A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

A fideszmszp és a NAV-botrány: kéz kezet mos?

2013.11.18. 21:39 timargabor

Pár hónapja már posztoltunk arról, hogy a Fidesz és az MSZP rendszere valójában egymást feltételező ellentétekből áll: mindkét tábor identitásának komoly bázisát adja a másik elutasítása. Most azonban ennél valami komolyabb sejlik fel. Horváth András volt adóellenőr nemcsak évi (!) ezermilliárdos adócsalást emleget, hanem azt is, hogy ebben így vagy úgy, de "mindkét" politikai oldal benne van. Már ha ezek után még lehet két oldalról beszélni, és nem az van, amit Ángyán képviselő úr mond, hogy ugyanannak a kétféle színű megnyilvánulásával van dolgunk.

jin-jang_fideszmszp.jpg

Ez utóbbi lehetőség - hogy a két párt az egymás kölcsönös utálatának álcája alatt gyakorlatilag együttműködik egy ilyen komoly törvénysértésben - ha bizonyítást nem is, de felébredő gyanút kapott ma, amikor nem sikerült elegendő képviselői aláírást összegyűjteni egy, az ügyet górcső alá vevő vizsgálóbizottság felállításához. Az ügyet parlamenti vizsgálatig vinni igyekvő Schiffer András szerint

elbukott közös kezdeményezésük a nagyadózókat átvilágító vizsgálóbizottság felállítására, melyhez az alapot a NAV adóellenőre, Horváth András alapos adatgyűjtést követő, magánszemélyként tett feljelentése szolgáltatta. Elmondása szerint az MSZP és a Fidesz politikusainak elutasítása miatt nem sikerült összegyűjteni a szükséges aláírást.

Ez így nagyon kellemetlen mindkét párt számára. Hiszen tulajdonképp ki is lenne ellene egy ilyen ügy kivizsgálásának - ha nem lenne a dolognak semmi alapja? Elvileg persze az MSZP mondhatná azt, hogy nehogy már az LMP akarjon egy ilyen ügyet lecsapni, és saját kezdeményezéssel áll elő - ehelyett egy elég szánalmas magyarázattal próbálnak kibújni a támogatás alól. A Fidesznél néma csend. Így a két megmaradt lehetőség az, hogy (1) az ügy mindkettő szerint légből kapott és inkább nem nyitnak frontot, vagy (2) hogy mind a kettő benne van, és szép csendben együtt próbálják elsunnyogni.

Ez utóbbi - már amennyiben tényleg megállnak a volt ellenőr vádjai - meredeken szemben áll az össztársadalmi érdekkel, amely nem, nagyon nem azonos a Fidesz és az MSZP együttes érdekénél, bármennyire próbálja is ezt sugallni a kétpólusú politika minden fóruma. Ez a kérdés potenciálisan a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb politikai botránya, részben az anyagiak nagyságrendje, részben az esetleges kölcsönös érintettség miatt. Ne hagyjuk hát elaludni, és ha rá is ugrunk újabb és újabb elterelő gumicsontokra, tartsuk nyitva a kérdést: igaz-e ez az egész? A kétpólusú politikai (és csatolt) elit ebben nem lesz a segítségünkre. Csak magunkra és a rendszerkritikus csoportokra számíthatunk.

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a cikket!

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

130 komment · 2 trackback

Címkék: áfacsalás magyar demokrácia fideszmszp NAV-botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr595643000

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.11.19. 12:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: NAV-botrány: így reagáltak a pártok 2013.11.19. 10:20:38

Egyre érdekesebben alakul Horváth András volt adóellenőr harca az áfacsalások ellen. Tegnap ugyanis végleg kiderült, hogy a jelenlegi az Országgyűlésben biztos, hogy nem lesz vizsgálóbizottság az ügyben, ahhoz ugyanis 78 képviselő aláírása kellene, ezt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

notib 2013.11.19. 10:44:51

Ez az igazi összefogás, nem amit DK-ék kántálnak, ez már igazi nagykoalíció...

xxylon 2013.11.19. 10:45:59

@háromperhármas: Nyilvan majd egy ilyen figyelemfelhivo levelben fog adozasi titkokat leirni.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.19. 10:46:37

Úriemberi megállapodás van a Fidesz és az MSZP között, hogy egymás disznóságait csak a nagyon-nagyon kirívó esetekben veszik elő. S szigorúan be is tartja ezt mind a két fél.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.19. 10:50:22

@clior:

Senki sem szeretne jövedelem nélkül maradni. Az ilyen kiálláshoz biztos anyagi háttér kell.

Dolgozónép 2013.11.19. 10:50:53

Mindenki takarodjon, mindenkit ítéljenek el, aki az elmúlt 23 évben a politika körül megfordult. Ki kell vágni a férgest, van hely Szibériában elég.

különvélemény 2013.11.19. 11:05:46

És mégis mi értelme a vizsgálóbizottságnak?

Gondolja valaki is, hogy egy multi úgy könyvel, hogy azt az egyszeri idióta politikus majd jól átlátja és kiderül a turpisság? Vannak olyan multik, akik néhány havonta átvariálják a teljes cégrendszert. Évekbe telik, mire kihámozod.
Az egész műbalhé csak a bizottsági pénzért meg politikai haszonszerzésért megy.

Az ügyészségen ott van a feljelentés, majd ők vizsgálódnak, ha akarnak, sok-sok szakértő bevonásával.

Doberdo 2013.11.19. 11:07:10

Off: Az LMP nevű- állítólagos- párt pedig csak úgy tudta összegyűjteni 2010-ben a megfelelő számú kopogtató cédulát, hogy a Fidesz részéről a kellő számút átadták a részükre. Amennyiben ez nem történik meg, az esetben a LMP most nem lenne parlamenti párt. Schiffernek jelenleg sincs más
célja, mint a Fidesz további hatalmának fenntartása.

colonel Tigh 2013.11.19. 11:08:44

@cellular: Most sokkal inkább indokolt lenne elfoglalni a TV székházat...

Amúgy meg nem értem a birka népet. Mi kell még ezeknek, hogy megmozduljanak? Komolyan arra várunk, hogy a szintén sáros MSZP bizottságosat játsszon és hogy annak majd lesz bármilyen eredménye? A zembereknek joga van számonkérni vezetőit (bár a következő 4 évben lehet már azt se), itt csak akkor történhet valami, ha komoly tömegek mennének megmutatni magukat, hallatni a hangjukat.
Nem a sáros politikusoknak kell összefogni, hanem a választóknak. Mi lenne, ha egyszer az életben eljutna a borsó agyukig, hogy ez mindenkinek káros, függetlenül attól kire szavaz az ember és ezért jobbos, balos, közép, libsi, hupikék törpike együtt állna ki valami mellett?
Orbán takarodj? Gyurcsány takarodj? Én meg azt mondom, hogy mindegyik takarodjon, aki 89-óta bármilyen funkciót betöltött a politikában!

Kakimaki0123456789 2013.11.19. 11:11:16

Azok vizsgaljak a lopast akik maguk is lopnak :) csucs :) Nem bizottsag kell hanem elzavarni a busba az egesz csurhet.
Mar az olajszokiteskor meg kellett volna tenni, azutan a Postaban, Kulcsar ugy utan, aztan a fold- es trafikmutyi utan... ha maradnak, tudjak hogy barmit megtehetnek, mindent meg fognak majd uszni!!!

Szelid sunmalac 2013.11.19. 11:23:17

Ne hagyjuk elaludni? Miert? Melyik sokmilliardos ugybol lett valaha valami?

WilburSmith 2013.11.19. 11:24:26

Furcsa ez az LMP párt. Schiffer még Bajnaival meg Gyurcsánnyal együtt volt az Új Baloldal-ban, de most meg már a Fidesztöl kapják a kopogtatókat? Szerintem itt minden párt egykutya. Mindnek közös a múltja és jelen állás szerint a jövöje is. A jelenlegi politika totális összefonódása figyelhetö meg. Persze azokat is szkeptikusan kell kezelni akiket kötelezö lázadóként felkap a média. Az igazi sutyiságokról nem kezdenek el cikkezni mindenhol. Most Ángyán meg Horváth egy új párt elöszelei, amit majd függetlenként próbálnak eladni akkor mikor már minden támogatót elvesztett a rendszer, vagy ez csak a kötelezö kör, hogy lássák az emberek, hogy vannak fékek is. Mint ahogy Ángyán nyilatkozatának sem lett következménye, ennek sem lesz. Igazi bátor civil hozzáállásra van szükség. Szóval ha valaki szervez egy tüntetést Horváth András házánál, akkor oda elmegyek. Követelni kell Horváthtól a bizonyítékokat, és a tényfeltárást. Simán feljelentést kell tenni a hatóságokra pedig civil nyomást kell gyakorolni, hogy ne sikálhassák el az ügyet.

colonel Tigh 2013.11.19. 11:32:49

@Szelid sunmalac: Pont azért, hogy végre legyen már valami, amit nem sikálnak el. De ha ezt magyarázni kell...
Na ez a hozzáállás amitől hülyét kapok b+!

Szelid sunmalac 2013.11.19. 11:35:22

@NuckyT: Baszd meg te! Senki nem mondta, hogy nem kell az ugy melle allni! Hajra! Szolj ha van valami, es en megyek! De eddig meg mindig csak faszsagok miatt tuntettek, semmi hasonlo ertelmes dologert.
Te bazdmegolhatsz a net mellol, de nem latom, hogy azon kivul, hogy engem fikazol, tennel is valamit! b+!

nlght84 2013.11.19. 11:45:24

2-3 hete figyelem NOL.HU -t (népszabadság) és a Magyar Nemzetet...

EGY BETŰT NEM ÍRTAK A BOTRÁNYRÓL, AMIKOR A KURUC, HVG, INDEX, ORIGO, BLIKK LEHOZTA TÖBBSZÖR IS...

Ezt hívom én közvetett bizonyítéknak... Ha nem hiszitek keressetek rá gugliban...

von Putri 2013.11.19. 11:49:32

Hogy tudna egy parlamenti vizsgálóbizottság érdemben bármit is kideríteni egy ilyen speciális hozzáértést, nagy tapasztalatot igénylő ügyben? Egymásnak odamondogatnak, anyázgatnak, ezt-azt meghallgatnak, aztán hazamennek. És felveszik a különdíjat a munkájukért. Ez utóbbi a nagy különbség az itt kommentelőkhöz képest, máskülönben semmi

Mr. Waszabi 2013.11.19. 11:51:49

Inkább Vargának nem kellett volna megszólalnia az ügyben. Vagy nem ezt, vagy nem most.
Ha jól emlékszem, 2011 év vége fele - amikor Horváth úr levelét megírta - a kormányzat épp Gyurcsányt vegzálta a 2.3 mrd-os sukoró projekttel, meg éppen annektálták a manyup pénzt államadósság csökkentésre. Azóta volt évente pár százmilliárdos megszorítás, meg elvonás, merthogy milyen szarban van az államháztartás. A dolog odáig fajult, hogy a komplett gazdaságot seggre ültették.
Varga meg annyit tud minderre most makogni, hogy minek nyitotta ki a száját Horváth, nem volt szabályszerű a magatartása??
Olvastam az indexen publikált levelet, az államháztartás kárát és érdekeit emlegeti. Mi abban a politika ? Mese habbal.

pizzaboy 2013.11.19. 11:54:56

www.wanttoknow.info/050310pentagontrillionslost

Az egész világon az megy, hogy az adófizetők pénze magánkézbe kerül, nem csak itt. Főleg nem itt. Akinek ez nem tetszik nyugodtan elköltözhet egy másik bolygóra.

panelburzsuj 2013.11.19. 12:01:17

@von Putri:
Múlt héten még a stabil kétharmados parlament volt a legnagyobb gazdasági-politikai versenyelőnyünk.

Mostan meg, hogy kínos teendő lenne, mégse érnek egy veder fost se a nép választott képviselői??

Szelid sunmalac 2013.11.19. 12:04:22

@panelburzsuj: Nemzetarulo! Mindenki tudja, hogy az MSZP rendelte meg a sikkasztast, hogy bemocskoljak a keresztyendemokrata erkolcsoket!

Netuddki. 2013.11.19. 12:04:56

Már évek óta szajkózom, hogy a magyar adórendszer a maga irreálisan magas adóival 2 célt szolgál:
1. Versenyelőnyt biztosít azoknak akik adót tudnak csalni. Főleg azoknak akik úgymond közel vannak a tűzhöz.
2. Kriminalizálják a magyar állampolgárokat. A magas adó és a kis lebukási veszély adóelkerülésre csábít.

A rendszerlopás óta ezen egyik kormány se akart változtatni. A helyzet csak egyre rosszabb lett. Kinek nem világos, hogy mindegyik párt vastagon benne van?

panelburzsuj 2013.11.19. 12:09:38

@kovi1970:
Kibnek nem világos?

A nagyobb pártoknak.

Nem olvasol híreket?

Szelid sunmalac 2013.11.19. 12:10:18

@panelburzsuj: Pedig tudod jol, hogy ez nem ujdonsag! Kis hazankban most mar minden a legnagyobb rendben. Ha szar van a palacsintaban, akkor az csak azert lehet, mert a mocskos zisdoberenc liberalbolsevik karvalytoke az EU-val es IMF-fel karoltve megtorpedozza a gyorsnaszadunkat! Ezt jegyezd meg egy eletre, es tobbet nem fogsz csalodni!

odamondó 2013.11.19. 12:10:25

lol és ehhez elemzés kell? Évek óta nyilvánvaló, hogy az mszp/fidesz rég nagy pajtások a színfalak mögött.

Kezdve azzal, hogy az a fene nagy elszámoltatás is csak a választások előtt volt fontos.

különvélemény 2013.11.19. 12:16:28

@Szelid sunmalac: "Mindenki tudja, hogy az MSZP rendelte meg a sikkasztast, hogy bemocskoljak a keresztyendemokrata erkolcsoket!"

Ki is volt hatalmon, amikor 2007-ben létrehozták a Kiemelt Adózók Igazgatóságát, hogy "megbízható" embereknél legyenek a nagy adózók ügyei?

Csak nem az mszp?

von Putri 2013.11.19. 12:18:30

@panelburzsuj:
Nekem speciel az a véleményem, hogy egy rosszul irányított hajó még mindig jobb, mint ami csak sodródik irányítás nélkül. De erről persze lehet vitatkozni

csak egy néző 2013.11.19. 12:21:20

Érdekes módon, valahogy nem hallani a fidióta, kretén, papagáj szóvivőket, hogy olyan nagyon firtatnák ezt a NAV-os balhét, aminek csak, ha a fele igaz, már akkor is fejeknek kellene hullani, minkét oldalon. Bezzeg azzal a gagyi bajai videóval képes volt az egész média hetekig foglalkozni. Ha esetleg mégis kiderülne, hogy nem csak a szél hordta össze egy-két az utóbbi időben igen gyorsan meggazdagodott zseniális "üzletember" vagyonát, akkor pedig 1500 évre titkosítanának mindent. Van egy pár jó elvtárs, aki tudna mesélni.

panelburzsuj 2013.11.19. 12:21:26

@von Putri:
Azt is el tudnád mondani, kisbogár, hogy ennek a sefülesefarka szerelmi vallomásnak mi köze van az áfasunyításhoz?

panelburzsuj 2013.11.19. 12:23:15

@Szelid sunmalac:
"Ha szar van a palacsintaban"

akkor az elmútnyócévben került bele,

de ha ma is büdös, akkor már lejárt a szagatossága, úgyhogy érdektelen.

Te meg ezt tanuld meg :)

colonel Tigh 2013.11.19. 12:26:39

@Szelid sunmalac: Bele kellene látnom a fejedbe? Amit leírsz, azt beletörődött hangsúllyal olvassam magamban, vagy ironikus hangnemben? Írj úgy, hogy csak egyféleképpen lehessen értelmezni, b+.

Szelid sunmalac 2013.11.19. 12:26:56

@különvélemény: Ki is van ketharmados tobbseggel es NER kompatibilitassal felruhazva, aki az erkolcsi magaslatokbol szonokolva nem tett semmit, hogy feltakaritsa a szart? Hogy is volt az a nagy rendbetetel? Ki is nem lep most semmit? Miert is?
Ja, tudom! A leghatasosabb eszkoz valamit megjavitani, ha mutogatunk, hogy "De a Pistike iiiiisss!"

@panelburzsuj: Hat nem is tudom. Hogy friss, lagy, illatos, vagy pedig szaraz, kemeny szart probalnak meg lenyomni a torkomon....hmm...hmmm...melyiket is valasszam?

hunluigi 2013.11.19. 12:29:58

@Tyreo: "too big to fall." Bizony... Max körbe falazzák magukat, egy alkotm... (bocsánat) alaptörvény módosítással, ha valaki nagyon piszkálni merné őket. Horváth úr, meg remélhetőleg már aktualizálta a végrendeletét. Be kellett volna látnia, egy ilyen manővert jobban elő kell készíteni. Az emlegetett bizonyítékokat már rég teríteni kellett volna. (már ha van... mert ha semmi nincs a kezében, akkor az épelméjűségét én azért megkérdőjelezném) Az LMP-t meg hagyjuk már... ugyan az a galeri.

colonel Tigh 2013.11.19. 12:32:13

@von Putri: ez a hajó is sodródik, csak úgy csinálnak, mint ha irányítanák. A kapitány keze a kormányon, miközben a tisztjei már rég ellopták a kormánylapátot. Az egyetlen dolog ami irányítottan zajlik, az gépház szétlopása. Meg az utasoké...

különvélemény 2013.11.19. 12:32:31

@Szelid sunmalac:
Senki sem íííís-ezet, te jelentkeztél az ingyen pofonra.

colonel Tigh 2013.11.19. 12:34:42

@Szelid sunmalac: a száraz, mogyorós fajtát javaslom. Nem annyira büdös, és nem is keni vele össze magát az ember annyira. :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.11.19. 12:46:50

@háromperhármas: No végre kijött a kommuniké a pártáházból? Lassúak voltak. Most akkor jön batyu meg a többi félnótás is, és kezdik kántálni.

von Putri 2013.11.19. 12:50:51

@panelburzsuj:
Te írtál a kétharmados parlamentről. Ehhez képest lehetne például többpárti koalíció, állandó alkudozással félévente ismétlődő kormányválsággal, előrehozott választásokkal, ami teljesen irányíthatatlanná tesz egy országot. Szórakoztató cirkusz, de sehová sem vezet

Az ÁFA rendszerhez gondolom nem értesz, meg az se aki a posztot írta, a legtöbb kommentelőhöz hasonlóan. Ráadásul ebből az ügyből nem lehet politikai tőkét kovácsolni, mert ha igaz amit a fickó állít, akkor az bőven átfedi a pártpolitikát

De azért mantrázzatok csak tovább, jó szórakozást!

panelburzsuj 2013.11.19. 12:54:19

@Magyarország jobban teljesít:
Talán elkeverték valahova a bespájzolt pótnickek jelszavait.

Azér kölött eddig ilyen önkéntes amatőrökkel beérnünk.

trolipotlo 2013.11.19. 12:56:47

Én azt nem értem, hogy ha a NAV pár nap alatt átvilágította az egész szervezetet, miért nem közölte az eredményt az ügyészséggel, aki másnapra már meg kellett volna szüntesse a nyomozást bűncselekmény hiányában. Harmadnapra pedig meg kellett volna születnie a jogerős ítéletnek, hogy Horváth úr rágalmazott.

Peetee 2013.11.19. 12:58:29

Teljesen mindegy ki mondta, ki hozta nyilvánosságra. Szinte egyértelműen a bűnösséget hordozza magában az a tény, hogy még egy nyamvadt vizsgálóbizottságot sem állítanak fel!

Van egy mondás, ami pont ide illik:
Bűnösök közt cinkos aki hallgat.

Peetee 2013.11.19. 13:02:12

@Peetee:

Egyébiránt az két nagy párt összefonódását igazolja az is, hogy sem Budai Gyula, sem az elődje-elődei semmiféle csontvázat nem húztak elő a szekrényből, pedig évek óta vizsgálódnak, 2010ben hónapig az volt a duma, hogy majd ők kivizsgálják a szocijjjalista' közpénzlopásokat, ami már a választások előtt is egyértelmű volt a népnek, kétség sem fér hozzá, hogy nem talicskával, hanem homlokrakodókkal hordták ki a közpénzt a szocik (is).
Furcsamód semmit nem talált és senkit nem állított falhoz Budai Gyugyu...de lehet,h ez csak nekem furcsa.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.11.19. 13:08:35

@háromperhármas:

Egy szakember arra figyelmeztet, hogy az állam költségvetésének akár 8%-a is lehet a lenyúlt adó. Ezzel tényleg én sem foglalkoznék.

panelburzsuj 2013.11.19. 13:14:24

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Pláne nem foglakoznál vele, ha arról is lenne sejtésed, hogy a fekete pártkasszákban mekkora hányadot jelentenek a "körkörös védelemben" részesülő bevételek.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.11.19. 13:16:49

@von Putri:

"Ráadásul ebből az ügyből nem lehet politikai tőkét kovácsolni, mert ha igaz amit a fickó állít, akkor az bőven átfedi a pártpolitikát"

- Azért ezen gondolkozz el!

s 2013.11.19. 13:21:27

Nem javaslat kell, meg kezdeményezés, meg vizsgálóbizottság. Ki látott már ekkora faszságot?

ATOMBOMBA KELL. ROBBANTÁSOS MERÉNYLETEK ÉS MESTERLÖVÉSZEK.

Azt a hülye is megérti. Volt egy időszak, ameddig lehetett, de most ennek vége van. Ennyi.

2013.11.19. 13:22:52

Vajon milyen megfontolásból dobták be ezt a témát a nagyobb médiumokban? Közben csendben épp a pénzszektort, a bankokat állítják falhoz?

belekotty 2013.11.19. 13:24:24

@s: Te se vagy százas. A pszichiátered mit írt a zárójelentésedre hogy szabadon mászkálsz?

s 2013.11.19. 13:24:36

@sas70: Mert ez a Balkán. Viszont amin az agyvelő van, az a baltám.

s 2013.11.19. 13:25:23

@belekotty: Azt, hogy Magyarország jobban teljesít. Tudta a szaki, hogy ezzel nem csukhatnak be.

s 2013.11.19. 13:27:18

Egyébként bekaphatjátok a faszomat.

Ez miattatok is van. Mert basztok kimenni az utcára, és széjjelkúrni mindent, ami elétek kerül. Szopjatok le mind.

defenestratio · http://www.youtube.com/watch?v=SEuBeH4LCyU 2013.11.19. 13:34:06

@s: az elmúlt 25 évben látottak alapján valóban nem maradt már más eszköz, csak amiről te is írsz

2013.11.19. 13:45:00

Az agresszió a média uralta világban elvetélt próbálkozás. A végletekig tematizálnak mindent. Nem értem hogy a kommunikációs lehetőségek kibővülésével miért nem merül fel a polarizáció ellenében tett válasz, ami nem agresszió hanem hátat fordítás a hatalomnak, bármilyen hatalomnak, és nyitás a honfitársak felé, kapcsolatok, mozgalmak stb építése.

s 2013.11.19. 13:55:16

@dr kotász: Ezen már túl vagyunk. A hatalom nyomul bele agresszíven a mindennapjainkba. Erőszakosan arról akarnak meggyőzni, hogy vagy az egyiket, vagy a másikat válasszam. Nekik mindegy melyik, csak a kettő közül legyen az egyik. Itt már az nem segít, hogy én békésen más utat keresek. Itt már csak az segít, ha ÉN IS ERŐSZAKOSAN távolítom el őket a képletből. Ma ezt kevesen értik meg, a két tábor inkább van egymás ellen, mintsem lenne egymással közösen a nyomorban tartóik ellen. Ez a mostani politikai vezetők - kormányzók és ellenzékiek - kibaszott nagy szerencséje. Elmondom még egyszer, hogy világos legyen. Tehát az a kibaszott nagy szerencséjük ezeknek a politikus geciknek, hogy te személy szerint, és a többség szintén hülye, mint a valagam. Teccikérteni?

mazolika 2013.11.19. 13:56:35

@ob.szerver: Tipikus csubakka-védelem :)

Ha valaki nem zudná mi a csubakka-védelem:
hu.wikipedia.org/wiki/Chewbacca-v%C3%A9delem :D

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.11.19. 13:58:14

@s: az a szerencséjük, hogy mi is egymást hülyézzük, nem pedig.

s 2013.11.19. 14:01:20

@timargabor: Most én mit csináljak?

Jól van. Ma este hatkor találkozó a Deák téren. Akinél nincs éles lőfegyver, az hazaáruló.

Most jobb?

martineden 2013.11.19. 14:05:08

@Muad\\\'Dib: Kinek lenne hatalmaban tenni ellenne most?A Bajnainak vagy a regnalo tolvajbandanak?2011-ben irt levelet rogannak a Horvath A. ,amugy fokent buza ugyletekrol volt szo,amivel a Tesco nem nagyon foglalkozik szerintem ,de CBA tulajok annal inkabb

netnepper 2013.11.19. 14:09:24

Vállalkozó ismerősömnek egy ellenőrzés alkalmával az őszinte adóellenőr konkrétan megmondta, hogy a multikhoz még csak be sem léphetnek, nem hogy ott bármit is ellenőrizhessenek.
Minél több az országban a lepusztult proli, annál kisebb a társadalmi ellenállás az ilyen és hasonló majdhogynem nyíltszíni, "közmegegyezésen alapuló(fidesz<->mszp)" népkifosztással szemben.
Ez a két gané párt csak a "tuggyukik" elvárásait hajtja végre némi baksisért és hatalom morzsáért.
Annyi pénzt kell nekik majd adni mindezért, amennyi csak a bőrükbe fér. Szó szerint.

WilburSmith 2013.11.19. 14:09:45

@martineden: Felesleges itt pártokra bontani ezeket a történeteket. Mint láthattuk már jó pár éve váltogatják egymást ezek a böszmék, de javulás vagy érdemi intézkedés egyik keze alatt sem történt. Egy kupac kakit meg egy másik kupac szart nem érdemes összehasonlítgatni. Emiatt igazán érdemes lenne tüntetni, de nem egy üres téren ahol a madár sem jár, hanem meg kell látogatni a személyeket az otthonuknál. Nem kell felgyújtani öket, csak passzív blokádként nem engedni öket kijönni, vagy csak teleszórni a rezidenciájukat trágyával. Már régen is gondolkodtam azon, hogy milyen büntetést kaphatok, ha egy fuvarozó ismerösömmel leburíttatok a kijáratuk elé olyan 10m3 szart?

s 2013.11.19. 14:17:10

@Mr. Waszabi: Ha visszapillantasz a történelemben - nem kell olyan messzire menni, itt van ez a Snowden gyerek például - senkinek, akiről később az idő múlásával kiderült, hogy alapvetően más irányt szabott az események folyásának, tehát senkinek azt mondani nem lehetett, hogy "szabályszerű volt a magatartása". Ha az lett volna, akkor egy maradt volna a sok száz aktatológató között.

varga egy hülye fasz. Nem csak a pénzügyekhez nem ért, hanem alapvetően ostoba mindenhez. A saját szavainál ékesebb bizonyíték erre egyhamar nem akad majd.

s 2013.11.19. 14:19:04

@netnepper: "amennyi csak a bőrükbe fér" Most már ideje lenne lemérnem pontosan, mennyi is ez. A késem meg is van hozzá . . .

martineden 2013.11.19. 14:20:17

@WilburSmith: Igazad van teljes mertekben.De en csak egy bajnaizasra valaszoltam

martineden 2013.11.19. 14:23:07

@WilburSmith: Amugy nagyon jo otlet.Elvileg elromolhat a plato rogzito,hogy pont ott,hat istenem...

tryclops 2013.11.19. 14:29:00

@von Putri: Emberek! Teljes gőzzel irány a jéghegy! Nehogymár véletlen elsodródjunk mellette...
A gyorsnaszád jobban teljesít! :)

netnepper 2013.11.19. 14:40:12

@s: Az egy kicsit kevés lesz a feladatra.
Habár sok lúd disznót győz....

2013.11.19. 14:41:24

De azért a sok paraszt állat kommentelő a csóringer fasz BKV bliccelőt akarja a fára felhúzni még mindig és természetesen sokak szerint az ország most is a rokkantnyugdíjasok és segélyezettek miatt van szarban.
Iszonyat ostoba állatok vannak itt a blogokon is.

s 2013.11.19. 14:53:30

@Jóképességű Takarítónő: Jó társaságba kerültél. Anyám szerint az fontos.

defenestratio · http://www.youtube.com/watch?v=SEuBeH4LCyU 2013.11.19. 14:59:44

@dr kotász: az emberek (szavazópolgárok) kb. 40 százaléka már rég hátat fordított. És most?

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.11.19. 15:10:00

@s: "Most én mit csináljak?"

péntek délután 5, Dob utca.

belekotty 2013.11.19. 15:11:44

@s: Ez jó válasz volt, elé kell ismerni! :-))

belekotty 2013.11.19. 15:12:52

@s: Szopjon le téged egy piranha! :-))

s 2013.11.19. 15:14:33

@belekotty: Megtörtént. Azóta okádnak. Szerintem meg is fognak dögleni.

Amadeus62 2013.11.19. 15:15:06

Költői kérdés: Az RTL klub, TV2 fog ezzel a témával foglalkozni hétköznap főműsoridőben legalább 10 percig? De legyen csak 5...
Pl. már ma, vagy holnap este...

s 2013.11.19. 15:17:07

@defenestratio: Ha még egyszer hátat fordítanának, akkor pont szemben állnának. Talán az volna az eredményesebb.

s 2013.11.19. 15:18:07

@Amadeus62: Ha nem, az csak azért lehet, mert az érintettek őket is fizetik. Hoppá.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.11.19. 15:24:03

@s: Oda szervez tüntetést az LMP az ügyben. (Más eddig tudtommal senki, semmit.) Szóval ha tiltakozni akarunk, és nem vagyunk nagyon messze, ott a helyünk. Kíváncsi is vagyok, hány embert bosszant fel ez annyira, hogy el is jön.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2013.11.19. 15:24:42

@s: "ATOMBOMBA KELL. ROBBANTÁSOS MERÉNYLETEK ÉS MESTERLÖVÉSZEK."

Ilyen már sokszor volt a történelemben, forradalomnak hívják. Utána többnyire csak az történt, hogy egy másik tolvaj banda vette át a hatalmat.

Szar érzés ez a kilátástalanság.

Amadeus62 2013.11.19. 15:27:15

@timargabor:

" Kíváncsi is vagyok, hány embert bosszant fel ez annyira, hogy el is jön. "

Amennyiben a hír nem jut el az átlagemberkehez, addig nincs remény. Márpedig én nem tudok róla, hogy a tévében, rádióban, újságokban bármelyik adón, sajtóban szó volt-e erről. Igaz az is, hogy én nem nézek tévét. Viszont szomorú, hogy a rezsicsökkentéses demagógia mindenkihez eljut, ezek a dolgok meg nem.

Ez külföldön is így van, vagy a mi országunk ilyen degenerált? (ez a kérdésem NEM költői)
Szóval? Csak ez az ország ilyen szar Európában?

s 2013.11.19. 15:31:32

@Amadeus62: "Amennyiben a hír nem jut el az átlagemberkehez, addig nincs remény."

Ezek szerint eddig átlagember voltam. Kérdés, hogy mi leszek ezután.

Amadeus62 2013.11.19. 15:32:38

@s:

Mármint akik nem olvasnak blogokat, csak arról tudnak, amit este leadnak az rtln, meg amit a metro újságban olvasnak, rájuk gondoltam.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.11.19. 15:34:29

@Amadeus62: valószínűleg ebből a szempontból (is) nagyon hasonló Oroszország és a Belarusz is. A EU-ban is ismert a közmédia kormányok általi elfoglalása, de messze nem ebben a mértékben. Mondjuk úgy, hogy kicsit ott is lejt a pálya, de van pálya, és nem szócső az egész.

Amadeus62 2013.11.19. 15:34:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Mondj egy forradalmat, ahol alkalmaztak atombombát.
Lehet van, de én nem tudok róla.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.11.19. 15:36:52

@Amadeus62: azt nem ő írta, beidézett egy korábbi kommentet

Amadeus62 2013.11.19. 15:37:48

@timargabor:

Tehát a vadkelet. Mi is ilyen ország vagyunk, ez szar ügy. Ilyen dolgok még talán az olaszoknál sincsenek, nem is voltak, hogy csak azokat a híreket teszik bele a főlátogatottságú médiákba, amelyek a mindenkori hatalom gyengítésére mennének rá.

Bloggerkedni is csak azért lehet, mert kurva kevesen látogatják ezeket országos szinten, különben betiltanák.

s 2013.11.19. 15:45:27

@Amadeus62: Én sem tudtam erről a tüntetésről. Pedig nem nézek tv-t, nem olvasok metro újságot. Egész munkaidőben a netet túrom (megtudják és kibasznak). Tehát a kommunikáció mindjárt egyes, mert ezt szarul csinálják. Akkora csatazajnak kellene lenni, hogy a holtak is felébrednek.

A kérdés, hogy mit csinálok most, hogy tudom. Veszek -e puskát, ilyesmik. Kik jönnek? Megint lesz egy balfasz fesztivál, vagy most már valóban szétbaszunk mindent, és elkergetünk a picsába mindenkit, aki nem oda való.

Amadeus62 2013.11.19. 15:48:11

@s:

Félreértesz.

"" "Amennyiben a hír nem jut el az átlagemberkehez, addig nincs remény."""

Én itt nem a tüntetésre céloztam, hanem erre a hete keringő NAV-os mutyira.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.11.19. 15:48:20

@s:

Érvényes mandátummal rendelkeznek? - Igen.

Visszahívhatók? - Nem.

Kik választották meg őket? - Mi.

s 2013.11.19. 15:49:48

@Amadeus62: Ez még az átlag alatti hírfogadókhoz is eljutott. Lényegében a csapból is ez folyik.

Amadeus62 2013.11.19. 15:53:45

@s:

Én nem ezt tapasztalom.

s 2013.11.19. 15:55:10

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Érvényes mandátummal rendelkeznek? - Igen.

Visszahívhatók? - Nem. (Mi a faszért nem? Le is lövöm őket, ha csak ezen múlik. Akkor magától is visszajön előtte.)

Kik választották meg őket? - Mi. (Én biztosan nem. Emlékeznék rá, ennyire hülye még részegen sem vagyok.)

Egyébként Hitlert is demokratikusan választották meg. Aztán pedig nem demokratikusan, de valahogy mégis eltávolították. Így megy ez. Több történelmet kellene a vezetőinknek olvasni. Kurvára nem lennének ennyire magabiztosak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2013.11.19. 16:34:11

@Amadeus62: Jaj, ez fájt, sőt egyenesen fályt. :)

Lmagazin 2013.11.19. 18:28:36

Ezt Simon Gábor, az MSZP elnök-helyettesének facebook oldalán olvastuk. Mi úgy értjük, hogy aláírja!
www.facebook.com/simongabor.bp

Aláírom a NAV vizsgáló bizottság felállításának kezdeményezését!
Egyre több helyen olvasom az interneten, hogy a Magyar Szocialista Párt állítólag nem írja alá a NAV-vál történt állítólagos ezer milliárdos visszaélés kivizsgálására felállítandó vizsgálóbizottságról szóló LMP-s kezdeményezést. Ezúton szeretném jelezni, hogy információm szerint frakciónkból már többen aláírták. Jómagam, úgy is, mint az MSZP elnök-helyettese holnap írom alá a kezdeményezést! Remélem ez megnyugtatja a kétkedőket.
Az ügy kapcsán pár személyes gondolatot még engedjetek meg. A 18. kerület országgyűlési képviselőjeként pontosan tudom, hogy az Orbán-Simicska kormány gazdasági ámokfutása, kiegészítve a helyi önkormányzat passzív, a helyi vállalkozásokat magára hagyó magatartása mekkora kárt okozott a kerületi kis és Középvállalkozóknak. A NAV kapcsán felmerült vádakban évi 1000 milliárd forintról van szó. Ez egy ciklusban több mint az ellopott magán nyugdíjpénztári vagyon. Harmada az évi öregségi nyugdíj kifizetéseknek. A fentiek tekintetében őszintén nem tudom ki, és milyen indokok mellett gondolta azt, hogy egy ilyen vizsgálatot én és a pártom ne támogatna?
Bízom benne - bár tudom naivitás - hogy azok, akik az elmúlt napokban időt és energiát fordítottak arra, hogy a sajtót telehuhogják azzal, hogy az MSZP szőnyeg alá akarja söpörni a NAV vizsgálatot, legalább annyi mondanak: TÉVEDTÜNK, BOCSÁNAT.

timargabor · http://kard.blog.hu 2013.11.19. 19:23:10

@Lmagazin: "őszintén nem tudom ki, és milyen indokok mellett gondolta azt, hogy egy ilyen vizsgálatot én és a pártom ne támogatna? "

Hát, szerintem csak az, aki olvasta az MSZP honlapján a közleményt:
mszp.hu/hirek/az_mszp_tamogatja_a_nav_ugyet_vizsgalo_bizottsag_munkajat

"Az MSZP fontosnak tartja, támogatja a Nemzeti Adó és Vámhivatal működését vizsgáló bizottság tevékenységét, a grémium felállításáról szóló javaslatot az MSZP képviselői meg fogják *szavazni*.
A párt nem vállal semmilyen közösséget a Jobbik képviselőivel, ezért a bizottság felállítására vonatkozó javaslatot a jobbikos aláírások mellett *nem kívánták aláírni*, de Mesterházy Attila pártelnök biztosította a kezdeményező LMP elnökét, Schiffer Andrást, hogy az MSZP képviselői aktívan, támogatóan *részt fognak venni* a bizottság munkájában."

Lefordítom. Ha valahonnan meglesz a szükséges számú aláírás (ami nélkülük nem megy), akkor megszavazzák, és majd részt is vesznek benne. De hát sajnos nem lesz elég aláírás, mert hát a Jobbikkal nem. Schade.

Azért a szombathelyi szocialistáknál is kiverte a dolog a biztosítékot:
www.nyugat.hu/tartalom/cikk/czegledy_mszp_balfekek_puhapocsuek

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.11.19. 19:51:09

@s:

Készséggel elhiszem, hogy nem a te szavazatad juttatta 'ezeket' a nyakunkra.

Azonban abban neked-nekem-mindannyiunknak nagy felelőssége van, hogy többséget kaphattak. Nem lehet a dolgot a Gyurcsányékra kenni, hisz őket is a többségi akarat tette kormánytényezővé.

2013.11.19. 20:47:37

@defenestratio: Ezek szerint még nem egységes a nemzet, bízzunk a 90 %-ban. A 10 % pedig majd kaphat egy piros jutalomcsillagot.

Arivistus 2013.11.20. 19:49:27

Szerintem is összejátszanak, nem azért mert Ángyán mondja, hanem azért mert ilyen nagyságrendű összegnél kell a biztosíték, ami a másik párt.

Régen azt mondták, hogy azért csak a kis halak (Zuschlag, Hagyó) buknak le, mert a nagy üzletekben mind a két párt benne van, ez az ominózus 70:30. 1700 Mrd az horribilis pénz. Nem számoltam össze de szerintem több mint az összes eddig napvilágra került mutyi együttvéve. Szóval mi a nagy összeg, ha nem ez? Amikor a Transparency International a teljes magyar korrupciót a GDP 1,5%-ára becsüli, ez a tétel önmagában 6,0% (2012-es GDP-hez viszonyítva). Btw, mennyi volt az államháztartási hiány 2012-ben? 1,9%, vagyis mindössze egyharmada ennek!!! Ezzel az összeggel beindíthatnánk a magyar űrprogramot (persze kevésbé értelmetlen dologra is felhasználhatnánk, de a magyar politika sajátosságait figyelembe véve ez egy adekvát megjegyzés volt). SZÓVAL EZ EGY ESZMÉLETLEN NAGY ÖSSZEG!!!

Egyébként a MSZP-Fidesz 70:30-as rendszer nem most bukott le először, a két párthoz nem köthető politikai aktorok (pl Schiffer) már régóta mondogatják, csak hát a Fideszé a média egyik fele, a másik meg az MSZP-é. A maradék vagy nem foglalkozik politikával (pl kertévék), vagy nagyon kicsi (pl blogok), tehát az egyetlen kuruc.info-n kívül minden az MSZP-Fidesz kezében van. Így persze, hogy el lehet hallgatni a dolgot.

Kedves blogoló embertársak, tartsátok napirenden ezt az ügyet, különben el lesz ez is sunnyogva, versenybe fogja agyon hallgatnia a "jobb" és a "bal" oldali média.
süti beállítások módosítása