A KARD a Facebook-on

Látogatók

free counter

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

A Sólyom elszállt

2012.08.06. 13:22 Carnivore

Késő bánat, (ex)Elnök Úr. Ez már nem az Ön pályája. Nincs egy súlycsoportban a nagyokkal. Ehhez vagy bátrabbnak kellene lenni, vagy őszintén unszimpatizálni a hatalommal. Félek, Önnek egyik sem fog menni. Az ellenzék hitegetése, az viszont igen. Fapados.

Sólyom László megszólalásának hatására nagy (szellemi) buli lehetett a hétvégén a kormánnyal szemben kritikus oldalon: nem csoda, hogy néhányan örömittas állapotba kerültek. Török Gábor „Elemez” például olyan jól érezhette magát, hogy ezúttal nem elemzett, csak ünnepélyesen kihirdetett. Az aszófői megnyilatkozásról azt írta: „A beszéd (…) messze túlment egy ilyenkor szokásos köszöntőn, a volt államfő komoly gondolatokkal érkezett…”. Timár Gábor szerint „…megindulhat a valódi konzervatív szellemi pólus magára találása”. Tóth Ákos így dicsőített a Népszabadság oldalán: „néhány átélt, végiggondolt mondat többet ér mindenféle politikaimarketing-közhelynél”. Folytassam a sajtószemlézést? Felesleges.

Sajnos cáfolnom kell szavaikat, honfitársak. Semmi okuk örömre ebben a kérdésben: Sólyom László végiggondolt mondatai ugyanis a markánsan ellenzéki vagy az aktív kritikus embereket érdekli maximum (például Önöket) – sőt, közülük sem biztos, hogy mindenki tájékozódott/tájékozódni fog erről a kis aszófői piknikről. Mert nincs jelentősége. Ez nem a Kossuth tér.

Kedves értelmes politikában reménykedők! Tegyük a szívünkre kezünket, s legyünk végre őszinték magunkhoz: egy bukott államfővel a tarsolyunkban csak önhitegetésig jutunk! Lássunk már világosan: (ex)Elnök Úrnak akkor kellett volna így végiggondolnia mondatait, amikor bársonyszékében méltóztatott helyet foglalni. Akkor kellett volna gondolnia a kétharmadra és következményeire, amikor még ért valamit a szava, amikor még (anti-Gyurcsány elnökként) utat tudott volna mutatni a jobboldalnak. No, nem a homo politicusoknak (azokat úgysem érdekli senkinek szava, maximum gazdájuké), hanem az értelmes, megfontolt jobboldali érzelmű választóknak és az akkori protest szavazóknak. De nem tette. S igen, állítom, tudatosan. Neki az elnöki szék fontosabb volt és egy olyan kormány, amilyet a nép szeret. S lőn, kétharmad – szerette is. Csakhogy a bukott elnök nagy lelkesedésében elszámolta magát: a kétharmaddal ugyanis semmilyen kényszerítő-konszenzuskereső erő nem maradt már ahhoz, hogy T. Miniszterelnök Úr és társai őt válasszák meg újra. A nem elég kiszámítható, nem elég lojális, nem elég csendes elnököt, akinek – ha a forradalmárok épp szükségét érzik - nem tudnak csak úgy odaszólni a piros telefonon, hogy kuss legyen. Borítékolható volt előre, mindenki látta, mindenki tudta. Mindhiába.

Mert Sólyom nem tudta, nem hitte. Ezt az embert egész egyszerűen száműzték, csak ő ezt azóta sem hajlandó tudomásul venni. A kissé sértődött (ex)elnök most épp azzal próbál előretörni, hogy személyével, megszólalásaival reményt kelt az ellenzékben. De sajnos ő már ehhez is kevés. Felkiáltásai ugyanis – bár a reménykedők számára bölcsnek és odamondónak tűnnek – valójában rendkívül bátortalanok és gyengécskék: „véletlenül” mindig akkor és olyan helyen hangzanak el, amikor és ahol a legkisebb zajt keltik. Pedig Sólyomnak tudnia kell (és tudja is), hogy mi a különbség egy ragadozó madár vészjósló vijjogása és egy apró rágcsáló cincogása között. Mindhiába.

solyom_vadasz2_1.jpg

Nem állítom, hogy nincs fegyver a kezében. De hogy használni nem fogja, abban biztos vagyok. S nem azért, mert nem tudná, nem azért, mert fél, ha tényleg durrant egyet, nem állnak majd mögé (épp ellenkezőleg: több százezres tömeg is felsorakozna, ha kellene – s ezt neki Kumin Ferenc segítsége nélkül is tudnia kell). Egyszerűen azért nem csinál valójában semmit, mert a szíve nem ide húz. Ezt kellene megérteniük lelkes híveinek is. Mindhiába.

Sólyom, a vadász ezért vagy barlangban lövöldözik, vagy vaktölténnyel játszik. Mindenesetre biztosra megy: reménykedő támogatóit megtartja, a vadat űzi, de nem bántja. Így mindenkinek jó, így mindenki szereti. Igazi természetvédő. Az övék is, a miénk is. Mindhiába.

Tetszett a cikk? Csatlakozz a KARD Facebook-csoportjához:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

154 komment · 3 trackback

Címkék: aszófői beszéd Sólyom László

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr444698184

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.07. 10:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre 2012.08.06. 20:08:13

Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. A lista folyamatosan bővül. Ha kihagytam valamit, írd meg kommentben! * 1. A Kubatov-lista 2. Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezése 3. Kósa és Szíjjártó nyilatkozatai az ország csődközeli helyzet...

Trackback: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre 2012.08.06. 18:23:20

Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. A lista folyamatosan bővül. Ha kihagytam valamit, írd meg kommentben! * 1. A Kubatov-lista 2. Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezése 3. Kósa és Szíjjártó nyilatkozatai az ország csődközeli helyzet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Patreides · http://indavideo.hu/profile/Patreides 2012.08.06. 20:47:50

Egyébként Sólyom László a megválasztása napján bukott meg, mint köztársasági elnök és mint ember, egyaránt.
Ugyanazon a napon bukott vele a jelenlegi köztársasági elnök.
És azután mindketten tudták még fokozni a zuhanást.
Sólyom mostanában legalább próbál valahogy visszakapaszkodni, visszaszerezni az eldobott erkölcsi hitelét, de én nem fogadnék rá nagyobb összegben, hogy ez így sikerülni fog neki.

K.Tomoceusz 2012.08.06. 20:51:45

@Sárga Király: De de. Pártkatona.

Olvasd el a jelenlegi elnökünk életrajzát.

Dolgozni ugyan nem dolgozott Áder az égvilágon semmit, de Sólyom megválasztása a fidesz-frakció erejével, élete egyetlen sikere.

Sólyom a fidesz árnyékállam egyik tisztje volt és maradt.

Sárga Király 2012.08.06. 20:52:54

@korxi: Igen, és felelős x millió szavazó, köztük én is, aki azt mondta, hogy elég a kifáradt, cinikus, elitista szocikból. Nem ezt akartam, akartuk - senki nem kívánt még egy diktátort a nyakára - de nem volt más járható út. És most itt tartunk az út végén.

Silcon 2012.08.06. 20:53:15

Kommentár nélkül:

"A másik felelős pedig Sólyom László volt alkotmánybírósági elnök, ugyanis azokat a lusztrációs törvényjavaslatokat (lásd Zétényi–Takács-féle), amelyeket egyéni képviselők szinte a miniszterelnök akarata ellenére nyújtottak be, ám az Alkotmánybíróságnál megtámadták, az AB sorra-rendre dobta vissza, ezzel végleg megakadályozva a történelmi igazságtétellel kapcsolatos összes kezdeményezést. A kiinduló hivatkozási alap pedig az volt – amiről később Sólyom nyilatkozott –, hogy a *** Kádár-korszak és a demokratikus jogállam között jogfolytonosság áll fenn! *** Vagy­is, a diktatúra jogrendje a demokráciára nézve is kötelező. Nos, ez az, amire nem volt példa szerte a közép- és kelet-európai régió országaiban."
mandiner.hu/cikk/20100702_utolso_esely_az_igazsagtetelre

Kis ember 2012.08.06. 20:54:10

@Airgüzü:
"Bízzunk benne, hogy még időben visszakoznak, s letesznek róla."

Na ez az. Én nem akarok egy olyan országot, ahol bíznom kell abban, hogy egy politikus nem csinál meg ezt vagy azt. Olyan országot szeretnék, ahol a politikusnak KELL csinálnia dolgokat a nép érdekében.

Sárga Király 2012.08.06. 21:01:36

@K.Tomoceusz: Akkor kérlek mutass egy elnököt a szép magyar demokráciából, aki nem volt pártkatona. Sólyom MDF-alapító tag volt, de az alkotmánybírói megbízatása miatt kiszállt, utána nem is vállalt pártpolitikai szerepet. Mellesleg, egy jó pártkatonát a Párt nem rúg ki csak úgy, a hatalomra kerülése után egy hónappal.

Alkotmánybíróként, egyetemi tanárként és környezetvédőként Sólyom szintén nem mondható sikertelennek. Ajánlom, hogy olvasd el az ő életrajzát is:

hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%B3lyom_L%C3%A1szl%C3%B3

vakapad 2012.08.06. 21:02:09

Sajnálatos, de azt kell mondanom, hogy egy hihetetlenül merev, jócskán hiú és a saját(!) magyarázataiban/elképzeléseiben fenntartás nélkül hívő, sértett ember visszacsapás kísérletének vagyunk jelenleg tanúi. Sértettsége abból ered, hogy a FIDESZ a saját tévedhetetlenségébe vetett hitét rombolta le, mikor nem választották meg újra. Eddig csak a szocikat utálta, most már a FIDESZ-t is. Nehéz lehet így élni.

K.Tomoceusz 2012.08.06. 21:08:19

@timargabor:
Ha van súlya a beszédnek, az abból derülne ki, hogy Orbán bejelentené, hogy visszaveszi a - pofátlan végkielégítések - sorában az exelnöki villákat és milliós járadékokat.

Vagy legalábbis Sólyomét, mert ellenforradalmár lett.

Ha nem teszi ezt Orbán, akkor maga rendelte a kis médiabalhét, hogy ezen rugózzunk, ne a bejelentésén, a - félázsiai diktatúrán -, ami az ő nagy beszéde volt a nyáron.

Never 2012.08.06. 21:10:43

@vakapad: Nem, ezek nem visszacsapási kísérletek. Ha végigolvasod a nyilatkozatait, kezdve alkotmánybírói elnöki korától (anno ezeket még esetleg "különvélemény"-nek hívták, csak éppen ezekben nincs túlfizetett stöpszli hollywoodi sztár) kezdve a köztársasági elnökség előtt, alatt és után, akkor konzekvensen ugyanazok az elvek és érvek vonulnak végig.

Fontos kiemelni, hogy az "elvek" nem "érdekek" és az "érvek" nem "lózungok". Akiknek pedig Sólyom csípi a szemét, pont ezért próbálják meg hitelteleníteni és jelentékteleníteni, mert számukra akinek elvei vannak, az veszélyes ember.

A Fidesz számára annak idején ő praktikus volt, mert kellemetlen volt a szoci kormány számára, hogy egy az alkotmányosság és a jogállam felé elkötelezett emberrel a nyakukban kell törvényeket alkotniuk. Aztán jött a módszerváltás és ki kellett onnan rakni, mert a "zemberek embere" aláírt mindent, még a napi sajtót is, ha elé rakták, Sólyom esetében ez viszont nagyon valószínűtlen lett volna.

Aki ezt nem ismeri fel, annak lazítani kellene egy kicsit a szemellenzőjén, és mindegy, hogy annak az ellenzőnek milyen színe van éppen, narancs, piros, zöld vagy fekete...

SPU 2012.08.06. 21:11:43

A Sólyom volt az eddigi legjobb államfő, sőt tulajdonképpen abszolút etalon. Szomorú, hogy a mostani ballerek még mindig a saját sértettségükért vesznek rajta verbális revansot. Tovább kéne már lépni, ki kéne már bújni Ferenc hátsójából, kedves elvtársak! Különben lófax lesz itt, nem baloldal.

A Sólymot meg nem irígylem, mert nagyon magányos műfaj alkotmányos demokratának lenni ebben a tízmilliós országban.

Never 2012.08.06. 21:14:21

@K.Tomoceusz: Javaslom, hogy inkább maradj az olyan tartalmas és színvonalas témákhoz történő hozzászólásaid mellett, mint pl:

comment.blog.hu/2011/08/24/eden_aranypart_szanda_nem_fer_a_boreben_18

Oda szerintem jó is a stílus (remélem, hogy ezt a blogot nem szedi elő a hírszűrési hatóság, ha bemásolom a hozzászólásodat):

"Majdnem lemaradtam a műcsöcsökről.
A másik művésznő frissen mosott puncogójára koncentráltam."

Ilyen szellemi magaslatokban már nekem elfogy a "zoxigén"

komolytalan samu 2012.08.06. 21:14:23

Ez egy 24 karátos ökörség, már elnézést!

Mégis honnan a náthás picsából kellett volna tudnia Sólyomnak, hogy Viktornak MAJD agyára megy az akkor még közel sem biztos kétharmad.

Mert Kende Péter már az ovis életrajza alapján látta benne a sátánt, vagy mert Debreczeni miniszterelnöksegg addikciója az új drog hatása alatt, már 2008-ban Hitlert delirálta bele?

Orbán 98-02 között egy giccses, korrupt de épkézlábnak mondható országot csinált, ahol Chikán és Járai(a szakmai), Rockebauer, Pokorni stb vették körül, nem csak nímand gátlástalan nyaloncok. (Sőt, sok szempontból 2010-ben még ígéretesebb arcok is felbukkantak.)

A szocik után, még támogatott lakáshitelek nélkül számolva is elfogadhatónak tűnt a dolog.

Te viszont barátom UTÓLAG vagy kurva okos, ami nem érdem, az utólagos okoskodó fennhéjázás viszont maga a súlyosbító körülménye a hét főbűn közül az elsőnek.

K.Tomoceusz 2012.08.06. 21:18:49

@Sárga Király: Göncz az egyetlen, aki nem volt pártkatona.
Az SZDSZ még fél éves se volt, mikor Göncz elnök lett.
Ennyi még egy kopasz kiskatona kiképzéséhez is kevés.

Azontúl meg, az ellenzék is jelölte meg a kormány is, mert Antall régi barátja volt.
Úgyhogy lehet mondani, hogy egy egész országot képviselt.

A Sólyom kirúgásáról meg annyit, hogy már három elnöki fizetést zsebel be a fidesz, pedig, ha Sólyom marad, akkor csak egyet kéne.

Ezek pénzéhes csirkefogók. Akár az egész fidesz hetenkénti váltásban is bezupál elnöknek, mert egy életfogytig kapott sokmilliós fizetés - az köll nekik.

high up! 2012.08.06. 21:20:24

Blogger elvtárs, te még a jogszabályok alapjait sem tudod. Nem tudod például, hogy a közt. elnök nem csinál semmilyen kormányt. Akár tetszik neki egy kormány, akár nem, csak a szavazók döntenek.

Azt se tudod, hogy Sólyomnak nem tetszhetett a 2/3-ad, mert hamar eldöntetett, rögtön a Fidesz hatalom átvétel után, hogy nem fogják újrajelölni.

Azt se tudod, hogy csak az bukott, aki egy újabb megmérettetésben alulmarad. Mivel Sólyom nem indult el másodszorra, így hiába jön a gyúrcsányi méretü hazugság a szádból, Sólyom NEM BUKOTT ÁLLAMFÖ.

Szóval tanulj még sokat, végezd el a középiskolát, aztán verd be az alapfogalmakat és a jenetéseit, s majd azután próbálkozz észosztással.
A mostani, kúrtcsányi nyelvezetü propagandáddal beégtél. Persze tudom, szar ügy volt, hogy az amúgy politikai funkciók nélküli elnök 2006-ban az erkölcsi funkcióiról nem mondott le, és kúrtcsányinak a szemébe vágta, hogy erkölcsi válságot okozott.

Aztán ma itt járunk: kúrtcsányi kipusztult a politikából (2014-ben hivatalosan is megkapja a hullaházi cetlijét), Sólyom pedig továbbra is tényezö. Akire minden értelmes ember figyel. Kßurcsányra meg már csak a Debiljei Koalícióban.

high up! 2012.08.06. 21:22:55

@K.Tomoceusz:

Göncz és Schmitt két seggnyaló államfö volt. Árpibá is aláirt évekig mindent, többek közt a Bokros-csomagot en bloc. Aminek a kerek egyhatoda alkotmányos jogot sértett.
Nincs különbség a kettő közt. Igaz, Göncz müveltebb volt Schmittnél.

K.Tomoceusz 2012.08.06. 21:32:48

@high up!: Gönczöt az ellenzék jelölte és konszenzussal választották meg,
úgyhogy ha seggnyaló volt a kormány felé, az a függetlensége volt az ellenzéktől.
Dehát még ezt se lehet mondani, mert a tévéelnökök témájában meg megmakacsolta magát.
Aztán a többi történetet meg mind a fideszmédia legendagyára irkálta össze.

Írod, hogy a Bokros csomag alkotmányt sértett.
Na, ott pont Sólyom lehetett akkor az alkotmánybíróság.

Érdekes, hogy Sólyom szerint az nem sértett alkotmányt, hogy kidobták az egész Alkotmányt a kukába.

És van különbség, mert Schmitt egy írástudatlan komcsi káder volt, aki fidesz káderré lett,

Göncz pedig egy író-műfordító volt és maradt.

sterimar 2012.08.06. 21:53:25

@vakapad: "Eddig csak a szocikat utálta, most már a FIDESZ-t is. Nehéz lehet így élni."

Elég sok ember van ezzel így, nem hiszem, hogy olyan nehéz így élni.

sterimar 2012.08.06. 21:57:06

@Patreides: "Divide et impera!"

Hol voltál 8 évig, amikor a szocik pont ezt csinálták? Mindenki volt már ellenség. A "gazdagok", az orvosok, a határon túliak, a vasutasok, lehetne estig sorolni. Mesterfokon űzték.

Foxtrotty 2012.08.06. 21:59:43

" több százezres tömeg is felsorakozna, ha kellene "

Mit százezrek!? Az egész Milla! Mind a háromezren!

Foxtrotty 2012.08.06. 22:05:19

@Never:
Az is árulkodó, hogy Sólyom László médiát illető éles kritikáját a címzett elengedte a füle mellett. Egyedül azt csemegézték ki a beszédéből ami szerintük hasznos a mozgalomnak

Mást nem is lehetett várni tőlük

Foxtrotty 2012.08.06. 22:08:27

@K.Tomoceusz:
"Göncz az egyetlen, aki nem volt pártkatona.
Az SZDSZ még fél éves se volt, mikor Göncz elnök lett.
Ennyi még egy kopasz kiskatona kiképzéséhez is kevés."

SZDSZ-esnek lenni születés kérdése

Blogger Géza 2012.08.06. 22:08:45

@K.Tomoceusz: "az nem sértett alkotmányt, hogy kidobták az egész Alkotmányt a kukába." Miért, a 1989-es alkotmányt a jósiten küldte kőtáblán? Azt az eleve ideiglenesnek szánt alkotmányt az idők végezetig kellett volna a hátunkon cipelni? Ugyan már miért...

Never 2012.08.06. 22:11:20

@Foxtrotty: A médiamunkások nem szeretik meghallani a kritikát, mert ugye ők minden és mindenki felett állnak, de főként a kritika felett.

Az, hogy a rendkívül ritka kivételektől eltekintve már lassan el is felejtették, hogy milyen a napfény, annyira mélyen vannak egyes pártemberek anális traktusában, nos azt felemlegetni ugye illetlenség...

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2012.08.06. 22:14:13

Azért valamit mégis tud ez a Sólyom, ha annyi kétbites bal-, és jobboldali egyaránt őt gyalulja.
Alkotmányos demokratának lenni pl.

Blogger Géza 2012.08.06. 22:15:20

Egyrészt Sólyom Lászlót bukott államfőnek nevezni marhaság. Kitöltötte a ciklusát, és ennyi.

Másrészt Sólyom Lászlót jobboldalinak nevezni erős leegyszerűsítés. (Nem kell ahhoz jobboldalinak lenni, hogy megállapítsuk, hogy Gyurcsány Ferencnek le kell mondania. ) Ő inkább az LMP holdudvarából került elő , max centristának nevezném.

"
Lehet más a politika?

A VÉDEGYLET ÖT ÉVE

...

Schiffer András ügyvéd, a szervezőbizottság tagja állítja, az elnökválasztástól függetlenül a Védegylet egyenlően erős kritikával illeti az MSZP-t és a Fideszt. Céljuk az volt, hogy jelöltjüket széles összefogás eredményeként válassza meg az Országgyűlés. S bár kifogásolhatónak tartja a Fidesz első körös passzivitását, úgy véli, Sólyom László jól döntött, amikor nem lépett vissza. "

www.vedegylet.hu/index.php?page=news&news_id=266

Fleurs Du Mal 2012.08.06. 22:18:11

@Blogger Géza: Miért, a mostani alkotmány - amiről senki, sosem fogja tudja levakarni hogy ez bizony egy FIDESZ iromány, ától cettig - mennyivel jobb? Sőt, akár melyik alkotmány lenne olyan amit a "jóisten küldött kőtáblán"? Végülis mindet politikusok fogják írni is, és megszavazni is. (Jó esetben.) Ilyen alapon az alkotmány alig ér többet mint egy ÁSZF. :)

Blogger Géza 2012.08.06. 22:18:25

@Blogger Géza: Ha valaki elfelejtette volna, liberális értelmiségiek álltak ki mellette nyílt levélben:

"4. 25 liberális közéleti személyiség az SZDSZ támogatását kéri:

...

Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy ebben az esetben a szabaddemokrata képviselők már Sólyom László jelölését is aláírásukkal támogassák az Országgyűlésben. "

www.vedegylet.hu/modules.php?name=News&file=print&sid=244

K.Tomoceusz 2012.08.06. 22:26:11

@Blogger Géza: Tényleg, miért ?

Idén miért nem alkotmányozunk egy tök újat ?
Meddig porosodjon ez az asztalos tavalyi ?
Még egy hónap és megunom.

Fleurs Du Mal 2012.08.06. 22:26:18

@Dr. Morcz: Nem volnék biztos. Csak azért mert sokan utálják nem feltétlen lesz valaki egy zseni. Inkább azt mondanám hogy félreismerte a helyzetet; amit ő egyszer-az-életben lehetőségnek vélt arra hogy irány mutathasson, valójában csak a két nagy párt piti játszmája volt. (Komolyan, a FIDESZ akárkit megszavazott volna csak az Ő jelöltjük győzzön. Sólyom csak azért kellett mert neki volt renoméja, amivel szentesíteni lehetett az eszközt. Cinikus lennék?)

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.08.06. 22:36:09

@Blogger Géza: 2010-ben pedig: Karátson Gábor, Kopp Mária, Lányi András, Majtényi László, Makovecz Imre, Mellár Tamás, Schneller István, Szabó Gellért, Tölgyessy Péter, Vida Gábor, id. Zlinszky János - persze itt is vannak SZDSZ-es gyökerűek, de az azért nem rossz lista:
hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%B3lyom_L%C3%A1szl%C3%B3

@Fleurs Du Mal: "Cinikus lennék?" - csak reális :-)

Never 2012.08.06. 22:54:52

@timargabor: És még nagyon sokan mások is támogatták 2010-ben, főleg olyanok, akik valamilyen mértékben ki tudtak szakadni a mindenhonnan sulykolt kétpólusú politikai gondolkodásból.

A sok itteni troll is azt mutatja, hogy a két pólus létrehozása és mindenáron való sulykolása egy kifizetődő politikai játszma, mert ezzel egy oligopol "piac" jön létre, amit sokkal könnyebb uralni, mint egy sokszínű struktúrát (és itt most ne az LMP vagy Milla vagy 4K-szerű műképződményekről vagy bölcsész pipe-dream-ekről beszéljünk, azok is csak a bipoláris rendszer alátámasztását szolgálják azzal, hogy a pár hiperaktív politológus meg bétékás leengedheti a gőzt...)

A valódi pluralizmust pont azon a vonalon érdemes keresni, amivel a sok szobatudós rémisztget mindenkit - a mostani német politikai kultúra, ahol a német rendőri szakszervezet nyilvánosan és élesen kritizálja a saját belügyminiszterét, vagy ahol a FAZ mint konzervatív vezérlap leszedi a keresztvizet Merkel kancellárról (mert nem a "mi kutyánk kölyke" a lényeg, hanem a szakmai tartalom és az elvek).

samot 2012.08.06. 22:59:22

@Never: Azt hiszem,hogy egy bloggvadàsz vagy!
A cikkre vagyunk kivàncsiak és nem ara,hogy te mennyire inteligens vagy uninteligens vagy!
Te kinek és mit akarsz bizonyitani?Szànalmas,tudàlékos majom vagy!
Tipikus esete vagy annak,akit sehol senki nem vesz figyelembe!Azért hajrà,ne add fel!

dibbler 2012.08.06. 23:04:57

Sólyom úr tényleg nem számít, megint felhasználták és eldobják mint egy használt papirzsepit.

Ugyanakkor tudjuk, hogy semmi sem véletlen a politikában. Az biztos, hogy a mai politikai vezetők zseniálisan kézben tartják a hatalmat.

Jó hír: a mai magyar demokráciában egyre jobb hatalmi elit választódik ki...

Never 2012.08.06. 23:19:11

@samot: Menj vissza rasszistázni a Live Info-ra, az a te szinted. Itt társalgás folyik, nem fröcsögés.

Egyébként pedig:

i0.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/277/589/fc4.jpg

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.08.06. 23:19:26

@altimus:

Hát éppen ez az! Annyira, visszafogottan és kimérten – mint általában, hogy a vége ezúttal is egy jut is marad is. Nem véletlen, hogy annyira nem értjük itt meg egymást az értelmezésében. Mindenki azt lát meg benne ami akar. Az elejét én is elég lelkesen olvastam, aztán azt vettem észre, hogy észre sem vettem és megint csak ellaposodott. Így aztán a félig teli pohár módján mindenki vérmérséklete szerint gondolhatja, hogy félig teli, vagy félig üres. Végülis ez az amiért lényegileg üres. Meg, hát a gyöngécske múltja miatt. Csak az emberek annyira szeretnének már valami reménybe kapaszkodni. Szerintem ne belé fektessék, önbecsapás lenne.

Never 2012.08.06. 23:22:26

@dibbler: "Jó hír: a mai magyar demokráciában egyre jobb hatalmi elit választódik ki..."

Ne haragudj, de a mondatban több, egymással össze nem illő szót vélek felfedezni:
- magyar
- demokrácia
- jobb
- elit

Valami ezek közül nem stimmel - vagy pedig azok az emberek, akikről én gondolom, hogy jelenleg valamiféle hatalommal bírnak Magyarországon, nem azok, akikre te gondolsz. Akikre én gondolok, azok egy része OPNI-szökevény, gyógyszerezett vagy gyógyszerezendő, hatalommániás beteg, egy másik része gátlástalanságból diplomázott posztkommunista újgazdag, a maradék pedig báb.

Ezen a vonalon nehezen értelmezem a "jobb" és a "demokrácia" kifejezéseket, azt pedig, hogy "elit", egyfajta kontraszelekció eredményeképpen gondolom csak kimondhatónak.

Patreides · http://indavideo.hu/profile/Patreides 2012.08.06. 23:30:29

@sterimar: Ugyan már. Ha mesterfokon űzték volna, ma is hatalmon lennének. Mit űztek a szocik egyáltalán mesterfokon? A lúzerséget...?

Patreides · http://indavideo.hu/profile/Patreides 2012.08.06. 23:35:42

@komolytalan samu: "Mégis honnan a náthás picsából kellett volna tudnia Sólyomnak, hogy Viktornak MAJD agyára megy az akkor még közel sem biztos kétharmad."

Tényleg, honnan? Hiszen annyira rezonál az emberekre, mint egy darab piszkavas.
De akinek egy kis esze és tapasztalata volt (mondjuk nyolcéves kor felett), és nem vált zombi "futballszurkolóvá", az elég pontosan előre láthatta, mi lesz, ha OV biankó teljhatalmat kap.

Putyilov gyári melós 2012.08.06. 23:40:30

@mrZ:
Hogyne lenne politikus!

Még feleséget is a politikai karrierje szempontjából választott.

Ha elolvasod az aszófői szövegét, az is egy politikai zászlóbontási teszt.
Kijelölte az ellenfeleit mindkét oldalra, kiosztotta őket úgy, hogy kiemelte magát középen.
Gondolod, hogy azért a tányér birkapörköltért ment le Törökgáborelemezhez?
Ez egy pártindítási teszt.
Ha, aharapnak rá a parasztok, akkor megalapítják, ha nem, akkor egy hét alatt elhal, mint egy falusi kocsmai civakodás.

A Török, a Kumin volt Sólyom politikai tanácsadója, ők tervezték meg Sólyom összes TV képernyőknek szánt látványos lépését, a bazasrózsikás bohockodással kezdve, nem megyek az USAba, amíg vízum kellen át, a komáromi hídon való bohóckodásig.
Mind politikai PR szereplés volt a népszerűsége növelésére, a nimbusza megteremtésére.

Kumin hátbaszúrta és elment Fideszállamtitkárnak, maradt a félFideszes Török.

klem 2012.08.06. 23:45:47

@Never: Tempora, kedves Never, temporA!

komolytalan samu 2012.08.06. 23:54:18

@Patreides: :))

És te azután hivatkozol a 8 évesek szellemi képességeire, hogy értelmezni sem tudod az általad idézett mondatot??

Csak óvatosan azzal a gereblyével :)

Putyilov gyári melós 2012.08.07. 00:04:54

@Putyilov gyári melós:
És ha belegondolok a Jómadár elnökégébe, akkor még politikusnak is a sunyibb fajta.
Az emlékezetes szilveszteri köszöntőjében azért nem tette ki a magyar zászlót, mert meg akart felelni a külföldnek és az SZDSZes kozmopolitáknak, aztán tetette a süketet vakot, amikor a Jobbik Gárdát avatott az ablaka alatt.

Vérbeli "K" európai köpönyegforgató sunyi politikus a Jómadár.

Jól megtalálta a zsák a foltját, Sólyom a Törököt. A Török is Gyurcsány fizetett tanácsadója volt, aztán 2006 nyarán lépett le tőle és lett álLMPs, független elemzőt játszó manipulátor, aki a Fidesz fizetési listáján van.

mrZ (törölt) 2012.08.07. 00:19:34

@Putyilov gyári melós:
Nem politikus mert:
- nem önálló.
- Akta/jog kukac, elméleti gondolkodású.
- Vonzódik az erőhöz, a többséghez, nem ő alakítja inkább helyezkedik.
- nincs semmi karaktere, maszk az egész.
25 éve figyelem őt(mást is), ahogy a nemzetre/jogra/alkotmányra hivatkozik, és szép csendesen megakadályoz bármilyen radikális változást.

>>Ez egy pártindítási teszt.<<
Mozgalom. Ideológia póráz.
"Sőt, arra a belátásra is juthatunk, hogy a pártpolitikán kívül is van élet; sőt annál jobb élet, minél inkább magunkra építünk"
Néhány tucat értelmiségi csatlakozik, médiacirkusz, sólyom véletlenül a főnök lesz. A helyi szerveződéseknek meg elveszik az önálló útkeresési lehetőségét, franchise-be kényszerítik őket.
A lényeg a bürokrácia fentartása, az állam mindenek előtt.

komolytalan samu 2012.08.07. 00:22:33

@Putyilov gyári melós: Túlkombinálod. Tudom hogy manapság menő mindig plusz két csavart, 3 hátsószándékot belelátni, de Sólyom mint pártpolitikus zéró képességekkel bír, és ezt ő is tudja.

Azt is tudja, hogy pártot nem horgásztechnikával alapít féltucat ember, de ez közhely.

Ha még mindig hiszel a csavarjaidban, képzeld el Sólymot ahogy egy többezres közönséget hoz extázisba egy választási gyűlésen.

Ha röhögnöd kell, ha zsibbad az agyad a képtől, mert kilöki, vagy csak nem megy, akkor tudod hogy tévedtél.

És félreértés ne essék, a maga nehezen emészthető módján, de Sólyom Lászlót a nagyon kevés, elveiben tisztességes, az országért valóban felelősséget vállaló vezetők között tartom számon.

Putyilov gyári melós 2012.08.07. 00:42:29

Még pártot se kell alakítania, ott az általa szárnyrabocsájtott LMP.

A Fideszt akkor lehet megszorítani, leváltani, ha összefog az ellenzék.
Ha nem, akkor a Jobbik maradványaival hatalmon maradhatnak.

Jól tudja ezt Török és Sólyom kakukkfióka is.

"pártot nem horgásztechnikával alapít féltucat ember"
Pedig így alakították a Fideszt, SZDSZt, Jobbikot, LMPt is!
A politikához, pénz, média és egy tucat sértődött fanatikus kell.

"képzeld el Sólymot ahogy egy többezres közönséget hoz extázisba egy választási gyűlésen"
Túl nagy jelentőséget tulajdonítasz a hülyék vezénylésének. Egyszer kérdezz meg egy HírTVst, hogy kell tucatnyi embert tömegnek filmezni :O)))

Amúgy biztos vagyok benne, hogy a következő választás alkalmával nagyon vissza fog szorulni a csürhe utcai hergelése. Ma már egyre kevesebb embert izgatnak fel orgazmusközeli állapotba a hordószónoklatok, ma már mindenki ölni akarna :O)))

"Sólyom Lászlót a nagyon kevés, elveiben tisztességes, az országért valóban felelősséget vállaló vezetők között tartom számon."
Én nem tudok arról, hogy vállalta volna a nemzetvesztő bűnéért a felelősséget, hogy rászabadította az országra a félázsiai Fideszes janicsárhordát!

Hol volt a tisztessége a csalással való megválasztásakor?
A hiúsága fontosabb volt!
Hol volt a tisztessége, amikor az Alkotmánybíróként megkapott állami lakást átjátszotta a lányának és igényelt magának még egyet?
A kapzsisága fontosabb volt.

Hol volt a tisztessége, amikor a javarészt általa barkácsolt Tákolmányt lesztálinistázták Orbánék?
A beszarisága, gyávasága erősebb volt!

Sólyom ugyanolyan kis sunyi markecoló karrierista, mint Orbán, Gyurcsány, Schiffer vagy Vona.
12 egy tucat ezekből K Európában!

Kandabula 2012.08.07. 01:22:30

Sose éreztem, hogy Sólyom bármikor is komolyan akart volna valamit, kivéve a bazsarózsák megmentését. (Bár - szerintem - azokat egy zárt katonai körzet jobban megmentette volna). Cirkusz az egész. Különben mondja csak a magáét és verje a fejét a falba. Olyan elnök volt, aki nem látott tovább az orránál. Sajnos nem egy történelmi személyiség. Az őt követőről ne beszéljünk, a mostanira meg figyelünk, mivel fog ebbe a kibaszott történelmünkbe bevonulni.

Stringer 2012.08.07. 01:33:31

Egy vélemény: ha a tisztelt előző KE úr egy sötét szobában, magányosan azt üvölti, hogy "orbánviktor takaroggy!" - az semmi. Ha ugyanő megszervez egy nemzetközi fórumot, akkor, amikor odafigyelnek rá, és ott mondja el, hogy "nézeteim szerint itt a demokrácia ledöntése van folyamatban" - akkor e finoman szólva is elég sok.

És az olyan emberre, mint ő, mondják falun az öregek, hogy: "vagy gazember, vagy h*lye". És sajnos igazuk van.

Hefe 2012.08.07. 03:24:37

@MolnarErik:
nem akarlak elkeseriteni, de a magyar nyelvben nincs olyan szo hogy "unszimpatikus", ellenben az "antipatikus" szoval.

teknoc erno 2012.08.07. 05:19:43

Szerintem Sólyom László beszéde csak annyi, hogy elege van kicsit, semmi több. MInden más csak belemagyarázás és csak azt mutatja, hogy a szerencsétlen magyarok erre fogékony szelete mindenbe belekapaszkodik, ami kicsit is pozitívnak tűnik, keresnek egy apafigurát, egy hőst, aki megmenti őket... és mivel Sólyom sem nem hős, sem nem Apuci, ezért meg vannak sértődve. De amúgy csak további hazugságokra vágyódnak, mármint igazából. De nem tudom minek a sok bú, bánat! Ott a kétharmad amit akartak, lehet neki örülni :D Viktor az igazi Apuci! Sólyom egy idős bácsi, egy kicsit zöld, egy kicsit posztkomcsi, egy kicsit tudós, de nem a ti pót-szellemi-apucitok.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.08.07. 06:23:06

@Never:

"A nálunknál jobban működő társadalmakban a civil összefogás az alap és a pártok, kormányok, politikusok tartanak a civilektől, nem pedig a civilek kuncsorognak alamizsnáért."

Ez a gondosan ápolt látszat; a valóság pedig itt van:

www.iea.org.uk/publications/research/sock-puppets-how-the-government-lobbies-itself-and-why

Ill. itt:

www.iea.org.uk/sites/default/files/publications/files/Sock%20Puppets.pdf

Nati Walter 2012.08.07. 06:56:15

2006ban nyugodtan elkergethette volna a kormányt.Hiteltelen....

Roy 2012.08.07. 07:39:31

@Bukik a rokkanttörvény is, EU és törvény ellenes!: Sajnos nem vagy egyedül. Ezt hívják tudatos népírtásnak. Az egész rokkant törvény ezért született. Akik kiestek az ellátásból már nem kerül semmibe az államnak.
Tudom sokan menekültek a rokkant nyugdíjba a munkanélküliség elől.
Munka még az egészséges embereknek sincs, nem hogy a csökkent munkaképességűeknek, és a munkaképteleneknek.
Reélem ezért a tettükért a Fidesz elnyeri méltó büntetését.

2llkedő 2012.08.07. 08:09:31

@Roy: Már csak egy Taigetosz hiányzik.

szonár 2012.08.07. 08:23:23

Jó az írás, csakhogy az írója olyasmiket várt volna a köztársasági elnöktől, amire az nyilvánvalóan nem képes és ami nem is feladata.

Never 2012.08.07. 08:37:37

@neoteny: Ha a jelzett könyvben bármilyen újdonságot találtál, akkor az súlyos "most-jöttem-le-a-falvédőről" szindrómára vall. Az ókori Róma óta ebben nincs új a nap alatt - de legalább vannak helyek, ahol vannak független szervezetek is. Nálunk viszont szinte semmi, és ami van, arra is vadászik a mindenkori polgári ügyészség (függetlenül az éppen uralkodó színtől).

Never 2012.08.07. 08:39:31

@klem: Hát igen, ez az elgépelés tíz éve még nem történt volna meg velem... Tempus, temporis (pl.nom. tempora) - a latin tanárom nagyon szomorú lenne.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.08.07. 08:45:04

@Never:

Ahhoz képest hogy tolod a propagandát hogy "a pártok, kormányok, politikusok tartanak a civilektől", igen könnyedén elintézed azt amikor dokumentálásra kerül hogy az UK-ban a "független" civil szervezetek több (adófizetői) pénzt kapnak a kormányzatoktól mint amennyi adományokból, illetve a kormányzatok által kijelölt irányokba fejtenek ki "civil tevékenységeket".

Bogyó 2 2012.08.07. 08:45:46

@szonár: Nagyjából igen, s ezért nem jó az írás, mert ő is az egyik oldal híveként láttatja a dolgot.Azt kéri számon a volt államfőn, hogy miért nem viselkedett pártpolitikusként.

"egy bukott államfővel"
Sólyom Lászlót nem választották újra, de kitöltötte a mandátumát, nem ezt hívnám bukásnak, főleg, hogy van rá példa, Schmitt az, aki bukott államfő. Van különbség és nem kicsi.

"Akkor kellett volna gondolnia a kétharmadra és következményeire, amikor még ért valamit a szava, amikor még (anti-Gyurcsány elnökként) utat tudott volna mutatni a jobboldalnak."

De mégis hogyan? Az országot tönkretevő korrupciós mocsárba fulladó Mszp támogatására kellett volna felhívnia az embereket? Vagy prekoncepcionálnia, s akkor figyelmeztetni a jogállam felszámolására, amikor az még nem történt meg?
Nem értem miért a még mindig megszólaló és azért mégis figyelmet kapó Sólymon kell leverni a Fidesz demokrácia- és jogellenes ámokfutását? Talán túlságosan szívélyes volt némely megnyilatkozásában akkoriban, de figyelmeztetnie jogászként egy olyan helyzet veszélyeire, ami amúgy teljesen jogszerű (nevezetesen a 2/3-os többség) nem lett volna neki célszerű. Ez a pártpolitikusok dolga.

"Egyszerűen azért nem csinál valójában semmit, mert a szíve nem ide húz."

De miért is kéne? Mszp-s elnöknek kellene lennie? De hiszen pont ez a lényeg! Ennek ellenére komoly kritikát fogalmaz meg, s hiába állítják, hogy súlytalan, mégis már hanyadik blog születik róla. Én is úgy gondolom, nem lesz közvetlen eredménye a felszólalásainak, de a netes felületen mégis nagy teret kap, s néhány önállóan is gondolkodásra képes embert talán mégis elgondolkodtat, amit mond. Mert végre egyszer azt is kellene nézni, nemcsak azt, hogy ki mondja.

Uri Stein 2012.08.07. 08:47:44

Egy hetvenvalahány éves volt KE azt tette, amit tehetett: csendesen és jó lelkiismerettel megszólalt. Ennél többet tenni már nem az ő dolga. És nem az ő dolga lett volna 2006-ban elzavarni a kormányt, sem pedig később, még a 2010-es választások előtt, utat mutatni a jobboldal vezetőinek.

Bogyó 2 2012.08.07. 08:51:51

@mrZ: "Vonzódik az erőhöz, a többséghez, nem ő alakítja inkább helyezkedik."

???????
Akkor most miért nem hajlong Orbán Viktor őfelségének? Vagy már az ellenzéknél van az erő?

Never 2012.08.07. 08:52:36

@neoteny: Pont mert tartanak a civilektől, azért csinálnak maguknak "álcivileket". Az "álcivilek" kitűnő lehetőséget biztosítanak arra, hogy megpróbálják a valódi civileket relativizálni. Ha nem félnének a valódi civilektől és nem lenne azoknak súlyuk, amit ellentételezni kell, egy kanyi garast sem költenének erre.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.08.07. 08:56:20

@Never:

"Az "álcivilek" kitűnő lehetőséget biztosítanak arra, hogy megpróbálják a valódi civileket relativizálni."

Hogyan? És ha ez a helyzet, milyen kritéria alapján lehet megkülönböztetni az "álcivileket" és a "valódi civileket"?

Bogyó 2 2012.08.07. 08:56:37

@Uri Stein: Pontosan. Valójában nem Sólyom sértett, hanem azok, akik a pártpolitikai hozzáállást kérik rajta számon. Mivel nem pártkatona, ezért hülye jobboldalinak tartja a ballib-rajongó, vén posztkomcsinak a jobbos pártkatona.
Ezért nehéz demokratának lenni ma Magyarországon, mert sajnos az emberek többsége sem az. Akkor van csak bajuk a diktatúrával, ha nem ők a diktátorok.

Bogyó 2 2012.08.07. 08:58:38

@Never: "Fontos kiemelni, hogy az "elvek" nem "érdekek" és az "érvek" nem "lózungok". Akiknek pedig Sólyom csípi a szemét, pont ezért próbálják meg hitelteleníteni és jelentékteleníteni, mert számukra akinek elvei vannak, az veszélyes ember.

A Fidesz számára annak idején ő praktikus volt, mert kellemetlen volt a szoci kormány számára, hogy egy az alkotmányosság és a jogállam felé elkötelezett emberrel a nyakukban kell törvényeket alkotniuk. Aztán jött a módszerváltás és ki kellett onnan rakni, mert a "zemberek embere" aláírt mindent, még a napi sajtót is, ha elé rakták, Sólyom esetében ez viszont nagyon valószínűtlen lett volna.

Aki ezt nem ismeri fel, annak lazítani kellene egy kicsit a szemellenzőjén, és mindegy, hogy annak az ellenzőnek milyen színe van éppen, narancs, piros, zöld vagy fekete... "

Pontosan így van!!!!

Az igazi Svarc Enegger · https://www.youtube.com/watch?v=Ik9qunsZZtY&index=21&list=RDJVoyWQSNr8I 2012.08.07. 09:01:51

Alapjában véve egyetértek a cikkel, de azért a végét módosítanám. Az, hogy a "szíve nem ide húz", nagyon gyenge mondat.

Sólyom egy gyáva, szervilis ember, aki kizárólag akkor beszél őszintén, ha az égvilágon semmi tétje nincs a dolognak. A lápi kökörcsin életkörülményeinek javítása érdekében például.

Államfőként egy szánalmas figura volt, ahogy válogatott a kézfogások között, ahogy kussolt minden erkölcsi kérdésben, ahogy asszisztált a mai tébolyhoz is.

Never 2012.08.07. 09:24:00

@neoteny: "Hogyan? És ha ez a helyzet, milyen kritéria alapján lehet megkülönböztetni az "álcivileket" és a "valódi civileket"?"

Politikai machinációs egyszeregy: ha van egy hang, amelyik nem ért egyet, csinálj négy másikat, amelyik a te nótádat fújja. Innentől az elégedetlenek aránya nem 100%, csak 20% - az pedig már egy kisebbség...

A valódi és álcivil elkülönítése különösen akkor problémás, ha belevesszük, hogy az ellenzék (már ahol van érdemi ellenzék) is igyekszik a saját álciviljeit létrehozni.

Jó indikátor viszont az, hogy ha egy civil szerveződés pénzének nagy része állami kalapból jön, akkor valószínű, hogy nem független, vagy legalábbis döntéseiben nem tud függetlenedni. Ha nincs állami és egyéb, párthoz kötődő támogatása, akkor valószínűsíthető, hogy valódi önszerveződés.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.08.07. 09:42:22

@Never:

"Jó indikátor viszont az, hogy ha egy civil szerveződés pénzének nagy része állami kalapból jön, akkor valószínű, hogy nem független, vagy legalábbis döntéseiben nem tud függetlenedni."

Valóban; és még jobb indikátor az ha nem fejt ki politikai tevékenységet/propagandát és nem lobbizza a mindenkori kormányzatot. Ha ezeket akarja tenni, akkor alakuljon párttá vagy legyen valamilyen már létező párt támogatója -- és ez legyen egyértelmű mindenki számára.

belekotty 2012.08.07. 09:45:06

@Never: Köszi! Ezt nem is tudtam.

belekotty 2012.08.07. 09:58:21

@Never: "Na ilyet is csak a neten lehet olvasni, anonim hozzászólótól. Javaslom, hogy jelentkezz be az FB accounttal és úgy ismételd meg. "
- Mintha te is névtelenül fikáznád a posztot, nem?

Balt 2012.08.07. 09:59:43

@Silcon: Magyarul: Sólyom még a Pozsgayval kiegyező MDF-eseknél is jobban kollaborált...

belekotty 2012.08.07. 09:59:55

@magyar seggbe, magyar lófaszt!: "Szerintem nem tudjátok beleképzelni magatokat Sólyom helyébe, és nem látjátok át miért is méltányos és europai a megszólalása."
- A gond az hogy elfogadta Orbán alamizsnáját, hagyta hogy Orbán felhasználja, gyakorlatilag Orbán embere volt. Most hogy félreállították, nem túl hiteles a megszólalása egyik oldalnak sem.

belekotty 2012.08.07. 10:00:44

@Mystes: De, ember születik betegen. Hülyeségeket beszélsz.

Balt 2012.08.07. 10:00:55

@SPU: Előbbivel együtt (vagy annak ellenére): ezzel egyetértek.

belekotty 2012.08.07. 10:03:55

@Never: "Tisztelt Marha!

Sajnos nem tudhatom pontosan, hogy ezen aláírása vajon vezeték- vagy keresztnevet takar-e, de mivel a magyar utónévtár nem tartalmaz sem fiú-, sem pedig lánynévként hasonlót,

....

Üdvözlettel
Never"

A Never az milyen név?

belekotty 2012.08.07. 10:05:59

@Sárga Király: "Sólyom valóban jobboldali nézeteket valló államfő volt, de NEM pártkatona. " - éppen ezért lelkesen kiszolgálta a jobboldalt, aminek a jelenlegi helyzet lett az eredménye.

Putyilov gyári melós 2012.08.07. 10:09:11

@Stringer:
Ráadásul ellent mondott saját magának, mert egyrészt kimondta, hogy a hatalmon levôk bebetonozzák magukat és csak ez vezérli ôket, másrészt azt mondta, hogy nincs diktatúra.
A diktatúra pedig pont errôl szól, a hatalom minden áron való megtartása.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.08.07. 10:15:03

"(ex)Elnök Úrnak akkor kellett volna így végiggondolnia mondatait, amikor bársonyszékében méltóztatott helyet foglalni."

Ezzel nagyon egyetértek! Sólyom kiszolgálta a fityisz és utána megsértődött, mert egy paprikajancsit ültettek be helyette.

"Akkor kellett volna gondolnia a kétharmadra és következményeire, amikor még ért valamit a szava, amikor még (anti-Gyurcsány elnökként) utat tudott volna mutatni a jobboldalnak."

Bocsi, de jelenleg a baloldalnak van 2/3-a a parlamentben! Sőt, nincs is jobboldali párt jelenleg az Ország házában! A fityisz egy bolsevik típusú, kripto-rákosista párt. Olyan baloldali, hogy a maszop is tanulhatna tőle! A csíkos-nemzetiszocikról ne is beszéljünk!

Never 2012.08.07. 10:15:32

@belekotty: "- Azonnal kap puskát, kedves... ejnye, hogy is hívják?
- Rozsdás.
- Micsoda?
- Rozsdás. Ez a nevem.
- De hiszen ez csúfnév.
- Komolyan csúf? Néha úgy vettem észre, hogy tisztelik. Olyan dolog ez, mint amikor egy volt századost Kvangnak neveznek. Különben polgári nevem John Hallyburton."

belekotty 2012.08.07. 10:26:10

@Never: És ez most mire volt válasz? Úgy látom semmire. Rejtő Jenővel takarózol, miközben olyan dolgot kérsz számon másokon, amit te is vastagon elkövetsz. Rosszabb vagy mint a Lencsés, ő legalább névvel kéri számon az anonimitást.

Nikorene 2012.08.07. 10:49:59

@Never: gyönyörû, amikor valaki baromi nagy arccal használ fel egy tvben látott mûsor okosnak látszó "szakértôjének" szájából elhangzott érvelést, és úgy állítja be, mintha az alapmûveltség része lenne, ezzel aljapában véve a külsô szemlélô számára gyökérnek állítva be a késôbbi vitapartnert :D
Csak van, amikor megbukik... Több helyen is. :) Ha veszed a fáradtságot és picit utána nézel, akkor azt fogod találni, hogy a szimpátia eredete bizony nem csupán görög, hanem görög-latin. Tehát máris indokolt az "un" fosztóképzô használata.
Az indoeurópai nyelvcsaládban (talán csak a franciákat kivéve) mindenhol használják is pl német unsympatisch, angol unsympathetic. Jól megférnek az antipatisch és az antipathetic.
Tehát mindkettô helyes. Az érvelésed sajnos hibás.
Amennyiben elfogadnánk helyesnek az érvelésedet, akkor pedig a következtetésed hibás, ugyanis a szimpátia "szün" tagja a szünkron-ból ered, aminek a tagadása az aszünkron. Helyes következtetés lenne tehát az szimpátia ellentététének az aszimpátia használata, ami ugye idegenként hangzik... ezzel is bizonyítva, hogy ha az érvelésed hibás.

mrZ (törölt) 2012.08.07. 10:51:26

@Bogyó 2:
>>Akkor most miért nem hajlong Orbán Viktor őfelségének?
Kritikát nem falunapi beszédben hanem összeszedett elemzésben eredményes előadni. A török és a bloggerek nélkül, az a szöveg semmit nem ért volna. (így sem sokat)

Cirkusz.
Lett belőle.
Jé sójom él!
És milyen jó a mondanivalója.
Nosza ugorjunk!

>>>>Vagy már az ellenzéknél van az erő?
Nem ellenzék.
A pártpolitikában csalódottak megszólítása, ők vannak a legtöbben, egyenlőre szervezetlenül. Az erő velük lesz, ahogy kapnak valami vezérlő ideológiát.
Szerintem orbán van mögötte, egész pályás letámadás ahogy szokásos.

2llkedő 2012.08.07. 10:56:08

@Putyilov gyári melós: "mert egyrészt kimondta, hogy a hatalmon levôk bebetonozzák magukat és csak ez vezérli ôket, másrészt azt mondta, hogy nincs diktatúra."

Nincs ellentmondás! Még nincs diktatúra, még csak építgetik.

Nikorene 2012.08.07. 10:58:27

@Nikorene: Bocsánat az offért, de elolvastam a cikket, és a kommentek között rögtön ott volt ez a nyelvtan off, és nem bírtam ki :D

Hogy legyen On is, én sajnos azokkal értek egyett, akik úgy látják, hogy Sólyom elnök Ùrat nagy részben terheli a felelôsség (a másik nagyobb rész az impotens elôzô kormányzaté, és jut még egy rész az elôzô destruktív elenzéknek is :)) a most kialakult helyzetért. Szintén egyetértek azzal a kijelentéssel, hogy sajnos késô a bánat... :(

Farkantoán Chatpartner 2012.08.07. 11:01:15

Sólyom éles sólyomszemével prímán látja a hibáinkat a baloldalon, és sértett emberként nagyokat rúg a Fideszbe is. Így aztán mindenki gyűlöli.

Farkantoán Chatpartner 2012.08.07. 11:02:42

@Kis ember: feladta elkötelezettségét, mihelyst a Szadi a húsos fazékhoz került.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.08.07. 11:03:02

@Nikorene:

Továbbá: az online Merriam-Webster szerint az "un-" fosztóképző eredete: Middle English, from Old English; akin to Old High German un-, Latin in-, Greek a-, an-

2llkedő 2012.08.07. 11:14:39

@Roy: Fülkéknek vót az nagy forradalma.

Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok. 2012.08.07. 11:15:38

Igaza van a szerzőnek. Sólyomról sokat elárul, hogy még AB-elnökként minden reggel úgy szállt be a hivatali autójába, hogy a testőröknek el kellett takarniuk a kabátjukkal, nehogy meglássa egy pór, ki az a fontos ember, aki munkába indul. Nem vicc, a kormányőröktől hallottam.

És az is érdekes volt, amikor a honvédség főparancsnokaként "civil" tiltakozó túrát tett a Zengőre, ahol visszautasította, hogy nyilatkozzon a sajtónak, mert mint mondta, "magánemberként" volt jelen. Természetesen magánemberként vitte magával a hivatalból, és nem magánemberi mivoltában neki járó kormányőröket, akik ott sétáltak mellette az erdőben, jól álcázott melegítőben és farmerben az öltöny helyett. Ja, és nem a saját piros Skoda Fabiáján vagy Lada 2107-esén utazott a "civil" tiltakozásra, hanem a fekete állami Mercin, plusz a kísérő autók. Ez a kettő nálam örökre elvágta Sólyom Lászlót.

Az, hogy utálta Gyurcsányt, piros pont. Jól tette. De elszámította magát, nem kicsit, nagyon:) Már ahogy megválasztották, üzenhette volna neki, hogy a Fidesz kb. leszarja. Így járt, megérdemli. De sajnos, mindannyian így jártunk, ez már nagyobb baj.

Silverseal 2012.08.07. 11:40:51

Én pedig nem olvastam végig a kommenteket, csak annyit fűznék hozzá, hogy demokrácia van, Sólyom semmivel sem több, mint ti! (de ha nem lenne nem irogatnátok hülyeségeket, mert miről?;kiről?;)
De igaza van a Sólyomnak, úgyhogy a cikkírónak csak annyit, hogy a szarból nem lesz palacsinta, a szellemig csak az juthat el, aki már ismeri a realitást.

Nikorene 2012.08.07. 11:57:53

@neoteny: Köszönöm a kiegészítést, ennek is után kellett volna néznem :)

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.08.07. 12:33:50

"ha tényleg durrant egyet, nem állnak majd mögé"

Ami azt illeti, én sem állnék mögé, miután durrantott egy jó alaposat... :-D

igazságos 2012.08.07. 12:39:33

Majd, ha a Sólyomka visszajuttatja a LÁNYAI KEZÉRE SZINTE SZARÉRT-HÚGYÉRT ÁTJÁTSZOTT ÁLLAMI KECÓKATK, MAJD UTÁNA KINYITHASSA A SZÁJÁT.

Bónuszként esetleg visszaadhatná a 150 millás kecóját is.

Gustzustalan oda tojni, amely kenyeret adott a szánkba, UTÓLAG, legalább csöndben hallgatna, de nem.

Never 2012.08.07. 12:45:16

@Nikorene: hat nyelvesznek eppenseggel ne menj. Milyen tv-musor? En ezt sok-sok evvel ezelott a larin- es ogorog-tanaromtol hallottam, mint jotanacsot. Aki az "unszimpatikus"-t hasznalja, annak egyeb kijelenteseit is erdemes fenntartasokkal kezelni. Az aszinkron sem "unszinkron", ugye?

Nikorene 2012.08.07. 15:02:48

@Never: nem mentem nyelvésznek, egy kis szövegértelmezési tanfolyás viszont rádférne...
valóban nem unszinkron, hanem aszinkron... Pontosan, ahogy azt le is írtam... és nem is "antiszinkron" ugye.
Mint ahogy az a leírtakból és neoteny hozzászólásából következik, az unszinpatikus az indoeurópai (régebbi nevén indolatin) nyelvekben megtalálható és használt is. Csakúgy, mint az antipatikus. Miért ne használhatnánk akkor mi is mindkettôt? Miért éppen ezt ne vennénk át az indoeurópai nyelvekbôl?
Mitôl mûveltebb a hibás antipatikus, mint a hibás unszimpatikus? (hiszen görögül aszimpatikus latinul meg inszimpatikus lenne)

Ezen gondolkodj el, aztán a vélményedet már ne írd le, mert ne offoljuk a fórumot szanaszéjjel. èn meg nem válaszolok a le nem írt véleményedre... :)

Never 2012.08.07. 15:04:54

@Nikorene: OK! (Kellene egy jó kis nyelvtannáci fórum, bár lehet, hogy az Indexen van valahol egy...)