A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Álmaimban Amerika…

2014.10.21. 06:30 kinnbennfentes

…nem mondhat nemet. De. Ebben a rémálomban biztosan.

Csak nem képzelte bárki, hogy az USA – amit egyébként is sokan a világ csendőr-államának írnak le – nem fogja elvégezni azt a piszkos munkát, amit a magyar népnek kellett volna? Hát most elvégzi – legalábbis azt, ami őt is közvetlenül érinti.

Ezzel az első gyakorlati lépéssel nemcsak azt üzenik nekünk, hogy ha szövetségesként demokráciát leépíteni szíveskedünk, akkor azt nagyon rosszul tesszük és hogy Orbán miniszterelnök barátai nem az ő barátaik, hanem azt is, hogy amit most főztünk, azt fogjuk megenni. Márpedig a mi kotyvalékunk keleti kaja, nagyon rágós, várhatóan kellemetlen utóízzel, rengeteg orosz, közel-/közép-/távol-keleti adalékkal, de mi akkor is meg fogjuk enni, mert mi ezt akartuk. És tényleg.

 

keep_out.jpg


Ilyenformán tehát érthetetlen is, hogy Orbán barátai miért akartak nyugat felé menni, amikor kelet a helyes irány? És miért fáj nekik annyira, hogy az új ellenség nem engedi be őket hanyatló országába?

Ha Orbán lennék, biztos azt mondanám: itt a keménykedés ideje. Tiltsunk ki mi is amerikaiakat. Mutassuk meg a magyar népnek, hogy nem a brüsszeli oslói washingtoni bürokraták fogják megmondani nekünk, hogy mit szabad és mit nem!

Hajrá.

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

21 komment · 3 trackback

Címkék: botrány demokrácia nemzetközi kapcsolatok magyar diplomácia kölcsönös gyűlölet

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr36809885

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az USA tiltólistája és a Fidesz 2014.10.21. 16:20:39

  pocsék közhely, de mindkettőnek igaza van, és mindkettő hazudik.korrupt a fidesz? igen, korrupt. de ezzel a lépéssel az USA azt állítja, hogy csak a fidesz korrupt, az azt megelőző kormányok nem, hisz akkor senkit se tiltottak ki, márpedig ugyanolya...

Trackback: Kedves jobbosok, ezen azért gondolkodjatok el 2014.10.21. 12:56:22

Orbán ideges, és van is miért: ez a beutazás-ügy egyre kínosabbá válik Magyarország számára. Egyre cikibb társaságba kerülünk, miközben a jobb klubokban már nem szívesen látnak minket.  Adják ki a bizonyítékaikat az amerikaiak, különben nem tudjuk k...

Trackback: Orbán, az új Horthy 2014.10.21. 09:05:23

Bontsunk pezsgőt! A ballibeknek igazuk lett. Ez ritka alkalom, mert szinte mindig tévednek, de ezúttal ténylegigazuk lett. Persze nem pont úgy, ahogy ezt ők elgondolták, de ez most mellékkörülmény. Szóval ünnepeljünk! Az Orbán és Horthy közti párhuzam...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.21. 06:47:37

Ennél ez sokkal bonyolyltabb. A hanyatló nyugat pánikja az egész. Obama a mai Hitler, Orbán meg a mai Horthy.

Dr Fülig Jimmy 2014.10.21. 10:32:23

@maxval a bircaman: Egyelőre putinka hanyatlása látszik,nála 4 rubelből 3-at lopnak el az offshorkkjai,nyugaton 4 dolcsiból talán 1-et sem.Áldozat lehetsz szerencsétlen kérődző mert KGB agymosottnak tünsz.

Dr Fülig Jimmy 2014.10.21. 10:35:20

Csuti orálmuzsiknak beérett a káderpolitikája,most érdekes feladványt kapott,már a Néppárt is gyanakszik rá erősen...

Bereznay 2014.10.21. 10:49:54

Nem kevertem volna bele ebbe a „világ csendőrje” vádját. Eltekintve attól, hogy abban az értelemben, ahogyan ezt ellenségei megfogalmazták és hangoztatták sohasem volt igaz, sőt közelebbről megnézve az is kiderül, hogy a jelző eleve értelmetlen, különösen nem helyénvaló effélét éppen most említeni, amikor a világ legsúlyosabb problémáinak döntő része abból származik, hogy hivatalban lévő elnöke alatt Amerika a rá, mint vezető hatalomra természetesen eső felelősségeitől elfordul.

Bereznay 2014.10.21. 10:56:24

@cleanwater:

Bocs, a birka nem ritka barom, és, hogy nagy-e, szintén kérdés.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.10.21. 16:38:39

"Csak nem képzelte bárki, hogy az USA – amit egyébként is sokan a világ csendőr-államának írnak le – nem fogja elvégezni azt a piszkos munkát, amit a magyar népnek kellett volna? "

de én ezt képzeltem. és még mindig ezt képzelem, mert amúgy se fogja elvégezni, hisz még a neveket se adták ki, akkor miről beszélsz posztoló?

amúgy a csendőrállam (-?), más mint a "világ csendőre"

" ha szövetségesként demokráciát leépíteni szíveskedünk"

ezt az ostoba narratívát fejezzétek már be, hogy az mszp a DEMOKRATA! nem! az mszp sem demokrata, nincs is mit leépíteni tehát, minden olyan mint régen.

nekem azt mondta Tímár, hogy konzervatív nacionalisták vagytok, meg revizionisták, nem a bokros-féle komcsi korcsok szolgálói.

kkbk.blog.hu/2014/10/19/az_usa_es_a_fidesz

2014.10.21. 17:00:51

@tesz-vesz: Mszp es demokracia viszonya nem igazan szerepelt a posztban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.10.21. 19:16:34

@dr kotász: " ha szövetségesként demokráciát leépíteni szíveskedünk"

el kell magyarázni? már írtam:
az mszp sem demokrata, nincs is mit leépíteni tehát, minden olyan mint régen.

van időm, persze..

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.10.21. 20:08:11

Amíg Orbán az angol logika (= logika hiánya) szerint beszél, és mindenki segédkezet nyújt neki ebben, addig itt csak lassú rohadás lesz.

Amíg a francia logikát alkalmazva nem mutatunk rá arra hogy _Orbán_szavainak_nincs_összefüggő_logikai_ értelme_, addig minden marad a régiben.

nemzetstrategia.blog.hu/2014/10/20/egy_orban-beszedrol_es_a_magyar_politikai_eszjarasrol

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.10.21. 23:55:32

@tesz-vesz: nekem azt mondta Tímár, hogy konzervatív nacionalisták vagytok, meg revizionisták, nem a bokros-féle komcsi korcsok szolgálói."

konzlibek és ha a határontúli kérdések szóba kerülnek, akkor az etnikai alapú revízió híve (vagyok én). Kis probléma, hogy ezt Neked szóló magánlevélben írtam, most meg idehányod, ráadásul még rosszul is. Ez sajnos elég komoly rosszpont.

Bokros szóba sem kerül. Majd fog, mert tudtommal a mostani posztoló készül ilyen írással, de abból sem a "korcsok szolgálói" (te jó ég, micsoda kifejezések jönnek elő a naftalinból...) fog lejönni.

"ezt az ostoba narratívát fejezzétek már be, hogy az mszp a DEMOKRATA! nem! az mszp sem demokrata, nincs is mit leépíteni tehát, minden olyan mint régen."

Ilyent nem mondunk, bele se mentünk. És elfogadjuk, hogy "mindkettő azonos", akkor az a lényeges különbség marad, hogy Fletónak (szerencsére) nem volt kétharmada.

sztrugackij 2014.10.22. 09:54:55

Te maxi!Tényleg van annyi pénz, amiért hajlandó vagy igen nagyszámú ellenzéki blogon hülyét csinálni magadból?
Kétmilliárddal akartak lehúzni két amerikai céget és te pániknak nevezed az erre adott reagálást?

Nos, mit is mondjak? Megdolgozol a pénzedért, az már igaz!

/Ha ingyen csinálod, akkor elmekórtanilag nagyon súlyos stádiumban lehetsz!/

Moin Moin 2014.10.22. 10:13:31

@maxval a bircaman:
- Az USA és az EU GDP-je növekszik, Oroszországé ellenben csökken.

- Az USA és az EU kifejezetten innovatívak és a magas technológiákban világviszonylatban vezetők, ráadásul az ilyen termelés zömét is e két entitás adja. (És pl. nem Kína, vagy Szingapúr - Oroszországról nem is beszélve.)

- Oroszország a 2004 óta egészen a múlt hónapokig tartó olajár-többszöröződésből származó többletbevételeiből gyakorlatilag semmiféle technológiai és munkakultúra-fejlesztést nem hajtott végre, az innovációba egyetlen kopejkát sem fektetett úgy, hogy annak látható és a világpiacon eladható eredménye lenne.

...De a nyugat hanyatlik!:-)

Moin Moin 2014.10.22. 10:17:31

@timargabor: Gábor, én már 2009 elején kénytelen voltam megtanulni, hogy Magyarországon, vagy magyarnak semmi olyat le ne írjak, el ne mondjak, amit nem tartok célszerűnek "közkinccsé tenni"...:-)

Ha azt találod mondani, hogy "Szeretem a gyerekeimet", akkor az másnap úgy jelenik meg, hogy "Tímár Gábor pedofil!" - ezt nevezik korrekt közéletiségnek!:-)))

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 10:34:36

@Moin Moin:

Nem pillanatnyi helyzetekről beszélünk, hanem nagy folyamatokról.

Hitler is azt gondolta 1942 közepéig, hogy fölényesen meg fogja nyerni a háborút.

2014.10.22. 12:23:55

@tesz-vesz: jol sejtem hogy 2-3 ciklussal ezelott meg mszp szavazo voltal?

sztrugackij 2014.10.23. 14:55:08

@maxval a bircaman:

"Nem pillanatnyi helyzetekről beszélünk, hanem nagy folyamatokról.Hitler is azt gondolta 1942 közepéig, hogy fölényesen meg fogja nyerni a háborút."

A "nagy folyamatok" egyik jellegzetes ismertetőjele, hogy nem befolyásolják pillanatnyi változások, történések.Egy háborút annál inkább.
Ezért nem szerencsés összemosni a két fogalmat.
Teljesen rossz példát hoztál fel.
Ha ötven év múlva megszűnne az USA, te boldogan ordítanál fel , hogy lám milyen igazad volt, amikor te már 2014-ben hanyatlásról osztottad az észt mindenfelé.
A dilettáns megmondóemberek mintapéldánya vagy.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.23. 15:09:06

@sztrugackij:

Tévedsz erősen, itt eleve nem az USA megszűnése a két.
süti beállítások módosítása