A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Álmodtam egy országot

2015.04.26. 06:30 timargabor

Álmomban Magyarországot egy jobbközép-kereszténydemokrata koalíció vezette, stabil parlamenti többséggel. A saját útját évek óta keresgélő baloldal nem jelentett sok kihívást, hogy a marginális szélsőbalos és szélsőjobbos csoportokról ne is kelljen említést tenni. Ekkor egyszer csak berobbannak a hírek a Európába tartó afrikai migránsok hajóinak sorozatos szerencsétlenségeiről, a borzalmas körülmények közt tengerbe fulladt ezrekről. És természetesen elindul a közbeszéd, a közgondolkodás, hogy mit is lehetne, sőt mit kellene tenni.

Ebben természetesen nincs egyetértés. A kormánypárt többségének véleménye az, hogy bár a tragédiák súlyosak és megrázóak, nem támogathatjuk a menekültkérdés liberalizálását. A megoldás keresése során hangsúlyosan vállalnunk kell a speciális magyar érdekeket és szempontokat. Amíg Európa a "visszaküldöm, ahonnan jött" alapján áll és országonként működik, nagyvonalú önkéntességet engedve a gazdagabb, de a migrációs határoktól távolabbi valódi célországoknak, sorsukra hagyva a "határállamokat", nem lehet eredményes. Mi is határállam vagyunk, közösen lépjünk fel a többiekkel, sürgessük a közös európai megoldást. A kormánypárt egy-két képviselője azt is hozzáteszi: nem mi gyarmatosítottuk Afrikát anno, nem a "mi sarunk", de a többség mégis az előbbi gondolatokat hangoztatja. A kereszténydemokraták és az egyházi vezetők, a laikus hívekkel együtt a kérdés morális, etikai oldalát feszegetik, bibliai alapon, idézve Ferenc pápa gondolatait is. Nem véletlen a kormány többsége: ezúttal is jól fogalmazzák meg a választói többség véleményét.

A baloldali pártszövetség álláspontját, hogy a bevándorlást a mainál sokkal liberálisabban kell kezelni, kevesek teszik magukévá. A zöld párt felveti, hogy Afrikába telepítendő munkahelyek ösztönzésével talán gyökerében próbálhatnák kezelni a kérdést, de a párt "mélyzöldjei" féltik a szavannákat és a gazellákat. A szélsőjobboldali mozgalom pedig teljesen elutasító a menekültkérdésben: csak a magyar emberek elől a munkát elvevő gazdasági menekülteket, sőt terrorfenyegetést látnak a dolog mögött.

Álmomban a köztelevízió esti vitaműsoraiban - merthogy álmomban ilyenek is voltak, és ezekben a pártok képviselői és a civil gondolkodók rendszeresen részt is vettek minden irányzatból - a fenti vélemények ütköztetésekor érdemi vitákat láthatunk, hallhatunk. Ezeket külön színesítik egyes pártok azon képviselői, akik a saját csapatuk többségéhez képest valamilyen logikus, vagy annak vélt gondolatmenet alapján eltérő véleményt hangoztatnak. Összességében azonban felülkerekedik a speciális nemzeti érdekeknek a természetes emberséggel előadott képviselete: az európai összefogás sürgetése, közös, jövedelemarányos kezelési alapok létrehozásának javaslata a helyzet kezelésére, minél inkább még a migrációs forrás-országokban. Amikor a parlament a kérdésben vitanapot tart, végül valamennyi kompromisszum megtételével sikerül odáig jutni, hogy a szélsőjobb és a szélsőbal kivételével mindenki ezt fogadja el, Mire idáig jutunk, álmomban a közbeszéd is ezt az irányt tartja természetesnek, az idegenektől való zsigeri félelmen a közös vélemény tudata segít felülemelkedni a humánus, keresztényi elvek felé.

Aztán csörgött a vekker.

Pedig szép álom volt. Ha ez így menne mindenben, nem kellene tartani Veszprémtől, Tapolcától, menne ez a szekér. De nem így megy, nagyon nem. Már csak azt tessék nekem elmondani, hogy Tapolca után mégis mit remélnek ettől a fantasztikus nemzeti inzultációtól? Miért lesz az jobb, hogy a közbeszédet a centrumból megint a zsigeri félelem hergelése irányába tolják tovább?

 Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:

kardlog.png

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

43 komment

Címkék: nemzeti konzultáció magyar demokrácia menekültkérdés

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr147399104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2015.04.26. 08:05:48

Álmodjatok csak, a nyomorotokban másra már sem lehetőségtek, sem reményetek nincs!
Osztódva szaporodtatok és az elqrások hosszú menetelését követően nincs már 20% se, aki rátok szavazna szerencsétlen antimagyarok.
Mentek mind a zsadesz után a pokolra.
Pá!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.26. 08:26:43

A valűdi megoldás a menekültproblémára: Európa és Amerika hagyja abba Afrika kizsákmányolását és bombázását.

Toportyán Zsóti 2015.04.26. 09:00:48

@Éhes ló: Jól tolod a szociopata fullkretént,ezzel sokat segítel a ballereknek.

Toportyán Zsóti 2015.04.26. 09:02:53

@maxval bircaman szerkesztő: Putin gazda is jobban tette volna ha nem lövet le utasszállítókat nem ülne most szopórolleren.

Toportyán Zsóti 2015.04.26. 09:05:27

@Éhes ló: Zázrivecz fogja a fajtádat pokolra küldeni mesüge.

Toportyán Zsóti 2015.04.26. 09:19:54

@maxval bircaman szerkesztő: Jól tolod a fullkretént,csak speciálisan kiképzett orosz katona tudja kezelni a rakétákat ami lelőtte az utasszállítót.

Módfelett Kényelmetlen 2015.04.26. 09:49:19

@maxval bircaman szerkesztő: imádom ezt az elvakult liberális gondolkozást, najsz!

werecke 2015.04.26. 10:10:48

Nem kell nagy feneket keríteni a dolognak. Rendszeres járőrhajó tevékenység és ha menekülteket szállító hajót észlel eligazítani a kapitányt.
A Gibraltári szoroson ki és északnyugat felé két hét. Ott a tolerancia őshazája az USA, menjenek oda és színesítsék az ő kulturájukat(?)

búvár kondér 2015.04.26. 10:25:02

Valami szrt ehettél vacsorára mert szörnyű egy álmod volt!
...még bele gondolni is förtelmes "Álmomban Magyarországot egy jobbközép-kereszténydemokrata koalíció vezette, stabil parlamenti többséggel " pfuj. SZÖRNYŰ!

Azért ne egyél össze minden szart!

Brix 2015.04.26. 11:31:53

Nemzeti kozultáció erőltetése a bevándorlásról, teljesen értelmetlen és rendkívül drága dolog.
Miért nem folytatnak nemzeti konzultációt Paks 2-ről, az adórendszerről, vagy a közalkalmazotti béremelésről?
Nem kellene ezzel a kérdéssel hergelni az embereket! A kormánynak minden eszköze megvan , hogy szigorítsa a bevándorlási szabályokat, konzultáció nélkül is. Az egész csak arra jó, hogy megpróbálják vissszacsábítani a szélsőjobbhoz átpártolt szavazókat!

profilo 2015.04.26. 11:34:00

@Toportyán Zsóti:

Hát Zsóti,te se erőltesd a gondolkodást,mert most is sikerült a maxvalbirca szintjére leküzdened magad.
Bár meg kell jegyeznem,hogy nem indultál túl nagy hátrányból.

:)

timargabor · http://kard.blog.hu 2015.04.26. 11:42:59

@Brix: ezt próbálják, de így nem fog menni. A "pillanatot akarják megragadni", ezzel az egész közbeszédet tolják a Jobbik felé, aztán csodálkoznak, hogy be lesznek darálva. És most már a pillanat megragadása sem megy.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.04.26. 11:47:18

@Éhes ló:

jaj egyem azt az urálázsiai-vogul-ősiráni-kazárzsidó-eteközi szittya-szláv-török-germán-cigány keverékü genetikádat.

Ezt hívják nálatok színtiszta magyarnak?

aeidennis 2015.04.26. 11:49:16

A kormány dobott egy gumicsontot és az egész közvélemény buksikutya módjára hol acsarogva, hol farokcsóválva rá is cuppant. Ahelyett, hogy valami értelmesebb dologgal foglalkoznának, mondjuk elmennének kirándulni ebben a szép időben.

Kényszerbagoly · http://kenyszerbagoly.blog.hu/ 2015.04.26. 12:22:58

kenyszerbagoly.blog.hu/2015/04/26/_egyszer_igy_egyszer_ugy_hogy_igazat_sose_tudj
"Nem véletlen, hogy ismét Bécs lett a világ legélhetőbb városa és nem Budapest. Nekünk Kávénk van, aki mutatja az utat visszafelé a kirekesztés legsötétebb bugyraiba, nekik ötleteik és pénzügyi forrásaik hogy hogyan küzdjenek a rasszizmus minden formája ellen."

2015.04.26. 12:33:20

@Kényszerbagoly:
"Nem véletlen, hogy ismét Bécs lett a világ legélhetőbb városa és nem Budapest. Nekünk Kávénk van, aki mutatja az utat visszafelé a kirekesztés legsötétebb bugyraiba, nekik ötleteik és pénzügyi forrásaik hogy hogyan küzdjenek a rasszizmus minden formája ellen."

Csak halkan kérdezem, hogy:

a) A bécsi aluljárókban le lehet csövezni anélkül, hogy néhány percen belül ne érkezzen meg a hatóság? Mert, hát ugye alapvető jog!

b) A Bécsbe tartó vonatokon a határ után miért száll fel sokszor a Grenzpolizei, és ellenőrzi végig az utasokat? Hiszen, mint tudjuk, az teljesen okés, ha emberek tömegei mindenféle igazolvány nélkül flangálnak egy országban, csak az ilyen kirekesztő barmok akadnak fent rajta.

Nekik nincs Fideszük meg Jobbikjuk, aki hergeli a népet, de valahogy ugyanazt teszik, mint amit nálunk terveznek. Vagy a diktatúra keze már oda is betette a lábát, csak jól álcázza magát? Vagy akkor most mi van? :)

werecke 2015.04.26. 12:48:26

@A demokrácia leszakadó függönye: Az hogy a sok semmittevő toleranciabajnok itt él meg a rasszizmus gerjesztéséből. Problémát kell csinálni aztán remekül meg lehet élni az ellene folyó csatározásból. Ezt Ausztriában alapból tudják, legalábbis gondolom....:)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.04.26. 13:19:43

Jó a téma! Beszéljünk róla!

(Azt tudjuk már kik és miért nem utazhatnak az USA-ba?)

♔batyu♔ 2015.04.26. 13:22:42

Határokat lezárni. Pont. EU állampolgár jöhet, a többi nem. Pont.

Amúgy nem kell annyit szarozni, nézni kell egy olyan országot, amelyet a libsik demokráciának tartanak, Ausztria, Svájc éppen jó lesz és az ottani bevándorlási rezsimet egy az egyben bevezetni.

Ha a libsi reklamál, rámutatni.

Toportyán Zsóti 2015.04.26. 14:12:00

@profilo: Megint csak magadat alázod mikor a hátsómnál szorgoskodsz,kéne valami új écesz kérjél valamit az oldalanként 470 000-ért szorgoskodó ifjúkonziktól.

Toportyán Zsóti 2015.04.26. 14:13:01

@♔batyu♔: Hoztad a szinted illibsi,saját fajtád szerint is kretének vagytok.

Toportyán Zsóti 2015.04.26. 14:13:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Birca szint már megy,ideje tovább lépni.

dunántúli gyerek 2015.04.26. 14:24:00

'Tapolca után mégis mit remélnek ettől a fantasztikus nemzeti inzultációtól? Miért lesz az jobb, hogy a közbeszédet a centrumból megint a zsigeri félelem hergelése irányába tolják tovább?'

Azért lesz jobb, mert a fidesz marad hatalmon, ha lenyúlja a Jobbik népszerü gondolatait.

dunántúli gyerek 2015.04.26. 14:26:56

@timargabor: 'ezt próbálják, de így nem fog menni. A "pillanatot akarják megragadni", ezzel az egész közbeszédet tolják a Jobbik felé, aztán csodálkoznak, hogy be lesznek darálva.'

- mi nem fog menni hogy?
- azzal, hogy a közbeszédet a Jobbik felé tolják, bedarálják magukat? Ki darálja be őket? A független szakértők?

profilo 2015.04.26. 14:52:29

@Toportyán Zsóti:

Látod Zsóti,azt mondjuk én is igazságtalannak tartom,hogy míg ők ekkorát szakítanak,addig te minimálbérért nyomod itt. Ők sem érdemelnek többet,hisz semmivel sem jobbak nálad,hozzák az általad képviselt szintet...

Szerintem szólj gazdádnak a téged ért méltánytalanság miatt,vagy tüntess a Központ előtt,de végre csinálj valamit,mert az nem állapot,hogy így kihasználnak egy hátrányos helyzetű "szakmunkást"!

:)

Kényszerbagoly · http://kenyszerbagoly.blog.hu/ 2015.04.26. 16:55:56

@A demokrácia leszakadó függönye:
BÉCS - Az osztrák sajtóban a hajléktalankérdés leginkább a külföldi, kelet-közép-európai állampolgárságú fedél nélküliek elhelyezésének nehézségeivel kapcsolatban merül fel. A bécsi önkormányzati fenntartású hajléktalanszállásokon ugyanis csak olyan rászorulók kaphatnak helyet, akiknek volt már az országban valaha társadalombiztosításuk, vagyis állásuk. Az egyházi és más civil segélyszervezetek ezzel szemben külföldieket is befogadnak, és tapasztalataik szerint az elmúlt években egyre nőtt az igény a szolgáltatásaikra. Az éjszakai szükségszállások befogadóképessége az önkormányzati fenntartásúakkal együtt 500-700 fő között van. Az önkormányzat emellett átmeneti elhelyezést nyújtó szükséglakásokat is fenntart, ezek mintegy négyezer-nyolcszáz embert tudnak befogadni. A közelmúltban többször is téma volt a közbeszédben az utcai kéregetés tilalma. A koldulást minden tartományban külön, helyi törvények szabályozzák. Az alkotmánybíróság ítélkezési gyakorlata azt mutatja, hogy a teljes tilalmat alkotmányellenesnek, az üzletszerű vagy "erőszakos" kéregetés tilalmát viszont megengedhetőnek tartja.
Forrás:www.infogyor.hu/hir_olvas/permalink:a-hajlektalanlet-szabalyozasa-ausztria-belgium-csehorszag-egyesult-allamok-2013-02-07-103449/
és:
www.mul.hu/index.php/magazin/148-becsi-hajlektalanellato-peldat-vehetunk-rola

István Tamasi 2015.04.26. 17:53:45

@maxval bircaman szerkesztő:
Te ocsmány bulesz birkaszar /leánykori néven: Ivanov/!
A valódi megoldás az hogy visszatakarodsz a bulgár hegyi birkalegelőre vagy egy kubai cukornádültetvényre.

István Tamasi 2015.04.26. 17:56:41

Ez az ostoba csüngőhasú mutyiverzér épp akkor ajvékol déli nyitást amikor délről naponta emberek ezrei-tízezrei menekülnek. Na ennyi esze van a csúti dúcsénak.

timargabor · http://kard.blog.hu 2015.04.26. 18:30:48

@dunántúli gyerek: a Jobbik darálja be őket. Nem látszik?

sivatagi n. 2015.04.26. 19:42:01

Nem elég, hogy van itt pár százezer beilleszkedésre képtelen primitív cigány. A libsik szeretnének melléjük pár tízezer még integrálhatatlanabb sivatagi-törzsi négert és arabot.

A libsikkel ellentétben Orbán úgy gondolja, hogy ebbe azért a népnek is van beleszólása. Az állítólag demokrata libsik meg szokás szerint félnek a demokráciától, azaz a nép véleményétől.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.04.26. 20:22:21

@sivatagi n.:

"Az állítólag demokrata libsik meg szokás szerint félnek a demokráciától, azaz a nép véleményétől."

Dehogy félnek, csak szarnak rá. Ők ui. jobban tudják, mi kell a népnek, mint a nép maga. Tudod, ahogy a bolsevikok és a kommunisták is jobban tudták - minek akkor megkérdezni a népet?

Mondjuk a vasárnapi boltbezárással kapcsolatban a Fidesz is hasonlóképp járt el. :(

sivatagi n. 2015.04.26. 20:45:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Dehogynem félnek. Azt képzelték, hogy az illegális bevándorlók melletti kiállással exponálhatják magukat a "jófiú" szerepben. Azóta valószínűleg rádöbbentek, hogy épeszű ember nem fog a bevándorlók dédelgetésére szavazni és ebből Orbán fog jól kijönni. Ők meg pofára esnek.

A libsik rendszeresen manőverezik bele magukat ilyen módon a nép akaratával szembe menő, baromarcú lúzer szerepbe. Hogy ezért külföldről fizetik őket, vagy tényleg ennyire bolsevik hülyék...szerintem mindkettő.

a nagy hohoohooo 2015.04.26. 21:20:58

Orbán nem érti mit akar az EU, igen magas szociális és humánus érzékenységgel rendelkezik. Csakúgy mint Hitler , Sztálin és a többi "kedves vezető". Micsoda szerencsénk, hogy nincs atombombánk, hadseregünk, pénzünk, mert különben megtámadná a világot.Orbán ismét privát népszavazást rendez.Nemzeti inzultál,1 milliárdért.
A lebonyolításból származó extra profit is a FideSSmaffián belül marad,az eredményt is saját hatáskörön belül döntik el.
A szívnek itt semmi keresni valója nincs, ezt az ügyet ésszel kell megoldani, mármint józan ésszel. Közben gondolni kell az 1-200 év alatt külföldre menekült magyarokra is, mert mi lett volna, ha minden ország bezárja a kapuját előttük?
Másrészt: "olyan politikát kell folytatni, hogy ott maradhassanak a bevándorlók, ahol születtek" mondja Orbán. Ha ezt komolyan gondolja, akkor mi a véleménye a határon túlinak nevezett, de elsősorban romániai magyarokról, akik nemcsak állampolgárságot és szavazati jogot kaptak, hanem (már a 80-as évektől!) igen nagy számban települtek át Magyarországra?!
Orbán oly jó tanácsokat tud adni,de sajnos az tény, hogy 2010-től való regnálása folyamán ,nem tudott olyan politikát folytatni, hogy közel 500 ezer ne hagyja el hazáját,sőt volt kivándorlás a XIX szd. végén, 1956-ban közel 200 ezer ment el, köztük adócsaló haverja Vajna,ergo ,olyan ember beszél, aki szívtelen, antihumánus, a XX. századot idézi.
",mert akinek semmije nincs, az annyit is ér", ezt minden szinten alkalmazzák.
Lehet kommunikációt indítani, közel 1 milliárd Ft-ért,ki jár majd ezzel jól, majd meglátjuk.
Aki fizetett a "letelepedési kötvény", annak minden rendben?
Ez volt valakiknak az igazi biznisz! Volt bolgár miniszterhelyettes árulja a magyar letelepedési kötvényeket,stb.....a magyar állam a kapott pénzt, 230 ezer ill. most már 300 ezer Eurót visszafizeti, hisz ezek is bevándorlók!
Megtehetné, hogy hangolja, pontosítja a mondandóját.
Ha pedig nem lenne"igazmondó"sohasemhazudó,akkor esetleg a gazdasági bevándorló fogalmát a mindennapok szempontjából is célszerű lehetne pontosítani. Azt ugyanis elég életszerűnek tekinthetjük, hogy az, akinek ellőtték az otthonát és családjának többségét kiirtották, ott keres menedéket, ahol tud!
De egy olyan országban, ahol jelenleg a közmunkarabszolgasággal is a keresletszűkített defláció felé dübörög a gazdaság, nem életszerű a gazdasági menedék-keresés. Az éhenhalás elől a nincstelenségbe menekülni ugyanis jelenthet árnyalatnyi különbséget, de nagy karriert nem igazán!
Azokban az országokban, ahonnan Európába menekülnek emberek, a gyarmati múlt miatt alakultak ki elviselhetetlen állapotok, amiért a megoldás a Nyugatot terheli.
Aki pedig emberi jogokat von meg másoktól, az rasszista!Orbán a Jobbik rasszista,idegengyűlölőire játszik,őket akarja megnyerni,ahogy mindig is tette, nem csak elvetemült és gyalázatos, hanem buta és nevetséges is!

outisz 2015.04.26. 21:44:46

@Éhes ló: :D :D :D :D :D
ezt a nicket én copyrightolnám

Toportyán Zsóti 2015.04.27. 10:52:50

@profilo: Gyenge sutka de mit tehetnél ha erre vagy programozva.

Toportyán Zsóti 2015.04.27. 10:55:06

@libbancs: Nemzeti szocializmus elég vereske,sajna 1 csimpánz értelme sem adatott meg a fajtádnak.

Éhes.ló 2015.04.27. 17:47:55

@outisz: van vagy 20 éves, még az internettóról.

@timargabor: grat bicskás, kemény szellemi meló lehetett.
süti beállítások módosítása