A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Az LMP utolsó esélye

2014.01.22. 10:17 garmr

Véglegessé vált az arcvonal. A magát baloldali demokratikus ellenzéknek nevező szedett-vedett posztkommunista csürhe végül az egymás hímtagjának három éven át tartó ráncigálása után mégiscsak összegyűlt a legkevésbé kókadtnak látszó köré. Felköptek és aláálltak becsülettel, a végén pedig már meg sem próbáltak arrébb mászni alóla. Nem volt hely merre menni, mert ott volt már Gyurcsány, Kuncze meg Fodor.

A másik oldalon a magát nemzeti oldalnak hívó posztkommunista rablóbanda legalább ettől a miniszterelnök-jelölési bohózattól megkíméli a választópolgárokat. Ott már régóta nincsen kérdés irányítási ügyekben.

A választás lehetőségének illúziója ugyan csempészhet némi reménytől csillogó bájt a választási procedúra egyébként tragikomikus folyamatába, de aki csak egy kicsit is nyitott a világra és némi energiát rászánva megpróbálja megérteni a magyar politikai dágvány működését, annak a napnál is világosabb, hogy az valójában csak hitbeli kérdés, hogy a fideszre vagy a szocikra szavaz. "A te kommunistáid a jobbak?" - hangzik el a kérdés. A fidesz nincs szocik nélkül és szocik sincsenek fidesz nélkül. Az elmúlt 25 év módszeres hazaárulása, a magyar politikai és közélet parcellázása a szoci és fideszes lövészárkokkal; az oszd meg és uralkodj elvének gyakorlati alkalmazása a magyar választópolgárokon. Mondhatjuk persze, minden nemzetnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel.

Ugyanakkor, az elmúlt pár év egyik biztató elmozdulása, hogy láthatóan kezd kialakulni egy olyan választói réteg, amelyik kezdi tudatosan és határozottan elutasítani ezt a fajta politikai provincionalizmust. Megjelent egy olyan igény, amely már nem a kádári elvek mentén szocializálódott sekélyes populizmusra fogékony, hanem tudomásul veszi a piac- és információgazdaság realitásait, ingerküszöbét pedig már nem viszik át az ostoba demagóg politikai lózungok. 

Ez a réteg ma a magyar politikai élet árvaháza. Választásokon a fideszmszp szóba sem jöhet, a buzi-cigány-zsidó radikális szentháromságon alapuló (bár újabban szívecskés szdsz-esedő) jobbik pedig említésre sem méltó. Az egyetlen látható politikai entitás ebben a szegmensben a Schiffer féle LMP. Jelen formájában ez az alakulat is azonban gyenge, erőtlen, politikusai jellegtelenek és karakter nélküliek, ráadásul a pártot átszövi valami elmaradott és homályos zöld romantika is. A magyar politikai közeg szánalmasságát jelenti azonban az a tény, hogy még egy ilyen alakulat is kiemelkedik a többi közül azzal az egyszerű ténnyel, hogy az LMP az egyetlen pártnak tekinthető, amelyik legalább konzekvens maradt az elmúlt négy évben az elveit tekintve, valamint napirenden tartanak olyan témákat, mint például az ügynökakták nyilvánosságra hozatalának ügye, ami ugye a többi kommunista utódpártnak (minden bizonnyal az érintettség okán) nem érdeke.

A bohócozással kezdődő kampány minden bizonnyal a Zuzu Petals-al való beszélgetésre fog hasonlítani. A ValóVilág közönsége, a rezsiharcosok és a mazochisták pedig minden bizonnyal jól fognak rajta szórakozni, egyéb szempontból viszont teljesen érdektelen lesz. Az egyetlen nyitott kérdés, hogy az LMP képes lesz-e végre túllépni saját töketlenségén és a többiekkel szemben megmaradt csekélyke erényüket csillogtatva képesek lesznek-e az elmúlt 25 év politikai útonállásától megcsömörlötteket megszólítani. Ez a választás az LMP utolsó esélye erre. Egyébként jön a jól megérdemelt süllyesztő.

Egyetértesz? Csatlakozz a KARD Facebook-csoportjához és oszd is meg a cikket:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

72 komment · 1 trackback

Címkék: választás mszp fidesz kommunizmus lmp fideszmszp

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr505769064

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ne tűnjön el! 2014.01.22. 20:23:50

 Évek óta olvasgatom a mindenféle pártokhoz vágott "tűnjön el" -írásokat, blogokat és fórum-hozzászólásokat, csak nem akarnak elapadni. Sokan abban látják a magyar politika megújulásának zálogát, hogy a régen megismert pártok eltűnnek. Hányan írtá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steve the Great 2014.01.22. 10:32:14

Én sokáig úgy voltam vele, hogy tisztességgel csak az LMP-re lehet szavazni. Aztán ott is előkerültek "ügyek", úgyhogy egyelőre még ingadozok, hogy rájuk vagy a Kétfarkú Kutyákra (gyk. érvénytelenül) voksoljak.

nevetőharmadik 2014.01.22. 11:05:36

Valóban, az egyetlen nyitott kérdés, hogy az LMP képes lesz-e túllépni saját töketlenségén.

A válasz pedig az, hogy nem. Ironikus módon pontosan azért, amiért az összes többi pártban sem reménykedünk: mert ezek ugyanazok. Mármint ugyanazok az emberek, akik voltak négy évvel ezelőtt és a négy év alatt. Ha négy év alatt nem voltak képesek fölépíteni egy nagyobb szavazóbázist abból a misztikus millió bizonytalanból, akkor ez mitől változna meg hirtelen?

És a vicc az, hogy azok az LMP-s politikusok, akiknek legalább minimális stratégiai elképzeléseik voltak (azt most hagyjuk, hogy helyesek vagy tévesek), azok már ott vannak az Együtt-PM-ben. Úgyhogy mi maradt az LMP számára? Egy doktriner harmadikutasság. Ma az LMP-nek az egyetlen nagyjából látható üzenete az a társadalom számára, hogy ők sem Fidesz, sem MSZP. De mi a hatalomhoz jutási stratégiájuk? Az, hogy várnak, hogy majd csak szavaznak rájuk, akik egyik eddigit sem akarják? Hát ez nem stratégia, ez csak csodavárás. Impotencia kimaxolva. Szentségtörésnek tűnhet, de azt mondom, hogy igen alaposan elemezhetnék a Jobbikot, hogy hogyan kell láthatónak lenni és embereket elérni.

Fel kéne ébredniük végre, különben amit most írtam, igaz lesz.

Indazs 2014.01.22. 11:20:33

Valaki győzzön meg, hogy az LMP vezetője nem Orbán mellől indult, hogy nem a Fidesz juttatta be őket, kisegítve a választás előtti nap a bejutáshoz szükséges kopogtatócédulákkal, hogy nem azért hozták létre, hogy szükség esetén a Fidesz koalicióba emelhesse (csakúgy, mint a Jobbikot, akik ráadásul a Fidesz rajongóitól is egyszerűbb elméknek lettek létrehozva), hogy volt más érdeke is a teljes különállásra, mint a Fidesz későbbi segítése? Maradna a Kétfarkú, de őket meg nem jegyezték be, okulva az olasz viccpárt sikeréből. Patt.

Tyreo 2014.01.22. 11:21:45

Azt hiszem a poszt és @nevetőharmadik: mindent leírt. A kérdés még mindig az, és ezt már sokan, sokszor elmondtuk, hogy vajon hány főből áll ez az kialakuló nemkádári réteg..

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.22. 11:22:42

Igen, a kialakult helyzet potenciális nyertese az LMP lehet.

Tyreo 2014.01.22. 11:23:24

@Indazs: Sokan indultak Orbán mellől akik már nincsenek ott.

Indazs 2014.01.22. 11:32:05

@Tyreo: igen, vannak. De Vonán kívül kit segített még parlamentbe jutni a Fidesz? Csak az LMP-t. Ráadásul mások, akik még liberális korában Orbán mellett voltak, nem azt a viselkedést követték, amit az LMP, vagyis minden cselekedetükkel (akár a megszűnést is vállalva) fenntartani a lehetőséget meghálálni az egykori értékes kopogtatócédulákat.

Tyreo 2014.01.22. 11:40:50

@Indazs: 4 éve még úgy volt, hogy Vona az MSZP bábja :(
Figyi, szerinted, ha OV aki életéből 20 évet áldozzon arra, hogy létrehozza a centrális erőteret, az utána elkezdi aprítani azt?
Valamint szerinted mennyivel lenne előrébb az "demokratikus ellenzék", ha az LMP is beállt volna melléjük?
Kb ugyan ott lenének mint most. Tehát sehol.

Indazs 2014.01.22. 11:41:23

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: a fanatikusok, a hívők a haszonélvezők nem érdekelnek, mert nincs önálló gondolatuk, vagy megvették òket. Lehet, hogy rosszul gondolkodom, de legalább vannak önállóan teszem.

Indazs 2014.01.22. 11:50:19

@Tyreo: ki mondta, hogy a nácik az MSZP bábjai? A centrális erőtérbe nehezen besorolható rétegeket is uralni kell. A 20 év elég volt arra, hogy kidolgozza, a nácik és a liberálisok nehezen illeszthetők be a NER-be. De nem akarta veszni hagyni, ezért (mondjuk előrelátóan) két addigi emberével megoldotta ezt a problémát. A jobbiknak látható volt a biztos bejutás, mert agresszív bunkókból nincs hiány, az LMP-t pedig besegítették a hirtelen átadott kopogtatócédulákkal. Milyen logikával lehet ezt cáfolni?

wowerman 2014.01.22. 12:00:24

az eddigi legszarabb KARD írás

wowerman 2014.01.22. 12:02:06

@Indazs: Ez elég nagy bullshit, ja

Indazs 2014.01.22. 12:04:32

@Tyreo: Ja, még annyit, hogy egyáltalán nem vártam volna, hogy az LMP beálljon a szoci szövetségbe. Kereshetett volna valaki másokat, akik újak és tisztábbak. Még a kétfarkúakkal is nyerőbb lenne egy szövetség, mert ők biztos nem Orbán bábjai és többet hoznának támogatottságban, mint bárki más. Vagy ilyesmi. De nem én fogom megoldani a problémájukat, csak jelzem, hogy nem bizom bennük(sem).

wowerman 2014.01.22. 12:10:45

@Indazs: ha valaki azt mondja hogy az ég zöld, mi pedig azt hogy nem, azt nem nagyon kell megindokolni... Amit pl már más is mondott, nulla értelme lenne annak hogy a Fidesz "létrehoz" más pártokat önmaga ellen, ez politikai mese. És marha jó színészek kellenének hozzá hogy a jobbikos/lmp-s politikusok így tudják nyíltan utálni a kvázi főnökeiket. A Fidesznek pedig már van koalíciós partnere, a KDNP, de még ezzel a kis zombipárttal is szív, nem akarnak ők "beemelhető" koalíciós pártot. És minek ha a Fidesznek önmagában megvan a kétharmad. Volt-e más indoka az LMP-nek a teljes különállásra? Pl hogy nem akarnak egyik oldallal sem közösködni? Ja tudom ez túl egyszerű

Indazs 2014.01.22. 12:53:41

@wowerman: Bocs, elkerülte a figyelmem, hogy Schiffer függetlensége Orbántól annyira nyilvánvaló, mint az, hogy az ég kék. Ez előtt az érv előtt tényleg csak meghajolni lehet és mellőzni a további vitákat.
A pártvezéreknek még a rajongóiktól is több esze van egy picivel, ezért tudják, hogy van értelme létrehozni szatelit pártokat, akik látszólag függetlenek tőle, mint ahogy más pártok lejáratásában és tönkretételében is járatosak (Kisgazda, MDF, stb.)Az ilyen létrehozott pártok vezetőinek egyáltalán nem kell nagyobb színészeknek és nagyobb hazugoknak lenni, mint az őket létrehozó párt vezetőinek. Sőt, néha még egész normálisan is viselkedhetnek és nem kell rezsiharcot sem folytatniuk. Tehát könnyű dolguk van.
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem a Fidesz KDNP nevű (nem mérhető) koalíciós partnerére, akiket szabad szemmel észre sem vettem. Ők a bizonyíték, hogy létre szoktak hozni mesterségesen koalíciós partnereket. Ez olyan, mint a kék ég.
Rosszul emlékszel. Az LMP létrehozásakor még nem volt a Fidesznek 2/3, sőt kormányon sem volt. Aztán lett 2/3 és nem lett szükség segítségre. De tudják, hogy nem lesz örökké kétharmad és jó érzés tartalékban tudni a segítséget erre az esetre. A kopogtató cédulákat pedig fedje homály?
És persze az LMP nem csak a "két oldallal", hanem senkivel nem akar közösködni, ugyanis a közösködésből igen nehéz lenne normális magyarázattal kiszakadni egy szükséges Fidesz támogatáshoz alkalomadtán.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2014.01.22. 14:44:30

Kedves posztíró! Ne olvass több bayerzsoltot, mert úgy maradsz.

toportyánzsóti 2014.01.22. 17:13:41

Mindenki hülye csak ennek az egyednek nőtt áramszedője.Nem kéne lejáratni ilyenekkel ezt a blogot.

tobeor 2014.01.22. 17:23:44

Milyen eredetien kezdődik ez a poszt, csak nem kurucinfós utánközlés?

wowerman 2014.01.22. 17:58:31

@Indazs: Az ég kék. "Milyen logikával lehet ezt cáfolni?" Komolyra fordítva, az LMP közösködik pl a 4K-val. Attól hogy szerinted senkivel, a tények nem a gondolataid. Abban a pillanatban pedig hogy valaha kiderül hogy egy szatellitpártja is volt a Fidesznek (a KDNP-n kívül) és/vagy a Jobbik/LMP nagyon hamar, nagyon könnyen szövetségre lép velük meghajolok előtted, de a TÉNYEK ismeretében ez a nap nem fog eljönni. Mint mondtam, ez a politikai mese kategóriája. "Aztán lett 2/3 és nem lett szükség segítségre. De tudják, hogy nem lesz örökké kétharmad és jó érzés tartalékban tudni a segítséget erre az esetre. A kopogtató cédulákat pedig fedje homály? " Ezekre is csak a te mondataid vannak mint "bizonyíték", de forrás vagy idézet az semmi. "mint ahogy más pártok lejáratásában és tönkretételében is járatosak (Kisgazda, MDF, stb." És ez hogy jön ide? Almát a körtével...

wowerman 2014.01.22. 18:01:58

@Indazs: Így végezetül (mert részemről le van zárva, ahogy részeg gyp-sekkel sem szoktam vitázni) marad az eredeti megérzésem: Ez elég nagy bullshit, ja.
Kérlek ha BÁRMIKOR igazad lesz a fenti fura álmokban, akkor írj ide egy kommentet és arról jönni fog nekem egy email (mert emlékezni már nem fogok rá). És akkor majd azt gondolom "jé, indazsének igaza volt". De ahogy mondtam, erre nem nagyon van esély.

Indazs 2014.01.22. 18:55:28

Természetesen én, mint gyp-s semmilyen rendíthetetlen hívőt nem szándékozom meggyőzni, és bármikor is emlékeztetni az általam feltételezettek igazságára. Hiszen a hívő akkor már valóban másképp fog emlékezni arra, amit valamikor is gondolt.
Hihetjük például, hogy a Gripen vásárlás (és később a felfegyverzés) teljesen szabályosan történt. A világon mindenhol megvesztegetéssel ment, csak nálunk voltak becsületesek a politikusok. Miért? Mert nem tudunk linket és konkrétumot mellékelni, hogy ki kapta a pénzt, ők meg ezt tagadják. Tehát akkor nem is történt semmi, csak minden jel arra mutat, de ennek ellenére politikai mese.
Így van ez az LMP születésével és bekerülésével is a törvényhozásba. Sehol egy link a titkos megbeszélésekről, vagy töredelmes beismerésről (esetleg az NSA-nál), mindössze a történések vágnak egybe. Aztán valaki ezt feltételez a tényekből, a naivak meg mást. Ennyi.

Sinistroll 2014.01.22. 20:09:51

Barátaim, rég vége. Haza lehet menni. Mi többiek pedig hál' Istennek megúsztunk Benneteket. :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.01.22. 20:12:02

Szóval szerinted nem a fidesz baloldala lennének?

funfun 2014.01.22. 20:20:15

LMP? Egy pártocska, amelyik szintén ragaszkodik a zsíros parlamenti álláshoz.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2014.01.22. 20:27:07

A helyzethez több tényező vezetett. Egyrészt az LMP bebizonyította, h nem lehet más a politika (ez mondjuk csak 1 újszülöttnek volt új, persze azért én is rájuk szavaztam). Másrészt bizonyos választók túl finnyásak: "Jaj ha Milla pártosodik (máshogy ugye el se lehet indulni a választásokon), én már nem is támogatom őket." Persze elvben 1 nem pártszervezet is hatalomra juthatna, csak ahhoz szó szerint meg kéne dönteni a kormányt, amihez még 2006-osnál is nagyobb balhé kéne, de hát az (meg a legkisebb balhézás is) derogáló azoknak, akik még a szavazáshoz is túl finnyásak.
Ja igen, és az nagy összefogás szükség sem feltétlen lett volna, ha az LMP anno hajlandó 1 picit is tenni a 2/3 ellen.

rudenz ulrich 2014.01.22. 20:35:06

@Indazs: rendíthetetlenül hiszel az összeesküvés-elméletedben. A vádakat bizonyítani illene, ezt azonban nem teszed meg Te sem, és négy év alatt nem tette meg mást sem. Persze, aki nem rosszhiszemű, az a szemedben naiv. Hm.
Abban meg tévedsz, hogy az LMP senkivel nem akart közösködni: 2012 nyarán tárgyalások kezdődtek a 4K-val, a Millával meg a Szolidaritással, de az utóbbi kettő végül Bajnait választotta.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2014.01.22. 20:37:13

Primitív módon csak jobb és bal oldalban tud gondolkodni a magyar. Ezek pedig felváltva bizonyítják alkalmatlanságukat.
Az LMP nem csalt, nem lopott, nem hazudott mint az eddigi kormányzó pártok.
Mi a bajotok a zöld párttal? Ha érdekelt vagy a simliben, sumákolásban, lopásban persze hogy a régiekre szavazol, hiszen megvettek kilóra. Minden pártban vannak belső problémák - LMP-ben is - ezeket meg kell oldani.
Szavazz ha akarsz a simlis, tolvaj, álszent, fidesz-komcsi bandára. De 1 év múlva vered a fejed a falba.

Hajrá zöldek, hajrá LMP!

rudenz ulrich 2014.01.22. 20:42:39

@MolnarErik: Áruld már el, mit tehetett volna a 2/3 ellen többet annál, mint hogy elindult a választásokon és erejéhez mérten kampányolt? Vagy utána csinált volna forradalmat?

Juhász Péter (LMP) 2014.01.22. 21:25:44

Az írás nem rossz, a kommentek viccesek.

Sexual Harassment Panda 2014.01.22. 21:26:53

@Juhász Péter (LMP): Na, kedves Péter!
Ön mint LMP-s, mit gondol a fidesz-jobbikról?:)

rockjano 2014.01.22. 21:29:43

Az LMP akkor lesz bent ha a Fidesznek ez érdekében fog állni. Maguktól nem jutnak be ez kétségtelen…

Pontosan ugyan olyan párt ők mint az összes többi. Csak azért nem loptak mert még nem volt rá lehetőségük.

Nincs megújhodás nincsenek új emberek ha vannak azok is pont olyanok lesznek mint a többi… nincs korszakváltás, a fiatalok pont olyan rohadtak mint az idősebbek…

A kisebb rosszat kell választani jó nincs és nem is lesz.

Ezt a rohadt rezsimet le kell váltani mégpedig azokkal akik vannak.
A nyavajgás meg érdektelen…

2014.01.22. 21:50:10

Ezennel kiszálltam a blog támogatói közül. Ilyen ocsmány, elfogult stílusra nem vagyok vevő.

Posztkommunista???? Ember, magadnál vagy? Egyrészt mindenki posztkommunista, mert a kommunizmus _után_ vagyunk, viszont vannak köztünk neo- és valódi kommunisták is. Előbbi a Fidesz, utóbbi a Munkáspárt.

Juhász Péter (LMP) 2014.01.22. 21:54:14

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Én azt látom hogy az emberek annyira ki vannak ábrándulva mindenből, annyira szkeptikusak már mindennel szemben, hogy ha csak azt mondom bárhol, hogy "üdvözlöm, én az LMP jelöltje vagyok", akkor 10-ből 9-en azt hozzák fel, hogy "biztos a pénz miatt", vagy "te is lopni fogsz?", meg "mire költöd az egymilliót?". Egyszerűen az emberek bezárkóznak, próbálják kibekkelni, azt hiszik, hogy ha kikapcsolják a tévét, nem nézik a híreket, akkor majd nem lesz rájuk hatással a mexorító csomag. És jönnek az összeesküvés elméletek. Az azért szerintem eléggé nagy duplacsavar lenne, ha a Fidesz fenntartana egy pártot azért, hogy nap mint nap a szemére vesse, hogy lop, csal, eltussol, stb. Ez ilyen jobbik lelkiismeret lenne, vagy mi? Ilyen ötletekkel nehéz bármit kezdeni. Ami még vicces, az az, mikor azt kapjuk meg, hogy "ott ültetek négy évig, miért nem csináltatok semmit?" Mit kellett volna tenni? Öngyilkos merényletet végrehajtani? Ha performansz volt, akkor az a baj, hogy "ez felesleges színészkedés". Ha korrekt parlamenti felszólalás akkor az a baj, hogy "ez így langyos". AZ LMP sok választó szemében az a kedves maci, akit agyonverhet esténként a napközben elszenvedett sérelmekért cserébe: "Maci, nem védtél meg!" Az LMP nem fog tudni az emberek HELYETT kormányt dönteni, legfeljebb velük, de ha rögtön az elején lemondanak rólunk a választók, mert "itt túl sok a zöld", akkor azért hadd ne mi legyünk a hibásak, akiknek van egy konkrét elképzelésünk, hogy hogy szeretnénk élni az életünket, és hogy szeretnénk emlékezni 32 év múlva erre a választásra. Szerintem senki sem úgy akar emlékezni 2014 április 6-ra mint a napra, mikor pofánköptem magamat, és ruhaszárító csipesszel az orromon leszavaztam a kisebbik rosszra. Van egy korrekt alternatíva, szerintem ránk kell szavazni. NEM LÉTEZIK az ideális párt, nincs olyan, hogy 90-60-90-es mellbőségű, jó humorú, szocálisan érzékeny, agysebész professzorlányok gyülekezete. Az az álom. A valóságból kell választani.

N48 2014.01.22. 22:11:53

Ja, persze, én aztán nem vagyok birka, de csak akkor szavazok egy pártra, ha legalább 20%-on áll!

N48 2014.01.22. 22:17:45

Különben is, ha valaki pártot alapít, és még be is jut a parlamentbe, azt biztos az mszp/fidesz/amerikaiak/zsidók/oroszok pénzelik/nyomják stb, különben hogy máshogy jutnának be a parlamentbe, ha az nekem se sikerül, pedig én aztán igazán nagyon tökös vagyok!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.22. 22:24:13

Ez az írás, de legfőképp a stílusa méltatlan a KARD bloghoz.

Az első bekezdés után komolyan elgondolkoztam azon, hogy mit keresek itt.

.

Azért szeretem a KARD-ot, mert itt valós jobboldali konzervatív értékrendet találok, és azon értékrenden, az azt valló emberek látószögén keresztül is megjelennek az engem érdeklő közéleti kérdések.

Hülye jobboldali blognak ott a Mandiner, még hülyébbnek a Jobbegyenes.

N48 2014.01.22. 22:25:38

@Juhász Péter (LMP):
"NEM LÉTEZIK az ideális párt"
Dehogynem, az vagyok én!
Csak sajnos engem nem támogat az mszpfideszamerikaizsidók, szóval én inkább nem is indulok. A politika jövője úgyse a parlament, hanem a kommentelgetés a fórumokban!
:D

Mizantrop 2014.01.22. 22:26:45

@Juhász Péter (LMP): Teljesen korrekt. Az LMP elveihez, filozófiájához jelenleg (és kb. még 30 évig, hála néked, rendszerváltó maffiagarnitúra!) sajnos hibádzik egy arra vevő - legalább az őszinteséget, a másfelé indulást megkísérlő - ország. Itt ez van, a "Ha én/mi teszem/tesszük, kurvára rendben van, ha ő/ők, rohadjon/rohadjanak meg"-ország. Önfelmentés, bűnbakkeresés, Horthy-kultusz, idegenrendészet, Mesterkélt Attila. Ha meg is lesz megint a 380 ezer szavazat, nem tudom, a jelenlegi rendszerben mire lesz elég.

czjanos 2014.01.22. 22:30:28

Az LMP-t Schiffer bukásba viszi. Schiffer harcoljon magában, mint utolsó mohikán, aki mögül az indiánok szép lassan kifarolnak. Akik elmentek a PM-be, majd, Ertsey, Vágó, most Osztolykán, ki maradt még Schifferen kívül?

czjanos 2014.01.22. 22:31:49

@N48: Ha napelemes pályázaton nyer pénzt, ami ellen a pártja harcol.

rudenz ulrich 2014.01.22. 22:54:32

@MolnarErik:
Bauer Tamás linkelt 2010-es cikke komolytalan: ha, mint igényelte, az lmp visszaléptette volna a jelöltjeit a második forduló előtt, az sem akadályozta volna meg a fidesz 2/3-át, és ezt már az első forduló után is lehetett látni, nem utólagos bölcsesség. És igen: a 2/3-ért az előtte kormányzól viselik a politikai felelősséget, nem az a párt, amely mind a két nagy párt ellenzékeként indult a választásokon.

rudenz ulrich 2014.01.22. 22:57:43

@czjanos:
a 106 jelöltjük, köztük Hadházy, Nagy Bandó. Egyébként, az Index szerint Osztolykán "Marad ugyanakkor a pártban, ahol továbbra is szeretné az oktatás ügyet vinni."

czjanos 2014.01.22. 23:04:33

@rudenz ulrich: Találkozzunk itt, ápr. 6-án, este 10-11 óra tájban!

czjanos 2014.01.22. 23:09:42

Az LMP kétlelkű párt: szidja a kormányt, mint kocsis a lovát, de nem támogatja a kormányt leváltani akarók szövetségét. Vagyis, a kormány maradását akarja. Egy foci-példával éljek. a Fradi és az MTK játékosai mindig gyűlölték egymást. A válogatottban mégsem egymást akarták égetni, hanem az ellenfelet akarták közösen legyőzni. Régebben ez sokszor sikerült is. Ma a pályán sem és a politikában sem működik. Ez az átka a végletes megosztásnak ( a haza nem lehet ellenzékben).

Brix 2014.01.22. 23:20:47

" Ez a választás az LMP utolsó esélye erre. Egyébként jön a jól megérdemelt süllyesztő" Ja, azzal tényleg "jól" fognak járni a magyar állampolgárok, ha nem marad más alternatíva, csak a fidesz és a baloldali tömb... Az új választási rendszert úgy alakították ki, hogy ellehetetlenítse a kisebb pártokat és kétpárti rendszert hozzon létre. A választói akarat keményen torzul , lesz 94 listás hely, a többi egyéni, ami még inkább felerősíti a legerősebb párt parlamenti súlyát.
Szükség lenne az LMP-re , 2014 után is , hogy azoknak az embereknek is legyen alternatíva, akik nem kérnek az eddig leszerepelt pártokból

2014.01.22. 23:26:29

Kétféle esélyről lehet szó, vagy marad a jelen rendszer, fidesszel, mszp-vel, dk-val, lmp-vel, stbvel együtt, illetve a másik esély, hogy valami csoda folytán a honpolgárok öntudatra ébrednek és a saját kezükbe veszik a sorsukat. Az előbbi esély a valószerűbb és tökmindegy hogy lmpvel vagy az nélkül.

rudenz ulrich 2014.01.22. 23:27:04

@czjanos:
a kormányt leváltani akarók alkalmatlanok erre a feladatra (ezt is megbeszélhetjük ápr. 6-án este), ezért nincs is rajtuk semmi támogatnivaló. Majd rájönnek a baloldal, meg a baloldaliak. hogy nem ússzák meg anélkül, hogy egy új, hiteles politikai erőt izzadjanak ki magából. Áldozat és megűjulás nélkül nincs győzelem. Kár kogy ennek belátására nem volt elég négy év, a következő négy talán, remélhetőleg elég lesz.

2014.01.22. 23:28:27

Brutális, mesterségesen gerjesztett társadalmi polarizáció folyik, ebben az lmp is csak egy tégla, a franc se akarja hogy esélyes legyen.

kisQtya 2014.01.22. 23:37:00

@Most leszavazhatod Orbánt a kétharmadot, lépjél...:
Hüm.... Én pl. eddig mindig a Fideszre szavaztam, de most az LMP-re fogok.

pareidolia 2014.01.23. 07:38:13

@Juhász Péter (LMP): Egyetértek.

Egyébként szerintem a kilépett LMP-sek "tették tönkre" a helyzetet. Nem beszélve a többi E-PM-es komponensekről. Ha ezek mind távol maradnak az MSZP-től és a Fidesztől, akkor most meglenne a 20%, de lehet, a 30 is.

Lehet, hogy a fotelből vagyok csak ilyen okos, de nem fogom föl, hogy minimális közéleti ismeretekkel és józan ésszel ki a fene gondolhatta azt, hogy nem fog esni a népszerűség, mihelyst az MSZP-hez dörgölődnek. Az lett, amit látni lehetett az elején is: ahogy elkezdik összeszűrni a levet a régi vörösökkel, úgy lesznek be is darálva általuk.

A másik nagy tipp, ami nem jött be, az Bajnai. A közhangulatból kiolvasott "azért a Bajnai még jó volt" hullámra ráülés végül nem jött be. Na de mi miatt? Megint csak az MSZP-vel való udvarlás miatt.

Szerintem a biztos választókon kívülieknek a mentális képlete nagyon egyszerű:

1. Gyűlölöm a hazug, neolib, komcsi MSZP-seket.
2. Gyűlölöm a szintén hazug, populista, komcsi Fideszt.
3. Gyűlölöm mindet.
4. Gyűlölöm mindet.
5. Ó, ez a 4K, Milla, Szolidaritás legalább nem a régi arcokból áll, noha gyengék és azt sem tudják, mit akarnak.
6. De a többit gyűlölöm.
7. Választom az újakat.

Ennyi. Ki hisz már programoknak? Ki hisz már bárminek is?

pareidolia 2014.01.23. 07:47:22

@pareidolia: Az Együtt-PM-nek az lesz a történelmi bűne, hogy sok évre eljátszotta az új és irányváltó lehetőséget, a változást és váltást akarók utolsó fáradt reményét és bizalmát. Most már senkinek nem fognak hinni, aki váltást akar. Vagy aki azt mondja magáról, hogy ő más. Ez kapitális baki és átverés, amire nincs és nem is lesz bocsánat. Mert ki az az ostoba, aki nem látja, hogy az összes E14-es és hasonló rendezvényre eljáró, az energiáját, reményét, akarását, idejét odaadó polgár, aki végre lát valami reményteli újat, nem fog véglegesen elkeseredni, hogy az egész sz*rt sem ért, kidobott pénz-idő-energia-stb. lett a végére, mert beolvadt az egész Gyurcsány alá? Én tuti zabos lennék, ha kint lettem volna 2-3 tüntetésen és rendezvényen, majd ezt látnám, ami most van. Azt érezném, hogy elcsesztem 2-3 hétvégémet a semmiért. A bosszú pedig egyértelmű: pont annyira nem fogok a baloldali összefogásra szavazni, mint a fideszre.

Juhász Péter (LMP) 2014.01.23. 09:14:34

@czjanos: A kormányt leváltani akaró összefogásból pár név: Lendvai, Puch, Boldvai, Gyurcsány, SZanyi, Kiss... ezekre egy körkötő üzemet nem bíznék, nem hogy az ország sorsát. Hadd ne válasszam már őket csak azért, mert ők nem az Orbán és a Kövér. Tök ugyanaz a garnitúra, egyszer sem kellett piaci jellegű versenyben céget vinniük, véges büdzséből gazdálkodniuk, normális üzleti viszonyban külföldiekkel egyezkedniük, práhuzamosan családot fenntartani és kenyeret keresni. Ezen tapasztalatok hiányában képtelenség, hogy bármit tudnának egy olyan típusú gazdaság kortárs felemelkedéséről, amilyen a magyar. Lehet, hogy az LMP kívülről zöld széplelkek táborának tűnik, de valójában bőven van közte vállalkozó, kutató, világot látott ember, akik mindemellett szeretnének egészségesen élni és étkezni, lehetőleg helyben előállított élelmiszerekből.

Juhász Péter (LMP) 2014.01.23. 09:21:30

@pareidolia: Igen, a Bajnai az nagy csalódás, még LMP-s szemmel is.

pareidolia 2014.01.23. 10:00:41

@Juhász Péter (LMP): Úgy-úgy! A zöld széplélekkel az a baj, hogy "zöld" szó egy zsigeri, ostoba reflexet vált ki a többségből, aki hallja. 100-ból 85 nem tudja, hogy mi a fenét is jelent ez.

pareidolia 2014.01.23. 10:07:58

@Juhász Péter (LMP): Bajnai egy pech volt. A túloldalt ott van Orbán, Gyurcsány, Mesterházy (aki utóbbit azért évek óta építi az MSZP öregkara a háttérből). Nyilván kellett egy olyan arc, akit ki lehet tenni az előzőek mellé a plakátokra, az interjúkra. Csak hát kár, hogy van kötődése a régiekhez. Nem jött be. Ezt viszont végképp súlyosbította az, hogy a kötődésnek közvetlen bizonyítéka lett az összefogás. Tehát ez önmagát magyarázza. Aztán a médiában hiába van a sok magyarázat, hogy csak a leváltás a lényeg: de hát most 4 évre mszp-ssel lesz tele minden pozíció. Tehát mit nyerünk? Semmit. Az összes munkátok nagy része most ment a levesbe. Ez a baj.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2014.01.23. 16:03:38

@rudenz ulrich: Itt tart (lásd poszt) most az LMP az arisztokratikus elkülönülésével: Jaj meg se próbáljuk, úgyse tehetünk ellene semmit.
A 2/3-ról meg azok tehetnek, akik nyomatták ezt a nincs itt semmi félnivaló, a Fidesz demokratikus párt dumát.

SPYD3RM4N 2014.02.04. 14:23:13

"Az egyetlen látható politikai entitás ebben a szegmensben a Schiffer féle LMP. Jelen formájában ez az alakulat is azonban gyenge, erőtlen, politikusai jellegtelenek és karakter nélküliek, ráadásul a pártot átszövi valami elmaradott és homályos zöld romantika is."

Azért tegyük azt hozzá, hogy az LMP - illetve bármilyen normális politikai formáció - sikerességét elsősorban a kereslet határozza meg. Ha egy országban élő lakosság olyan elbaszott, mint amilyen a jelenlegi magyar lakosság (nemzetről, népről itt nem lehet beszélni, csak lakosságról), akkor nem lesz igény a normalitásra úgy általában, ezen belül pedig a normális politika iránt sem. A magyarországi lakosság jelen pillanatban abnormális állapotban van. Köszönhetjük elsősorban az MSZP-SZDSZ kettősnek, másodsorban a Fidesz-Jobbik duónak.

SPYD3RM4N 2014.02.04. 17:47:14

@nevetőharmadik: "De mi a hatalomhoz jutási stratégiájuk? Az, hogy várnak, hogy majd csak szavaznak rájuk, akik egyik eddigit sem akarják? Hát ez nem stratégia, ez csak csodavárás. Impotencia kimaxolva. Szentségtörésnek tűnhet, de azt mondom, hogy igen alaposan elemezhetnék a Jobbikot, hogy hogyan kell láthatónak lenni és embereket elérni."

Aha, mert a Jobbik akkorát nőtt 2010-hez képest, ugye?
Nem vágod. Nem a pártok (LMP, Jobbik, + a kicsi ismeretlenek) a bénák a szavazóbázisuk növelésében. Hanem az van, hogy senki nem tud szavazóbázist növelni, mert az emberek nem foglalkoznak közügyekkel. Hiába hozol nyilvánosságra naponta korrupciós ügyeket - a magyar embereket nem érdekli. Nulla százalékot csökken a Fidesz támogatottsága egy Paks vagy ÁFA-ügy következtében. Hiába tartasz tüntetéseket minden nap az ilyen ügyekkel kapcsolatban - a magyar embereket nem érdekli. Hiába próbálsz botrányt kreálni a valóban botrányos ügyekből - nem fog sikerülni, mert a magyar emberek leszarják, hogy mi történik körülöttük. Ilyen feltételek között egész pontosan mit vársz? A magyar embereket semmi nem érdekli. Nem alakítói a dogloknak. Megtörténnek velük a dolgok, ennyi.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2014.02.04. 22:09:22

ha a fidesz-szoci hazug, sunyi , simlis bandát választod jó okod lehet rá, biztosan érdekelt vagy.
A környezet, a kétharmad diktatúrája miatt szűk maradt a mozgásterük, de van gerincük és övék a jövő.

A fejekben kellene már rendszert váltani!

hajrá zöldek, hajrá LMP!!
süti beállítások módosítása