A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Riadó! Zavar a parancsnoki hídon!

2012.12.17. 09:25 légügyi megfigyelő

A múlt heti néhány tízezres diákmozgalmak megrendítették a kormányzat kommunikációját. Ez ráadásul úgy történt, hogy egyszerre a széles nyilvánosság előtt is felmutatta a kormányzati rendszer működésképtelenségét. Mindez komoly veszélyekre is figyelmeztet, mivel már egy ilyen lényeges, de korántsem kritikus helyzetben is a kormányzat cselekvésképtelensége és vészes megosztottsága mutatkozik meg, amint arra az írás végén igyekszünk felhívni a figyelmet. Egyelőre maradjunk a közvetlen események vizsgálatánál.

Döntés született a felsőoktatás rendszerének átszervezése, de főként finanszírozásának alapjaiban történő átalakításával kapcsolatban, erőből, az érintettek bevonása, de legalább tájékoztatása nélkül. A tervezett intézkedések, mind a Rektori Konferencia, mind a diákok képviseletét ellátó régebbi és újabb szervezetek felháborodásához vezettek, és ezek tömegmegmozdulásokban nyilvánultak meg december második hetében. Az intézkedéseket először teljes fronton propagálta a kormány, maga a miniszterelnök, az érintett Balogh Zoltán miniszter, az akármilyen döntés vállalására teflon arccal kész Hoffmann Rózsa államtitkár asszony. Kiállt a kormányszóvivő, a Fidesz szóvivő. Kivette mindenki a részét az ügy kisimogatásából, helyrehozatalából, akár méltatlan eszközök bevetésével is, mint a diákvezetők listázása.

Ám egyszerre a miniszterelnök enyhülni látszik, lehet, hogy felülvizsgálnak ezt azt, és mindezt úgy adja elő, mintha ő az eredeti döntésből kimaradt volna. Lám jön Viktor bácsi, megkérdi a pityergő diákokat, mi történt, ki volt a rossz bácsi vagy rossz néni. És egyszerre egy szombat délutáni ál-egyeztetésen kiderül, nincs is szó itt kérem költségtérítésről, meg diákhitelekről, meg efféle rémes dolgokról, hiszen Viktor bácsi igazságot tesz. Gyakorlatilag mindenki, aki az ábécét és a szorzótáblát ismeri, költségtérítés nélkül bekerülhet a felsőoktatásba… Egy kis röghöz kötés cserébe… Mondja ezt a miniszterelnök úgy, mintha a teljes stábja nem épp azt állította volna az elmúlt napokban, hogy vége az ingyen egyetemi életnek, és majd egy később törlesztendő hitel megoldja az önköltség kérdését.

Nem kívánunk itt mélyebbre merülni ebben az örvényben, mert ma, 16-án, amikor ez az írás készül valójában csak porfergeteg látszik, körvonalazódni vélhetünk ugyan valamit, világos álláspontok a kormányzat részéről nem fogalmazódnak meg. Majd holnap, amikor tárgyalni akarnak, akár szerdáról előrehozva a valójában utólagos egyeztetéseket.

Itt az a kérdés, hogy mit tud még képviselni Balog Zoltán, és mit Hoffmann Rózsa? Annak gyökeres ellentétét, mint amit tegnap mondtak, teljes mellszélességgel kiállva a miniszterelnöki álláspont mellett? Mivel lehet ezt indokolni? Mennyire maradnak „hitelesek” az államszolgák? A miniszterelnök talán elfelejtett szólni saját stábjának is, hogy változnak az idők, változnak az irányvonalak? Voltaképpen cserbenhagyta a szaktárcát és a kérdésben legfontosabb támogatóit?

Mit szoktak mondani arról a hadvezérről, aki bármiféle taktika nélkül beáldozza serege egyik szárnyát, visszavonulva, odahagyva azt? Mi volt akkor a „totális támadásra” kiadott parancs? Szónoki kérdés is elhangozhat: Tisztelt Miniszterek, Államtitkárok! Ezek után mit várhattok a hadvezértől? Ti következtek, ha bedőlt a most odahagyott seregtest! Nem kellene elgondolkodnia a kormányt támogató frakciónak, pártvezetésnek, hogy rossz felé mennek a dolgok, és nem egyes ügyekben, hanem morális értelemben is: mert a saját rendszer belső tartása roppant meg. Tisztelt Frakció, Képviselők, mit vártok a hadvezéretektől, a pártotoktól ezután? Holnap lehet, hogy Ti maradtok a frontvonalon, egyedül hagyva a pergőtűzben!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A gyorsnaszád, amelynek parancsnoka az imént tűzparancsot adott, holnap talán a hadbíróságon kéri számon Önökön a tüzelést! De lehet, hogy már csomagol a mentőcsónakba, és hajnalra csak egy cetlit hagy a hajónapló mellett! Ébresztő, riadó! Baj van, ott, fenn a parancsnoki hídon!

destryer.jpg

Feltárult végre a kormányoldal részére is a kormány döntéseit átható cinizmus?

Kicsit távolabbra emelve a szemünket, az ország horizontjára, hadd kérdeztessék már meg, ha a diákok felháborodásától ilyen mértékben zavarodik össze a kormányfő és a kormány belső döntéshozó rendszere, akkor mi lenne itt egy katasztrófahelyzetben, legyen az gazdasági, természeti, vagy ki sem mondom miféle! Biztos, hogy ez a struktúra és ez a vezetés alkalmas a vészhelyzeti vagy bármilyen irányításra?

Napról napra épül le az ország, gazdasága romokban, az emberek sokasága a tönk szélén. Mindenkinek, ma már mindenkinek, nem csak az ellenzéknek érdeke a kormányváltás.

Új posztunk a témában: Tandíj-ügy: ezerrel pörög a Fidesz-szélkakas

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on, és oszd is meg a posztot:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

68 komment · 3 trackback

Címkék: orbán viktor kormányváltás Hoffmann Rózsa Balog Zoltán diákmozgalmak

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr644969138

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Légifelvétel blog díjazottja: a Diáktüntetés 2012.12.22. 08:41:17

A Légifelvétel blog első évadának díjazottja a decemberi Diáktüntetések, és természetesen az azon résztvevő ezrek. Karácsony előtti hír, egyfajta ajándék, kinek-kinek a maga értelmezése szerint a Békemenetnek elnevezett „civil mozgalom” kitüntetése,...

Trackback: Tarlós ajándéka: dugódíj helyett stresszlabda 2012.12.17. 19:19:59

Tarlós István főpolgármester színes ceruzát, zsírkrétát és stresszlabdát vitt a főváros nevében a Mikulásgyárba. Eme kétségkívül arcpirító impertinencián vélhetően napokig fog pufogni a hazai blogszféra, pedig igazából nem háborognunk kéne miatta, hane...

Trackback: Ha a sz..t megkeverjük, az attól még sz.. marad! 2012.12.17. 10:42:04

Gírosz-Ász kormányszóvivő úr és Parragh (Parrot-papagáj-vagymi) László kormányszócső urak megkavarták azt a bizonyost azzal, hogy jókora gyanúsítgató személyeskedést vittek bele a tatárdúlás értékű keretszám-variálás és az általa kiváltott diákfelbolyd...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nevetőharmadik 2012.12.17. 10:32:59

"Mennyire maradnak 'hitelesek' az államszolgák?"

Nem ez a kérdés. Az államszolgák ugyanis már réges-rég tök hiteltelenek. A kérdés az, hogy mennyi hiteltelenséget képes lenyelni előbb örömmel, majd fintorogva a drukkertáboruk.

dr. jenőke (jenőke) 2012.12.17. 10:34:19

A menekülést színlelve hátrafelé nyilazva támadásnak az a veszélye, hogy nagy valószínűséggel más menekülők létszámában csökkenés fog bekövetkezni.
Nos, ők nem lehetnek áldozatok, vagy kalkulált veszteség, mert az árnyékolná a győzelem fényét.
Tehát árulók.
Ennyit a visszavonulásról.

wowerman 2012.12.17. 11:59:07

még mindig van 1 millió birka aki most is a fideszre szavazna

házelnök 2012.12.17. 16:12:41

Végül is a tek nem lett bevetve, még nem lőttek.

laci0011 2012.12.17. 16:23:35

Jól fizetett dolog viktorcsicskának lenni,skicc plagit is 5 év helyett életfogytig kistafírozták ezek a farizeus plebejusok!

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.12.17. 18:25:49

Diákok! Mondassátok le Orbán Viktort!
Ha én diák lennék, innentől nem a tandíjak mérsékléséért tüntetnék. Nem is a közpénzből finanszírozott helyek számának növeléséért tüntetnék. Nem is Hoffmann Rózsa távozásáért tüntetnék. Innentől fogva én bizony Orbán Viktor távozását követelném.
Figyelem!
Az, hogy Magyar Nemzet főszerkesztője vélhetően az Orbán-kormány megrendelésére személyes adatokat jelentetett meg az újság címlapján, azért, hogy az adatok tulajdonosait megfélemítse, megalázza, és elérje, hogy visszavonuljanak a közélettől, az nem vicc, hanem egy újabb hadüzenet a demokráciának.
*Amennyire a lentebbi képen kivehető, azt nem közlik olvasóikkal, hogy a szerintük “feltűnően hosszú ideig” diákoskodó vezetőitek alapképzésen, mesterképzésen, vagy doktori képzésen tanulnak. Azt sem írják, hagytak-e ki évet bármilyen okból, és azt sem, hogy amennyiben az adófizetők finanszírozzák a képzésüket, akkor a közpénzből finanszírozható 10 félév teljesítését követően mennyi tandíjat fizetnek.
Ugyanaz az Orbán Viktor rendelhette meg ezt a listát, aki ma délután diákokkal ült le tárgyalni. Nem, nem veletek, elégedetlen diákokkal, nem is a képviselőitekkel, hanem valaki másokkal. Erről pedig azt gondolom, hogy ezek a mások bizony előre kiválogatott statiszták voltak, ha voltak ugyan egyáltalán, és a tárgyalás híre nem kamu.
A közrádió híreiben minden esetre azt mondják, hogy Orbán Viktor diákokkal tárgyalt. Azt nem teszik hozzá – hiszen nem is lenne igaz – hogy veletek, a tüntető diákokkal, illetve képviselőitekkel tárgyalt. Arról viszont hallgat a közrádió, hogy ha nem veletek, akkor kinek a megbízásából és miféle diákokkal tárgyalt.
Egyel több ok arra, hogy innentől ti, utcára vonuló hallgatók ne a tandíjak mérsékléséért tüntessetek. Ne is Hoffmann Rózsa távozásáért tüntessetek.
Tüntető diákok! Orbán Viktor nemtelen eszközökkel, igaztalanul próbálta megszégyeníteni vezetőiteket!
Méltó módon adjatok a méltatlan támadásra választ! Igen, szervezkedjetek! Állítsátok magatok mellé szüleiteket, oktatóitokat, professzoraitokat! Állítsátok magatok mellé barátaitokat, ismerőseiteket! Állítsátok magatok mellé az egész országot! Már a nagyvilág is figyel rátok!
Mutassátok meg, hogy nem nektek, és nem a ti vezetőiteknek kell szégyenkezniük!
Mondassátok le Orbán Viktort!
*

piefke 2012.12.17. 18:30:30

Balogh, Hoffmann: senkik voltak-senkik lesznek!
Ezeknek a figuráknak nincs erkölcsi, szakmai hitelességbeli vesztenivalójuk - csak anyagi.

fazzoletti 2012.12.17. 18:39:31

A minisztert Balog Zoltánnak hívják és nem Baloghnak.

becike4 2012.12.17. 18:52:27

@fazzoletti: A minisztert 23.senki faszjancsinak hívják.

taga20 2012.12.17. 18:59:43

@fazzoletti: Egy ócska trógernek hívják.

Lutius Lemmingus · http://szabotazs.blog.hu/ 2012.12.17. 19:09:49

@fazzoletti: Oh, bocsánat, mi kérünk elnézést a blog olvasói, kommentelői és a blog írója nevében is...
Na, a troll-etetést hagyjuk, további jó kommenteket. :D

A parancsnoki híd a kocsmába költözött most épp:
szabotazs.blog.hu/2012/12/17/a_kocsmabol_iranyitott_orszag

CICMÓK 2012.12.17. 19:20:56

"Nagyon csúnyán rápirított Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz hétfő délelőtti frakcióülésén a földtörvényt és annak Alaptörvénybe betonozását bíráló Ángyán Józsefre és Bencsik Jánosra.
A bírálatokra Orbán az ülés több résztvevője szerint indulatosan, a hangját felemelve azt vetette a képviselők szemére, hogy politikai cirkuszt csinálnak, hangulatkeltők hónapok óta, és ha ez így nekik nem tetszik, "akkor menjetek, mert én egyben akarom tartani frakciót".
VAN BAJ!!! De sajnos nem elég nagy!
Kár, hogy Hoffmann Rózsa, Balog Zoltán nem olyan mint Ángyán József, Bencsik András, Holoda Attila...

CICMÓK 2012.12.17. 19:23:14

Bocsánat, Bencsik János! De HR és BZ olyanok, mint Bencsik András!

eloi 2012.12.17. 19:31:54

"Tisztelt Frakció, Képviselők, mit vártok a hadvezéretektől, a pártotoktól ezután?"

Csak amit eddig: pozíciókat, jó állásokat, jó fizetést, szolgálati kocsit, számtalan előnyt és juttatást, rivaldafényt, "hatalmat"... Ilyesmiket.
Ehhez pedig az olyan hozzáállás kell, amilyet kifejtenek. (Lásd még:: aki másként meri gondolni, az repül a frakcióból, pártból, állásból!!!) Ennyi.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.12.17. 19:58:37

@wowerman: Pontosítok a legfrissebb felmérés alapján: 2 millióan választanák a Fideszt, 1,1 millióan az MSZP-t, 900 ezren a Jobbikot, 800 ezren az Együtt 2014-et, 250 ezren az LMP-t. A többieknek nem tetszik senki sem.

A helyzetre jellemző, hogy Bajnai a legnépszerűbb a pártvezetők/miniszterelnök-jelöltségre esélyesek közül és csak másfél millió ember szerint mennek jó irányba a dolgok, mégis többen választanák a Fideszt...

2012.12.17. 20:08:24

@Távmunkás: "2 millióan választanák a Fideszt"
Eljutottunk oda, hogy már ezt sem hiszem el. Amilyen szinten kussol minden csatorna az aktuális demonstrációkról, én már elhiszem azt is, hogy a közvélemény-kutatók is féltik az irhájukat...

rohadjmegARCgeci 2012.12.17. 20:10:19

Az a képen ott az a kis magyar gyorsnaszád,ugye?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.12.17. 20:21:54

@_zulu_: A közvélemény-kutatóknál köztudott a pártállás, a Szonda Ipsos MSZP-s, a Századvég fideszes, stb. Ez a Medián eredménye volt.
Az a helyzet, hogy sokan utálják a kormányt, de a kormányzati propaganda eléggé sulykolja, hogy az ellenzék=Gyurcsány, így sokan el is hiszik.
Ne feledd, a szavazók legnagyobb csoportját a nyugdíjasok alkotják, őket nem érintette egyik negatív intézkedésük sem és 2014-ig nem is fognak a nyugdíjakhoz hozzányúlni, csak emelik az inflációval minden évben és ők azok, akik az M1-et nézik és közrádiót hallgatnak.

Fufo 2012.12.17. 20:25:44

@Dr. Furia: Amint éppen száguld előre :)

komissarlajos 2012.12.17. 20:31:12

@Távmunkás: A jó anyádat nézik a nyugdíjasok, te háborodott! Csak olyan degenerált hülyék tudják rögtön szembeállítani a társadalmat és az ínaktívakat.Mint te vagy.

2012.12.17. 20:42:31

@Távmunkás: "szavazók legnagyobb csoportját a nyugdíjasok alkotják"
Így van. És ebbe döglünk majd bele.

2012.12.17. 20:44:48

@komissarlajos: Az inaktívak is a társadalom részesei. Akkor most pl. az hogy van, hogy az aktívak bére nem egyszer nominálisan csökkent válság kezdete óta, nem keveset, a nyugdíjaknak meg a reálértéke sem?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.12.17. 21:06:49

@komissarlajos: Látom, te is csak anyázni tudsz, egy észérved sincs...

wowerman 2012.12.17. 21:32:32

@Távmunkás: ezért fogok elhúzni ha 2014-ben is a narancsőrült nyer

mrZ (törölt) 2012.12.17. 22:02:00

"Biztos, hogy ez a struktúra és ez a vezetés alkalmas a vészhelyzeti vagy bármilyen irányításra?"
Bammeg ez nem kérdés hanem tény.
Az egész államot ki kellene baszni.
A pecsétőrökkel kezdeném, őket tartom a főbűnösnek.

Nem jó! 2012.12.17. 22:02:24

Miért hiszik egyesek, hogy a nyugdíjasok hülyék, és csak a királyi tv-t nézik? Úgy gondolják, hogy nem aggódnak a gyerekeik, unokáik jövőjéért, az oktatásért, a munkahelyekért, az egészségügyért, a demokráciáért? Nem kellene örökké az utazási kedvezmények miatt ellenük hergelni a fiatalabbakat. A stadionépítések, a földmutyik, a "csókosok ", az értelmetlen kormánypropaganda sokkal többe kerülnek. Honnan veszik, hogy 2014-ben majd rájuk fogunk szavazni?

hower 2012.12.17. 22:23:00

@Nem jó!: Igen, szerintem pont ebben nincs igazi nézetkülönbség a fiatalok (unoka) és az idősek (nagyszülők) között. Nem jó ötlet, de nem is nagyon lehet szembeállítani ezt a két csoportot.

Chalky White 2012.12.17. 22:25:56

2014-re Orbán ha így folytatja a diliházban fog kikötni, mondjuk jogosan, bár nem vagyok agydoki, de tényleg mutatja jeleit egyfajta skizofrén hatalomvágynak. Arra kiváncsi lennék hogy a párttársaknak mikor esik le, hogy elment az esze.

béla a görög (törölt) 2012.12.17. 22:26:32

Akkor most januárban kormányátlakitással egybekötött, szerkezetátalakitással egybekötött felsőoktatás átalakitás vagy ezek (tetszőleges permutációja) lesz? - meg hideg.

Parajpuding 2012.12.17. 22:28:55

Bizony van az az emberfajta, akinek a fővezír bárhányszor belesz*rhat a szájába. Mindezt simán tűri, vagy megfelelő baksisért, vagy önálló gondolkodási és cselekvési képességek híján. Tehát vagy talpnyaló-haszonleső, vagy csicskajellemű az illető. A dakota jó érzékkel választja ki és veszi körül magát ilyenekkel. Ebben tényleg jó, különben minden egyéb képességét együttvéve legjobb esetben is csak Felcsúton lenne csóró tyúkperes ügyvéd.

Parajpuding 2012.12.17. 22:36:43

@Chalky White: szerintem már leesett nekik, de nélküle azonnal szétesne atomjaira a párt és a kormány. Tehát az életben maradásukhoz kell az arca, próbálnak még addig is mindent kitalálni az átmenekítéshez. Kísértetiesen hasonlít az egész azokra az esetekre a történelemből, amikor tagadják a vezér betegségét/halálát, mert akkor eluralkodna a káosz, minden durva következményével.

Chalky White 2012.12.17. 22:46:47

Hát, lehet hogy egymást széttaposva próbálnának pozícióba kerülni, nem tudom.

Azt viszont erősen sejtem, hogy lassan el kellene kezdeniük gondolkodni egy utódon, including a párt szügségszerű megújításán, előbb vagy utóbb ezt muszáj meglépniük.

A kérdés az, vajon ők is vele akarnak-e bukni.

légügyi megfigyelő 2012.12.17. 22:50:04

@Dr. Furia: én inkább a Fideszére gondolnék. De ha marad minden a NER szrint, akkor a magyar naszád lesz.

Parajpuding 2012.12.17. 22:50:43

@Nem jó!: sajnos pedig az a helyzet, hogy a nyugdíjasok többsége nem fogja fel a helyzet súlyosságát. Ülnek a meleg foson, megkapják a nyugdíjukat, sőt azt emelgetik nekik évről-évre. A legtöbbjüknek nem hozott semmiféle negatív változást az elmúlt két év. Hidd el, kevés van köztük, akiknek előbbrevaló a gyermekeik és unokáik jövője, mint a sajátjuké. Dícséretes, ha te nem ilyen vagy, de nem ez a jellemző.
Ezért sem mer egyetlen kormány hozzájuk nyúlni. Sokan vannak, választás eredménye majdhogynem rajtuk múlik.

légügyi megfigyelő 2012.12.17. 22:51:09

@Fufo: Lehet, hogy olyan gyorsnaszád, amelyet tengeralattjáró parancsnok vezet. A naszád szempontjából ez unortodox.

tatuman 2012.12.17. 23:02:38

leírtam már, de még egyszer megteszem.

1. a kormány dönt.
2. jön a kritika.
3. jön a tüntetés.
4. a kormány változtat a döntésen.
5. jön a kritika.
6. jön a tüntetés

na most ezek után mégis mit szeretnétek? közvetlen demokráciát, h minden apróságról szavazgassunk? bombaötlet.

ez a van rajta sapka-nincs rajta sapka tipikus esete.

amúgy én úgy érzem, hogy az emberek ha magukról alkotnak véleményt akkor azt mondják, h "nem szar a helyzet", viszont ha másokról kell véleményt alkotni, akkor már "ennél szarabb sose volt" a mondás.

Chalky White 2012.12.17. 23:13:33

@tatuman: arra nem gondoltál hogy mindkétszer szarul sikerült dönteni?

mrZ (törölt) 2012.12.17. 23:14:31

@légügyi megfigyelő:
Bürokraták akiknek az aláírása(és pecsétje) szükséges az állami eljárásokban.

Putyilov gyári melós 2012.12.17. 23:19:00

Elvtársaim a Zúrban!

Ez a pojácaműsor, amit Orbán Pártfőtitkárelvtárs előad, nekem baromira ismerős.
Igaz, én épp nyiladozó szemekkel éltem át a 70es-80as éveket is :o))))

Nekem ez az Orbán elvtárs, olyan Kádáros! :o)))

Párthatározatok, pártdirektívák és a csinovnyikok, kommiszárok végrehajtják(vagy legalábbis úgy tesznek), a Pártfőtitkárelvtárs pedig hátradől, és elégedetten konstatálja, hogy már megint jót tettem a néppel, a hoztunk róla párthatározatot és a krumplileves krumplileves lett.

Épül-szépül, egyre jobban kerekedik ki szocialista hazánk!
Éljen a Párt, éljen Orbán Pártfőtitkár elvtárs!

tatuman 2012.12.17. 23:20:51

@Chalky White: nem. mert változtatás után után megkapták kb azt, amit kértek. ezzel kapcsolatban:

1. ne várják, h minden úgy marad, ahogyan eddig, hiszen azt mások mellett ők is kritizálták.
2. a változtatás utáni érv: "nem hiszünk nektek". most bocs, de ezzel mit kezdjek?

azt meg lássuk már be könyörgöm, h minek trillió jogász-közgazdász-médiamunkás-művelődésszervező, ha a kib@szott konvekort nem jön senki megszerelni csak 2 hetes vállaásra, nincs, aki autót szereljen normálisan, a pedagógus képzés végén titkárnők lesznek, és a bölcsészvicc is továbbra is áll (mit kérdez a bölcsész, ha elvégzi az egyetemet? super size-ban adhatom?).

Putyilov gyári melós 2012.12.17. 23:27:34

@tatuman:

Talán meg kellett volna kérdezni a Pártnak, a Pártfőtitkár elvtársnak azokat, akiknek az életéről döntöttek!

Tudod, társadalmi párbeszéd a neve!
Orbán elvtárs minden szarra kiküldet a muzsikoknak nemzeti konzultációs leveleket, mi lett volna, ha elmegy néhány egyetemre és előadja a kormánydöntés előtt a tervezeteket?
Már ha voltak egyáltalán ilyenek és nem csak a pénzbehajtás, lefaragás, megszorítás volt a TERV!

Nesze bazdmeg, hogy mekkora a totális kormányzati káosz, a kontraszelekcióra, sztálinista seggnyalásra alapozott pártállam csődje! Remélem kivonulnak az egészségügyiek is az utcára, mert az elmúlt napok tanulsága az, hogy Orbán ütni-vágni kell, mint a répát és bármit el lehet érni!

"Utolsó pillanatban töröltek béremelést az egészségügyben"
hvg.hu/itthon/20121217_Utolso_pillanatban_toroltek_beremelest_az

Putyilov gyári melós 2012.12.17. 23:30:04

@tatuman:

Oszt mi lenne, ha te mennél el konvektor szerelőnek?
Vagy kirúgnának 100 ezer Fideszes pártfunkcit és elküldenék őket melósnak?

Ja, hogy az elvtársaknak ott a Pártban BÜDÖS A MUNKA, csak pofázni szeretnek róla?!!!!!!

2012.12.17. 23:51:03

@Távmunkás: Ezek a felmérések mennyire hitelesek? Engem sose kérdeztek meg, pedig azt mondanám, a fideszre szavazok. Valójában sose.

mrZ (törölt) 2012.12.17. 23:58:26

@légügyi megfigyelő:
Most látom a poszt toló vagy, akkor bővebben:
Az államot nem a politikusok működtetik, ők csak a jól fizetett pofozógép, hogy a plebs velük foglalkozzon.
A pecsétőr kaszté a hatalom.
A törvényeket-rendeleteket-utasításokat írják, a mindennapi ügyintéseket vezénylik, engedélyeznek vagy tiltanak. Nem választotta őket senki, az állásokat nem nyilvánosan pályázzák, nincsenek nyilvánosan elszámoltatva, nincs felelősségük.
Be vannak betonozva, kölcsönösen védik egymást.
Épp a napokban bővül újabb 700 fővel a seregük, a járások felállításával.

Ui.
A hivatali nemjólvankitöltve, az utasított ellenőrök és rendőrök pénzbeszedési akciói, a túlbonyolított engedélyezések, az 1-10-100milliós pecsétdíj, a jutalék összegével csökkentett minőség, és megannyi mindennapi küzdelem az állam és kiterjesztései ellen okozzák a gondjainkat, nem pedig 400 hülye ökörködése a parlamentben.

Mpatikus Eszetlenellenes 2012.12.18. 00:10:43

@fazzoletti:
Valóban Balog Zoltánnak hívják, de miniszternek csak kisbetűvel, vagy úgy sem, ezt a szégyenletes produkciót látva...

Mpatikus Eszetlenellenes 2012.12.18. 00:18:59

@tatuman:
Az okfejtésed hámozza a szelet...:-)
Azon a ponton bukik meg, hogy:
"A Kormány változtat a döntésen..."
Változtat!? Ez mekkora csúsztatás! Hiszen amit az érintettek megkérdezése nélkül átvernek minden nagy társadalmi elosztórendszeren, az nyílt agresszió, a "változtatások" pedig álságos és képmutató manőverezések csupán, melyeknek keretében az "úgyis átvisszük és beszopjátok" koncepció figyel.
Csakhogy az embereknek kezd tele lenni, és már unják ezt a PR-os csűrés csavarást, aminek a vége mindig csak az, hogy a fidesz a markába röhög.
HÜLYÉNEK NÉZNEK MINKET! ...és ezt azzal indokolják, hogy akit lehet annak nézni, az az is. Most meg fel vannak háborodva hogy a gépezet akad, és egyre kevesebb az általuk klasszifikált és idealizál HÜLYE.
Van rajta sapka, nincs rajta sapka..., ugyanmár! Mellébeszélés...

2012.12.18. 00:54:15

Szinte látom ahogy egy gollam-szerű alak vidi mezben iszkol a bem rakparton kezében szorongatva egy NER nyomtatványt és motyogja hogy drááágasszág, mockosssz kissz diákok el akarják vennnni a drágasszágot...

Dr. Viccember a Sándor Palotából 2012.12.18. 01:46:22

@Parajpuding: "..a nyugdíjasok többsége nem fogja fel a helyzet súlyosságát. Ülnek a meleg foson, megkapják a nyugdíjukat, sőt azt emelgetik nekik évről-évre. A legtöbbjüknek nem hozott semmiféle negatív változást az elmúlt két év."
Legközelebb azért beszélgess el néhányukkal mielőtt ilyen emeletes marhaságokat írsz.

kormányzó 2012.12.18. 06:51:16

@Putyilov gyári melós:
Ne vakíts!
Kádár,igazi gentlemanus volt, a fasiszta stróman orsóshoz képest!

kormányzó 2012.12.18. 06:58:23

@Dr. Viccember a Sándor Palotából:
Ja!
A nyugdíjasok ülnek a meleg foson,oszt négyévente elmennek szavazni.
A z "aktívak" meg szavazás helyett,élmény-fürdőbe.
Ja!
Még jó,hogy a rendőrök nem verték el a tüntető kölkeiket.
Mer az "aktívak", azt is tétlenül nézték volna a rtl-"híradóban".

labrabbit 2012.12.18. 08:07:06

@tatuman:
Folyamatosan figyelem a külföldi állásajánlatokat. Hentes, szerelők, hegesztők, szakácsok és még sok-sok szakmunkás ment már és még fog is elmenni. Ahogy a diplomások is. Te nem találsz gázszerelőt? Nohát. Képzeld az eü-ben 3 hónap a várakozás, de csak ha sürgős. Minden állástalan építészhez párszáz állástalan vagy tengődő szakmunkás, segédmunkás, kereskedő rendelhető.
A gazdaságpolitika - már ha nem túlzás így nevezni - egy katasztrófa. Ezért itt mindenkinek (80 %) egyre rosszabb lesz. Persze Orbán tudja a receptet: az oktatás fölösleges és drága.

Balog szerint 2013-ban, rögtön a felsőoktatás után, rendbe teszik a K&F-t is. Nem ijesztő?

Putyilov gyári melós 2012.12.18. 08:50:19

@saravad:

Szerintem készül már valami unortodox megoldás a melósok ellen is.
Orbán példaképe Lukasenka így oldja meg:

"Röghöz kötés Belaruszban
2012. december 12., szerda • Utolsó frissítés: 2012. december 12., szerda, 16:14
Szerző: HVG

Kényszermunka bevezetésével akarja megakadályozni Alekszandr Lukasenko belorusz elnök, hogy a magasabb bért fizető Oroszországba költözzenek át a volt szovjet tagköztársaság munkavállalói. Az Európa utolsó diktátoraként számon tartott politikus bejelentette: olyan elnöki dekrétum készül, amely szerint a fafeldolgozó vállalatoknál dolgozók az ágazat 2015 végéig tartó átszervezése idején csak a cégvezetés engedélyével mondhatnak fel. „Ha távoznak, kényszermunkára ítélik, és visszahozzák ide magukat” – fenyegetőzött Lukasenko az egyik vállalatnál tett látogatása során. Helyi források szerint az államfő kísérletnek szánja a faipari röghöz kötést, s ha a módszer beválik, a modern kori rabszolgaságot több szektorra is kiterjesztik. Míg a belorusz faiparban az átlagfizetések alig haladják meg a száz eurót, a szomszédos Oroszországban ennek többszörösét fizetik a munkavállalóknak."

labrabbit 2012.12.18. 09:07:44

@Putyilov gyári melós:
Olvastam ezt, de mi ugyebár demokratikus jogállamban élünk. Persze, ha a nemzeti érdek megkívánja, a nemzeti ügyek kormánya meg fogja hozni a szükséges döntéseket.
Itthon én előbb a szolgáltató-szektor államosítására szavazok. Az adófizetők pénzén kiképzett szakmunkások extraprofitra tesznek szert, mint maszek fodrász meg vendéglős, stb. Aztán még nemzetidegen frizurákat meg kajákat is terjesztenek. Nem szorul ez megújításra?
Persze ez később lesz, ha akadozna a stadion-project.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.12.18. 12:31:54

@Könnyen elkaptuk, uram!: Engem az elmúlt 4-5 évben kétszer kérdeztek meg a közvélemény-kutatók.

Nem jó! 2012.12.18. 19:21:45

@Parajpuding: " Ülnek a meleg foson..." Ezzel a bunkó megjegyzéseddel sok nyugdíjas hívet szereztél magadnak. Tényleg, őket nem érintik az áremelkedések / élelmiszer, gyógyszer, stb/. Sokan a nyugdíjukból támogatják a munkanélküli gyerekeiket, de ezt is lazán megtehetik. Eddig többnyire azt olvastam, hogy az MSZP szavazóinak többségét a nyugdíjasok teszik ki. Most akkor hogy van ez?

2012.12.18. 22:41:50

@Távmunkás: De írigyellek! És mindig igazat mondtál?

samugy63 (törölt) 2012.12.18. 22:44:11

Ma nincsen Magyarországon két szovjet hadosztály, mint '56-ban. Sőt, még csak a határon sem várakozik további 5 hadosztály, mint '56-ban. Nincsen többszázezres hadsereg, amit ha kell, a Munkásőrség "bikacsökével" be lehetne vetni a civil lakosság ellen. Nincsen átfogó ÁVO - egyelőre még - és semmi nincsen, ami nagy létszámban erőszakszervezetként alkalmazható lenne a civilekkel szemben.
Egyszóval ha 2014-ben mégsem tudja az ország népe elkergetni ezt a rezsimet, akkor megérdemli, akkor magának köszönheti.
Akkor el kell fogadni, ha azt mondja majd a világ, hogy a 'magyar ember' ilyen, hogy a 'magyarok' ilyenek... :(

Most van egy kis fénysugár, a diákok. Ők megmutatják, hogy hogyan kéne az egész (na jó, egy millányi fidesznyiket kivéve) viselkednie a civil társadalomnak. Akkor aztán nem volna itt gond, ezt hívják ugyanis demokráciának.

De sajnos lehet, hogy mi magyarok erre tényleg nem értünk még meg, először meg kell járni a poklot.

2012.12.18. 22:44:12

@saravad: Sőt, helyén való volna, ha a NAV végre megállapítaná a minimum borravaló után fizetendő kötelező adó mértékét, amit előre behajtana az év elején.

samugy63 (törölt) 2012.12.18. 22:47:21

Ja, és még valami. Ideje volna már, ha valaki felhívná a tisztelt politikai elít figyelmét, hogy az oktatás az nem államilag támogatott vagy nem támogatott. Ugyanis az oktatás az egyik olyan alapszolgáltatás, amiért ADÓT FIZETÜNK. Magunknak, csak a kormányzat végzi ennek adminisztrációját. Tehát nem Orbán Viktor, nem Szíjjártó Péter vagy Kósa Lajos pénzét fordítják vagy veszik el az oktatásra, hanem A MI ADÓFORINTJAINKAT!

Csókolom...

labrabbit 2012.12.19. 00:37:44

@samugy63: +1
Tegyük hozzá, nem az állam szolgálata a fő célja, hogy finanszírozzuk az oktatást.

aspectratio 2013.01.24. 11:40:34

A politikai vezetők nem alkalmasságuk szerint kerülnek pártok/országok élére.
Orbánnak semmilyen koncepciója nincs és igazából pont elég lesz neki ez a 4év...röhögve nézi majd -az ellopott milliárdokat számolva- ahogy az utána jövők megpróbálnak csinálni vmit az ország romjain...

légügyi megfigyelő 2013.01.24. 16:13:44

@aspectratio: félek, nem csak négy évben gondolkodnak. A tetteik megúszásához tartós, elévülésbiztos időszak kell, kellhet. az ország meg csak elduruzsol. Ha rosszul megy, kimagyarázzák, ha jól megy, akkor még többet kasszíroznak. Egy Fideszbukta vége rabosítás (is) lehet.
süti beállítások módosítása