazudsz és mosdatsz. de ha neked az jó, hogy hangosan röhögünk rajtad, akkor legyen így:)

pimpalini 2012.12.23. 22:43:11

@balage_81 reloaded:

Bajnai egy éve sem volt tévedésektől mentes. Ettől függetlenül nem éri meg azt, hogy ezen az áron visszakapjuk az mszp-t, s az országot majdnem csődbe juttató sleppjét.

Ha te ezt nem látod, sajnállak.

A kettős mérce jelenlétét továbbra is tartom. Nem tagadhatod le, jobban nem is látszhatna.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 22:45:01

@pimpalini: oké, akkor egyesével, de most tényleg ne nyivákolj utólag:

"Ja, kellett ,persze, mint ahogy Németország csak és kizárólag az a külső tényező, amihez a magyar gazdaság kötődik" - nem az egyetlen. de kérlek írd le, kik miatt csökken a gdp? a régió országai nőnek, erre linkeltem. amerika nőtt, nézz már utána az adatoknak baszod! megint terelsz és nem érvelsz. tessék, melyik országok miatt csökkent a gdp?

"Ugye a devizában történt eladósodás (Bajnai, Oszkó, Gyurcsány by Róna) smafu. Az amerikai gazdaság helyzete smafu. A baszott magas adóságszintünk smafu." - ez nem válasz a recesszióra. így is nőtt a gazdaság '10-ben és '11-ben. utána nem nőtt. ez ugye pl azért is van mert 2010-ben elkezdtünk visszafelé törvénykezni, bankadóztatni. kinyírtuk a gazdaságot. és be is érett. recesszió van. az adósság a manyup pénzekből lett törlesztve, ami finoman szólva nem volt megengedve nekik (gondolom ez téged nem zavar és nem is reagálsz majd rá)

a devizában történt eladósodás bizony nem smafu. bajnai alatt pedig csökkenni kezdett. és ez a kormány pontosan miből is csökkentett adósságot? hatalmas zsenikéim csak nem a manyup pénzekből és végtörlesztésből (segítette a lakosságot)? ami mit eredményezett? na, mit?

pimpalini 2012.12.23. 22:46:14

@balage_81 reloaded:

Bajnai kiállt a devizahitelek propagálása ellen?
Mit is válaszolt Rónának? Hogy akkor jó ötletnek tűnt? S nem látták a következményét? Hogy mi is lesz belőle?
S ez az ember alkalmas? Arra, hogy egy mszp-vel együtt kormányozzon?
Mikor Nagy-Britanniában is látták, s figyelmeztettek is a túlzott devizahitelezés kockázataira? Bajnaiék mit is tettek ellene? Vagy szerencsejátékot játszottak? Mások bőrére? Ezt hogyan is ítéljük meg?
Ez most akkor szándékos tévedés volt? Vagy a hozzáértés hiánya? Melyik is rosszabb?

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 22:46:22

@pimpalini: így van. hiszen leírtam, hogy háborogtam a 2002, főleg a 2006 utániak miatt. olyan kettős mércém van, hogy ihaj. egyébként ha 2006-ról van szó, tudod fura lett volna a 14. havi nyugdíj bevezetése. ilyen tételek miatt persze hogy nem szavaztam orbánra. te igen? a 14. havi megmentette volna a gazdaságot?

And37 2012.12.23. 22:48:04

@pimpalini: "Bajnai egy éve sem volt tévedésektől mentes."

Ezt nem várhatod senkitől. Én egy év alatt annyit hibáztam meló során, hogy ha azt kormányfőként tettem volna, a végére simán egymást érnék a zavargások.

"nem éri meg azt, hogy ezen az áron visszakapjuk az mszp-t, s az országot majdnem csődbe juttató sleppjét"

Azért abban a játszmában erősen benne volt Orbán is.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 22:48:31

@pimpalini: a devizahitelezés elterjedése önmagában nem volt probléma. a problémát úgy hívják, világválság 2008-ban. ezt eddig ügyesen rejtegetted, de most már ideje elővenni. persze mivel objektív szemlélő vagy, kérlek írd már le, orbán mikor és hogyan szólt a devizahitelek ellen ellenzékből? én csak azt láttam, hogy '06-ban még 14. havit akart bevezetni, utána népszavaztatott a jó dolgok ellen is, később már elismerte hogy azért csak csökkent az államadósság. igaz, azt nem tette hozzá hogy bajnai alatt.

pimpalini 2012.12.23. 22:50:18

@balage_81 reloaded:

Te is tudod nagyon jól, hogy az a kampány a licitekről szólt. Orbánék azt hitték, hogy szakmaisággal nyerhetnek. Nem jött be, mert a nép arra szavazott, aki felelőtlenül többet ígért. Te is.
Ezek után jött az ígéretpárbaj. Ahol te szintén, az egyéni szimpátiád, s nem az objektív tények okán, arra szavaztál, akire. Hiába próbálod magadról lemosni az alapvető pártszimpátiát. Ki tudja, lehet, hogy örökölted. Lehet, hogy jobboldali érzelmű óvodások elvették a homokózóban a játékodat. Ki tudja?
Egy a lényeg. Te velük szemben mindig is engedékenyebb leszel.

ez nem baj. Van ilyen. De akkor ne add elő itt az objektív választót, mert álságos és unalmas.

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 22:51:09

@pimpalini:

2002-2006 kormány 1
2006-2010 kormány 2

Az elsőnek nem volt tagja Bajnai. De ügyes próbálkozás. Ja, nem is. :)

pimpalini 2012.12.23. 22:52:58

@And37:

Na most az az mszp piamszságjának netovábbja, amikor a saját gazdasági ámokfutásuk mosdatásaként az ellenzéket okolták. Néztél te annak idején parlamenti közvetítést? Az ellenzék benn sem volt a parlamentben. Egy szem Semjén, vagy más tartotta a frontot. Elég arcátlan retorika ezek után az ellenzékre kenni az első pár év semmittevését.

@balage_81 reloaded:

Ja, hogyha akarom, akkor van válság, ha akarom, akkor nincs?:) Most ugye nincs, mert most Orbánék kormányoznak?:)

pimpalini 2012.12.23. 22:54:23

@And37:

Persze, tévedni emberi dolog. Lenne egy kérdésem: Orbán is tévedhet? Vagy neki nem szabad?:)

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 22:58:04

@pimpalini:

Igen, ez a legjobb, 2006-tól hetente azon örvendeztek a fideszrajongók, hogy 'Orbán Viktor Igazi Miniszterelnök Úrnak sikerült megakadályoznia a legújabb maszopos változtatásokat, mert a maszopos változtatások rosszak, mert a maszop a sátán' (a kedvencem az volt, amikor a HírTV elbüszkélkedett azzal, hogy a 11-kor benyújtott 800-oldalas tervezetet 11:20-ra sikerült elolvasni és visszadobni), most meg kiderül, hogy ott se voltak... Ez ilyen fordított 'mi mind partizánok voltunk', nemdebár?

pimpalini 2012.12.23. 22:58:59

@milyen szép a Vértes, ó:

Írtam én, hogy "végig"?:)

Vesszőhibánál is figyelmeztetsz?;)

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 22:59:34

@pimpalini:

De, tévedhet. A fideszes retorikában úgy hívják: 'sikertörténet, melyet a komcsik ármánykodása ellenében is végigviszünk'.

pimpalini 2012.12.23. 23:00:55

@milyen szép a Vértes, ó:

Látom szándékosan beszélsz el mellettem. Csak nem rokona vagy balage-nak?:)

Emlékszel azokra az ülésekre, amikor egy szem Navracsics, vagy Semjén tartotta benn a frontot?
Mivel a fidesz nem tartotta legitimnek az mszp kormányát d-209 miatt?;)

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 23:01:20

@pimpalini:

Nem volt tagja az adott időszak kormányaInak, csak a másodiknak. Az elsőnek nem. Mi köze ennek a 'végig'-hez?

pimpalini 2012.12.23. 23:02:05

@milyen szép a Vértes, ó:

Aztán meg az elqúró hazugságai miatt? Amit a költségvetés adataival kapcsolatban az ugatós tévévitában és a kampány alat elővezetett?

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 23:02:19

@pimpalini: szakmaiság. igen. 2002-ben diákhitel, szécsenyi-terv(javaslom a vonatkozó ÁSZ-jelentést a meg nem térült fürdőberuházásokról), lakáshitel. ezek szerinted szakmai és nem osztogató programok voltak? aha. ezért borul meg az egyensúly 2001-ben, amiről hazudsz megint.

utána 2006-ban a legnagyobb választói rétegnek azt ígérték, lesz 14. havi nyugdíj. nem hittek nekik, igazuk volt. de minek is beszélünk szakmaiságról, ha magad is elismered, hazudniuk kellett ahhoz, hogy győzzenek?

"Ja, hogyha akarom, akkor van válság, ha akarom, akkor nincs?:) Most ugye nincs, mert most Orbánék kormányoznak?:) " - nem, tények vannak. világválság 2008-ban volt, akkor tört ki. ezt tán csak nem hazudod el. 2009-ben még bőven éreztük a hatását. 2010-ben nőtt a GDP, '11-ben megint.

most azt játsszuk, hogy én tényeket mondok, te meg tetszőlegesen letagadod őket? mert ti. idén is nőnek a régiós országok, és akkor most másodszor kérlek, írd le, hol van most válság, mely országokban, amik befolyásolják a mi recessziónkat?

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 23:04:27

@pimpalini:

Emlékszem (ügyes trükk, még annyit se kellett dolgozzanak, de azért a tízmilliókat felvették, gondolom), és? Mi köze ennek ahhoz, hogy 2006 után automatikusan megakadályoztak mindent, amit csak tudtak? Vagy ha volt időszak, amelyben nem jártak munkába, akkor sose voltak ott? Most komolyan, van közeg, ahol ez a béna trükközés beválik?

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 23:06:02

@pimpalini: miért, most igazat mondanak a költségvetés adataival kapcsolatban? most nem mondják be hogy sikertörténet van? mikor recesszió? ez nem hazudozás?

"Bajnai tagja volt a 2002-2008 közötti időszak kormányainak? Igen. 2002-2008 között nőtt az államadósság? Alapvetően pozitív gazdasági környezetben mit produkált az ország? Eladósodást." - növekedés legtöbbször hitelből van. ennyit már tudhatnál.

itt is, és 22:00 környékén is leírtad, hogy bajnai 2002-től volt gyurcsány mellett. keresd vissza. a fideszes trollok egy idő után feladják. te nem így teszel, hanem süllyedsz lefelé. ha holnap visszajönnek ide az olvasók, minimum nem teszed zsebre, amit ma alkottál:)

pimpalini 2012.12.23. 23:06:17

@balage_81 reloaded:

Ja, persze, mert te azt mondod, most nincs válság ugye? Az sem érdekel, hogy olyan emberek, akik értenek a világgazdasághoz, s nemcsak ugatnak róla, mint te, még mindig nem számolnak a válság végével?

Mert ugye szerinted most nincs válság, igaz?:D

Hazudjál még, kérlek, öröm olvasni.

Neeeeem, nincs válság, meg persze 2010-2011-ben sem volt, csak "szegény" mszp-kormányzat idején...:)

Ezu egyre jobb lesz.

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 23:07:56

@MikeBoy:

Érzem, már készülnek az 'Ángyán Leninnel parolázik' fotók.

pimpalini 2012.12.23. 23:08:35

@milyen szép a Vértes, ó:

Őszintén elhiszed azt a mosdatást, amit pofátlanul a szemedbe hazudtak arról, hogy egy többséggel rendelkező kormánykoalíció a saját töketlenkedését, tehetségtelenségét az ellenzékre hárítja?

Butább vagy, mint bárki, aki alsó tagozatból kibukik.

pimpalini 2012.12.23. 23:09:16

@MikeBoy:

Jó éjt! Szigorúan szakmai alapon!

Na meg boldog karácsonyt!:)

pimpalini 2012.12.23. 23:11:44

@balage_81 reloaded:

Nyilván nem a kalapból húztál elő Bajnait, meg nem is a sufniban találták...:)

"Bajnai Gordon 25 éve a barátom, nem titkos szövetségesem"
GYF

Nos, akkor lehetett mellette? Feri mellett? Pozíció nélkül?:)

Persze nem egy brancs, egyáltalán nem.:) Madarat tolláról, ugye?:)

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 23:13:04

@pimpalini:

Imádnivaló, amikor valaki a te "képességeiddel" másokat próbál minősíteni. :)

Gyógyped.: senki nem mondta, hogy a maszop ne lett volna 'töketlen és tehetségtelen'. Ettől még azt hazudni, hogy a Fidesz nem tett meg mindent a vonatkozó időszakban azért, hogy meggátoljon gondolkodás nélkül mindent, amit csak tudott, rendkívül röhejes. Pláne az után, hogy a rajongók évekig azzal büszkélkedtek, hogy milyen ügyesen sikerül megbénítani a gyurcsányi próbálkozásait.

Ennél érthetőbben nem megy, bocs'.

pimpalini 2012.12.23. 23:13:37

@balage_81 reloaded:

"növekedés legtöbbször hitelből van. ennyit már tudhatnál."

Hát persze...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Fogyasztásra felvett hitelekből, ugye?:) Majd a nyuszi kifizeti a karácsonyi ajándékot...:)

Fenntartható fejlődés? Rémlik valami? Korlátozott erőforrások?
Á, mindegy. Ha a jövő hét végéig itt fosom neked a szót, akkor is szemellenzős maradsz. Ahhoz meg nincs kedvem...:)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 23:16:30

@pimpalini: igyekszem megérteni, hogy miért hazudsz folyamatosan, de bevallom, meghaladja a képességeimet. mert ugye nem is az a lényeg, hogy válság van-e, hanem, az hogy én már századszorra írom le, hogy orbán 2010-ben még egy növekvő gazdaságot vett át. tehát vagy már akkor sem volt válság, oké legyen így, és ezért növekedtünk, vagy volt, de akkor bajnai nagy király

aztán 2011-ben is nőttünk, de most nem növünk. tehát hirtelen újra válság lett ugye? ezt állítod?

továbbá:

"olyan emberek, akik értenek a világgazdasághoz, s nemcsak ugatnak róla, mint te, még mindig nem számolnak a válság végével?"-

vs.

"Mint Matolcsy György elmondta, Magyarország az államháztartási hiány leszorítása érdekében számos nem konvencionális gazdaságpolitikai intézkedést hozott meg. "A válságnak vége" – jelentette ki a tárcavezető."

tehát szerinted matolcsy nem ért hozzá. köszönöm.
orbánnal majd később foglalkozunk, most emészd ezt.

pimpalini 2012.12.23. 23:17:11

@milyen szép a Vértes, ó:

Megint ügyesen csúsztatsz. Az imént alapvetően az akkori ellenzékre fogtad (vagyis megetted az akkori kormány önmosdatását) a kudarcot. Ez azért nem egyenlő azzal, amit legutóbb ide rittyentettél:
"Ettől még azt hazudni, hogy a Fidesz nem tett meg mindent a vonatkozó időszakban azért, hogy meggátoljon gondolkodás nélkül mindent, amit csak tudott"

Plusz 1:
talán a kórházak és úgy általában az EÜ privatizálása nem lett volna olyan túl jó ötlet.
A becstelen népszavazás rémlik? A 23 millió románnal? kovács lászló "sikere"...
Ilyenekkel te mit tennél? aki a saját nemzetét árulja el napi politikai haszonért?

pimpalini 2012.12.23. 23:17:57

@milyen szép a Vértes, ó:

Megint ügyesen csúsztatsz. Az imént alapvetően az akkori ellenzékre fogtad (vagyis megetted az akkori kormány önmosdatását) a kudarcot. Ez azért nem egyenlő azzal, amit legutóbb ide rittyentettél:
"Ettől még azt hazudni, hogy a Fidesz nem tett meg mindent a vonatkozó időszakban azért, hogy meggátoljon gondolkodás nélkül mindent, amit csak tudott"

Plusz 1:
talán a kórházak és úgy általában az EÜ privatizálása nem lett volna olyan túl jó ötlet.
A becstelen népszavazás rémlik? A 23 millió románnal? kovács lászló "sikere"...
Ilyenekkel te mit tennél? aki a saját nemzetét árulja el napi politikai haszonért?

sárkányfő 2012.12.23. 23:19:42

Látom gyúrjátok még a trollocskát :)

kitartás fiúk, az év végi prémiumra gyúr, ezért ilyen aktív :)

Tegnap megkérdeztem tőle hol a 3000 milliárd lenyúlt manyup lóvé, na azt kellett volna látnotok hogy kamuzott-tekergett ide-oda, hablatyolt mint egy félnótás csak hogy ne kelljen válaszolnia :) a fő érve az volt, hogy megvan a 3000 milliárd mert én egy troll vagyok, vagy valami ilyesmi... :D

de az is vicces amikor próbálja kimagyarázni, hogy amikor egy Szájernét dobnak az eredetileg független igazságszolgáltatás nyakába, az nem is demokrácia-ellenes húzás, meg szerinte nem mond ellent a hatalmi ágak szétválasztásának demokratikus alapelvének... á, dehogy... :D

na jáccatok még vele...

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 23:19:47

@pimpalini: tehát mivel barátok, bajnai beleszólt a kormányzásba. értem. és nem is számít, hogy min. elnökként mit mutatott fel, felelős 2002-ért is (amiről az előbb mondtad hogy te ilyet nem állítottál, mert nem írtad le hogy "végig").

de most új verzió van, "ott volt" gyurcsány mellett

de kibaszott sötét vagy te, édes jó istenem...

pimpalini 2012.12.23. 23:21:20

@balage_81 reloaded:

Te annyira röhejesen szőrszálhasogató vagy, hogy az már művészet.

Szerinted mettől meddig tartott a válság? Te annyira hülye vagy tényleg, hogy szerinted 2008-ban válság volt, 2011-ben meg nem? Európa déli részével mi is van? Ott most minden frankó? Az olaszoknál is, ahol lemondott a kormány? A spanyoloknál is a 30 %-os munkanélküliséggel? A görögök? Velül mi is van?

Elképesztő...
Te minden képzeletet alulmúlsz. Gyakran vagy itt?

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 23:21:45

@sárkányfő: az semmi amit szájernéről tehát írt, de most épp bajnairól bizonygatja, hogy már 2002-től ott volt a kormány mellett mert gyurcsány bevallotta hogy jó barátok 25 éve. tehát ez esetben számítanak az informális viszonyok, handó tünde esetében nem. na erre mondta churchill, hogy ha érveket keresel a demokrácia ellen, beszélgess 5 percet egy választóval:)

pimpalini 2012.12.23. 23:23:00

@balage_81 reloaded:

Látom neked már nem jutott más mára, mint a szavakon lovaglás.
Továbbra is támadsz, a saját kényszerképzeted, rossz értelmezésed vetíted ki rám, s az ellen hőzöngsz.

Miközben szerinted csak 2008-ban volt válság...:)

Kényszerzubbony? Volt már rajtad?

pimpalini 2012.12.23. 23:24:14

@balage_81 reloaded:

Szájerné mit is tett? Konkrétumokat hozz idióta, ne feltételezéseket állíts be tényként. ami ellen Bajnainál (maffiózó) úgy szelektíve kikeltél...

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 23:24:52

@pimpalini: én ezt elég világosan leírtam azt hiszem:

"nem, tények vannak. világválság 2008-ban volt, akkor tört ki. ezt tán csak nem hazudod el. 2009-ben még bőven éreztük a hatását. 2010-ben nőtt a GDP, '11-ben megint. "

van déli válság. de a mi fő kereskedelmi partnerünk németország, ők nőttek idén. oroszország szintén. környező országok, hasonló piacokra termelők, pl szlovákia, szintén nőtt. a déli államokkal folyó kereskedelmünk csekély, így erre nem fogható a recesszió. te folyamatosan hazudsz és egyre bunkóbb is vagy, amit persze értek, mert nem ehhez vagy szokva. a gazdáid nyilván nagyon ütősen tolnak előre, égesd csak magad, beáldozható kis gyalog vagy, semmi több.

pimpalini 2012.12.23. 23:25:40

@sárkányfő:

Mi van a tegnapi, és egyéb hazudozásaiddal? A millás 12 pont rémlik? Az ottani hazudozásod is?:)

A tegnapi kérdéseimre válaszoltál?

Megfogadtad már, hogy nem hazudsz többet?

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 23:26:07

@pimpalini:

Az imént ugyanazt mondtam, mint most (szokatlan lehet számodra az ilyesmi): hazugság az, hogy a Fidesz nem akadályozott meg minden változtatást, amit csak tudott. A maszopról egy szót se írtam. Az, hogy nem értesz magyarul, a te problémád.

Azt egyébként meg tudod saccolni, a '23 millió romános' izé miről szólt valójában? Mármint mielőtt bekerült volna a fideszes mítoszokba. Persze ennek semmi köze a kérdéshez, csak tekeregsz, de azért ha már felvetettél egy újabb fideszes hazugságot... :)

sárkányfő 2012.12.23. 23:26:30

@balage_81 reloaded:
Szegény srác csak gürizik a pénzéért, ki lett adva hogy Bajnai a patás, hát akkor sározza ahogy tudja, jó kis fideszmunkás a srác, idővel még szíjjártó 2.0 lesz belőle, meglásd :)

sárkányfő 2012.12.23. 23:27:00

@pimpalini:
Köszönöm hogy visszaigazoltad amit eddig rólad írtam :)

And37 2012.12.23. 23:27:03

@pimpalini: Orbánnal nem az a gond, hogy néha téved. 2002-ben sem a szakmaiság miatt vesztették el a választást, hanem a stílus miatt.

"Na most az az mszp piamszságjának netovábbja, amikor a saját gazdasági ámokfutásuk mosdatásaként az ellenzéket okolták."

Mindkettő bagázs mehetne a levesbe, egyetértek. :)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 23:27:06

@pimpalini: én minden bizonnyal rád vetítem ki a kényszerképzeteimet, de te nyilván nem. mivel handó tündéről én semmit nem írtam. azt jegyeztem meg csupán, hogy amit neki ezek szerint elnézel, azt bajnainak nem. bajnai biztosan felelős 2002-től a kormányzásért, mert fletó barátja. ezt állítottad. erre reagáltam, hogy handó esetében miért nincs akkor ilyen konspiratív elméleted?

"az semmi amit szájernéről tehát írt, de most épp bajnairól bizonygatja, hogy már 2002-től ott volt a kormány mellett mert gyurcsány bevallotta hogy jó barátok 25 éve. tehát ez esetben számítanak az informális viszonyok, handó tünde esetében nem."

pimpalini 2012.12.23. 23:28:37

@balage_81 reloaded:

Bunkóságra bunkóság a válasz. Olvasd csak vissza magad, de tudod te ezt jól.

Te annyira korlátolt vagy, hogyha volt év, amikor nőtt az ország GDP-je, akkor nem volt világválság?:) Tehát 2010-ben nem volt világválság, mert Magyarország GDP-je nőtt?

Te ennyire hülye vagy?

Szurkolótól meglepő ez a kitartás. Vagy a pártszékházban ülsz?

KARD blog 2012.12.23. 23:29:39

Lenne egy kérésem. Jó lenne elkerülni egymás öncélú minősítését, piszkálását. "idióta", "hülyegyerek", "hazaáruló" és társai. Egymás véleményét vitassuk, ne egymást minősítsük.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 23:29:41

@sárkányfő: @milyen szép a Vértes, ó: gürizik biza, mondtam én mike-nak hogy a fideszes trollnak is van némi önbecsülése, csak nem hagyja annyiban, pedig a munkaideje már rég lejárt:) de lassan az "enyém is":D , így még 2 komment erejéig maradok, aztán eltűnök és holnap visszanézek, mert ez a srác kísérletnek jó volt és élvezetnek is, de asszem mindannyiunknak van jobb dolgunk, hadd pörögjön magában:) na, még 2 futás és viszhall:)

pimpalini 2012.12.23. 23:29:54

@sárkányfő:

Nem tetszik a tükör, amit elég tartottam, trollok gyöngye?:)

pimpalini 2012.12.23. 23:31:04

@KARD blog:

Egy ideig ne mminősítettem, de aztán felvettem a kesztyűt. Mert uge a másik oldalon ez "érvszámba" megy.

Ha a partner úriember lesz, akkor talán én is.

Azért kösz, hogy figyelmeztettél.:)

And37 2012.12.23. 23:31:13

@pimpalini: "Ilyenekkel te mit tennél? aki a saját nemzetét árulja el napi politikai haszonért?"

4 évenként újra szoktuk őket választani. Hol egyiket, hol másikat. :)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 23:31:53

@pimpalini: de továbbra sem ez a lényeg. látod, ezért tart ennyi ideje ez a "vita". arra válaszolj, és most ne terelj semerre, hogy ha orbán átvette az országot (válságban vagy sem, tökmindegy) úgy, hogy nőtt a gazdaság és utána még nőtt 2011-ben is, akkor idén miért van itthon recesszió? ne hivatkozz a déli államokra, mert ez a probléma láthatóan NEM akadályozta a német gazdaságot és a régiós országokat sem a növekedésben. orbán maga mondta, idéztem, ha a németek nőnek, mi is fogunk (rádió interjú, 2011 november). pont. erre válaszolj, ne másra. ne terelj. ne ügyeskedj. válaszolj.

sárkányfő 2012.12.23. 23:33:55

@pimpalini:
te egy barom vagy nem hülye, veled ellentétben nekem vannak érveim, tényeim, linkjeim, te meg csak nyomod itt a hisztérikus ámokfutásodat, ahogy tegnap is, ma már bele sem mersz menni az érvelős vitába, mert tegnap nagyon felsültél, de természetesen neked van mindenben igazad nyugodj meg szépen, a gazdáidnak ma este már bizonyítottál, jó kis szijjártó-klón vagy, meg lesz az az év végi jutalom, meglásd :)

pimpalini 2012.12.23. 23:34:13

@And37:

Köszönöm, hogy kijelentetted: Orbán első kormányzása volt az utolós szakmai alapú és sikeres kormányzás 2010-ig.

S egyben azt is, hogy a mocskos kampány sárdobálása miatt sikerült a szociknak leváltani.
Ez amúgy a választók befolyásolhatóságának ékes példája.
Erről is szóltam fentebb: nem a szakmaiság számít, hanem az érzelmek, s az érzelmek hazugságokkal történő felépítése. Az átlagválasztó ugyanis ezek alapján dönt. Ezt a fidesz 2002 óta tudja.

pimpalini 2012.12.23. 23:35:27

@sárkányfő:

Megint hazudsz, mint mindig.:)

Attól még, hogy tiéd volt az utolsó szó, nem nyerted meg a vitát, sőt...:) Ott hagytalak, meghagytam neked ezt a kétes örömet.

Szóval ne hazudj!

A kérdéseimre válaszoltál már?

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 23:35:50

@sárkányfő:

Őőő, foghatjuk a fáradtságra azt, hogy nekiállsz igazolni magad egy troll előtt? Már a minősítése se jó jel, bár megértem, néha nehéz... ;-p

pimpalini 2012.12.23. 23:37:10

@balage_81 reloaded:

Szerinted nem számít semmi a magyar gazdaság teljesítményét tekintve, csak és kizárólag a német gazdaság?

sárkányfő 2012.12.23. 23:38:25

@pimpalini: jól van Emese nyugodj meg :)

@milyen szép a Vértes, ó: megnéztem egy filmet és most visszatértem kicsit röhögni ezen a kreténen :)
most jól elszórakozom a hazugságain, adogatok neki, had rázza a csörgőjét, bár tegnap még viccesebb volt :)

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 23:38:33

@pimpalini:

Mármint 2002-ben attól voltak befolyásolhatóak a választók, hogy egy idő után elegük lett az 'aki nem fideszes, az mocskos hazaáruló'-kampányból? (Amelyet sajnos a szocik megpróbáltak utánozni egy idő után, bár elég nevetségesen.)

pimpalini 2012.12.23. 23:38:58

@And37:

Hja, hogy te hol ide, hol oda? Érdekes...:)

sárkányfő 2012.12.23. 23:40:00

@pimpalini:
"A kérdéseimre válaszoltál már?"

Hát épp ez az, hol van a 3000 milliárd? Még csak hússzor kérdeztem és hússzor nem válaszoltál... és most se fogsz...

(fiúk, átveszem az ápoltat további kezelésre egy időre, lazíthattok... ;))

pimpalini 2012.12.23. 23:40:48

@milyen szép a Vértes, ó:

Nem, a szocik már jó 6-8 hónappal a választás előtt megkezdték a mocskos kampányt, a karaktergyilkolászást, Orbán lejáratását hazugságkönyvekkel, a balról jövő szokásos rémületkeltést, stb...
A két választási forduló közötti hadjárat már csak erre volt egyfajta válasz.

pimpalini 2012.12.23. 23:42:15

@sárkányfő:

Neked úgysincs életed... gyere csak, majd megint itt hagylak, aztán azt hazudhatod, hogy győztél...:)

apropó: mikor lesz meg a 12000. komment? előre meg szoktad tervezni?
A kérdéseimre válaszoltál már?

And37 2012.12.23. 23:42:32

@pimpalini:

pimpalini:
"Te is tudod nagyon jól, hogy az a kampány a licitekről szólt. Orbánék azt hitték, hogy szakmaisággal nyerhetnek. Nem jött be, mert a nép arra szavazott, aki felelőtlenül többet ígért."

And37:
"Orbánnal nem az a gond, hogy néha téved. 2002-ben sem a szakmaiság miatt vesztették el a választást, hanem a stílus miatt."

pimpalini:
"Köszönöm, hogy kijelentetted: Orbán első kormányzása volt az utolós szakmai alapú és sikeres kormányzás 2010-ig."

Gondolom az első kettőből másoknak sem következik a harmadik.

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 23:44:04

@pimpalini:

Egészen trükkösen csinálhatták, mert maszopos ismerősöktől egy szót se hallottam a kampányról akkor, pár fideszes ismerőstől meg kaptam jócskán a 'ha nem Orbánra szavazol, mocskos komcsi vagy, dögöljmeg'-ből (még úgy is, hogy adott volt, hogy nem szavazok egyikre sem a kínálatból). De akkor biztos rossz környéken forgolódtam.

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 23:44:48

@And37:

Nyugi, mi tudjuk, mit írtál valójában. :)

pimpalini 2012.12.23. 23:45:34

@And37:

Ha nem a szakmaiság, vagy annak hiánya miatt váltották le őket, akkor feltételezhető, hogy a kormányzás szakmai színvonalával elégedettek voltak. Ennyire egyszerű.

A stílus kifogásolása meg alapvetően érzelmi alapú, nem racionális döntés.

sárkányfő 2012.12.23. 23:46:47

@pimpalini:
Bizony győztem, mivel ahogy beláttad hogy nem tudsz érdemben válaszolni, eltűntél :)
De lám mutasd meg hogy te győztél: itt a lehetőség hogy válaszolj valami értelmeset :) mond meg szépen hol a 3000 milliárd, mond meg szépen miért is nem a bíróságok függetlenségének kinyírása a bíróságok fölé helyezett fideszes pártkatona...

persze ezt te nem fog megtenni, hanem ezredjére is terelni akarsz majd :)

nyomjad csak keményen a félredumát kis-szíjjártó, én drukkolok neked! :D

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.23. 23:46:51

@pimpalini:

Bizony, ha énekesnőt kirúgnak, mert nincs hangja, akkor meg feltételezhetjük, hogy a külsejével nincs gond.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 23:47:05

@pimpalini: az imént én megkérdeztem tőled, hogy mi számít akkor még? nem válaszoltál. de akkor ismét, mert ma te nem is velem vitatkozol, hanem a miniszterelnökkel és a gazdasági miniszterrel, akik szerinted még mindig a legjobb alternatíva a kormányzásra. a német gazdasággal kapcsolatban íme:

"- És van arra esély akkor ezek szerint, hogy nem szükséges változtatni a magyarországi GDP-előrejelzésen, amely most másfél százalék? Azt mondja, hogy extrém nehéz, ezt múlt pénteken mondta, de hogyan folytatódik a mondat?

- Ez úgy volt, hogy már erre az évre is szerettünk volna egy három százalékos gazdasági növekedést, valahol a kettő környékén leszünk a számok mostani tanúsága szerint. A következő évben szerettünk volna egy legalább ekkora növekedést, de a külső környezet változása miatt fokozatosan le kellett adni a céljainkból. A magyar gazdaság legszorosabb összefüggésben a német gazdaság teljesítményével áll, ezért a kormánynak az az álláspontja, hogy amíg a németek a saját költségvetésükben nem határozzák meg a saját növekedési kilátásukat, addig nekünk is óvatosnak kell lennünk. "

forrás: www.miniszterelnok.hu/interju/interju_orban_viktorral_a_magyar_radioban

majd pedig te írtad a mai napon nekem szívélyes stílusban:

"Ja, persze, mert te azt mondod, most nincs válság ugye? Az sem érdekel, hogy olyan emberek, akik értenek a világgazdasághoz, s nemcsak ugatnak róla, mint te, még mindig nem számolnak a válság végével?"

vs matolcsy interjú:

"A Richard Quest által készített interjú csütörtökön került fel az amerikai hírtelevízió internetes oldalára. Mint Matolcsy György elmondta, Magyarország az államháztartási hiány leszorítása érdekében számos nem konvencionális gazdaságpolitikai intézkedést hozott meg. "A válságnak vége" – jelentette ki a tárcavezető."

forrás: www.hir24.hu/belfold/2012/06/08/matolcsy-szerint-tundermese-vagyunk/

pimpikém: én ma egész nap egy dolgot próbáltam, a te általad elmondottakat szembesíteni orbánék munkájával, illetve később már muszáj volt az általad elmondottakat azzal szembesíteni, amit két sorokkal feljebb írtál. bevallom, nehéz volt veled, de a célom elértem: hülyére égetted magad, ezzel is kimutattad, miféle népek is vagytok ti ott a fideszben. mindig mondom, régi történelmi tapasztalat is: minden rendszer olyan, amilyen emberek alkotják. orbánia ilyen, mint te. horthy rendszere a házmesterektől volt olyan, amilyen, orbáné tőled és a hozzád hasonlóktól.

és az utóbbi linket ajánlom mindenkinek a mai nap lezárásaként. a gesztusokat, a stílust, az egész mondókát, ezt az önmaga paródiájába fulladó ömlengést, amit matolcsy művel. igen, ez az ember az a kis piros pöttyökkel, aki majd játékos kistigrist csinál az országból, amelyiknek azért hegyesek a fogai. ő képviseli magyarországot a cnn hírtelevízióban.

nem utolsó sorban pimpalini szerint ez a kormány a legjobb alternatíva. a mai nap tanulsága: el kell menni regisztrálni majd és szavazni, mert a fidesz NEM ADJA FEL.

jó éjt mindenkinek, holnap visszajövök és megnézem, hogyan hányják le a kommentelők pimpalini elvtársat:DDDDDD

pimpalini 2012.12.23. 23:48:54

@milyen szép a Vértes, ó:

Most mondjam azt, hogy itt a neten meg minden második kommentelő orbánfóbiás?:)

Persze ha fizetnek ezért, akkor nem csoda...;)

pimpalini 2012.12.23. 23:51:34

@sárkányfő:

Látom amnéziás vagy. Tegnap össze-vissza hazudoztál odaát, ezekkel kapcsolatban feltettem pár kérdést, amire nem tudtál válaszolni.
Csak terelni kezdtél a tökéletesen OFF 3000 milliárdra... Ezzel beísmerve, hogy nem tudtad védeni az álláspontod, s nem tudtad megcáfolni azt, miszerint hazudtál.

Ezt máig sem tetted meg, nem feleltél a kérdéseimre, továbbra sem mostad ki magad a hazugságból.

akkor ki is győzött?:)

Ne hazudozz legközelebb, az lesz a megoldás...:)

sárkányfő 2012.12.23. 23:52:56

@balage_81 reloaded:

"pimpikém: én ma egész nap egy dolgot próbáltam, a te általad elmondottakat szembesíteni orbánék munkájával, illetve később már muszáj volt az általad elmondottakat azzal szembesíteni, amit két sorokkal feljebb írtál. bevallom, nehéz volt veled, de a célom elértem: hülyére égetted magad, ezzel is kimutattad, miféle népek is vagytok ti ott a fideszben. mindig mondom, régi történelmi tapasztalat is: minden rendszer olyan, amilyen emberek alkotják. orbánia ilyen, mint te."

tegnap pontosan ugyanezt csináltam vele én is, de az ilyenek szegénykét nem zavarják, megállás nélkül fújja a magáét :)

kreténnek kretén, de azt meg kell adni, ilyen tempót kevesen diktálnak, ez már nem is troll, ez már über-troll dupla adag duracellel a seggében, úgy látszik nagyon kell az az év végi prémium :)

pimpalini 2012.12.23. 23:53:30

@balage_81 reloaded:

""A válságnak vége""

A világválságról beszélt? Szép kísérlet volt, de nem jött be.;)

sárkányfő 2012.12.23. 23:53:55

@pimpalini:
köszönöm ismételten, hogy visszaigazoltad amit előre megmondtam:
"persze ezt te nem fog megtenni, hanem ezredjére is terelni akarsz majd"

köszi! :)

sárkányfő 2012.12.23. 23:57:51

Egész jó poszt a címlapon :)

mentalisdeficit.blog.hu/2012/12/23/a_nemzeti_egyuttmukodes_uj_baratja

"Ma már nem lehet komolyan venni a hitelminősítőket."

vs.

"A Kormány egyetért az értékeléssel, már az egyik nagy nemzetközi hitelminősítő is felismerte..."

Cukipofa ez a Matolcsy... legalább olyan konzekvens mint szegény pimpali :)

vénkujon 2012.12.24. 00:00:30

@pimpalini: viktorék 2002-ben kezdték az újszerű, mindenkit legyalázó kampányukat. a terror háza megnyitója volt a stratpisztoly eldördülése. azóta, nem nagyon volt kampánycsend náluk...az, hogy a "két forduló" közötti kis időintervallumra szűkíted az agresszív fideszkampányt, enyhén szólva is faszság. más néven fénymarhaság.

pimpalini 2012.12.24. 00:01:12

@balage_81 reloaded:

"ezzel is kimutattad, miféle népek is vagytok ti ott a fideszben. "

Az alapvetésed volt tökéletesen rossz. A kályha ahonnét indultál. Tipikus: egy kényszerképzetet tényként aposztrofál valaki, majd elkezd ellene harcolni, bizonyítgatni valamit, ami a másik félre egyáltalán nem jellemző nem igaz.

Nem mutattál te ma semmit sem meg, csupán terelésből kapnál jelest. Sikeresen kibújtál a felsőoktatás témájából, s elkezdtél egy gyurcsány-orbán, majd egy bajnai-orbán összehasonlítást. Persze mindenhol csúsztatva, a számodra kedvező tények kiragadásával, kihangsúlyozásával "érvelve" Olykor még személyeskdésig is elmentél.

Ezek után Bajnainak kampányoltál, mindent relativizálva, ami a másik fél számára kedvező, vagy Bajnainak kedvezőtlen lehetne. Pl. sajátos válságmagyarázat, a deviza-eladósítás kérdésköre, Bajnai kapcsolatai, stb...

Egyszóval össze-vissza ugráltál, folyamatosan támadva, amikor megszorultál, újabb frontot nyitva.

S persze nem elsimerve azt, hogy alapvetően szubjektív vagy, sajátos mérce szerint szűröd meg a tényeket, s ez alapján állítasz össze egy torz világképet.

A célom elértem: te nem egy objektív alapon szemlélődő átlagos kommentelő vagy, hanem egy szurkoló, aki szűrőm át látja a világot, igen nagy mértékben elfogult.

pimpalini 2012.12.24. 00:04:25

@sárkányfő:

Máig sem feleltél a kérdéseimre, továbbra sem mostad ki magad a hazugságból.

Tanulság: legközelebb ne hazudj!

sárkányfő 2012.12.24. 00:06:06

Viktor még Karácsony szenteste előtti nap végén is hazudott egyet nekünk:

"Túléltük a legutóbbi interjú óta eltelt másfél évet, és az ország erősebb lett, nagyobb lett az érdekérvényesítő képessége is - mondta Orbán Viktor a TV2 Frizbi című műsorában."

hvg.hu/itthon/20121223_Orban_a_Frizbiben_egyket_kivetellel_a_di

Illetve hazudott többet is:
"Eszükbe sem jutott most sem bevezetni a tandíjat"

Münchhausen báró kezdő zöldfülű ehhez a gátlástalan hazugságkirályhoz képest :(

sárkányfő 2012.12.24. 00:07:14

@pimpalini:
fáradtnak tűnsz, kicsit több átéléssel nyomd a hazugságaid :)

de jól vigyázz, nehogy szóba hozd a 3000 milliárdot meg Szájernét, még a végén besülnél :)

pimpalini 2012.12.24. 00:07:33

Mentem, elvégre már pár perce karácsony, s azt nem veletek kívánom eltölteni.

Sátkányfőárus, te meg majd megint hazudhatod, hogy nyertél, elvégre a hazudozás a lételemed...

A kérdéseimen azért törd a fejed, nem bonyolultak, talán pár nap pihenőt követően válaszolni is tudsz rájuk. Bízom benne.

Tudod, diktatúra, sajtószabadság és annak állítólagos hiánya, a milla egykori 12 pontja, meg a tegnapi néhány kérdés...:)

sárkányfő 2012.12.24. 00:10:50

@pimpalini:

most mind összeroppantunk, és behódoltunk neked!
itt hagysz minket, miután mindenkit a falhoz kentél!
érveiddel, ragyogó éleslátásoddal, megcáfolhatatlan bizonyítékaiddal, kérlelhetetlen logikáddal lesöpörtél és elkápráztattál mindenkit!

Kard 2012.12.24. 01:21:11

@pimpalini: Bagoly mondja verébnek :). Mindketten egyformák voltatok. Nyugi te a érvelésed is tele volt faszságokkal. Végigolvastam egészet, már csak kíváncsiságból.
Egy dolgot mindketten elfelejtettek. Általános tézis a makroökonómiában, hogy a kormányzati lépések hatása 1.5-2.5 év után jelenik meg a GDP-ben. Ezt végül is józan paraszti ésszel is be lehet látni, hogy kitalálod ma, hogy házat akarsz építeni, mire abból tényleg építkezés lesz, eltelik 1.5-2 év. Hasonló bármilyen gyártó vagy szolgáltató egységnél.
Ezen információ alapján gondoljátok végig a egészet. Kicsit leegyszerűsítve.
95-96 - Bokros csomag, jelentős gazdasági liberalizáció, egyensúlyteremtés. Ennek hatására 98-2000 erőteljes növekedés (5% felett, azóta se volt ilyen).

98-2000 - Orbáni csendes megszorítás (szerintem jó). Nem látszott, mert erős növekedés volt. 2001-2003 és még mindig tart a növekedés, minden szuper.

2001-2005 - Orbáni jelentős pénzosztás (2002-es hiány 8%!!!), majd Medgyessy és Gyurcsány folytatás (nagyon rossz). 2004-2007 kezdenek jönni a bajok.

2007-2009 - folyamatos megszorítások, gazdasági válság (minket sokkal jobban megüt mint másokat, nyilván mert rossz volt már a helyzet előtte is). 2010-2011 növekedés.

2010 - 2011 - Erőteljes pénzszórás újra (magyup nélkül 6-7% közötti hiány), teljesen kiszámíthatatlan szabályozói környezet. Ebből már jön is a 2012-es és 2013-as recesszió (nyugi meglesz az, van rá most egy üveg jó borom :) )

2012 - 2013 - Gyeplő visszafogása a belengetett EU retorziók miatt. Egyik oldalról jó, viszont a bankok és egyéb szektorok szétverése miatt szerintem összességében erőteljesen rossz, nagyon erősen balos vagy más szóval kommunista beütés van a lépések mögött(bizony ma gazdasági értelemben a legnagyobb komcsi párt a Fidesz). 2014-2015 nulla vagy recesszió közeli állapot ezt a rekord alacsony beruházási ráta is erőteljesen alátámasztja.

Az én értékelésem, gazdasági szempontok alapján. Bokros 5*, Orbán első két év 4+(ezután mondott le Chikán), második két év 2-, Medgyessy 2+ (mentségére legyen mondva akart megszorítás, ezért golyózták ki), Gyurcsány 1, Bajnai - nehezen értékelhető, amit csinált nem volt rossz 4, Orbán-Matolcsy 1-, de lehet nulla.
Amúgy nagyjából az emberek is így gondolják nagy átlagban.
Amit én várok még az egy kurva nagy forint válság (340-350-es forint) 2013 2-3. negyedévében valamikor. Matolcsy el fogja intézni a jegybankkal közösen és szerintem ez lesz az a pont ahol bebuknak.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.24. 02:52:45

@Kard: vigyázz, mert mint a Gyalog galopp-ban, beírja a végén, hogy "na jó, egyezzünk ki döntetlenben" :DDDDD

Kard 2012.12.24. 05:28:24

@pimpalini: Még egy dolog...az elmúlt 16 évben egy kormánynak sem sikerült recessziót csinálnia úgy, hogy közben a németeknél(Magyarország legnagyobb külkereskedelmi partnere) nem volt recesszió. Persze az Orbán Matolcsy páros ezt a hagyományt is sikeresen megtörte :). Ehhez azért nagy ügyesség kell na.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.24. 05:56:26

@Kard: én ezt leírtam neki ugyanígy, szóról szóra. olvasd el mit válaszolt:))

Jyll 2012.12.24. 07:44:30

Több mint 3 millióan vegetálnak a létminimum alatt, ez az elmúlt 22 év valódi "eredménye"! Hogy mennyire élhetetlen lett hazánk attól, amit a megválasztott "képviselőink" műveletek a bő két évtized alatt, azt a sok millió szerencsétlenné tett honpolgáron kívül az elvándorlási hullám is mutatja. Ezek után arról vitatkozni, hogy melyik nagyobb rabló a zsiványtanyán, melyik tette/teszi inkább tönkre az országot felesleges és groteszk is, mert hazánk már tönkre van téve. :(

A diákok (gyermekeink, unokáink) mellett pedig ki kell állni, mert ha őket is tömegesen ellehetetlenítik, remény sem marad.

Sir Galahad 2012.12.24. 08:53:53

Nagyon egyszerű ez. Amikor a kormány visszavesz valamiből, annyit vesz vissza, amennyivel a társadalom többsége még egyetért - ezt az egyensúlyi helyzetet igyekszik megtalálni. Példa: a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíjazása. Az érintettek borzasztóan hisztiztek, de amikor készült egy felmérés, kiderült, hogy még az ellenzéki szavazók többsége is úgy gondolja, nem vagyunk olyan gazdag ország, hogy bizonyos kivételezett csoportoknak ezt finanszírozzuk. Ahol a kormány most tart a diákokkal a vitában - hogy a keretszám-csökkentést feladta, de a hallgatói szerződéshez ragaszkodik - , nagyjából ugyanez a helyzet. Ha készülne egy közvélemény-kutatás, az emberek többsége azt mondaná, nem vagyunk olyan gazdag ország, hogy diplomások képzését finanszírozzuk jómódú nyugati országoknak. Pont. Innentől a részletkérdésekről lehet tárgyalni, de visszavonulni felesleges. Kivételesen egyetértek a KARD-dal: ez innentől már csak figyelemelterelő manőver. És ez így van rendjén.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2012.12.24. 09:20:26

uncsi. ennyit tud az index a kitartott kedvenceivel. szar az egész blogketrec, mert az összemutyizott középszernek nincs jó ötlete

Jyll 2012.12.24. 09:24:03

@Sir Galahad: Én speciel nem értek egyet, pont azért, mert egy elszegényített ország nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy a jövőjét elkaszálja. A diplomás elvándorlást nem állítja meg a röghözkötés, sőt felpörgeti, egyre fiatalabbak hagyják majd el a hazát.

Aljas (amennyiben szándékos), de legalábbis át nem gondolt dolog a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíjazását összemosni a diákok teljesen jogos követeléseivel egy olyan országban, ahol fontosabb pl. a focistadionokra adni pénzt, mint ajövőbe fektetni, hogy a változatosság kedvéért eljöhessen az az idő, amikor alattunk a béka.

veracity 2012.12.24. 09:30:57

A kormány adjon több pénzt az oktatásra, legalább plusz 50 milliárddal.

Orbán adjon több pénzt az egészségügyre, legalább 100 milliárddal.

A Fidesz adjon több pénzt a nyugdíjakra, legalább 100 milliárddal.

A parlament adjon több pénzt az ellenzéki pártoknak, legalább 100 milliárddal.

A kormány javítsa a bankok hitelező kedvét, adjon nekik támogatást legalább 500 milliárdot és törölje el a bankadót.

A kormány vezesse be a progresszív adót és szedjen be a középrétegektől legalább 1000 milliárd forintot!

Orbán növelje a cigányok segélyeit legalább 100 milliárddal!

HA MINDERRE NEM HAJLANDÓ, AKKOR TŰNTETNI FOGUNK!

Éljen Bajnai Lúdmilla Goosy Gordon, aki az ellenzéki összefogás erejével megvalósítja a követelési pontjainkat!

Sir Galahad 2012.12.24. 09:55:31

@Jyll: "A diplomás elvándorlást nem állítja meg a röghözkötés, sőt felpörgeti, egyre fiatalabbak hagyják majd el a hazát." Lehet, hogy a röghöz kötés nem a leghatékonyabb módja az elvándorlás megállításának, de jobbat még nem mondott senki (leszámítva, hogy a diplomások azonnyomban kapjanak nyugati béreket - abban remélem egyetértünk, hogy ez kivitelezhetetlen). Szerintem a diákok általad jogosnak vélt követelése és a rendvédelmisek hasonló tiltakozása között igenis van egy közös pont: hogy határt szab a teljesítésüknek az, hogy mennyiben hajlandóak rá az adófizető polgárok. A rendvédelmisek tiltakozása - szerintem - azért fulladt ki, mert látták, hogy nincs mögötte össztársadalmi támogatás. Az emberek nagyon nagy többsége úgy gondolta, nem engedheti meg magának egy szegény ország, hogy egy kivételezett csoport korkedvezményes nyugdíját finanszírozza. Ez fog történni a diákokkal is, amennyiben ragaszkodnak a hallgatói szerződés eltörléséhet. Erről a többség szerintem úgy gondolkodik, ha már az adófizetők finanszírozzák az egyetemi képzést, joggal várnak el cserébe legalább annyit, hogy az érintettek a megszerzett tudással legalább egy ideig azokat szolgálják, akik ezt kifizették vagy ha nem, térítsék meg a képzés költségeit. A kormány érzi, esetleg felmérésekből pontosan tudja is, hogy ez a közvélekedés, ezért játszik időhúzásra.

tede 2012.12.24. 10:29:29

Szerintem szja-ból leírható tandíj kéne oszt jó napot. A kedvezményt bármelyik szülő vagy a tanuló maga vehetné igénybe.

Rászorultaknak tanulmányi és nem alanyi jogon ösztöndíj.

Ennyit kéne csinálni és máris kész lenne az új rendszer.

Még igazságosnak is nevezhető.

Sir Galahad 2012.12.24. 10:34:02

@tede: Nem ez a kulcskérdés, hanem a tanulmányi szerződés ("röghöz kötés"). Azzal mi legyen? Mert ugye amit az adóból leírva fizet az ember, azt nem ő fizeti, azt fizeti az ember maga, amit az adózás utáni jövedelméből finanszíroz.

Gyuszka_73 2012.12.24. 10:43:27

@Sir Galahad:
szerintem a feltételek megteremtésével "automatikusan" megszüntethető az elvándorlás nagy része. A röghöz kötésnek mi köze a tandíj fizetésének hogyanjához? hisz, ha kifizeted, már mehetsz, amerre látsz, nem ingyen tanultál, akkor meg ne szóljanak bele, utána mi lesz, hol dolgozol stb. max az ingyenes taníttatásnál lehetne "joga" ezt előírni

sárkányfő 2012.12.24. 10:46:03

Karácsony van, legalább mára hagyjátok már abba :(

Gyuszka_73 2012.12.24. 10:46:46

@Kard:
ezzel így ahogy van egyetértek

Sir Galahad 2012.12.24. 11:52:04

@Gyuszka_73: Az a köze, hogy miből fizeted. Ha az adózás utáni jövedelmedből, te fizeted és akkor igazad van, senkinek semmi köze hozzá, hogy a megszerzett tudásodat hol hasznosítod, ha meg az adódból írod le, akkor azt a költségvetés fizeti és máris joga van az államnak, ahogy te fogalmazol, "előírni". Amúgy igazad van, a feltételek megteremtésével feleslegessé válna a röghöz kötés, de a feltételek megteremtése minimum több évtizedet vesz igénybe és addig mi lesz?

And37 2012.12.24. 11:55:28

@Kard: "Amit én várok még az egy kurva nagy forint válság (340-350-es forint) 2013 2-3. negyedévében valamikor. Matolcsy el fogja intézni a jegybankkal közösen és szerintem ez lesz az a pont ahol bebuknak. "

Ebben a részben vagyok bizonytalan, egyébként szimpatikus helyzetértékelés. Az utolsó részben elképzelhető számomra az is, hogy buknánk de felkarolnak (instant IMF-hitel, mint Gyurcsánynál), vagy ha nem sikerül a hitelmegállapodás, akkor megpróbálják az országot a "külső és belső támadástól megvédeni", magyarul diktatúra. Ez azért annyira nem áll messze a jelenlegi kormányzattól és retorikától, és ha addig sem lesz vállalható váltópárt, akkor még sikerülhetne is ideig-óráig.

And37 2012.12.24. 11:57:26

@Sir Galahad: "de a feltételek megteremtése minimum több évtizedet vesz igénybe"

Szerintem 10 év elég hozzá. Döbbenetesen sokat lehet előre haladni, ha nem hátra megy az ember. :)

Sir Galahad 2012.12.24. 12:01:33

@And37: Jó. Akkor 10 évig mi lesz?

Jyll 2012.12.24. 15:27:13

@Sir Galahad:

Az adófizetők polgárok... Ha bizonyos adófizető polgárokon múlna, megszüntetnék a nyugdíjat, eltörölnék a segélyeket, a kisebbségeknek pedig írmagja sem maradna.

Az elszegényített és felheccelt honpolgárokat ugyanis könnyű egymás ellen uszítani egy darabig, aztán elérkezik az a pont, amikortól már nem lehet. Rendvédelmisek, tanárok, diákok stb., hiszen ez a garnitúra sorban mindenkit kicsinál. A röghözkötésen pedig csak azért nem nevetek, mert sírni kellene. A röghözkötés nem fog egyetlen diplomást sem megállítani abban, hogy lelépjen innen, ha ez marad (vagy még ennél is rosszabb helyzetbe kerül a haza). Elképzelem, ahogy az aktuális kormány majd hajkurásztatja őket széles e világon. A tisztességesek meg elmennek nyugati egyetemekre tanulni, és vissza se térnek, mert minek.

Kiváncsi lennék, eszedbe jutott-e, hogy röghözkötés, és egyéb "nagyszerű" öteletelések helyett hazánkat illene már így bő 22 évvel a rendszerváltás után a béka feletti állapotba rakni. Hogy illene, mert igény lenne rá, hogy ne egyik zsivány banda után a másik élősködjön az országon úgy, hogy arra még az "ideiglenesen" hazánkban állomásozó szovjet hadsereg urainak se volt pofájuk. Hogy a megoldást a ne hagyjuk őket ennyit lopni körül kellene keresni, nem pedig a pedagógusok, a nyugdíjasok, a daganatos betegek, a diákok és szüleik stb.stb.stb., szóval a nem egyenlőbb állatok zsebében.

And37 2012.12.24. 15:58:26

@Sir Galahad: szerintem nem az a kérdés, hogy 10 évig mi lesz, hanem hogy mikor kezdjük végre azt a 10 évet...

Kard 2012.12.24. 16:21:15

@And37: Szerintem nem kéne 10 év se. Néhány év alatt (2-3) jelentős javulást lehetne elérni már csak annak folytán is, hogy baromira lemaradtunk a Visegrádi országoktól, részben a rossz struktúra részben az unortodox intézkedések miatt. Ebből kifolyólag jelentős bérelőny van nálunk (sajnos). Egy szlovén átlagpolgár kb. 2x annyit keres mint a magyar. De már a szlovák is 20% előnyben (hátrányban, honnan nézzük) van.
Egy stabil, előremutató, _kapitalista_ (ez szerintem a legfontosabb) modellel rövid távon is nagy sikereket lehetne elérni (én ezt vártam 2010-ben a Fidesztől, drukkoltam is nekik hozzá, bár nem épp a kedvenceim).

Sir Galahad 2012.12.24. 16:48:58

@And37: Az se egy rossz kérdés, de szerintem a politikai elitünk nem ezen gondolkozik.

Sir Galahad 2012.12.24. 16:51:03

@Jyll: Azért az adófizető polgárok érdekeit igenis szem előtt kell tartani. Ők tartják fenn ugyanis az államot. Amúgy amit a végén írtál, abban igazad van - sajnos a politikai elitünk ilyen.
süti beállítások módosítása