A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

A múltat végképp 2.: az MSZP-honlapon 2011-ben indul a világ

2013.12.19. 06:30 timargabor

Tegnap a Fidesz honlapjának mélyére rejtett régebbi posztokról írtunk. Lelkes kommentereink viszont rögvest feltárták, hogy a szocialisták honlapján még cifrább a helyzet: az ő virtuális világuk 2011 elején kezdődik. Hogy mi volt előtte, ki és mit mondott? Hát tőlük ugyan meg nem tudjuk.

Ha beütünk a gugliba egy célzott keresést bármilyen kifejezésre a honlapjukon: 2010, de inkább 2011 előtti találatot nem kapunk: a múlt eltörlése nem a közelmúltban történt. A web.archive.org még segít, és érdekes találatokra is bukkanhatunk. A honlap saját keresője sem örvendezteti meg az olvasót 2011 előtti találatokkal.

Nekik egyetlen gyenge mentségük lehet: hogy erőst úgy tűnik, tök mindegy mit mondanak, túl sokan nem kíváncsiak rájuk. Igen ám, de magukat mégis a "demokratikus ellenzék vezető erejének" vagy minek tartják, amely kormányváltást szeretne, lehetőleg az ő vezetésükkel. Márpedig ha egy ilyen pártnak vannak kormányzati referenciái (és ők többet voltak kormányon 1990 óta mint bárki más), akkor azt nem illik, nagyon nem illik eltitkolni.

Aki most az ellenzék fő (?) ereje (?), és van kormányzati múltja, attól ugyanúgy elvárható, hogy mostani ellenzéki megnyilvánulásai összevethetők legyenek a korábbi, kormányon tett kijelentéseivel, mint ahogy a kormányoldalon is számon kérjük ezt. Ráadásul ugyanazért várható el: szeretnénk első kézből tudni, hogy amit most a kampány hevében mondanak, annak nem tették-e valamikor pont a szöges ellentétét. Ehhez képest az már csak kis színes, hogy a honlapjukról még az sem derül ki öt perces célzott keresgéléssel, hogy volt nekik valaha egy Gyurcsány nevű pártelnökük, aki a színeikben miniszterelnök is volt.

Szintén egy kommentelőnktől idézek: felhasználóként annak örülnénk, ha minden párt honlapján komplikációmentesen meg tudnánk keresni a sok éves közleményeit is az adott pártnak. Ennyi.

Egyetértesz? Csatlakozz a KARD Facebook-csoportjához és oszd is meg a cikket:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

5 komment

Címkék: mszp párthonlap

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr335699014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.19. 09:24:54

Mert a korábbi események vissza lettek vonva.

:-)

szofter 2013.12.19. 11:50:36

Annyi a különbség, hogy ők tényleg el is éneklik a gyűléseiken ezt a múltat végképp eltörölni dalocskát.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.12.19. 14:48:15

A politikus szavainak maximum 1 hónap a szavatossági ideje, ami megromlott, azt kidobta az MSZMP jogi és személyi utódpártja is.

Emiksz 2013.12.19. 15:26:36

Ez azért lehet, mert az informatikus is elment a DK-ba, és elvitte a szervert :)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.12.19. 22:15:29

Idéztek a poszt szövegében. Ez számomra egy komoly megtiszteltetés.

Köszönöm Gábor!
süti beállítások módosítása