A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Törölköző

2012.09.26. 14:13 Carnivore

A Fővárosi Törvényszék harmadszor is a Klubrádiónak adott igazat a 95,3-as frekvenciáért folytatott perben. A bíróság kimondta, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nem zárhatja ki a pályázatból a Klubrádiót, és hatályon kívül helyezte az erről szóló határozatot. Kedves Szalai Annamária, itt az ideje feladni a küzdelmet. Mert három a magyar igazság.

Már a fiktívnek tűnő  „Autórádió” nevű pályázó elmeszelésekor is világos volt mindenki számára, hogy jogállami keretek között ezt a meccset nem lehet megnyerni. Persze, ha a gombhoz varrták volna a kabátot, akkor esetleg ki lehetett volna találni olyan (visszamenőleges hatályú?) jogszabályt, amivel a Klubrádió jött volna ki vesztesen az ügyből. Vagy berakni az Alaptörvénybe, hogy „…65 év felett senki nem lehet bíró…frekvenciapályázat győztese pedig nem lehet a Klubrádió…vagy olyan cég, ahol Bolgár György alkalmazásban áll”. Ugye, hogy ennek semmi értelme?

throw-in-the-towel.jpg

Szerintem összességében nagyon kevés ember veszített ebben az ügyben. Talán csak az NMHH, meg esetleg néhány fideszes érdekember. A Klubrádió csapatán és a baloldali/liberális érzelmű embereken kívül ugyanis a jobboldaliak is győztek: mert mindenki számára bebizonyosodott, hogy igenis van jogállam; mert szerencsére maradnak „játszópajtások a homokozóban” (ha tetszik: van kit anyázni); mert a nyilvánosság palettája nem szűkül (az ügyek megfelelő szintű feltárásához fontos a sokszínű média); mert a sajtószabadság szintje nem süllyed (például azért, mert a médiahatalom nem válik egypólusúvá); és mert nem csináltak mártírt Bolgárék csapatából.

Kedves Szalai Annamária és az Ön csapata, a helyükben most dobnám be a törölközőt és együtt ünnepelnék az ellenféllel.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

143 komment · 2 trackback

Címkék: média demokrácia igazságszolgáltatás magyar jobboldal médiatanács

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr684804162

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nép elutasítja a regisztrációt - beleáll a Fidesz? 2012.09.27. 10:12:49

Schmitt és a családon belüli erőszak után újabb 80%-os ügy körvonalazódik, ez azonban sokkal direktebb módon érinti a Fidesz hatalomtechnikai elképzelését: a választás előtti regisztrációt.A regisztráció lényege, hogy valamilyen módon jelezni kell a hi...

Trackback: A nép elutasítja a regisztrációt - beleáll a Fidesz? 2012.09.27. 10:12:45

Schmitt és a családon belüli erőszak után újabb 80%-os ügy körvonalazódik, ez azonban sokkal direktebb módon érinti a Fidesz hatalomtechnikai elképzelését: a választás előtti regisztrációt.A regisztráció lényege, hogy valamilyen módon jelezni kell a hi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyünyüge 2012.09.26. 20:16:52

@Blogger Géza:
Hát nézzél utána az Autórádió Kft. pályázatának. Örömmel látjuk majd, ha megosztod értesüléseidet a nyilvánossággal.
Az Autórádió Kft. egyébként még nyerésben meggondolta magát, és eltűnt mint szürke szamár a ködben.
Szerinted miért?

különvélemény 2012.09.26. 20:17:39

@nu pagagyí: "Jogállam akkor lenne, ha a vesztes médiahatóság végre is hajtaná a döntést."

De csak most vesztett "abszolút jogerősen", most majd végre is hajtja.
Mo-n divat mindent kúria szintig vinni.
Ami nálunk megy az egy vicc, szinte minden ügy a legfelsőbb szinten ér véget.

Wl 2012.09.26. 20:19:04

@timargabor: "Az átlagembernek egy érdekét látom: hallgathassa, amit akar"
Ezzel maximálisan egyet tudok érteni. Azt hallgassa, amit akar, nem azt, amit elé tesznek.

Engem nem zavar, ha valaki KR-t hallgat (hogy is zavarhatna, hisz alapesetben semmi közöm hozzá), de sajnos az üzemeltethető adók száma nem végtelen. Úgy gondolom, hogy ezzel a lépéssel a többség számára nem lesz meg az esély arra, hogy egy számára megfelelő(bb) adót kaphasson, mert ugye Mari néni Bivalyb***d-felsőn KR-t akar hallgatni.

Ez az egész kicsit olyan, mint amikor a dohányos azzal érvel, hogy neki ugyanolyan joga van füstös levegőt szívnia, mint nekem füstmenteset. Természetesen, van joga. Egészen addig, amíg nem korlátozza nekem azt a jogomat, hogy füstmentes levegőt szívhassak.

Blogger Géza 2012.09.26. 20:21:25

@nyünyüge: Mi az, hogy eltűnt? Meg sem tudott jelenni, mert Klubrádió foglalja ez azt a frekvenciát, amit neki ítéltek. Ez olyan, mintha a Danubius nem "vonult volna ki" a frekvenciájáról, és ezért a Class FM nem tudott volna elindulni. Erre megvádolnád a Class FM-et, hogy "eltűnt." Itt egyedül ez az új rádió nem tud sugározni, a Klubrádió vígan nyomja... Azt nem tudom, hogy az ideiglenes engedélyekért is ugyanúgy fizet-e. Van erre valami megbízható forrás?

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.09.26. 20:24:10

@Wl: ha jól sejtem, az alternatíva az volt, hogy legyen-e még egy zenés, autóban hallgatható adó, vagy sem.

A véleményeddel kapcsolatban két megjegyzés:
1. A KR-nek köztudottan van n*10k hallgatója. Van olyan frakvencia, amelyiknek valószínűleg nincs.
2. tetszik-nem tetszik, pillanatnyilag drágabolgárúr az egyetlen rádió hazánkban, amely deklaráltan ellenzéki beállítottságú. Lehet arról véleményünk, hogy milyen a színvonala, de ez van. (Aki ezt vitatja (1) mondjon másik ellenzéki adót (2) mondjon még egy olyan országot - Belorusszia és Azerbajdzsán nem ér! - ahol ennyi van, vagy ennyi sincs...)

Blogger Géza 2012.09.26. 20:28:00

@nyünyüge: Én nem tudok utánanézni, mert nem nyilvánosak, mindenki azt mond, amit akar. Állítólag mindkét pályázatnál csak annyi volt a kifogás, hogy egyes oldalak nem voltak aláírva, vagy nem megfelelően. Haha, ez aztán komoly... Lassan már Woody Allen szintje.

különvélemény 2012.09.26. 20:30:12

@timargabor:
Szerintem senki sem relativizált ügyeket bírói korhatár miatt.
A fityesz azért hozta azt a döntést, hogy 70 helyett a mindenkori nyugdíjkorhatár legyen a limit, hogy kiszórja egy részét a szerinte "komcsi" bíróknak, akik még az előző rendszerben szocializálódtak.

Ezzel nekem igazából nincs bajom, de nem a komcsizás miatt, hanem azért, mert nem bíznék egy ilyen bíróban. Kétlem, hogy 68 évesen valaki naprakész a jogban. Erről visszajelzéseim is vannak, amik megerősítik a vélekedésem. Persze ez áll a 64 évesekre is, de ha őket is kizárnánk, az már tényleg diszkrimináció lenne.

Amit most a fityesz csinál törvénykezésben, azt egy most végzett, vagy tanuló eltésnek is gáz követni, képzeld el ugyanezt 6x évesen.
És itt nem a fityesz a hibás, ha ezek a törvények teljes egyetértésben születnének, akkor is sok lenne egy idős embernek.

nyünyüge 2012.09.26. 20:30:37

@nyünyüge:
Most szórakozol?
Szerinted hagyná az NMHH, hogy a KR ne fizessen "rendesen"?
Ha nem fizetne, per nélkül jogosan elvehetné tőle a frekvenciát.

Az Autórádió egy percig sem akart sugározni.

nyünyüge 2012.09.26. 20:35:22

@Blogger Géza:
Elég nagy botrány, hogy nem nyilvánosak a pályázatok elbírálás után, a KR-ét mindenesetre megtalálod a honlapján.
Az állítólagos "hátlap nincs aláírva" kifogás pedig már egy érvényes, tartalmi elbírálás után született, többedik körben.
Pont erről szól a mai ítélet: ha a hatóság egyszer befogadott (nem talált formailag hibásnak) egy pályázatot és azt érdemben elbírálta, eredményt hirdetett, akkor utólag nem jöhet formai kifogással.

xéniav 2012.09.26. 20:36:12

@zajos1: Te nagyon buta. Nem tüntfel, hogy itt nem kommunistázás folyik, hanem törvénytelenség? Az sem tünt fel, hogy Orbán és az összes haverja a kommunizmusban járt ingyen egyetemre és ingyen külföldi (angol)tanulmányokra? És nagyon buta az sem tünt fel, hogy Orbán papa kiemelt és jutalmazott elvtárs volt? Nemigen hallgattam a Clubrádiót, de ami szabálytalan és törvénytelen az az amit ezzel a rádióval műveltek. Tetszik nem tetszik itt nagyon nagy törvénytelenséget próbáltak és még mindíg próbálnak elkövetni.

Blogger Géza 2012.09.26. 20:36:46

@timargabor: Ezzel viszont azt sugallod, hogy a Médiatanácsnak - szembemenve a törvénnyel - az egy darab ellenzéki rádióra vonatkozóan kivételes szabályokat kellene alkalmaznia, hogy nehogy véletlenül valaki megelőzze. Ha mégis megelőzte, akkor konkurens pályázatba mindenáron bele kellett volna kötnie. És esetleg a hasonló belekötős magtartást nem lett volna szabad alkalmaznia a Klubrádióra. Vagy mégis mit kellett volna tennie, hogy ne alakuljon ki ez a helyet?

Ha tömegigény lenne rengeteg "deklaráltan ellenzéki rádiókra", szerintem lenne, aki belefektetne és csinálna párat. De nincs, mint ahogy "deklaráltan kormánypártira" sincs, ezért nincs is, csak max. 1.

különvélemény 2012.09.26. 20:38:38

@timargabor:
Komoly újságírókról beszéltem, nem kommentelőkről.
Nyilván te sem a komentekből vonod le a következtetéseidet.

Az emberek ma ezt hiszik, holnap a másikat.
Ha mindent a pórnépen mérnénk le, akkor gyakorlatilag semmilyen döntést sem lehetne végigvinni.
(kivéve az ingyensört természetesen ;))

Secnir 2012.09.26. 20:44:04

@873ujr3rk:
ott a pont.
ha jól emlékszem, az rtl-t és a tv2-t beperelték, és a pályázatát meg kellett volna semmisítenie az ORTT-nek. csak az akkori vezetés (micsoda véletlen, ugyanazok, mint most!) beleszólt...
...utána számolták fel a tv3-at is villámgyorsan, mivel minőségben messze verte az rtl-t és a tv2-t is.
megsúgom, vannak tv3-as videokazijaim, és néha még adásminőségben, tartalomban is verik a MAI adásokat.
na ezért baxxa meg szalai anomália a JBQÉA-t.

Blogger Géza 2012.09.26. 20:44:41

@nyünyüge: Értem, hogy a bíróság ezt mondja most ki (legalábbis az index szerint), csak nem értem, hogy akkor a 2. ítéletben miért nem ezt mondta. Legalábbis a független szakértő sem ezt olvasta ki belőle.

Egyébként függetlenül a konkrét ügytől, ez egészen abszurd. Képzeld el, hogy 20 pályázat érkezik egy ügyben, mondjuk óvódaüzemeltetésre. A kiíró kihirdeti a győztest. A 2. helyezett elmegy, és sikerrel megsemmisítteti az határozatot, mert piros tintával írták a pályázatot (mind a 20-an.) Ezt a kiíró észleli, és mind a 20-at kizárja (így logikus és igazságos szerintem), erre a 2. helyezett elmegy a bíróságra, és a bíróságnál kiharcolja, hogy őt ezért ne lehessen kizárni, csak az elsőt. Ebben mi a logika? Ez olyan kretén jogászkodásnak tűnik.

És innentől majd senki nem tudja, milyen színnel lehet írni egy pályázatot. Mert végül is egy piros tintás nyert. Ez a magyar "igazságszolgáltatás" 2012

Mpatikus Eszetlenellenes 2012.09.26. 20:46:39

1.szabály:
A Médiahatóságnak és Szalai Annamáriának mindig igaza van.
2.szabály.
Amennyibe bármilyen oknál fogva nem valósulna meg az, hogy Szalai Annamáriának és a Médiahatóságnak igaza van, akkor az 1.szabály lép életbe.

Esetleg/talán megfontolni és lemondani...???
TOTÁL DILETTANTIZMUS!
HOFI KABARÉBA ILLŐ AMI ITT MEGY!!!!!

vakapad 2012.09.26. 20:47:03

@Pienaar:

Talán nézz utána, hogy mit takar a "sajtószabadság" kifejezés, amely (bárki vert is át rossz információval), nem azonos a kiegyensúlyozottsággal.

nu pagagyí 2012.09.26. 20:47:21

@Blogger Géza: Az előző ítélet arról szólt, hogy kimondták az Autóádió pályázatának érvénytelenségét, mert nem írt alá minden pályázati oldalt. Szöveges lapokról volt szó. A jog szerint, ilyenkor a második helyezett lép a nyertes helyére. A többi pályázat nyilván oké volt, mert azokról a Médiatanács is azt állította, hogy érvényesek. Eredetileg ezt nyugodtan mondhatták, mert kreatív pályázati kiírásuk alapján, cinikusan, a szépen fénylő második helyre hozták ki a Klubrádiót.

A Médiatanács, ahelyett, hogy végrehajtotta volna az ítéletet, önkényesen érvénytelenítette az összes pályázatot, arra hivatkozva, hogy a pályázatok A4-es lapjának üres hátoldalát egyik pályázó sem írta alá. A Klubrádió fellebezett a bíróságnál és most arról döntöttek, hogy a Médiatanács ismét hülye volt. A pályázatok üres hátoldalát nem kell aláírni, ezért a pályazatot sem kell újra kiírni. Láthatóan, ezt a bírósági ítéletet sem óhajtja a Médiatanács végrehajtani.

Ezek a perek egyébként a fizetős frekvenciáért folynak. A Klubrádió nyert ingyenes frekvenciát is, hasonlóan az Info- és Lánchíd rádiókhoz, amit szintén cseszett átadni a Médiatanács. A másik két adó természetesen ingyen sugároz. Az ingyenes frekvencia át nem adása miatt is per van, ebbe avatkozott bele a Fidesz-parlament visszamenőleges jogszabály alkotással, szembe köpve a jogállami normákat.

Patreides · patreides.blog.hu 2012.09.26. 20:48:41

Az NMHH az ellene sorozatban meghozott bírósági ítéleteket úgy veszi semmibe, hogy büszkén és minden szégyenérzet nélkül tetteti magát hülyének.
Bemutatja, hogy egy szervezet, ha mögötte áll a hatalom, körberöhögheti a magyar igazságszolgáltatást, nevetségessé teheti a Magyar Bíróságokat, és úgy általában a jogot.
Sz@rik bele az egészbe, "mögöttem az erő, te meg pont kitörölheted a bírósági végzéseiddel" alapon.
Ezúton és innen is gratulálok Orbán Viktornak és a Fidesznek ahhoz, amit Magyarországból csináltak 2012-re.
Szép munka volt, nem felejtünk, emlékezni fogunk rá, amíg csak élünk.
Remélem legalábbis, hogy nem csak én.

különvélemény 2012.09.26. 20:48:59

@Secnir: "...utána számolták fel a tv3-at is villámgyorsan, mivel minőségben messze verte az rtl-t és a tv2-t is."

A TV3-at a TV2 tulaja vásárolta fel és szüntette meg. ;)

Blogger Géza 2012.09.26. 20:51:51

@Secnir: A tv3 tényleg jó volt, De hogy a mostani Médiatanács azonos lenne az ezer évvel ezelőtti ORTT-vel... Hát ezt kétlem.

Wl 2012.09.26. 20:52:41

"1. A KR-nek köztudottan van n*10k hallgatója."
és n eleme a [0,1 ; 0,5] zárt intervallumnak

" tetszik-nem tetszik, pillanatnyilag drágabolgárúr az egyetlen rádió hazánkban, amely deklaráltan ellenzéki beállítottságú. "
Pont az utóbbi két év egyik slágere az, hogy nem pártkatonákkal kell feltölteni a helyeket, hanem a pártoktól független civilekkel.

különvélemény 2012.09.26. 20:56:27

Ha már szóba került:

"A Legfőbb Ügyészség vizsgálatot kezdett az országos kereskedelmi televíziók szerződéseinek meghosszabbítása ügyében. A TV2 és az RTL Klub 2007-ben lejáró szerződését nyáron váratlanul és idő előtt hosszabbította meg további öt évvel az Országos Rádió és Televízió Testület. A versenyeztetés nélküli, változatlan feltételekkel történt hosszabbítást már tavaly nyáron is többen támadták. A mostani ügyészségi eljárást Takács Albert, az állampolgári jogok biztosának általános helyettese kérte."

index.hu/kultur/media/ortt0303/

P.mester 2012.09.26. 20:56:54

mintha orwell állatfarmjában élnék. Szalacsi Annamária onnan jött, és az is lesz ennek a csőcseléknek a vége.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.09.26. 20:59:57

@Blogger Géza: igazad van, ha ezt sugallom, az valóban hiba részemről.
Viszont legalább ugyanennyire kell a MT-nak ügyelnie, nehogy úgy tűnjön, mintha.

Funkcionálisan kormánypárti azért van néhány, közszolgálatiaknak hívják őket (és igen, a szocik alatt is kormánypártiak voltak, és az sem volt jó).

@különvélemény: "komoly" újságíróktól valóban nem tudok ilyent idézni, de a mindennapos politikai vitákban (akár kommentekben is) ez azóta sajnos elég rendszeres.

Blogger Géza 2012.09.26. 21:00:03

@nu pagagyí: "A többi pályázat nyilván oké volt, mert azokról a Médiatanács is azt állította, hogy érvényesek."

Ennyi erővel az összes pályázat OK volt, mert a Médiatanács mindegyikről azt állította, hogy érvényesek. A Médiatanács tartalmi elvek alapján rangsorolt. A formai kötözködést az Autórádió indította el.

Amúgy szerintem az egész rendszer rossz valahol, simán árverésre kéne bocsátani az egyes frekvenciákat meghatározott időre, és aki a legtöbbet ajánlja, az viszi. Persze előre le kell fektetni, hogy a műsornak milyen tartalmai követelményeknek kell megfelelni (hány % zene, hány % hír, hány% reklám stb.) Nehogy már az döntsön, ki hány oldalt tud aláírni, amin mindenféle hülyeséget rizsázik. vagy hogy véletlenül elmarad 100 oldal után a 101.-ről az aláírás. Aki meg nem fizeti a díjat, 30 nap késedelem után repül, és jöhet az újabb próbálkozó. Nem úgy, mint most a NEO.

vakapad 2012.09.26. 21:00:05

@Blogger Géza:

Hogy nehogy információ nélkül maradjunk:
1./ A pályázatban elő volt írva, hogy az ajánlat minden oldalát alá kell írni, különben kizárás.
2./ Az Autórádió, vagy miaszösz nem írta alá minden oldalát.
3./ Mégis ő nyert (természetesen félkilométeres kilógó lóláb jelezte, hogy nem szakmailag, hanem lezsírozott politikailag).
4./ A Klubrádió a politikai döntéssel nem tudott mit kezdeni (Szalayéknak papírjuk van róla, hogy azt csinálnak, amit akarnak, kivéve, ha a saját kiírásukat se veszik figyelembe), kénytelen volt az Autórádió által elkövetett formai hibába belekapaszkodni, és megtámadta az értékelést.
5./ Nem volt vitás, hogy nyer. Nyert.
6./ Ezután jött az MHGY (médiahülyék gyülekezete), és megállapította, hogy a Klubrádiónál is voltak olyan oldalak, amikre nem volt ugyan semmi se írva, de nem volt aláírva, erre hivatkozván megsemmisített minden pályázatot.
7./ A Klubrádió újra perelt, és mivel a kiírásban nem az volt, hogy a beadott összes papír minden oldalát, hanem hogy az ajánlat minden oldalát kell aláírni, és az üres oldalak értelemszerűen nem tartoznak az ajánlathoz, nem volt vitás, hogy nyer. Nyert.

Most megint a hatóság gyün lépéssel (ha jól hallom, már meg is tette). Nem kéne idézőjelbe tenni azt az igazságszolgáltatás szót, inkább információkat kell beszerezni, hogy az ember ne tévelyedjen el. Persze, ha a szív húz valamerre, akkor tökmindegy az információ.

nu pagagyí 2012.09.26. 21:00:15

@Pienaar: Kiegyensúlyozottnak a közmédiának kell(ene) lennie, mivel azt az összes adófizető (nem csak a 2 millió fidesz szavazó, hanem a többi ötmillió is) tartja fent az adójából.
A magántulajdonú médiákra értelemszerűen ez nem vonatkozik, sőt akkor van sajtószabadság, ha ezek a médiák szabadon, cenzúra nélkül működhetnek és közölhetik saját véleményüket. A vélemények, a közölt műsor akármilyen hülye lehet (lásd Echo Tv), ha nem ütközik törvényi tiltásba. Ha valakit sért a műsoruk polgári pert indíthat.

puffatag 2012.09.26. 21:00:37

@P.mester: tévedsz, 20 éves káosz jön, mert a törpék hatalmuk elvesztése után káoszba döntik országukat

puffatag 2012.09.26. 21:03:17

@vakapad: bloggert valszeg a pénztárcája húzza a törpe irányába... ENNYIRE SÖTÉT EMBER NEM LEHET

Blogger Géza 2012.09.26. 21:04:19

@timargabor: Szerintem a Bartók és Petőfi totál politikamentes illetve -semleges. A Kossuth meg hozza azt színvonalban, kiegyensúlyozottságban, amit egy közszolgálataitól elvárhatunk.

vakapad 2012.09.26. 21:06:32

@Blogger Géza:

Tartalmi elvek alapján rangsorolt. Aha. Ha te nem látod, hogy a Médiatanácsnak egy célja van, az egyetlen lábon maradt ellenzéki rádió megsemmisítése (amely lényegesen visszafogottabb, mint napéldául Drága Bayer úr), akkor itt abba is hagyhatjuk. Csak kopik az a szegény klaviatúra.

különvélemény 2012.09.26. 21:07:50

@timargabor: ""komoly" újságíróktól valóban nem tudok ilyent idézni, de a mindennapos politikai vitákban (akár kommentekben is) ez azóta sajnos elég rendszeres."

Ok, de ez kit érdekel?
Ez ugyanaz a réteg, aki visszasírja Kádárt.
Kétlem, hogy ez bárki, akár a fityesz számára szempont lehet, ráadásul akkora szempont, hogy ellensúlyozza a maszopos propagandát ugyanezen ügyben.

Blogger Géza 2012.09.26. 21:09:56

@vakapad: Igen, ez a Klubrádió-féle értelmezése a dolognak, ezt ismerjük. De más források egészen mást mondanak. Pl. a már idézet Polyák "médiajogász": Szép országban élünk, ha már külön "médiajogász" kell, és az se képes értelmezni egy "médiabírósági" ítéletet.

Blogger Géza 2012.09.26. 21:12:24

@vakapad: Ha ez lett volna a célja, kihozhatták volna őket tökutolsónak, kizárhatták volna már az elején, belerakhattak volna valami olyan feltételt, amitől ott el se tudnak indulni, nem adtak volna neki 10-szer ideiglenes engedélyt stb.

különvélemény 2012.09.26. 21:13:09

@nu pagagyí: "Kiegyensúlyozottnak a közmédiának kell(ene) lennie, mivel azt az összes adófizető (nem csak a 2 millió fidesz szavazó, hanem a többi ötmillió is) tartja fent az adójából."

Gondolod a BBC kiegyensúlyozott?
Nem akarom összehasonlítani a kettőt, mert szakadék tátong közöttük, de mégis...
A függetlenség nem szürke, az fekete, vagy fehér.
A BBC korántsem fehér, innentől csak a fekete kategóriába férhet bele, mivel valaki vagy független, vagy nem.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.09.26. 21:13:38

@Blogger Géza: Bartók, Petőfi OK. Kossuth nálam döccen.

@különvélemény: nem, pont nem az a réteg. Általam nagyra tartott Fidesz-szimpatizáns barátaimnál jön elő főleg ez az érv ("ezzel törleszt a bíróság a nyugdíjazásért"). De persze lehet, hogy ez nem reprezentatív minta.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.09.26. 21:14:05

Április közepén cikkeztünk arról, hogy Siklóson az adóslistán két helyi, kormánypárti képviselő cége is szerepel. Most szeptember vége van, de a két cég még mindig megtalálható a listán - a tartozásuk pedig tovább nőtt.

Április 18-án cikkeztünk arról, hogy Siklóson az önkormányzat portáljára kikerült nyilvános adóslistán két helyi kormánypárti képviselő is szerepel cégeik miatt.

Az április közepi állapot a következő volt: Kalmár László József, a KK Autócentrum Kft. ügyvezetője - valamint a Fidesz-KDNP 03-as egyéni választókerületének képviselője - 1 793 005 forintnyi iparűzési adóval tartozott. Bogyó Gyula - ugyancsak Fidesz-KDNP képviselő a siklósi 06-os egyéni választókerületben - cége, a Digitech Hungary Bt. áprilisban 68 025 forintnyi iparűzési adó-hátralékkal bírt.
Szeptember utolsó hetében ismét ránéztünk a dél-baranyai városka portálján elhelyezett nyilvános adóslistára, hogy történt-e változás a két képviselő cége kapcsán. Történni történt, ugyanis még több tartozást sikerült felhalmozni a két társaságnak.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.26. 21:22:54

"jogállami keretek között ezt a meccset nem lehet megnyerni."

Dehogynem! A fijjug majd megolgyák okosba'! Lézerjános majd bead egy egyéni indítványt, hogy nem lehet olyan rádióadó, ami "K"-val kezdődik és "lub"-bal végződik és 4 betűből áll! Ennyi! Ezt csinálták a CBA-val is, oszt jónapont! "Jogállami keretek"! Bruhaha! Weimarizálódunk, erősen!

Blogger Géza 2012.09.26. 21:23:54

@Patreides: Ez hülyeség. Figyelembe vette az első ítéletet, kizártnak tekintette az Autórádiót. Csakhogy az erről szóló végzésben a többit is kizárta, ugyanazon elvek alján.

A második ítéletnél elfogadta, hogy hibázott, mert nem végzést hozott. Ehelyett hozott egy határozatot. Jó.

Most állítólag a határozat sem érvényes. Erre nem tudom, mit lépnek majd. most utánanéztem a törvényben, itt nincs felülvizsgálati kérelem sem. Tehát szerintem sokat nem tehetnek.

"A bírósági felülvizsgálat iránti keresetet a Fővárosi Ítélőtábla háromtagú tanácsban, a keresetlevél Fővárosi Ítélőtáblához történő - Médiatanács általi - megküldésétől számított harminc napon belül bírálja el. A Fővárosi Ítélőtábla határozatával szemben fellebbezésnek, perújításnak, felülvizsgálati kérelemnek nincs helye."

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1000185.TV

Reméljük, az ítélet és az indoklása olyan egyértelmű lesz, hogy minden homály eloszlik és végre le lehet zárni ezt az ügyet, mert egyre röhejesebb.

És ha le lesz zárva az ügy, akkor talán megtudjuk, mi is történt valójában, mert addig ugye ez elvileg titkos:

"(7)94 A pályázati ajánlat a pályázati eljárás lezárásáig a 153. § (2) bekezdés szerinti törvény által védett titoknak minősül. A pályázati ajánlatot a Médiatanács az ügy iratai között elkülönítve, zártan kezeli. A pályázati ajánlatban szereplő adatokról a Médiatanács a szerződés megkötéséig harmadik személynek nem adhat tájékoztatást."

különvélemény 2012.09.26. 21:25:13

@timargabor:
Én ugyan nem vagyok fidesz szimpatizáns, bár sok mindennel egyetértek, de szerintem a barátaiddal lehet baj,(bár szerintem csak a haverjaid), hogy ennyire elvakultak.
A bírák ritkán valamilyenek, inkább csak kissé elfogultak, rosszul szocializáltak, vagy szimplán tudatlanok a mai világban.
Bár fenn áll a lehetősége, de szerintem egy bíró nem fog bosszúból ítéletet hozni, bármennyire is ezt sugallják a "barátaid". Ez egyszerűen nem profi, nem illik egy bíróhoz, aki már x éve gyakorolja hivatását.
Eleve kicsi az esélye, hogy ilyen bíróhoz kerül egy "bosszúállásra" alkalmas eset.

De ki tudja, te ismersz ilyen esetet?

különvélemény 2012.09.26. 21:26:41

@különvélemény: @timargabor:
Ennyi bár-t még soha nem írtam le, ezt tudd be a fáradtságomnak. :D

Pussy Riot (törölt) 2012.09.26. 21:36:16

Na basszameg! Mi lesz most azzal az egymillió emberrel a sajtószabadságért?

Ne áltassátok magatok, diktatúra ez a javából!

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.09.26. 21:38:31

@különvélemény: :D akkor már ketten vagyunk.

Viszont a barátaim meg tényleg a barátaim.

Mérges 1234 2012.09.26. 21:46:58

@Blogger Géza:

"vagy most ez a zavaros ítélkezés szoborrongálás ügyében."

Nem volt az zavaros itélkezés, szerintem ez az elmúlt 20 év egyik legfelemelőbb pillanata.

Megbűntették mert bűnös, amúgy meg tényleg ne emeljünk Hortynak szobrot, igen lehet voltak hőstettei, igen lehet abban a korban, ő volt a kisebb rossz. DE abszolut értelemben, szobrot ne emljünk neki.PONT.

Klubrádió többnyire tényleg trágya, de tényleg magátégeti a kormány, ha basztatja, csináljonak, amit akarnak, vag magukat járatják le, vagy ha a komrány ténleg annyira penge, mint amilyenk mondja magát, akkor nem találnak raja fogást.

különvélemény 2012.09.26. 21:50:31

Sajnos ez az egész ügy úgy gáz, ahogy van, és ebbe beletartozik a fityesz/maszop összeborulás a hírtv/atv ügyben (a közszolgálatiak HD-t fizetnek, hogy a 2 csatorna ne fizessen, sőt pénzt kapjon), a TV3 esete, a TV2/RTL törvénytelen hosszabbítása, stb...

Ez a magyar valóság.
Én kizártnak tartom, hogy 10 éven belül ez változna bármennyit is pozitívan.

Mérges 1234 2012.09.26. 21:53:11

@Blogger Géza:

Petőfi nem nevezhető függetlenek, halatom nap, mint np. Nem durván elfoglt, de a rossz hírek rendre kiamaradnak, vagy olyan kontextusba helyeződnek, hogy a kormány tuti nem hibás, vagy a komcsik vagy külföld, de a kormány nem.

Iszonyat vicces mondatok szoktak születni benne, de tény, hogy enm egyértelműen agymosós csak kicsit, mondjuk neked fel emtűnik a dolog, mert te eleve hitre vagy kódolva.

Én meg szkeptikus vagyok, már a Gyurcsányék alatt is forgattam a fejem, de mostanra a helyzet rosszabb lett.

Még annak ellenére is, hogy a Viktor beszédben mindig jó irányba tart, de az eredmény feertelmes,és kibaszott durva lenyúlások vannak, és szinte mindig minden szarul sül el.

Hűtőd rendben van -e???

Blogger Géza 2012.09.26. 21:55:29

@timargabor:

"Augusztusban a leghallgatottabb rádió a Kossuth Rádió volt, naponta átlagosan 1,75 millióan hallgatták.

Az Ipsos-GfK Rádiós Közönségmérés adatai szerint egy hónap alatt 120 ezerrel nőtt a Kossuth Rádiót hallgatók száma, a múlt hónapban már naponta átlagosan 1,75 millióan hallgatták a 15 évesnél idősebbek körében - írja az mmonline.hu."

index.hu/kultur/media/2012/09/26/szazezrek_mondtak_le_a_neo_fm-rol/

Ha ennyire elfogult és rossz, mi a fenéért előz meg kereskedelmi rádiókat is? A királyi tévének erre nem sok esélye van...

Blogger Géza 2012.09.26. 22:02:40

@Mérges 1234: "Megbűntették mert bűnös,"
Lényegében nem büntették meg (a megrovás gyakorlatilag teljesen súlytan tessék-lássék szankció), ezzel arra bátorítanak mindenkit, hogy most aztán neki lehet esni a szobroknak, tessék, csak tessék... Hiszen ez "erkölcsileg pozitív tartalmú és társadalmilag hasznos". Nem lennék meglepve, ha erre kemény válaszreakciók jönnének.

Nincs olyan történelmi személy Mo-on, akit valaki ne ítélne el, szóval innentől az egyén szubjektív értékelésén múlik, hogy melyik szobrot rongálja meg. Mi van, ha valaki holnap hegesztőpisztollyal összeolvasztja Duna-parti cipőket? De majd meglátjuk, mit mond a másodfok.

Szegény Horthy, ha ezt előre látja, lehet, nem menti meg a budapesti zsidókat...

Mérges 1234 2012.09.26. 22:07:45

@Blogger Géza:

Németországban szeribted lehetne Hitler szobrot állítani????

Szerintem meg kell lennie abszolút igazságnak és erkölcsnek.

Nem lehet minden realtív, mert ha igen akkor lehet BAjnai és Gyurcsány tetire is mentséget találni, sőt Viktort is lehet olyan szemszögből nézni, ahonnan jó miniszterelnöknek tűnik....

Pedig erkölsileg ezek mind nullák, realtív persze egyik lehet jobb, mint a másik, de összeségében mind trágya....

villamos alóli kacaj 2012.09.26. 22:17:13

A nagyformátumú miniszterelnök, nagyformátumú bábja ül a homokozóban és mindíg lerombolja a másik homokvárát. Itt élünk, ezek irányítanak. remélem hamarosan jön a parkőr és kizavar mindenkit a homokozóból!

Patreides · patreides.blog.hu 2012.09.26. 22:38:02

@Blogger Géza: Persze, nyilván hülyeség, amit írtam, mert te nem tudod, most mit lépnek.
Remek.
Csak tudod, én tudom, hogy mit nyilatkoztak ma délután, így aztán ezt ide is idézhetem neked:

"A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa szerint a "Klub-szabály" a Klubrádióra is érvényes, ezért eredménytelenné kell nyilvánítani a 95,3 MHz-es budapesti körzeti rádiós frekvenciára kiírt pályázatot, mivel nincs érvényes pályázat. A hatóság Szóvivői irodája ezt azt követően közölte az MTI-vel, hogy a Fővárosi Ítélőtábla szerdán hatályon kívül helyezte a médiatanács azon határozatát, amellyel alaki okok miatt érvénytelenítette a Klubrádiónak a 95,3 MHz-es budapesti körzeti frekvenciára benyújtott pályázatát.
Az NMHH közleményében azt írja: az elmúlt időszak konzekvens bírósági határozatai egyértelművé teszik, hogy az alaki kritériumokra vonatkozó úgynevezett Klub-szabály alapján a Klubrádió pályázata alakilag érvénytelen. Közlésük szerint a bíróság e tárgykörben hozott döntései értelmében a Budapest 95,3 MHz-es frekvencia hasznosítására kiírt pályázati eljárás eredményes, ugyanakkor érvényes pályázat nincs. A médiatörvény szerint, ha nincs érvényes pályázat, akkor a pályázati eljárást eredménytelenné kell nyilvánítani - közölte a hatóság."

Tehát mennyiben is hülyeség az, amit írtam?
Itt nyilvánvalóan a magyar jogrendszer nyílt és pofátlan semmibevétele folyik úgy, hogy már a látszatra sem adnak.

Blogger Géza 2012.09.26. 22:54:30

@Mérges 1234: Nem tudom, de nyilván megvannak erre az illetékes hatóságok, akik engedélyt adnak, ez az ő felelősségük. Nem Dániel Péterek jogosultak eldönteni, milyen szobor állhat Magyarországon vagy Németországban. Most arról nem is teszek említést, hogy Horthy meg Hitler és és föld minden tekintetben...

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.09.26. 22:55:43

@Blogger Géza: ez nem okvetlenül bizonyíték a pártatlanságra. Utalhat arra is, de ugyanígy akár arra is, hogy a hallgatók számára már mindegy, vagy arra is, hogy a közeg durvul a Kossuthhoz képest.

(Nem állítom, hogy ezek közül bármelyikre utalna, vagy akárcsak jobban utalna a folyamat mint arra, amit Te mondasz, de formálisan ezek is kihozhatók.)

Ámde valami hasonlóról beszélgettünk mi már :-)
kard.blog.hu/2012/08/01/politikai_tavoltartas

Blogger Géza 2012.09.26. 22:56:20

@Patreides: Hülyeség amit írtál, és le is írtam miért. (Ezt semmiben nem befolyásolja a délutáni közleményük, amit én már jóval régebben olvastam.)

slowMotion 2012.09.26. 23:03:48

Mindig lehet valamit kibúvót találni. Ez Magyarország ...
Pl. ez volt már? államositsuk a Klubrádiót!

Amúgy a Bolgár Gy. műsor tényleg egy gyöngyszem, néha egy egy betelefonálónál gurulunk a röhögéstől.

zajos1 2012.09.26. 23:17:06

@Mérges 1234: Mi köze Horthynak Hitlerhez, Horthy egy igazi hazafi volt, akinek sokan köszönhetik meg, hogy nem deportálták Budapestről, és akit a zsidók támogattak az emigrációban.

zajos1 2012.09.26. 23:18:08

@timargabor: csak nézd vissza az utóbbi időket...

kifordított nagyanyó 2012.09.26. 23:45:41

Egy ilyen erkölcstelen gerinctelen bandától minden kitelik,mert félnek a hülyék.

ásványi répacukor 2012.09.27. 00:01:51

@zajos1: Arra még nem gondoltál, hogy az ilyen "igazi hazafiak" végett ilyen kicsiny a hazánk?

zajos1 2012.09.27. 01:35:15

@ásványi répacukor: Nem, mert az annyira csodált nyugat miatt, meg a kommunisták miatt ilyen kicsiny hazánk, 1920. június 4. a franciák, és "tudjuk kik" műve volt

kamill77 2012.09.27. 03:01:07

nmhh máris üzent, hogy ka..ák be
nincs frekvencia, nincs érvényes pályázat

irány strasbourg??

jól emlékszem, hogy lázárék szokása volt anno uniós felszólítások kapcsán nyilatkozni, hogy naés?

hét mit is várunk akkor...

ez az örökös néhány havonkénti hosszabbítás a választásokig nem mehet, pedig sokan erre játszanak, a klubrádió mozgásterének, hatásfokának csökkentésére, ami mellett elmondhatják, hogy de hát van ellenzékii rádió - noha perverz hatalmi játéknak köszönhetően a szándékos kivégzés és újraélesztés állapotában lebeg.

breki11 2012.09.27. 04:00:26

"pályázati eljárás eredményes, ugyanakkor érvényes pályázat nincs." - by médiatanács
- na az hogy lehet ??
- itt csak idióták dolgoznak ?
azért a perköltséget én levonnám a bérükből,
mert a trehány munkájukat nem kellene közpénzből fizetni !

hower 2012.09.27. 06:21:16

@nyünyüge: Ezek tényleg hülyék, vagy csak annak tettetik magukat? És ez utóbbit meddig lehet vajon még csinálni?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.09.27. 06:39:06

@hower: bármeddig, amíg hatalmon vannak.

nyünyüge 2012.09.27. 06:40:30

@hower:
Nem hülyeség ez sajnos, hanem végtelen cinizmus.
És annak a biztos tudata, hogy bármit megtehetnek.
A KR vagy akármelyik másik adó végtelen módon ki van szolgáltatva az NMHH-nak, amelyik egy személyben "gazdálkodik" a frekvenciával és felügyeleti hatóság .

thomaszka 2012.09.27. 07:30:42

Marikának ki van adva a pártutasítás, az utolsó csepp vérig küzdeni a Klubrádió ellen.

KopaszMercis 2012.09.27. 07:32:28

@Wl:
Ott hogy a katolikusok latens heterok, es a buzikat pedig utaljak a magyarok. Mit nem ertesz?

KopaszMercis 2012.09.27. 07:34:12

@nyünyüge:
Igen a 4ik mobilszolgaltatoval is belenyultak a tutiba... Pedig mar lattam a lelkiszemeim elott a postan az ájfón6 premiert... Ahogy korbe er a keruletben a sor es mancika 12-15-13:00kozott bezarja az ablakot hogy elmegy ebedelni

citrix 2012.09.27. 07:41:41

Nézzük/halljuk a tényeket:a Klubrádiót nem kötelező hallgatni,a jobb-szélsőjobb-nemzeti érzelmű uraknak és úrnőknek egy kattintásra bejön legalább 4-5 fideszes ódákat zengő rádió,bárhol az országban.Másik:kinek fáj a Klubrádió?Nagyon fáj és a médiahatóságba delegált mamelukjain keresztül mindent megtesz elhallgattatása érdekében a kedves vezető,ugyanis a legkevésbé sem illik az ő országába/nemzetébe egy olyan állomás ami kiteregeti a fidesz-kdnp mocskait.A kedves vezető országa legyen a mosoly országa,ahol az ő dicsőségét zengi a rádió-tv reggel-délben-este.Minden rádió-tv ezt tegye a NER jegyében.A médiatanács egy bábszínház,a bábos a kedves vezető maga.Minden követ megmozgat a jogállam látszata jegyében,mert itt ugye az van nagyon.Ám ha ez az út nem járható,más módszerhez kell folyamodjon:a médiatanács semmibe véve(másként értelmezve) a bíróság döntését nem köt szerződést,sem pedig hosszabbítást.A jogállam jegyében,természetesen mert a kedves vezető maga a jogállam.

hörgőszelep (törölt) 2012.09.27. 08:14:08

Őszintén mondom, nagyon útáltam világ életemben a vörösösket, de ezek lassan, de biztosan a vörösökön is túltesznek.

kalapácstollú 2012.09.27. 08:23:44

Tartalmilag igaza van a poszt-tolónak.

Hangvétele viszont a sajnálatosan megszokott intoleráns-kirekesztő attitűdöt csendíti meg.

:(

mate05 2012.09.27. 08:29:42

@zajos1: Orvoshoz!Gyorsan orvoshoz!

felcsutisuttyo 2012.09.27. 08:31:57

SZALAI Kannaszája ..tele lesz hamarosan szarral amikor a NÉP számon kéri és el- és leszámol vele:) IS!!!!

ariete 2012.09.27. 08:42:16

A komcsik által felépített és bebetonozott bíróságok okozzák ezt a sok szart. A régi rendszer bontása csakis hasonló módszerekkel hajtható végre, ahogy a Fidesz is csinálja, csak úgy látszik, még mindig túlzottan ügyel a "demokratikus" normákra, párbeszédre. Pedig simán be kellene tiltani a nemzetromboló gépezeteket és a médiájukat. Ennyi.
A csaholó libsik meg bekaphatják.

Wl 2012.09.27. 08:52:33

@KopaszMercis: "Ott hogy a katolikusok latens heterok, es a buzikat pedig utaljak a magyarok. Mit nem ertesz? "
Ha ezt valóban válasznak gondoltad, akkor a logikáddal elég komoly gondok lehetnek...

kpetya 2012.09.27. 08:53:05

@Blogger Géza:

tartalmi elvek egy lószart! az autórádió mintha egy ponttal nyert volna úgy hogy objekít elemekre kevesebb pontot kapott, de vmi elbújtatott szubjektívre adott pontokkal kihozták győztesnek.

Wl 2012.09.27. 08:55:05

@felcsutisuttyo:
"SZALAI Kannaszája ..tele lesz hamarosan szarral amikor a NÉP számon kéri és el- és leszámol vele:)"

És hogy kéri számon a NÉP? Min keresztül? Hogyan hatalmazza azt fel? Mekkora támogatottság számít majd mérvadó támogatottságnak?

Minek értelmében számolnak le vele? Sértett valamilyen törvényt? Vagy csak mert neked nem tetszik? Ha az utóbbi, akkor hol itt a demokrácia?

Megannyi kínzó kérdés... :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.27. 09:02:29

ha kiindulok szalaiannamariskaek viselkedesebol, a fideszt 2014ben eroszakkal kell kitaposni az orszaghazbol, mert ugyanugy szarni fognak a valasztasi eredmenyre is...

szoval erre keszuljunk?
oke

erre fogunk keszulni.

bapcs1964 2012.09.27. 09:02:40

@ariete: komcsik...az egész fidesz vezetés az volt.egyébként kommunizmus soha nem volt magyar országban.szocializmus volt,ami nagyságrendekkel jobb volt mint most a rohadék korrupt politikusok idején.mind akkor nyalta be magát a pártba,aztán átváltozott.basszák meg az anyjukat mind.szemét gecik.

Nati Walter 2012.09.27. 09:02:48

Mi meg simán csak megvárjuk hogy csödbe menjen,vagy ezt Feriék nem hagynák? :-D

Zeneileg gyatra egy rádio,hireke máshol is mondanak.Felesleges....

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.27. 09:04:17

@Wl: szalai annamaria nevevel femjelzett biztottsaag tobbszorosen jogserto folytat, majd az ezt a jogsertest korrigalo birosagi hatarozatot figyelmen kivul hagyja es tolja tovabb a sajat szarat.

igen

ebbol sitt lesz. ugy szokott lenniilyen esetekben. vagy ha ellenall, akkor eroszakot kell alkalmazni, mint minden jogsertovel szemben.

Wl 2012.09.27. 09:04:33

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
" a fideszt 2014ben eroszakkal kell kitaposni az orszaghazbol"
Az úgy aztán igazi demokratához méltó... :)
Nem lenne jobb kellő nagyságú tömegek összegyűjtésével? Ja, hogy olyan nincs...

Wl 2012.09.27. 09:06:45

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ha kicsit is ismernéd azt, amiről beszélsz, akkor tudnád, hogy ha az ilyen hatályon kívül helyezett határozatokért mindig lesittelnék az adott szerv vezetőjét, kb nem lenne szabadlábon ember. :)

De mindegy, nem akarlak megzavarni. Álmodozz csak nyugodtan...

Lecsó75 2012.09.27. 09:13:53

Azért egy valamit figyelmen kívül hagynak nagyon sokan.
A KR-nak is vannak egyéb műsorai, amiknek semmi köze a politikához, ugyanúgy, mint minden más rádiónak. Fogyasztóvédelem, kultúra, zene, ingatlanpiac, stb, stb... Ezek vagy tetszenek valakinek, vagy nem, ízlés dolga. Az aktuálpolitikai műsorok viszont egy valamiben biztosan különböznek a jobboldali média hasonló műsoraitól, mégpedig abban, hogy itt megvan a lehetősége Kósa Lajosnak fél óráig érvelni amellett, hogy miért lesz a pl a regisztrációtól egyszerűbb a választás. Vagy Varga Mihálynak amellett, hogy miért oldja meg a hűtővásárlás a belső fogyasztás csökkenést. Engem igenis érdekel, hogy hogyan véd egy döntést egy kormánypárti politikus, ha ne adj Isten még még vissza is kérdeznek, vagy ellenérvekkel próbálják cáfolni az állítását. Máshol erre nincs lehetőségem. Ennyi

Amúgy jellemző, hogy nagyon sok kormánypárti politikus nem is hajlandó nyilatkozni a rádiónak. Miért is? Nem az lenne a dolga, hogy minden fórumon képviselje a kormány álláspontját? Engem pl a KR-n meg tud győzni, ha ügyesen csinálja.
Hajrá!

J.László 2012.09.27. 09:17:08

@zajos1:
Lesz még más édes bosszú is. Hagyó felmentése például.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.27. 09:17:56

@Wl: ha kicsit tisztaban lenne a fonokod, az a fasszopo kuminferi, aki ide kuldott morallal, jogal, becsulettel, akkor tudna, hogy a birosagi itelet kotelezo es aki nem hajtja vegre, azt elobb-utobb lesittelik...

igen

akkor is, ha egy ilyen "fityfasz" dologrol van szo, mint nyilvanvalo csalas, szelhamossag es torvenysertes es parrtpolitikai erdekek antoidemokratikus es torvenyellenes ervenyesitese.

ezekert boven sittre lehet kerulni, ha valaki eleg sokaig serti a jogot es semmibeveszi a birosagi hatarozatot.

tudod, meg egy bkv bliccelesert is le lehet valakit sittelni. plnae amiota viktorek bekemenyitettek.. mert ugye azt nem akarod allitani, hogy a fideszes kis buzikra mas jog vonatkozik? ugye nem akarsz ilyet allitani?:-)

Loyola 2012.09.27. 09:18:21

Na látjátok, ennyire van Magyarországon diktatúra.
Az LMP meg törheti a fejét, hogy milyen új paneleket küld ki Brüsszelbe, Berlinbe meg Párizsba Magyarország és kormánya rohasztására.

Sz@r ügy :)

Dr.Zemberevő 2012.09.27. 09:20:26

@taecleau: Mit gondolsz, nyugdíjba miért küldték, akit lehetett?

vojzi 2012.09.27. 09:34:00

@Secnir: nem mennék bele politikába, hogy miért szűnt meg a tv3, ugyanis még gyerek voltam így nem tudom mi történt de tény, hogy nálam mindig az volt bekapcsolva! Ledöbbentem mikor megszakadt az adás (pont láttam) és egy bemondó közölte, hogy a tv3 azonnali hatállyal beszünteti a műsor sugárzását. És utána monoszkóp... emlékszem napokig csak kapcsolgattam körbe körbe és nem találtam egy értelmes adót sem.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2012.09.27. 10:03:07

@Blogger Géza: "Augusztusban a leghallgatottabb rádió a Kossuth Rádió volt..."

Netán az olimpiai közvetítések miatt?
Vagy mert országos média?
Vagy a rengeteg adóforint, amit az új logok örvén marketingre költöttek?

Roy 2012.09.27. 10:06:08

Úgy is felülírják a Fővárosi Törvényszék ítéletét. Melyik bíró is volt aki a Klub rádió javára döntött. Még bíró?

Lecsó75 2012.09.27. 10:25:37

Mellesleg lehet vitatkozni a hátoldalakról meg a határozat pontjairól, a bíróság ugyanis nem ezekkel foglalkozott tegnap, hanem kimondta, hogy a médiatanács határozata volt jogsértő. A MT nem hozhatta volna meg azt a határozatot, amelyben kizárta a KR-t, mert erre nem volt joga. Hogy ebben a jogellenesen meghozott határozatban mi van, lényegtelen. A bíróság tehát nem a határozat egyes pontjait semmisítette meg, hanem a határozat meghozatalát ítélte jogellenesnek. Innentől a kizárás, amiről a jogellenes határozat szó, következésképpen semmis.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.27. 10:26:18

@Loyola: "Na látjátok, ennyire van Magyarországon diktatúra."

igen
ezt ugy hivjak. ugy,hogy jogeros birosagi itelet ellenere egy parthivatal tovabbra is kovetkezetesen ragaszkodik egy ellenzeki radio elhallgattatasahoz az bizony erosen diktatorikus.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.27. 10:39:44

@Loyola: mondjuk jobban belegondolva ez mar valoban nem diktatura..

a jelenlegi kormany tevekenysege lassan az interpolhoz fog tartozni...

Marco Soprano 2012.09.27. 11:25:43

Sajnos nem csak nehany ember veszitett ezen az ugyon, hanem nagyon sokan. Nem csak a hallgatok, hanem mindenki, mert a fidesz altal mukodtetett NMHH elen ezzel a szerencsetlennel az egesz vilag figyelmet felhivta arra, hogy mi folyik itt. Elnemitani egy radiot mert ellenzeki? Pitianer, kisstilu. Mint a fidesz minden egyes huzasa. Small time mondjak erre Amerikaban.

Patreides · patreides.blog.hu 2012.09.27. 15:46:49

@Blogger Géza: "Hülyeség amit írtál, és le is írtam miért. (Ezt semmiben nem befolyásolja a délutáni közleményük, amit én már jóval régebben olvastam.)"

És a te apukád sokkal erősebb és nagyobb, mint az enyém... Tudom, tudom. :)
süti beállítások módosítása