A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Lázár lázálma

2012.10.19. 11:02 garmr

Lázár János hangsúlyozta: a termelésbe, a mezőgazdaságba, az iparba kell invesztálni, magyar bankrendszerrel, hitelezéssel és támogatási rendszerrel, valamint az összes európai uniós forrás átalakításával meg kell teremteni a termelő vállalkozások stabilitását.

A szolgáltatók "megregulázásával" is fellép a kormány a szegénység ellen. Közölte: a távhő után hatósági áras lesz januártól a víz- és a szemétszállítási díj, és ezt az áram és a gáz esetében is megpróbálják bevezetni

- Lázár János, Salgótarján, 2012. október 18., csütörtök (MTI)

Minden kapcsolat alapja a bizalom. Ha van bizalom, bármi megtörténhet, ha nincs, akkor jó eséllyel semmi nem fog. Azt gondolom, a bizalom egy olyan alapvető emberi, civilizációs érték, melynek a jelentőségét, fontosságát és szerepét az élet bármely területén mindenki megérti és elfogadja. A bizalom jelentőségének semmibevétele és fontosságának meg nem értése, véleményem szerint bárkit alkalmatlanná tesz minden olyan interakcióra, mely emberek között zajlik. Nincs ez másként az üzleti életben sem.

A bizalom kiemelt fontosságú az üzleti életben. Talán fontosabb, mint bármi más. Ahhoz, hogy egy üzlet létrejöjjön, ami által munkahelyek teremtődnek, adófizető munkavállalók kerülnek a rendszerbe, beruházások jönnek létre, mely alapját képezi a jövő gazdasági növekedésének, esszenciális fontosságú, hogy meglegyen a bizalom. Ez nemcsak a felek közti, hanem az üzleti környezetbe vetett bizalmat is jelenti, hiszen az ad keretet a vállalkozás működésének. Nem véletlen, hogy a vállalatok a jogbiztonságot fontosabbnak tartják egy beruházás megvalósításáról születő döntés során, mint például az adókedvezményeket.

A nagyobb probléma az az üzenet, amit a kormány küldött az országnak, nevezetesen a bankokkal felrúgott szerződés. Ez azt mutatja, hogy vagyis olyan példát mutat a kormány, nem érdemes, nincs súlya nincs becsülete sem a szavuknak se az írott megállapodásnak, ha ezt egyoldalúan felrúgja. Ez sajnos az a kormány amelyik egy írott megállapodásból visszalép ilyen drasztikusan, egyoldalúan az nem csak azzal a szektorral fogja legközelebb megtenni, hanem bárkivel. Ez egy fontos üzenet, mert egy komoly bizalmatlanságot szül. Ennek lehet egy sokkal durvább gazdaság lassító hatása, mint önmagának a megszorítási csomagban lévő tételeknek.

- Szalay-Berzeviczy Attila, M1 Az Este, 2012. október 18., csütörtök

Ez világos beszéd. Egy olyan országba senki nem fog befektetni, melynek a kormánya folyamatos jogbizonytalanságot tart fenn, amelyik semmibe veszi saját írott szavát, amelyik folyamatosan belenyúl a magán és vállalkozói szféra megállapodásaiba, melyik saját maga akarja alakítani a piaci folyamatokat, például a piaci árak meghatározásával. Lázár kijelentése az ipari beruházásokról ezen a ponton válik pusztában derengő hagymázas vágyálommá, mert ha a magánszféra a kormánnyal szembeni bizalmatlanság miatt nem fejleszt - arról nem is beszélve, hogy pénzt sem kap rá, mert a kormány a pénz áramlásáért felelős bankokat tartja a legnagyobb bizonytalanságban - akkor nem marad más szereplő, mint az állam, illetve az állammal kapcsolatban álló "baráti cégek".

Az állami szerepvállalás erősödése nem más, mint a visszatérés a rendszerváltást megelőző érába, az állam által elfogadottnak tekintett cégek térnyerése pedig az afrikai korrupráciák hagyományainak követése. Egyik sem a gazdasági növekedés biztos alapja.

Lázár János a csütörtöki salgótarjáni nyilatkozatával teljesen világossá tette, hogy a jelenlegi kormányzat (ne feledjük, Lázár jelenleg a Miniszterelnökséget vezető államtitkár), egész egyszerűen nem tudja értelmezni a bizalom fogalmát, ezzel pedig nagyobb károkat okoz az országnak, mint Matolcsy bármelyik eddigi csomagja.

Update 1.: Az, hogy Angela Merkel milyen magyarországi folyamatokkal, jelenségekkel szemben kritikus, lényegében ismert. Jogbiztonság, gazdaságpolitika kiszámíthatósága, bizalom: ezeken a területeken érzékelnek súlyos problémákat a Magyarországon tevékenykedő német vállalatok is. A szövetségi kormány véleménye az, hogy amit a kormány a bizalom terén elvesztett, azt nem lehet egyik napról a másikra helyreállítani.

Az Orbán iránti bizalmat nehéz helyreállítani - üzeni a német kormány

 

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

75 komment · 4 trackback

Címkék: állam szocializmus bizalom beruházás lázár jogbiztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr164857711

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Coki Brüsszelből Viktornak 2012.10.20. 09:40:04

A tegnapi brüsszeli - még nagyobb csomag kell - ukáz ismeretében valószínűleg lényegesen haragosabban vonulnak majd Pataki Attiláék, mint korábban tették volna és lényegesen erősebb hittel arra vonatkozóan, hogy Viktor értük vívja hősies küzdelmét a ...

Trackback: Hová bújik Orbán Viktor a magyarok elől október 23-án? 2012.10.19. 19:10:51

Orbán retteg. Nem jelenik meg az állami ünnepségeken, nem mond beszédeket nyilvános helyen és kordonnal vetette körbe a miniszterelnöki villát. Retteg attól, hogy megint kifütyülik, hogy megint lebuzizzák, retteg, hogy megalázzák. Ezért inkább nem is m...

Trackback: 47 busznyi erdélyi gyerek lesz az élő kordon Orbán előtt október 23-án? 2012.10.19. 19:06:46

Kétezer határon túli magyar középiskolás utazhat Magyarországra az október 23-ai ünnepségekre – írja az erdely.ma portál. Ez kísérőkkel együtt 47 autóbusznyi tömeget, és számításaim szerint 9.400.000 forint támogatást jelent, mivel a buszozók bus...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.19. 11:45:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.10.19. 13:00:42

Vállalkozói szemszögből nézve (is) tragikus, amit ezek csinálnak.
A bizalmat visszaépiteni nagyon nehéz, és hosszú évekbe fog telni, amit semmi módon nem lehet gyorsitani. Mivel a bizalom a folyamatos, hosszútávú korrekt együttműködés során épül fel.
Ez az ország 2020-ig elveszett...

873ujr3rk 2012.10.19. 17:48:28

jo de nem erted hogy a tudjukkiktol mindent vissza kell szerezni ???

sárkányfő 2012.10.19. 17:50:48

Ezt most írtam egy másik blogba, de ide is pont beillik:

Aki támogatja a fideszes országrombolást, az a magyar érdek ellen van. Pont. Ez vitán felül áll.

Nem magyar érdek az hogy Simicska kiszívja a közpénzt a saját zsebébe, hanem magyarellenes érdek.

Nem magyar érdek az, hogy szétverjük a magyar jogbiztonságot. A magyar jogbiztonság magyar érdek, aki ez ellen van, az a magyarok ellen van.

Külön hangsúlyoznám, hogy a fideszes érdek, az nem fontosabb, mint a magyar érdek. Fideszes érdek miatt nem lehet magyar érdek ellen menni.

Nem magyar érdek a nemzetközi szövetségi rendszerünk szétverése, ellenkezőleg: magyarellenes érdek.

Nem magyar érdek érdemi kormányzás helyett dedós kötélhúzással tölteni az éveket az IMF-fel, nem magyar érdek szétverni az intézményrendszert, nem magyar érdek az igazságszolgáltatás fidesz alá rendelése, nem magyar érdek focistadionokba verni a pénzt miközben elvonják az oktatástól, nem magyar érdek hülyíteni a magyarokat nem létező háborúkkal. Mindez magyar ellenes érdek.

És akinek fontosabb Orbán Viktor személyes politikai érdeke, mint Magyarország érdeke, az bekaphatja. És lehetőleg törölje ki a személyijéből a "magyar" szót, és írja be helyére hogy "fideszes".

KG2000 2012.10.19. 17:52:07

"Egy olyan országba senki nem fektet be, melynek kormánya folyamatos jogbizonytalanságot tart fenn, amelyik semmibe veszi saját írott szavát."
Igen, tökéletesen igaza van a kardnak. Pontosan ilyen kormány volt az MSZP-SZDSZ 2002 és 2010 között Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai ÁMOKFUTÁSÁVAL, és pontosan ilyen mérhetetlenül SZAR kormánya lenne Magyarországnak, ha az MSZP-LMP-DK-Milla-stb. maffiabanda átvenné a kormányzást.

KG2000 2012.10.19. 17:55:05

@sárkányfő: Aki támogatja az MSZP-SZDSZ-DK-Mila-LMP stb. ámokfutást, az MAGYARELLENES, Magyarország érdeke ellen van. Pont és felkiáltójel.
Az MSZPre soha életenben nem szavaztam, az SZDSZ egyszer, 1990-ben, és minden nap igazolta döntésemet, beleértve a mai napot.

tomwar 2012.10.19. 17:57:58

@KG2000: Ez a mostani meg a legtutitbb! Na ja, ach so!

dr kíváncsivagyok 2012.10.19. 17:57:59

@KG2000: Húzd ki a fejed Orvbán seggéből , tajbunkó !

sárkányfő 2012.10.19. 17:59:20

@KG2000:
Te vagy magyarellenes mert teljes mellszélességgel támogatod a fidesz országrombolását. Ezért megvetlek. Remélem boldog vagy, Simicska ma is sokat rabolt tőlünk, magyaroktól.

iovialis 2012.10.19. 18:01:25

@KG2000: Még szerencse, hogy ezzel a mostani, az ostobaságát agresszivitással kompenzáló brigáddal ez a sokat szenvedett kis ország végre meg van mentve... Hurrá.

sárkányfő 2012.10.19. 18:02:52

A mocskos geci elnyomó EU adott volna nekünk legalább egy milliárd forintot a megszűnő nokiás munkahelyek után. Csak úgy. Csak kérni kellett volna, azt adják:

www.hir24.hu/gazdasag/2012/10/19/milliardokrol-csuszhattak-le-a-nokiasok-a-kormany-miatt/

A Fidesz nem kérte... ennyire dilettánsok, vagy ennyire magyarellenesek?

Ringlósztár 2012.10.19. 18:09:15

@KG2000:
Semmi baj, menj a békamenetre, Széles már megvette a Mercedes buszokat a szállításotokra, nektek ez semmibe sem kerül, majd a budapestiek kifizetik évi 8.000.000.000 forintjával a végtelenbe és tovább!

campobaszo 2012.10.19. 18:20:45

2010 óta folyik a kommunista restauráció.

Link Elek 2012.10.19. 18:54:12

Orban ugy tunik meg nem ertette meg, hogy ha nem mond le, akkor nem fog kapni Mo egy euro EU tamogatast sem

ijontichy 2012.10.19. 19:16:09

Hát egy biztos: ha a Mercedes mostanság keresne helyszínt, nem Mo-ra jönne :-(.
Valójában soha nem fogjuk megtudni mennyi befektetést buktunk eddig (mi több mennyit fogunk még bukni) a bizalomvesztés miatt.
@Link Elek: hogy Orbán lemond-e az nem igazán fontos. Ami fontos, hogy ez az ország megértse, ha nem váltja le az "orbánizmust", nagyon le fogunk maradni. Na akkor lesz miért szégyenkezni, mert ezt már senki nem kényszerítette ránk géppisztollyal.

LallyPop 2012.10.19. 19:18:04

Nyilván senki sem fektet be, azért erősödik a forint 3 hónapja. Khmm.

mizrolist 2012.10.19. 19:22:12

@Ándi bácsi: miért, tudsz mondani frissen bejelentett befektetést?

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.10.19. 19:22:49

@KG2000: Bajnai akkora ámokot futott, hogy a Fidesz az intézkedéseinek nagy részét továbbvitte, sőt, az EU előtt méltatta.
Amúgy most a jogbiztonságról beszélünk, nem arról, hogy mennyire volt szar kormánypárt az MSZP (nagyon), lásd a két nap alatt megszavazunk egy egyéni képviselői indítványt amit a szavazás előtt még jól módosítunk, hogy teljesen más legyen az értelme.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.10.19. 19:24:50

@Ándi bácsi: fn.hir24.hu/gazdasag/2012/10/18/teved-a-kormany-ha-azt-hiszi-nyero-lapjai-vannak/

a görögök is milyen jól éltek a folyamatos hazudozással és a valós gazdasági helyzet meghamisításával, aztán nézd meg mi lett belőlük.

mizrolist 2012.10.19. 19:26:45

@KG2000: tudom, hogy nem fogod érteni, de azért megpróbálom: abban a 8 évben volt Magyarországon befektetés. Most már annyi sincs, ami a szinten tartó karbantartásnak megfelelne - vagyis a meglevő dolgok is leromlásra indulnak.

ijontichy 2012.10.19. 19:38:50

@Ándi bácsi: Az nem erről szól. A piac még finanszíroz (némi kamatfelárért, amit persze mi fizetünk), lévén pontosan tudja, hogy az első hidegebb fuvallatra Orbánék azonnal lefekszenek és megállapodnak az IMF-el (persze fényes győzelemként kommentálva azt). De ez nem változtat azon, hogy hosszú távon gondolkodó, komoly üzletfelek mostanság kerülnek minket. És kerülni is fognak egy ideig.

HaKohen 2012.10.19. 19:45:50

@ijontichy:

Bár nekem nincs ilyen adatom, azt azért meg lehetne nézni (talán létezik is ilyesmi), hogy mondjuk az elmúlt 10-15-20 évben, változatlan árakon mennyit fektettek be M.o.-on a külföldi, belföldi cégek, magánszemélyek értékpapír-vásárlással, tőzsdei adatok stb. Gondolom, a trend nem annyira fölfelé mutat.

És közvetett adat, de az IMF-kamat helyett a kb. dupla kamaton felvett hitelek (állam és önkorik) is valamit mondanak a befektetésekről. Egy hozzáértő (nem én) ezt világossá tudná tenni.

HaKohen 2012.10.19. 20:01:09

@Ándi bácsi:

Hol látod te erősödni a forintot 3 hónapja? Talán a pirézeknél?

Éppenhogy kb. 3 hónapja nézegetem, vásároltam is; 285-288 között imbolygott. Egyszer föl, egyszer le, naponta legfeljebb néhány tizeddel, és mindig korrigált is.

Kb. egy hete valóban erősödött; tegnap-tegnapelőtt már 280 alatt is lehetett vásárolni. Ma viszont zárásra megint gyöngült vagy fél százalékot.

Szóval ne téveszd össze a vágyaidat a valósággal.

LallyPop 2012.10.19. 20:01:15

@ijontichy: Jas nem ártana friss pénz a rendszerbe de mindenki tudja aki nem elvakult baller hogy a pénz európát úgy ahogy van kikerüli és ez így is marad, ha nem vagdalják meg a szocállami modellt, nem ölik le a nyugdíjasokat, nem nevelnek gyerekeket, vagy nem csinálnak egy bevándorókat csábító és megszürő rendszert(a La USA). Egyszerüen egy elpuhult kontinens vagyunk aki nem akar sem dolgozni sem fejlődni sem változtatni. A politika ezt csak kiszolgálja, és addig marad a demokrácia, amíg fel nem szívódik a nyugati középosztály. Ez éppen most folyik(bár az USAban is probléma ugyanez). A középosztály csökkenése mindig a demokrácia halálát jelentette, Rómában Közt-Principátus-Császárság evolúciójának az oka ugyanez volt. Erős felső középosztály lesz/van aki ingatlanban és befalapban tartja a pénzét, a befalap pedig hülye lenne Európában befektetni. A többi 'középosztálybeli' a Wall-Martban rakodja majd az árut kifele, amíg nem megy át a kisker a netre teljesen. Aztán nemtom.

műproli 2012.10.19. 20:12:19

Én nem értek hozá mer én csak egy egyszerű proli vagyok de azt tudom hogy így ahogy ezek csinájják egy burzsuj se akar megfektetni minket még szőrmentén se!!!

Tamás András György 2012.10.19. 20:16:09

@HaKohen: vegre egy szinten szakerto, akit nem vezetnek meg a fityeszes bertollnokok! gratulalok.

PokerPeti 2012.10.19. 20:22:19

@Ándi bácsi: a pár évvel ezelőtti 220 ról egész 280-ig erősödött mostanra

LallyPop 2012.10.19. 20:26:36

@PokerPeti: Hát, annak jó pár éve...:)) Maradjunk abban hogy a forint ma erősebb mint a válság Mo-ra gyürüzése -2009 tavasz- előtt.

fefe79 2012.10.19. 20:30:24

A cikk apropóján hadd kérdezzem már meg tőletek: szerintetek az reális az Ipsostól, hogy idei legjobb eredményét produkálta a Fidesz a közvélemény-kutatáson?
Nem költői a kérdés, tényleg kíváncsi vagyok.

nemsirunk 2012.10.19. 20:45:08

@Link Elek: Orbán akkor sem fog lemondani, ha már észak-koreai mintájú éhezés lesz az országban. Sőt, neki az még jobban fog tetszeni. Akkor még ennyire sem nem kell majd megjátszania magát Európában, kimutathatja a valódi énjét: lezárathatja a határokat és uralkodhat a szerencsétlen magyarokon.

nemsirunk 2012.10.19. 20:56:13

@mizrolist: Misem jellemzi jobban a helyzetünket annál, hogy már egy vidéki kutyakaja-dobozoló üzemet is a miniszterelnök avat fel... Már ez is nagy jelentőségű beruházásnak számít Orbán országában.
Miközben minden hétre jut egy több száz fős elbocsátásról vagy gyárbezárásról szóló hírecske.
Nokia 2300 fő, Mol 700 fő, Telekom 500 fő, Invitel 200 fő, Kapuvári hús 200 fő, Máv_Bombardier 100 fő, Gyulai hús 3-400 fő...

PokerPeti 2012.10.19. 20:59:38

@Ándi bácsi: 2010 január, 268 maradjunk ennyiben

PokerPeti 2012.10.19. 21:02:48

@Ándi bácsi:egy 330 ig tartó bedöntés után.........

balkon-úr 2012.10.19. 21:04:17

@KG2000: Miért, szerinted most milyen van? Sajnos sokkal rosszabb.

mizrolist 2012.10.19. 21:13:57

@nemsirunk: mondjuk nekem a Nokiával kapcsolatban igazán az tetszett, amit @sárkányfő: linkelt az európai segélyalapról, amire nem pályázott a kormány.

ciccaful 2012.10.19. 21:29:24

@KG2000: na, már tudjuk, mit gondolsz az eddigi kormányok munkájáról.

a mostani kormányról bizalom terén mit gondolsz?

paraszthajszal 2012.10.19. 22:25:54

Ez nálam ritka dolog, de a posztoló minden szavával egyetértek, nagyon kár, hogy ezt csak ő látja át, a magyar gazdaság irányításáért felelős "bűnbanda" (Matolcsytól Cséfalvayn át egészen Orbánig és Lázárig) viszont egyáltalán nem.

Ami még kisebb jelentőségű ügy, de a bizalom kapcsán érdemes beszélni róla, az az MNB, pontosabban a külső MT-tagok magatartása a közelmúltban. Az inflációs célkövetés hatékonyságának az alapja a gazdasági szereplők bizalma a jegybankban, a hit abban, hogy a monetáris politika irányítói elkötelezettek a pénzromlás elleni harcban. Ehhez képest mit lehet mondani azokról a "jegybankárokról", akik a folyamatosan gyorsuló infláció mellett a folyamatos kamatcsökkentésért küzdenek? Ez, és az ilyen módon elveszített jegybanki hitelesség vajon mennyivel növelheti majd az infláció letörésének a költségét, ha embereink végre észhez térnek? És akkor még a devizatartalék és a közelgő jegybankelnök-váltás jelentette "időzített bombáról" még nem is szóltunk…

1kutya 2012.10.19. 22:34:04

@timargabor: szerintem direkt szívatják őket. jelenleg a magyar kormány abban a helyzetben van, mint a leghülyébb gyerek az osztályban dolgozatíráskor, mikor suttogva kérdi, hogy mennyi kettő meg kettő és 4 oldalról jön röhögcsélve, hogy "öt".
ezek hülyék, de annyira, hogy nem bírják felfogni, hogy kizárólag ők mennek szembe az autópályán...

Putyilov gyári melós 2012.10.19. 22:40:03

@timargabor:

Ettől szarhatta össze magát nyakig Orbán, mert ez egyértelműen azt jelenti, hogy aki nem alkalmazkodik, az mehet a picsába, Putyin farkára pamutbojtnak!

"Francois Hollande kimondta azt, amit eddig sokan nem mertek: kétsebességes Európára van szükség. Azaz kell egy mag, amely meghatározza az Európai Unió irányvonalát és maradnak a többiek, akik így nem akadályozhatják meg néhány ország együttműködését. "

"www.nepszava.hu/articles/article.php?id=593534&referer_id=friss

Aló mars, fel is csút, le is csút!

garmr · http://kard.blog.hu 2012.10.20. 00:01:00

@fefe79: Én azt gondolom, hogy minden pártnak van egy minimum értéke adott idő pillanatban amit el tud érni és annál a vizsgált idő intervallumban már csak jobbat mutathat, vagy teljesen beomlik. Az MSZP is elérte a minimumát és onnan jön vissza, ahogy a Fidesz is. A beomlásra pedig például szolgálhat az SzDSz. A Fidesz esetében a jelenlegi állapot vélhetően már az abszolút kimozdíthatatlan, hívő stabil magot mutatja. A leglényegesebb szerintem a bizonytalanok aránya, hiszen ők jelentik azt a politikai "piaci rést" amit egy formáció megszerezhet. A bizonytalanok aránya egy ideje már extrém magas, ami önmagában is mutatja a jelenleg fennálló politikai berendezkedés (beleértve a kormányt és az ellenzéket) iránti széleskörű elutasítást. Oszkó néhány hónappal ez előtti megállapítása, miszerint egy teljesen új politika entitás és rendszer létrejöttére van igény, ezért is volt helytálló. A (választási) gyakorlatban ez azt jelentheti, hogy egy teljesen nulláról építkező, a rendszerváltás utáni pártokat mellőző és elutasító alakulat igen jó esélyekkel indulna 2014-ben. Két éve is megfigyelhető volt ennek az előszele, ami az LMP váratlan sikerét hozta, ők azonban nem tudtak élni az adott lehetőséggel és vélhetően a kukában fogják végezni amivel az eddigi teljesítményüket és eredményeiket tekintve azt gondolom a helyükre is fognak kerülni.

dekol84 2012.10.20. 02:16:24

@campobaszo:" 2010 óta folyik a kommunista restauráció."

Mivel ez a fa..szszo.pó zorbán akkora rohadt komenista, mint Sztalin, Rákosi és ?ao Cetung együttvéve! Egy cezarománisá elmebeteg, hazai Kim Dzsong Il! Hogy nőne köröm a büdös fideszes pöcsén!

dekol84 2012.10.20. 02:18:31

Azért annak a sok idióta agymosott baromnak, aki ennek a csürhének 2/3-ot szavazott igazán lerohadhatna a keze, hogy legközelebb nehogy eszébe jusson a zorbánra és a genya fideszes falkára szavaznia!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.10.20. 02:34:29

@KG2000:

A jogbiztonság egyik mérőszáma, hogy az adótörvényeket hatályba lépésük elött hány nappal kell kihirdetni.

Nézz utána, melyik évben mekkora volt ez az érték, és abban az évben ki volt a miniszterelnök.

Ausztriában ez az érték egyébként 180 nap.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.10.20. 02:47:53

@HaKohen:

Év elején tán, már nem emlékszem pontosan, de sorozatosan eredménytelenek voltak az állapapír aukcióink, értsd, nem adtak pénzt a befektetők. (NEm vették a papírjainkat annyiért meg, csak magasabb kamatokkal lettek volna hajlandóak.)

www.origo.hu/gazdasag/hirek/20111114-ujabb-sikerttelen-allampapiraukcio.html

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/14/ujabb_allampapir-aukcio_bukott_el/

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.10.20. 02:48:57

@Ándi bácsi:

"mindenki tudja aki nem elvakult baller hogy a pénz európát úgy ahogy van kikerüli és ez így is marad, ha nem vagdalják meg a szocállami modellt,"

A németekhez ömlik a pénz. Tudom, mert abból élek.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.10.20. 02:55:08

@Ándi bácsi:

kepfeltoltes.hu/121020/EUR-grafikon-2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Erősebb.

Biztosan találni két olyan napot, amikor most erősebb, mint akkor.

És stabilabb?

Mint exportőrt, kurvára nem érdekel, mennyi az árfolyam (Jó érdekel, de tudok hozzá alkalmazkodni).
Ha nem stabil, az sokkal jobban zavar. Ahhoz nem lehet alkalmazkodni. Tudod ez a második linkeld ábrám minden, csak nem stabil árfolyam. És akkor a napon belüli nem egyszer nyolc-tíz forintos abszolút ingadozásokat nem is látod ebben az adatsorban.

2012.10.20. 05:44:57

Mondjuk az is érdekes hogy a bankszövetség aláírt egy megállapodást ezekkel, gyakorlatilag legalizálva a bankadót.
Akkor nem tudták hogy kikkel egyezkednek ?
Alapvetés hogy zsarolókkal nem szabad tárgyalni, megegyezni, mert sose hagyják abba a zsarolást.

röhögő 2012.10.20. 06:27:19

@Ándi bácsi: Te fasz! A forint erősödik, mert megszorítás van, vagyis a fidesz stabilan tarja a valutát. Igaz ezt úgy teszik, hogy míg a Bokros csomag 6 százalékos GDP arányos megszorítás volt, a Matolcsyé 9, te barom!

röhögő 2012.10.20. 06:28:33

@Ándi bácsi: Bajnai alatt még erősebb volt mint most. Hülye faszkalap vagy!

belekotty 2012.10.20. 07:57:41

@Ándi bácsi: Bajnai alatt volt 265 is, most 278 és volt már 300 a Fidesz alatt. Hazudsz, szokás szerint.

belekotty 2012.10.20. 08:13:01

@ariete: Miből gondolod hogy Lázár buzi?

nu pagagyí 2012.10.20. 08:20:24

A nemdohányzó lobbi elfoglalta a dohánykereskedelmet.

netnepper 2012.10.20. 09:09:14

A "szegény becsapott bankok" miatt sírni ritka nagy kreténségre vall. Ha csak nem maga a poszter is bankárterroristák fizetett seggnyalonca.
A bankok és a bankárok simán szétb@szták sok száz millió ember létbiztonságát és életfeltételeit ezen a földön és nem mellesleg háborúkat és népirtásokat finanszíroznak a zsíros profit érdekében. Az összerabolt vagyonok titkos trezorokban őrzéséről nem is szólva.
Közben pedig nyájas arccal ők szeretnének a jóságos bácsik és nénik lenni, akik pénzt adnak a szegény gazdálkodóknak és lakosságnak aki viszont ha véletlenül egyszer is megcsúszik, máris mehet a nagy kloákába.

netnepper 2012.10.20. 09:09:55

Nem is tudom miről posztol itt ez a funkcionális idióta!
Bizalom?
Ebben az országban ha valakik az elmúlt 20 évben aláásták az üzleti bizalmat és minden létező szerződést egyoldalúan megmásítottak, azok pontosan a bankárok voltak.
Gyökér poszter!!!

Hajós 2012.10.20. 09:38:59

@netnepper: a bankárok működését az államapparátus irányítja a szabályozókon keresztül. A bankok azt teszik, amire igény van és amit ENGEDNEK nekik. Érdekes módon most lehet bírósági meg felügyeleti döntéssel semmissé tenni egy banki szerződésmódosítást.

garmr · http://kard.blog.hu 2012.10.20. 10:00:50

@netnepper: A bankok működését az állam szabályozza, az hogy ha egy társadalmi csoport tartósan egy másik ellen tehet, az az állam felelőssége; ugyanúgy az állam felelőssége, hogy nincs megfelelő oktatási rendszer és sok tanulatlan mindenféle butaságokat kommentel.

A "szegény becsapott bankokon" nem sírt senki, de ugye mint tudjuk a szövegértés is a magyar oktatási rendszer egyik rákfenéje. Ugyanakkor két olyan kormányzati kórtünet is a bankokhoz kapcsolódik. Az egyik az, hogy a kormány nem tartja az adott szavát, a másik pedig az, hogy nem képes olyan szabályzó rendszert készíteni, ami a bankok eredeti funkcióját (gyk.: a megtakarítások visszaforgatása a gazdaságba) erősítené. Ehelyett épp az általad is felvázolt faék egyszerűségű kommunikációt folytatja, mivel valamiért úgy gondolják, hogy a primitív üzenetek által megnyert primitív választók vezetnek a 2014-es sikerhez. Tekintve, hogy a népszerűségük az elmúlt két és fél év alatt a mélypontjára zuhant szerencsére ez nem mondható sikeres politikának, de valamiért nem képesek ezt belátni, ami szintén egy ékes bizonyítéka az inkompetenciájuknak.

Egyébként is vicces, hogy "nepper" névvel a törvénytelenül szerzett zsíros profit miatt szapulsz akárkit is, de ezt betudom a fáradtságodnak. : )

netnepper 2012.10.20. 11:49:06

@Hajós: Ez a szép mese része a történetnek. Gyerekeknek és szerény IQ-val megáldott jópolgároknak tökéletesen hihetőnek tűnhet.
Ha már bíróságnak kell kezelnie egy olyan evidens dolgot, hogy bármely szerződés lényege nem más, mint hogy a felek előzetesen meghatározzák a feltételeket és csak ennek a garanciája mellett lépnek egymással bármiféle üzleti, vagy egyéb kapcsolatra, akkor ennek a posztnak itt tényleg semmi értelme.
És ha mondjuk úgy döntök, hogy sokallom a havi részleteimet és átírom a hitelszerződésemet a felére?
Egyébként meg pont fordítva működik a dolog.
Nem az államok szabják meg a bankoknak a működés feltételeit, hanem a bankok revolverezik az államokat a központi szervezeteiken és az azzal összefonódó politikai és hatalmi erőközpontjaik, no meg az államok finanszírozása révén. A szabályzókat is a bankokra szabják, ez csak evidens.
Tudom, jól betanultad az oviban a versikéket, de azért nem kellene azt hinni, hogy az egész világ csakis ovisokból áll.

HaKohen 2012.10.20. 12:04:21

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Hát igen. Akartam volna ideírni, hogy mondd el ezt Ándi bácsinak - de aztán láttam, hogy már neki is elmondtad. Hátha megérti.

netnepper 2012.10.20. 12:12:11

@garmr: Azokat az sablonokat böfögöd itt össze, amivel tele van a blogoszféra. Saját gondolatod is akad néha, vagy az a szánalmasan kevés agysejted kétségbeesetten tiltakozik ellene?
Az ilyen és hasonló gondolati mélységgel neked és a hozzád hasonlóknak nem kellene arról álmodozni, hogy egyszer ismét országot vezethetnek, mert annak ismét csak katasztrófa lesz a vége.
Kis barátom, Magyarországon senki, semmiben és senkinek nem tart be semmit. Se szóban, se papíron senkinek semmi nem garantált. És ez mindig is így volt, mivel ennek a népnek ilyen a kultúrája.
Ez a fajta kultúra pedig mára tökéletesen intézményesült mind az állam, mind pedig az üzleti szférában.
Az állam pedig olyan, mint maga a társadalom.
Talán a marslakók közül szoktál 4 évente politikusokat választani?
Az állam mindig pontosan olyan, mint amilyen te is vagy, pártállástól függetlenül.
Tudod miről beszélsz te egyáltalán? Hmmm...?

Egy nickből messzeható konzekvenciákat levonni ...khmmm, hogy fogalmazzak, hogy mégse legyek bántó, nem egy eszes emberre vall:-).

HaKohen 2012.10.20. 12:14:48

@netnepper:

Tökkéletessen igazad van a rohadt bankok és a rohadt bankárosok ügyében. Végre valaki megmondta a tutit.

Annak meg különösen örülök, hogy amikor jönnek az autó- és vasútipálya-építők, a kolbászgyár-építők, a szociális kereskedelmi hálózat-alapítók, no meg a ház- és lakásépítők - akkor a rohadt bankok és a rohadt bankárosok helyett hozzád (HOZZÁD!), a net nepperéhez fordulhatnak. És te dézsából öntöd majd rájuk a beruházásokhoz szükséges hiteleket, természetesen THM = 8 % mutatóval.

Szólj, ha kezded, majd szólok nekik. Vannak kapcsolataim.

(Azér meg ne aggódj egy percig sem, hogy ezt ilyen észlények már kb. 65 évvel ezelőtt megpróbálták kicsiny kis hazánkban, bizonyos Rákosi Mátyás idején. Bár utána jött, ami jött - de hátha most majd sikerül. És nem jön, aminek jönnie kell.)

fefe79 2012.10.20. 12:20:32

@garmr: köszi a megtisztelő választ. Azt hiszem igazad lehet, azt ellenben továbbra sem értem, hogy ha mondjuk tavaszra a Fidesz lemorzsolódása elérte a "kemény mag" szintjét, azaz már csak ők voltak a párt mellett, akkor a bizonytalanokból hogyan tudtak növekedni akkor, amikor éppen a legújabb megszorítások előtt állt az ország, plusz a regisztráció is borzol(hat)ta a kedélyeket. Lehet, hogy bejött a tökéletesen hazug IMF-kampány, amivel kiplakátolták az országot, vagyis hogy nem engedünk a nem létező kéréseiknek?

netnepper 2012.10.20. 12:36:44

@HaKohen: Lassan írom, hogy még te is megértsd lényegét tekintve mi az amit írtam.

Idehaza mindig is a bankok jeleskedtek az egyoldalú szerződésmódosításokban.
Azért jajgatni, mert mások nem tartanak be valamit, amit egyébként te sem tartasz be, enyhén szólva is abszurd.

A második bekezdésedre meg csak ugyanazt tudom mondani, mint garmr-nak mondtam.

HaKohen 2012.10.20. 13:18:46

@netnepper:

Kösz, hogy gondoskodsz rólam, csekéj értelmű medvebocsról. Végre megértettem:

Senki se tarcson be semmit, se én, se te, se ő, se mi, se ti, se ők. (Látod, azért még ragozni tudok.) És senki se jajgasson.

Az lesz majd a szép új világ!

netnepper 2012.10.20. 14:19:03

@HaKohen: Ez van. Nem lesz, van. Senki nem tart be semmit. A bankok egyoldalúan szerződéseket módosítottak és azok alapján díjakat, törlesztő részleteket emeltek. Az alvállalkozókat szerződés alapján kifizetik,... ha éppenséggel rokonról van szó, egyébként coki. A hivatalokban a kérelmezőtől olyan dokumentumokat követelnek, amit törvény szerint be sem kellene nyújtani. Az állam ígér valamit és egy hét múlva pontosan az ellenkezőjét iktatja törvénybe. A politikusok a csillagos eget is megígérik a választóknak, majd miután pozícióba kerültek, páros lábbal rúgják pichán a jónépet. Soroljam még...? A legjobb barátod mélyen a szemedbe néz miközben azt mondja fehér, másnap pedig egyenesen beleröhög, hogy fekete.

HaKohen 2012.10.20. 16:41:51

@netnepper:

Legutóbbi mondataid közül egyet sem tudnék cáfolni. Mindössze annyit mondok, hogy így a leépülés (az államé, a nemzeté, az embercsoportoké) lesz a sorsunk. Lehet dühöngeni, esetleg minden jajgatás nélkül, de ha CSAK dühöngünk, akkor nem csak ez van, hanem ez is lesz.

Cavalcanti 2012.10.20. 22:53:22

Ez a blog mióta konzervatív? Nagyítóval kerestem a szellemiséget,de nem leltem meg!

netnepper 2012.10.20. 23:02:39

@HaKohen: Ne legyenek illúzióink, ennél nincs lejjebb. A magyar társadalom az újfeudalisztikus szocio-kulturális berendezkedésvel tökéletesen életképtelen a világ szinte bármely régiójában.Nem hogy európában nem rúg labdába, hanem még afrika legszakadtabb részészin sem volna semmi esélye.Elképesztő az igénytelenség és a megvezethetőség, kombinálva a nyakas butasággal.A pitiáner irígységről és a sunyi alátevésekről nem is beszélve.

garmr · http://kard.blog.hu 2012.10.21. 08:29:14

@netnepper: Valahol sajnállak azért, de leginkább szórakoztató vagy. : )

@Cavalcanti: Ez azért lehet, mert nem tudod, mit keress. ; )

netnepper 2012.10.21. 13:50:21

@garmr: "Tekintve, hogy a népszerűségük az elmúlt két és fél év alatt a mélypontjára zuhant szerencsére ez nem mondható sikeres politikának,..."

Kicsit érdekes állítás, mintha a közvélemény kutatók nem így gondolnák:
www.portfolio.hu/gazdasag/ipsos_a_fidesz_1_az_mszp_35_eves_nepszerusegi_csucson.174511.html
De azért sose zavarjon a valóság:-).
süti beállítások módosítása