A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Nő a baj

2014.11.05. 06:30 kinnbennfentes

Magyarország lányai folyamatosan átesnek a vak komondoron – erre próbálják felhívni a figyelmet egyre durvább és durvább adatok itthonról és a világból. Ezzel a fiúk is szívnak.

Sokszor mondjuk, hogy nem vagyunk normálisak, de a nők társadalmi helyzetét és férfiakhoz fűződő viszonyát tekintve tényleg kezdjük egy nagyon beteg ország képét mutatni. A hímsovinisztáknak jó hír, hogy szövetséges van dögivel és a magyarországi trendek a keleti nyitás politikájához nagyon jól illeszkednek. Ugyanakkor mindannyiunknak rossz hír, hogy a nyugati zárás politikájához is.

Tény, hogy nálunk nem végzik ki azokat a nőket, akik megerőszakolójukat tettlegességgel próbálják maguktól távol tartani – bár védelmet gyakran nem kapnak. És az is tény, hogy nálunk nem zárják börtönbe azokat, akik meg akarnak tekinteni egy férfi röplabdamérkőzést és savval sem öntik le őket, ha túl kihívó ruhát vesznek fel.

 

No_Violence_against_women_by_pincel3d.jpg


Azonban új generációs lányainkban is megmaradnak azok a félelmek, amik az erőszakos esetek eltitkolásának irányába mozdítják őket. Ennek persze nem kéne így lennie, hiszen Európának pontosan itt jut(na) komoly védőszerep és nemcsak jogi téren, hanem a társadalmi szolidaritás terén is. Igen, azt állítom, hogy ahol a női egyenjogúságot jog biztosítja és ahol az emancipáció a kultúra részévé válik, ott biztonság és pozitív attitűdök alakulnak ki. És ez a sokat szidott modern nyugati civilizáció egyik legcsodálatosabb vívmánya.

Azonban hosszú és kínkeserves út vezetett idáig. Kellettek hozzá áldozatok és felismerések: a nők is emberek. Kellett hozzá a haszonelvűek kielégülése is: a nők is a gazdaság hajtómotorjai. Kellettek hozzá elismerések: van, amiben a nők jobbak, mint a férfiak és van, amiben ugyanolyanok. És lehetnek ők is bűnösök és ártatlanok.

Magyarország lányaira most új veszélyek leselkednek. Ennek egy részét maguknak köszönhetik – így maguk is változtathatják meg. Gondoljunk arra, hogy maguk is gyakran keleti szellemben gondolkodnak és ítéltetnek magukról. Van azonban, ami mindannyiunk felelőssége: a keleti szellem politikai térnyerése. Ez egy felülről jövő csapás, amely azt hirdeti, hogy a nőknek nincs helye a társadalom bizonyos szektoraiban, bizonyos szokásaiban - és előre meghatározott szereppel bírnak. Látjuk, hogy minden érvelés mögött a „rendpártiság” bújik meg: folyton azt sugallják, hogy a nők visszaszorítása a konyhába és a hálószobába a társadalmi béke érdeke. E szerint a nők (=feministák=őrült lázadók) csupán bajt hoznak ránk és folyton csak követelnek, egyre többet és többet. Sőt, a végén átveszik az uralmat.

E szélsőséges nézetek talán valamiféle kisebbségi komplexust rejtenek magukban. A helyzet persze nyugaton sem idilli, viszont a világ élhetőbb. Még akkor is, ha a férfiaknak immár nemcsak egymással, hanem gyakran a nőkkel is versenyezniük kell, például ugyanazon állásért vagy pozícióért. És akkor is, ha egyébként senki épeszű feminista nem állítja, hogy a nők értelmi-érzelmi világa a férfi hasonmása, esetleg tükörképe volna. De élhetőbb a világ, mert férfi és nő végre megpróbálja megérteni egymást, megpróbál igazi párbeszédet folytatni, vitázik egymással, összeveszik és kibékül. És együtt kormányoz.

Magyarországon az elmúlt években nő a baj, mert „a nő a baj”. A véleményformálók, a közéleti személyiségek a politikától a bulvár világáig ontják magukból a hímsoviniszta rigmusokat, gúny tárgyává tesznek áldozatokat, lekicsinylik vagy megkérdőjelezik a tragikus eseteket, maszatolják és szőnyeg alá söprik a tényeket. És ostoba nők tömkelege asszisztál ehhez. Csak azért, hogy „rend” legyen.

De miközben magunk alatt vágjuk a fát, valahogy nem akarjuk észrevenni, hogy a nyugati civilizáció hódításának köszönhetően már új rend van. Amikor tehát a keleti szellemmel kacsintgatunk, valójában háborút vívunk a nyugattal.

Ennek a háborúnak rengeteg ártatlan áldozata van már most. Maximum nem tudunk róla, vagy nem vesszük komolyan, mert sokszor maguk a nők sem mernek beszélni róla. Szégyellik. Pedig nekünk kellene szégyellni magunkat.

Meg kell végre fékeznünk ezt az őrületet.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

94 komment · 1 trackback

Címkék: populizmus családon belüli erőszak zűrzavar államhatalom magyar demokrácia

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr476860423

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nő a baj 2014.11.05. 08:26:01

Magyarország lányai folyamatosan átesnek a vak komondoron – erre próbálják felhívni a figyelmet egyre durvább és durvább adatok itthonról és a világból. Ezzel a fiúk is szívnak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsebatya 2014.11.05. 08:58:21

@maxval birca hozzászóló: Te mindenbe belebégetsz, sötét legelőlakó? Körberöhög mindenki, te fasz. Egy értelmes gondolatod nincs, csak kezed kopog egyfolytában. Szinte sajnállak, te zavaros identitású senki.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.05. 09:56:43

@zsebatya:

Ebben erősen tévedsz, hihetetlen számú ember kiváncsi mindig megfontolt álláspontomra.

labrabbit 2014.11.05. 10:30:13

Pedig a fiúk is szívnak. Ez a tekintélyelvu, erore alapozó rendszerek hátránya. Jó dontések is ritkábban szuletnek így, minden szinten.

Szerintem a fiatal magyar férfiak egy jelentos része már nem fogadja el a 'hagyományos értékeket'.

Bereznay 2014.11.05. 11:03:17

@maxval birca hozzászóló:

Bocs, de a hihetetlen szót itt egészen pontosan alkalmaztad.

Bereznay 2014.11.05. 11:32:23

Nem valami szerencsés cikk. Elcsúszkál erre meg arra fontosabb dolgok körül. És ezt anélkül mondom, hogy bármilyen tekintetben nőelnyomó szeretnék lenni. Inkább nem tetszik a keletiség (tényleg, mit jelentő?) fogalmának elég önkényesnek tűnő mindenfélére ráhúzása.

Azért mert behoztak nálunk egy semmit sem jelentő valamit a politikai szótárba – ami joggal kifogásulható – még nem indokolt, hogy azt a valamit az ellenzőinek is jó ötlet konkrétumként emlegetni.

És abban sem vagyok biztos, hogy annyira nem jó nálunk a nők helyzete, ahogyan a cikk sugallja. Ha nem ismerném a hazai viszonyokat, sokkal rosszabbat gondolnék a cikk alapjén, mint ami tényleg van. Problémák lehetnek, maradtak, de ez a kiélezettség nekem nem tűnik indokoltnak. Elég önkényesnek tűnik az ún. keleti nyitás képzetének ezzel a témával összekötése.

zsebatya 2014.11.05. 12:23:25

@Bereznay: És a "megfontolthoz" mit szólsz? Egyébként a további érveléseddel egyetértek (mármint a magyar nők helyzetéről).

Bereznay 2014.11.05. 12:48:10

@zsebatya:

Miért, biztosan megfontolja.

[c] 2014.11.05. 15:25:41

@Bereznay: A fő gond nem az, hogy olyan nagyon rossz lenne most, hanem az, hogy hátrafelé megyünk.

Bereznay 2014.11.05. 15:33:16

@[c]:

És ez az ún. keleti nyitásból derül ki? Kétlem.

Meghát emlékszel a Gyurcsány-lecserélés esetre?

Maradok amellett, ez így erőltetett. Amellett, hogy különben nem állok más talajon, mint a cikkíró.

[c] 2014.11.05. 19:19:11

@Bereznay: Nem, abból, ahogy a közbeszédben megjelenik a nő.

labrabbit 2014.11.05. 20:06:02

Valaha az úr/úrnö napi szinten verte a szolgát. A mester az inast. Gazda a bérest. Gyereket, állatot mindenki. Tanár a diákot, csendör bárkit bizonyos kaszt alatt.
Ma már csak nöt verni nem ciki, bar idonként büntetik. Ki
mondja, hogy nincs elörelépés? (Na persze ha a jogvedök eltünnének...)

Bereznay 2014.11.05. 20:21:04

@[c]:

Na jó. Ilyenkor nem tujdom mire véljem, szándékos vagy igazi értetlenség.

Szeretem ha ugyanarról beszélünk, mert ennek így semmi értelme. Mondani is akarsz valamit vagy csak írsz? A nyilvánvaló leszögezésének semmi értelme, főleg ha már a beszégetőpartnered ugyanazt előzőleg kimondta.

annamanna 2014.11.05. 21:21:47

Nézd már meg Vida Ildikó és Tocsik Márta karrierjét.
Miért pont nők kerültek ilyen botrányos helyzetbe?
Fárasztó süketelés ez a cikk.

♔bаtyu♔ 2014.11.05. 21:29:19

Ezt a baromságot. Dobjuk el keleti exportpiacainkat, mert bejön az iszlám.

Nem csoda, hogy ezek a libsik ekkorát buktak 2010-ben, elképzelem milyen tanácsadóik lehettek.

Szelid sunmalac 2014.11.05. 22:11:19

@maxval birca hozzászóló: HAHAHAHAAA! Ez most kurva jo volt! :) Persze, hogy kivancsiak rad! Olyan vagy, mint az udvari bolond.

2014.11.05. 22:14:43

@labrabbit: Nőt verni nem ciki? Akkor nyilván számos példát tudsz arra mondani, hogy valaki büszkén hirdeti, hogy nőt ver.

magyarparaszt 2014.11.05. 22:17:55

@♔bаtyu♔: Milyen keleti exportpiacainkat, te mindenkiköcsöge? Az a csuti bugrisvezéred már régen elbaszta, amikor csúfolódott rajtunk kivonultukban, és most jogosan törli belé a szaros talpát még a kurvaanyádputyinocskád is, te fasz, hogy basznád szájba a retkes, kurva, orbánista csuti anyádat!

2014.11.05. 22:20:42

Amúgy mit is akar mondani a poszt? Hogy Orbán Viktor a felelős a nők bántalmazásáért, vagy mit?

Rwindx 2014.11.05. 22:25:08

Ekkora hülyeséget régen olvastam, pedig azért igyekeztem. Jelenleg az a trendi, hogy a nők arányát javítsuk minden területen, de ezt egyszerű szabályozással kívánják megvalósítani, anélkül hogy rátermettséget vennétek alapul.
Egy a feladatra rátermett nő kinevezésével nehéz vitatkozni, de az a nő, akit csak azért tettek egy pozicióba hogy "ki legyen a létszám", soha nem fog labdába rúgni, még azok között sem akik odatették.

Az egyáltalán nem azt jelenti hogy a nő csak gyereket szülni jó, de valljuk be, csak ő képes rá, még akkor is ha ez ellen mindenféle idióta tiltakozik.

"Miért akarsz Loretta lenni Stan? Gyerekeket akarok! Gyerekeket akarsz?!?!? Igen, minden férfinak joga van gyereket szülni, ha akar! De Te nem szülhetsz gyereket! Ne nyomj el engem! Nem nyomlak el Stan, de Neked nincs méhed...! Hogy fogod kihordani a magzatot? Belerakod egy szatyorba? Abban egyet értünk, hogy tényleg nem lehet gyereke, mivel nincs méhe, amiről nem tehet senki még a rómaiak sem! De joga lehet hozzá, hogy gyereket szüljön. Harcolni fogunk, hogy ismerjék el a szüléshez való jogotokat bátyám.... ööö húgom, bocs!"

egy igazi barom vagy mária 2014.11.05. 22:35:51

Hát srácok, adjunk felelős pozíciót egy nőnek. Mondjuk az egyik legfontosabbat az országban. Irányítson mondjuk húszezer embert. Csak nehogy elkúrja, és kitiltsák mondjuk az USÁ-ból.

Erő e-meló 2014.11.05. 22:39:44

Most, hogy özönöl a pénz mint a bálnazsír Norvégiából, az 1000.00 verzióban is megkapjuk ugyanazokat a kedvenc libsi témákat. Hátha egyszer majd bejön és sikerül elzavarni Orbánt. Akiről tudjuk, hogy állandóan veri minden feleségét, amikor éppen nem ellenzékiek kínvallatásával van elfoglalva valamelyik pincebörtön mélyén

Erő e-meló 2014.11.05. 22:42:41

@grundigg:
"Orbán Viktor a felelős a nők bántalmazásáért, "

Naná, ki más lenne

Erő e-meló 2014.11.05. 22:44:11

A poszthoz:
"És ostoba nők tömkelege asszisztál ehhez. "

Ha ezt más írta volna le, akkor megkapná a hímsovén jelzőt a haladár feministák részéről

al Dajjal 2014.11.05. 22:44:18

Női egyenlőség? Majd akkor lesz, ha a bányákban a vájárok 50%-a nő lesz. Ha majd a válásoknál 50%-ban az apának ítélik a gyermekeket. Egyszerűen nem értem ezt az egészet. Egyenjogúságra hivatkozva követelnek pozitív diszkriminációt maguknak - gondolok itt a női kvótára bizonyos területeken. Árulja már el nekem valaki, hogy miért kéne egy bizonyos pozícióba a "női kvóta" miatt nőt tenni, ha van 20 nála jobb képességű férfi?
Tisztelem a nőket. Udvarias vagyok velük, előre engedem őket, ajtót nyitok nekik, stb... (Érdekes, hogy ezekben a dolgokban sosem hangoztatják az egyenlőséget.)El kell fogadni, hogy a biológiai különbözőség miatt a két nem másként lett családfenntartó. A férfi hazahordja a javakat, a nő pedig a házat tartja rendben. A nők rengetek előnyt is élveznek női mivoltuknak köszönhetően, de folyton csak a hátrányokról szajkóznak, s arról, hogy mekkora szemetek a férfiak.

Ez az egész egy végeláthatatlan, meddő vita marad mindaddig, míg a férfiak nem lesznek képesek szülni... Na, akkor majd el lehet kezdeni összeboronálni a két nemet, míg az egész emberi faj hímnős nem lesz, de addig semmi értelme ezen rágódni.

ebh 2014.11.05. 22:54:05

A Doboz és az hasonló szemét szórakozóhelyek még mindig nem szerint árazzák szolgáltatásukat, holott azt törvény tiltja. Soha ne költsetek pénzt ilyen helyeken, vagy ha már ott vagytok, mindképp írjátok bele a Vásárlók Könyvébe! Ha nem adják át, hívjatok rendőrt!

2014.11.05. 22:57:05

Fejétől rohad a hal.
Meg kell nézni a kormányban lévő emberkék családi életét és már is meg van a nyomorult példaképe a hülyéknek.

egy igazi barom vagy mária 2014.11.05. 23:03:58

@Diorella Queen:
Neked melyik kormánytag a példaképed?
Továbbá, ismersz olyan embert, aki valaha azt mondta, hogy neki a jelenlegi (évszám mindegy) földművelésügyi miniszter a példaképe?
Sok óvodást hallottál már, akik egymás közt azt beszélik meg, hogy melyik a menőbb Trócsányi vagy Hende?

Advanced Flight 2014.11.05. 23:10:10

@Rwindx: anélkül hogy rátermettséget vennétek alapul.

Ja, mert egyébként minden vezető pozícióban szuper rátermett férfiak ülnek, véletlenül sem fordul elő, hogy valakit nem a képességei, hanem a kapcsolatai miatt neveznek ki. Pl. a kormányban, a parlamentben.
Látszik is, hisz olyan jól megy az országnak, nincs itt semmi probléma.

OMG.:-(

Erő e-meló 2014.11.05. 23:46:12

@Diorella Queen:
"Meg kell nézni a kormányban lévő emberkék családi életét "

Éspedig?

Larry Silverstein 2014.11.05. 23:57:10

sok fosblognak sok az alja

egy igazi barom vagy mária 2014.11.06. 00:28:08

@Advanced Flight: Gondok vannak az olvasással igaz? Nem baj, segítek.
Ha nem rátermett ember kerül be egy pozícióba, az nem igazán jó. Jogosan háborog a kis lelked, főleg, ha valami közfeladatról van szó. Még az sem jó, és akkor is jogosan háborogsz, ha egy magáncég vezetője dönt úgy, hogy a fiát nevezi ki akármilyen posztra, nem pedig egy alkalmasabb jelöltet- pedig a saját cégéről van szó.
Ezért hoztak egy csomó diszkrimináció ellenes törvényt, hogy egyenlő esélyekkel indulhasson szegény, barna bőrű, buzi, nyomi, krisnás, meg minden. Szóval ez a fő irányvonal. Ha valaki ettől eltér, akkor az nem jó, esetleg törvényt szeg, perelhető is, de mindenképpen jogos ha kiakadsz.
Na, ennek örömére akarnak olyan törvényt, hogy 40% ban nőt kell felvenni. Érted? Tehát nem egyenlően indul a sok szegény buzi, krisnás, cigány, mert a posztra bizony nő kell. És ha épp más nem jelentkezik, akkor a 8 osztállyal rendelkezőt kell felvenni, nem a 5 diplomás férfit.
Érted OMG:(

Bicepsz Elek 2014.11.06. 00:54:08

@maxval birca hozzászóló: Nem baj legalabb leleplezodik, hogy egy Gyurcsany-fele konzervativval van dolgunk:
Dumal a nok jogairol, de ha az megoregedett, akkor mehet a p..ba!!!!
Mostansag nagyon elkezdtek ezt a dumat nyomni a liberlais sajtoban(Index, origo stb.). Az teny, hogy egy rakas EU penzt lehet ilyen temaban lehivni, igy megjelentek a megelhetesi feministak..

Bicepsz Elek 2014.11.06. 00:56:25

@egy igazi barom vagy mária:
Ne felj!! Lesz majd "delafrikai qvota" is hamarosan: c.no c ff, feh. no feh. ff. sorrend..

annamanna 2014.11.06. 02:04:16

@Advanced Flight: "Ja, mert egyébként minden vezető pozícióban szuper rátermett férfiak ülnek"

na akkor soroljuk:
Lendvai Ildikó
Kósáné Kovács Magda
Gurmai Zita
Lamperth Mónika
Vadai Ágnes
Kunhalmi Ágnes
Szili Katalin
Göncz Katalin
Heller Ágnes
Ungár Klára
Sándor Klára
Mohácsi Viktória
Hegedűs Zsuzsa
Morvai Krisztina
Pelczné Gáll Ildikó
Hankiss Ágnes
Szalai Annamária
Selmeczi Gabriella
Vida Ildikó
Hoffmann Rózsa
Wittner Mária

És ezeket szorozd be negyvennel, akkor bizonyára baromira elégedetten dőlsz hátra, hogy meg van mentve a haza!!!

Az igazság az, hogy semmi sem múlik a nők és férfiak arányán. Semmi.
Maga a rendszer rossz úgy, ahogy van.

@Erő e-meló: "A poszthoz:
"És ostoba nők tömkelege asszisztál ehhez. ""

Jogos megjegyzés. Hazug embert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát.

Right Wing 2014.11.06. 03:12:30

„van, amiben a nők jobbak, mint a férfiak és van, amiben ugyanolyanok”

De természetesen semmiben sem rosszabbak, igaz? Nem vagy te egy kicsit szexista, libsikém?

aki mást mond az hazudik (törölt) 2014.11.06. 04:02:47

En liberaliskent alapvetoen kirekesztonek tartom az ilyen nok elleni eroszakot elitelo kampanyokat.
Vagy en bloc iteljek el az eroszakot, a ferfi-ferfi, ferfi-no, no-no, no-ferfi, no-gyerek, gyerek-gyerek, ferfi-gyerek, felnott gyerek, gyerek-felnott. Magyarul ember ember elleni eroszakot.
Mintha ferfiak nem vernek egymast laposra es az rendben lenne. Mintha nok nem terrorizalnanak ferfiakat.
Egyik se jobb a masiknal.
Noi kvotat is hulyesegnek tartom, teljesitmenyalapu ertekeles kell.

midnight coder 2014.11.06. 07:19:52

Az egész feminizmus ott bukik meg, hogy a fene se akar feleségül venni egy feministát. Ezért aztán egyre több a szingli, és egyre kevesebb a gyerek. A társadalom öregszik, és a hiányt kicsi iszlamista bevándorlókkal pótolja, mert azok ugyan nem feministák vagy liberósok, de szaporodnak mint a nyulak. A dolog vége pedig az lesz, hogy Európa fölött is kitűzik majd szépen a zöld zászlót, és a mai liberósok egy-két lézengő utódját annak rendje és módja szerint felkoncolják majd, a maradékot pedig megtartják rabszolgának.

_Wasp_ 2014.11.06. 07:21:05

@aki mást mond az hazudik: tekintve, hogy a családon belüli erőszak leggyakoribb formája a gyermek elleni (nők által elkövetett) erőszak, ezért álszentségnek tartom, ha az erőszak elleni kampányok során nem ezt emelik ki

Muad\\\'Dib 2014.11.06. 08:29:30

1) Qrva unalmas ez az egyoldalú Irán fikázás minden hasonló cikknél. Igen, a fent leírtak meglehetősen súlyos problémák Iránban. De azért lehet azt is meg lehetett volna említeni, hogy az iráni kivégzések közel 20%-a bizony NEMI ERŐSZAK miatt történik. Nem mintha ez semmissé tenné a fenti gondokat Iránnal kapcsolatban, de legalább a látszatát keltené annak, hogy hiteles tájékoztatással van dolgunk, nem szánalmas propagandával...

2) Női emancipáció sikere vs. Svédország. Olyan jól sikerült, hogy immár világszerte foglalkoznak női szervezetek a svéd nemi erőszakok kiugróan magas számával. Pedig ott az egyenjogúság már jó ideje alap.
3) Qrva jó a belinkelt adat, amely lényegében azt mutatja, hogy a bíróságon - az ilyen blogok mantráival ellentéteben - megfelelően kezelik nők elleni erőszak kérdését.
4) A linkelt cikkhez: szánalmas a nők ügyeként kezelni, hogy a magyar bíróságokon nincs megfelelő védelme az alperesnek sok esetben. Ez ugyanis akkor is igaz, ha egy teremtett darab nő nincs a tárgyaláson.
5) A bírók jó része nő, tessék békén hagyni a hímsovinizmus mint indokot ilyen esetekben.

Szakura 2014.11.06. 09:02:05

@♔bаtyu♔:
Mire gondolsz pontosan? Dobjuk ki a Mercedes meg Audi meg mit tudom én mit, és foglalkozzunk az izé... Ladával? Mer az cool neked? Vagy mit? Ki is mondta Oroszországról, hogy csupán egy nagy töltőállomás? Te figyelj, nekünk nincs olajunk. Gázunk se sok.

Szakura 2014.11.06. 09:04:42

@Muad\\\'Dib: valóban végeznek ki embereket Iránban nemi erőszak miatt. A férjezett, megerőszakolt nőket házasságtörés miatt.

Muad\\\'Dib 2014.11.06. 09:10:42

@Szakura:
OMFG! Úgy-úgy, amikor a hülyeség magabiztossággal párosul az csodás dolog...
Valóban vannak teljesen irreális dolgok arafelé - például nő kivégzése azért, mert megölte, aki zaklatta -, de ez nem jelenti azt, hogy nem végeznek ki/ítélnek el nagy számban férfiakat nemi erőszakért.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.06. 09:12:40

@flash.gordon: Csak a szokásos indexblog.
Hogy Orbán Viktor a felelős a nők bántalmazásáért, mert a diktátor eladta keletre a hímsoviniszta országot.

Szakura 2014.11.06. 09:12:50

@aki mást mond az hazudik: teljesítményalapú értékelés?! Mutyisztánban? És a teljesítményt a mutyik számában kell érteni? Vagy lopott milliárdban?

Szakura 2014.11.06. 09:35:09

@Muad\\\'Dib: egy 13 éves kislány is halálra köveztek, mert a bátyja megerőszakolta. Zhila izadyar volt a neve.

labrabbit 2014.11.06. 09:35:42

@al Dajjal:
Bár a noi kvótákkal nem értek egyet, annyit megjegyzek, hogy a ' A férfi hazahordja a javakat, a nő pedig a házat tartja rendben. ' sosem volt ilyen egyszeru. A nok minden korban végeztek kereso tevékenységet, csak nem mindig volt joguk a saját jovedelemhez. A bányákban pl. eloszeretettel foglalkoztattak noket és gyerekeket, mert kevesebbet kellett fizetni nekik - hiszen nem férfiak - és szukebb járatokban is tudtak kozlekedni. Ettol még persze igazad van, a noknek van méhe, tudnak szulni ebbol kovetkezoen biológiai feladatuk nem az, hogy véleményt alkossanak mondjuk a bántalmazásról mert az nem szexy. Mármint beszélni róla.

Muad\\\'Dib 2014.11.06. 09:49:48

@Szakura:
Tudsz olvasni?
@Muad\\\'Dib:

Amit az egyes pontban leírtam az miben mond ellent annak, amiről te itt magyarázol? El nem tudod képzelni a két dolgot egymás mellett?

DrGehaeuse 2014.11.06. 10:53:18

@annamanna:

Göncz Kinga nem Katalin !

Wrex 2014.11.06. 11:23:53

"Meg kell végre fékeznünk ezt az őrületet."
Valóban. Nézzük csak a poszter által meghivatkozott elemzés egy másik oldalát a fortune.comon:
(fortune.com/2014/10/27/global-gender-gap-america/)
"While women outlive men by an average of about six years in OECD countries, American women outlive their male counterparts by just about three years, which hurt its ranking"

Lefordítva: Amerikában átlagosan csak(!) 3 évvel élnek tovább a nők mint a férfiak, és ezért ROSSZABB pontszámot kapnak mint azok az országok, ahol a nők 6 évvel élnek tovább mint a férfiak.

De ha valaki megnézi az elemzést, látható hogy a többi területen is ez van: nem akkor jár magas pontszám ha _egyenlőség_ van - akkor jár magas pontszám ha _női túlsúly_ van. Mellesleg "World Economic Forum Senior Director Saadia Zahidi" történetesen nő.

Ennyit arról hogy hogyan képzelik a feminácik az egyenlőséget.

titan 2014.11.06. 12:09:35

@Muad\\\'Dib: szerintem arra próbál Szakura célozni, hogy őt nem a bűn büntetése érdekli ez esetben, hanem az, hogy a nem bűnöst, konkrétan áldozatot is büntetik, ráadásul az egyik legrosszabb, jóvátehetetlen módon. Egyetértek vele.

titan 2014.11.06. 12:10:14

@titan: mármint Szakurával értek egyet, nem az áldozat büntetésével.

titan 2014.11.06. 12:12:03

@Szakura: akimástmondazhazudik egy normális társadalomról írt, nem arról hogy mi van, hanem arról, hogy minek kéne lennie.

heptakontanonaéder 2014.11.06. 12:18:08

@zsebatya: Ebben speciel most véletlenül igaza van őbirkaságának!

pelekas 2014.11.06. 12:43:36

A cikkel az a bajom, hogy a valóban létező problémát az összemosásaival, általánosításaival, minősítgetéseivel, bulvár szófordulataival, tényeket nélkülöző önigazoló kijelentéseivel súlytalanná teszi.
És ezzel nagyon nagy hibát követ el: Komolytalanná teszi az egészet.
Gyakorlatilag feladja a labdát a vitapartnereknek... Az is lehet, hogy tudatosan teszi, mert a primitívebb hozzászólók hülyeségeivel önigazolást nyerhet az vezérgondolat, ami önmagában nem igaz.
A férfi nem egyforma a nővel. Nem ugyanolyan a testfelépítésünk, a két agyfélteke közötti kapcsolat is eltér a férfi és a nő között, és ahogy az sokszor elhangzott, az utód kihordására sem képesek csak a nők. Ezek a valóságos különbségek valamilyen módon determinálják mindenféle diszkrimináció nélkül a társadalomban betöltött szerepeket. Ez régen markánsabb volt, de ma sem lehet figyelmen kívül hagyni. Mindamellett ezek a szerepek nincsenek bebetonozva, de ad valami tendenciát. Önmagában ezt ördögtől valónak tekinteni és ez ellen küzdeni ökörség. Ez nem hasonlítható össze a bőrszín alapján történő diszkriminációval, ennek alapja biológiai.
Persze ezen túl léteznek súlyos diszkriminációk a nőkkel szemben, pld, hogy sok esetben ugyanazért a munkáért kevesebb bért kapnak, a családon belüli erőszak is jobban terheli őket, és a nemi erőszaknak is ők nagyobb mértékben az áldozatai. Ez ellen én is, férfiként megteszek mindent. És azt mondom, hogy mivel ezek gyakrabban előforduló atrocitások, még törvényi szinten is meg lehet különböztetni a nőket (pozitív értelemben) a férfiaktól. Ettől a férfiak nem lesznek kevesebbek.
Ezt szerintem a társadalom nagy része támogatja nemi hovatartozástól függetlenül.
De az nem normális, hogy a meglévő valóságos különbségeket nem vesszük figyelembe. Soha nem lesz annyi női vájár, mint férfi, de vsz. soha nem lesz annyi férfi tanító, mint nő. És ez önmagában nem baj. Az lenne a baj, ha nő egyáltalán nem lehetne vájár, pedig nagyon akarja... de a biológiai különbségek alapján nem is akarnak nagyon vájárok lenni...
Tehát ha a valós meglévő különbségek ellen küzdünk, akkor ez tényleg olyan paródiává válik, mint a korábban idézett Júdea Népe Frontjának vitája az egyenjogúságról a Brian életéből.

al Dajjal 2014.11.06. 13:14:15

@pelekas: Sikerült nálam sokkal jobban és visszafogottabban megfogalmaznod a véleményemet. Köszi.

annamanna 2014.11.06. 13:46:45

@midnight coder: "Az egész feminizmus ott bukik meg, hogy a fene se akar feleségül venni egy feministát. Ezért aztán egyre több a szingli, és egyre kevesebb a gyerek."

Áh, a baj inkább az, hogy az elmúlt nemzedékek feminista liberalizmusa kitermelt többmillió elvált és most magányosan élő idős nőt, akik magukhoz láncolják a felnőtt fiaikat. Erre ráerősít a gazdasági válság, a férfiaknak megéri az anyjukkal maradni, mert egyebet úgysem tehetnek. Egyszerre az anyjával és egy másik nővel pedig képtelenség kibírni, úgyhogy nagyon sokan maradnak az anyjukkal.

"a maradékot pedig megtartják rabszolgának."
Hát, mielőtt az általad vizionált iszlamisták tennék ezt, a mostani nyugatiak is megcsinálják a kelet-európai bevándorlókkal. Ha nem is konkrétan rabszolgává teszik, de azért alaposan kihasználják az itteni munkaerőt.
mandiner.hu/cikk/20141029_stefano_bottoni
"Érdekes, hogy ugyanakkor a nyugati gazdaságoknak még mindig szüksége van új munkaerőre. A németek, ha megtehetnék, elvinnék innen az összes mérnököt és orvost. Hiába kapunk némi pénzt az EU-ból – egyébként egyáltalán nem olyan óriási összeg, mint aminek tűnik –, ha ennek fejében kemény ellenszolgáltatásokat várnak, például elősegített migrációt."
"Az európai elit egyik informális projektje, hogy Kelet-Európából kell elszívni a képzett munkaerőt. Itt nincsenek muszlimok, a kelet-európaiak nem nagyon foglalkoznak nagypolitikával, dolgosak, alkalmazkodók és nem jelentenek nemzetbiztonsági veszélyt."
"Csak Olaszországban több, mint egymillió külföldi – egészen pontosan kelet-európai – nő él, akik öregeket gondoznak, és becslések szerint még néhány millióra lehet szükség a következő 5-10 évben, mivel akkor éri el az öregedés az 1945 utáni nagy generációt. A „badante” (az időseket saját otthonában ápoló hölgy) szorgosan dolgozik, megkapja a maga 1000-1500 euróját, és együtt él a családdal – ami jó neki is, a családnak is, hiszen az állam nem tudja ellátni az öregeket. (...) A kelet-európai munkaerő megbízható, irányítható, nem elég tudatos. Abban nem reménykedhetünk, hogy majd a nyugati politikusok a homlokukra csapnak, és felkiáltanak: hú, ezek a társadalmak ott, keleten, kiürülnek! Ez a mi bajunk marad, ők abban érdekeltek, hogy minél többen nyugatra menjenek innen. Ránk van szükségük, nem az afrikai tömegekre."

Bottoni azt mondja, a keleti munkaerő azért jó, mert megbízható, szorgalmas, jól irányítható (engedelmes), nem tudatos és nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot. És persze olcsó, ezt nem teszi hozzá. Mindezen jellemzők igazak lehetnek minden emberre, de különösen a női munkavállalókra. Jóval több nő megy el nyugatra dolgozni, mint férfi.

Ami a több millió badantét illeti - Bottoni egészen nyilvánvalóan EGYEDÜLÁLLÓ nőkre gondol, családostul nem lehet olyan munkát vállalni, hogy az alkalmazóival éljen együtt a háztartási alkalmazott. Tehát olyan nők millióira van szükség, akiknek nincs párkapcsolatuk.

Ez pedig elég szaftos következményekkel jár. Mivel kötelező olvasmány volt, így azonnal beugrik Édes Anna története. Ha 5 millió egyedülálló, párkapcsolat nélküli nő él idegen családoknál, akkor közülük vajon hányan lesznek szexuális visszaélés áldozatai?

Ehhez nem kellenek iszlamisták, megteszik az europeer kanok is.

Vajon hogy alakulhat ki egy olyan világ, ahol többmillió egyedülálló nő abban találja az életére a megoldást, hogy egy idegen országban beálljon házicselédnek?

Én itt látom a feminista mozgalmak szerepét, akik arra biztatják a nőket, hogy mutassák meg, milyen erősek, nem kell eltűrniük, hogy a férjük nem segít a házimunkában, nem nyírja le a füvet stb. Megvannak ők egyedül is, még jobban is, mintha rajtuk lógna egy pasi.
Természetesen nem az egyetlen, sőt nyilván nem is a legerősebb motiváló erő a feminista erős nő képzete, de valahol a tudat mélyén ez is benne van a dologban. Az erős nők vágnak neki a világnak egyedül.

@DrGehaeuse: ja tényleg, kösz

Szakura 2014.11.06. 14:18:41

@annamanna: szerintem nem jó a kérdés: hogy alakulhat ki olyan világ - nem világ, TÁRSADALOM -, hogy egyedülálló nők vágnak neki a világnak, keresnek egy élhetőbb társadalmat - néha csak olyat, ahol a munkájuknak még van valós értéke.
@pelekas: a tanítók azért nők, mert nem jól fizetett a pedagógus pálya. Régen férfiak csinálták, nekem is volt még néhány kiváló férfi tanárom.

annamanna 2014.11.06. 14:41:23

@Szakura: "a munkájuknak még van valós értéke."
szerintem meg te nem értesz valamit, de leginkább semmit.
miféle valós értékről motyogsz?
hogy kelet-európai diplomás nő mossa a szaros fenekét egy olasz öregasszonynak?
közben a fia olyan házinyúlnak tekinti, akire bátran lőhet?

neked amúgy van párkapcsolatod?
tervezed?
vagy az ilyesmihez túl liberális vagy?
ha nem, akkor mit szólnál hozzá, hogy a (mondjuk alulfizetett pedagógus) nőd elmegy olaszba badanténak?
mert ott a "MUNKÁJÁNAK VAN VALÓS ÉRTÉKE".

Inkább nem írom le, mit gondolok..... :P

ebh 2014.11.06. 14:45:13

A Doboz és az hasonló szemét szórakozóhelyek még mindig nem szerint árazzák szolgáltatásukat, holott azt törvény tiltja. Soha ne költsetek pénzt ilyen helyeken, vagy ha már ott vagytok, mindképp írjátok bele a Vásárlók Könyvébe! Ha nem adják át, hívjatok rendőrt!

pelekas 2014.11.06. 15:04:03

@Szakura: Lehet, hogy a tanítós példa pont nem jó, legyen a bába vagy a dúla helyette... :)

Sadist 2014.11.06. 17:49:23

Újabb rinyaposzt, hogy a nőknek milyen szar, mennyire elnyomottak, mennyire semmibe veszik a munkájukat.

A nagy lófaszt vannak elnyomva. Iránban, ahol eladják őket, nem engedik az iskola közelébe és egy félrekúrásért halálra kövezik őket, na ott el vannak nyomva.
A modern nyugati világban (köztük Magyarországon is) a nőknek ki van nyalva a seggük, ezért óbégathatnak még mindig. Ha valóban nőelnyomás lenne, akkor ilyen barom posztok sem jelenhetnének meg.

annamanna 2014.11.06. 17:50:44

@Szakura: még annyit: ha azzal az ürüggyel keresnek is az olaszok cselédet, hogy az öregekről kell gondoskodni, akkor is - aki innen elmegy olasz öregekre vigyázni, annak ki vigyáz a saját szüleire, nagyszüleire?
Avagy a kelet-európai embereknek nincsenek idős családtagjai, akikkel törődniük kell? Azok dögöljenek meg?
És mi lesz addig a gyerekeivel (ha vannak)? Azokat kire hagyja? Vagy egyáltalán, kinek szülje meg őket?
A kelet-európai nőknek nem nevelhetik a saját gyerekeiket? Csak ahhoz van joguk, hogy az angol családok gyerekeit pesztrálják?
Mert ott a MUNKÁJUKNAK VAN VALÓS ÉRTÉKE?
Mi az, hogy valós érték?
MI AZ, HOGY VALÓS ÉRTÉK????????????

Ezt a képet tegnap láttam az egyik blogon: www.fortepan.hu/_photo/download/fortepan_23803.jpg
A kép jobb oldalán a cselédlány az elemózsiás kosárral.
Vajon a képen látható hímneműekből ki ment rajta végig? Szerintem mind!
Tudott tenni ellene? Nyilván semmit.
A Csengetett mylord-ban Teddy úrfi hány cselédlányt baszott meg? Az összeset!
És most, ha a nők elmennek a "szerencsésebb történelmi fejlődésű országokba", mit tudnak tenni, ha a munkaadóik szexuálisan zaklatják őket?
Ki védi meg? Mondjuk az öregasszony, akire vigyáz, és akinek a fia felpróbálja a keleti bevándorlót? Majd az szembeszáll a fiával a badante érdekében?

Akik ilyen hülyeségeket írogatnak, azoknál szerintem a mohél túlbuzgóan milázott, és túlszaladt az izmellel.

Sadist 2014.11.06. 18:00:07

@pelekas: "Persze ezen túl léteznek súlyos diszkriminációk a nőkkel szemben, pld, hogy sok esetben ugyanazért a munkáért kevesebb bért kapnak"

Csak egyetlen egy példát mutass, ahol két bérpapír egymás mellé van téve, tök ugyanazzal a beosztással, feladatkörrel, ledolgozott órák számával, de férfi munkavállaló esetén magasabb fizetéssel!
Vagy mutass egyetlen egy bértáblázatot, ahol külön oszlop van nő és férfi munkavállalóknak!
Egy kibaszott kapitalista cégnek szerinted megérné, hogy tök ugyanazt a munkát drágább munkaerővel végeztesse el? Ha igaz volna ez a bérkülönbséges baromság, már nem lenne olyan épeszű cégvezető, aki ne cserélte volna le az összes férfi munkavállalóját nőre.
Komolyan, ennyire megerőltető végiggondolni?

pelekas 2014.11.07. 08:38:47

@Sadist: Igen, megerőltető gondolkodni...
Nem olyan régen olvastam statisztikáról, ahol pont ez a különbségtétel volt kiemelve. És ezeknek jobban hiszek, mint neked, aki csak azt tudtad eddig megfogalmazni, hogy hülye vagyok...

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2014.11.07. 11:13:42

A cikkíró teljesen el van tévedve ezzel a marxista zagyvasággal. A jövő, ami előttünk hever, így néz ki:

"Egyre több ilyen Férfival fogunk majd találkozni. Ők mind a Huffnágel Army katonái. Sokuk oldalán láttok majd Múzsát. A múzsákra még akkor is szükség lesz, ha már tényleg fegyverekkel vívjuk majd a Nemek Harcát. Teljesen mindegy, hogy lézerkarddal vagy kőbaltával fogunk majd küzdeni a feminizmus szexista, kirekesztő ideológiája ellen,a lövészárokban EGY nő akkor is ott lesz velünk, aki meg fogja érdemelni azt, hogy a szó tesla-i értelmében piedesztálra emeljük és felnézzünk rá. Ők a nők új generációja, akik - nevezzük így neveltetésüknek köszönhetően, bár ez inkább kiképzés lesz - immunissá válnak a feminácik minden mesterkedésével szemben. Ők fogják elhozni a Nők Valódi Lázadását, a lázadást, ami a nők szubmisszióhoz való alapvető emberi joga miatt fog hamarosan kitörni."

huffnagel.blog.hu/2014/11/04/az_egyetlen_no_akinek_helye_van_egy_mgtow_ferfi_eleteben_a_muzsa

annamanna 2014.11.07. 14:04:14

@Huffnágel Pista: "a lövészárokban EGY nő akkor is ott lesz velünk, aki meg fogja érdemelni azt, hogy a szó tesla-i értelmében piedesztálra emeljük és felnézzünk rá."

Pontosan tudom, ki ez a nő. Anyád.

annamanna 2014.11.07. 16:14:26

@Huffnágel Pista: Piftike, elolvastam ám a cikkedet is, cserébe te is olvasd el azt, amit feljebb Bottonitól belinkeltem. De mindjárt ide is másolom neked, hogy jobban lásd:
"Csak Olaszországban több, mint egymillió külföldi – egészen pontosan kelet-európai – nő él, akik öregeket gondoznak, és becslések szerint még néhány millióra lehet szükség a következő 5-10 évben, mivel akkor éri el az öregedés az 1945 utáni nagy generációt. A „badante” (az időseket saját otthonában ápoló hölgy) szorgosan dolgozik, megkapja a maga 1000-1500 euróját, és együtt él a családdal – ami jó neki is, a családnak is, hiszen az állam nem tudja ellátni az öregeket. (...) A kelet-európai munkaerő megbízható, irányítható, nem elég tudatos. Abban nem reménykedhetünk, hogy majd a nyugati politikusok a homlokukra csapnak, és felkiáltanak: hú, ezek a társadalmak ott, keleten, kiürülnek! Ez a mi bajunk marad, ők abban érdekeltek, hogy minél többen nyugatra menjenek innen. Ránk van szükségük, nem az afrikai tömegekre."

Kifejtem neked, ez mit jelent:
van több millió elkényeztetett olasz faszi, akiknek a Mamma a seggüket is kinyalta (ld. partiarchális olasz családmodell). Nőt hosszú távon megtartani persze nem képesek, hacsak nem egy pótanyukáról van szó, mint itt: www.imdb.com/title/tt2229499/

Tehát van több millió mamakedvence, akikről eddig a Mamma gondoskodott.
És ha a Mamma leöregszik, akkor nem lesz tovább, aki a pisit is letörölje utánuk a budi pereméről.
Ezért aztán - frenetikus ötletként - kitalálták, hogy majd KELETRŐL beszereznek többmillió ingyen picsát, aki főz-mos-takarít, és vállalja seggből szájba, hiszen a KELETI nők már csak ilyenek, engedelmesek, alázatosak, szorgalmasak, szelídek, nem tudatosak, alkalmazkodóak stb.
Ők majd, mint egy robot, alázatosan kérdik a ház urát: "Hatra parancsolja a kávét, Uram?" És persze bébidollban szolgálják fel, ahogy illik.

Azokat a nőket várják az olaszok házikurvának, azokról hiszik azt, hogy nem olyan hisztérikus feminista vadmacskák, mint a saját nőik, akiket te itt hisztérikus feminista vadmacskának látsz, akik ellen harcolni kell.

Na hát sok sikert a háborúdhoz, Pistike.

[c] 2014.11.09. 14:58:36

@Bereznay: Nem értem, hogy mit nem értesz.
A kérdésedre: "És ez az ún. keleti nyitásból derül ki?"
(Ez = hátrafelé megyünk) válaszoltam azt, hogy a közbeszédben megjelenő nőképből derül ki. Bár a kettő egy tőről fakad, nyilván.

[c] 2014.11.09. 15:07:51

@al Dajjal: "Ha majd a válásoknál 50%-ban az apának ítélik a gyermekeket."
Hm. Egyrészt: vajon hány férfi akarja valóban magáénak a gyereket? A gyerek sok gonddal jár; ha az apáé a felügyeleti jog, azzal mindent a nyakába kap, ami addig a nő osztályrésze volt: hátrányba kerül a munkaerő-piacon, mert a kisgyerekes szülő, aki hiányzik, ha beteg a gyerek, vagy ha szülői értekezletre kell mennie, nem megbízható munkaerő; hátrányba kerül a párválasztásnál, mert sokan nem akarják a korábbi házasságból származó gyerek terhét magukra venni és így tovább.
Egyébként elhiszem, hogy vannak férfiak, akik valóban lelkiismeretes apák, sőt jobb szülők, mint az (ex)feleségük, és megérdemelnék, hogy ők nevelhessék a gyereküket/gyerekeiket, de hogy ez nem így van, az nem a feminizmus "vívmánya", éppen ellenkezőleg, patriarchális beidegződés, mert a gyerek "a nő dolga, és punktum".

"El kell fogadni, hogy a biológiai különbözőség miatt a két nem másként lett családfenntartó. A férfi hazahordja a javakat, a nő pedig a házat tartja rendben."
Van egy szó, amely árulkodik arról, hogy miért elhibázott ez a gondolkodás - a "kell".
Tehát azért "kell", mert sokszor nem így van...
Namármost, ha biológiailag determinált volna, hogy a férfi talicskázza haza a pénzt, az asszony meg háztartásbeli, akkor fel sem merülne a kérdés, hogy jó-e ez mindenkinek, nem igaz?
Nem, semmi ilyesmit nem "kell" elfogadni, ugyanis ilyen téren a biológiai meghatározottság egyszerűen nincs. A biológiai meghatározottság annyi, hogy szülni és szoptatni csak a nő tud; továbbá vannak bizonyos, a férfiakra inkább jellemző, ill. a nőkre inkább jellemző tulajdonságok, de nem véletlenük írtam, hogy "inkább"; az emberek ugyanis sokfélék. Ami Kovácsné Marikának maga a boldogság, az Szabóné Ilonának letöri a szárnyát, és viszont.

Ja, és a kvótázással én sem értek egyet. Legyen mindenki előtt nyitott a lehetőség a megmérettetésre, és a képességei döntsenek, ne a nemi hovatartozása, sem pro, sem kontra.

[c] 2014.11.09. 15:09:15

@midnight coder: "Az egész feminizmus ott bukik meg, hogy a fene se akar feleségül venni egy feministát."
Fogalmazzunk úgy, hogy te nem.

Bereznay 2014.11.09. 15:35:24

@[c]:

Igen, persze magától értetődik. Csakhát nekem nem ez volt a témám. Az is igaz, hogy attól még igaz.

Bereznay 2014.11.09. 15:37:36

@grundigg:

Olyasmit és ezért volt vele problémám.

Bereznay 2014.11.09. 15:40:38

@[c]:

Rettentesen egyetértek a kellről írtaiddal. Ócska trükk, amit rendszeresen használnak félre.

Egyébként a többivel is, ha már ki vagyok zökkentve a medremből.

Bereznay 2014.11.09. 15:44:40

@annamanna:

Mondsz valamit de végülis nem egyszerűen munkavállalásról van szó az idézett esetben?

Szóval lehet mindez igaz, de valahogy nem idetartozó, mert nem társadalmi vetület, meg értékek kérdése, csak elvállalt és elvégzett munkáé, ha jól veszem ki.

Bereznay 2014.11.09. 15:45:29

@annamanna:

Na és ha Szűz Mária? (Nem tudom, de lehet.)

annamanna 2014.11.09. 18:16:57

@Bereznay: persze, elvileg ez csak egyszerű munkavállalás. De az ördög a részletekben lakik.
Bottoni említi, hogy Németországban más az öregek helyzete. Azokat vagy elviszik lengyel öregotthonokba (ez az "öregexport") vagy az idős ember vesz egy házat, telket valamelyik keleti országban és ott jól elvan. Tehát ott nincs szükség keleti nőkre ahhoz, hogy az idős embereket elgondozzák a CSALÁDON BELÜL.
Olaszországban más a családmodell, mondjuk úgy, hagyományosabb. A hagyományos olasz család középpontja a Mamma.
Mutatok egy szöveget, hogy ez milyen hatásokkal járhat: "mindkét részről rendkívül prózai okok motiválták: a látássérült Borgesnek kellett valaki, aki gondoskodik róla az akkor már kilencven fölötti édesanyja helyett, Elsát pedig (ha kezdetben voltak is gyengéd érzelmei az író iránt), leginkább a pénz motiválta." konyves.blog.hu/2014/10/27/borges_harpia_neje_walt_whitmannak_becezte_a_bundajat
Itt az történt, hogy a "mamahotelben" ragadt fiú sohasem gondolt nősülésre, csak akkor, amikor az anyukája már olyan öreg volt, hogy nem bírta ellátni.
A Don Jon c. film is, amit említettem, arról szól, hogy egy olasz csávó, aki hagyományos olasz családban nőtt fel, képtelen hosszú távon kötődni a hozzá illő nőhöz. Végül egy pótanyukánál köt ki.
A hagyományos családmodellben a Mamma annyira feláldozza magát a gyerekei kedvéért, hogy szinte összenő velük és azok nagyon nehezen bírnak leválni róla.
Szerintem Olaszországban több millió olyan pasi élhet, akinek nincs stabil párkapcsolata, legerősebb kötődése az anyja, az főz-mos-takarít rá, és ha már az anyja nem bírja, akkor be kell szerezni egy nőt, aki elvileg a Mammát ápolja, valójában a fiát.

Ez nem csak Olaszországban lehet erős társadalmi jelenség. Kis utcában lakom, de itt három felnőtt pasi él az anyjával. Az egyik ugyan megnősült, megpróbált házat építeni, de belefürdött, elvált, és hazaköltözött az anyjához. A másik eleve az anyjához vitte a barátnőjét - a nő persze lelépett, a fickó maradt a mamával (aki ráadásul beteg is, nem lehet egyedül hagyni). Ebből ugyan nem lehet tömegjelenségre következtetni, mégis azt gondolom, hogy a gazdasági válság és az előző nemzedékekben elszabadult válási ráta mára oda vezetett, hogy tömegesen vannak felnőtt férfiak, akik nem bírják elhagyni az anyjukat, még ha akarnák, akkor se, de sokszor már nem is akarják, mert könnyű ideológiát gyártani aköré, hogy valaki felnőttként miért nem a saját felnőtt párkapcsolatát éli meg. És azt gondolom, hogy Huffnágel ennek a jelenségnek az egyik élharcosa.

A másik, amire a mi kis utcánkból következtetek, hogy feltűnően sok a nyugdíjas, és aki keresőképes, az is elhúz nyugatra (mondjuk válás után).

Ennek nagyon durva társadalmi következményei vannak, amik persze nem egyik pillanatról a másikra alakulnak ki, de sajnos olyan mélyen és gyökeresen alakítják át a társadalmat, hogy már nem lesz belőle visszaút.

Ha a keresőképesek (pláne nők) tömegei nyugatra vándorolnak (Bottoni szerint csak Olaszországban több millió egyedülálló nőre van szükség), akkor ezen érdemes elgondolkozni:

ha odamegy több millió kelet-európai nő, akkor hogyan alakulnak az olasz párkapcsolatok?
Egészen biztos vagyok benne, hogy a bizonytalan férfiak a keleti nőkre vetődnek rá, mert azt remélik, hogy ők is bizonytalanok, szorongók, kiszolgáltatottak, szegények, idegenek.
Sokkal könnyebb őket megkörnyékezni, pláne, ha eleve fizetnek is azért, hogy a Mammával foglalkozzon.
Ez Bottoni szerint több MILLIÓ eset.
Tehát több millió keleti nő fogja rontani az olasz nők párkapcsolati esélyeit, és persze több millió kelet-európai férfi párkapcsolati esélyeit is.
A bevándorolt keleti nők vajon mire számíthatnak?
Szerintem nagyjából erre: www.youtube.com/watch?v=hjMocsVQrpM
Ezt egyáltalán nem gondolom jónak.
Arról nem is beszélve, hogy a szimpla nemi erőszak is szóba jöhet, gyakorlatilag tömegesen.
Följebb ezt is említettem: www.fortepan.hu/_photo/download/fortepan_23803.jpg
A kép jobb oldalán a cselédlány az elemózsiás kosárral.
Vajon a képen látható hímneműekből ki ment rajta végig? Szerintem mind!
Tudott tenni ellene? Nyilván semmit.
A Csengetett mylord-ban Teddy úrfi hány cselédlányt baszott meg? Az összeset!
És most, ha a nők elmennek a "szerencsésebb történelmi fejlődésű országokba", mit tudnak tenni, ha a munkaadóik szexuálisan zaklatják őket?
Ki védi meg? Mondjuk az öregasszony, akire vigyáz, és akinek a fia felpróbálja a keleti bevándorlót? Majd az szembeszáll a fiával a badante érdekében?

Ami a Múzsát illeti, akire Huffnágel utalt, mivel ezt írta: "Ez az a vonzalom, amit csak egy apa érezhet a lánya iránt. (...) Ez a legmagasabb szintű kapcsolat Férfi és nő között, amit nem mocskol be a testiség " - nyilván a lányára gondolhatott, vagy egy haverja lányára. Mint itt "Madárka": www.imdb.com/title/tt0243133/
Hát.... akkor már inkább legyen a mama a Múzsa, az is kevésbé szánalmas.... :(

annamanna 2014.11.09. 18:29:48

@Bereznay: Amúgy biztosan nem Szűz Mária Huffnágel Múzsája, inkább Baphomet. Szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy nyíltan elkötelezte magát valamiféle okkult mozgalomnak.

Ezt onnan gondolom, hogy amikről beszél, azok egyrészt riasztó baromságok, életellenes gonoszságok, másrészt ő "antifeminista", de éppen egy "antifeminista" írta le, hogy ők tulajdonképpen az IGAZI SZELLEMI ÖRÖKÖSEI a feminizmusnak.
Nos, a feminizmus szellemi öröksége ez: nyisdkiaszemed2012.blogspot.hu/2012/02/szabadkomuvesek-illuminatusok.html
Az "antifeministákat" pontosan ugyanaz a szellemi szél fújja, mint a feministákat, és ugyanaz a céljuk: a két nem egymástól való elválasztása, a férfiak és nők közti feszültség, ellentét, sőt háborúskodás szítása.

Például az egyedülálló nők kivándorlásában a feminizmus úgy játszik szerepet, hogy a feministák arra biztatják a nőket, hogy mutassák meg, milyen erősek, nem kell eltűrniük, hogy a férjük nem segít a házimunkában, nem nyírja le a füvet stb. Megvannak ők egyedül is, még jobban is, mintha rajtuk lógna egy pasi. Természetesen a kivándorlásban nem az egyetlen, sőt nyilván nem is a legerősebb motiváló erő a feminista erős nő képzete, de valahol a tudat mélyén ez is benne van a dologban. Az erős nők vágnak neki a világnak egyedül.

Bereznay 2014.11.09. 19:27:49

@annamanna:

Izé, hogy mondjam, ez messze nem izgat engem ennyire. Nem viszed ezt itt valamiféle túlzásba? A benyomásom az, hogy mintha. Továbbá, sőt. Olyan mintha gender studies órára kerültem volna, holott eszem ágában se beiratkozni.

Huffnágelben sem vagyok képzett, közömbös viszont nagyon.

Bottoninak, ha látod, azért add át üdvözletem.

Bocs.

annamanna 2014.11.09. 19:53:24

@Bereznay: gender studies-ban szerintem a blog szerzői képzettek. Olvastad a cikket, láthatod, miben "utaznak".
A feministák valóban mindent eltúloznak és kicsavarnak.
Nem mondom, hogy miattuk lépett le innen több százezer nő, de van valamiféle társadalmi folyamat, aminek a szelét ők is erőteljesen fújják, és ennek hosszú távon elképesztő következményei vannak. Például pontosan a női jogok elvesztése a következménye, és a nők olyan alárendelt szerepbe való kényszerítése, amiről Huffnágel és haverjai álmodoznak. A "Hatra hozhatom a kávét, uram?" egy olyan mondat, amit egészen konkrétan ők írnak le. Ez az álmuk. Egészen nyilvánvaló, hogy ezt el lehet várni a badantétől, aki havi 1000-1500 euróért bármit megtesz. Egy "tisztességes" házasságban kivitelezhetetlen. A badante keleti bevándorló, kiszolgáltatott, megalázkodik, nincs segítsége, nincs hátországa. Huffnágelék konkrétan erről álmodnak.
A "feministák" és "antifeministák" harca egy vicc, mindkét csoport ugyanazért dolgozik, a kaptártársadalomért, ahol van egy nagy rakás dolgozó nőstény, és néhány dologtalan here.
Ha ezen kívülálló vagy, akkor persze hogy agyrémnek és eszeveszett hülyeségnek látod, mert valóban az.
Az az ijesztő, hogy Bottoni szövegéből arra kellett rádöbbennem, ez nem csupán disztópia, hanem máris izmos valóság.
A nyugatra vándorolt magyar nők helyére majd jön ukrán, szír, palesztin, afgán, kínai, vietnámi, stb, aki majd alázatosan rebegi: "Hatra parancsolja a kávét, uram?" - és örül, hogy nem kell visszamennie a saját hazája poklába.

Bereznay 2014.11.09. 20:19:34

@annamanna:

Szerintem a cikk nem erről szól. Van egy szál, de más.

És főleg miért érdekes nekünk annyira az olasz hapsik mentalitása, vagy az olasz nők helyzete? A magyarokét értem, de őket senki nem kötelezi. Nekik munka alkalom. Ennyiben jó dolog. Nem rabszolgák. Hogy kihasználják őket másképpen is, az ha jól értem egyszerű föltevés. Nyugodtan háboroghatsz miatta, ha akarod én is, de nem tartozik sehogyan sem ide.

Mit izgat téged annyira ez a Huffnágel? Gondolom egyszerű álnév. Nem mindegy?

Inkább nem foglakoznék most mindezzel.

Nem is, ezután.

annamanna 2014.11.09. 21:24:00

@Bereznay:

Szerintem meg a cikk alapvetően erről szól. Mi beteg ország vagyunk, itt a nőket kirekesztik és megalázzák, itt nem jó nőnek lenni, ehhez asszisztál a sok ostoba nő (sic!), nyugaton sokkal jobb, mert ott a nő többet dolgozhat, több hatalma van, együtt kormányoz a férfival, ott minden sokkal jobb, tehát a legjobb oda menni.

Arról hallgat a cikk, hogy mi történik azokkal a nőkkel, akik ebből a megalázott, elnyomott helyzetből, ebből a szarországból elmennek a nyugati Kánaánba, ahol minden sokkal jobb, mert ott hatalmuk van -
nos, arról nincs szó, hogy ott tömegesen kellenek szobaasszonynak, takarítónőnek, mosogatónak, pultosnak, árufeltöltőnek, bébiszitternek, családi kisegítő személyzetnek (cselédnek), badanténak.
Olyan nők, akiknek diplomájuk van, akiknek feminista öntudatuk van, ők jobbat érdemelnek annál, mintsem ebben a szarországban maradjanak, ahol "átesnek a vakkomondoron".
Miféle irányító szerep vár ott rájuk?
Egyáltalán szükségük van arra, hogy irányítsanak?
Nem inkább arra volna szükségük, hogy mély és intim elkötelezettségben élhessenek?
Hol van több esélye valakinek arra, hogy tartós, intim, elkötelezett párkapcsolatban éljen? Otthon vagy bevándorlóként?
Én csak egy részt láttam a "Menni vagy maradni" sorozatból, de ott kihangsúlyozták egyrészt azt, hogy a jelenlegi helyzetük, a bevándorló lét nem segíti a párkapcsolatot, nagyon is magányosak; másrészt, ha mégis találnának valakit, és lenne párjuk, azt kizárólag csakis magyarral tudják elképzelni.

Én igenis uszítónak, vonalasnak látom a cikket, ami beleillik abba a trendbe, amiből Bottoni beszélt - a nyugati országok adnak ugyan támogatást az Unió keleti felének, de ezért cserébe célzott migrációt várnak, vagyis olyan kormányzati politikát, ami elősegíti az itteni lakosság kihajtását nyugatra, hogy a nyugati országokat ne a fekete afrikaiak töltsék fel.
A nyugat által elvárt politikát, üzeneteket természetesen nem csak kormányzati lépésekkel lehet segíteni, hanem mindenféle egyéb módokon.
És természetesen egyáltalán nem látom helyesnek ezt a trendet, a saját lehetőségeink leszarozását és egy képzeletbeli, NEM LÉTEZŐ KÁNANÁN falra festését.
Az a fajta nyugati feminista paradicsom, amiről a cikk áradozik, NEM LÉTEZIK, pláne nem létezik a kelet-európai bevándorló badante, bébiszitter, takarítónő, mosogató számára.

Ez a trend szétveri a társadalom szövetét, annak minden szegmensét, szétveri az erkölcsi normákat, és Bottoni azt mondja:

"Egyre több baloldali értelmiségi rádöbben, hogy a bevándorló és a nyugati társadalmak periférián felnövő muszlim tömegek megszegik a korábban bevett normákat. Amikor én gyerek voltam a kommunista Bolognában, nem volt ildomos az utcán köpködni: a háború után kikopott az a szokás, ha pedig megtetted, odajött egy volt partizán kinézetű nyugdíjas és keményen kioktatott. A kilencvenes évek második felében megjöttek a bevándorlók, és köztudott, hogy egyes csoportoknál teljesen normális a köpködés. Visszajárva szülővárosomba egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a fehér gyerekek, az olaszok is köpködtek. Mert azt látták, hogy mások is teszik, és senki nem meri már fegyelmezni a suhancokat. A VISELKEDÉSI NORMÁK FOLYAMATOS ÉS BÜNTETLEN MEGSZEGÉSE NEM SZABADSÁGOT HOZ, HANEM AMORÁLIS TÁRSADALMAT. Nyugat-Európában a tömeges bevándorlást ellenző „reakciós” pártok és értelmiségiek jelentős része már nem rasszista megfontolásból mondja és teszi, amit hallunk, és nem a premodern világrendet kívánja visszaültetni a XXI. században, hanem ellenkezőleg: a nyugatias, felvilágosult, toleráns világ mellett érvel, amiben még az én generációm felnőtt, és ami felbomlóban van szinte minden fejlett nyugati társadalomban. Számomra például – aki egy ilyen rendezett, világos értékek által vezérelt mikrokozmoszban nőttem fel – ami ma Európában történik, az egyenesen tragikus. Hiszen ezt akartuk terjeszteni kifelé, keletre is ezt a modellt vitték a kilencvenes években, pont akkor, amikor belülről már a modell felbomlóban volt! "

Tehát az a nyugat, amit itt a cikk az erkölcs bajnokaként mutat be, valójában erkölcsileg szétesett, szétrohadt társadalom, ami leginkább abban reménykedik, hogy majd a kelet-európai bevándorlók még picit összetartják, mielőtt teljesen belemerülne a káoszba. Csakhogy bevándorlással nem lehet a helyben szétvert erkölcsi normákat helyreállítani.

Hogy a keleti bevándorlók micsoda káoszt okoztak eddig a nyugati morálban, azt jól mutatja ez a cikk: www.flagmagazin.hu/nagyvilag/antidogma_sved_nok_avagy_a_feminizmus_jarulekos_vesztesegei

Amikor ezt a cikket elolvastam tavaly ősszel, nekem is az volt az első reakcióm, hogy a nyugat nagyon rászorulna több millió ukrán bevándorlóra, akik kivernék onnan az arabokat, és visszafehérítenék Európát.
Azóta sok minden másképp alakult, és beláttam, hogy semmi értelme annak, hogy a nyugat a kelet-európai bevándorlókban reménykedjen.
Ezen az állapoton nem fog segíteni semmiféle célzott kelet-európai bevándorló tömeg.

annamanna 2014.11.09. 21:24:46

A nyugat alkonyát, morális halálát vagy megoldja a nyugat saját maga, vagy magával rántja a kelet-európai országokat is, de mi ezen nem tudunk javítani sehogy sem.
A mi életbenmaradásunk, erkölcsi és egzisztenciális túlélésünk attól függ, hogy megmaradunk-e a saját helyünkön, vagy sem.

ebh 2014.11.10. 19:05:19

A Doboz és az hasonló szemét szórakozóhelyek még mindig nem szerint árazzák szolgáltatásukat, holott azt törvény tiltja. Soha ne költsetek pénzt ilyen helyeken, vagy ha már ott vagytok, mindképp írjátok bele a Vásárlók Könyvébe! Ha nem adják át, hívjatok rendőrt!

annamanna 2014.11.11. 03:04:02

@Bereznay: inkább itt válaszolok. Azért, mert ez foglalkoztat. Nézd csak, mutatok egy cikket: hir.ma/belfold/magyarorszagon-keresnek-az-angolok-egy-kinti-gyarba-300-dolgozot-hatalmas-media-balhe-lett-belole/449572
Mit látsz a képen? Megmondom: jórészt nőket.
És ez igenis összefügg azzal, amiről a cikk szól. Olvasd el még egyszer. Ez a cikk egy propaganda a nők nyugatra vándorlása mellett.
Ismered a mondást: azé az ország, aki teleszüli. Ha a szülőképes korú fiatal nők elmennek (és elmennek) akkor kik szülik tele ezt az országot????

Bereznay 2014.11.11. 09:48:07

@annamanna:

Ja ezt gondolod? Ökörség. Annyiban tényleg illik a cikkhez, hogy szintén erőltetett belemagyarázás.

annamanna 2014.11.11. 11:14:26

@Bereznay: Sok mindent gondolok, például ezt is :)
Sajnos nem ökörség, mert aki Angliában belegabalyodik egy dzsungelbubusba és legyárt egy tejcsoki gyereket, az már nem jön haza. Perpill több százezer esetről van szó, és a számuk minden nappal nő. És itt kiktől fog származni a következő generáció?
Akik itt mindent leszaroznak, akik azt mondogatják, hogy itt nem jó nőnek lenni, nyugaton minden sokkal tutibb, és jaj mi lesz itt, keleti hímsoviniszta borzalom, azok pontosan azért dolgoznak, hogy ne a magyar nők szüljék tele ezt az országot, hanem mások. És hogy igazuk legyen, és itt tényleg keleti hímsoviniszta borzalom alakuljon ki. Olyan nők felé, akik ahhoz vannak hozzászokva.... keleti nők felé.

Bereznay 2014.11.11. 11:49:28

@annamanna:

Volna mód ezt abbahagyni?

Ha mégis muszáj neked valamiért, megkérlek ne címezd nekem.

annamanna 2014.11.11. 14:35:37

@Bereznay: szerintem már nincs, legalábbis emberileg már nincs mód ezt megállítani.
Ennyit válaszul a kérdésedre, a többi nem neked megy, csak úgy:

Ahol a nő, ott az otthon*, végül is ott a haza.
(*"Fanni várna szőkén...")
Amikor ide jöttek idegen hódítók, pl. a törökök, a magyar nők maradtak a helyükön, és újraszülték a halottak helyét.
De ha a nők elmennek, velük megy az ország.
Amit ez a nő mondott, elmebeteg agyrém, de sajnos egyre kevésbé tűnik annak: www.youtube.com/watch?v=62siR0emFRw

Ami most folyik, ahhoz nagyon hasonló volt a 100 évvel ezelőtti cselédkedés. A szegény lányok, akiket már nem tudott eltartani a falu, viszont az izmosodó polgárságnak épp kapóra jöttek a nagyvárosban, kiszakadtak az eredeti környezetükből, idegen helyre kerültek, ahol vagy zabigyereket szültek, vagy egyedül maradtak (ld. Szabó Magda: Ajtó) vagy ott találtak párt (pl. a Szabadszállásról Pestre került Pőcze Borbála).
De ezek a nők haza már nem találtak, a városba költözés a számukra a legtöbb esetben irreverzibilis folyamat volt, a falu már nem fogadta vissza őket, ott nem találták meg a helyüket még pár év városi munka után sem. Végleg a városban ragadtak, ahová költöztek.

Ehhez hasonló folyamat zajlik most, csak a nők már nem az országon belül költöznek, hanem elhagyják az országot.
Nagyon valószínű, hogy ez a folyamat már nem visszafordítható, az elköltöző nők legnagyobb része nem fog tudni mondjuk 2-3 év múlva visszaköltözni.
Ha épp nem fiatal, hanem középkorú nőről van szó, aki pl. a hitel elől menekül, az viszi magával a gyerekeit is, tehát a következő generációt, mondjuk a kamasz lányát. A kamasz lánnyal pedig nem áll meg az élet attól, hogy nem itt él - akkor ott fog nagyon gyorsan párt találni, ahol épp lakik, és ha szül, akkor már nem jön vissza.

Amíg a férfiak költöznek, vándorolnak el, vagy mondjuk őket viszik el egy háborúba, és a nők maradnak, addig a következő generációt még fel lehet nevelni, és az élet valahogy visszatér a rendes kerékvágásába.
De ha a nők mennek el, akkor vége.
A normális az lenne, hogy a férfi legyen az, aki kirepül és visszatér, miközben a nő megvárja otthon, mint Odüsszeuszt Pénelopé.
De ha a nő megy el, akkor már nincs hová hazamenni, nincs többé otthon és nincs haza.

Ennyit az ország szarozásáról.
A nők elég könnyen elszédíthetők a könnyebb élet reményével, könnyű őket becsapni és nyugatra hajtani szobaasszonynak vagy szendvicsgyárba segédmunkásnak.

Bereznay 2014.11.11. 16:18:09

@Bereznay:

Emberileg van mód megállítani, t.i a kérésem arra vonatkozozott, hogy te állítsd meg az ezzel foglakozást. Bizonyára megállítható emberileg. Na és csak hozzám címezted napi idegesítésből. Jó, mondj még valamit, mindegy hány köteteset, azután hagyjál már. Nem az a baj, hogy nem igaz amit mondsz, egy része minimum igaz, hanem, hogy eszelősen nyomod ott ahol nem odatartozó és többszörösen kértek, hogy HAGYD ABBA!

Bereznay 2014.11.11. 16:22:19

@annamanna:
Persze neked szól az előbbim. Rosszul küldtem. Búcsú.

Bereznay 2014.11.11. 16:37:14

@annamanna:

Tudod mit? Van egy ötletem. Egy csomó olyasmi is van azokban amiket idehordtál, ami méltó figyelemre. Ahelyett, hogy nyomod, nyomod valakinek aki megmondta egy csomószor hogy most és itt esze ágában sincs foglakozni vele, miért nem írsz egy rendes blog cikket?

Megkérdezheted előtte, Timár Gábort, lehozna-e Kard egy ilyen támájút. Ha igen, akkor összeszedhetnéd, megírhatnád egyben, koherensen, szerintem lehetőleg az olasz családok problémái nélkül és még válaszokat is kaphatnál, többen néznék meg, mint így. Engem mert úgy hozd be, ahogyan nem odavaló, idegesít, de különben nem érdektelen. Na?

De persze, ahogyan jólesik. Részemről befejeztem.

annamanna 2014.11.11. 17:43:08

@Bereznay: Szerintem, ha a bloggerek látnak benne rációt, nélkülem is megírják, sokkal koherensebben, mint én.
És válaszokat kapni... mire mennék vele? Attól engem még idegesíteni fog, hogy mi lesz ebből hosszú távon.
Nem azért írtam le, mert válaszokat szeretnék, hanem mert foglalkoztat, és te épp rákérdeztél, hát rád zúdítottam.
Amúgy láttam, te is érintett vagy, nem özvegy Kiss Jenőné vagy Tarnaszentmáriáról, akit csak a rezsicsökkentéssel és a függönymosással lehet lázba hozni.
De tényleg nem azért írtam, hogy válaszolj rá, vagy megoldd. A nők úgy is tudnak beszélni, ha nem várnak rá választ :)

A megoldás meg mégis mi lehetne? Fordítva eljátszani a Kőszívű ember fiait? Az apák hívják haza a lányaikat?
Nem fogják, és ha hívnák se jönnének.

És bocs.
süti beállítások módosítása