A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Krumplileves pogácsával

2012.11.18. 07:11 outisz

Emberek! Magyarok! Drága testvéreim a zűrben, megmenekültünk! Nem hittem volna, tényleg nem, de sikerült. Talán egy morzsányira voltunk a megsemmisüléstől, de volt ott valaki - akinek van már rutinja abban, hogyan seperjen be minden morzsát -, aki megmentette a magyar humort! Matolcsy lement Hódmezővásárhelyre, az asztalra csapott, és olyan műsort csinált, amilyet Hofi sosem) De a Gyuri, az igen, az tudta mit kell mondani az embereknek! Én már azt várom, mikor szólnak már neki a parlamentben: te Gyuri, ez itt nem a nagycirkusz. Ennek is csúcsos a teteje az igaz, de a cirkuszban nem mindig tapsolnak a fókák, tudod? Például ha a fejétől bűzlik a hal, kiköpik. Na persze fókák csak buta állatok, ők nem értenek az olyan fennkölt dolgokhoz, mint a gazdaságpolitika - jól írtam?

Matolcsy viszont ért hozzá, erről Hódmezővásárhelyen is megnyugtatott mindenkit. Én ugyan kicsit féltem attól, hogy 2024-re Németország mögött csak a második legerősebb gazdaság lesz a miénk, de kezdem levetkőzni a kishitűségemet. Miért? Ha Matolcsy - nagyközönség előtt - bátran ki meri kapcsolni a józan eszét, akkor én miért ne? Azon se lepődnék meg, ha az egészből semmire sem emlékezne. Én is jártam már így, nem mondom. Kicsit elengedi magát az ember (pohárral a kezében), aztán csak az lesz gyanús hogy két napig nem szól hozzám a feleségem. Matolcsy kezében ugyan gyanús poharakat nem láttunk, biztos a pogácsában volt valami... Azért Lázár kicsit elszólta magát: Gyurikám, mondjál valamit ami címoldalra kerül!

Hovatovább, én annak is örültem volna, ha valami fontosat mond. Mert Lázárnak igaza volt, csak máshogy. Kellett megint valami, amire ráugrik a média, amin - akin - lehet röhögni, miközben újabb megszorítócsomag érkezik a kettes vágányra. Ilyenkor jó ha röhög valamin az ország. Külföldi megfigyelők meg majd jelentik, a magyarok még akkor is térdüket csapkodják a röhögéstől, mikor már a kenyér is luxus. És tényleg. Sírva vigad a magyar, vagy nem? Meghajlok a Fidesz kormány nagysága előtt. Egy stand-up humoristára bízni a gazdasági minisztériumot válság idején, zseniális ötlet. Várunk egy kicsit, hogy a Gyuri töltődjön ihlettel, és a következő adócsomagot, már a Showder Club színpadán jelenti be Hadházi meg Kiss Ádám között. De nem mondom, a blogos társadalom rá is harapott a dologra, gyakorlatilag a héten már mindenki a pogácsán, a piros folton, meg a tigriseken fog röhögni. Gyalogáldozat ez a Fidesztől, semmi több. Mégha Matolcsy részéről nem is tudatos. Én sajnálom egy kicsit.

Szó ne érje a ház elejét, mondott a Matolcsy igazat is. De tényleg. Hogy a magyar gyerekek egy része olyan piros folttal a fenekén születik, mint a japánok, az tény. (Komoly teher ez a japánoknak, még egyszer rájuk húzza valaki a vizeslepedő:, ti, féleurópai származékok!)

De a dolog visszaüthet. Írtam korábban, hogy pénz hiányában a Fidesz cukorka osztogatás helyett agresszív propagandára fog támaszkodni a választásokig. (Ó, hogy hiányzik most a kormányból - horribile dictu - Torgyán!) Egy régi dakota közmondás azonban kimondja, ha egy döglött lovon ülve  folyamatosan hülyeséget beszélsz, előbb utóbb hülyének néznek. Még azok is, akik direkte csukott szemmel hallgatnak, mert a dögszag mégiscsak dögszag. Különösen ha az a döglött ló valójában egy döglött-játékos tigris. (A Walt Disney amúgy simán pénzt csinálhatna ebből a tigris dologból, lásd Micimacó idióta haverja.) Pengeélen táncol a kormány, néha már Orbán sem tudja, meddig érdemes elmenni a pofátlanság fényes skáláján. A nemzetgazdasággal kapcsolatban például sosem szabad ételes hasonlathoz nyúlni, ez magyar szabály. Hogy miért? Mert a krumplileves, az maradjon krumplileves! Kell még mondanom valamit? Úgy látszik az újkádári gazdaságpolitikát végre beérte az újkádári nyelvezet. (Nemzeti Gazdasági Terv? Ötéves tervet akartál mondani?)

Tetszett a cikk? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

3 komment

Címkék: matolcsy félázsia outisz

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr124911264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzaGyu 2012.11.18. 07:41:14

Az a helyzet, hogy egy miniszterelnöknek nem feltétlen kell hülyének lenni, de ha már az, akkor legalább az őt körülvevő embereket válogathatta volna meg.
Ennél a kormánynál a kezdetek óta egy tét van.
Mindent tönkretenni, szétzúzni, aztán amikor ezzel megvannak akkor felépíteni egy olyan országot ahol ők mint örökös mindenhatók diktálhatnak.
Sajnos ezt az emberek egy része nem vette még észre és valószínűleg nem is fogja észrevenni.
A jobboldali orbánista emberek az utcán csak azért nem mennek a falnak, mert a fejükben lévő vákuum nem engedi kiesni a szemüket.

kino 2012.11.18. 13:58:23

az a kisebb baj, hogy a gazdasági miniszter egy félnótás. a sokkal nagyobb baj az, hogy a gazdája ugyanilyen hülye, ha otthagyja a helyén.

Szúrófény 2012.11.19. 03:17:38

Példaképp a példakép!

Ki kicsoda? Ady: Széllről

Kiválóbb szélhámos milliók sorsát még nem intézte Széll Kálmánnál. Mióta hatalomhoz jutatta ennek a szerencsétlen országnak rossz végzete De most, mégiscsak észrevesz bennünket a kegyelmes nagy szélhámos.
Áldjátok ezért Széll Kálmánt,(Nagynevű apósa, azt dalolta, ápol és eltakar) az imádott hon ez idő szerint való boldogítóját, szeretett atyámfiai. Azt hitte eddig a letörött magyar, a koldus proletár, hogy az imádott hon nem okvetetlenül követeli meg tőle az éhenhalást. Ha meg nem is élhetsz, de meghalnod itt kell, kínban nyomorúságban.
A nyomorult százezreknek ma már csak egy joguk van: fölfordulni. Előbb-utóbb ezt is csak e célra kijelölt szemétdombokon lehet megcselekedni! Elfog bennünket a keserűség és a dűh mikor látjuk mennyire nem akarják, és nem tudják megmenteni ezt az országot a teljes elzülléstől, s mint játsszák ki milliókat néhány száz ember kedvéért. Az imádott hon ez idő szerint való boldogítóját, talán nagyon hamar, fölváltja más, de arra nincs remény, hogy az új hatalommal új ország jöjjön Mi históriai nép vagyunk, ebben nagy tradícióink vannak Ezek azt kívánják, hogy az ország néhány úré legyen! Kár, hogy szerencsésebb országokban nem kultiválják a rituális vicceket. Ott okvetlen megszületne „Ápholjon, és thakarjon el tégedet a lovagios és ezeresztendűs Magyarország!
Lényegre rövidítve, 1902
süti beállítások módosítása