A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Minden nő kurva, eh?

2014.12.09. 06:30 kinnbennfentes

Ha valaki mostanában nem akart keményvonalas politikai vitákba bonyolódni itt lllibériában, mégis szeretett volna közügyekkel való foglalkozást szimulálni saját társaságában, akkor szerencséje volt: újra műsorra tűzték ugyanis az egyik slágertémát, a nők megerőszakolásának ügyét – persze megint egy tömegkommunikációs blamának köszönhetően, hogy azért legyen az egészben valami szórakoztató is. Mert hát, sírva vigad a magyar – de vigad!

És akkor jött, amitől azért őszintén félhettünk: a népítélet. Mert az, hogy a politikusok meg a közszolgálati szervek kommunikátorai és agytrösztjei hülyék, az egy elviselhető dolog, de hogy ehhez még tapsikolunk is: na, az már ValóVilág-színvonal.

Mellékesen jegyzem meg, javasolni fogom, hogy mostantól a közvélemény-kutatásokban résztvevők is küldjenek emeltdíjas sms-t valamilyen központi telefonszámra, hogy legyen egy kis pluszpénz iskolákra meg orvosokra. Valamiből azért gyógyítani is kéne a társadalmat. Már ha még lehet.

No, de most koncentráljunk a tárgyra, a népítéletre.

„Minden nő kurva, legalábbis annak látszik” – nagyjából így foglalható össze egy mondatban a végeredmény. A HVG mostani felmérése ezt erősíti, de én már két héttel ezelőtt is majdnem szívrohamot kaptam, amikor a köztudottan nem vaskonzervatív Klubrádió is megkérdezte rajongóit a „ki tehet arról, hogy megerőszakolnak”-téma kapcsán és az eredmény… 44 (azaz negyvennégy) %-ban a nők (is?) tehetnek a dologról. 

Letaglózó eredmények.

Vagyis most már bátran kimondhatjuk, hogy a nők hibáztatása ilyen óriási arányban nem politikai hovatartozás kérdése. Sőt, még csak nem is attól függő, hogy nőnek vagy férfinek tetszünk-e lenni. Szabad népünk tetemes hányada kollektíven a nők viselkedésében látja a bibit. Az öltözködésben, az egyedüllétben, a kurválkodásban van tehát a hiba. Aha.

Azért valljuk be, ez így eléggé primitív hozzáállás.

prevent-rape.jpg

Barbár népeknél az asszonyok (mert ott a nemiség egyben a funkciót is jelöli, egyszerűsítés végett) szaporodásra, rendfenntartásra és élvezkedésre alkalmazott árucikkek szerepét töltik be. És ezek a cuccok persze amortizálódnak is: néha megszöknek vagy elcsábítják, megerőszakolják, szétverik őket. (Bocs, ezeket.) Ja, meg öregszenek is. Meg akaratosak, ami rohadt idegesítő. Szóval nem könnyű velük, de azért kordában tarthatók, meg mégiscsak az állomány részét képezik - és hát a kanosság nagy úr.

Tudja ezt a magyar is.

De hát mi a helyzet az empátiával??? Azért itt mégiscsak megerőszakolásról beszélünk! Egyszerű kérdés, egyszerű válaszok - az egyszerű emberektől.

Mit tudnak Illibéria egyszerű női? Hogy versenyezniük kell a nemes férfiak kegyeiért. Vagyis a kurválkodás válik adaptív viselkedéssé. Márpedig ha ilyen sok az eszkimó (jó csaj) és kevés az igazi, zsíros fóka (menő csávó, fasza jövő), akkor ugyan miért kellene sajnálniuk azt, ha egy-két konkurens eszkimó elhullik?

Az egyszerű férfiak oldaláról pedig mindent megmagyaráz a klasszikus vicc: „ha van a társaságodban egy nő, akit mindenki megkefélt, akkor az a kurva. Ha pedig mindenki megkefélte, téged kivéve, akkor az a büdös kurva.”

Baj akkor van, ha ez az egyszerű felfogás nagyszerűvé válik. Mint például most.

Tehetünk róla, tehetnénk ellene.

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

6 komment

Címkék: botrány közvélemény-kutatás közöny közgondolkodás illiberális

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr206966983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyreo 2014.12.09. 10:49:54

Alapvetően egy nagy különbség van a két tábor között és ha ezt belátjuk, akkor azért nem annyira rossz a helyzet mint amennyire tűnik.
Szerintem azok között, akik azt mondják, hogy a nő is tehet a megerőszakolásáról, azoknak a fejében az a kép él, hogy van Erőszakoló Ernő aki elindul vadászni, hogy ma este valakit elkap.
És mivel a többség fejében ilyen kép él a megerőszakolásról, így simán lehet azt mondani, hogy ők is tehetnek arról, hogy megakadt rajtuk Ernő szeme, egyedül mentek haza a sötétben stb.
Azt kéne elmagyarázni értelmesen a népnek, hogy ez nem annyira így van.

nevetőharmadik 2014.12.09. 11:36:39

@Tyreo: Ez mindig is az erőszakosok önfelmentő dumája volt: hogy a másik kiprovokálta, meg tudhatta volna, hogy így fogok reagálni. Ha elfogadnánk, hogy a nemi erőszak esetében ez ócska, hazug görény kifogás a szarháziságra, akkor ezt a logikát végig kellene vinnünk az életünk minden területén, és egyik hibás döntésünk felelősségét sem tolhatnánk át másra.

Azt meg azért, ugyebár, mégsem lehet.

Bereznay 2014.12.09. 12:18:48

@Tyreo:

Igaz, amit mondsz, de azt hiszem, hogy látok egy ennél sokkal lényegibb okot: a politikai kultúránkat.

Párhuzamra gondolok, sőt levezethető okozati összefüggésre.

Abban, hogy amint politikai kultúránk odazüllött, hogy jellemzően keveseket érdekel ma már az egy-egy adott kérdésben földerítendő valóság/igazság, ehelyett mintegy automatikusan hovatartozás/besorolás/oldal szálaik szerint adnak olyan jellegű ál-választ, illetve álmagyarázatot mindenre, amely a sajátjukat – látszatra, mintha más nem számítana – mintegy kifogástalanként, egyedül igazként engedi bemutani, azaz nem érdeklik őket a tények, a nem nehezen földeríthető lényegi összefüggések, csak az számít hogy bármekkora nyakatekertséggel és görcsösséggel, de igazolják a tábort, amelybe ők maguk tartoznak, úgy viselkedik az ezen a kultúrán szocializálódó hímek nagy százaléka is az erőszak kérdésében.

Vagyis, hogyha ők maguk férfiak és az erőszakot férfiak követik el, akkor megtalálják az álérvet nem férfiak felelőssé tételére a gaztettben.

Hogy a cikkben idézett statisztika 44%-ában bizonyára megkérdezett nők is szerepelnek, annak a föntihez képest másodlagos, de a föltevés helyességén nem változtató okai lehetnek. Mindenestre, ha másra nem, a mégiscsak sokkal inkább hím, mint nőnemű tagokból álló rendőrség állásfogalását a hím tábor mindenáron védésének szempontja kifogástalanul magyarázza.

Mindent összevéve tehát nem annira maradiságról van szó ebben az ügyben, mint annak a kultúrának egy vetületéről, annak káros hatásáról, amely kiküszöbölte az igazság és a tények önmagukért való megbecsülését.

Kételkedek abban, hogy lehetséges részlet kérdésekben ereedményesen meggyőzni a népet az igazség értékeléséről, ha szélesebb értelemben az marad a tapasztalata, hogy az igazság szempontja közömbös, illetve szavakkal manipulálható.

Bereznay 2014.12.09. 12:20:32

@nevetőharmadik:

Milyen szépen elmondtad tömören, amit akkor írtam, amikor a tiédet még nem láttam!

Bereznay 2014.12.09. 12:28:22

@nevetőharmadik:

És pontosan az folyik amire utalsz, amikor azt mondod „Azt meg azért, ugyebár, mégsem lehet.”

Csakhát pontosan ez folyik országosan, erről szól a magyar politika. Az az elterjedt, a jellemző, amire nagyon helyesen úgy mutatsz rá, hogy ugyebár mgésem lehet. Tényleg nem, mégis ez a vesz körül. Én úgy hívom: az álvalóság uralma. Ebbe rokkan(t) bele az ország.

Nagyon hasonlóan látjuk.

Trollkorrekt 2015.08.17. 07:25:29

Mi ez feminista blog?

A cigányok nem lopnak?
A zsidók tisztelik a magyarokat?
A krokodilok vegetáriánusok?
A nők nem kurvák?
süti beállítások módosítása