A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Ne osszatok orbánképet

2021.04.11. 12:26 timargabor

A címben írt mondat természetesen az ellenzékieknek szól. Az, hogy a fideszesek a főnökük képét osztják, szívük joga, abba nyilván nem fogok beleszólni. Ami viszont nagyon bosszantó, hogy az ellenzékiek nem jönnek rá, hogy csapdában vannak és kijönni sem hajlandók belőle. A poszt tehát az ellenzékieknek szól, a fideszesek töltsenek maguknak egy kávét, és próbálják élvezni; nekik nincs vele dolguk. Ők jól csinálják.

Ugye ott van az is mellette, hogy mit vegyél? És az meg nincs ott, hogy mit ne? :)

Bemelegítésként aki ellenzéki, és szokott politikai cikkeket megosztani és olvas is ilyeneket, pörgesse kicsit a facebook-falát. Mondjuk fél percig. És számolja meg, hányszor találkozik Orbán képével - ezek közül a fideszes ismerősök vagy a kormánypárti oldalak által reklámozott képek nem számítanak. Csak azok, amelyeket ő maga, vagy hasonló politikai beállítottságú ismerősök toltak. Fél perc alatt jellemzően 5-10 kép. Jó, mi? Nem jó.

Elsősorban is reklámozástechnikai alapvetés, hogy a saját műsoridőmben nem a konkurenciát tolom, pláne ha magamat meg nem. Tegye fel a kezet, aki látott már olyan Nike reklámot, amelyben akárcsak a háttérben felbukkan egy Adidas-termék, Nike nélkül. Köszönöm, senki. Induljunk ki innen. Különösen akkor igaz ez, ha az ellenzék média-hozzáférése minden szempontból töredéke a kormánypárténak. Akkor abból a kevésből, amim van, nem adok a fő ellenfélnek. Szerintem ez alap.

Akkor lássuk az okokat. Nekem kettő jut rögtön az eszembe, egyik jobb mint a másik, és mindkettőnél mélyebb problémák vannak, amelyeket az ellenzéknek kell megoldania. Mi, ellenzéki szavazók, persze addig is viselkedhetünk tudatosan.

1. A megosztott posztok általában cikkek, Index, HVG, 24, telex, stb. A cikk van úgy beállítva, hogy a Orbán képe a fő illusztráció, amikor fészen megosztod, azt fogja kitenni. Lehet ugyan valamit machinálni rajta, ha van másik kép a cikkben, vagy lehet törölni is a képet a megosztásban, de egyrészt ezt sokan nem tudják, másrészt akkor nem lesz feltűnő a megosztás. Miért teszik ezt az említett oldalak? Mert az orbánkép jó reklámhordozó. A fideszesek - ha olvasnak innen bármit is - nem idegenkednek tőle. Az ellenzékieknek már a szőr is feláll a hátukon- "mi csinált már megint" kiáltással, már eleve félig mérgesen megnyitják és készülnek a felhorgadó dühből következő megosztásra. Márpedig a portál a "page impression", a kattintásszám által optimalizálva érdekelt ebben, és direkt rá is hajt. Naná, majd nem: nekik is meg kell élni valamiből.

2. Ami szerintem a fontosabb, hogy egyelőre az ellenzéki identitás nagyon fontos (sajnos lehet, hogy a legfontosabb) cementje, hogy o1g. Ő az Általános Gonosz, ebben itt mindenki egyetért, és nem értjük félre, ha őt osztjuk, hisz nem pozitív, hanem nagyon is negatív kontextusban tesszük, abból meg nem lehet baj.

Dehogynem.

A fenti kettő kombinációja, amikor ellenzéki politikai erő, pláne ellenzéki politikus oszt az oldalán orbánképet. A legújabb felmérések szerint a leginkább támogatott ellenzéki miniszterelnök-aspiráns is van, hogy orbánképet oszt. Miért nem a sajátját?

De miért is gond ez?

Elsősorban azért, mert rávilágít: az ellenzéknek nincs az o1g-n túlmutató és nyilvánosan felvállalt jövőképe. Részben azért nincs, mert macerás és nehéz ennyire sok irányzat számára is elfogadhatót csinálni (azért nem lehetetlen, pár nap, és jövök azzal is). Részben pedig azért, meg a közönségnek ez is elégnek tűnik, kajálják, osztják, mérgelődnek. Ellenzéki mese nélkül viszont nem lehet biztosra menni kormányváltás-ügyben. Nyilván sokaknak elég az, hogy "pont nem úgy fogjuk csinálni, mint Orbán". Ez jó, csak hát a pont nem úgy, az még mindig sok minden. Az ellenzéki keménymagnak ez elég, de csak velük akkor sem lehet nyerni, ha mindenki elmegy szavazni, és minimális lemorzsolódás lesz csak amiatt, hogy "na Gyurcsányra", vagy "na a Jobbikra" azért mégsem. Nyerni azzal lehet, ha a bizonytalanok elhiszik a jövőképet, meg kicsit azzal, ha a fideszes keménymag elbizonytalanodik - a kettőből az első a fontosabb, és lássuk be, a reálisabb.

Sokan azért osztanak orbánképet, mert azt mesélik be maguknak, hogy "majd a fideszes ismerőseik olvassák, és elgondolkodnak". Nem fognak. Nem azért, mert ne gondolkodnának, hanem azért, mert nem olvassák. Fel se dobja nekik a fész. Ezt viszonylag könnyű ellenőrizni: Neked, kedves ellenzéki olvasó, ha még van a fészes ismeretségi körödben le nem tiltott fideszes: hány posztját láttad az utóbbi hónapban? Na, ez kölcsönös. Tessék elhinni, az ő hírfolyamukban teljesen más van. Ott az ellenzék oltásellenessége nem bizonyítandó nyilvánvalóság, a migránsok ugrásra készen várják a vírushelyzet csendesedését, Európa pedig az összeomlás szélén tántorog, és a világ legjobb víruskezelése nálunk van. Ilyen az algoritmus. A fész is hirdetésekből él, jó napot kívánok.

De azért van az orbánkép-osztogatásnak egy személyes és szubjektív baja is ellenzékiként. Nem engedi szabadulni az ellenzéki gondolatokat Orbántól. Őt teszi kiindulóponttá - így meg nem lehet nyerni.

Thomas Mann: Mario és a varázsló, megvan? Cipolla, a varázsló, mindenkit rávesz arra, hogy azt csinálja, amit ő akar, a trükkje az, hogy mindenkit rávesz arra, hogy ellenkezzen, és azon a pályán simán nyer. Mario azonban egy pillanatban nem akar ellenkezni: tehát van saját, nem ellenkezésből jövő akarata, az ellen pedig Cipolla hirtelen eszköztelenné válik. Orbánt is úgy lehet és kell legyőzni, ha akarunk valami mást, nem csak simán "nem azt, amit ő".

És persze az sem mindegy, hogy az orbánképet osztogató ellenzék elhiszi-e magáról, hogy nyerhet. Mindenkire rábízom, hogy ha mindenhol a "gonosz ellenfél" képét kell néznie, mit fog erről tudat alatt gondolni. Igen, azt: ne csináljuk hát.

Mit lehet tenni?

Kell ellenzéki program - nem, nem valami részletes dolog, és hogy kicsit spoilerezzek: annak programja, hogy a mostani esztelen központosítást hogy lehet felváltani minél több, helybe vitt döntéssel és hozzá kapcsolt erőforrással - és kell ellenzéki vezető. Minél előbb. És akkor az ő képeit kell osztani.

Addig, amíg nincs, van egyéni stratégia is. Az, hogy nem osztunk orbánképet. Nem, semmilyen indokkal sem. Ha elég sokan vagyunk, a kattintásból élő portálok is rá fognak jönni, hogy nem érdemes. Meg is lehet írni nekik, hogy "ez az előfizetésem feltétele". És aki a hardcore ellenzéki hírfolyamában szintén harcos ellenzékiektől megosztva orbánképet lát: beír alá egy "ne osszatok orbánképet" sort (reklám helye: vagy egy linket erre a posztra :) ) és a kép mellett jobbra fent a három pont alatt ráklikkel, hogy "kevesebb ilyent akarok látni". Ezzel talán önmagában is elérhető, hogy Márki-Zay Péter, Jakab Péter vagy Fekete-Győr András képe tűnjön fel többször addig is, amíg valamelyiket pajzsra emeljük.

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

252 komment

Címkék: ne osszatok orbánképet

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr7716497310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.13. 14:54:03

@a nagy hohohorgász:

Aki szerint a zsidók rosszak, s mindenért ők a hibásak, arra miért nem jó az "antiszemita" szó?

a nagy hohohorgász 2021.04.13. 14:54:09

@a nagy hohohorgász: ja hogy ez bűn a te világodban is? akkor miről beszélsz???? homokozzatok a matyival meg a régenkurt urfival.....

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.13. 14:55:47

@a nagy hohohorgász:

Számomra nem bűn az antiszemitizmus, hanem egy eszme, mellyel én személyesen nem értek egyet.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.13. 14:56:52

@a nagy hohohorgász: Meghasadt, skizofrén lelked (lélek???) kezeltesd! Bár nincs annyi haloperidolja a magyar EÜ-nek ami elég lenne erre.

a nagy hohohorgász 2021.04.13. 14:57:03

@MAXVAL birсaman közíró: na látod birca, csak kijött hogy nem antiszemita vagyok hanem ZSIDÓGYűLÖLŐ NÁCI. saját magadat égeted mester :)))) homokozzatok egy jót :)))

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.13. 14:59:26

@a nagy hohohorgász:

Antiszemita = zsidóellenes.

A náci és az antiszemita nem ugyanaz. A legtöbb antiszemita nem náci. S bár a nácik zöme antiszemita, akad aki nem az.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.13. 15:00:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Azaz sose bűn.

Mert a tetlegesség meg ideológiafüggetlenül bűn.

Az uszítás meg csak akkor bűn, ha közvetlen.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.13. 15:01:38

@a nagy hohohorgász: Nem tudsz olvasni. Hazudozol. Azért vagy elmebeteg mert polgárháborút kívánsz. Silabizáld már ki mit írtam!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.13. 15:03:25

@birka menet: "Lefogadható, hogy orbán teljes nemzeti nagytőkés osztálya egy napon belül közmunkás osztállyá fog változni." - kiengedik napközben dolgozni őket a böriből.

a nagy hohohorgász 2021.04.13. 15:05:58

@MAXVAL birсaman közíró: úgy látszik megkotottetek a nagykoaliciot:)))hajrá!!!!

a nagy hohohorgász 2021.04.13. 15:08:15

@MAXVAL birсaman közíró: ha az antiszemita zsidó ellenes, akkor a náci mi????

a nagy hohohorgász 2021.04.13. 15:12:08

@MAXVAL birсaman közíró: te aki" látszólag ekezed "sorost te mi vagy????? Antiszemita vagy egy hazug blogger aki csak próbálja szondaztatni a magyarokat mint a Jobbik?????

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.13. 15:17:15

@a nagy hohohorgász:

A nácizmus egy komplex eszme. Az alapja a nacionalizmus eltúlzott verziója. Ez ki van egészítve darvizmussal.

A lényeg: az erős népek győznek, s e győzelem bármilyen eszközzel szabad. A népek keveredése bűn, s az erős népnek meg kell óvnia magát ettől, ill. el kell távolítania maga közül a már keveredett egyéneket és az idegeneket.

Mivel Németországban a fő idegen elem a zsidó volt, így az antiszemitizmus alapvető lett a nácizmusban. De ez nem kötelező elem, ha mondjuk a görögök lettek volna a fő idegen elem, akkor őket üldözték volna.

A nácizmus továbbá keresztényellenes. Radikális alakjában a kereszténységet be akarja tiltani, mérsékelt alakjában csak megtisztítani a zsidó elemektől.

A nácizmus korai irányzata antikapitalista volt, ezt a irányztaot Hitler likvidálta, s aztán reformista lett kb. a szocdem mintára.

a nagy hohohorgász 2021.04.13. 15:20:41

@MAXVAL birсaman közíró: te mire mondtad hogy én antiszemita vagyok?

a nagy hohohorgász 2021.04.13. 15:24:40

@MAXVAL birсaman közíró: amúgy te csak írod vagy el is olvasod amit írsz a blogjaidban? ebből látszik hogy nem szívből írtad!!!! tényleg most már megyek aludni, mert a hülye kapitalizmusban elfáradtam. A látszat kedvéért azért a matyis nickkeiteket is használjátok mert gyanús lesz másnak is hogy eltűnt :)))) Üdv: egy mongoloidhülyemagyar

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.13. 15:42:43

@a nagy hohohorgász:

Nem te vagy a Bede Zsolt? Ugyanaz a mérhetetlen ostobaság... vagy csak az ikertestvére vagy?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.13. 15:47:45

@teutonordikus: Na most fel is jelentelek személyes adattal történő visszaélésért.

Matyi egy blogfüggő selejt 2021.04.13. 15:56:47

@teutonordikus: A Kurt akkor szívat téged amikor csak akar.

Matyi egy blogfüggő selejt 2021.04.13. 15:57:57

Orbán a Fidesz arca. Orbánt kell támadni, mert nélküle nincs fidesz.

timargabor · http://kard.blog.hu 2021.04.13. 16:07:42

"Tudja, mit mondott nekem a körzetparancsnokom? Elmondom magának. Azt mondta: - Béla, maga kurva rendes ember. Kérem, nekem erről papírom van. Hol van? Joli! Nem hallja..."

Bunkóné Barom Ildikó 2021.04.13. 16:39:46

@teutonordikus:

"..hogy a gumiszoba adja a másikat."

Feltételezem te jól ismered ezt az érzést.:)

Bunkóné Barom Ildikó 2021.04.13. 16:44:48

@teutonordikus: Gyurcsány DK-ja 4 %-ot kapott a listás szavazáson. Vagyis a pártlistára behúzott érvényes x-ek 4 %-át kapta meg a DK. Kompenzációval lett feltornázva 5 %-ra..

Bunkóné Barom Ildikó 2021.04.13. 17:21:10

@teutonordikus: Csehország rosszabbul áll covid halálozás tekintetében, mint Magyarország. Be kellene ismerned..:)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.13. 18:36:28

@MAXVAL birсaman közíró: Máris van eredmény, feltúrta az internetet az egyik nikkem után, úgy beszart. :-))

Bunkóné Barom Ildikó 2021.04.13. 18:53:00

@teutonordikus: Majd meglátjuk. Mindenesetre szögezzük le, hogy HAZUDTÁL..

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.13. 18:56:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Hadd foglalja el magát! Egyes eseteknél segíti a bolondok kezelését, ha feladatokat adunk nekik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.13. 18:58:29

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Nekem már az összes nyilvános fényképemet és videómat átnézte alaposan.

Képtelen beletörődni, hogy a felnőtt nőket kedvelem...

kárárámaispj 2021.04.13. 19:11:37

Posztoló
"Elsősorban azért, mert rávilágít: az ellenzéknek nincs az o1g-n túlmutató és nyilvánosan felvállalt jövőképe. "
Ez így van. Nagyjából, bár a "nyilvánosan felvállalt" részt ki is húzhatod, szóval nincs semmilyen jövőképük.

Akkor miért is szavazzon rájuk bárki is?

Az a baj....hogy be se jöttek 2021.04.13. 19:18:30

@MAXVAL birсaman közíró:

Nekem tetszik a facebook fotód, Úgy konyul le a szád, mintha Orbán épp most húzta volni ki a farkincáját.

nemecsekerno_007 2021.04.13. 19:20:15

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A nép egy része. A másik része viszont nem felejti az elmaradt elszámoltatást.

Az a baj....hogy be se jöttek 2021.04.13. 19:42:08

@MAXVAL birсaman közíró: "nem vagyok homokos,"

Pedig pont úgy nézel ki a fotódon. A fejhallgatódban kapod Putyin utasításait, a szájad meg konyul le, mert épp most húzta ki a vezér. Erre mondják, hogy nálatok orrba-szájba megy az orgia.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.13. 19:47:18

@MAXVAL birсaman közíró: Hogy kétségbe lehet esve! :-)) Már nem floodol, hanem ül a gép előtt, kutatja azokat akik rugdossák és megalázzák.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.13. 19:48:21

@nemecsekerno_007: Azért fontos, hogy azokat is megnyugtassuk Mészáros böribe küldésével.

Matyika pszichiátere 2021.04.13. 19:55:37

@teutonordikus: Megint nem váltotta ki a gyógyszerét Brendel úr? Az édesanyja késik a zsebpénzzel?

Matyika guminője 2021.04.13. 19:56:37

@Matyika pszichiátere: A én javításomat sem fizette ki, tartozik a gumisnak.

ulpius66 2021.04.13. 20:06:45

Én csak azt nem értem, hogy a Tímár Gábor mért nem bassza már ki innen ezt a vadbarom Berendel Matyikát!

Hiszen ez a blog már nem a cikkről, hanem erről a vadbaromról szól........

Bunkóné Barom Ildikó 2021.04.13. 20:32:25

@teutonordikus: Visszatértél a szokásos hülyeségedhez, hogy terelj a hazugságodról. Mellesleg a svájciak valszeg éppúgy belátták, mint a magyar vezetés , hogy nincs túl sok értelme a tömeges tesztelésnek, ahogy a szlovák országos tesztelés után be is bizonyosodott.

Bunkóné Barom Ildikó 2021.04.13. 21:19:41

@teutonordikus: Valamivel.Úgy, hogy nincs milliós nagyvárosuk. A járvány belobbanását szerették volna elkerülni az országos teszttel. Nem jött össze..

Bunkóné Barom Ildikó 2021.04.13. 21:26:54

@teutonordikus:

forbes.hu/a-magazin/szlavik-nem-ertek-egyet-a-szlovakiai-tomeges-tesztelessel/

„A tesztelés akkor jó, ha van mellette erős kontaktkutatás és követés. Szlovákiában most mindenkit letesztelnek. Nem értek egyet vele, mert az antigén gyorsteszt egy rendkívül szűk periódust lát. Nálunk a mentősöknél jó helyük van, mert ők eleve beteg emberekhez mennek, megszűrik őket, mire beérnek a kórházba, ez nagyon hasznos. De tömeges szűrésre nem használnám.” (Szlávik János)

Bunkóné Barom Ildikó 2021.04.13. 21:31:02

@teutonordikus: Lehet,hogy még anyád is örülne, ha végre megdöglenél, te szarkupac? Mit érezhet, hogy egy ilyen szarembert nyomott ki magából, mint amilyen vagy. Remélem elvisz a 4. hullám nyugaton te dagadt kis disznó.

Bunkóné Barom Ildikó 2021.04.13. 21:31:53

@teutonordikus: A szakembernek hiszek, nem a hozzád hasonló semmirekellő munkanélküli blogfüggő idiótáknak.

Bunkóné Barom Ildikó 2021.04.13. 21:34:01

@teutonordikus: Felfogod, hogy ahol milliós nagyváros van az az ország sokkal inkább benne van a nemzetközi vérkeringésben. A fél világ ide járt romkocsmázni meg kurvázni.Az üzleti utakról nem is beszélve És te vagy az adattudós, nevetséges.

Bunkóné Barom Ildikó 2021.04.13. 21:46:53

@teutonordikus:

Látod, te hülye, ennyi pozitív esetet találtak tótocskáid:

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/koronavirus-szlovakia-orszagos-teszt-eredmeny-fertozes-pozitiv-lakossag.716757.html

Ennyit érnek a szar gyorstesztek, de legalább jó sok pénzbe került az egész..

Bunkóné Barom Ildikó 2021.04.13. 22:41:28

@teutonordikus: Szlovákiáról volt szó seggfejkém, ne terelj..

Bunkóné Barom Ildikó 2021.04.13. 22:44:12

@teutonordikus: Hiába másolgatod magadat, attól még nem lesz igazad. Mindössze 1 %-nyi covid fertőzöttet talált a hülye tömeges tesztelésük, aztán 1-2 múlva belobbant a járvány. No comment..

Bunkóné Barom Ildikó 2021.04.13. 22:59:31

@teutonordikus: Oké nálad az a fehér zászló, amikor önmagadat kezded másolgatni. Elfogadom a kapitulációt ! :)

ben2 2021.04.13. 23:44:19

"Márki-Zay Péter, Jakab Péter vagy Fekete-Győr András"

Ez az ellenzék valódi problémája, nem az Orbán képek posztolása.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.14. 05:49:23

@teutonordikus:

Várd ki a péntek estét, akkor seggtánc lesz a Soros-romkocsmában.

eßemfaßom meg áll 2021.04.14. 09:09:13

Azért sokat elmonda a szerzőről, hogy engedi ezt az elmebeteg pedofil Brendel Mátyást pusztítani.

László Szűcs Szümi 2021.04.14. 09:51:50

Szép kis blog - annyira tipikusan liberális féle - gyakorlatilag egyetlen elmebeteg szarja tele az egészet a fantazmagóriájával.

ulpius66 2021.04.14. 12:20:25

Tímár Gábor!

Csatlakozom jópár előttem hozzászólóhoz.

A FŐHÜLYE TE VAGY, HOGY NEM BASZOD KI INNEN EZT A VADBAROM BERENDEL MATYIT!!!!!!

AZ 550 KOMMENTBŐL KB. 520 AZ ÖVÉ. AMI RÁADÁSUL SZIMPLA ISMÉTELGETÉS!

Tapi2021 2021.04.14. 13:11:00

Azt nem értem, hogy a balos, liberális, anti-konzervatív, anti-nemzeti, anti-keresztény... oldal hatalomra segítése, az hogyan lehet "konzervatív alternatíva"?

Hogy lehet a Gyurcsány-Dobrev, Fegyőr-Donáth-Cseh, stb., dominálta ellenzék és az ő VILÁGNÉZETÜK, ideológiájuk egy konzervatív alternatíva???

MZP és Jakab csak a pántlika lesz a kalapjukon. Ők azok, akik hasznos hülyeként átjátsszák a hatalmat, kormányzást az előbbieknek, és majd kapnak érte pár csontot.
Ami nem lesz, ha nyernek: KONZERVATÍV (keresztény) KORMÁNYZÁS!!! Ami most van. Olyan, amilyen, de legalább...

Tapi2021 2021.04.14. 13:21:23

@andras_2: A tesztelés nem gyógyítja a fertőzést. És adott pillanatban mutatja, hogy van-e? Ha két órával később a buszon megfertőződsz, azt már nem.

Szóval, a teszt akkor ér valamit, ha a pozitívakat azonnal és kötelezően karanténba is lehet küldeni, míg negatív tesztet nem produkálnak. Ha nem lehet, akkor értelmetlen statisztikai adat. És kidobott pénz.

Az áldozatokat meg a háború végén kell összeszámolni! Nem kiragadott szakaszban. Tavaly tavasszal pl. az olaszoknál volt dráma. ... A végén lehet mérleget vonni, hogy ki, hogy védekezett vagy kinek nem volt szerencséje?

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.14. 14:35:47

A csuti törpedisznót hamarosan utoléri végzete. A nemzeti egészségügy szétbaszója, a nemzet népirtója lett. Több mint 20 ezer halott munkássága "eredménye".

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.14. 15:03:33

@andras_21:

Pedó Matyi, lesz ma este seggtánc vagy csak péntek este?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.14. 16:06:51

@andras_22:

3 választásod van, PedóMatyi:
- mész seggtáncba,
- mész seggtáncba,
- mész seggtáncba.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.14. 16:18:44

A csuti zsírdisznó hamarosan nyit. Palackot, melyben a vírus szelleme lakozik. További súlyos károkat okozva. Folytatja a nemzetirtást. Mikor állítja már le ezt a kretént valaki? Úgy látszik a barom nem kicsit akar bukni jövőre, hanem nagyot!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.14. 17:47:22

@andras_22:

Erős a rohamod, Matyi. Persze érthető, ismerve családtörténedet: ÁVH-s gyilkos anya és Waffen SS-gyilkos nagyapa.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.14. 19:51:59

@nemecsekerno_007:

Előbb-utóbb valaki ráküld 2-3 rosszkedvű cigány srácot "elbeszélgetni" picit.

birka menet 2021.04.14. 20:01:27

@nemecsekerno_007: @MAXVAL birсaman közíró:

Miért vagytok így begurulva Putyin kisfidernyákjai? Inkább hálásak lehetnétek Matyinak, hogy általa napi 2000-szer vagytok idézve. Fidessbolsik, ennyi idézetszámmal külön troll-rangot kaptok majd rogán gazdátoktól!

nemecsekerno_007 2021.04.14. 20:15:58

@birka menet: Hát az biztos, hogy FütyiMatyi legalább olyan sokat tesz az újabb Fidesz 2/3-ért mint Ferenc testvér.

Muhahahahahahahahaaaa :))))))))))))))

timargabor · http://kard.blog.hu 2021.04.15. 08:13:46

@Tapi2021: hogy most konzervatív és keresztény kormányzás lenne, azt nagyon nem fogadom el. A duma persze ez, de milyen konzervatív, aki 500 milliárd kínai hitelt vesz fel arra, hogy kínaiakkal felépítse a Kínai Kommunista Párt által irányított egyetem magyarországi campusát, milyen keresztény, akinek a hetedik parancsolat egy szórakoztató ajánlás, és milyen kormányzás az, ahol csütörtökön sem tudom, hogy hétfőn iskolába mennek-e a gyerekeim.

Uff.

PS ja igen, anno B. M. volt az első az eredeti nevével még 2012-ben, aki itt permabann-t nyert (nincsenek sokan, egy kéz elég lenne rá), de most kb. a floodingot gyomlálom. A "vita" színvonala a klónja nélkül is bőven túlment a kívánatos kávéházi stíluson, kb. oldalfüggetlenül, szóval marad a véleményszabadság. Bocs.

GyMasa 2021.04.15. 09:02:02

@timargabor:
Ezen különösebben nem érdemes meglepődni!
Itt, Németországban is a kormányzó, magát jobbos konzervatívnak valló CDU olyan balos programot tol, hogy öröm nézni!
Aztán kiderült, hogy itt azért lett kötelező az FFP2 maszk használata, mert pár CDU-s politikusnak pont voltak érdekeltségeiaz FFP2 maszkok forgalmazásában.
Éppen sorra buknak bele a politikusok a többszázezer EUR-os korrupciós ügyekbe.
És végül múlt vasárnap este 10-kor a fiam nem tudta, hogy másnap online oktatás lesz, vagy jelenléti...
Ez azért fontos, mert a jelenléti oktatás egy másik városban van, és reggel 5-kor kell kelnie, hogy odaérjen 8-ra...
Szóval, mindaz, amit leírtál, az egyáltalán nem magyr sajátosság...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.16. 07:51:59

@timargabor:

Még csak az kéne, hogy kereszténydemokrata-konzervatív kormányzás legyen! Ha ez lenne, nem szavaznék a Fideszre.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.16. 07:53:27

@timargabor:

A kínai egyetem jelentősége pedig stratégiai. Fontos, hogy az ország építse az orosz és kínai kapcsolatait, mert minden új keleti kapcsolódás csökkenti az euroatlanti ketrec erejét.

timargabor · http://kard.blog.hu 2021.04.16. 16:51:45

@MAXVAL birсaman közíró: akkor gondolom az 50-es évek elején voltunk a legjobb helyzetben, euroatlanti ketrec sehol, orosz és kínai kapcsolatok az egekben.

Szerintem nem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.16. 17:57:54

@timargabor:

Egyébként az a vicc, hogy a nyugati életszínvonal Mo. a legközelebb 1975-ben volt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.17. 10:04:59

Látom, Pedó Matyi, igyekszik betenni délig 500 kommentet még. Így szeretné megnyerni Gyurcsányné jóindulatát...

timargabor · http://kard.blog.hu 2021.04.19. 09:28:44

@MAXVAL birсaman közíró: jah, mindenesetre ahányszor ráküldi ezt a "toljunk 500 azonos kommentet" scriptet a rendszerre, valamiért 1000-rel megtolja a blog statisztikáját :)

(nem mintha arra hajtanánk, de az nem baj, ha a belső rangsorban a fontos posztok vannak elöl, szóval thx Matyi)
süti beállítások módosítása