A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Nem félek

2016.10.01. 08:01 outisz

Tisztelt Orbán Viktor úr, tisztelt Fidesz, én nem félek. A kijelentés önmagában ugyan semmit nem jelent, írhattam volna azt is, ma nem ettem paprikás krumplit, esetleg azt is, ma nem gondoltam a kivándorlásra - és az egyik igaz is lenne. A kijelentés, miszerint nem félek számomra mégis fontos, és az is fontos, hogy ezt ország világ előtt tudassam. Bár önök - az én adófizetői pénzemből - igen sokat költöttek arra, hogy én és a hozzám hasonló senkik féljünk, nekem valahogy nem jött át a dolog.

Én kérek elnézést, nekem kellemetlen. Próbáltam én félni, sőt, feleségemmel is megvitattuk a dolgot, de azon túl, hogy ezt meg azt féltek, összességében nem félek. Sajnálom, azt hiszem hazaáruló vagyok, de állapotom talán nem reménytelen. Féltem ugyanis a lányomat, mert nekem olyanom is van. Féltem attól, hogy mi van ha rátámadnak az utcán, a folytatást leírni sem tudom mert a tehetetlenségtől máris ökölbe szorul a gyomrom, elszorul a torkom - a lányos apák tehetetlensége. A feleségemet ugyanígy féltem, reggelente elmegyek itthonról, és nem tudok másba kapaszkodni csak abba, hogy mire hazaérek, minden rendben lesz. A fiamat szintén féltem, nem az a típus, aki el tudja kerüli a problémás helyzeteket, ritkán szokott csendben leülni a leghátsó sorban - pedig néha de jó lenne. 

Az, hogy mégis félek, az nem a magyar állam érdeme. A gyorstalpalós határvadász madarász egységek, a kerítés engem nem nyugtatnak meg, mert ott van mögöttük Rogán, Habony, Lázár, Pintér, Kövér, Orbán, Vona. Ezekről az emberekről mindig az jut eszembe, hogy egy vár falai mindig csak annyit érnek, amilyen bátrak a katonák a falakon. És aki félelmet kelt, maga is gyáva. Én itt csak idegen szívű zsoldosokat látok, Zrínyi, Hunyadi, Dobó, vagy akár csak egy Nemecsek, vagyis NEMECSEK sehol nincs közöttük. Ezek nem a puskaport tartják szárazon, hanem az útlevelüket. Na persze, a helyükben én is mást hazudnék. Amíg csak jön az ellen, mindenki tudja rázni a pajzsát, csörgetni a kardot. És igen, a Fidesz az országért küzd, csak egészen más értelemben... Közeleg már a következő csata: A 2018-as választás, parasztáldozatokra tessenek felkészülni.

phobophobia.jpg

Hogy akkor miért nem félek? Mert valami ostoba módon bátornak érzem magam. Ránézek Európa térképére, és úgy érzem, nem vagyok egyedül. Ráadásul - leírni sem merem - lehet hogy nem mindenki hülye, aki nem magyar. Lehet hogy mégiscsak lesz egy bátor európai döntéshozó, aki azt mondja, emberek, legyünk már bátrak, a kurva életbe. Mi vagyunk 500 millióan, nem a menekültek. A mi kezünkben van a világ GDP-jének jelentősebb része, nem az iszlám állam, vagy Szíria, Oroszország, vagy Afganisztán kezében. Nálunk van a labda, észrevettük már? Nálunk van a legnagyobb fegyver, csak használni kellene: az európaiak szabadságszeretete. Mert ezt a kontinenst nem más kovácsolta össze az elmúlt 50 évben, mint a szabadság. Az emberek szabadsága, a pénz szabadsága. Egymással évszázadok óta háborúzó nemzetekből lett egy világhatalom alig évtizedek alatt! Tessék elővenni a történelemkönyveket. Lehet hogy nem vagyunk a világ vezetői, de basszátok meg, dobogósok vagyunk! (Kábé, attól függ mit nézünk) Mi, európaiak.

A Fidesz súlyosan mellélőtt az EU - Brüsszel - fikázásával. A hanyatló nyugatot temette már Virág elvtárs és maffiatársai évtizedekig, és lám, ki élte túl. (Szeretnék én úgy élni, ahogy a nyugat haldokol - Hofi) Lesz még ennek böjtje attól félek. Ha egyszer az EU megembereli magát, és sikerül valami érdemleges választ kicsikarnia magából, mi kapkodhatunk, hogy hádde csak a jószándék, meg a féltés beszélt belőlünk. Ennyire ők sem lesznek hülyék. 

Én nem félek. Féltem ugyan a családomat a bevándorlóktól, de féltem őket az utcán masírozó szélsőjobbtól is. Meg féltem őket a katedra mögül agymosást végző tanároktól, papoktól is hogy egy életre megnyomorítják a világképüket, mert - szülői nevelés hatására - nem állnak be a gyűlölködők sorába. Az sem hagy nyugodni, hogy lábbal tapossák a liberalizmust épp azok, akik maguk is a liberalizmusnak köszönhetnek mindent, és nem, nem szitokszó. Az is aggaszt, hogy az iszlám bigott vallási gondolat- és tettdiktatúrájára (na ezt a határokon kívül kell hagyni srácok, nincs alku) a gyávák és álszentek egy keresztény vallási gondolat- és tettdiktatúrába menekülnének vissza. Nem óhajtok a saria szerint élni, de a Jehova tanúi se tiltsák már meg nekem a vérátömlesztést, oké?

Egy fontos dolgot azonban fel kell ismernünk: Európát nem a menekültválság és az iszlám terror fogja legyőzni. Ezek együtt sosem lesznek képesek érdemben ártani Európának. De a menekültválságtól és az iszlám terrortól való félelem, az igenis legyőzheti Európát.

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

28 komment

Címkék: demokrácia orbán viktor népszavazás magyar demokrácia migráns Európai Unió outisz menekültügy menekültválság

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr3211756115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2016.10.02. 10:12:49

A zsidók sem féltek Németországban a Kristályéjszaka előtt, aztán mi lett a vége...

"Szeretnék én úgy élni, ahogy a nyugat haldokol - Hofi"
Ja. Csak Hofi idejében ha valami komolyabb dolgot akartál venni, akkor azt a Bécsi út túloldalán tudtad megvenni. Ma viszont az AliExpress házhoz hozza. Vagy a magyar kereskedő ugyanonnan. Vagy megveheted ugyanezt 4x-es áron mint európai terméket, ami annyival tud többet, hogy rajta van a logó.

Az ipart szerencsésen kitelepítették Kínába, a szolgáltatások kiszervezése Indiába folyamatosan zajlik. Aki ebből nem látja, hogy hosszú távon nem lesz tartható a kicsi kínaiakhoz, indiaiakhoz képest 8x-os európai átlagbér, az hülye.

Szabványok 2016.10.02. 10:36:14

Elnézést a hosszú idézetért:

"Abban a görcsös félelmi állapotban, mely elhiszi, hogy a
szabadság előrehaladása veszélyezteti a nemzet ügyét, nem lehet élni a demokrácia javaival.

Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni: nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a forradalomtól, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól az imaginárius veszedelmektől, melyek azáltal válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük."

Közép- és Kelet-Európa országai azért féltek, mert nem voltak kész, érett demokráciák, s minthogy féltek, nem is tudtak azokká válni.

Így a félelem, a veszély állandó érzésében szabállyá vált mindaz, amit az igazi demokráciák csak az igazi veszély órájában ismernek: a közszabadságok megkurtítása, a cenzúra, az ellenség „bérenc”-einek, az „áruló”-nak a keresése, a mindenáron való rendnek vagy a rend látszatának s a nemzeti egységnek a szabadság rovására való erőltetése. A demokrácia meghamisításának és korrumpálásának a legváltozatosabb formái jelentek meg, a legszubtilisabb, gyakran nem is tudatos módszerektől egészen a legdurvábbakig: az általános választójognak a demokratikus fejlődés ellen való kijátszása, egészségtelen és nem tiszta szempontokon nyugvó koalíciók és kompromisszumok rendszere, az egészséges közösségi akaratképződést meggátló vagy meghamisító választási rendszerek vagy választási visszaélések, puccsok és átmeneti diktatúrák."

Na, vajon ki és főleg mikor írta ezt?

Szalay Miklós 2016.10.02. 11:03:45

Lásd a következő írásban az ellenségek és a vészhelyzet hasznát a hatalom számára, illetve a félelem és a tudatlanság szerepét. (Egyébként általában a háborúról szól, arról, hogy a politikai konfliktusok kapcsán hogyan manipulálják a népet, és hogy mit lehet tenni egy békésebb világért:)

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid077

(A legfelső sor a kép tetején, "Politikai konfliktusok". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

nu pagagyí 2016.10.02. 11:09:38

@midnight coder: Látom Orbán Adolftól viszont nem félsz, tehát bibói értelemben te is részlegesen demokrata vagy, ahogy Rákosi verőemberei is azok voltak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.02. 11:17:54

A posztoló sem hülyül már meg.

Astalavista 2016.10.02. 11:34:02

"Ha egyszer az EU megembereli magát"

Ja, ha...

Zsuzsi25 2016.10.02. 11:47:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem. Ennel hulyebb mar nem.lehet!

ki irta ezt a f.....sagot? Hat takarekra tettem a tyukhuslevest, es reagalok! Remelem olvassa,.....azt szeretnem kerdezni, hogy eltel e mar nyugat europaban, olyan negyedben, ami (tudjuk, nem az, mert olyan nincs) amit no go zone.nak nyilvanitottak? Barhol ami nem M.o?

nu pagagyí 2016.10.02. 11:59:45

@Zsuzsi25: Mert te ott élsz? Honnan van a tyúk?

Zsuzsi25 2016.10.02. 12:02:46

@nu pagagyí: Nem! De eltem ott!
Te irtad ezt a baronsagot?

nu pagagyí 2016.10.02. 12:09:58

@Zsuzsi25: Úgy látom, nem robbantottak fel. A Teréz körúton viszont legyél nagyon óvatos, mostanában nem biztonságos arrafelé.

Nemján Sándor (törölt) 2016.10.02. 12:45:21

A mocskos kapitalistáknál most rossz! És nálunk azért nem jó!

Zsuzsi25 2016.10.02. 13:01:45

@nu pagagyí: nem valaszoltal a kerdesemre!

nu pagagyí 2016.10.02. 13:32:52

@Zsuzsi25: Gondolod ilyen sokoldalú vagyok? Mesélj inkább, milyen atrocitások történtek veled ott, a no-go zónában? Csak nem az volt a baj, hogy nem ismerték a csirkepörköltet? Minek mész idegenbe, ha félsz az idegenektől?

zenitoo 2016.10.02. 13:41:26

Tessék mondani az "utcán masírozó szélsőjobb" kinek ártott?
Mennyi nőt molesztáltak vagy tettek magukévá?

Netuddki. 2016.10.02. 13:44:21

"Tisztelt Orbán Viktor úr, tisztelt Fidesz"

A tiszteletet ki kell érdemelni. Az orbán még azelőtt eljátszotta, hogy kiérdemelte volna. Úgy a századforduló körül.
A fidesz meg mára se nem fiatal, se nem demokrata...

baldoc 2016.10.02. 13:53:32

@midnight coder: "Aki ebből nem látja, hogy hosszú távon nem lesz tartható a kicsi kínaiakhoz, indiaiakhoz képest 8x-os európai átlagbér, az hülye. "
Ja,még jó,hogy már 70 éve fenntartható a nyugati gazdaság!
Az a több mint félmillió magyar is ezért ment ki az EU-ba, mert haldoklik a nyugat?
Hofi jól mondta. Csak a magafajta szemellenzősök nem látják.
Vagy nem értik.Akkor elnézést, mert arról nem tehet, hogy gyenge elméjűnek született.

Netuddki. 2016.10.02. 13:54:17

@midnight coder: "Ja. Csak Hofi idejében ha valami komolyabb dolgot akartál venni, akkor azt a Bécsi út túloldalán tudtad megvenni. Ma viszont az AliExpress házhoz hozza."

Mocskos fideszes, azt tedd hozzá, ha van pénzed számítógépre, ha tudsz angolul, és van pénzed, hogy kifizesd. A Hofi idejében, mármint az átkosban, meg nem éhezett senki Magyarországon. Meg a lopott közpénzből nem vásároltak földeket maguknak a pártcsinovnyikok és haverjaik.
Ettől függetlenül nem kérek abból a rendszerből még egyszer. A tetves tolvaj orbán gazdád pedig ugyanazt a cucializmust építgeti. Attól meg sajna az, hogy máshogy hívjátok a puha diktatúrát.

baldoc 2016.10.02. 13:56:07

@zenitoo: "Tessék mondani az "utcán masírozó szélsőjobb" kinek ártott?"
Tudja a 30-as években Németországban is CSAK masírozott az SA.
Azután tessék mondani kinek ártottak az azt követő 12 évben?

Netuddki. 2016.10.02. 13:56:45

@midnight coder: "Aki ebből nem látja, hogy hosszú távon nem lesz tartható a kicsi kínaiakhoz, indiaiakhoz képest 8x-os európai átlagbér, az hülye."

Kínában kivégzik a korrupt politikusokat.
Mellesleg már Kínában is többet keres a melós mint itt. Ostoba.

agarik 2016.10.02. 14:02:51

@midnight coder: A "zsidók" (<= kitalált népcsoport, pont mint a pirézek!) KEVESEN voltak. Mint a cikk írja, itt ellenben az akkori "zsidók" akarnák/fenyegetnék az akkori 'németeket'.
Az eredmény garantálható, kend kijelentésének abszurdságát tökéletesen leírja.

exilis 2016.10.02. 14:04:04

@midnight coder: A kínai havi átlagkereset 2015-ben kb. 200 000 Ft-nyi jüan volt. Egyszerűen hatékonyabbak, versenyképesebbek, nagyobbak, és már nem foghatjuk ezt rá az olcsó munkaerejükre.

Zsuzsi25 2016.10.02. 17:02:04

@nu pagagyí: Azt kerdeztem, eltel e olyan helyen, amit no go zone.nak nyilvanitottak. Ennyire nehez felelni?

outisz 2016.10.02. 21:58:49

@Zsuzsi25: konkrétan nem éltem, de utaztam már át metróval Los Angelesen keresztül átlósan, és én voltam az egyetlen fehér. Meg ugyanott száltam már le a buszról rossz helyen, egy cementgyárnál, ahol meg mindenki meka volt, én meg virítottam hófehéren egy LA busztérképpel a kezemben, meg egy fényképezőgéppel a nyakamban. Aludtam olyan helyen, ahol egy 40 lakásos társasházban csak mi meg egy orosz család volt fehér, de utaztam floridában minden reggel buszon is tiszta latino régióban (merthát ki utazik az USAban busszal? a minimálbéres lúzerek, mint én is voltam.) Nem mondom hogy no-go zónában éltem, de azt sem mondom, hogy az élet minden környéken rózsaszín álom. Azt is elismerem, hogy a a bevándorlók nagy tömegben kurva nehezen lesznek integrálhatóak, és a párhuzamos társadalmakra rohadtul nincs szükségünk, De ne felejtsd, ezt mások is tudják. Az, hogy az angol, német francia törvényhozók és társadalomkutatók nem hívnak fel minden nap, hogy tájékoztassanak a helyzetről és a terveikről, nem az én hibám. Azt is be kell azonban látnod, hogy gáz környékek mindig is voltak városokban, ez nem új jelenség, ettől persze nem lesz könnyebb megoldani a mai helyzetet.
Sőt, gyerekként támadtak már meg romák egy kis faluban, hogy elvegyék a kemény 15 forintomat. el is vették. Viszont támadtak már meg szín fehér árja magyarok is heccből, nagyobbak voltak és ketten, csak úgy. Szóval faszkalapok minden náción belül vannak, nincs értelme a bevándorlók kapcsán most új jelenségről beszélni. Nincs új a nap alatt.

outisz 2016.10.02. 22:00:44

@zenitoo: japán császári hadsereget Mandzsúriában idevehetjük? Vagy ha nem, akkor Dunába lövetés jó molesztálás helyett?

outisz 2016.10.02. 22:09:29

@midnight coder: abban igazad van, hogy a nem félek önmagában nem elég. de kiindulásnak szerintem elengedhetetlen. Mindazonáltal egy sztori: Szilárd Leó 1930 körül Németországban élt. Mikor Hitler átvette a hatalmat, bepakolt két bőröndöt, biztos ami biztos. 1933-ban jött a hír, hogy felgyújtották a Reichstagot. Leó azonnal vonatra ült, elhagyta az országot. Másnap a határok már le voltak zárva, a zsidókat leszedték a vonatokról... (akinek nem tiszta, Szilárd Leó is zsidó volt.)

agarik 2016.10.02. 23:40:50

@outisz: Akinek nem tiszta: a "zsidó" kitalált népcsoport, soha nem létezett, pont mint a pirézek.
Így Szilárd Leó sem volt soha zsidó. Anáci törvények sorolhatták zsidónak, illetve felteszem az illető júdaista volt. De ettől még nem volt zsidó.
süti beállítások módosítása