A KARD a Facebookon

Hirdetés

Látogatók

free counter

Őket ajánljuk

 

Hírfolyam

Friss topikok

 • dr kotász: @King of Shadows: ezen kommented annak a jele, hogy nem ismered a media, es a tematizalas fogalmat (2014.12.18. 10:58) Pakstól terel a drogteszt?
 • Bereznay: @nevetőharmadik: És pontosan az folyik amire utalsz, amikor azt mondod „Azt meg azért, ugyebár, ... (2014.12.09. 12:28) Minden nő kurva, eh?
 • Arcade Macho: @timargabor: igen ki lehet fizetni ugy is! viszont van egy olyan erzesem hogy pont ez a sarkallato... (2014.12.08. 14:39) Blokkolt járandóság
 • Tyreo: @timargabor: ezt amúgy érdemes lenne leírni külön bejegyzésben, mert egy csomót kerestem mire ezt ... (2014.11.24. 21:55) Mi lesz az utolsó manyup-tagokkal?
 • tesz-vesz: @timargabor: @Mark Bolt: értem köszi (2014.11.24. 10:22) Romániának sikerült

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Pakstól terel a drogteszt?

2014.12.10. 06:30 timargabor

Amikor Kocsis Máté bedobta pénteken, mondhattuk, nem most volt hülye először, talán nem is utoljára. Amikor a Fidesz beleállt hétfőn, kicsit csodálkoztunk. Mára úgy tűnik, elengedik a drogteszt ügyét. Két nap alatt is sokat buktak rajta. Megérte? Talán igen, csak nem pont úgy, ahogy Török Gábor gondolta.

Szerinte ugyanis:

Remélem, senki nem gondolja komolyan, hogy a kommunikációban elképesztően tudatos Fidesznél véletlenül kerül elő éppen most egy ilyen horderejű javaslat. S azt sem, hogy egy képviselő sajátos szempontjai alapján pont úgy kerül megfogalmazásra, ahogy. Láthatóan nagy erőkkel keresik a Fideszben azt a témát, ami megállítaná a zuhanást, ami lezárná az utat azok előtt, akik elhagyni készülnek a tábort. Ilyenkor mi a legjobb megoldás? Olyan témát elővenni, ami két tekintetben is hatásos. Egyrészt a szavazótábor magja zsigerileg, ösztönösen rezonál rá, egyetért vele, függetlenül minden aktuálpolitikai problémától. Másrészt pedig alkalmas arra, hogy az ellenfelet diabolizálja, bármilyen kormányellenes akciót és szereplőt megbélyegezzen ("drogot támogatja").

Lehet, hogy felmérték, még az is lehet, hogy a maradék táboruk többsége tényleg "rezonál" erre. Ha így van, önmagában akkor is súlyos hiba lenne, mert tovább viszi a Fideszt a nyugdíjaspárttá válás veszélyes útján, hisz a fiatalok és a családosok - a párt valamikori bázisa - az egésztől eléggé felháborodtak. És ha most ki is áll Kocsis ötlete mögül a Fidesz, egy-egy ilyen terelésről soha nem tudhatjuk, nem lesz-e belőle törvény mégis, lásd vasárnapi zárvatartás. Ám ha a dolgot önmagáért lépik meg, csak nem kezdik el két nap múlva az elszakadási manővert, most meg mintha mégis. Változott valami közben? Történt valami érdekes a gazdaságban?

Hát igen. Történt. Aláírták a részletes paksi szerződést az oroszokkal.

Ettől volt hangos a média? Volt róla egyáltalán szó? Nem igazán.

Pedig ha valamiért kapjuk a kritikát az EU és Amerika részéről, az pont az orosz kapcsolat. Energiafüggetlenség, pénzügyi függetlenség, zsarolhatóság mind a pakliban vannak. Óriási pofon az államadósságnak évtizedekre. Részletek titkosítva, hisz "magáncégek" szerződnek, igaz, ezermilliárdos közpénzekből. És a közvetlen összefüggést nem állítom, de az ilyen eltitkolt részletekkel bíró megaprojektek bizony lehetséges forrásai sok kiskorúsítható szőlőbirtoknak és ismeretlen fedezetű luxusingatlannak is.

Elképzelhető, hogy ezt fedezte a drogteszt-botrány, s ha igen, akkor sikerrel. Viszont ezért nagyobb politikai árat kell fizetniük, mint egy nyilvános(abb) paksi disputáért.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

78 komment

Címkék: drogteszt terelés Fidesz Paks Kocsis Máté paksi bővítés

Minden nő kurva, eh?

2014.12.09. 06:30 kinnbennfentes

Ha valaki mostanában nem akart keményvonalas politikai vitákba bonyolódni itt lllibériában, mégis szeretett volna közügyekkel való foglalkozást szimulálni saját társaságában, akkor szerencséje volt: újra műsorra tűzték ugyanis az egyik slágertémát, a nők megerőszakolásának ügyét – persze megint egy tömegkommunikációs blamának köszönhetően, hogy azért legyen az egészben valami szórakoztató is. Mert hát, sírva vigad a magyar – de vigad!

És akkor jött, amitől azért őszintén félhettünk: a népítélet. Mert az, hogy a politikusok meg a közszolgálati szervek kommunikátorai és agytrösztjei hülyék, az egy elviselhető dolog, de hogy ehhez még tapsikolunk is: na, az már ValóVilág-színvonal.

Mellékesen jegyzem meg, javasolni fogom, hogy mostantól a közvélemény-kutatásokban résztvevők is küldjenek emeltdíjas sms-t valamilyen központi telefonszámra, hogy legyen egy kis pluszpénz iskolákra meg orvosokra. Valamiből azért gyógyítani is kéne a társadalmat. Már ha még lehet.

No, de most koncentráljunk a tárgyra, a népítéletre.

„Minden nő kurva, legalábbis annak látszik” – nagyjából így foglalható össze egy mondatban a végeredmény. A HVG mostani felmérése ezt erősíti, de én már két héttel ezelőtt is majdnem szívrohamot kaptam, amikor a köztudottan nem vaskonzervatív Klubrádió is megkérdezte rajongóit a „ki tehet arról, hogy megerőszakolnak”-téma kapcsán és az eredmény… 44 (azaz negyvennégy) %-ban a nők (is?) tehetnek a dologról. 

Letaglózó eredmények.

Vagyis most már bátran kimondhatjuk, hogy a nők hibáztatása ilyen óriási arányban nem politikai hovatartozás kérdése. Sőt, még csak nem is attól függő, hogy nőnek vagy férfinek tetszünk-e lenni. Szabad népünk tetemes hányada kollektíven a nők viselkedésében látja a bibit. Az öltözködésben, az egyedüllétben, a kurválkodásban van tehát a hiba. Aha.

Azért valljuk be, ez így eléggé primitív hozzáállás.

prevent-rape.jpg

Barbár népeknél az asszonyok (mert ott a nemiség egyben a funkciót is jelöli, egyszerűsítés végett) szaporodásra, rendfenntartásra és élvezkedésre alkalmazott árucikkek szerepét töltik be. És ezek a cuccok persze amortizálódnak is: néha megszöknek vagy elcsábítják, megerőszakolják, szétverik őket. (Bocs, ezeket.) Ja, meg öregszenek is. Meg akaratosak, ami rohadt idegesítő. Szóval nem könnyű velük, de azért kordában tarthatók, meg mégiscsak az állomány részét képezik - és hát a kanosság nagy úr.

Tudja ezt a magyar is.

De hát mi a helyzet az empátiával??? Azért itt mégiscsak megerőszakolásról beszélünk! Egyszerű kérdés, egyszerű válaszok - az egyszerű emberektől.

Mit tudnak Illibéria egyszerű női? Hogy versenyezniük kell a nemes férfiak kegyeiért. Vagyis a kurválkodás válik adaptív viselkedéssé. Márpedig ha ilyen sok az eszkimó (jó csaj) és kevés az igazi, zsíros fóka (menő csávó, fasza jövő), akkor ugyan miért kellene sajnálniuk azt, ha egy-két konkurens eszkimó elhullik?

Az egyszerű férfiak oldaláról pedig mindent megmagyaráz a klasszikus vicc: „ha van a társaságodban egy nő, akit mindenki megkefélt, akkor az a kurva. Ha pedig mindenki megkefélte, téged kivéve, akkor az a büdös kurva.”

Baj akkor van, ha ez az egyszerű felfogás nagyszerűvé válik. Mint például most.

Tehetünk róla, tehetnénk ellene.

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

5 komment

Címkék: botrány közvélemény-kutatás közöny közgondolkodás illiberális

Blokkolt járandóság

2014.12.07. 08:25 KARD blog

Vendégszerzőnk, Echter István írását olvashatják:

A megmaradt magánnyugdíjpénztárak világítótoronyként emlékeztetik a fideszt félresikerült, a munkavállalók számára kártékony akciójukra. Mert igaz, hogy sikeres volt a majd 3.000 milliárd forintos vagyon elvonása, de azóta világosan kiderült, nem voltak igazak a megtakarítások "eltőzsdézéséről" szóló szavalatok, nem volt igaz a nyugdíjak biztonságba helyezése, az egyéni számlák megvalósítása. Lehetett azt mondani, volt olyan magánnyugdíjpénztár, amelyik az elszámoláskor nem fizetett reálhozamot, de ez nem azt jelenti, egyáltalán nem realizált a befektetéseken semmiféle hozamot, hanem, hogy ez nem haladta meg a halmozott inflációt.

A fidesz azóta is rendszeresen szembesül azzal, hogy a magánynyugdíjpénztárak a megmaradó vagyonra tisztességes hozamot realizálnak, szemben minden korábbi állítással.

Sajnos, egy szó sem hallatszik arról, miként is kezeli, minek tekinti a jelenlegi kormányzat a magánnyugdíjpénztári tagok járandóságát, miként negligál emberi sorsokat.

Több magánnyugdíjpénztári tag már nyugdíjjogosulttá vált, a szabályok értelmében csökkentett összegű nyugdíjat kapnak. Viszont nem kaphatják meg a magánnyugdíjpénztári megtakarításuk után járó havi járadékot, mert annak kiszámítási módjára még nem hozott ez a kormányzat jogszabályt. Azaz bünteti azokat az embereket, akik szembe merészeltek szállni az orbáni "gazdaságpolitikával".

Jelenleg az veheti fel nyugdíjba vonulásakor a magánnyugdíjpénztári megtakarítását, aki 180 hónapon belül létesítette tagságát, a többiek nem. Illetve elhalálozásuk esetén a családjuk azonnal felveheti a teljes összeget. A fidesz kormány a magánnyugdíj-biztosításból életbiztosítást csinált. Rossz a lelkiismeretük, ezért akarják megszűntetni, korábbi ígéreteikkel szemben is a fennmaradó magánnyugdíjpénztárakat!

Persze a költségvetésnek sincs túl sok haszna az egészből, mivel a magánnyugdíjpénztári vagyon jelentős része állampapírokban van. Azaz némileg csökkentené a költségvetés hiányát, de érdemi bevétel nem folyna be belőle, talán csak a 200 milliárdos vagyon 1/4-e.

Echter István

 Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

18 komment · 3 trackback

Címkék: magánnyugdíjpénztár jogalkotás magánnyugdíj

Mi lesz az utolsó manyup-tagokkal?

2014.11.21. 16:51 timargabor

Négy évvel a nagy magánnyugdíjpénztári (manyup-) balhé után úgy tűnik, a rendszer maradékát is be akarja szántani a kormány. Miközben akkor - zsarolás ide, süketelés oda - formálisan nem történt olyan, hogy az állam a tag hozzájárulása nélkül elvegye a törvény erejénél fogva magántulajdonnak (5. paragrafus 4. pont) számító megtakarításokat, most úgy látszik, ilyen aggály már nincs. Igaz, már érdemi alkotmánybíróság sincs, tehát az esetleges jogorvoslattal valószínűleg messzebbre kell majd menni.

2010/11-ben a kormány megígérte, hogy aki magánnyugdíjpénztári tag marad, az megtarthatja a - törvény által akkor és azóta is magántulajdonnak tekintett - megtakarítását, de állami nyugdíjra még akkor se számítson, ha a mai nyugdíjasok kifizetésére tőle is ugyanúgy levonnak mindent, mint addig. Megígérte azt is, hogy az állami rendszerbe visszalépőknek lesz majd egyéni számlájuk. És a legfőbb trükk, a passzivitásra játszás: aki semmit nem tesz, azt úgy tekintik, hogy a visszalépésről nyilatkozott, annak kell valóban és kizárólag személyesen nyilatkozni, aki maradni akar.

Olyan százezren tettünk így.

Aztán persze mégis kapunk majd - jelen állás szerint persze - állami nyugdíjat, meg a visszalépőknek sem lett egyéni számla, és úgy tűnik, nem is lesz. A visszalépők megtakarításainak egy részéből törlesztettünk államadósságot (ami így is nagyobb, mint 2010-ben), egy részét eltőzsdéztük és hát szép stadionok is épültek. A maradék százezer pénze köszöni jól van, a pénztárak egy része azóta megszűnt, a tagok nagy része szépen ment tovább a maradókhoz, mára pedig alig néhány pénztár maradt állva.

A kormány, illetve Varga Mihály szerint ez is sok, és igen, nem elég az oktatásból meg a szociális ágazattól elvett pénz, ezt a tőkét is szeretnék stadionba konvertálni (igen: tudom, hogy demagóg vagyok, de nem én kezdtem, azzal pl., hogy ilyen gazdasági helyzetben autofire módban építenek stadiont). A portfolio.hu cikke szerint azoknak a pénztáraknak, amelyeknél a tagdíjfizető létszám két egymást követő hónap alatt félévi átlagban 70% alá csökken, be kell szüntetniük a tevékenységet, és jogutód nélkül meg kell szűnniük. Erre más ésszerű magyarázat nincs, mint hogy a kormány nem szeretné, ha a rendszerből bármi is megmaradna, illetve kell neki a maradék pénz is. Az origo.hu értelmezése szerint a törvény hatályba lépésekor, 2015. január 1-én már vizsgálható a fenti feltétel, amelynek egyik működő pénztár sem felel meg, tehát mindnek vége.

A tagdíjfizetés 2010 óta nem automatikus levonással történik (hiszen csak az állami nyugdíjkassza kap a fizetésemből), hanem a tagok utalnak át a működtetés költségeire és adományokra. Amennyire tudom, jellemzően évi alapon - tőlem például éves díjat kér a pénztáram, amelyet egy összegben utalok át. Nem világos, hogy ha januárban átutalom az éves díjat, akkor én arra az évre végig "fizetőnek" számítok, vagy csak januárra. A fő gond viszont az, hogy bármennyire legyek fizető szándékú, ha a tagtársak 31%-a nem az, akkor a pénztárnak annyi.

Elvileg persze ilyenkor átmehetek egy másikhoz, vagy a 2010-es feltételek szerint elszámolhatok. A gond akkor lesz, amikor az utolsó pénztárnak is le kell húznia a rolót. A jelen szabályok ugyanis nem mondják meg, hogy az akkori és ottani tagok megtakarításával mi lesz, pontosabban csak annyi következtethető ki, hogy reálhozam és tagi kiegészítés visszajár, a többi rész pedig - bár, ismétlem, a törvény erejénél fogva magánvagyonról van szó - az államhoz kerül. Lehetséges megoldás persze akad, de a kormánynak láthatóan fontosabb a pénz, mint a jog.

Ez így elvileg alkotmányellenes (Alaptörvény XIII. cikk). A Fidesz-báb alkotmánybíróságtól persze sok jót nem várok, de talán akkor még tagjai leszünk az Uniónak (17. cikk 2. pont).

És akkor ez a kisfilm ismét aktuális?

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

162 komment · 3 trackback

Címkék: alkotmánybíróság államosítás magánnyugdíjpénztár magánnyugdíj Varga Mihály

Romániának sikerült

2014.11.16. 23:41 timargabor

Az első részeredmények, és különösen a nagyon magas választói részvétel miatti valószínűségek szerint borult a papírforma Romániában: az elnökválasztás második fordulójában Nagyszeben szász származású polgármestere, Klaus Iohannis maga mögé utasította Victor Ponta miniszterelnököt, aki a híradások szerint már gratulált is ellenfelének.

bukarest.jpg

Várjuk persze ki a hivatalos végeredményt (ez még nem a végleges), ám  olyan nagyon más végeredményt a már a több városban utcára vonult tömegek nem fognak elfogadni. A kormány ugyanis - amelynek ugye Ponta a vezetője - nagyon súlyosan elszámolta magát a külföldi szavazókkal kapcsolatban. Román vendégmunkásból ugyanis sokkal több van, mint magyarból, a választási szabályok se olyan diszkriminatívak, mint a mieink, így aztán ők tízezerszámra rohamozták meg a konzulátusaikat, hogy szavazzanak. Volt olyan hely, ahol több mint kétszer annyian jelentek meg, mint ahány szavazólapot oda sikerült juttatni. Ezen szavazók érdemi része nem tudta leadni voksát román idő szerint 21 óráig, és az első forduló adatai alapján a román diaszpóra (Moldova kivételével) egyértelműen Iohannis-párti. Komoly balhét előz meg Ponta azzal, ha maga gratulál ellenfelének.

Az elmúlt két hétben a hazai sajtó leginkább a választás területi, regionális jellegére koncentrált, hisz Erdély inkább a jobboldali Iohannist, míg a román Ókirályság és két dél-erdélyi megye Pontát emelte pajzsra. Ez azonban félrevisz, és a jelenség magyarázata inkább a klasszikus jobb- és baloldali szerepekben, és az ezekhez kapcsolódó választók lakhelyében van. Iohannis mindig is a munkát tartotta a célkeresztben, és referenciaként rekétasebességgel fejlődő városát tudta felmutatni. Ponta ezzel szemben az inaktívak embere volt, az ő félelmeikre próbált játszani. A foglalkoztatottság pedig Erdélyben - illetve Bukarest környékén - sokkal magasabb, mint a román Ókirályságban.

Ami Romániában végbemegy Iohannis győzelmével, na az valóban egy fülkeforradalom. Arrafelé Bethlen Gábor óta nem győzött Erdély mentalitása a Balkán felett. Persze Iohannisnak sem lehet bármit elhinni, de az, hogy egy Románia-jellegű országban az aktív rétegek képviseletét felvállalva elnökválasztást lehet nyerni, egy nagyon biztató dolog. Talán nekünk is, mert nálunk is valami ilyesmi lehetne a kitörés iránya. Nekünk persze egyelőre nincs Iohannisunk - 1998-ban még volt, de ő aztán mára inkább Pontát csinált magából.

Ami a különösen reményteli, hogy Romániában milyen közösségi élményként élik ezt meg sokan. Menne ez nálunk is? Persze, hétfő este lesz most "közösségi élmény" Budapesten és sok városban - én azt látnám már szívesen, amikor az érdeklődő hazai közönség egy "aktív-párti" program mentén érzi át ezt a katarzist, amit ma Románia.  Kell ez az élmény a következő évekre nekik - és de jó lenne nekünk is

 Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

37 komment · 1 trackback

Címkék: elnökválasztás Románia Victor Ponta Klaus Iohannis

Baltásképzés

2014.11.12. 06:30 KARD blog

Magyar egyetem jöhessen létre Azerbajdzsánban - a HVG cikke szerint erről is tárgyalt Orbán a mintaországnak kikiáltott Azerbajdzsán elnökével. Egy hűséges olvasónk (név és cím a szerkesztőségben) küldött egy lehetséges egyetemi tantárgyi tematikát, amelyhez nyilván lehetne helyi gyakorlati instruktort is találni, fogadják szeretettel:

 • Történeti áttekintés a szakócától az elektromos hasítógépig
 • Jogi alapismeretek (nemzetközi jog, kiadatás, elnöki kegyelem, elévülés)
 • Anatómiai ismeretek
 • Éles tárgy okozta sérülések
 • Aprítástan
 • Hasítási gyakorlat
 • Balta karbantartása (élezés, vértelenítés)
 • Szijjártás
 • "... a széles fejsze mosolyog" - favágás és a költészet
 • Nemzetközi kitekintés (választható szakirányú gyakorlat): bárd, alabárd, szekerce, fokos, tomahawk
 • Kötelező tanulmányi kirándulások: Mészárszék, vágóhíd, Bérbaltavár vagy Baltacsevói járás.

 

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

3 komment

Kommunista vasárnap?

2014.11.09. 16:23 timargabor

Azt mondja a kádéenpés nemzetpolitikai tótumfakt, hogy biztosan zárva lesznek a boltok vasárnaponként. Varga Mihály pedig ellenzi, de hát ki ő? Itt csak egyetlen hang számít, és őt még nem hallottuk az ügyben - most. Korábban ő is elvetette, de az még az előző ciklus volt.

Persze lehet, hogy a "kit hazudtol meg Vida Ildikó" c. játékról akarják elterelni a figyelmet, vagy egyszerűen dolgozóikat finoman békemenetelni küldő CBA-t kell kifizetni, vagy egy rég nem tesztelt támogatottságú vallási törpepárt akarja teóriáit gyakorlatba ültetni, de jelzem, hogy megint durván kétmillió ember mindennapjaiba terveznek beleszólni. Ez az internetadóval is eléggé félrement. Azt tudjuk, hogy hányan vásárolnak vasárnap, közvélemény-kutatásról egyelőre nem tudok, csak sejtem, hogy ez most erősen mellémegy. És nem az a kérdés a polgárokhoz, hogy "Te akarsz-e vasárnap plázába járni?", hanem az, hogy "Ha Te nem szeretnél, attól még elvárod-e, hogy más se szeressen?".

És ez más. Ez nagyon más.

Hogy mennyire, azt pont a miniszterelnök fogalmazta meg az internetadó visszavonásakor:

Nem vagyunk kommunisták, nem az emberek ellen kormányzunk, hanem az emberekkel közösen kormányzunk.

Hát ez most kiderül - ismétlem, feltéve, hogy a környezetemben látható és a jobbtól- baloldalig az általam látogatott internetes fórumok lesújtó véleményei reprezentatívak. A törvény benyújtva, és a szavazás a fentiek szerint a kormánypárt világnézetéről is szól majd. A miniszterelnök szavait ugyanis nehéz nem úgy értelmezni, hogy aki a többség ellenében kormányoz, az kommunista - így aztán könnyen eljuthatunk az ántivilág kommunista szombatja után a kommunista vasárnapig is.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

13 komment · 1 trackback

Címkék: privátszféra gumicsont KDNP vasárnapi zárvatartás

Ez már vagy abszurd, vagy én vagyok túl normális

2014.11.08. 16:00 outisz

Vida Ildikó levelét megírta, könnyeivel is átitatta, rányalta a bélyeget, és nagyot sóhajtva bedobta a postaládába... 

...a többi már történelem. 

Valószínűleg jöttek a kis levélfaló manók, akik ellen a Fidesz kormányzata még nem tudta felvenni a harcot. Bár a nemzet, vagyis a kormányzat távoli tervei között szerepel, hogy nyílvántartásba veszik a levélmanókat, és a rendőrség, a posta, a TEK, a KLIK, a NAV, a közgép és a felcsúti focicsapat támogatásával kisöprik őket az országból. Valószínűleg a nyugati határ felé, bizonyára onnan szivárogtak be...

Na ez nekem már abszurd.

monthy-01.jpg

Drága testvéreim, ott a magyar Manu-hegy neogótikus magaslatában (parlament) ülve, ennyire, de ennyire ne nézzetek már hülyének. Nem lehet hogy Vida egyenesen egy képeslapot adott fel? "Üdvözletem küldöm Budapestről, jó az idő, szép a Duna, kitiltottak az usából, puszi, Ildi." Vagy ha volt egy kis stílusa a hölgynek, akkor olyan kinyitva zenélős üdvözlőlapot adott fel. Biztos kérdezte a postán, - és nincs olyan, ami az amerikás himnuszt játssza? Nincs? És a Beatricétől, az aki hazudik az csal, megvan? 

Néhány kérdés azért felmerült bennem, aki tudja a választ, segítsen rajtam.

Miért gondolja azt a kormány, hogy ezt bárki is elhiszi? Pont ebben az országban, ahol Orbán mindenre rátette a kezét, az egész kormányzati meg államigazgatási rendszer úgy van beosztva alá, hogy ha valaki rosszkor tüsszent, már megy az infó felfelé, aztán meg lefelé, hogy egészségünkre, de még egy ilyen ne legyen? Á, az pedig, hogy hetekig ettől zengett a sajtó, nem számít. Nyugati szél nem hoz jót. Amúgy nyilvánvaló, hogy ha Viktor felemeli a telefonját, csak annyit mond, hogy halló... és már kapja is a neveket. Tényleg ennyire hülyék vagyunk, hogyha fentről azt mondják egy nagy fekete kockára, hogy az kis piros gömböc, elhisszük? Ki fog derülni.

Miért gondolja azt a kormány, hogy nincs miért vizsgálódnia? Ja, mert Ildikó azt mondta, nem igaz, sőt, nehogy szó érje a ház elejét, gyorsan ki is vizsgálja magát, magával. Gratulálok. Csak nehogy találjon valamit, és könnyes szemmel tartson majd sajtótájékoztatót, hogy bizony nyakig sáros, csak ő ezt nem tudta. És én még azt hittem, hogy az abszurd csúcsa a Monty Python... (Pedig milyen jó jelent lenne ebből is. Ül Orbán Viktor, kérdezi Vidától: Maga korrupt? Mire Vida - Mi ez itt kérem, nem számítottam a spanyol inkvizícióra...)

Hova tűnt a Fidesz magabiztossága? Jön itt egy kis senki amerikánus, azt mondja hogy nem jöhetsz be, meg ilyenek... (Hé, csak nem ugyanannyival akartátok megvesztegetni az amerikaiakat, mint az oroszokat??? Pff..... Na ne már, eltelt már vagy 30 év, mióta Kijevben Levis farmer volt a kemény(re vasalt) valuta, figyeljetek má' oda.) Külön tetszett, hogy akkor lesz békemenet, vagy nem lesz békemenet. Inog a rendszer, ha már Bayer Zsoltinak is önálló gondolatai vannak... Látjátok, kár volt erőltetni azt a III/II ügynököt (is). Lehet hogy kezdenek visszaütni a botrányok? Lehet hogy az azeri baltástól a föld-mutyin, trafik-mutyin, szerencsejáték-mutyin át a másolós Schmidtig egyre többen untak bele a fagyiba? Merthogy nyalni csak úgy lehet, ha élvezzük az ízeket, ugyebár, régi igazság, de igazság. 

Mekkorát fog bukni a Fidesz? - Ha fog egyáltalán, mert én már semmiben sem vagyok biztos. A rutin megoldás a következő lenne: Orbán kijelenti, hogy nem történt semmi, Amerikában mindenki hülye, bizonyítékaik nincsenek, a Coca Cola kábítószer, a patkányok már olyan mértékben elszaporodtak, hogy a felhőkarcolók létét veszélyeztetik,  és... REZSICSÖKKENTÉS! - Az emberek meg szépen hazamennek. Messze vannak a választások, egy kisebb népszerűségi fiaskó most belefér, csak nem szabad róla beszélni és... REZSICSÖKKENTÉS! Talán egy-két senki arcot előrángatunk az odúból, akiknek hátha van mszp-s múltjuk is, kapnak két pofont és... REZSICSÖKKENTÉS!

Nem kergetek ábrándokat, a ma esti, és a holnapi tüntetéstől nem várom azt, hogy kitörjön a forradalom. Azt viszont igen, hogy minél többen menjenek el, és kiáltsanak hangosan:

Viktor, nem vagyunk hülyék!  

 

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

180 komment · 3 trackback

Címkék: abszurd NER outisz NAV-botrány Vida Ildikó

Illegitim

2014.11.07. 06:30 kinnbennfentes

Rég használtuk már ezt a bélyeget, hát most újra elővehetjük a fiókunkból. Poroljuk le, gyönyörködjünk benne. Aztán ragasszuk rá a NAV-ra és kezdjünk el hányni.

Mert a NAV-botrány elérte azt a fázisát, amely illegitimmé tette az egész adóhatóság működését. Most már nem söpörhetjük le egy mozdulattal azt a szimbolikus feliratot, hogy „bűnözőknek nem fizetünk adót”. Mert rohadtul ráragadt. És örülhetünk, hogy még nem égett rá.

Amióta van ebben az ügyben egy (félig-meddig és talán nem szándékosan) vallomást tett Vida Ildikónk és egy összevissza hazudozó, de mit sem tevő kormányunk, azóta ebben az országban – jelenleg – az adóhatóságnak nincs erkölcsi felhatalmazása arra, hogy bárkit adócsalással gyanúsítson. Illegitim. Az adóellenőrzés illegitim, a NAV-lista illegitim, a dádázás illegitim. Mert „ha a NAV csinálhatja, akkor én is”, akkor az nem bűn.

polopokol_nav_keresztapa_fekete.jpg

És ahol ilyen állapotok vannak, ott az adócsaló honpolgár felállhat a nyilvánoshely asztalára és teli pofával, rikkancsként ordibálhatja bele az éterbe: „Adót csalok! És élvezem!”. És akik szem- és fültanúi ennek, gúnyosan kacarászva tapsikolhatnak neki, ha úgy tartja kedvük.

Erkölcsi fertő az ilyen.

Így jogállam nem működhet. A bűnt nem moshatja tisztára és nem engedheti, hogy állampolgárai szabadon garázdálkodjanak. Mert nem arra hivatott, hogy asszisztáljon a bűn anarchiájához, hanem arra, hogy rendet tartson fenn.

Egy ilyen állam adóhatóságán nem ragad meg semmilyen bélyeg.

 Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

232 komment · 1 trackback

Címkék: korrupció abszurd államigazgatás következmények nélküli ország NAV-botrány

Nő a baj

2014.11.05. 06:30 kinnbennfentes

Magyarország lányai folyamatosan átesnek a vak komondoron – erre próbálják felhívni a figyelmet egyre durvább és durvább adatok itthonról és a világból. Ezzel a fiúk is szívnak.

Sokszor mondjuk, hogy nem vagyunk normálisak, de a nők társadalmi helyzetét és férfiakhoz fűződő viszonyát tekintve tényleg kezdjük egy nagyon beteg ország képét mutatni. A hímsovinisztáknak jó hír, hogy szövetséges van dögivel és a magyarországi trendek a keleti nyitás politikájához nagyon jól illeszkednek. Ugyanakkor mindannyiunknak rossz hír, hogy a nyugati zárás politikájához is.

Tény, hogy nálunk nem végzik ki azokat a nőket, akik megerőszakolójukat tettlegességgel próbálják maguktól távol tartani – bár védelmet gyakran nem kapnak. És az is tény, hogy nálunk nem zárják börtönbe azokat, akik meg akarnak tekinteni egy férfi röplabdamérkőzést és savval sem öntik le őket, ha túl kihívó ruhát vesznek fel.

 

No_Violence_against_women_by_pincel3d.jpg


Azonban új generációs lányainkban is megmaradnak azok a félelmek, amik az erőszakos esetek eltitkolásának irányába mozdítják őket. Ennek persze nem kéne így lennie, hiszen Európának pontosan itt jut(na) komoly védőszerep és nemcsak jogi téren, hanem a társadalmi szolidaritás terén is. Igen, azt állítom, hogy ahol a női egyenjogúságot jog biztosítja és ahol az emancipáció a kultúra részévé válik, ott biztonság és pozitív attitűdök alakulnak ki. És ez a sokat szidott modern nyugati civilizáció egyik legcsodálatosabb vívmánya.

Azonban hosszú és kínkeserves út vezetett idáig. Kellettek hozzá áldozatok és felismerések: a nők is emberek. Kellett hozzá a haszonelvűek kielégülése is: a nők is a gazdaság hajtómotorjai. Kellettek hozzá elismerések: van, amiben a nők jobbak, mint a férfiak és van, amiben ugyanolyanok. És lehetnek ők is bűnösök és ártatlanok.

Magyarország lányaira most új veszélyek leselkednek. Ennek egy részét maguknak köszönhetik – így maguk is változtathatják meg. Gondoljunk arra, hogy maguk is gyakran keleti szellemben gondolkodnak és ítéltetnek magukról. Van azonban, ami mindannyiunk felelőssége: a keleti szellem politikai térnyerése. Ez egy felülről jövő csapás, amely azt hirdeti, hogy a nőknek nincs helye a társadalom bizonyos szektoraiban, bizonyos szokásaiban - és előre meghatározott szereppel bírnak. Látjuk, hogy minden érvelés mögött a „rendpártiság” bújik meg: folyton azt sugallják, hogy a nők visszaszorítása a konyhába és a hálószobába a társadalmi béke érdeke. E szerint a nők (=feministák=őrült lázadók) csupán bajt hoznak ránk és folyton csak követelnek, egyre többet és többet. Sőt, a végén átveszik az uralmat.

E szélsőséges nézetek talán valamiféle kisebbségi komplexust rejtenek magukban. A helyzet persze nyugaton sem idilli, viszont a világ élhetőbb. Még akkor is, ha a férfiaknak immár nemcsak egymással, hanem gyakran a nőkkel is versenyezniük kell, például ugyanazon állásért vagy pozícióért. És akkor is, ha egyébként senki épeszű feminista nem állítja, hogy a nők értelmi-érzelmi világa a férfi hasonmása, esetleg tükörképe volna. De élhetőbb a világ, mert férfi és nő végre megpróbálja megérteni egymást, megpróbál igazi párbeszédet folytatni, vitázik egymással, összeveszik és kibékül. És együtt kormányoz.

Magyarországon az elmúlt években nő a baj, mert „a nő a baj”. A véleményformálók, a közéleti személyiségek a politikától a bulvár világáig ontják magukból a hímsoviniszta rigmusokat, gúny tárgyává tesznek áldozatokat, lekicsinylik vagy megkérdőjelezik a tragikus eseteket, maszatolják és szőnyeg alá söprik a tényeket. És ostoba nők tömkelege asszisztál ehhez. Csak azért, hogy „rend” legyen.

De miközben magunk alatt vágjuk a fát, valahogy nem akarjuk észrevenni, hogy a nyugati civilizáció hódításának köszönhetően már új rend van. Amikor tehát a keleti szellemmel kacsintgatunk, valójában háborút vívunk a nyugattal.

Ennek a háborúnak rengeteg ártatlan áldozata van már most. Maximum nem tudunk róla, vagy nem vesszük komolyan, mert sokszor maguk a nők sem mernek beszélni róla. Szégyellik. Pedig nekünk kellene szégyellni magunkat.

Meg kell végre fékeznünk ezt az őrületet.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

94 komment · 1 trackback

Címkék: populizmus családon belüli erőszak zűrzavar államhatalom magyar demokrácia