A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Hommage à Bayer Zsolt avagy feltámadt az életösztön

2015.03.29. 06:30 outisz

Merthogy ilyen is van, és ahhoz, hogy valakiből itt miniszterelnök legyen, jó ha van neki. Mint régen a hat ujjal, vagy foggal született gyerek. Mindenki tudta, na ebből táltos lesz, meg van jelölve. Az életösztön persze nem ilyen csip-csup dolog, annál sokkal fontosabb, de nem folytatnám, kivesézték már előttem többen is, hogy a pénzmentés a Quaestor-ból mennyire volt legális, illegális, bennfentes, kinnfentes. És mióta Bayer Zsolt erről (is) bebizonyította, hogy minden oké, sőt okébb már nem lehet, kedvem sincs tovább szőnni az egyre mocskosabb szálakat. Itt mondjuk szívesen elkalandoznék arra, Bayer mennyi mindent tud még lenyelni, anélkül, hogy egy kicsi is visszaböffenne? És honnan származik ez a kőkemény elhivatottság? Rájöttem:

Magyar Nemzeti Életösztön

Bayerről sok mindent lehet mondani, de egyvalamit biztosan nem, azt hogy egy patkány. Nem az. Ha patkány lenne, akkor már réges-rég otthagyta volna a Fideszt, vagy legalábbis csendben lapítana, várva a csendesebb időket. Hát a jobboldali értelmiség hónapok óta nem győz menekülni a kamerák és az újságírók elől. Nincs is ezzel semmi baj, süllyed a hajó, nem most kell a vitorlával bajlódni. Bayer azonban okosabb, őt az életösztöne vezeti. Na nem, nem arról van szó, hogy amikor süllyed a titanic, a zenészek a helyükön maradnak, az nem életösztön, az spielbergösztön, rágógumi. Bayer most azt bizonyítja, hogy lám, én akkor is jó alattvaló vagyok, mikor ti nem vagytok jó hűbérurak, sőt. Ha süllyedünk hát süllyedünk, majd megtanulunk a víz alatt lélegezni, és Bayer Zsolt kopoltyút fog növeszteni, erre mindenki mérget vehet. Az életösztöne ugyanis nemhogy azt súgja, de gyakorlatilag írásba adja neki, hogy innen már nincs visszaút. Ha belerúg a Fideszbe, máshova nem mehet. Bár írói kvalitása bőven meglenne hozzá, nem hiszem hogy kapkodnának érte a független hírportálok, sajtóorgánumok, nem beszélve a pártokhoz, ideológiákhoz köthető médiákról. Inkább marad, és a süllyedők közt lesz az első. Megszokta már a kosztot, a szagot. Ha netalán zavarná hogy a Fidesz egyre nagyobb botrányokba keveredik, hogy már csípi a szemét a szag, csak még jobban nekilendül a pennája, még keményebben odaszól.

És mégis mekkorát bukhat a Fidesz? Persze, nagyot, az összes fideszest elkergetjük, még az aktivistákat is, a szavazóikat is, sőt, aki szereti a narancsot, az is fusson, ha kedves az élete! Az MSZP mekkorát bukott 2006 óta? Nem kicsit, nagyot, ez igaz. Két kurva nagy bukta, és most úgy 900000 szavazóval a harmadik legerősebb párt az országban. Bayer tudja, a Fidesz ennél nagyságrendekkel nagyobbat nem bukhat, és a leghűségesebb arcoknak mindig lesz hely a mentőcsónakokban.

forrás: www.hirarena.com

Igazából ő az a keményen dolgozó kisember, aki már felismerte a rendszer mikéntjét, és azt is, hogyan lehet érvényesülni benne. Nincs egyedül, a Magyar Nemzeti Életösztön sokakban előbújt már. Mit gondoltok, a szocializmust 40 évig az tartotta fenn, hogy itt voltak az orosz katonák? Az is. Meg az, hogy működött az emberek életösztöne, és aki jutni akart valamire, az beállt a sorba. Működik ez, csak olyan hangosan kell darálni a propagandát, hogy még te magad is elhidd. Vagy pedig meg kell tanulni a tükör előtt csukott szemmel borotválkozni.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:

kardlog.png

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

109 komment

Címkék: média fidesz bayer

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr227313050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Tamasi 2015.03.29. 09:15:52

@maxval bircaman szerkesztő:
Te ocsmány bulesz birkaszar! Neked a faggyús bulgár birkaszar kell meg a kubairumos delírium!

István Tamasi 2015.03.29. 09:18:35

Már látszik, hogy a fitymasz sokkal nagyobbat fog bukni mint a cocik.

program készítő 2015.03.29. 10:06:23

Ahogy közeleg a fidesz bukása,úgy jelennek meg a trónkövetelők is.

agymosott 2015.03.29. 10:06:41

@István Tamasi: először kellene egy ellenzék, aztán lehetne fidesz-bukásról beszélni. bár most a jobbik ezzel a nyugatbarát kommunikációs fordulattal akár nyerhet is.

poor 2015.03.29. 10:18:10

@maxval bircaman szerkesztő: Most mar csak azt kellene tisztáznod kik a ballibák! A szokásos formula szerint aki nincs a gecid seggében na az balliba! Igaz seggnyaló!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.29. 10:21:45

@poor:

Balliba = aki szerint a liberális nyugat majmolása a megoldás mindenre.

öreg_répatorta 2015.03.29. 11:15:33

Akkor birca a te megfogalmazásoddal nem tudok mást mondani, csak azt, hogy: aki meg putin seggében érzi a legjobban magát az meg jobbgeci.

2015.03.29. 11:39:33

@öreg_répatorta: Pontosan az a cél, hogy legyenek úgynevezett ballibák, vagy akikre ezt a címkét rá lehet sütni, illetve jobberek. Létjogot és identitást ad, ha meg tudjuk határozni magunkat valamivel szemben, valamihez képest, ráadásul a minőségi pozicionálásban is segít ez a technika. Más kérdés hogy ez a fajta identitás és minőség büdös mint a fedetlen pöcegödör.
A kelet identitásának meghatározása definiálhatatlan, mint ahogyan a nyugati identitás szintén...

2015.03.29. 12:12:58

Zsóti nem más mint egy nagyon beteg és seggnyaló senki.

Amig kellett addig a Simicska seggét nyalta, most pedig hogy Simicska nem ad pénzt a töf-cöf-nek, már ellenség.

Pedig Zsótitól nagyobb mocsadék nem kell és nincs is ebben az országban. Pedig vannak még ilyenek mocsadékok bőven mint amilyen ő is.
És ezek az akolarcú bégető birkák,tüntetnek, magyarkodnak és osztják az észt !

Szegény Magyarország ! A Mária országából, a tolvajok, seggnyalók és besúgó patkányok országa lettünk !Jó reggelt Magyarország ! Jó reggelt Magyarok !

Ma Baker 2015.03.29. 14:00:26

Ha már nem tudnak belekötni Bayer cikkébe, jöhet a mocskolódás. Mind a cikkben, mind a kommentek között...

öreg_répatorta 2015.03.29. 14:17:46

Bayer minden cikkébe bele lehet kötni, mert a szokásos hazugság áradat, ami a fidesz csatornákból folyik a pártállami médián keresztül. De ez nem újdonság, mert a fidesz 15 éve hazudik. Reggel, délben, este. Hazudott folyamatosan ellenzékben. A hatalomért. És hazudik a hatalmon. A hatalomért. Ez az egy élteti őket. Egy gennygóc az egész fidesz bagázs. Híveiket pedig csak sajnálni tudom, mert úgy tűnik, hogy képtelenek felfogni, hogy az ő jövőjüket is elveszik, elrabolják. Bár már ébredeznek, de úgy tűnik még mindig vannak nagyon buta emberek. És ők a jelenlegi kormány bázisa. A messiásvárók.

sanyix 2015.03.29. 14:31:54

@maxval bircaman szerkesztő:
agyhalott barom = aki orosz föderáció nevű diktatúra majmolása megoldás mindenre.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.03.29. 14:33:20

Volt egy kollégám, aki belépett az MSZMP-be, majd a 80-as évek elején kilépett belőle. Megkérdezték tőle, hogy miért tette. Ő azt felelte, hogy azért, mert olyan embereket lát, akik ha most a nyilasok lennének, ők akkor is pont ilyen lelkesen szolgálnának.
Na, Bayer, pont ugyanez az embertípus. Az, akinek tartása nincs, ezért szolgál és közben igyekszik még az urain is túl tenni. Ha ura katolikus, akkor még annál is katolikusabb. Ha az ura kommunista, akkor ő még annál is kommunistább. Az egész élete másból se áll, mint annak bizonygatásából, hogy ő jó szolga, sőt még annál is jobb: ő még azt is megteszi neked, amire még csak gondoltál.
Szerintem, ennek megfelelően érdemes hozzáállni.

Netuddki. 2015.03.29. 14:51:25

@maxval bircaman szerkesztő: Ürükém! Neked 1 kerékkel kevesebb van...

Netuddki. 2015.03.29. 14:53:56

A bajer a bazári tollforgató. A seggében a pávatoll forgatása a legnagyobb attrakciója, máshoz nem ért. Pszichiátriai eset, éppúgy mint a gazdája...

BORDÓ 2015.03.29. 15:00:52

Uszítotok, pusztítotok és a végén max összehoztok egy Jobbik Fidesz koalíciót. Mccaine már pihennetek konok neokonok!

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.29. 15:17:44

@maxval bircaman szerkesztő:

Te szerencsétlen barma, pont a bulgár putridból hirdeted a liberalizmus elleni harc győzelmét?

Még ha egy szaúdi luxus apartmanból tennéd ezt, tele dubajozó kelet-európai kurvákkal, akkor még a magdfajta sötét eszüje egy percre el is gondolkodna rajta, hogy talán igazad lehet.

De egy éhező országból ordítozó birkán mindenki csak röhög. Teli torokból!

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.29. 15:21:15

Bájer legesőbb 2018-ban munkanélküli lesz. Avagy elmegy közmunkásnak.

A Fidesz maffia bukik, köz TV-je nem lesz, Gravitációs Gábor meg fogja szüntetni az évi 200 milliós veszteséget termelő Magyar Sírlapját, a megmaradt Simicska médiának ez a sváb geci nem kell majd, úgy hogy Bájer elvtárs mehet közmunkára. Akár a ruszki gazdijához Putyinhoz is, Szibériába.

Netuddki. 2015.03.29. 15:24:09

@BORDÓ: "Jobbik Fidesz koalíció" ????

Ritkán szólsz hozzá, de akkor legalább nyomatod a baromságot ezerrel!

Ettől függetlenül én örülnék egy fidesz-lobbik koalíciónak, együtt mehetne a 2 párt a levesbe...

Alick 2015.03.29. 15:32:12

@maxval bircaman szerkesztő: se az orosz, se az euroatlanti valagba nem kéne belebújni... és persze bármely szövetségi rendszerben lehet jogossága némi távolságtartásnak vagy akár különvéleménynek.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.29. 15:58:40

"Igazából ő az a keményen dolgozó kisember, aki már felismerte a rendszer mikéntjét, és azt is, hogyan lehet érvényesülni benne."

Nem :)

Szerintem a keményen dolgozó kisemberek a Gyurcsány, a Bajnai, a Mesterházy, a Zuchslag, a Simon Gábor, meg a kisebb szockó halak.

Butuska 2015.03.29. 16:13:52

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Pedig esélyes a Fidesz-Jobbik koalíció, mind a kettő gerince olyan "lágy", hogy már szinte nem is kimutatható, elveik zéróhoz közelítenek, de a hatalomért bármire hajlandóak...

centenárium 2015.03.29. 16:14:36

Kit akartok ti elkergetni piszkos zsidóbolsevista tetvek?

aril brikha 2015.03.29. 16:17:16

@centenárium: A kurva anyádat többek közt!

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.29. 16:29:30

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Mindezt a nagy optimizmust egy megnyert időközire alapozzátok, ahol a győztes neve mellett az állt, hogy "független".
Pofára estetek már egyszer, amikor a 2014 előtti időközik alapján hurrát kiáltottatok, aztán nagy szopás lett a vége egy éve...
Bayer pedig nem hülye, pontosan tudja, hogy a legrosszabb szkenárió is egy Fidesz-Jobbik koalíció 2018 után..

lombozódó 2015.03.29. 16:31:35

Ugyan mennyi életösztönnel tartozik Simicska L.-nak? :-)

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.29. 16:36:50

@Alick:

Így igaz. Mértéket kell tartani. Azaz elutstíni a ballib hisztizőket, akik be akarnak bújni Brüsszel és Washibgton seggébe.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.29. 16:40:03

@Butuska: Bezzeg Gyurcsány és a szocik gerince egész más anyagból van ugye?

2015.03.29. 16:44:49

A szólásszabadságért és a szabadságért küzdő felvilágosult emberkék vagyunk. De aki nem a mi véleményünket fújja naphosszat (mint például ez a Bayer gyerek), az húzzon már innen! :)

A liberális demokrácia tényleg a szabadságról szól: amilyen vélemény meg van engedve, azt mind szabad hangoztatni!

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.29. 16:46:15

@A megvalósult amerikai ólom..:

Orbánbirka, amikor te többes számban beszélsz hozzám, akkor a fideszKOMCSIKra nem szavazó 8,2 millió embert érted?

Kurva kevesen vagytok ti cseléd népség, és minden hónappal egyre kevesebben lesztek.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.29. 16:49:36

@maxval bircaman szerkesztő:

Oszt mondd már meg te bulgár agysejtkárosult, a nyugati társadalmak miért másolják saját magukat?

Ööö, csak nem azért, mert az a sikeres modell és majd hülyék lennének az életüket a te bulgár-orosz kommunista rendszeredet másolásával tönkre tenni?

Szabványok 2015.03.29. 16:53:42

@maxval bircaman szerkesztő: "A Fidesz addig nem fog bukni, míg nem lesz más, szintén antiliberális alternatíva."
Ez szomorú, mert azt jelenti, hogy Európa közepén lesz a sötét luk, amiből mindenki menekül, ettől egyre mélyebb és mélyebb, sötétebb és sötétebb lesz..

Tudományos libsizmus 2015.03.29. 17:15:18

@Szabványok:
A fekete lyuk épp fordítva működik.

Pop40 2015.03.29. 17:54:54

A fidesznek, ha megbukik, bőven lesz vesztenivalója. Mihelyst nem csókosok vizsgálják az ügyeiket, helyből a nyakukba lehet sózni 200 év letöltendőt.

A stiklikkel meg a balfaszkodással dobogósak voltak a szocik is, de amit csináltak, az még így is messze elmarad a fideszes maffia szabadrablásához képest.

Pop40 2015.03.29. 17:57:26

@maxval bircaman szerkesztő: És azokkal mit kell csinálni, akik a ruszkik seggébe akarnak bebújni?

Brüsszellel ugyanis közös szövetségesi rendszerben vagyunk, ha esetleg nem tűnt volna fel.
A ruszkikkal viszont nem.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.29. 17:59:01

@Szabványok:

Nem éppen. Ez a jövő: menekülés a liberalizmus lyukából.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.29. 17:59:39

@Pop40:

Brüsszellel erősen hűteni kell a kapcsolatokat.

Pop40 2015.03.29. 18:02:11

@A megvalósult amerikai ólom..: Milyen EGY megnyert időközire?

A fideszes maffia jelöltje október óta 1-2, pár ezres lélekszámú porfészket leszámítva SEHOL nem nyert.
Bizony, Veszprémben is bő 10%-kal taknyolt, pedig a körzetet Navracsics tavaly még vmi 20 vagy 30% előnnyel hozta.

Pop40 2015.03.29. 18:04:45

@maxval bircaman szerkesztő: Osztán miért is? Mert te azt mondod?:-))

Még egyszer:Brüsszellel közös szövetségesi rendszerben vagyunk, ha esetleg nem tűnt volna fel.

És arra elfelejtettél válaszolni, mit kezdjünk azokkal, akik a ruszkik seggébe akarnak belebújni.
:-)

Scagnetti 2015.03.29. 18:11:02

@Pop40: Ez mondjuk semmit sem jelent. Egyelőre még mindig a Fideszt mérik első helyen. De tény, hogy fogynak a támogatók, és nem is lassan.

bendeguz33 2015.03.29. 18:11:31

@öreg_répatorta: Bizony,bizony, a gecinek gecik közt van a helye!

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.29. 18:12:08

@Pop40: És ebből az egyetlen mintavételből te ostoba módon levonsz egy követleztetést az egész országra vonatkozóan. Megint pofáraesés lesz a vége, én szóltam.
Arról meg gondolom nem hallottál, hogy egy kormányzó erő népszerűsége a megnyert választás utáni 1-2 évben van a minimumon, aztán a következő választás előtti 1-2 évben pedig jönnek a könnyítések, népszerű intézkedések, újabb rezsicsökkentés stb.
A szonda legutóbbi felmérése szerint a kormánypárt népszerűsége 37 %, a szociké 19, a Dk-é 7 a biztos szavazók körében..

Scagnetti 2015.03.29. 18:14:02

@maxval bircaman szerkesztő: Miért is? Mert neked fóbiád van mindentől, ami nyugatról jön? Vagy mert rajtad is jól bevált a szocialista nevelés, és csak a tekintényelven alapuló rendszereket vagy képes elfogadni? Ezért imádod Putyint?
Legalább itthonról terjesztenéd a hülyeségeidet, úgy mondhatnád, hogy te is viseled a következményeket. De te külföldről akarod más faszával verni a csalánt.

Pop40 2015.03.29. 18:15:16

@maxval bircaman szerkesztő: Bezzeg a recesszióban döglődő, szankcióktól sújtott, értéktelenedő rubel és kemény infláció jellemezte ruszki gazdaság az sikeres, mi?:-)))))
Aminél 90$ fölötti olajár kéne csak ahhoz is, hogy a költségvetése egyensúlyban legyen?

Hol vannak ehhez a csodához képest az olyan lerobbant gazdaságok, mint a német, vagy a francia?:-DDD

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.29. 18:15:39

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Figyelj ide te liberál gyökér ! A Fidesz listán(!) közel 1 millió szavazattal kapott többet 2014 áprilisában mint az Összefosás. Mégis kinek kellene irányítania az országot egy ilyen különbség után..?

Pop40 2015.03.29. 18:22:30

@Scagnetti: Hát persze, hogy a fideszt mérik. Majd a Nézőpont, Századvég, stb -akik gyakorlatilag a fideszből élnek- mást mérnek győztesnek, mi?;-)

Veszprémnél is csak azon vitatkoztak, 10 vagy 20%-kal nyer majd a fidesz. Ehhez képest akkorát buktak, mint az ólajtó.
index.hu/belfold/2015/02/09/meglepoen_szoros_versenyt_mutat_a_titkos_veszpremi_kutatas/

Itt az időközi előtti titkos kvk, ez "csak" 6% előnyt mért a fideszesnek (azaz "csak" 17%-kal tévedett.)
És ez volt az a mérés, amit fideszék nem akartak elhinni azzal, h ennyire rosszul nem állhatnak.
:-DDD

Pop40 2015.03.29. 18:28:15

@A megvalósult amerikai ólom..: Meséld már el, b+, milyen EGYETLEN választásról beszélsz folyamatosan???

A veszprémi nem egyetlen volt, az tette különlegessé, hogy vérfideszes körzet.
Ahol balos körzetben, pl Bp-n volt időközi, ott a fideszt úgy lemosták, mint lószart a tavaszi zápor. A legutóbbi pesti balos körzetben a szoci-dk jelölt kétszer annyit kapott, mint a jobbik-fidesz EGYÜTT.

30%-kal többet, mint fél éve.

De ha neked ez elhanyagolható változás, akkor bocs, nem szóltam.:-))

Scagnetti 2015.03.29. 18:30:05

@Pop40: És miért csak a Századvéget és a Nézőpontot említed? Van még néhány, amelyek nem fideszesek, és azok is ugyanezt mérik.

(Halkan jegyzem meg, bármennyire is fideszes a Nézőpont, tavaly elég jól eltalálta az eredményt. Jobban, mint pl. a Szonda.)

Ezt veled már egy évvel ezelőtt is eljátszottuk. Te az időközikből akkor is biztosra vetted, hogy nyernek a szocik, én mondtam, hogy azért érdemes lenne figyelni a kvk-k méréseire is.

Mi is lett a vége?

Akkor is mindenki hülyézte a kvk-kat, aztán mégis nekik lett igazuk.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.29. 18:58:17

@A megvalósult amerikai ólom..:

te segghülye, azt se tudod, hogy nem a biztos párt-segg választókat kell figyelni a közvélemémy kutatásban, hanem a teljes lakossági arányokat.

Majd ha a közmunkás képzésen papírt kapsz róla, hogy elvégezted a nyolc osztályt, akkor majd levezetem neked matematikailag is, hogy miért ez a fontos.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.29. 19:01:26

@A megvalósult amerikai ólom..:

hihi hülyegyerek, 2014 áprilisa az nem tegnap volt, hanem egy éve!

Azóta felcsúti diktátorodtól elmenükült egy millió szsvaza.

Fogy a létszámotok fiderszkomcsik, ráadásul valami hatamas léptékben!! Már csak a magadajta rögöhz kötött birkák maradnak csak a fidesz kloákában, azaz nem több mint 1 millió birka.

Orbán Mutyin (törölt) 2015.03.29. 19:12:00

@A megvalósult amerikai ólom..: Nyomorék batyufasz, te mindehova beírod azt a megvásárolt támogatási felmérést, mintha azzal bárkit is megyőznél, hogy az orbánista maffia nem lop. Csak hogy most nem ez a téma, geciputtony, hanem Bájer Zsóti bolsevik haverod. Netalán te volnál az, baszódnál hülyére?

Orbán Mutyin (törölt) 2015.03.29. 19:13:17

Blogger, te meg bekaphatod, mert kitiltottad a másik nick-emet.

Szabványok 2015.03.29. 19:18:36

@maxval bircaman szerkesztő:
"Nem éppen. Nekem a humanizmus kell, a liberalizmus helyett. A ballibáknak meg az embertelen liberalizmus."

Sajnos az emberi természet már csak olyan, hogy az illeberalizmusból nem humanizmus hajt ki, hanem diktatúra. Mert a hatalom, a király, nem egy tökéletes isten továbbá a gépezete nem angyalokból áll. Ezért lesz a legszebb, szeretetre épülő keresztény tanokból inkvizíció, az emberek materialista közösségi érdekfelismerésére épülő kommunizmusból nyomordiktatúra.

Ezért - bár nem tökéletes - az egyetlen progresszív, önkorrekcióra, fejlődésre képes rendszer a liberalizmus.
Ezért van igaza Fukuyamának.
Ezért visz vissza az időben, a gazdaságban az illeberalizmus.
(Az illiberalizmustól már nincs messze, amikor a demokrácia is felszámolásra kerül. Mert ha van a szabadságnál magasabb rendű eszmei érték (hit, nemzet, stb.), akkor korlátozni kell az emberek szabad választását is, különben elkolbászolnak a nyájtól, BircaMantől. Ehhez egy lépés a bolsevizmus, amikor a többség diktatúrája van. Nálunk most ez van.)

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.29. 19:23:06

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Ó te buta segg ! Hát amikor éles választás van, abba beleszámítják azokat akik otthon maradnak( kb.2,5-3 millió ember)?? Nem számítják bele pedig ök is a teljes népesség részei. Azokat számítják bele a választás végeredményébe, akik elmennek.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.29. 19:28:00

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Igen, és mit írtál korábban te istenbarma?

"..akkor a fideszKOMCSIKra nem szavazó 8,2 millió embert érted?"
Erre reagáltam, hogy mégis egymillióval többet kapott a Fidesz lista mint az összefosás..
Olyan jó lesz látni, amikor 3 év múlva majd harmadjára is el lesz verve a pofátok, és véres orral szipogva acsarkodtok majd..:))))

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.29. 19:31:15

@Pop40: Milyen választásról?? Hát a veszprémiről, amire a nagy optimizmust alapozzátok 3 évvel a következő választás előtt..
Arra meg tényleg büszke vagy, hogy egy eddig is balos körzetet megint sikerült megnyerni?

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.29. 19:34:09

@Orbán Mutyin: Ugyanezt a szöveget nyomtátok 2014 áprilisa előtt is ,hogy "megvásárolt közvélemény kutatások" meg hasonlók, aztán csak bejöttek a méréseik, és szoptatok jó nagyot, hiába bíztatok akkor is a korábbi időközikben te balfasz ..:)))))

sanyix 2015.03.29. 19:36:56

@BORDÓ: az szép lenne, főleg amikor a jobbikot támogató az elmúlt 25 évet elutasító emberek rájönnek hogy mi történt :)
Igaz hogy a fütyisz szavazók is megfeledkeznek akkor a nagy kommunisták elleni harcban arról hogy a pártjuk tele van kommunistákkal mszmpsekkel, és kiszesekkel :)

sanyix 2015.03.29. 19:42:25

@A megvalósult amerikai ólom..: nemá! Veszprémben Navracsics Tibor is balos? Fú ez új info :DD

Viccen kívül: hogy viseled azt hogy amellett, hogy egy szar ember vagy még hülye is?

Pop40 2015.03.29. 19:45:59

@A megvalósult amerikai ólom..:

A veszprémi választásról, így, önmagában egyedül te beszéltél, nem én. Én az október óta lezajlott ÖSSZES időköziről beszéltem, értsél már magyarul.

Az eredmények:
A vérfideszes körzetben a fidesz kikapott bő 10%-kal.
A balos körzetekben 30-40%-kal, sőt, legutóbb a balos jelölt dupláját szerezte, mint a fideszjobbik összesen.
-------------
Mi következik ebből neked? Az, hogy milyen erős a fidesz.:-DD

"Arra meg tényleg büszke vagy, hogy egy eddig is balos körzetet megint sikerült megnyerni?"

Ismét a szövegértési gondjaid... Nem, ez önmagában még semmit nem jelent.

Az viszont igen, hogy a baloldal mindenhol, balos, jobbos körzetben egyaránt, bő 30%-kal többet kapott, mint fél éve, ózdot kivéve, ahol a másik ellenzéki erő volt az esélyes.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.29. 19:51:28

@sanyix: Tanulj meg olvasni, meg szöveget értelmezni te szarjankó..A pesti-korábban is balos- körzetekre írtam, hogy arra talán nem kéne olyan büszkének lenni..

Pop40 2015.03.29. 19:55:30

@Scagnetti: " És miért csak a Századvéget és a Nézőpontot említed? Van még néhány, amelyek nem fideszesek, és azok is ugyanezt mérik."

Igen, tévedett is mindegyik rendesen.:-)
Tapolca az első alkalom, ahol egyáltalán felvetődik, hogy a fideszes jelölt veszíthet. Ehhez képest eddig mindenhol veszített. :-)))

" Te az időközikből akkor is biztosra vetted, hogy nyernek a szocik, én mondtam, hogy azért érdemes lenne figyelni a kvk-k méréseire is."

Igen, ebben valóban tévedtem egy évet, egy évet késett az, amit már tavalyra vártam. Ennyi szarság után, amit a fidesz csinált az előző ciklusban, nem gondoltam, hogy beszavazzák még egy körre, de úgy néz ki, a magyar mazochista fajta.
Na, most 3 évig élvezhetik a csőstül jövő áldást.
:-DDD

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.29. 19:56:49

@Pop40: De mi értelme olyanokat beleszámolni, ami korábban sem volt Fideszes körzet?? Hamis önámítási technika? Ősz óta Veszprémben veszített körzetet a Fidesz, egy független jelölttel szemben úgy ,hogy nem mozgósított szinte egyáltalán..

"A vérfideszes körzetben a fidesz kikapott bő 10%-kal." És ebből szerinted mi következik az ország egészére vonatkozóan 3 év múlva, egy komoly kampányidőszak után? Ezt a hurráoptimizmust nem értem..

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.29. 20:02:16

@Pop40:
"Igen, tévedett is mindegyik rendesen.:-)"
Erre is csak azt tudom írni, hogy önámítás.. Te is tudod, hogy pontosan mértek a legutóbbi választás előtt is,hiába csináltatott a baloldal egy fals okostelós mérést a hagyományos kk.-kal szemben, mégis az ő eredményeik voltak helyesek.. A legutóbbi Szonda Ipsosos közvéleménykutatásról pedig nem vagy hajlandó tudomást venni, holott ez a cég nem vádolható jobbos szimpátiával..

sutyerák 2015.03.29. 20:18:28

azért csak egy patkány,mint a gazdái

Szabványok 2015.03.29. 20:18:30

@Tudományos libsizmus: Igen??
Érdekes módon, én teljesen másképp látom.!

Ahol szabadság van, ott boldogság van. Nem sötétség, nem hideg luk. Az emberek azt csinálják, amit akarnak, amíg nem ártanak másnak. Megvalósíthatják magukat, céljaikat, azt termelnek, azt találnak ki, amire másoknak szükségük van.

Ahol nincs szabadság, ott az emberek szomorú arccal, egyenszürkében, vágyaikat feladva követik, amit követni kell. Legyen az a kereszténység, a kommunizmus, az 1000 éves birodalom, a külső vagy belső ellenség elleni harc, gigaépítkezés, országgyarapítás, vagy akármi. Mert a szerencsétlen nem a maga, és családja boldogulásáért küzd, hanem az uralkodó ideológia parancsénak engedelmeskedik. Rossz esetben meg is hal érte, jó esetben egy nyomott életet él le.

Szabványok 2015.03.29. 20:20:22

@maxval bircaman szerkesztő:
Jelenleg az illeberilizmusból menekülnek az emberek a liberalizmusba.
Ez érthető, mert a liberalizmusban azt csinálják, amit akarnak, miért mennének el?
Az illiberalizmusban pedig csak az a pár ember érzi jól magát, akinek az ízlése, céljai mindenben megegyeznek a Führer ízlésével, céljaival.

Üres locsogás ez a blog 2015.03.29. 20:22:09

Hány évig kell még jártatnatok a mocskos pofátokat, mert Orbán csak nem akar megbukni. Bele fogtok őrülni.

Pop40 2015.03.29. 20:33:46

@A megvalósult amerikai ólom..:

" De mi értelme olyanokat beleszámolni, ami korábban sem volt Fideszes körzet?? Hamis önámítási technika?"

Ugye azt azért nem kell ecsetelnem, hogy nem teljesen ugyanaz, hogy egy körzet 10% előnnyel balos, vagy 40-nel? :-D
Mert tavaly ezekben a körzetekben kb 10%-kal nyert a baloldal. Most viszont 30-40-50%-kal, ami azért nem teljesen ugyanaz.
Fociban sem mindegy, ugye, hogy tizenegyesekkel dől el a meccs a végén, vagy 10:0-ra szarrá vernek.:-)

"úgy ,hogy nem mozgósított szinte egyáltalán.."

A fidesz maga mozgósított volna, Némedi nem kért belőlük (ami nem csoda, lehet, ha odamennek a fideszes fejesek, 30%-kal kap ki.:-)))
Még a "bízzon a fideszben!"-szlogent is lecseréltette "bízzon Némediben!"-re.

" És ebből szerinted mi következik az ország egészére vonatkozóan 3 év múlva, egy komoly kampányidőszak után?"

Arra semmi, nem is 18-ról beszéltem, hanem a mostani tendenciákról. Bár innen visszajönniük Vityáéknak ilyen emberanyaggal, intézkedésekkel, eltűnő fideszes médiával, stb nem lesz könnyű.

Pop40 2015.03.29. 20:35:56

@Üres locsogás ez a blog: ja, nem akar megbukni.

Sőt. Egyre erősödik. :-)

Pop40 2015.03.29. 20:40:09

@A megvalósult amerikai ólom..: Az utolsó, amit pontosan mértek, az önkorm választás volt októberben. Azóta mindig azt várták, hogy a fidesz győz, de ez egyszer sem jött össze.

♔bаtyu♔ 2015.03.29. 21:07:39

@Szabványok: Nem tudom milyen országról beszélsz, de Mo-n nem sokan gondolják azt, hogy a szabadság záloga a liberálisok lennének, ezt gondolom, észre is veszed. (Választások, vélemények)

Különösen nem 2006.október 23-a után.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.29. 21:15:20

@Pop40: "Ugye azt azért nem kell ecsetelnem, hogy nem teljesen ugyanaz, hogy egy körzet 10% előnnyel balos, vagy 40-nel? :-D"

És milyen relevanciával bír ez 2018-ra vonatkozóan?? Te tényleg nem vagy tisztában azzal, hogy a győztes párt a választás utáni években szükségszerűen veszít a népszerűségéből?

"A fidesz maga mozgósított volna"
Csak az a volna, ott ne lett volna. Most mozgósít, ez az eredmény sokkal közelebb lesz egy valós Ogy. választási szituációhoz. (Persze ha most nyernének ,akkor felteszitek a Zorbán elcsalta a választást lemezt..)

" Azóta mindig azt várták, hogy a fidesz győz, de ez egyszer sem jött össze."

Miért várták volna korábban is balos körzetekben hogy győz a Fidesz? Sőt Veszprémben sem várták, mert veled ellentétben tisztában vannak vele, hogy országos népszerűségi adatokból nem lehet egy konkrét helyre következtetni, és fordítva sem: helyi eredményekből nem lehet az országos arányokra következtetni. Te egyszerűen a mintavétel fogalmával nem vagy tisztában..

Az, hogy a választások előtt jól mérnek bizonyítja ,hogy helyesek az eljárásaik. Egy konkrét választás esetén ugyanis a közvéleménykutatók is leellenőrizhetők, és jól szerepeltek mindig..

♔bаtyu♔ 2015.03.29. 21:21:34

@A megvalósult amerikai ólom..: Ők abból indulnak ki, hogy Orbánék gyengülése ugyanolyan folyamat mint Gyurcsányéké, azaz megállíthatatlan.

Ezt kb. 2017-ben lehetne érdemben kimondani, de az is nyilvánvaló, hogy Orbánék 2015-ben ezerszer jobb gazdasági helyzetben vannak mint Gyurcsányék voltak 2009-ben.

igazi Ténytár 2015.03.30. 04:51:38

@ "Bayerről sok mindent lehet mondani, de egyvalamit biztosan nem, azt hogy egy patkány. Nem az. Ha patkány lenne, akkor már réges-rég otthagyta volna a Fideszt, vagy legalábbis csendben lapítana, várva a csendesebb időket."

ÜHÜM-ÜHÜM-ÜHÜM... meg hogy nem az, meg nem hagyja ott a fideszt...

_________
Bayer Zsolt publicista az Adalékok a nagy Fidesz-leleplezéshez című cikke, 1994. október 21-én a Népszabadságban:

nol.hu/archivum/archiv-58249-42371

(...) Most biztosan nem kéne megszólalni.

Mert hát kit érdekel az egész? Kaptak öt százalékot, éppenhogy becsúsztak a parlamentbe... Fidesz? Ugyan kérem!

Azután meg, én igazán jókor váltottam.
Éppen jókor. Botrányok voltak már, de még potenciális esélyes volt a párt, sötét ló, akármi is lehetett volna belőle, így nem érhetett az a vád, hogy a végső bukás után menekültem el.

Hja kérem, fontos a jó ritmusérzék... Arról nem is beszélve, hogy milyen elegánsan tudtam hallgatni.
___________

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.30. 05:49:30

@Szabványok:

Az emberek a több pénzhez mennek, s nem egy adott rendszerhez.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.30. 05:51:11

@Pop40:

A ballibek Veszprémben UGYANANNYI szavazatot kaptak idén, mint tavaly. Azaz nem tudták növelni szavazótáborukat.

Pop40 2015.03.30. 07:40:11

@maxval bircaman szerkesztő:

Nem ti szoktátok mondani, hogy az az érdekes, hány szavazó megy el szavazni?:-D

A ballibek nem növelték a szavazóik számát. De akkor viszont tedd hozzá azt is, hogy a fidesz viszont elharmadolta az övét. :-DDD

Pop40 2015.03.30. 07:42:54

@♔bаtyu♔: " de az is nyilvánvaló, hogy Orbánék 2015-ben ezerszer jobb gazdasági helyzetben vannak mint Gyurcsányék voltak 2009-ben."

Ez aztán nagy eredmény, hogy jobb gazdasági helyzetben vannak, mint Fecó egy gazdasági világválság csúcsán. :-DDD

Ha az a válság a hülye kancsal, meg a tolvaj Geci alatt érte volna az országot, itt már csak egy füstölgő kráter lenne.

Pop40 2015.03.30. 07:52:55

@A megvalósult amerikai ólom..:

Mondd, te nem értesz magyarul? 23-szorra mondom, NEM BESZÉLTEM 2018-RÓL.
Mellesleg "a győztes párt a választás utáni években szükségszerűen veszít a népszerűségéből" ez igaz, de nem erre az esetre.
A fideszmaffia ugyanis többet vesztett 6 hónap alatt, mint a rendszerváltás óta BÁRKI. Ferót is beleértve.

" Most mozgósít, ez az eredmény sokkal közelebb lesz egy valós Ogy. választási szituációhoz."

Bizony, mozgósítanak, Rolls Royce-os birkamenettel, vasárnapi zárvatartással, Quaestor-botránnyal. :-DDD

"Persze ha most nyernének ,akkor felteszitek a Zorbán elcsalta a választást lemezt.."

Ez nem lemez, hanem tény. Ózdon pl a krumplival megvett, és szavazni fuvarozott cigányok szavazatán kívül SEMMILYEN szavazatot nem kapott a fideszes maffia.
Veszprémben is ott nyüzsgött az egész Kubatov-bagázs, csak sajnos besültek. :-D

"Sőt Veszprémben sem várták"

Tényleg? Nem várták?:-)
Akkor ez mi?

index.hu/belfold/2015/02/09/meglepoen_szoros_versenyt_mutat_a_titkos_veszpremi_kutatas/

Itt akkor ezek szerint épp nem várják?:-D
Mellesleg azért keltett megdöbbenést ez az eredmény, mert "csak" 6%-kal vezetett benne a fidesz.
Ehhez képest 1 hétre rá 11-gyel kapott ki, miközben a komplett Kubatov-banda ott nyüzsgött a városban agitálni.

Zoli Weber Kettle 2015.03.30. 08:02:16

Olyan büszkék a fityiszesek a 2014-es választási győzelemre, mintha lenne mire!!! :)))))

A 2010-es, az igen! Az győzelem volt! 2014-ben viszont alig kaptak több szavazatot, mint 1998-ban, amikor csak a kisgazemberekkel tudtak közösen kormányt alakítani. Nem kell most a mantra, hogy: "mindenkinek ugyanannyi lehetősége volt, bla, bla, bla", mert ez igaz. Csak arra hívom fel a figyelmet, hogy ne legyen már bárki elájulva attól, hogy a saját maga által felállított új szabályokkal sikerült úgy nyernie, ahogy azzal korábban nem sikerült volna...

Szóval nem kell elájulni a jobboldalon, mindenki másnak pedig van remény, vannak még gondolkodó emberek és egyre többen csatlakoznak hozzájuk, akik felismerik a bárány bőrbe bújt farkasokat! Már csak egy normális kormányzó erőnek kell megszületnie, mert a jobbik nem egy túl jó alternatíva! :/

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.30. 08:09:55

@Pop40:

Így igaz. A lényeg: a ballib tábor ugyanaz, nem nőtt, nem profitált az ellenzékiségből. Mit nem értesz?

Trackers 2015.03.30. 08:31:18

Bayernek igaza van sok mindenben.

Abban is, hogy Orbán nem kelthetett pénzügyi pánikot, és abban is, hogy ez a lemondatásos mizéria röhejes a szocik részéről.

Nem is értem a posztot. Belinkeli a Bayer írást, majd egy darab állítás nem sok, annyit se cáfol meg az írás, hanem leírja a köztudott tényt, hogy Bayer Zsolti egy szervilis köcsög.

Ám ettől még simán lehet igaza neki is néha.

Trackers 2015.03.30. 08:35:58

@Pop40:

Áltathatod magad nyugostan.

Ám 2011 is hasonlóan alakult, mint 2015. Ott is lejtmeneten volt a Fidesz, aztén 2014-re mégis nyert, meglehetősen magabiztosan.

Aztán meg ott van az az apróság is, hogy egy darab kiábrándult szavazó se a ballibeket erősíti, hanem leginkább senkit, vagy a jobbikot.

És nagyon csodálkoznék rajta, ha a ballib összefogástól is népesebb jobbik szavazók bármelyike is a Gyurcsányra szavazna.

outisz 2015.03.30. 08:38:54

@Trackers: igazából nem Bayer cikkéről akartam írni hanem a szervilizmusáról. A Q. botrány igazi aktualitásáról lemaradtam, arról csak annyit, hogy a odafönt tudták, hogy gáz lesz 1 hét, vag pár napon belül, akkor miért nem indítottak el valamilyen hivatalos nyomozást, csődeljárást, vagyonzárolást, akármit. Persze hogy nem a pánikkeltés lett volna a megoldás, de a sunyin hallgatunk és menekítjük a lóvét - nehogy még nagyobb legyen a botrány abból, hogy az állam elkártyázta a pénzét - szerintem nem volt elégséges reakció.

Zoli Weber Kettle 2015.03.30. 08:44:35

@outisz: Nem pánikkeltésről van szó, hanem arról, hogy kötelessége lett volna értesíteni az MNB-t a helyzetről, akinek azonnal felügyelőket kellett volna kirendelnie!

Trackers 2015.03.30. 08:52:44

@outisz:
Ha bedől egy brókercég, akkor minden kötvényes agyán átfut a gyanú (ha akárcsak csekély mértékben is érdeklődik pénze iránt), hogy lehet ez a vedőlés nem áll meg.
Vagy azért mert eszébe jut, hogy ő se kapott részeletes kimutatásokat, elszámolásokat, hanem leginkább csak mellébeszéléseket, ahogyan a Buda-Cash esetén amit leírt az index, vagy azért, mert pánik hangulat lesz, és a "kisebb" brókercégektől beindul egy pénzmentési hullám.

Megjegyzem a kimentési hullám be is indult. Az iflgazdaság blogon épp azért anyázták az Orbánt, hogy nem nyugtatja meg az embereket a Buda-Cash bedőlése után.
Magyarul nem csak Orbánnak jutott eszébe hogy gondok lehetnek, hanem sok ezer befektetőnek.
És nem azért mert bennfentesek voltak, hanem azért, mert ismerik az ilyenkor szokásos, és általános reakciókat, mind a szektor, és mind az emeberek részéről.

inebhedj - szerintem 2015.03.30. 10:12:53

@Zoli Weber Kettle:

"Szóval nem kell elájulni a jobboldalon"

Jobboldalon?

Miért kéne elájulni jobboldalon, hogy 2010-ben és 2014-en is egy baloldali párt nyert, mint 1990 óta mindig is, sőt jobboldali párt még a parlamentbe sem került?

Jobboldalon maximum derülni lehet a baloldal belharcain és közös kiindulási pontjain (mint a liberalizmus, vagy a humanizmus).

to:rppapa 2015.03.30. 13:20:53

@maxval bircaman szerkesztő: Kár, hogy te és a bandád a humanizmusból csak annyit értettetek meg, hogy abban az emberrel foglalkoznak.
Ezért hoztok létre teket-meket, kézivezérlésű ügyészséget, rendőrséget, akik foglalkoznak az emberekkel. Már azokkal, akiknek nem tetszik a ti rendetek.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.30. 14:00:37

@to:rppapa:

Nincs bandám.

Jelenleg háború zajlik, meg kell védeni a népet a washingtoni liberális agresszió ellen.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.30. 20:41:22

@Pop40: "NEM BESZÉLTEM 2018-RÓL" Ez nagyon jó, de nektek 2018-ban kellene parlamenti választást nyernetek. Ahhoz hogy előtte parlamenti többségetek legyen, kb. 20 időközi győzelem kellene..:)))

"A fideszmaffia ugyanis többet vesztett 6 hónap alatt, mint a rendszerváltás óta BÁRKI. Ferót is beleértve."

Mennyit is vesztett? Április 6-án a Fidesz listás eredménye 44,3 % volt, jelenleg a Szondás közvéleménykutatás alapján 37% a biztos szavazók körében a népszerűsége. Ez tehát 7 százalékpontos csökkenés. Tehát közel sem olyan rendkívüli szavazatvesztés ez, mint ahogy beállítod..Ennél a szocik jóval nagyobbat zuhantak 2006 áprilisa után, ráadásul a Fidesz élni is tudott ezzel, mert fél évre rá simán nyerte az akkori önkormányzatit, messze a legnépszerűbb pártként.

Most pedig mi van? A Összefosás( Mszp, Dk, Együtt közös lista) tavasszal 25,89 %-os listás eredményt ért el, a legutóbbi Szonda Ipsos közvéleménykutatás szerint pedig jelenleg 28 %-uk van összesen (19%, 7%,1%). Ez kicsit több mint 2 %-os bővülés. Nagyon gyengus. Tehát a kormánypárt gyengült 7 %-t, ők pedig mindössze 2-t erősödtek.

Mondjak valamit? Ha az én körzetemben lenne időközi, lehet hogy én se mennék el, holott jó régen törzsszavazó vagyok. Hiszen a kényelmes parlamenti többség mellett nem sok minden múlik egy ilyen válaztáson, és küldök egy jelet a kormánypártnak, hogy nem egészen vagyok elégedett mindennel , finoman szólva.
DE, ez nem azt jelenti, hogy vissza kívánnám a hatalomba Gyurcsány csótányt és bűntársait. Ha majd ez lesz a tét, biztos ott leszek a szavazóurnáknál..

Butuska 2015.03.30. 21:32:04

@A megvalósult amerikai ólom..: Na de ki a f@szom beszélt az általad említett személyekről? Kiscsillag, én pártfonódásokat, nem személyeket emlegettem fel, de ha neked ez jött le.... fájdalmas, hogy a "nép" ennyire megvezethető...

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.30. 23:00:31

@Butuska: Egyszerű a képlet: ha nem a Fidesz, akkor Gyurcsány és a szocik, mert nem sikerült megtisztulnia a baloldalnak. Ez pedig rendkívül kényelmes helyzet a jelenlegi kormánypártnak..

István Tamasi 2015.03.31. 11:36:24

@maxval bircaman szerkesztő:
maxval bircaman=ocsmány bulesz birkaszar

Szabványok 2015.04.02. 23:24:55

@♔bаtyu♔: Sokszor eltér a véleményem a nagy átlagtól. Nem zavar.

Szabványok 2015.04.02. 23:31:37

@maxval bircaman szerkesztő:
Én nem vagyok "a nép". Szépen kérem, engem ne védjenek meg semmitől.
Tudok vigyázni magamra, ha mégsem, akkor meg az én bajom.
Ne mentsék meg a magánnyugdíjamat, ne mentsenek meg a vasárnapi munkától/vásárlástól.
Ne mentsenek meg a "nyugattól", Amerikától. Megvédem én magam. Vagy inkább megadom magam, az is jobb, mint harcolni a bölcs vezér irányítása alatt.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.03. 07:23:51

@Szabványok:

Minden rendszerben van egy állami irány.

Én meg azt nem szeretném, ha rám erőltetnék a NATO-t, a liberális értékeket, a homokos "házasságot", Obamát, Sorost.

Szabványok 2015.04.06. 00:47:25

@maxval bircaman szerkesztő: Minnél gyengébb az állami irány annál jobb. Minimális államot!

Egyetértünk. Semmit ne erőltessenek.
Se a liberális értékeket, se a nemzeti értékeket.
Se az ateitmust, se a vallásosságot.
Se a melegházasságot, se a heteroszexualitást.
Se a LED-s lámpát, se a kéménybélelést.
Se a devizehitelt, se a kötelező TB-t.

Nem kell egyformának lennünk. Legyünk szabadok! És legyünk toleránsak, ha valakinek réz karika van az orrában, hát legyen, ő dolga.
Ha valaki a nagy tüsszentőhöz imádkozik, hát imádkozzon.
Ha valaki magyar zászlót éget, hát égessen.
Ha valakik kommunában élnek, ahol a feleség is közes, tőlem csinálhatják.
Ha valaki 1000000Ft-ért árulja a görbe kanalakat, hát tegye!

A szabadság, a sokszínűség a fejlődés záloga!

NATO? Alapvetően pacifista vagyok, úgyhogy nem szeretem. De úgy vélem biztonságosabb NATO ernyő alatt élni, mint saját hatsereget fenntartani. Az úgyse védené meg az országot senkitől!

Obama? Soros? Miért kéne megvédeni tőle bárkit is? Obama bombáz? Nem. Hát akkor? Soros? Neki egyetlen 'fegyvere' a pénze. Én nem kérek belőle, tőlem annak adja, akinek akarja. Ha Soros a vak festők alapítványának ad 1Mrd-ot, hát tegye! Ha egyetemet alapít, ahol a célbaköpést tanítják, hát tegye. Nem árt ő senkinek!
süti beállítások módosítása