A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Miért tettestárs a német állam?

2014.06.07. 15:20 timargabor

A Deutsche Telekom - Magyar Telekom - Origo Zrt - Sáling Gergő kirúgása ügyben az utóbbi napokban számos elemzést, véleményt olvashattunk, indulatost és elemzőt is. Részünkről kevéssé foglalkoznánk azokkal, amelyek kizárólag a németek felelősségének kívánják beállítani a dolgot. Ehelyett inkább három érdemi, abszolúte a kapitalista világszemlélet megértésén alapuló posztot szeretnénk most továbbgondolni.

A Progresszív blog posztja: A terepszínű multik, az 1000 A Mi Hazánk blognál megjelent Értelmes lehet-e az Occupy Telekom mozgalom? és a szintén kitűnő Kapitalizmus blog ma reggeli Miért tettestárs a Deutsche Telekom? c. elemzése mind azt a gondolati szálat fejti végig, hogy egy profitorientált magáncégtől oktondi dolog lenne elvárni bármilyen társadalmi felelősségvállalást - legfeljebb örülhetünk annak, ha ilyent csinál. Egyetértünk e posztokkal. Valóban, a magáncégeknek az a dolguk, hogy abból hozzák ki a maximális profitot, ami van. Amit mi teremtünk, azzal, hogy olyanokat választunk, akik teremtik, nem állítunk ellenük olyanokat, akikről elhinnénk, hogy másként csinálnák. Ha Magyarország kormánya a hazai reklámpiac legfontosabb megrendelője, és saját politikai szimpátiái alapján, vagy politikai terveinek részeként irányítja e megrendeléseket a piaci alapú és/vagy haveri cégeknek (megjegyzem, ezt minden kormány csinálja, Orbán előtt is ment ez, legfeljebb a mérték nem mindegy), akkor igyekeznek úgy tenni, hogy ők is haverok legyenek. Vannak nekik érdekeltségeik mindenhol a harmadik világtól Berlinig, tudják pontosan, hogy hogy megy ez, és hol mennyire kell becsomagolni. Nincs ebben vita.

A Deutsche Telekom egyetlen ponton fogható az ügyben, ha ugyan egyáltalán. A tulajdonosi struktúráján keresztül. A DT 31,9%-a közvetlenül vagy közvetve német állami tulajdon. A német állam pedig nem egyszerűen egy klasszikus profit- és csak profitorientált részvényes. Az államok nem azért tartanak stratégiainak nevezett tulajdonrészt stratégiainak tartott vállalatokban, mert pénzt akarnak kapni az osztalékból (azért is, nyilván), hanem hogy az állam szándékait érvényesítsék a cég döntéseiben. Ismerős? Van ilyen itthon is, Orbán előző kormánya alatt is szépen be- (vissza-) vásároltunk stratégiai cégekből, ilyen szándékkal.

Nézzük csak: A DT 31,9%-ban a német államé. A Magyar Telekom 59,2%-ban A DT-é. Az Origo Zrt. száz százalékban a Magyar Telekomé. Tisztán tulajdonosi alapon és többszörösen közvetetten, de az Origo 18,9%-os tulajdonosa így a német állam, amelynek a nevében Angela Merkel CDU-vezette kormánya hoz döntéseket a cég ügyeiben is. Nyilván nem a kormány ülésein, megvan erre az ottani vagyonkezelő, akit a kormány kinevez és aki eljár. De ha gáz van, akkor nyilván megkérdezik őt is, hogy mi van?

dtstruct.jpg

Ha gáz van. Most, amikor Európa ezzel foglalkozó nemzetei (a német abszolúte ilyen) épp a Bizottság új elnöke megválasztásához szükséges többség összehozását és ennek részlet-rezdüléseit kísérik olyan figyelemmel, mint idehaza a nép egy Barátok Közt-epizódot, akkor ez nem ügy. Igen ám, de - épp ilyen, politikailag kiélezett helyzetben - több ottani szereplő vélheti úgy, hogy kicsit faragna Angela asszony és a CDU/CSU respektjén, ha szembesíti ezzel a 18,9%-kal meg azzal is, hogy ahonnan a most már elég világosan körvonalazott poltikai nyomás jött, hát ők ugyanannak az Európai Néppárt nevű pártcsaládnak a tagjai, mint a német kormány vezetője. Ebben a pillanatban kerülne a német kormány lépéskényszerbe. Nem, nem fogják visszacsinálni az Origo-döntést, erre ne is gondoljon senki. "Maximum" érlelik magukban a gondolatot, hogy mit is keres a Fidesz a Néppártban.

Ismétlem: egyetértek a fent idézett három blogposzttal: a Deutsche Telekom magától le fogja pergetni magáról a tőlünk érkező kritikát, hiszen a saját szemszögükből és a saját profitorientált részvényeseik érdekében optimálisan jártak el. Ahogy a Kapitalizmus posztja írta is, még őszintén meg is válaszolhatják, hogy mi választottuk ezt a rezsimet, ők csak alkalmazkodnak. A német állami tulajdon az egyetlen Achilles-sarok ebben a sztoriban: a jó kérdés tehát az, ami posztunk címe: Miért tettestárs a német állam? Nem tudom Angela Merkelről, de a CDU-ban senkiről sem elképzeni, hogy rábólintana a sajtószabadság megsértéséhez való asszisztálásra. Hadd legyek ennyire naív.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

63 komment · 2 trackback

Címkék: kapitalizmus sajtószabadság Németország Magyar Telekom Origo Deutsche Telekom

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr576284840

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért tettestárs a német állam? 2014.06.08. 15:26:01

Nem tudom Angela Merkelről, de a CDU-ban senkiről sem elképzelni, hogy rábólintana a sajtószabadság megsértéséhez való asszisztálásra. Hadd legyek ennyire naiv.

Trackback: Mit várhatunk egy Multitól? 2014.06.08. 09:37:56

Az Origo körüli ügy kapcsán más megjegyeztem: Nem éreztem az Origo szerkesztőségét függetlennek. Sok jó okkal írtam le, hogy a szerkesztői szabadság, sajtószabadság a piaci érdeknél mindig kevésbé volt szempont. De akkor mi vette rá a tulajdonost a füg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.07. 15:27:23

Nevetséges az egész ügy ballib tálalása.

Mindez beleillik a szokásos ballib hisztibe, mely szerint majd jön a nyugat és a folyton "hibásan" szavazó buta magyar szavazóktól elveszi a szavazati jogot, s szépen leváltja a gonosz cigány diktátor Orbánt.

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.06.07. 15:35:30

@maxval a gondolkodó birca: biztos nem jön a nyugat és nem veszi el a szavazati jogot, hol látsz ilyent ebben a posztban, kedves ballibfóbiás barátom (utóbbival rossz helyen kereskedsz).

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.07. 15:44:51

@timargabor:

Oké, ezt tudom, hogy nem vagy ballib. Ezt nem is ellened írtam.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2014.06.07. 16:13:17

A válasz a posztban található: ?erkel most a Juncker megválasztása mögötti többséget keresi. Nem lenne meglepő, ha ezért akarna kedvezni Orbánnak. Innen persze az egész @maxval a gondolkodó birca: duma megfordul: (és ha komolyan vesszük a balt, akkor visszailleszkedik a koncepcióba): az Európai Néppárt (EPP) gonosz jobboldali vezetőinek fontosabb, hogy MO-on ne legyen baloldali kormány, ezért Orbánnak azt is elnézik, hogy szembemegy az EPP elveivel.
Prinz Dániel remélem nem számít ballibnek, de egy párhuzamos ügyben ő is "hisztizik".
Gond csak ott van, hogy jelenleg Orbán egyetlen pontban sem követi az EPP elveit (jó, a gazdagok kedvezményezésében talán, csakhogy ez egy mindenben ellentétes irányú gazdaságpolitikába ágyazva nem hozza azt, amit egy koherens gazdaságpolitika esetén hozna).
Ha már szóbahoztam kedves Maxval hozzászólótársat, hadd hívjam fel figyelmét a pontos fogalmazásra: A "majd a nyugat jön" illúziója nem hiszti. A hiszti az lenne, ha a menesztés teljesen korrekt akció lenne, és csak hamis beállítás lenne, hogy politikailag motivált.
Ilyen meg, hogy ballib, nem létezik, én meg jobblib lennék, ha lenne hozzá politikai erő kis hazánkban. De ez már csak hab a tortán.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.06.07. 17:08:05

Mikor veszitek már észre, hogy gazdasági érdekek mozgatják a világot, nem a gyönyörű szép elvek?

szofter 2014.06.07. 17:34:47

@Kuviklacz: Lehet, hogy neked van igazad, de én nem hiszem, hogy Merkel ezt bevállalná Juncker támogatásáért. Két okból sem: egyrészt ismerik már Orbánt, tudják, hogy nem jelent ki valamit határozottan ország-világ előtt, ha nem tudja szinte biztosan, hogy nem lesz szüksége visszatáncolásra. Márpedig Orbán határozottan kijelentette, hogy nem fogják Junckert támogatni - innen kezdve pedig elég komoly puhítómunka lenne rávenni, hogy na mégis. Másrészt pedig, ha ennek a puhítómunkának része a magyar sajtószabadság beáldozása is, az a Fidesz 12 képviselőjénél sokkal többet téríthet el a Juncker-koalícióból, valamint Merkel jövőbeli tekintélyéből és befolyásából. Túl keveset nyerhet ebben a csatában Merkel a kockázatokhoz képest.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2014.06.07. 17:52:43

@szofter: Azért egysmásban már visszatáncoltak. A Juncker-koalíció a Tanácsban szükséges, nem a Parlamentben, és Orbán támogatása (amely az utolsó pillanatban fog megérkezni, az EU/EPP egységére tekintettel, tehát utána már nem táncolhatnak mások vissza) nincs hova eltérítse azokat, akik Junckert támogatják. Viszont természetesen minden alternatív javaslatot megfontolnék a magyarázatra - merthogy a beáldozásnak ez a része már megtörtént, tehát csak az oka a kérdés.

outisz 2014.06.07. 21:42:47

szerintem az egész dolog nem ért fel Merkelig, meg a német államig, ahhoz azért kicsi az origo.hu. Engem nem is ez (illetve ez kevésbé) zavar. Engem az zavar hogy Lázár - és nyilván a mögötte álló hatalmi klikk, a kormány - a szemünk előtt rúgja tökön a sajtószabadságot. Persze erre is lehet azt mondani, hogy ballib hiszti - ez mondjuk elég durva szegénységi bizonyítvány kormánypárti kommentelők részéről. Nem beszélve a jobboldali értelmiségről, amelyik olyan rutinosan lapul - most is - hogy azt már díjazni kellene. (És mondjuk lesz is aki díjazza.)

Uttoro 2014.06.08. 00:33:18

Jujj, most meg az jutott eszembe, mennyire várták 1956-ban hogy majd jön Amerika és megvédi a forradalmat. És nem ám csak Józsi bácsi, meg Marika néni...

Lásd még:
-Churchill meg Roosevelt megnyitja a Balkánon a 3. frontot és Sztálin előtt fogja elérni Budapestet
-Hitler ajándékba adta vissza a Trianoni döntés után elcsatolt területek egy részét, mert szeret minket
-Nyugodtan leszerelhetjük a frontról hazatérő hadsereget, mert az antant majd jóindulatú lesz velünk és a kisebbségeink se akarnak önálló államot, csak zajongás az egész, majd jól visszajönnek az akolba

Mehetünk még régebbre is, történelmünk tele van tragikusan rossz, naiv és buta helyzetértékelésekkel, delúziókkal és nagyképű önhittségeinkkel.

Most megint választhatok, vagy a naivitás idült esetével állok szemben a cikk mondanivalójával kapcsolatban, vagy pusztán csak a képmutató demonstratív álmeglepődés az egész.

Csatlakozva a folyamathoz, abban reménykedek, hátha csak egy parabola az egész, műbalhé, irónia, esetleg szarkazmus...

program készítő 2014.06.08. 00:40:38

Deutsche Telekom - Magyar Telekom - Origo Zrt ,egy ilyen társaságtól azért elvárható lett volna egy jobb hírportál mint az origo volt,annak azért nafyon gyenge volt.

2014.06.08. 06:45:09

@outisz:
"jobboldali értelmiségről"
nincs ilyen, a két fogalom egymást kizárja

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.06.08. 08:12:27

Félreértések elkerülésére: nem gondolom pillanatig sem, hogy majd a Nyugat/Angela/Európa vagy bárki szépen leiratot intéz, hogy helyezzétek vissza a főszerkesztőt vagy irgumburgum. Semmi ilyesmi nem fog történni.

Ha a posztban feltett kérdések célba jutnak, az viszont elérhető, hogy pár ezügyben kompetens személy fejében megfordul, hogy mit is keres a Fidesz az Európai Néppártban. (btw már rég megfordult. Ők is tudják, hogy ha ez így marad, akkor hiába a sok EP-képviselő, hosszú távon pont az ilyen ügyek miatt mind Orbánnal mind Berlusconival sokat vesztenek. Ja, és amíg Martin Schulz követeli a kizárást, nyilván nem fogják megtenni.)

A munka hőse, minden kommunista őse (törölt) 2014.06.08. 11:09:44

a német "eisenfrau"-nak kisebb gondja is nagyobb egy nevenincs magyar portálnál. több konzervatív szemléletű, "vérfideszes" barátommal jutottunk arra, hogy orbán előbb-utóbb elvégezteti a szükséges számú piszkos munkát janóval és eltünteti a legtávolabbi járási hivatalvezetői székbe. ha még maradt egy csöpp esze...

paszto 2014.06.08. 11:09:52

Angela Merkel fő feladata a német érdekek érvényesítése, nem pedig az, hogy a demokráciát terjessze, ha látszólag mégis ezt teszi, az belpolitika. Több stratégiai megállapodás is született német cégekkel az utóbbi időben - miután Orbán rájött, hogy a keleti nyitás sikertelen - ezt nem fogja veszélyeztetni néhány izgága porbafinfó. A magyarok meg szagolják azt, amit szakítottak.

szonár 2014.06.08. 11:22:05

Hülyeség úgy szemlélni a dolgot, ahogy a szerző teszi, a tulajdonos tulajdonosának tulajdonosa valójában kevés hatással bír a döntésre. Pláne, hogy valójában az origó főszerkesztő kirúgása körüli hiszti jobbára primitív összeesküvés-elméleteken alapul, és a hiszti célja csak annyi, hogy kicsit összekapja a megint kiütött ballereket. Milla2.

nemecsekerno_007 2014.06.08. 11:46:59

@kovi1970:

Muhahahaha!!! :) A Világot?!

Hát az embereket is! Ezt mikor veszik észre? :)
Nyugdíj v. szavazati jog. Tandíjmentes oktatás v. demokrácia muhahahaha :) Szépek az elméletek de tele velük a padlás.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.08. 12:13:16

Az egyébként hogy is volt, amikor Szanyi Kapitány kiosztotta a Népszava szerkesztőségét, hogy addig, amíg az MSZP-től kapják a pénzt, addig azt kell írniuk, amit az MSZP tollba mond nekik?

MACISAJT 2014.06.08. 12:31:50

Nőtt az Origo vesztesége

2012. június 04., hétfő, 12:53
Szerző: hvg.hu

Az Origo Zrt. nettó árbevétele a 2010-es 4,43 milliárd forintról tavaly 4,03 milliárd forintra csökkent. Mindemellett az Origónak nem sikerült javítania az adózott eredményét, ugyanis a két évvel ezelőtti 1,33 milliárdos veszteség 2011-re 1,47 milliárd forintra nőtt.
--

És ez ment a 2012-es és 2013-as években is...
Drága mulatság a német tulajdonosnak, hogy egy "liberális" portált fenntarthasson...

MACISAJT 2014.06.08. 12:36:44

@MACISAJT:

Ismét több mint félmilliárdos buktával zárt az Origo
2013. június 10. hétfő 06:34:59

Bár az Origo előző évhez képest némileg javított a helyzetén, de még így is hatalmas veszteséget termelt. Pedig 2012-ben a korábbinál kicsivel több árbevétel is folyt be a kasszába: 4 milliárd után majdnem 4,1 milliárd forint. Ennek döntő részét továbbra is a reklámbevételek teszik ki, melyek enyhe növekedést mutattak: 2,5-ről 2,6 milliárdra emelkedett. Emellett jelentősebb változás nem volt a különböző tételeknél. 676 millió forint származott TV műsordíj bevételéből, közel 220-230 millió forint pedig sms-hez, mobil webhez kapcsolódó szolgáltatásokból, illetve tartalomszolgáltatásból.

Mindezek eredményeként a 2011-es 1,3 milliárdos veszteség után tavaly 580 milliós keletkezett, amit aztán egy 100 milliós pénzügyi veszteség tovább növelt, és végül 685 milliós mínusszal zárta az Origo 2012-t. "

Hogy is mondjam: drágán fizette meg évekig a német tulajdonos azt a kétes kiváltságot hogy a györgy péter -féle "liberális"médiamaffiát szponzorálhatta...
Ebből lett mostanra kicsit elegük.

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.06.08. 12:43:48

@polyvinyl: Szanyi kapitányt nem is nevezte errefelé senki a sajtószabadság bajnokának.

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.06.08. 12:48:20

@MACISAJT: a fő kérdés itt az, hogy a négymilliárdos árbevétellel szemben mire költöttek több mint ennyit. Erre én nem tudom a választ, de hátha ott van abban a cikkben amit idézel.

Mert ha az anyacégtől rendel ennyiért szolgáltatást, akkor a tulajdonosnak tökmindegy. Ha meg nem, akkor jogos felindultságában nem a főszerkesztőt rúgatja ki, hanem a felső meg a pénzügyi vezetést.

MACISAJT 2014.06.08. 13:01:27

@timargabor: "a fő kérdés itt az, hogy a négymilliárdos árbevétellel szemben mire költöttek több mint ennyit. Erre én nem tudom a választ, de hátha ott van abban a cikkben amit idézel.")

Van ott bőven, pl. személyi kiadások, zsíros bérekkel...
Az egész vircsaftot meg lehet nézni, akár az Optennél (már akit érdekel, érdekes módon az origot érintő utóbbi napok cikkei, blogjai egyik sem érintették ezt az oly fontos kérdést, az origo GAZDASÁGOSSÁGI mutatóit).

Pedig.
Pedig nyilvánvaló a számok alapján hogy a német tulajdonosnak csak az elmúlt 4 évben cca. 5 milliárd forintos veszteséget okozott az a kétes dicsőség hogy györgy péter 16 évvel ezelőtt az ö pénzükön gründolt és az ő irányítása alatt levő "liberális" médiamaffiát támogathatta...

És ebből egy kicsit(?)most már elege lett.

Sexual Harassment Panda 2014.06.08. 13:08:31

@timargabor: igen, milyen sikkesen àtsiklottàl Szanyikapitàny felett.
Meg az is èrdekes, higy Bulgàriàban szoci/szèlsőjobb koala van, az nem zavarja a brūsszeli szocikat, persze ha fideszjobbik lenne milyen ajvèkolàst rendeznènek.

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.06.08. 13:10:46

@MACISAJT: ha ebből lett volna elege, bezárja az egészet a p*ba vagy kirúgja a vezérigazgatót. Nem tette meg, pontosabban nem ezt tette meg - a főszerkesztőt rúgták ki, akitől max. az árbevétel függ és az is áttételesen.

Nem, ezt a sztorit a 444 írta le a gazdasági hátterével: ha a kormány garantált 300 milliárdos fejlesztést rendel meg náluk és emellett tuti a frekvenciahosszabbítás 20 évre, akkor egy ilyen semmi kis tételt igazán megadhatnak érte. Gondolom megvárták a választást, utána hajrá.

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.06.08. 13:13:33

@Sexual Harassment Panda: hogy a szocikat mi zavarja, azt tőlük kérdezd, ne tőlem. Nekem elég bizonyítvány róluk az is, hogy a román Pontát gond nélkül elfogadják.

Valamiért azt gondolom, hogy a magát elvi és erkölcsi alapon is definiáló Néppártnak nem elég érv az, hogy "a másik is ezt csinálja". De ha elég nekik, akkor én kérek elnézést.

Sexual Harassment Panda 2014.06.08. 13:18:02

@timargabor: ja, igen, Ponta.
Kb ugyanazt csibàlja mint Orbi, de az nem zavaeja Swoboda ùrat, mer' a mi kutyànk kölyke.
Na a nèppàrt is ìgy van Orbival.

MACISAJT 2014.06.08. 13:22:38

@timargabor:

Lószart, mama(hogy klasszikust is idézzek).
A tulajdonos most már futna a pénze után.
Nem véletlen hogy a weyer balázs korszak után( a "weyerbélázás" feltalálójának és névadójának a fiacskája) négy főszerkesztőt vágtak ki, legutóbb éppen fél éve az utolsót.
Igaz, akkor cirkusz nélkül.

Ami pedig a 444.-et és cikkeit illeti, az egy volt sáling beosztott írta.
Egyszerűen eljátszották az "ajvé,münket politikailag üldöznek" c. forgatókönyvet, ez már surányitól alföldi robcsikáig bejáratott panel...

Blogger Géza 2014.06.08. 13:35:53

@outisz: Nagyon minimális hisztire emlékszem, amikor kirúgták Kunczét a Klubrádiótól, amikor lefejezték a stop.hu-t, amikor kirúgták az Egyenlítő blog főszerkesztőjét. Pedig ezek sokkal egyértelműbb szituációk voltak, itt csak találgatás, pletykálkodás meg suttogó propaganda megy bármiféle konkrét bizonyíték nélkül.

Nyilván minden alkalmazottól/vezetőtől elvárnak dolgokat a munkahelyén (veszteség csökkentése, minőség javítása, stílus és tartalom elvárások szerinti alakítása (bizony). Ha erre az illető nem képes, megválnak tőle. A világon mindenhol.

Egyébként a dologban semmi új nincs, lásd:

index.hu/mindekozben/poszt/2014/06/08/pallagi_ferenc_elmondja_kik_tettek_tonkre_a_magyar_sajtot/

Blogger Géza 2014.06.08. 13:42:08

@timargabor: Ennek az összeesküvés-elméletnek pont az időzítés mond ellent: sokkal fontosabb lett volna a választási kampányban egy mérsékeltebb origó a Fidesznek, de ebből nem kapott semmit. Ha csak az időpontokat nézem, inkább az tűnik valószínűnek, hogy a tulajdonosoknak nem lett volna ellenére a Fidesz megbukása, de ez nm jött össze, és utána döntöttek úgy, hogy jó, akkor alkalmazkodunk a helyzethez és megpróbáljuk csökkenteni a veszteségeket, nem finanszírozzuk tovább a "keresztes háborút", esetleg megpróbálunk a választók 2/3át kitevő jobboldali választópolgárok felé nyitni. (Szimpatikusabb tartalom - több kattintás - több bevétel.)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.06.08. 13:42:41

@timargabor:

" a [szocik] román Pontát gond nélkül elfogadják."

- Őszintén megvallom, nem követem Ponta működését figyelemmel. Azonban feltételezem, hogy Ponta is demokratikusan a törvényes keretek között jutott hatalomra, tehát egy legitim vezető.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.06.08. 13:47:39

@Blogger Géza:

"Nagyon minimális hisztire emlékszem, amikor kirúgták Kunczét a Klubrádiótól,"
- Kuncze, mivel jelöltetni szándékozta magát, amúgy is ment volna. Ott nem a menesztés ténye, hanem a mikéntje volt a gond. Sokkal elegánsabb lett volna, ha Kuncze a saját műsorában bejelentheti távozását.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.06.08. 13:48:51

@Blogger Géza:

" a választók 2/3át kitevő jobboldali választópolgárok "

- Mesélj még Géza!

Blogger Géza 2014.06.08. 13:52:43

@A munka hőse, minden kommunista őse: Attól tartok, Lázárnak egészen más tervei vannak... De szerintem is egyre kevésbé alkalmas frontembernek, több zűrös ügy köthető lassan hozzá, mint több fideszes vezetőhöz együttesen.

Blogger Géza 2014.06.08. 13:55:44

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nem kell meséljek semmit, nézd meg az utolsó 5 választás eredményét 2009 és 2014 között. Minimum a Fidesz, a Jobbik és a Haza nem eladó szavazóit vehetjük jobboldali érzelműnek, de még lehet bővíteni a listát.

Blogger Géza 2014.06.08. 14:00:35

@timargabor: Az európai Néppártnak nagy érvágás volt Cameronék távozása, ha a Fidesz (amelyik az egyik legerősebb tagjuk) követné őket, az komolyan legyengítené a Néppártot. Akár még lavinát is elindíthatna. Magyarországról akkor nem lenne egy képviselőjük se, ugye, ami nagy presztízsveszteség lenne.

Egyébként a Fidesz Néppárton belüli pozícióját jól mutatja, hogy a szavazati arányok alapján a teljes Néppárt kiált mögötte a Tavares-vitában.

Blogger Géza 2014.06.08. 14:07:29

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Gondolom, akkor már sűrű elnézéskérések között visszavették, hiszen elég szépet bukott abban a körzetben, amelyet korábban számtalanszor megnyert.

Tényleg, mi van szegény Kuncze macival? Tud róla valaki valamit?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.06.08. 14:11:20

@Blogger Géza:

Tetszik, hogy a Jobbik és afidesz szavazóit együtt kezeled. Ez a színvallás vajon felsőbb szinteken is bekövetkezik majd?

Kuncze: Érdeklődj a Kofa büfében, ott biztos tudnak róla.

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.06.08. 14:14:13

@Blogger Géza: mi van itt ma? Néhány nüansztól eltekintve kb. ugyanazt mondjuk/gondoljuk. Sör/kávé valamikor? :)

A legutolsóhoz még annyit tennék hozz, hogy a Fidesz kiválása nemcsak a 12 EP-képviselő miatt lehetne gond, hanem főleg azért, mert idehaza más pártra pillanatnyilag nem is számíthatnának (hosszabb távon is csak új formációk esetén).

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.06.08. 14:15:42

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: a sör/kávé ajánlat Feléd már régebb óta áll, hasonló okokból.

Blogger Géza 2014.06.08. 14:18:48

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nem én kezelem együtt, hanem a hagyomány, amely baloldalra és jobboldalra osztja a politikát. De megfigyelhető volt idén is, hogy mindkét választáson megkapta a jobboldal a szavazók 2/3-nak a szavazatát, de más megoszlásban: a parlamenti választáson a Fidesz volt gyengébb és a Jobbik erősebb, az EP-n pont fordítva.

Ugyanúgy baloldalon is vándorolnak a szavazók a 4 párt között, de az összsúly marad kb. ugyanannyi.

Kuncze büfés lett??? Azta... végre egy testhezálló szerep! Szerintem húsáru-eladásban elég hiteles lehet. :)

Blogger Géza 2014.06.08. 14:20:06

@timargabor: Én már most sörözöm, tedd Te is azt és együtt ittunk... :D

timargabor · http://kard.blog.hu 2014.06.08. 14:23:51

@Blogger Géza: "esetleg megpróbálunk a választók 2/3át kitevő jobboldali választópolgárok felé nyitni. (Szimpatikusabb tartalom - több kattintás - több bevétel.) " - ennek az eleje azért bátor, mondjuk úgy, hogy nem lenne rossz. Ám a harcosan "jobbra" forduló médiumok pl. a Magyar Hírlap nem az olvasottság növekedéséről híresek. Ámde ez most tipikusan a "majd meglátjuk" eset.

Én az origót kb. elfogulatlannak tartottam, míg balról és jobbról is tudok sorolni portálokat rendesen, az index meg az origó kb. megmaradt annak, hogy a híreket meg lehet tudni. Amíg ilyenek maradnak, addig jó. Persze ha már csak egy, akkor az kevésbé.

states1 2014.06.08. 15:29:48

Tényleg nem érzitek, mennyire szánalmas, hogy Orbánt 2010 óta állandóan külföldről akarjátok megbuktatni. Ráadásul, hogy ez mennyire kontraproduktív 1956. november 4. óta.

Blogger Géza 2014.06.08. 17:26:05

@timargabor: A Magyar Hírlap előfizetés liberális újság volt. Nyilvánvaló volt, hogy lesz nagy lemorzsolódás az előfizetőknél. Ráadásul az előfizetéses nyomtatott lapok amúgy is zsugorodnak. Az MH meg túlságosan jobbra is tolódott... Bayer stb. Szerintem Széles azt elcseszte. Lehetett volna egy visszafogottabb, centristább lap.

Origóra szerintem rákattint szinte mindenki néha, mégiscsak piacvezető - több benne a potenciál.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.08. 17:47:25

Nahát! Az állam mégis jó gazda?

Szánalmas, hogy bárki jó, csak a magyar állam nem. Lehet a Radio Télévision Luxembourg, lehet a Strabag, lehet a Deutsche Telekom, lehet a német vagy francia állam, az amcsi kongresszus zsidai, bárki és bármi, csak a magyar állam nem. Mert akkor oda a függetlenség.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.08. 17:51:27

@kovi1970:

Pontosan tudják ők, hiszen közülük sem mindenki Avar János.

Gonoszok, de nem buták.

Nyíltan idegen érdekeket képviselnek a magyarral szemben, mert őket nem itthonról fizetik, és hazafias érzés sincs bennük, van viszont a zsoldjuk.

Norvég alapból, amcsi zsidóktól, német körökből, Oláhországból, Izraelből kapják a zsoldot, így hát nekik szolgálnak.

Próbálják a nemes elvekkel megmagyarázni, miért úgy jó, ha mi baszunk rá.

Nincs az a konfliktus, amiben a magyar oldalon lennének!

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.08. 17:55:49

Ha igazunk van, és kiállunk az érdekeinkért, azt mondják, erőszakosak vagyunk, és nem tiszteljük a másságot.

Ha ellenünk áll ki valaki, akkor az a vád, hogy feszültséget gerjesztünk, és nem vagyunk européerek.

Ezért kell nagy ívben leszarni őket, és azt az álláspontot képviselni, amit helyesnek tartunk.

A hazaáruló oldalt a versenytársaink fizetik, elsősorban ezért dolgoznak ellenünk. De meggyőződésből is, mi tehát nem is tudnánk megfizetni őket, hogy értünk dolgozzanak.

Majd akkor lesz rend, ha mi is meg tudunk fizetni hazaárulókat Németországban, Norvégiában, Belgiumban és más mértékadó helyeken.

Ha mi is fel tudunk építeni egy globális SZDSZ-t, ami létrehozza a saját lokális SZDSZ-eit azokban az országokban, ahol nekünk érdekeink vannak.

unionista (törölt) 2014.06.08. 18:39:10

az origó egy hígfos bulvár lap volt. ezután is az marad. majdnem megírta, hogy lázár és demcsák turbékoltak egy kicsit. és emiatt kirúgták ezt a gyereket. angela merkel egy nagyseggű öregasszony. nem mellesleg pártpolitikus. aki simán rábólintana a kirúgásra. csak nyilván nem kérdezik meg róla. mert németországban az ilyesmiről nem közvetlen kancellár dönt. hanem az erre a célra kinevezett pribékek.

unionista (törölt) 2014.06.08. 18:53:43

@timargabor:
nézd, egy lapnak nem feltétlen kell elfogulatlannak lennie. a kérdés az, hogy egy milliárdokat megmozgató szerkesztőség az olvasók életét érintő lényegi kérdésekről készít cikksorozatot. és ezeket a témákat folyamatosan tartja a a címlapon. egy komolyan vehető napilap, vagy mondjuk fontosabbnak tartja, hogy a kiscica kergeti a farkát típusú híreket. nehogy már mártírt csináljunk ebből a sáling gergő nevű hülyegyerekből. az origo mint médiaproduktum fos. és még egyszer. ezt százak gyártják milliárdokból. nem mellesleg brutális veszteségeket felhalmozva. miben jó ez a sáling gyerek, hogy annyira nagyon védeni kell. kapott egy szép summát a lelépésért. és kész. persze, hogy politikai okokból rúgták ki. de a bulvárlapoknál ez teljesen bevett. angliában, németországban is. az origo a tipikus bulvárfos. csak errefelé nem a legalja. mert vannak alantasabb médiumok. például az rtl nevű szörnyeteg. aki lead egy kézimeccset. de úgy, hogy a végét nem közvetíti. mert fontosabb a szerkesztőnek, hogy kapcsolja a lottósorsolás helyszínét. teljesen jogosan mondja a nép, hogy ezek a csatornák tele vannak hazafiatlan zsidókkal és köcsög buzikkal. és itt nem a származással vagy nemi identitással van probléma.

unionista (törölt) 2014.06.08. 18:55:03

@Blogger Géza:
leszámítva azt az esetet, ha nagykoalíció lesz.

Blogger Géza 2014.06.08. 18:57:56

@unionista: Aminek a választási rendszer miatt kevés az esélye. Nagyon fej-fej mellett kellene végezni ahhoz két tömbnek.

unionista (törölt) 2014.06.08. 19:09:07

@Blogger Géza:
úgy végeztek. merkel mama német-osztrák mintára nagykoalíciót szeretne. juncker a cdu és az spd közös jelöltje. a nemzeti front előretörése miatt ebben benne lennének a franciák is. csak a britek nem. ők egyre inkább kilépés pártiak.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.08. 19:22:24

@unionista:

A Deutsche Telekom üzemi lapjának, az Origónak a vesztesége virtuális. Összességében nagyon is megéri a DT-nek fenntartania azt egyrészt a cég érdekében, másrészt a többi német multi érdekében (ld. német állami tulajdonrész). Így hát a végtelenségig finanszírozni is fogják, veszteség ide vagy oda.

És közben a képünkbe dörgölik, hogy hány milliárd tőkét hoztak nekünk németbefektetőék, németadófizetőék, amiért hányszáz év hálával tartozunk.

Nagyon megérdemelnének a németek egy magyar finanszírozású SZDSZ-t a nyakukba. Remélem, dolgozik már rajta a kormány.

rasztaszív 2014.06.08. 19:26:36

@Istóczy úr: bájos.a fidesznyik budiforradalmárok nem győzik hogy nyalni a vatikáni gazdáik valagát,de közben azért másokra mutogatnak...pedig itt rajtuk kívül senki más nem szolgál idegen hatalmakat.
konkrét hazaárulóként másokra mutogatni - na ez a fidesz.

fehérfarkas 2014.06.08. 20:21:17

@MACISAJT:

És ezek a pénzügyi, gazdasági kiadások a portál főszerkesztőjének a hatáskörébe tartoztak? Vagy inkább a gazdasági/pénzügyi vezetésébe?

fehérfarkas 2014.06.08. 20:27:51

@Blogger Géza: "Attól tartok, Lázárnak egészen más tervei vannak... De szerintem is egyre kevésbé alkalmas frontembernek, több zűrös ügy köthető lassan hozzá, mint több fideszes vezetőhöz együttesen. "

Ez most a hivatalos orbáni álláspont, mert már ki lett adva lézerdzsonnira a kilövési engedély? Vagy pedig csak a személyes véleményed, amit nem egyeztettél a párt agitprop központjával? Csak jószándékom vezet engem, mert aggódok érted, nehogy elveszíttsd a jól fizető bérpropagista állásodat, és közmunkából kelljen megélned :D :D :D

fehérfarkas 2014.06.08. 20:30:09

@Blogger Géza: " Az európai Néppártnak nagy érvágás volt Cameronék távozása, ha a Fidesz (amelyik az egyik legerősebb tagjuk) követné őket, az komolyan legyengítené a Néppártot. Akár még lavinát is elindíthatna. Magyarországról akkor nem lenne egy képviselőjük se, ugye, ami nagy presztízsveszteség lenne."

Presztízsveszteség? Volt idő (nem is olyan rég), amikor tényleg így volt - de ma már inkább presztízst emeli az, amiben Orbán nincs benne.

Blogger Géza 2014.06.08. 21:02:23

@fehérfarkas: Te miattam ne aggódjál, kicsi huszár. :) Soha nem voltam közalkalmazott/köztisztviselő/közmunkás, és nem is leszek. :)

borzimorzi 2014.06.09. 19:49:51

@fehérfarkas: Ez pontosan így van. Orbánt kerülik Európában, mint a pestist. De ez a hazai közállapotokon nem segít. Gyakorlatilag fideszes kézivezérlés alá gyömnek be mindent. A bajság csak az, hogy amióta a "közszolgálati" TV és rádió csakis a Fidesz s...t nyalja, azóta az emberek egyre kevésbé nézik / hallgatják ezeket. Újabb és újabb helyeket keresnek fel, hogy valódi hírekhez jussanak. Na, erre a léjzer jankók azokat a helyeket is lerohanják, és ez így megy ad nauseam, míg végül a 600 ezer után kivándorol a maradék 1 millió adófizető is. Aztán itt marad Orbán a segélyesekkel meg a nyuggerekkel, akik hatalomra segítették eddig is. Épp csak nem lesz, aki megtermelje a költekezésre valót... Szépen megmeccselik egymást, aztán majd hazajönnek az elmentek rendet csinálni a patkányok honfoglalása után. Ezt akarjátok?

Mert sajnos esély az van rá, ha még csekély is. De ahogy haladtok, csak nőttön nő.

Nem mellesleg: ezek gazdasági vállalkozások, amelyekkel az ő saját nyelvükön lehet beszélni. Ez pedig a pénz nyelve. Meg kell venni az Origót, ha valaki bármit is akar ennek kapcsán. AKi meg nem veszi meg, az éppen úgy nem ugathat bele, hgy mit csinálnak ott, mint ahogy abba se szólhatsz bele, hogy a szomszéd milyen színűre fesse a nappaliját vagy a budiját.

Valaki más már leírta a megoldást:
elhetozona.blog.hu/2014/06/06/vegyuk_meg_az_origot

Nem mondom, hogy ennek nagy az esélye, de legalább nem nulla. A hisztizéssel meg tüntikkel semmit nem lehet elérni egy cégnél.

Üdv:
b
süti beállítások módosítása