A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Ez már vagy abszurd, vagy én vagyok túl normális

2014.11.08. 16:00 outisz

Vida Ildikó levelét megírta, könnyeivel is átitatta, rányalta a bélyeget, és nagyot sóhajtva bedobta a postaládába... 

...a többi már történelem. 

Valószínűleg jöttek a kis levélfaló manók, akik ellen a Fidesz kormányzata még nem tudta felvenni a harcot. Bár a nemzet, vagyis a kormányzat távoli tervei között szerepel, hogy nyílvántartásba veszik a levélmanókat, és a rendőrség, a posta, a TEK, a KLIK, a NAV, a közgép és a felcsúti focicsapat támogatásával kisöprik őket az országból. Valószínűleg a nyugati határ felé, bizonyára onnan szivárogtak be...

Na ez nekem már abszurd.

monthy-01.jpg

Drága testvéreim, ott a magyar Manu-hegy neogótikus magaslatában (parlament) ülve, ennyire, de ennyire ne nézzetek már hülyének. Nem lehet hogy Vida egyenesen egy képeslapot adott fel? "Üdvözletem küldöm Budapestről, jó az idő, szép a Duna, kitiltottak az usából, puszi, Ildi." Vagy ha volt egy kis stílusa a hölgynek, akkor olyan kinyitva zenélős üdvözlőlapot adott fel. Biztos kérdezte a postán, - és nincs olyan, ami az amerikás himnuszt játssza? Nincs? És a Beatricétől, az aki hazudik az csal, megvan? 

Néhány kérdés azért felmerült bennem, aki tudja a választ, segítsen rajtam.

Miért gondolja azt a kormány, hogy ezt bárki is elhiszi? Pont ebben az országban, ahol Orbán mindenre rátette a kezét, az egész kormányzati meg államigazgatási rendszer úgy van beosztva alá, hogy ha valaki rosszkor tüsszent, már megy az infó felfelé, aztán meg lefelé, hogy egészségünkre, de még egy ilyen ne legyen? Á, az pedig, hogy hetekig ettől zengett a sajtó, nem számít. Nyugati szél nem hoz jót. Amúgy nyilvánvaló, hogy ha Viktor felemeli a telefonját, csak annyit mond, hogy halló... és már kapja is a neveket. Tényleg ennyire hülyék vagyunk, hogyha fentről azt mondják egy nagy fekete kockára, hogy az kis piros gömböc, elhisszük? Ki fog derülni.

Miért gondolja azt a kormány, hogy nincs miért vizsgálódnia? Ja, mert Ildikó azt mondta, nem igaz, sőt, nehogy szó érje a ház elejét, gyorsan ki is vizsgálja magát, magával. Gratulálok. Csak nehogy találjon valamit, és könnyes szemmel tartson majd sajtótájékoztatót, hogy bizony nyakig sáros, csak ő ezt nem tudta. És én még azt hittem, hogy az abszurd csúcsa a Monty Python... (Pedig milyen jó jelent lenne ebből is. Ül Orbán Viktor, kérdezi Vidától: Maga korrupt? Mire Vida - Mi ez itt kérem, nem számítottam a spanyol inkvizícióra...)

Hova tűnt a Fidesz magabiztossága? Jön itt egy kis senki amerikánus, azt mondja hogy nem jöhetsz be, meg ilyenek... (Hé, csak nem ugyanannyival akartátok megvesztegetni az amerikaiakat, mint az oroszokat??? Pff..... Na ne már, eltelt már vagy 30 év, mióta Kijevben Levis farmer volt a kemény(re vasalt) valuta, figyeljetek má' oda.) Külön tetszett, hogy akkor lesz békemenet, vagy nem lesz békemenet. Inog a rendszer, ha már Bayer Zsoltinak is önálló gondolatai vannak... Látjátok, kár volt erőltetni azt a III/II ügynököt (is). Lehet hogy kezdenek visszaütni a botrányok? Lehet hogy az azeri baltástól a föld-mutyin, trafik-mutyin, szerencsejáték-mutyin át a másolós Schmidtig egyre többen untak bele a fagyiba? Merthogy nyalni csak úgy lehet, ha élvezzük az ízeket, ugyebár, régi igazság, de igazság. 

Mekkorát fog bukni a Fidesz? - Ha fog egyáltalán, mert én már semmiben sem vagyok biztos. A rutin megoldás a következő lenne: Orbán kijelenti, hogy nem történt semmi, Amerikában mindenki hülye, bizonyítékaik nincsenek, a Coca Cola kábítószer, a patkányok már olyan mértékben elszaporodtak, hogy a felhőkarcolók létét veszélyeztetik,  és... REZSICSÖKKENTÉS! - Az emberek meg szépen hazamennek. Messze vannak a választások, egy kisebb népszerűségi fiaskó most belefér, csak nem szabad róla beszélni és... REZSICSÖKKENTÉS! Talán egy-két senki arcot előrángatunk az odúból, akiknek hátha van mszp-s múltjuk is, kapnak két pofont és... REZSICSÖKKENTÉS!

Nem kergetek ábrándokat, a ma esti, és a holnapi tüntetéstől nem várom azt, hogy kitörjön a forradalom. Azt viszont igen, hogy minél többen menjenek el, és kiáltsanak hangosan:

Viktor, nem vagyunk hülyék!  

 

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

180 komment · 3 trackback

Címkék: abszurd NER outisz NAV-botrány Vida Ildikó

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr416877647

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem tudunk annyit adózni, mint amennyit loptok! 2014.11.09. 09:53:47

Tiltakozunk az internetadó ellen, mert;  Nem tudunk annyit adózni, mint amennyit loptok! Továbbá bűnözőknek sem adózunk!  forrás: Internetadó Best Of2 képek

Trackback: Kötelező-e a postaláda? 2014.11.09. 09:46:32

  Biztosan sokan emlékeznek olyan jogi furcsaságokra, anomáliákra és régen elavult, akár több száz éves, de még is hatályban maradt törvényekre, mint az első gépkocsik megjelenésekor, az az előtt kötelezően alkalmazandó piros zászlóval futó ember. Vag...

Trackback: Vida Ildikó könyvet írt a tisztességes adózásról 2014.11.09. 09:45:34

Vida Ildikó: A tisztességes adózás feltételei című könyve első kiadása az amerikai egyesült államokban jelenik meg magyar nyelven.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.11.09. 14:07:27

@István Tamasi:

"Egy olyan kiemelt intézmény, mint az adóhivatal, vezetője sima postai levélben kommunikál a felettes miniszterével?? hehehehe"

Van, aki ezt elhiszi?

bölcsbagoly 2014.11.09. 14:10:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: no no, ha tényleg hivatalos kell legyen az értesítés, akkor ez annak a módja, ugyanis követhető nyoma marad!

Bona Fides 2014.11.09. 14:18:19

@dr kotász: Gondolom, az változna, hogy tökös vámos pasasokat tennének a felsővezetői székekbe.
Mert azt nyilván nem gondolta komolyan senki, hogy a szebb napokat látott fegyveres/egyenruhás finyúk majd eltűrik, hogy hosszúhajú asszonyságok irányítsák azt a szervezetet, amelyiknek milliárdos elkövetési értékű gazdasági bűncselekményeket elkövető emberek ellen kell eljárniuk.

Vicc, hogy ezt a ferőzött területet íróasztal mellett bepókhálósodott szeméremtestű nénikre bízta Viktor. Nyilván nem véletlenül.

A tűsarok alá taposott vámos finyúk meg elkezdték szivárogtatni a büdit és felemészteni ezt a gigantikus szarhalmot, amit adó és vámhavatalnak hívnak.

Akár volt korrupcilovetta, akár nem, a NAV egy aktatologató töketlen asszonycsapat, nulla hatékonysággal.

Bona Fides 2014.11.09. 14:26:30

@nu pagagyí: Már nem kell ALAPOS gyanú, a gyanú is elég.

dr. mesterséges színezék 2014.11.09. 14:31:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hogyne volna! A korpásodás legsúlyosabb fázisában az egészséges szkepszis teljesen leépül.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.09. 14:35:20

@bölcsbagoly:

Sima postai levélnek nincs követhető nyoma.

A Posta csak az ajánlott és a tértivevénnyel feladott levelek útját követi, ez esetben kap a levél saját ragszámot, ami alapján nyilvántartják az útját.

Ajánlott levélnél a feladó a feladásról kap elismervényt, és ha a címzett azt állítja, hogy nem kapta meg a levelet, a feladó ezt bemutatva kérheti, hogy a Posta ellenőrizze, kinek a kezébe került, vagy a kézbesítés melyik szakaszában tűnt el a levél.

Tértivevényes levélnél a feladó a feladáskor is kap elismervényt ÉS azt a kartonlapot is megkapja, amit a levélhez ragasztanak, a címzettel aláíratnak, majd a címzett aláírásával visszajuttatnak neki.

Szóval ha a Vida azt állítja, hogy levelezett valakivel, nem ártana az ajánlott levél feladását bizonyító feladóvevényt, vagy a kézbesítés tényét egyértelműen bizonyító, a címzett aláírását tartalmazó tértivevényt bemutatni :)

bölcsbagoly 2014.11.09. 14:39:13

@polyvinyl: nyilván, hogy egy hivatal nem sima leveleket küldözget bárkinek, hanem annak nyoma kell legyen.
Mivel Vidáról az amerikaiak és az ellenzék azt allitanak amit akarnak, ő miért ne állithatna akármit is? Felelősségre vonnia pedig csak felettes szerveinek lehet. DE ki kötelezheti őket ara, hogy Jóbarát Bandi és klónjai kedvében járjanak?

Bona Fides 2014.11.09. 14:41:26

@conchita wurst: Egy ellenőrzési szakkoordinátornak nagyon sok mindenre van rálátása, hiszen az a dolga, hogy ellenőrzési FOLYAMATOKAT, láncolatokat hangol össze (nem pedig benne csücsül egy darab ellenőrzésben, amiből nem lát ki).
Nem kell ahhoz jogásznak lenni, hogy lásd, elindul az UHT tej a szlovák gyárból és mire 200 km-rel odébb berakodják ugyanarról a kamionról a multi raktárába, addig nyolcszor cserél gazdát, de egyik gazdája sem lelhető fel és ketten is kiutaltatták azt az áfát, amit senki sem fizetett be.

Nem fér a fejedbe, hogy a multi miért nem közvetlenül a gyártól rendelte meg azt a tejet, amit egyébként az ő logóját tartalmazó dobozba csomagoltak éppen. Az sem fér a fejedbe, hogy a logós tej első felvásárlója honnan a faszból tudta azt, hogy a sorban a 8. éppen annak a multinak fogja eladni a tejet, akinek a logóját a csomagolásra tették a gyárban......

Ehhez nem kell jogásznak lenni, elég, ha csak sinán nem vagy hülye.

Bona Fides 2014.11.09. 14:47:28

Minden olyan értesítési kötelezettségemnek, aminek jogi (ez esetben pl. munkajogi) következményei lehetnek, tértivevényes levéllel tennék eleget, hiszen csak ezzel tudnék hitelt érdemlően bizonyítani.

Természetesen a postára adott levélben utalnék arra, hogy "amint azt már ekkor és ekkor telefonon, vagy e-mailben is tudomásodra hoztam, kitiltottak....".

Bona Fides 2014.11.09. 14:52:09

@polyvinyl: Egy gazdasági miniszter naponta kb. ötször hivja fel a NAV elnökét, de elfelejtette megkérdezni tőle, hogy tényleg kitiltották-e, meg azt is, hogy milyen formában küldte el a levelet.
:)))))

Bona Fides 2014.11.09. 14:54:44

@polyvinyl: Egyébként nálunk pl. 2000 forintért elintézi a postás, hogy ne menjen vissza a tértivevény, ilyenkor csak a feladási bizonylat igazolja, hogy feladtam, de azt nem, hogy a címzett átvette.

dr. mesterséges színezék 2014.11.09. 14:59:24

@Bona Fides: Kizigazgatóéknál szóban(!) gyakorta előfordul olyan direktíva, hogy a postai költségek csökkentése miatt ami mehet, menjen simán - persze párhuzamosan létezik az írásos direktíva, hogy minden legyen követhető, ahogy az dukál. Prímán lehet ezzel a duplagondollal gyakornokot és előadót szopatni: kitűnő ürügyet lehet belőle kovácsolni a kategórián belüli alsó besorolásra.

De ez nem a vidákok karmája.

bölcsbagoly 2014.11.09. 15:01:19

@Bona Fides: elmélertben ez a tejes példa nagyon szépen hangzik, csak a gyakorlat nem felel meg neki! Semmilyen NAV ellenőr nem tudhatja, hogy honnan, mikor, mi indul útnak. Nincs vám, határellenőrzés, szabad a személy és árúforgalom a Schengen övezeten belül. Minden ilyen bünügyet csak rajtakapással és visszagöngyölitéssel lehet feltéárni. nem véletlen, hogy még az EU miniállamaiban (Luxemburg+Lichtenstein) is létezik! Az ÁFA-rész átlaga au ERU-ban 16%, vagyis átlagban 16%-kal kevesebb áfát fizetnek be a kelleténél (ergo, ennyivel többet kérnek vissza jogtalanul). Ez egy óriási össze ha az EU áruforgalmát nézzük. Mégsem tudnak ellen semmit sem tenni, a illetve amit tehetnének, azt homályos okokból kifolyólag az EU bürokrácia nem óhajtja meglépni (pl. a forditott áfa kiterjesztését). A NAV-ra mutogatni (mikor Mo ez a rés 2012-ben 25% volt s azóta pl. az online pénztárgépeknek és az ellenőrzéseknek köszönhetően jelentősen csökkent) meglehetősen nagy pofátlanság az USA kormány részéről és hazaárulás az ellenzék részéről. Ugyanis ok nélkül, politikai célokat követve ártani a saját hazánknak = az árulással.

conchita wurst 2014.11.09. 15:31:00

@István Tamasi: lótojt, csak egy barom veszi be hogy az USA-t érdekli a korrupció

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.09. 15:45:02

@Bona Fides:

"Egyébként nálunk pl. 2000 forintért elintézi a postás, hogy ne menjen vissza a tértivevény, ilyenkor csak a feladási bizonylat igazolja, hogy feladtam, de azt nem, hogy a címzett átvette."

És ennek mi értelme?

A feladási bizonylaton rajta van, hogy a feladó tértivel adta fel. Ha nem kapja vissza a tértivevényt, reklamál, és a korrupt postásnak annyi.

bigmax 2014.11.09. 15:45:26

A cidesz hű PBK megfejtette a simicska cselédlány eltűnt levélnek esetét :
a gépesített postást a balilb felbérelt harci kutyái üldözőbe vették és a postás lehajtott a világszéléről.Köszönjük a megfejtést !
Bár egy iktatott hivatalos levélnek nyoma kell legyen akkor is ha a hősi halát halt postás neve örökre tikoksítva marad....Na persze a barom cideszesek mindent benyalnak amit eléjük raknak.LOL

bigmax 2014.11.09. 15:51:14

ver. 2.0 :
Emailben nem merte értesíteni a munkaadóját ,mert félt ,hogy az amcsik elolvassák ......LOL

2014.11.09. 16:18:59

Szerintem azért nem mondatják le a vidrát, mert egyszerűen nincs több ember a fideszben, aki el tud számolni tízig.

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.11.09. 16:47:11

@Blogger Géza: szép kísérlet :) de nem.

A gond mindig az, ha politikusokat hazugságon kapnak. Nixon se közvetlenül a Watergate-betörésbe bukott bele, hanem hogy mindenféle hazugságokat mondott róla utólag és rajtakapták.

Itt pedig most vagy a miniszter vagy a NAV-elnök hazudik arról, hogy megmondta-e Vida Vargának, hogy. Egyik jobb alternatíva, mint a másik.

Gyurcsány kiírta magára, hogy hazudott, ez a triviális bukás. Ez a mostani épp csak egy lépéssel összetettebb, de azért elég nehéz kommunikációs melléduma mögé rejteni.

von Putri 2014.11.09. 17:04:33

Na ez megint egy olyan poszt, ami egy szellentésből akar hatalmas nagy vihart csinálni

Simon L. László mondott valamit hirtelenjében a riporter által nekiszegezett kérdésre a postára adott levélről, aztán ezt kéne most a lehető legnagyobbra felfújni. Ahogy már megírták előttem, Simon nem tagja a kormánynak, kulturális vonalon sertepertél, úgyhogy gőze nem lehet arról, mi történt valójában

Hogy kiket és miért tiltottak ki, azt meg egyedül USA tisztviselők tudnák megmondani, de nekik jobban jön a lebegtetés, mivel ebből nagyobb politikai tőkét tudnak kovácsolni. Nehéz elhinni, hogy ténylegesen a korrupcióval lenne bajuk, mivel akkor már évekkel ezelőtt (mondjuk Gyurcsány idejében) léphettek volna. Persze őrá is nyomást gyakoroltak a lobbiérdekeik érvényesítése céljából - maga mondta - csak más eszközökkel

Ebben a helyzetben egy értelmes módja és célja lehet a tüntetésnek: alapos kivizsgálást követelni, de ennek az első lépése, hogy az USA tegye nyilvánvalóvá - ha vannak - a korrupcióra utaló konkrétumokat. Máskülönben csak kamu az egész, feltupírozva az itt posztolgatók dús fantáziájával, aztán lelakkozva jó nagy adag fideszgyűlölettel

♔batyu♔ 2014.11.09. 17:08:54

"A magyarországi korrupciós botrányt azért robbantotta ki a globális háttérhatalom, mert a Zsidó Világkongresszus vezére bukta a sukorói megamutyit"

nemzeti.net/l.php?u=2573273

♔batyu♔ 2014.11.09. 17:14:11

@timargabor: Gyurcsány nem azért bukott meg mert hazudott. Valójában ő nem is bukott meg, nem pld. tüntetések hatására mondott le, hanem lemondatták.

Ebből a Vidából megpróbál a CIA egy afféle majdant konstruálni. Nem fog menni, mert aki elindulna a baliberális politikusokat még kevésbé kívánja.

von Putri 2014.11.09. 17:14:38

@timargabor:
"Gyurcsány kiírta magára, hogy hazudott, ez a triviális bukás. Ez a mostani épp csak egy lépéssel összetettebb, "

Ez így eléggé nevetséges. Minden politikus hazudik, ha nem hazudik akkor vagy nem politikus, vagy csak nyelvbotlásból mondott igazat. Szóval 100 politikusból 99 mehetne nyugdíjba rögtön

Gyurcsánnyal az volt a baj, hogy a kommunikáción kívül semmit nem csinált, és ezt be is ismerte (ha valaki nem hallotta volna még, erről szólt az öszödi beszéd), és ezzel a csőd küszöbére juttatta az országot. Önmagában sz öszödi beszéd még jól is jöhetett volna ki, ha pár dolgot másként mond el (mondjuk nem nevezi kurvaországnak Magyarországot) és egy vállalható pozitív program is megjelent volna benne. De ilyenje Gyurcsánynak soha nem volt és nyilván nem is lesz most már

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.09. 17:21:51

@timargabor:

Alapvetően nem ez a gond.

Az USA saját törvényei szerint BÁRKITŐL megtagadhatják a belépést, úgy, hogy az elutasítás okát NEM KELL megmondaniuk.

Ahhoz, hogy bizonyos, itthon szem előtt lévő embereket - vagy bárkit, átlagembereket is - kitiltsanak, NEM KELL, hogy bármilyen ügyről bármilyen infó a kezükben legyen róla.

Nyugodtan hazudhatnak bármilyen ürügyet, hazudniuk se kell, ahhoz is joguk van. Azt is mondhatják, hogy "azért, mert csak".

Sőt, azt is megtehetik, hogy SEMMILYEN gyanús ügyéről nem tudnak a kitiltottnak, szimplán politikai manipulációs céllal tiltják ki, majd fűznek ködös "magyarázatot" a kitiltáshoz.

Így mennek a dolgok, ilyen törvények mellett, a demokrácia és a jogállam újkori hazájában.

Ezt a magyar ellenzéki hangadók is TUDJÁK.

Innentől a lelkük rajta, hogy primitív önérdekek miatt, a világ jelenleg leghazugabb, leggátlástalanabb államának a céljaihoz igazodva, megpróbálnak-e Majdan-kettőt csinálni a saját hazájukból.

Szerintem megpróbálnak, mert nekik, ha a hatalom megkaparintásáról van szó, semmi se drága.

♔batyu♔ 2014.11.09. 17:45:43

@polyvinyl: A kitiltás csak indok a tüntetésszervezésre.

dr. mesterséges színezék 2014.11.09. 17:56:54

@conchita wurst: "lótojt, csak egy barom veszi be hogy az USA-t érdekli a korrupció "

Megeshet, de engem érdekel, és ha a fijjukat valamiért nem zavarja alapból, azt fogadom tárt karokkal, aki akármilyen ürüggyel a figyelmükbe ajánlja.

Hogy neked korrupcióstul is szíved csücske a nyerő csapat, ahhoz gratulálok.

von Putri 2014.11.09. 18:01:56

@♔batyu♔:
Obama tanácsadói (Charles Gáti meg a hasonszőrűek) direkt fokozatra kapcsoltak, miután a fű alatt támogatásokkal nem sikerült célt érni. Nagyszerű tanácsaik alapján most már maga az amerikai kolosszus indult meg lánctalpakon, hogy utat nyisson az ellenséges földön keresztül a mögötte felsorakozó vert zombiseregnek

Kíváncsi vagyok, mennyit fognak ezek a tetszhalott, a választási KO után éppen hogy csak éledező zombik az amerikai segítségből profitálni?

A másik, hogy Amerika mennyit fog profitálni ebből? Mert a tények ezután is tények maradnak: néhány százaléknyi támogatottságú, törpesorsra ítélt politikai formációk (az MSZP kivételével még pártnak se igazán lehet nevezni őket) kegyéért cserében óriási ellenszenv, de minimum gyanakvás fog felerősödni egy sokkal nagyobb körben

von Putri 2014.11.09. 18:07:45

@nu pagagyí:
"Magyarországon olyan rendszer épült, amely ellen minden állampolgárnak kötelessége fellépni"

Erről egy hasonló mondás jutott eszembe: "aki felnőttkorára nem lesz kommunista, az tisztességtelen ember" (forrás: Berkesi András ÁVH őrnagy)

2014.11.09. 18:10:20

@timargabor: Eddig GYf volt Magyarország történetében a legőszintébb politikus.
Az más tészta, hogy nem önszántából. :)

Tudományos libsizmus 2014.11.09. 18:10:51

Egészen véletlen az időbeli egybeesés Lauderék amerikai pervesztése, ahol nem 2 fillérről, hanem 100 milliárd forintról volt szó, és az amerikai "kitiltási botrány" között.

von Putri 2014.11.09. 18:11:35

@nu pagagyí:
Az a baj veletek, hogy mindig mindenkinek elő akarjátok írni hogyan éljen, hogyan gondolkodjon vagy ha nem akkor jön hogy

- erkölcstelen féreg
- egy priccsnél többet nem érdemel valamelyik barakkban

dr Smittpálelnökúr 2014.11.09. 18:12:00

@conchita wurst: Botránymentes?
Te seggarc, emlékszel schmitt pálra?
A csaló elnökre?

2014.11.09. 18:12:20

De továbbra is szeretnék választ kapni arra, hogy miért nem lehet a Vida Ildikónak azonnali hatállyal lemondania?
Tényleg nincs több alkalmas ember arra a feladatra vagy mi a szarcsimbók?
Hogy követhet el OV ekkora hibát, hogy nem lép azon nyomban és nem függeszti fel majd nem mondatja le a posztról?
Mi az oka?

micsoda? 2014.11.09. 18:14:56

@polyvinyl: Ahhoz képest, hogy L Simon felelős kormánybiztos, ugyanakkor a falú bolondjának számít, a megbízóját minősíti.

Egyébként nagyon igaz a posztíró célja, ne nézzenek már hülyének minket. REZSICSÖKKENTÉS 3x, nagyon jó aki értelmezni tudja a szöveget:)

von Putri 2014.11.09. 18:20:19

@Tudományos libsizmus:
Lauder telefonkönyvében ott van Gáti, aki úgy jár be a Foreign Officeba mint én a szelektív hulladékgyűjtőhöz. Egy jól körülhatárolható társaság keveri itt a kakit, Obama csak a hasznos idióta a játszmájukban

bölcsbagoly 2014.11.09. 18:22:37

@Diorella Queen: miért kellene? ezen az alapon az USA vezetés mondvacsinált okokra hivatkozva lemondattathatná minden magyarországi intézmény vezetőségét, sőt a kormányt is, nemde? Ezt a szolgalelkűséget örökölted, vagy saját szerzemény?

von Putri 2014.11.09. 18:24:20

@Bona Fides:
"Már nem kell ALAPOS gyanú, a gyanú is elég."

Nekem te gyanús vagy elloptad valakinek az avatarját. Mivel tudsz védekezni?

bölcsbagoly 2014.11.09. 18:25:28

@von Putri: aki meg felnőttkorában is kommunista, az vagy infantilis, vagy szélhámos gazember!

von Putri 2014.11.09. 18:27:22

@Bona Fides:
"aminek jogi (ez esetben pl. munkajogi) következményei lehetnek, "

Milyen munkajogi következményei lehetnek, ha kapsz egy ilyen értesítést az USA-ból, vagy bármelyik országból?

von Putri 2014.11.09. 18:31:08

@bölcsbagoly:
"aki meg felnőttkorában is kommunista, az vagy infantilis, vagy szélhámos gazember!"

Okos, becsületes, és kommunista az egyszerre nem megy

Mert aki kommunista és becsületes az nem lehet okos, aki okos és kommunista az nem lehet becsületes, aki okos és becsületes az nem lehet kommunista

Tudományos libsizmus 2014.11.09. 18:33:53

@von Putri:
Úgy vélem ugyanezt elmondhatjuk a liberálisokról is.

von Putri 2014.11.09. 18:35:00

@bölcsbagoly:
Ezek még mindig ugyanott tartanak, mint Rajk idejében

Jön a felszólítás Moszkvából, hogy állítsatok bíróság elé valami bűnbakot akire rá lehet fogni hogy Titóval cimborál. Mindegy hogy igaz vagy sem, fő hogy lehessen példát statuálni

von Putri 2014.11.09. 18:39:51

@Tudományos libsizmus:
Minden nagy eszmének megvannak a korszakai, éppúgy mint egy ember életének

Először egy nagy ígéret, amiben kifejeződnek az ősi vágyak (szabadság, jólét), aztán megizmosodik és elfoglalja helyét a társadalom életében. Hogyha erős pozíciót talál magának, akkor egy csomó karrierista szegődik hozzá, akik egyúttal korrumpálják az eszmét, ami végül már csak egy szitokszó marad

von Putri 2014.11.09. 18:43:24

@Diorella Queen:
"miért nem lehet a Vida Ildikónak azonnali hatállyal lemondania?"

Előbb a per, azután jöhet csak az ítélet. Ezt még a koncepciós perekben is betartották

bölcsbagoly 2014.11.09. 18:44:07

@Tudományos libsizmus: persze, mert az amit írtam, rájuk is pont úgy vonatkozik. Az ok azonos: mindkét ideológia utópia! Nem lehet megvalósitani őket, csak valamilyen torz, káros formában.

Tudományos libsizmus 2014.11.09. 18:57:28

@bölcsbagoly:
Így gondolom magam is. A valóságot mellőző vak hitük és a mentalitásuk ugyanaz. A tegnap bolsevikjai a ma liberálisai.

2014.11.09. 18:59:17

@von Putri: Akkor függesszék fel addig!

fda 2014.11.09. 19:02:36

A sok jól értesült fröcsögő közül valaki mondja már el, hogy mivel vádolja pontosan Vida Ildikót?

Ja, két hete ki tudta a hölgy nevét? Most meg ő az első számú közellenség?

Én pl. semmit nem tudok róla. Ti mit tudtok?

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.09. 19:07:24

@Diorella Queen:

"Akkor függesszék fel addig!"

Miért függesztenék?

Tudományos libsizmus 2014.11.09. 19:08:29

@fda:
ÁVH-s lelkük megnyugvásra talált. Végre megint egy koncepciós eljárás.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.09. 19:12:10

@von Putri:

"Előbb a per, azután jöhet csak az ítélet. Ezt még a koncepciós perekben is betartották"

MIndjár a perrel indítanál?

És a nyomozati szakasz? És a bizonyítékok összegyűjtése? És a vádemelés?

Mondjuk a nyomozgatással meg a bizonyítékokkal a kommancsok sose törődtek. Nem véletlen, hogy most se hiányzik nekik. Egyből akasztanák, mint a régi szép időkben :D

bölcsbagoly 2014.11.09. 19:15:41

Jeéllemző az ellenzéki gondolkodásmódra: Gallóné kérdezi a HirTv rioporterétől: miért baj az, ha a kőművesnek/villanyszerelőnek, stb. van érettségije?
Ezek mi a fenének ülnek mindig fordítva minden bilire?
Nem az a baj, hogy van érettségije, hanem az, hogy akinek van, az már nem igen akar kőművesnek/villanyszerelőnek menni! Egy ,másik megkérdezett, gimnázium igazgató, arra hivatkozik, hogy a fiatalok nem szeretnek fizikai munkát végezni. Akkor OK, nem is kell erre irányitani őket, ha már nem szeretnek....majd dolgoznak a szüleik, amig tudnak..
No az ilyen gondolkodásuk tüntetnek most is.

von Putri 2014.11.09. 19:22:42

@Diorella Queen:
Te kis huncut, azt szeretnéd ha leállna a NAV működése ... na jó, én se szeretek adót fizetni

bölcsbagoly 2014.11.09. 19:27:47

No né, Vágó Gábor elvtársnak Mr. Jóbarát elárulta a kitiltottak nevét:
"Követeljük Vida Ildikó, Csillag Dezsőné, Somos Katalin, Dávida Marianna NAV-os vezetők lemondását!"

von Putri 2014.11.09. 19:28:17

@polyvinyl:
Akkor kezdjük a legelején: először a bűncselekmény, aztán a nyomozás, meggyanúsítás, és így tovább

Jelenleg annyit tudunk, hogy valamelyik befolyásos amerikai cég nem tudta eladni a portékáját, ezért elsőre

- javasolta az adótörvények megváltoztatását, majd

- miután nem sikerült, felnyomta akit csak tudott

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.11.09. 19:44:19

@Blogger Géza: De qrvára fontos, mert abból tud6ó melyik, mikor hazudott.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.11.09. 19:47:28

@fda: Elégárnyék az hogy az USA kitiltotta. Egy magas rangú tisztviselővel nem tesz ilyet az USA diplomaci ok nélkül.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.11.09. 19:49:24

@Diorella Queen: "De továbbra is szeretnék választ kapni arra, hogy miért nem lehet a Vida Ildikónak azonnali hatállyal lemondania?"
mert túl sokat tud.

dr. mesterséges színezék 2014.11.09. 19:54:31

@Diorella Queen: "Hogy követhet el OV ekkora hibát, hogy nem lép azon nyomban és nem függeszti fel majd nem mondatja le a posztról?"

A fekete lovag minidg győz.

dr. mesterséges színezék 2014.11.09. 19:56:32

@von Putri:
"Előbb a per, azután jöhet csak az ítélet."

Te megtagadod Budai egész életművét.
Szegény, szegény Budai!

bölcsbagoly 2014.11.09. 19:58:01

@dr. mesterseges szinezek: te összetéveszted Budait Török Zsoltival!

dr. mesterséges színezék 2014.11.09. 19:58:12

@von Putri:
"Te kis huncut, azt szeretnéd ha leállna a NAV működése"

A facepalmot nem neked találták ki, de igényt tarthatsz a tulajdonjogra.

dr. mesterséges színezék 2014.11.09. 19:58:49

@bölcsbagoly: Török handabandázott, Budai cselekedett.

bölcsbagoly 2014.11.09. 20:03:55

Na a PM bebiztositotta a DK frakció alapitási lehetőségét, miután elvált az Együttől!
index.hu/belfold/2014/11/09/megszunt_az_egyutt-pm_szovetseg/.

fda 2014.11.09. 20:10:03

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Jól látni, vannak, akik nem tudnak anélkül létezni, hogy valamelyik hatalom seggét nyalják.

Az ellenzék ha már évtizedekig a szovjetekét nyalta és a rotható kapitalista amerikát szidta, épp ideje, hogy most "demokratikus erővé" válva az ő seggüket nyalja.

Ja, milyen demokratikus már, hogy valakit úgy szidalmazunk, büntetünk, hogy nem tudjuk, mi a bűne. Mert az a kiabáló párezer ember nem tudja..

Ha az USA-ba valaki nem kap vízumot, az így önmagában elég ok arra, hogy lemondásra szólítsa fel, persze a regnáló kormánnyal együtt.

Teljesen mellékes, hogy semmit nem tud a dolog hátteréről, halványlila elképzelése sincs arról, hogy Vida Ildikó mivel töltötte az utóbbi évtized munkanapjait, hogy jó ember-e vagy rossz, hogy jó szakember-e vagy nem jó, hogy életében járt-e az USAban, úgy általában, semmit nem tud róla.

De végre, van egy közös ellenség!

conchita wurst 2014.11.09. 20:29:02

Vágó Gábor próbál minden szdsz-es lelkére beszélni a téren.

szabaccság

von Putri 2014.11.09. 20:33:04

@conchita wurst:
Na kit látunk az Index tüntetőkről feltett címlapos fényképen a bal alsó sarokban? Csak nem Mécs Imre?

Nahát, már megint ugyanazok

bölcsbagoly 2014.11.09. 20:33:29

@conchita wurst: háát persze, Demszkáj elvtársa is ott volt öregedő háremével...

von Putri 2014.11.09. 20:38:20

@dr. mesterseges szinezek:
Ha azt akarod ezzel igazolni, hogy a korrupció bizonyítása akkor is nehéz, sőt szinte megoldhatatlan, amikor megvan hozzá az akarat és a poitikai motiváció, akkor éppen jó példát választottál.

Csak vigyázz, nehogy szembe menjél a mai tüntetőkkel!

conchita wurst 2014.11.09. 20:38:37

Semmi bajom a zsidó partizánokkal, esetleg még levonulhattak volna a vascipőkhöz.

Tényleg mostanában hogyhogy nincs nácizás? Mi van itten Budapesten?

von Putri 2014.11.09. 20:46:18

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
Ha pontosan tudod, ki egy adott ügy lobbistája az USA-ban (Orbán elmozdításának és Bajnai miniszterelnökké koronázásának Charles Gáti, sohasem csinált titkot belőle) és azt is tudod hogy ugyanez a személy hivatalos tanácsadó az ottani Külügynél, akkor hol itt az összeesküvés-elmélet?

bölcsbagoly 2014.11.09. 20:58:58

@von Putri: óh, neki ez nem számit, fő, hogy hazudhasson valamit. Mit vársz egy hülye ballibától?

dr. mesterséges színezék 2014.11.09. 21:03:25

@von Putri: Máhogy mutatnád meg nekem az akaratot most, lécci.
A belengetett békemenetet nem fogadom el annak.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.09. 21:07:45

@conchita wurst:

Mindenki azon hüledezik, hogy megszűnt az Együtt-PM :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.11.09. 21:09:51

@fda:

"Teljesen mellékes, hogy semmit nem tud a dolog hátteréről, halványlila elképzelése sincs arról, hogy Vida Ildikó mivel töltötte az utóbbi évtized munkanapjait"

Annyit azért tudunk, hogy egy hétvége alatt lezavarta az egész NAV átvilágítását, és ki is derítette, hogy Horváth András feljelentésének nincs semmi alapja.

dr kíváncsivagyok 2014.11.09. 21:13:01

"" egy csomó milliárdos áfa csalást felderitettek""

Igen,...csak az ezer milliárdosokat kifelejtették a vizsgálatból...
Fejétol buzlik a hal...Orvbán takarodj !

bölcsbagoly 2014.11.09. 21:15:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: de hiszen semmi konkrétumot nem mondott a védenced, azóta sem!

bölcsbagoly 2014.11.09. 21:17:28

@dr kíváncsivagyok: persze, mert nem is volt! egyszerűen egy alatt nem jöhet létre ekkora tétel! Több év alatt (2007-tőől!) meg természetes, hiszen a hazai ÁFA-rés 25%-volt tavalyig. Capisci?

bölcsbagoly 2014.11.09. 21:18:18

@dr kíváncsivagyok: te sajnos teljesen bűzlesz, takarodj!

von Putri 2014.11.09. 21:56:20

Ironikus, hogy miközben az Usák bácsi által agyondédelgetett belvárosi ellenzék ilyen lármás akciókkal igyekszik támogatókat szerezni (kevés sikerrel, nagyjából ugyanazokat az arcokat látni minden megmozduláson), a Jobbik nyeri sorra az időközi választásokat, láthatóan ők aratják le a hangulatkeltés gyümölcsét

Ez most megint nem volt egy szerencsés húzás Usák bácsi részéről, és Obama nemsoká elmondhatja a maga öszödi beszédét: ezt elqurtuk, nem kicsit, hanem nagyon

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.11.09. 21:56:53

@bölcsbagoly: Mi van köcsög? Ma este is diagnoszikálsz? Asse tudod mi az a ballib!

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.11.09. 22:33:24

@von Putri: /sze, mert Obama izgatottan figyeli az ózdi választásokat.
Neked teljesen elmentek otthonról?

gizmo266 2014.11.09. 22:45:42

@von Putri: Az amcsik tanulhatnának már egy kicsit. Megbuktatták Saddam-ot, lett helyette Iszlám Állam.

Most meg akarják buktatni a Fideszt, de ezt is el fogják kúrni, lesz helyette jobbik.

Inkább egy stabil diktátor mint a radikális káosz.

von Putri 2014.11.09. 23:11:51

@gizmo266:
USákéknál a zemberek általában tisztességesek és jó szándékúak, most persze nem a nagyvárosi gettókban tanyázó fekákra gondolok, bár azokkal is általában sikerült szót értenem eddig

Van viszont egy SZDSZ-szerű, a hatalom közelébe települt libsi elit, akik állandó xarkavarással vannak elfoglalva. Ezek csinálták meg az iraki háborút is, becsapva a saját feljebbvalóikat (most a külügy és az akkori iraki nagykövet asszony bevonásával végrehajtott diplomáciai manőverekre gondolok, de a későbbi vegyifegyver-vádak meg a többi neokon mahináció jól ismert a széles közvélemény előtt)

Sajnos megint egyszer ez a csoport tudja érvényesíteni a befolyását, kihasználva az elnök naívságát és magatehetetlenségét

A politikai árat - hogy itt rengetegen fogják megutálni Amerikát - úgyse ők fogják megfizetni. A libsi soha nem téved és ha mégis, akkor mások fizetik meg az árát

komplikato 2014.11.10. 00:14:16

@polyvinyl: Nem Vida állította, hogy levelezett, hanem a balfaszok új királya L. Simon László, tudod aki nem érti miért nem az IWIW-et használja a nép, sem azt miért használnak felhőket igaz magyar szerverek helyett a hülye emberek.

komplikato 2014.11.10. 00:17:26

@Blogger Géza: Hááát Goodfriend mellett valaki más is mellé beszélt, nem igaz? 23-án azt mondta Mr. Jóbarát, hogy 6-án értesítették a kormányt és a külügyet a kitiltottakról. Még aznap Orbán Viktor olyasmit mondott, hogy a "nevek ismeretében" ez egy nemtelen támadás ...
24-én egy nyilatkozatban Viktor azt mondta, hogy vannak állami alkalmazottak ÉS civilek a listán!
A Vida bejelenti, hogy ő értesítette a feletteseit, erre jön L. Simon László és az egészet tökön szúrja, de ő nem hazudik?

komplikato 2014.11.10. 00:21:49

@gizmo266: Erre mondtam azt, hogy nem kéne most megbukjon a Fidesz, az kell, hogy a saját szarába fulladjon bele lassan és kíméletlenül. közben még pár százszor beégnek.
Ha bevezetik a sok vicces adót januártól hányan fognak rajta röhögni? Ha páran nem kapnak fizetést pár hónapig a kifizetések leállítása okán, mert valamivel meg viccelni az év végi statisztikákat ugye, mennyire veszik zokon? Ha rájönnek a devizahitelesek, hogy átbaszták őket, mi lesz itt még?

Már csak az hiányzik, hogy más kevésbé szívbajos országok jöjjenek elő bizonyítékokkal NAV zsarolás ügyileg, ha már itthon direkt nem érdekli őket vagy az, hogy kik az ÚJABB kitiltottak kiszivárogjon.

komplikato 2014.11.10. 00:23:42

@von Putri: Ami nem működik az hogyan állhatna le? :D

Káosz alapú rendszerek működést a hibák halmaza tartja fent, ha ezek közül csak egyet is megjavítasz szétesik a rendszer.

bölcsbagoly 2014.11.10. 09:38:21

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: hogy akadna ki az állkapcád, ocsmány ballibsije...

bölcsbagoly 2014.11.10. 09:39:37

@komplikato: érdekes dolgokat halhattál, igen bennfentes lehetsz...én ugyanis nem tudok ilyen finomságokról....de hát a fáma...
süti beállítások módosítása