A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Deutsch Tamás kapcsán

2015.05.23. 06:40 outisz

Emlékszem, anno, ültünk a TV előtt, mentek a választás előtti párt hirdetések, viták, a híradóban egymást ekézték a politikusok. Választásra készült az ország. Szabad választásra, nagy szó volt még ez akkor. Okosabbak akkor sem voltunk, de még volt véleményünk. Az a fülbevalós mit keres ott? Pár éve az ilyennek még járt a nyakleves ha az utcán lődörgött -- egy sértett vélemény, mindegy kitől. Egy olyan embertől, aki végig gürizte a szocializmust, elhitte amit el kellett hinni, nem gondolkozott azon amit elrejtettek előle, és 89 után pofára esett. Nem volt ő rossz ember, nem volt kommunista, még csak párttag sem, semmi nem volt, csak elhitte, amit el kellett hinni ahhoz, hogy az ember 8 óra munka után nyugodtan lemehessen egy sörre a kocsmába. És akkor jöttek ezek a ficsúrok, ezek a loboncosok, fülbevalósok, pofátlanok, bátrak. Dühös volt rájuk, mert egész életében azt hazudták, hogy ez nem történhet meg. Azt hazudták, hogy neki van igaza, és 40 év meló után nem fogja egy kis mitugrász a szemébe vágni -- még ha nem is ezzel a szavakkal --, hogy hülye vagy, öreg, átvertek, neked meg az volt a legfontosabb, hogy barna vagy zöld üveges sört kapjál. 

Mégis megtörtént, és sokaknak -- köztük nekem is -- megtetszett a Fidesz stílusa, fülbevaló ide vagy oda: Naésaztán fülbevaló, arra figyelj inkább, mit mond. Nem mintha meg lettem volna győzve, teszem azt Deutsch hozzáértéséről, szakmai kompetenciájáról, vagy mondjuk, fogalmam nem volt, hogy az a másik, az a Viktor éppen miből diplomázott. Lószart voltam, nem is lehettem, nem is ez volt a fontos. Azóta is sokszor eszembe jut. Hallgass a szívedre. Telitalálat volt ez a szlogen, meg az egész kampány is. Pont azt mutatták meg, milyen lenne az élet pártállam nélkül, nyugatiasan.

index.hu

De térjünk vissza inkább arra a melósra, aki évtizedekig abban a hiszemben geccsolt -- nyugati szemmel nézve -- éhbérért egy totálisan piacképtelen gyárban, egy életképtelen gazdaság részeként, hogy ez itt minden elképzelhető világok legjobbika -- mert neki ezt hazudták. Lehet hogy már sejtette, hogy nem stimmel valami, de sokaknak egyszerűbb volt homokba dugni a fejüket, mintsem bevallani maguknak, ők is hibáztak. A nyugodt lelkiismeret első törvénye anno ez volt: nem én hazudok, én csak elhiszem.

Most újra kanyarodjunk vissza a fülbevalóshoz. Idővel sajnos kiderült, hogy szakmailag nincs behozhatatlan előnye egy átlag magyar politikussal szemben, és akkor finom voltam. Nem lehet mindenki világmegváltó politikus, ez rendben van. Attól függetlenül maradhatott volna az, ami számomra is volt. A Fidesz arca, egy srác közülünk, aki megjeleníti a szabadságot, az előttünk álló lehetőséget, hogy nem az öltöny, meg a nyakkendő teszi az embert, hanem a bátorság, meg az ész. És ezt akár 80 évesen, öltönyben és nyakkendőben is tudta volna képviselni, mert ez a valami, ez belülről fakad -- ha fakad. (A fülbevaló épp csak egy hozzátartozó, ideiglenes külsőség volt, nem ez a fontos.) Hősünk idővel kiesett az első vonalas harcosok közül, de ez már nem hatott meg. Addigra már látszottak Deutsch szellemének határai, és a Fidesz is nagyon messzire került attól, ami volt. Azt azonban már fáj látni, hogy Deutschot (is) ma legszebben úgy tudom leírni, hogy ha a juhász füttyent, a puli ugrik. Most Tamás a puli, nyílván. Orbán elfüttyenti hogy multikulti, Tamás megy és csahol.  

444.hu

Nem ismeretlen a jelenség, csak régen úgy hívták a juhászt, hogy Kádár. A tv most már internet, a híradó fészbuk, de legalább a birkák birkák maradtak, már bocsánat. Az a csalódott melós is igazi archetípus. Ott van ő is, csak nem morog hanem kommentel. Nem a Fideszt szidja, hanem épp azt, aki szemben áll azzal (lásd még: a nemzet nem lehet ellenzékben). A csalódottság is ugyanaz. Neki is hazudtak egy szép új világot, ő is elhitte, és most kelepcébe került. Akik egykor a hősei voltak, mára bohócot csináltak magukból. Szentül meg vagyok ugyanis győződve arról, hogy ha '89-ben valamelyik szenilis pártállami vezető füttyenti el magát, hogy multikulti, Deutsch ugrott volna oda elsőként, hogy nem addig ám, papa. Furcsa dolog látni azt, hogy akik anno felvették a harcot a pártállam szörnyetegével, maguk váltak szörnyeteggé. Most ők hazudnak és mi hisszük el, mi a rendszerváltó generáció.

 

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

51 komment

Címkék: demokrácia deutsch államhatalom Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr677481152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

istvankah 2015.05.23. 08:17:55

A KÁDÁR hozott anyagból "főzőtt"!Szerintem az Ő krumpli leves ehetőbb volt,mint a nemzetiszínes újhortisták kőlevese!Kő nem kő ezt kapod!

Dödölle 2015.05.23. 14:32:53

...Így hirtelen nem is tudom, milyen állapotú mocskok pofája néz ÍGY ki ? Az éledő drogosoké, vagy a részeg disznóké ?... A Zember egyszerűen nem tud dönteni !... Mi van, ha mindkettő egyszerre ?... Beesett, karikás szemek, a pofája izzad, a haja csapzott, a tekintete rémült, a szeme zavaros, esze nincs... Hát, díszzsidó, feladtad a leckét !!!!!....

Arthur Bloch 2015.05.23. 17:07:28

Tompika világ életében ilyen volt, - már sosem változik...bozo

lavór 2015.05.24. 11:47:29

És mi újság a narkózással? Megy már a per?

Nem várható más volt MSZMP, KISZ vezetőktől. Ők már csak ezt tanulták. Az időutazás már kezdetét vette. Lásd: közmédia.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.24. 11:58:32

"Okosabbak akkor sem voltunk, de még volt véleményünk. Az a fülbevalós mit keres ott? Pár éve az ilyennek még járt a nyakleves ha az utcán lődörgött -- egy sértett vélemény, mindegy kitől."

Nagyot változott a világ azóta a libsik köreiben.

Ma már nem csak a fülbevalós hetero "huligánokat" kell elviselni, de illik támogatni a homokosokat, a traszneműeket, a leszbiket meg a pónibaszókat is :D

Száguldó gyorsnaszád 2015.05.24. 12:07:26

@Shlomo a halott zsidó terrorista:
Bravó baromarcú, köszönjük az értelmes hozzászólásod.
Buzi e vagy?

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.24. 12:15:33

@Száguldó gyorsnaszád:

A kommentem melyik állításával nem értesz egyet, te kis szuperintelligens?

Erő e-meló 2015.05.24. 12:20:25

Persze, tudjuk, a fidesszel az az egyik baj hogy antiszemita, a másik meg hogy hülye zsidók vannak benne

Ezenkívül probléma még hogy sírba kergették a jóságos Kádárt, miközben ők a Kádár boyok

Erő e-meló 2015.05.24. 12:21:59

"a juhász füttyent, a puli ugrik."

Még mindig jobb, mint amikor a Juhász szippant és a Bajnai ugrik

Leptis Magnaq 2015.05.24. 12:24:28

@Shlomo a halott zsidó terrorista: Libsi vagyok, tehát toleráns. Dajcstomi kapcsán egy kérdés merül fel bennem: Kiből ki lett? Esetleg: miből mi lett? Akkori önmagához képest alig látható fejlődés..., kihasználta a lehetőségeket.

Gyorgy Nagy 2015.05.24. 12:24:34

Ne zsidozatok de Tomika egy alkoholista megélhetési köcsőg! Vaj mege van még a kis részegesnek a zöld ballon kabát ?

Tyreo 2015.05.24. 12:28:57

Jó cikk, gratula!

Száguldó gyorsnaszád 2015.05.24. 12:30:40

@Shlomo a halott zsidó terrorista:
Kihagytad a "biboldólibsikomcsikat" .
Egyébként milyen klub tagja vagy, hogy illik támogatni az általad felsorolt másságokat?
Gondolom ellenállhatalan kényszerből veszel részt a Pride felvonuláson is, csak azt nem tudom eldönteni, hogy a kamionon vagy a tojásdobálók között.

rockjano 2015.05.24. 12:47:22

Hát igen a rendszervátás sikertelenségnek élő szobra ő.

Hogyan lesz a faszfejek legnagyobb ellensége maga is ugyan olyan faszfejjé.

És ez nem a megöregedés annak ehhez semmi köze…

conchita wurst 2015.05.24. 12:47:29

Én is az uralkodó osztály nézeteit vallom. Feltéve, hogy én uralkodom.

Mi ebben a furcsa?

A lényeg a lényeg. A lakosság nagy része nem menne vissza a szocializmusba. Nem azért, mert most kánaán, hanem azért, mert ez még mindig jobb mint az.

Erő e-meló 2015.05.24. 12:54:38

@conchita wurst:
Meg azért mert nincs hova visszamenni. Akarna valaki cukorgyárban vagy a ruggyantagyárban dolgozni, talán a helye sincs meg már

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.24. 14:16:10

@Leptis Magnaq:

"Libsi vagyok, tehát toleráns."

Ismerem a fajtádat :)

A libsi blogok háromnegyedén vagy egyáltalán nem lehet kommentezni, vagy csak előmoderációval, vagy van ugyan kommentezés, de az ellenvéleményt írókat úgy kibasszák onnan, mint a macskát :)

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.24. 14:17:09

@Száguldó gyorsnaszád:

A kommentem melyik állításával nem értesz egyet, te kis szuperintelligens?

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.24. 14:19:27

@conchita wurst:

"A lakosság nagy része nem menne vissza a szocializmusba. "

Nem ezért vergődnek a Soros-libsik.

Azért vergődnek, mert a lakosság nagy része a Medgyesi - Gyurcsány - Bajnai-féle "elmútnyócévbe" se menne vissza :D

Száguldó gyorsnaszád 2015.05.24. 14:42:07

@Shlomo a halott zsidó terrorista:
"A libsi blogok háromnegyedén vagy egyáltalán nem lehet kommentezni, vagy csak előmoderációval, vagy van ugyan kommentezés, de az ellenvéleményt írókat úgy kibasszák onnan, mint a macskát :)"

Kiskancsó, próbálj meg a magyar nemzet, vagy a magyar hírlap nevű szennylapokban kommentelni ellenvéleményt, úgy kibasznak onnan, mint a macskát.
Ja és a nagy demokrata nevű szarban még kommentelni sem lehet vagy a Viktor facebook oldalára negatív vélemémyt írni kb 10 perc múlva törlik, vagy ki is tiltanak.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.24. 15:08:25

@Száguldó gyorsnaszád:

Hogy te miket nem olvasol?

Csak hüledezek :)

Ez a feltárulkozás nálatok már comingoutolásnak számít, vagy belefér a normál liberális ügymenetbe?

Száguldó gyorsnaszád 2015.05.24. 15:23:37

@Shlomo a halott zsidó terrorista:
Gratula. Látom csak fröcsögni tudsz , cáfolni már nem sikerül, baromarcú.

Beer Monster 2015.05.24. 16:18:57

Sajnos a cikk nagyon is találó.
Úgy emlékszem, ez régen egy jó blog volt. Most meg mi lett belőle, nem lehet ezt a két barmot kihajítani?

borzimorzi 2015.05.24. 16:49:54

Akkoriban csak páran gondolták úgy, hogy megérdemelne egy fülest, és még az a pár emberke is pironkodott miatta. Tudták ők is, hogy csak a fülbevaló miatt nem szabadna viszketnie a tenyerüknek.

Mára a magyarság uszkve 60-70%-a gondolja úgy, hogy kijárna neki egy füles, és azért, amit az utóbbi 20 évben csinált. Épp csak félnek kimondani. Még hisznek benne, hogy utol tudják őket érni, hogy lehet valami retorzió stb. Pedig annyi titkosrendőr a világon nincsen, de még házmester se, aki 6-7 millió embert le tudjon fülelni, hogy mikor mit mondott és melyik politikusról. Hamarosan le fog esni ez is, sokaknak.

Na, akkor nem szeretnék majd a Tompika helyében lenni!

Üdv:
b

Zollerbá 2015.05.24. 17:01:14

"Az 1990-es parlamenti választásokon az MDF-KDNP-Független Kisgazdapárt összetételű kormánykoalíció képviselői között százharminc ügynököt találunk. Így már érthető Antall általunk sokat emlegetett kifakadása, nevezetesen: „Ha elfogadjuk az ügynöktörvényt, elvész a koalíciós többség’’. Hát bizony elveszett volna, vagy ha kiderül, hogy a Fideszesek között is tizenhét, az SZDSZ-nél negyvenhat, az MSZP-nél meg húsz ügynök található, de még a függetlenek között is ült két besúgó, új választásokat kellett volna kiírni Magyarországon.

Adják össze a számokat, s elsápadhatnak, az első, úgynevezett szabadon választott képviselők kétharmada ügynök volt. És akkor gondolkodjanak el azon, milyen lényeges magyarellenes törvényeket fogadott el ez a parlament. Míly mértékűvé vált Hazánk vagyonának ki- és átjátszása? Ha górcső alá veszik az „eredményeket’’, levonhatják a következményeket, egyáltalán nem véletlen kifosztásunk, a jog lábbal tiprása.

De vallassuk tovább a számokat, újabb összefüggésekre jövünk rá. Láthatjuk, hogy a kormánykoalíció ügynökei többségükben piti kis III/III-as besúgók voltak, itt-ott akadt egy-két szigorúan titkos tiszt.(A szigorúan titkos tiszt, a korábbi beszervező, akkor képviselőtárs, csak összevonta szemöldökét, s a spicli úgy ugrált, azaz szavazott, ahogy egykori tartótisztje akarta A pártszínek nem jelentettek akadályt. Az MSZP meg még inkább elemében volt, hiszen tudta, egykori MSZMP-sként kit szerveztetett be.) Az SZDSZ, az MSZP és a Fidesz mélyen fedett emberei azonban zömében külföldi titkosszolgálatoknak jelentettek, az MSZP emberei elsősorban a KGB-nek, az SZDSZ, meg a Fidesz képviselői pedig az izraeli titkosszolgálatnak, a Moszadnak és az amerikai CIA-nak."

L.P. Júdások a magyar parlamentben

Punxsutawney Mormota 2015.05.24. 17:25:56

@Shlomo a halott zsidó terrorista: Senki nem mondta, hogy támogass bárkit is, csak fogadd el a létüket és fogadd az el, hogy joguk van élni. Cserébe én is elfogadom, hogy jogod van a véleményedhz, még akkor is, ha szívből megvetem. Ennyi.

Furusina 2015.05.24. 20:37:29

@Zollerbá: Ezeket az adatokat, és Antall mondatát most hallom először, de elhiszem az állításokat. Más: Én sohasem szavaztam a Fideszre, egyik arculatára sem. Nekem 1988-90 között is az a pofátlanságuk, gátlástalanságuk, tiszteletlenségük volt riasztó, ami nyilvánvalóan magában hordozta a jelenleg kialakult helyzetet.

Holly Goly 2015.05.24. 20:39:48

és ugyanez a Dajcstomi az, aki javasolta a Paralimpiai Bizotságnál (ahol ő alelnök, valamelyik exe meg az irodavezető), hogy az elnöknek a bizottság pénzéből fizessék ki a végtörlesztését. mert megtehetik.
lefordítom: vegyék el a(z amúgy sem túl jó helyzetben lévő) sportolók pénzét, és utalják át saját számlájukra.
mert megtehetik.
és amikor kiderül, mindenki hibás, csak ők nem.
444.hu/2015/05/24/tovabb-szivatja-magat-a-magyar-paralimpiai-bizottsag-vezetoje-es-deutsch-tamas/

outisz 2015.05.24. 21:59:47

@Beer Monster: bocsánat, kikre gondolsz?

Beer Monster 2015.05.25. 00:06:25

@outisz: Csak fusdd át a kommenteket, látni fogod.

keményen drogozó kisemberek 2015.05.25. 03:17:53

Én sajnos ismertem őket már akkor is egyetemi klubokból.

És már akkor is ilyenek voltak, mint most.
Kár, hogy az ország csak most döbben rá.

(Pont Deutsch meg a leghülyébb volt már akkor is. De mit lehet mondani valakiről, aki csak úgy tud leállamvizsgázni, ha a pártja hatalomra kerül, és a beosztottja vizsgáztatja le? Meg merné buktatni, mi?)

Ami meg a melóst illeti:
Akkor legalább itthon ért valamit a pénze, házat építhetett vagy lakást vehetett belőle.
Ma ugyanannyit keccsol/keccsöl (így írják a szót), de max. annyira elég, hogy hónap végéig ne dögöljön éhen.

Szóval nem biztos, hogy azt a melóst verték át, faszikám. Lehet, hogy sokkal inkább téged.
Ezek.

keményen drogozó kisemberek 2015.05.25. 03:26:41

@Száguldó gyorsnaszád:
Ő a kamionokról dobálja a tojást a nézőkre.

@conchita wurst:
Szerintem ha végeznél egy közvélemény-kutatást, nagyon meglepődnél.
A lakosság nagy részt ugyanis szívesen visszamenne.
Mert akkor legalább létbiztonság volt, és baszhatod a nagy szabadságodat, ha se pénz, se létbiztonság (az átlagemberről beszélek, nem a sokdiplomás akárkikről, akik egy szűk réteg).

@Shlomo a halott zsidó terrorista:
Ezzel csak egyetérteni tudok.
A magukat liberálisnak gondolók jó része valójában lightos fasiszta - amikor nem az van, amit ő szeretne, akkor megtorló akciót indít.

"a lakosság nagy része a Medgyesi - Gyurcsány - Bajnai-féle "elmútnyócévbe" se menne vissza"
Oda nem, és érthető, hogy miért nem, de a kádári késő 70-es - kora 80-as évekbe úgy 1986-1987-ig simán.

keményen drogozó kisemberek 2015.05.25. 03:35:58

@Száguldó gyorsnaszád:
Komoly cikkek alatt az Indexen sem, az Origóban meg elég szóvátenned a szerző helyesírását, már tiltanak is ki.

Szóval hagyjuk a magukat liberálisnak fasisztákat.

@borzimorzi:
Akik ismerték, már akkor is úgy gondolták.
Csak nem a fülbevaló miatt.
Egyébként nem lesz itt semmi. Birka nép. A lengyeleknél ezek már lógnának. Az előző garnitúrával együtt.

@Punxsutawney Mormota:
Ha valóban úgy lenne, ahogy írod, az rendben is volna.
Csak hát valóban elvárják a támogatásukat.
Mert pusztán az elviselésükkel valóban nem lenne semmi gond.

@outisz:
Mindig van egy @Beer Monster: -hez hasonló fasiszta, aki a neki nem tetszők tiltogatására tud csak élvezni.

Zollerbá 2015.05.25. 09:14:54

@Furusina: Kötelező olvasmány lesz a valódi rendszerváltás után a
"Rendszerváltó" miniszterelnökök pórázon c. könyv amely 2003 ban jelent meg, olvasható a neten.
Egyik megnevezett ügynök sem mert perelni, egy részlet ebből:
"Elkezdtem játszani a nevekkel, betűkkel és számokkal. Egy álomcsapatot, a (D)urr bele! FC-t hoztam - gondolatban - létre, amelynek tagjai a következő számú mezeket viselték egykoron. Sőt van, aki ma is abban a régi kopottasban rohangál. A lelkébe ivódott.
Nézzük csak a (D)urr bele! "focicsapat" összeállítását: 3-as számú mezben Josef von Ferenczy, 8-asban Boros Imre, 11-esben Keresztes Sándor, 18-asban Mádl Ferenc, 21-esben Boross Péter, 30-asban Mécs Imre, 50-esben Demszky Gábor, 52-esben Csapdody Miklós, 72-esben Debreczeni József, 99-esben Kónya Imre, 205-es számúmez gazdáját, Medgyessy Pétert meg mindenki ismeri. A csapatból az égi pályákra is jutott már játékos. 1-es számú mezben kergeti a labdát Illyés Gyula, 2-esben Vásárhelyi Miklós, 4-esben Bibó István, 5-ösben Antall József miniszterelnök."

nemszólokmégegyszer 2015.05.25. 09:17:35

@Erő e-meló: Miért is ne? 1. Kussolni kellett, mert zaklattak. 2. Egy párt, egy vezető volt. 3. Az országot hozzánemértő hülyék /gazemberek/ irányították. 4. A sajtó, közmédia irányított volt. 5. A másként gondolkodókat megbélyegezték. 6. A paraszti gazdaságokat szétdúlták. 7. Nyugatra nem mehettél, most mehetsz, de miből, tehát nem mehetsz. 7. A szomszédos országokkal haragban voltunk. 8. Barátunk a Szonjetúnió. 9. Rossz volt az élelmiszer, ruha, stb. ellátás, most meg van, de nem tudod megvenni őket és kínaiból öltözöl. Igazán mi a különbség? Már nincs Lenin szobor, meg Osztyapenkó. Van helyette más.

♔batyu♔ 2015.05.25. 09:17:58

Tompi szerintem is nagy gáz, bár a ballibsik és Orbánék közötti mindenféle különbséget jól jelzi, hogy Tompiból Orbánék legalább nem csináltak hadügyminisztert mint Szekeresből.

nemszólokmégegyszer 2015.05.25. 09:19:17

Ja, és népek jártak a focimeccsekre.

♔batyu♔ 2015.05.25. 09:33:29

@keményen drogozó kisemberek: Pontosan így van, az összes így igaz.

Én is a liberálisokat tartom a társadalom számára veszélyesnek és éppen a demokráciára nézve. Ha itt még egyszer diktatúra lesz, az tuti nem jobbról fog jönni. nagyon jól felismerték a hazai "liberálisok" hogy kik seggét kell kinyalni ahhoz, hogy bármit megtehessenek. Persze rábasztak, MSZMP-s korukban nem véletlenül voltak ezek háttérbe szorítva. Egy Gyurcsány "normál" esetben pld. max. egy kerületi pártelnökségig viszi.

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2015.05.25. 09:42:26

@♔batyu♔: "Én is a liberálisokat tartom a társadalom számára veszélyesnek "

Szerintem meg a tefajta agyrohasztott kádári pulikutyák a legveszélyesebbk.

Pulikutya: lásd a blogot, rólatok szól. Persze hogy nem érted azzal a pulikutya eszeddel!

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2015.05.25. 09:45:17

Sok barom fidióta itt rakásban szidja Orbán gazdijukat, a Liberális Internacionálé alelnökét.

Ezek tényleg szellemi hulladékok, csak pulikutyusnak jók.

♔batyu♔ 2015.05.25. 09:53:52

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!:

Fogd már vissza magad seggfej. Ha nem bírod idegileg, takarodj innen a gecibe b+. Nem igaz, hogy mindig akad egy büdös kis geci, aki képtelen mást olvasni, mint ami a primitív kis agyának megfelel.

♔batyu♔ 2015.05.25. 10:01:22

@borzimorzi: Ja ehhez képest Orbánék 2014-ben újfent kétharmaddal nyertek.

Ha a magyar választó a különféle pártokban található Tompikra figyelne, Gyurcsányék a 2010-es választásokig sem jutottak volna el.

átlátó 2015.05.25. 10:23:29

Gulyáskommunizmus, gulyásdemokráciát hozott...gigerli ez mind...és közben azt hiszik, kemény a faszuk.

Erő e-meló 2015.05.25. 10:36:56

@nemszólokmégegyszer:
Azért pontosítsunk: az elmúttnegyvenben a média egy kézben volt, a másként gondolkodókat nem bántották amíg csak gondolkodtak, de ha ezt ki is mondták akkor dádá, nyugatra néha lehetett menni de akkor dönteni kellett hogy hazajössz-e a posványba

Nem sok párhuzamot látok a mai világgal, mindenki azt dumál és oda megy ahová akar. Ezért is dumálnak annyi hülyeséget

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.05.25. 11:05:18

@♔batyu♔:

"ehhez képest Orbánék 2014-ben újfent kétharmaddal nyertek. "

Helyesen: ehhez képest a 2014-ben érvényben levő választási rendszernek köszönhetően Orbánéknak jutott parlamenti mandátumok 2/3 része.

Leptis Magnaq 2015.05.25. 14:06:23

Fiatal felnőtt éveimet a rendszerváltás előtti időben éltem. Voltak szabályok, amelyeket be kellett tartani. 3 évenként utazhattunk nyugatra, kis lépésenként építhettünk egzisztenciát, nevelhettünk gyermekeket. Úgy éreztük, biztos a hátterünk, baj esetén van kihez fordulnunk, és most nem a családra gondolok. Ma nincsenek szabályok, szabad rablás van. Az erősebb kutya lenyomja a gyengébbet. Akinek pénze van, mindene van.Buta, iskolázatlan, műveletlen? Nem számít.1989-ben a fejünkben megszólalt a vészcsengő, és el is szabadult a pokol.

2015.05.25. 15:38:02

@Leptis Magnaq: Mintha mindezért valami külső tényezőnek kellene elvinni a balhét. Pedig te ugyanúgy felelős vagy (nem mondom hogy én nem lennék), leszámítva a tömegbefolyásolás miatt a csökkentett látás képességet, ami enyhíti a felelősség mértékét némileg.
süti beállítások módosítása