A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Orbán Viktor csodálatos utazása a vadludakkal

2012.10.11. 09:52 outisz

Mert ne legyen kétségünk afelől, hogy a végére mindenki megjavul. Orbán Viktor is szépen lassan rá fog jönni, hogy meghúzni a tehén farkát, pocsolyába kergetni a jószágokat nem szép dolog, mint ahogy nem szép dolog erőből kormányozni, nyudíjvagyont elvenni, országot alázni ésatöbbi ésatöbbi. Nils Holgerssonnak ez sikerült, bár a svéd modell ebben az esetben is kicsit más. Ott egy hóbortos törpe változtatta törpévé a kölyköt, itt a négyévenkénti választások - mert még van ilyen - mumusa lesz az, aki mosolyra fakasztja a fideszes vezérkart. A recept a régi. Nem bántani kell a jószágokat, hanem simogatni a fejüket, cserébe még négy évig mindenki marad az istállóban.

Valljuk be, OV már majdnem van olyan dörzsölt mint Kákalaki Akka, a kis két éve húzódó csodálatos utazása miatt unortodoxia felett pedig van mit pótolni. Valami furcsamódon a gaz IMF még mindig tárgyalópartner, Matolcsy elv..., pardon bajtárs szabadságharca lassan olyan kínlódássá válik mint Mao nagy menetelése, úgyhogy van honnan feljönniük a fiúknak. Persze ez sem meglepő, minden kormány az első félidőre rakja a keserű dolgokat, a végére meg valami édeset (unikum-vacsora-hubertus), hogy jó szájízzel menjünk el szavazni. Amióta a világ világ, ez így ment. A soproni fiaskó pedig pont az a kilométerkő, ahol el kell kezdeni osztani az édeset.

A kérdés csupán az, hogy az eddigi két év “eredményei” után mi van még bevethető állapotban. Merthogy Nils Holgerssonnak ingyenbe volt segíteni a sok-sok bajbajutott állaton, megmenteni a medvéket, bocikat, kacsákat és ludakat, de Orbán Viktornak kicsivel többet kell felmutatnia. Mondjuk ha lenne olyan kis piros sapkája, a végén fütyülővel, elég lenne csak belefújni, és a szmöre-IMF már kotródna ki az országból. De nincs neki, sőt Matolcsy (Úristen, kinek a ötlete volt hogy Hacser Józsa legyen pocok szinkronja???) 400 milliárdos megjavuló csomagja olybá tűnik, mintha az IMF fütyülőjét kellene a szánkba venni. Na, ennél komolyabb násztáncot ez az ország még nem járt, de a libák se Lappföldön. Nem vagyok azonban biztos abban, hogy az unikum-hubertus recept most is működni fog. Úgy tűnik messze belegázoltunk az unortodoxia mocsaraiba, és egy kurva vasunk se lesz  már hangulatjavító intézkedésekre 2013/14-ben. Nils Holgersson ebben az esetben odaállna Kákalaki Akka elé, és bocsánatot kérne. Hogy miért? Mert ő tényleg megjavult útközben. A mi Orbán Viktorunkról ezt nehezen képzelem. Jó lenne egyszer azt látni, hogy Matolcsy helyett egy szakembert ültetne a miniszteri székbe, és okos embereket megkérdezne, merre tovább?

Ehelyett félek hogy el fog durvulni a politika, nem véletlenül lett bedarálva a média, az alk. bíróság, a jogrendszer, Azerbajdzsán... A mi Nils Holgerssonunk egy óvatlan pillanatban ki fogja tekerni Márton lúd nyakát, meg fogja sütni és az egészet pocokra keni. Teszi ezt majd azért, hogy akit még meg lehet etetni, azt legyen mivel jóllakatni, akiket pedig nem, azt egymásnak ugrassza. Így aztán 2014-re ad hoc jóllakottak, és egymást tépő ellenzékiek maradnak.

Tetszett a cikk? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

8 komment · 3 trackback

Címkék: imf unortodoxia outisz

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr424828237

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az internacionálét éneklő Bajnai lesz a Milla kampányarca? 2012.10.11. 14:56:59

Értem, hogy a Milla végképp el akarja törölni a múltat, de talán nem kellene a szó eredeti értelmében updatelni az aktust. Emlékszel még Bajnai Internacionálés videójára? * * A kínos coming outra 2009 áprilisában került sor, amikor is Havas Szófia egye...

Trackback: 3 Malac építési tanácsai 2. Bárminemű ásás 2012.10.11. 13:30:01

Ne feledd Szakikám, ha ásót fogsz a kezedbe és nem rendelkezel kubikus génekkel, de legalább némi aranyásó gyakorlattal, akkor bizony estére darabos lesz a fürdőkádból a kiszállás, és másnap reggel C3PO simán lenyom ritmikus sport...

Trackback: Szórakoztató Képes Erkölcstan 2012.10.11. 12:36:34

Minden értelmes embernek kötelező jelleggel elindult a Szórakoztató Képes Erkölcstan és etikaoktatás blog.  Célja, hogy játékos, szórakoztató és könnyed stílusban vigye át azt az általános emberi erkölcsi tudást, amit máshol vagy egyáltalán nem is...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nevetőharmadik 2012.10.11. 10:14:46

Az utolsó bekezdésig azon gondolkodtam, hogy Orbán ahhoz, hogy a jószágok még négy évet az istállóban maradjanak, nem megsimogatná őket, hanem eltörné a lábukat.

De a tied sokkal frappánsabb.

John Doe3 2012.10.11. 13:33:08

Szvsz érik az Orbán-puccs (nem alkotmányos eszközökkel). Amikor biztos lesz, hogy OV bukna, akkor rendkívüli állapot és/vagy prezidenciális köztársaság leszünk (bár a királyság ellenében sem fogadnék nagyobb összeggel, de ha Türkmenbasinak jó volt a köztársaság, akkor nekünk is jó lesz). Csak azért nem fogadok abban, hogy "Orbán nem lesz szabad választásokon leváltva 2014-ben", mert úriember nem fogad olyanra, amiben biztos.

vladimir964 2012.10.11. 14:04:50

No, hát - többek között - a blogban leírt állapotok miatt kértem állampolgárságot egy másik országba, amit ha Isten is megsegít megkapok, és abban a minutumban pattanunk is innen meg asszonyostul-gyerekestül, Nemzetvezetőék meg rohadjanak meg a saját szarukban!

unionista (törölt) 2012.10.11. 14:48:37

orbán viktor egy ideig nem lesz érdekes. az ellenzéknek lesz fél éve, hogy felmérje: bajnaival mennyivel válik egységesebbé és népszerűbbé. ha a projekt nem jön be, akkor jövő tavasszal még mindig jöhet egy miniszterelnöki casting, egy évvel a választások előtt.

orbán a feudális, bajnai a kapitalista restauráció embere. jelenleg ezek közül kell választani. hagyni kellene ezt a gyerekes libázást mindkét oldalon.

wip 2012.10.11. 14:57:45

Jó-e nekünk egy polgárháború?
Mármint nekünk, kisembereknek?
Cui prodest?
Nekik vagy nekünk?

IDKFA 2012.10.11. 16:33:31

Melyik média lett bedarálva? Amelyik naponta tele pofával címlapon fújolja Orbánt? Ki hiszi ezt még el a ballibantakon kívül?

IDKFA 2012.10.11. 16:34:58

@John Doe3:

Uncsi, 1994-ben még katonai puccsról vizionáltatok...

jankenudli (törölt) 2012.10.11. 16:40:27

"nem véletlenül lett bedarálva a média" Ha arra gondolsz, hogy egy minimális nézettségű, híresen elfogult közmédia valamit képes változtatni Orbánék megítélésén... :)
'90-ben még volt benne fantázia, hogy elfoglaljuk a köztévét, csak azóta feltalálták az Internetet. Egyébként sem kell Internet, hogy az emberek saját bőrükön tapasztalják: szinte minden sikertelen, a sikerek puszta statisztikai adatok (ami akár hazugság is lehet), és még bele is ugatnak az emberek életébe. Nem kicsit.
süti beállítások módosítása