A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

A magyar, aki dombra megy fel a pofonért?

2012.07.08. 23:12 timargabor

Most komolyan, pártunk és kormányunk a nyári forróságban első számú nemzeti célnak tartja a Hírcsárda ellehetetlenítését? Pénteken oldalszámozásügyi problémák merültek fel, ma meg épp Hugh Grant-et keressük veszettül, mert levelet szeretnénk neki küldeni, szeretettel.


Mi is a gond? A színész az Európai Parlament épületében tartott Páneurópai Fórumon bírálta a magyar médiarendszert - tudjuk meg a HírTV-ből. Megnézve a videót a következőket tudjuk meg (feltéve, hogy minden érdekes elem szerepel benne):

  1. Bár a konferenciát az EP épületében tartották, és részt vett az EU biztosa is, ez nem hivatalos uniós rendezvény volt, és finoman szólva nem a legnagyobb EP-frakciók támogatásával jött létre.
  2. Hugh Grant pontosan egyszer vette szájára Magyarországot, amikor arra hozott fel minket példaként, hogy nálunk az állam felügyeli a médiát és nem fordítva.


A dolognak olyan elképesztően nagy nemzetközi visszhangja nem volt, minket illetően meg semmilyen sem. A pár elérhető híradásban érthető módon Grantnek a Murdoch-birodalommal levő feszült viszonyát taglalták, Magyarország neve még mutatóba sem fordult elő. A Google a "Hugh Grant" és "Hungarian media" kifejezésekre az elmúlt hónapból egy mai magyar blogbejegyzést és egy honfitársnőnknek a színész kínai rajongói oldalára beírt kérdését dobja ki - utóbbi azt firtatja, mennyit kapott a színész a magyar média elítéléséért. (Nyilván ha ez a blogbejegyzés aktív lesz, pár órán belül ez is meg fog jelenni a keresési eredmények közt.) Röviden: semmilyen nemzetközi vihart nem kavart a dolog.

Itthon, az uborkaszezonban kicsit más a helyzet. A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár mellett Pálffy István (KDNP) is úgy gondolta, válaszolnia kell Hugh Grant világrengető kritikájára, hogy biztos bennragadt az Igazából szerelem c. film szerepében (talán ez a legnépszerűbb filmje, míg a bejegyzés címét ihlető első főszereplős alkotása szerintem méltatlanul kevéssé ismert, de hát ízlések és pofonok). Innen már csak egy lépés, hogy uccu neki, keressük meg a címét, oszt küldjünk neki egy szép levelet, hogy az nem is úgy van, ahogy pedig van.

A nemzetközi média oda sem figyelt Hugh Grant minket érintő kritikájára - de majd mi teszünk róla, hogy ez megváltozzon.

Kérdéseim  lennének:

  1. Biztos jól fordították le, amit mondott? Mondjuk nem nehéz szöveg, de minthogy az egyetlen elérhető forrásban némítva van az eredeti (szájról olvasáshoz meg nem értek), ez nehezen ellenőrizhető. Nem gondolom ugyan, hogy a HírTV ezt elrontotta volna, de hát ezt is meg kell kérdezni.
  2. Feltétlenül muszáj elefántot csinálni a bolhából?
  3. Feltétlenül muszáj a világ figyelmét felhívni arra, ami nálunk van? Figyelnek ők amúgy is, de azért az országblamázst nem kéne ilyen szamársággal fokozni.
  4. Gondolt arra valaki, hogy Grant esetleg válaszolhat is, és mi lesz abban?
  5. Ha válaszol: neki fognak jobban hinni, vagy Kumin és Pálffy uraknak?

Tényleg megéri a hazai törzsszavazói bázis elé kiállni azzal, hogy "jól beszóltam a TV előtt, meg mertem csinálni"? Mert ez kb. nekik szól, a többiek meg csak bízhatnak abban, hogy Hugh Grant-nek azért akadhat fontosabb dolga is, minthogy a magyar kormánynak a médiatörvénnyel kapcsolatos hivatalos tájékoztatására válaszoljon. Mert ha megteszi, röhögni fogunk ugyan, de nem lesz őszinte a mosoly az arcunkon.

Tetszett a cikk? Csatlakozz a KARD Facebook-csoportjához:

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

92 komment · 3 trackback

Címkék: országimázs hugh grant miniszterelnökség hírcsárda

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr404636880

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Várj csak a hajódra, nyomorult utas vagy! 2012.07.09. 11:27:00

A BKV hajóprojektjének nagyon örültem. Az már az elejétől egyértelműnek tűnt, pláne a két part közötti cikkcakkozás kapcsán, hogy ez a járat nem a gyorsaságról fog szólni, hogy az utazás örömét nem a gyors eljutás fogja jelenteni. De ezt nem érezt...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.09. 11:09:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Levél Hugh Grantnek: Uraim, itt a cím! 2012.07.09. 10:30:39

Pártunk és kormányunk vezető személyiségei minden jel szerint immár valóban belülről szemlélik nagy buzgalmukban az elmebaj határmezsgyéjét. Legújabban a világhírű brit színésznek óhajtják megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, jelesül, hogy kies hazánk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trocsanyi 2012.07.09. 00:19:44

"A Borat-filmre a kazah kormány szokatlanul reagált: négy oldalban mutatták be országukat és cáfolták Borat állításait a New York Timesban. A Borat: Az amerikai kultúra tanulmányozása Kazahsztán dicső népének okulására című film többek között ezeket állítja Kazahsztánról: a babona földje, vallási intolerancia és politikai elnyomás van, ráadásul renegeteg kecske. Csupa hibás kép, amit a Borat című film sugall. Kazahsztán fémekben gazdag és fejlett ipara van, előretekintő, modern nemzet erős gazdasággal, ami vonzó a külföldi befektetők számára - adta hírűl a Kazah kormány a NY Times hasábjain. Amióta Borat feltűnt a világban, folyamatosan tiltakoznak és perrel fenyegetőznek. A kazah elnök, Nursultan Nazarbayev Amerikába érkezett a film miatt, és azért, hogy találkozzon George W. Bush amerikai elnökkel, a kazahsztáni elnök külön kérte, hogy George Bush-sal beszélgetve a Borat fil témáját is felvethesse. A nagy lehetőséget persze Sasha Baron Cohen - Borat kitalálója és életre keltője - sem hagyja ki. A látogatás napján ő is Washingtonba utazott, és mint kazah újságíró - rosszul szabott szürke öltönyében, elképesztő angol akcentusával - külön sajtótájékoztatót tartott."

+

Megismerni a kanászt cifra járásáról,
Űzött- fűzött bocskoráról, tarisznyaszijáról.

Refr:
Heej, élet-élet betyár élet ez aztán az élet
Ha megunom magamat, magam is úgy élek.

Hüccs ki disznó a berekből! Csak a füle látszik,
Kanászbojtár bokor alatt, menyecskével játszik.

Refr:
Heej, élet-élet betyár élet ez aztán az élet
Ha megunom magamat, magam is úgy élek.

A Bakonynak közepén van a Csesznek vára,
De a pici hétszentségit mi közöd hozzája

Refr:
Heej, élet-élet betyár élet ez aztán az élet
Ha megunom magamat, magam is úgy élek.

garmr · http://kard.blog.hu 2012.07.09. 07:17:01

És akkor emlékezzünk meg az egyébként kiváló Vastagbőr blog pazar balfaszkodásáról is:

fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/522086_360677904001394_1727130487_n.jpg

Súlyosbítva azt, ami amúgy is. Ugye.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.07.09. 09:07:40

A hivatalos Facebook-oldalát már kezdik megszállni a vitatkozó magyarok:
www.facebook.com/HughGrantOfficial
(szabad kérnem az olvasókat, hogy ezt ne?)

dr. Bubó 2012.07.09. 09:57:01

a fides mafia a társadalmat (+gazdaságot) szétverte....

szégyenletes... hitványság....

borovi 2012.07.09. 09:58:41

@Trocsanyi: Ebből is látszik, hogy a Kedves Vezető És Nagy Nemzeti Mágus tényleg tanulni jár ezekbe a mindenféle sztánokba és isztánokba.

gono 2012.07.09. 10:00:04

@timargabor: szerintem nem lehet. ilyen a net.
iylenek a magyarok.

Karipapa01 2012.07.09. 10:06:13

"...a médiatörvénnyel kapcsolatos hivatalos tájékoztatására válaszoljon. Mert ha megteszi, ..."

Mi van, ha tényleg megteszi? Ha leírja, hogy szerinte Magyarországon ahogy a médiatörvényeket hozzák és alkalmazzák, az egy színház. Ő , mint színész, szakmabeli, ért hozzá, joggal kritizálta ezt a színielőadást, úgyhogy tisztelt Pálffy úr foglalkozzon a saját tanult szakmájával...
Naq ez lesz az égő!

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.09. 10:12:45

"Gondolt arra valaki, hogy Grant esetleg válaszolhat is, és mi lesz abban?"

*

Mégis mi lenne benne?

Egy kép meg egy autogram lesz benne.

Kiteszik a Vaterára, a gyűjtők zabálni fogják, csökkenhető az árából az államadósság.

Anti Anyag (törölt) 2012.07.09. 10:12:55

Ez inkább azt jelenti, hogy Orbánék erre a célra létrehozott hivatala jól dolgozik, úgy reagál mindenféle fisz-faszra, mint az USA elnökére. Ilyen a hivatal, mechanikus és ezért néha röhejes.

Nézzük valójában, helyezkedjünk a hivatalvezető bőrébe:

1. Ki ez a csóka, nem ismerem, de lehet, hogy valami libsi faszfej, végül is politizál, most tökmindegy az, hogy fingja sem lehet merre van Mo, akár a többi külföldi hasonlónak. írjunk neki, mert abból nem lehet baj.

2 - Gizike, írunk ennek a majomnak.

3- OK, de a Google nem dobja fel a mailcímét.

És ekkor van az, hogy egy ilyen majomra a magyar adófizetők elkezdenek pénzt költeni, mert senki nem tud róla semmit, keresni kell a mailcímét, talán még meg is kell hívni a Balatonra, persze közpénzen.

Nincs egy ember aki azt mondja, hagyjátok már azt a faszt, ha megkéri a haverja, holnap ugyanezt elmondja Svájcról is, amiről ő azt hiszi, hogy francia gyarmat és valahol Patagóniában van.

Nehéz döntés is ez. Ha írsz neki, letudtad egy levéllel, nem tudnak belédkötni.

Ha nem írsz neki, jöhet a libsi kórus, hogy a kormányt nem érdekli a külföld véleménye és jól kirúgnak egy vacak közhelyekkel teli levél hiánya miatt.

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.09. 10:19:47

@Anti Anyag:

"És ekkor van az, hogy egy ilyen majomra a magyar adófizetők elkezdenek pénzt költeni,"

*

Agyadra ment a hőség?

Nem a magyar ADÓFIZETŐK "kezdenek pénzt költeni".

Az idióta kormányod, azon belül is az idióta Kumin blogger kezd majd el rá pénzt költeni.

Kumint nem kéne egyébként picsán rúgni emiatt a méretes ökörség miatt, hogy nem támadt ennél jobb ötlete, mint hogy vérciki helyzetbe hozza a magyarokat, és megint tele legyen az idióta kormányuk újabb idióta húzásával a net?

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.09. 10:30:07

@Anti Anyag:

"Ha nem írsz neki, jöhet a libsi kórus, hogy a kormányt nem érdekli a külföld véleménye és jól kirúgnak egy vacak közhelyekkel teli levél hiánya miatt."

*

Ne csúsztass, kishaver!

Nem a "libsi kórus" veri az asztalt, hogy Kumin csináljon világszám hülyét a főnökéből.

A főnöke veri az asztalt, pökhendi, arrogáns, gumicsizmás nímand módjára. Tudod, az a főnök, aki a sparhelt mellett szocializálódott a sezlonyon, és nem csak gyerekszobája nem volt, de úgy tűnik, protokollszakemberre se telik maga mellé miniszterelnök létére, az adófizetők pénzéből.

Ezt a képet láttad már?

A Nők Lapjában jelent meg valamikor '90 környékén az Orbán-családról egy riportban:
nemzethir.gportal.hu/portal/nemzethir/image/gallery/1276175844_57.jpg

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.07.09. 10:32:15

Na, én se szeretnék ennek a Hugh gyereknek a helyében lenni! :)

ANTI-SQUIRREL 2012.07.09. 10:36:24

@timargabor:
@garmr:

Emberek ez ultra gaz!
Most mar papirunk is lesz arrol, hogy tok hulyek vagyunk.
De ez szerintem a legalja hogy nekiallunk a facebook oldalan postot tolni!

Holnaptol ha kerdezik esetleg, hogy honnan jottem(nem szoktak), akkor azt mondom hogy Bangladesh-bol.
Az legalabb angol gyarmat volt, meg mindig jobb mint regi orosz gyarmatnak lenni. :)

Ezek komolyan betegek!

room_101 2012.07.09. 10:39:15

Ay oldalszámozási ügyben pedig javasolnám ezentúl minden pártrendezvényen és állami hivatalban kötelezően előírni a klozettpapír mindkét oldalának használatát.
Először a páratlan oldallal töröljük a kaki vastagját, majd a lapot megfordítva annak tisztán maradt felével a maradékot ügyesen a segglyuk környékéről eltávolítjuk. Nem kielégítő eredmény esetén az eljárás újabb lapokkal a fenti szabály betartásával tetszés szerinti számban megismételhető.

Kutchek (törölt) 2012.07.09. 10:40:49

A londoni maratont kellene valahogy átkeresztelni "Békemenetté" és az egész világ megtudná milyen respectünk van!

A futók között elvegyülne néhány "civil" Orbán képekkel, árpádsávokkal, Szűz Máriákkal. Az MTV és a Hírtv ezekre fókuszál majd, de a háttérben ott a boldog tömeg, a Big Ben vagy/és a London Eye.
Aztán ugyanilyen szimpátiatüntetés az Olimpián, bostoni maratonon stb.....

HatEnVagyok 2012.07.09. 10:42:13

És ki válaszol? A kormány. Hehe... tisztára, mintha Mao Ce-tung mondta volna, hogy "nem, nálunk nincs diktatúra".
ui: Kéne neki küldeni aláírt alaptörvényt is!

belekotty 2012.07.09. 10:43:24

Sallert és tockost neki!

outisz 2012.07.09. 10:44:42

na ennek a hughnak annyi. viktor leszól és többet szerepet nem kap. legalábbis magyar filmben nem. más meg számít?

belekotty 2012.07.09. 10:51:00

Bocs, a kokit kifelejtettem! :-((

Deneware. 2012.07.09. 10:59:27

-Where are you from?
-Budapest.
-Bucharest?
-No. Budapest, Hungary, Chain Bridge, Heroes' Square, Sziget Festival..
-Ah, Viktor Orban? ...
-No, no, no..... Bucharest

hopptarisznya 2012.07.09. 11:06:46

Iszonyatosan égő amit a Szalai banya művel. Már Bochkorék megbüntetése miatt is börtön érdemelne ez a slepp. Milyen jogon pofáznak bele abba, hogy mi a vicces és mi nem. Legkésőbb két év múlva véget ér ez a rémálom. (a fideszre szavaztam de a kétharmados győzelem hiba volt... Elgurult a gyógyszerük a srácoknak. Egy kis pofon remélem visszatéríti őket a földre)

Anti Anyag (törölt) 2012.07.09. 11:15:27

@No_Fidesz_No_Problem: Mi vagy te? Ballibsi politikus? Figyelem, mindenhol ott nyüzsögsz, láthatóan nem nehézkedik rád a munkaidő terhe.

Gondolom, a fizud most jóval kevesebb mint 2 éve?

Asztalos Gábor 2012.07.09. 11:28:48

1. ha az állam nem reagál a kritikákra, akkor köcsög nagyképűek, és el akarják hallagatattni a kritikusokat.
2. ha éppen reagál, akkor azért a köcsög.

tarackos 2012.07.09. 11:28:54

Ez már nem az első eset. Ez pont uolyan mint amikor Fukuyama blogjára válaszolt Kovács kommunikátor elvtárs. Akkor Fukuyama meg is jegyezte, érdekes, hogy egy kormány bloggerekkel bíbelődik. Erre most itt van Grant. Egy színész.

Igazából nem értik ez mennyire kontraproduktív. Eleve egy kormány nem foglalkozik mezei polgárokkal hanem egy másik kormány vagy egyéb intézmény megjegyzéseire reagál. Vagyis tk. saját magukat jelentéktelenítik el.

A másik, ez a görcsös magyarázkodás diktatúrákra jellemző. Azt hiszem Lendvai írta, hogy ennyire görcsösen és rendszeresen az oroszok, ukránok, fehéroroszok sem magyarázkodnak.

Pedig egyszerű: annak lenni és annak látszani. Aztán egy sort sem kell senkinek írni mert nincs miért...

tarackos 2012.07.09. 11:29:52

@Asztalos Gábor: Nem mindegy kinek a kritikájára reagál. Ilyen alapon Józsinak a talponállóban elhangzott kritikájára is reagálhatnának. Az is van annyira érdekes mint Grant véleménye...

szanalmas 2012.07.09. 11:35:36

Én nem értem ezt a nagy felháborodást itt, természetes, hogy a magyar kormány nem hagyja, és megvédi Rupert Murdoch urat! Mi ezzel a probléma?!

A szerelő 2012.07.09. 11:37:17

Hugh Grant-nak remélem lesz annyi humorérzéke, hogy visszaküldi a magyar kormány levelét arra való hivatkozással, hogy nincs minden oldala megszámozva :)

engem gyíkká változtatott 2012.07.09. 11:41:48

@A szerelő: az ajándékba küldött alaptörvényt meg azzal, hogy "de hisz dr. smitt nevű ember nem is létezik!"
:)

béla a görög (törölt) 2012.07.09. 11:47:38

hmmm, hmmm.

elősször lovakat számlálnak aztán most ez.

'uborkaszezonilag'...
kérdem, hogy akkor végül is most mi van az IMF tárgyalásokkal, módositotta a törvényeket a kormány ami a beugró kell legyen? szándékozik? vagy csak úgy tesz mintha...
az államnak van még egyáltalán pénze?
4-es metróval, BKV-val mi újság?

Katatón Dzsentri · http://www.twitter.com/katatondzsentri 2012.07.09. 11:51:10

nekem még a "Konzervatív Anarchista Reform-Diplomácia" rémlik százezer évvel ezelőttről... úgy tűnik lemaradtam

zsoltix 2012.07.09. 11:53:08

Mert annak aztán egetrengető jelentősége van, hogy ki milyen hülyeséget posztol egy üzenőfalra...

hunyuan 2012.07.09. 11:55:16

Akit el akar veszíteni a jóisten annak először az eszét veszi el, na de az összesnek egyszerre??
Ez a csuti meg a csürhéje elérte a kotorék szintet.

vasgyuszi 2012.07.09. 12:24:33

Pitiáner hülyék, ez nem vitás (Pálffy, Kumin).

Anti Anyag (törölt) 2012.07.09. 12:25:40

Az Index ír neki levelet.

Na ez a szánalmas, pedig a kormány reakciója sem semmi. Írjunk a többi hasonlónak is, sőt kérdezzük meg, egyetért e Ön Magyar Bálinttal és Heller Ágnessel, miszerint nem szabad a média és tombol az antiszemitizmus.

bioLarzen 2012.07.09. 12:32:15

@Deneware.: Ez frenetikus :D

10/10

bio

Rókakígyó 2012.07.09. 12:34:45

Dear Mr. Grant

Or maybe we shall call you Hugh because we in the system ont he Hungarian National Cooperation always using each other. Mutual using makes this country a very pleasant place. Even Bruce Willis is turning here. We think you’re more handsome, than Bruce.

So if you bring many, you can come here any time, you want and make a movie. All the Hungarian girls are beautiful, They’re really good fuckers and suckers and all if them wants to be your wife. Only problem with you is that we have this Hungarian Jockey Ewing called Fleto Gyurcsany who tries to dance you off. So if you come we should organize a dance off between you and Fleto. When he looses the fight we can finally legitimally shoot him in the head. If I can organize this with you I could become a government smokesman, sorry spokesman and you might rent some land here in Hungary.

Yes, our king in Hungary can give you land, but you formerly have to rent it, but in reality you don’t have to pay for it. You can ride around on a horse and be like Robin Hood. Except shooitng the King.

So please write me back if you’re interested. Of course the free Hungarian press will only write good things about you.

Yours sincerely,

Feri Kumin

Doktor Kotász 2012.07.09. 12:35:16

Követelem, hogy a jóban rosszban, a barátok köztben, a hacktionben és a marslakókban ne kaphasson Hugh Grant szerepet, és forgassuk le a négy esküvű és egy temetés paródiájaként a három szoba, három gyerek, négy kerék című filmet!

Majd akkor megtudja ez a libsibolsibuzi, hogy mi a magyarok istene!

Sir Galahad 2012.07.09. 12:43:11

Ez tényleg egy öntökönszúrás. A H.G.-hez hasonló sztárocskák néha mondanak valamit, amit érdekesnek szánnak, hátha felkapja a sajtó és írnak róluk kicsit, de fogalmuk sincs, mondjuk hol van Magyarország. Ha erre a nyilatkozatra most válaszol a kormány, azt a látszatot kelti, hogy komolyan kell venni - pedig csak egy béna feltűnősködés, semmi több.

Csetepaté márki 2012.07.09. 12:44:14

Biztos lätta Gyurcsäny kelekotya hadonäszäsät a filmjet utänozva, es azt hitte, neki szol be.

Kutchek (törölt) 2012.07.09. 12:54:22

Hugh Grant csak egy nyilvánosságot szeretett volna magának, hogy tudassa hogy a világon van.
Arrl nem is álmodhatott volna, hogy Brüsszellel vagy az IMF-fel kerül egy kategriába:)))

parttalan 2012.07.09. 12:57:08

@hopptarisznya: "Legkésőbb két év múlva véget ér ez a rémálom. (a fideszre szavaztam de a kétharmados győzelem hiba volt..."

Ehhez az kell, hogy két év múlva is elmenj szavazni. Ezúttal másra...

letmetellyou 2012.07.09. 13:04:05

A magyar kormány hivatalosan is troll?

Balt 2012.07.09. 13:05:53

@Anti Anyag: Kb. ez lehet... A kérdés azért továbbra is motoszkál bennem: vajh ő is a Klubrádióra kel és fekszik, mint Clintonné...? :)

szanalmas 2012.07.09. 13:07:15

@Sir Galahad: @Kutchek:

Ti aztán képben vagytok a témában, gondolom, a falurádióból tájékozódtok a világ dolgairól!

Balt 2012.07.09. 13:12:29

@hopptarisznya:
1. Még véletlenül sem említtetik Szalay Annamária a cikkel (H. Granttel) semmilyen kontextusban.
2. A Neo FM-et - ha már terítékre került - tényleg felesleges vegzálni, csak szépen pengessék be a köztartozást, a hol-dudvar meg csak állja, mielőtt meglépnének a tartozással... asszem ez így politikailag is korrekt. :)
3. 2010 óta húzom a strigulákat: veled együtt már 3, akik a Fideszre szavaztak és abban bíznak, "két év múlva véget ér a rémálom". :))

Balt 2012.07.09. 13:16:42

@tarackos: Hahaha, Fukuyama blogger :)) - mellesleg főállása "véletlenül" épp a Bajnait toló Ch. Gati-féle Bob Hopkins :)) egyetemen van. Jó, talán mégis maradjunk a bloggernél. :)) (Bár több könyve megvan, pl. A történelem vége c. téveszme is.) :))

Környezettudatos 2012.07.09. 13:19:35

@No_Fidesz_No_Problem: access denied ...meeeg... you cached by root ...meeeg... szóval ha te látod, tedd fel egy jó helyre és linkeld.

Muzsikok közt 2012.07.09. 13:19:40

Én olyasmit olvastam, hogy NBr-ben megtörtént az első letartóztatás Facebook-bejegyzés miatt. Nem fogjátok kitalálni, antiszemita bejegyzés miatt....:) Glasgow asszem, oda is elmehet Hjú aktivistázni.

Kutchek (törölt) 2012.07.09. 13:30:59

@szanalmas: Igen! Én csakis a Hírtv-t meg az MTV-t nézem!
Sir Galahad nevében nem tudok nyilatkozni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.07.09. 13:31:26

"míg a bejegyzés címét ihlető első főszereplős alkotása szerintem méltatlanul kevéssé ismert"

Pedig milyen jó az... Tényleg, nem akarja adni valamelyik tévé? Már rég láttam. Sajnos az a gond, hogy az ilyen típusú filmeket a Dunán meg a köztévén szoktak menni, de ugye ezek után... :-)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.07.09. 13:32:27

Nem értem a problémádat kedves timargabor posztíró.

Ugyanis az okfejtésed, következtetéseid helyesek.
Csak nem számoltál azzal az opcióval hogy Hugh Grant téved.
Vagy ha igen, akkor azzal nem, hogy a kormány hisz benne hogy Hugh Grant téved.
És akkor jogossá válik a levelezés.

Mellesleg van némi nyomás a Közmédián kétségtelen, szerintem nem nagyobb mint eddigi 20 évben.
Dehogy rettegni kéne bárminemű szólásszabadság ügyben az országban, avagy bárminemű ellehetetlenüléstől tartani azt nagyon kétlem.

Soha nem volt ugyanis nagyobb sajtója a kormányt kritizálóknak, mint ma.
A médiatanács büntetései pedig mind nyilvánosak, és én egy darab politikai indíttatásút se találtam:
mediatorveny.hu/kiskoruak_vedelme/
te találsz ?

teljesen idióta agresszívan eszement troll 2012.07.09. 13:36:14

H. Grant egy buzi, és jobban tenné, ha kussolna.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.07.09. 13:39:45

@Trompf: ha téved, ha nem; ezen a szinten *nem szabad* tényezőnek kezelni. Ennyi, ez ilyen egyszerű. Attól mert híres, mégiscsak egy színész. Attól mert angol miniszterelnököt játszott egy filmjében, nem kell úgy tenni mintha tényleg ő lenne az.

A többi amit írsz (hogy milyen nyomás van a közmédián - illetve minden médián), a téma szempontjából offtopic. Viszont ha már említed a kiskorúak védelmét, én is offtopic leszek: a közszolgálati híradónak egy kicsit elkaphatnák a grabancát, ugyanis kisgyerekekkel már nézhetetlen - elsősorban a rengeteg naturalista bűnügyi riport miatt. Mondjuk mi családilag leszálltunk a TV-nézésről, de ez akkor is gáz.

A Médiatanács *nem büntetés* jellegű határozata ügyében meg ott a tegnapi blogposztunk.

Dour ® 2012.07.09. 13:41:42

Lehet konzultálni.
Vannak, akik szerint Hugh Grant kimondja amit gondol.
Ön mit gondol arról, amit kimond?

balatonikaboca 2012.07.09. 13:42:33

@Doktor Kotász

Kis pöcs! Emlékezz anyád intelmére: Ejnye, ejnye gyermekem. Már megint szaros szád, töröld le gyorsan!! Most nincsenek itt f@sznyik-fidezsnyik haverjaid, hogy le és kinyaljátok egymást.
Rémlik már --kis pöcs???!

Muzsikok közt 2012.07.09. 13:45:00

@timargabor: Kertész Ákost is tényezőnek tekintették, pedig ő sem politikus.

szanalmas 2012.07.09. 13:48:20

@Trompf:

Érdekes, hogy ez a ganaj Hugh Grant nem Szerbiát, Romániát, de még csak nem is Szlovákiát citálta be, vajon miért szerinted?! És vajon miért változtatgatják a médiatörvényt "az EB kifogásai alapján" pont Magyarországon?
De például sokkal egyszerűbb dolgokkal lehet seggbekúrni az újságírókat, mint a médiatanáccsal, mondjuk ha beszól, kirúgjuk a picsába! Ugye milyen egyszerű?!

balatonikaboca 2012.07.09. 13:56:21

@teljesen idióta agresszívan eszement troll

Választhattál volna rövidebb nevet: pl. buzi troll
Mivel pediglen köcsög vagy te is kussolj!!!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.07.09. 13:59:22

@szanalmas: Ez látod jó kérdés..
Nagyjából szerintem azért, mert aki írta neki ezt a szöveget, annak a google a sajtószabadság szóra Magyarországot köpte ki. (Mivel az EP-ben a szoci frakció folyamatosan vegzál minket, és néz el bármit román frakció társának)

Amit semmiképpen sem hiszek, hogy ismeri az országban a helyzetet, avagy foglalkozik vele, mint ahogy a posztíró is megemlíti, épp csak áttátelesen egy hivatkozás erejéig említett minket.

Twix · http://fogalmam.blog.hu/ 2012.07.09. 14:01:22

nem olvastam el a kommenteket, de szerintem a táncjelenet miatt azt hiszik, hogy Hugh Grant Gyurcsány.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.07.09. 14:01:43

@szanalmas:
A kirugást nem értem... Ha arra gondolsz hogy az M1-től rugtak ki embereket, akkor jobb ha tudod az MSZP alatt darabra majdnem ugyanannyi embert rugtak ki.

Muzsikok közt 2012.07.09. 14:08:23

@szanalmas: Hülye vagy. Szerinted ha Lady Gaga beszól Szlovákiának vagy Romániának, azt lehozza a magyar sajtó? Mondjuk a szlovák se, ott nincs ennyi túlélő.

szanalmas 2012.07.09. 14:11:38

@Trompf:

Hát persze, a rohadt google pikkel a forradalmakra.
De most valaki elárulhatná még nekem, hogy azon kívül, hogy most a politikusok ugráltatják a sajtót, mi változott?! Jobbak lettek a sajtótermékek, vagy netán színvonalasabbak a kertévék?
Tényleg ekkora sötétség van szent hazánkban, hogy nem látszik a fekete elefánt a sötétben?! A szóvivők és riporterek fele már nem, hogy beszédhibás, de értelmes mondatokat sem tud megformálni rokoni alapon!

balatonikaboca 2012.07.09. 14:14:53

@Trompf

Te kis hósötétke!! Hol a f@szba tengődtél az elmult húszon esztendőben??...
Hósötétke rád is vonatkoztatható Doktor Kotásznak írottak!!...

Sir Galahad 2012.07.09. 14:26:59

@szanalmas: Úgy gondolod, H. G. igenis naprakészen tájékozott Magyarországgal kapcsolatban? Már értem a névválasztásodat.

szanalmas 2012.07.09. 14:35:25

@Sir Galahad:

Nem feltétlenül erre gondoltam, de a faszom se segít a hozzád hasonló barmoknak, a gondolkodás meg úgyis távol áll tőletek!

Vanek főfoglár úr. 2012.07.09. 14:46:15

Egy ilyen vita kapcsán az ember az elején bízik abban, hogy ebben az országban csak két címeres ökör legelészik. Hát, így jártunk! Vannak. Még.

tarackos 2012.07.09. 14:51:41

@Balt: Látod, Te is röhögsz rajta szted ha vki kívülről azt látja, hogy a kormány vele levelezik nem uígy röhög? Én csak erről beszélek, mi a pérónak kell vele foglalkozni? Uez Grant esete...

tarackos 2012.07.09. 14:56:05

@timargabor: Nem attól tényező mert szakember. Ott van Soros, ő valóban tényező, elküldte Merkelt a péróba. Foglalkozott vele vki? Gondolom Merkel elmondta amit akart azon a megbeszélésen amire Sorost meghívták de nem levelezik meg üzenget neki. A kormány diplomáciát folytat a diplomáciai tényezőkkel kell kommunikálnia. Soros, Grant, Fukuyama nem azok. Magánemberek.

szeku75 2012.07.09. 15:03:19

Soros Ukrajnát is lerendezte, vele ne példálózzunk kérem :)

jpmjpm 2012.07.09. 15:34:20

az első érthető mondatrész angolul: "the democracy is heavily compromised...", utána csak a magyar fordítás hallható, az angol még egy picit sem, pedig azt meg szokták hagyni és áthallható többszöri meghallgatás után. de ez most nincs meg(miért????).

a mondatrész magyarul: "a demokrácia súlyosan veszélyeztetett..."

szóval ha azt vesszük, hogy a valószínűleg éppen PCP-(angyalpor -> tündérmese)trippen lévő matolcsy miről beszélt richard questnek abban a bizonyos interjúban, akkor fogalmunk sem lehet, hogy mit fordítottak le nekünk ebből az interjúból.

kurvára kéne egy eredeti interjú.

jpmjpm 2012.07.09. 15:56:04

@garmr: mire gondolsz balfaszkodás alatt? hogy az official fan page-re rakták, amit ő valószínű sosem olvas vagy a szövegre?

Kék az ég 2012.07.09. 16:43:09

Nem értitek ezt, hogy miért van!

Gyurcsány hírhedt táncolós videója ugye az ő filmje alapján volt. index.hu/bulvar/gyance1028o/

Fidesz IQ bajnok PR csapat meg ugye mindent Gyurcsány kapcsolat alapján néz.

Kék az ég 2012.07.09. 16:45:02

Komolyra foditva.

Hugh Grant biza valaki! Ő BUKTATTA MEG az érinthetetlen sajtómágnás bulvár lapját! Minden vele kezdődött, hogy nem hagyta annyiban és lepett!

Szóval igenis ér a szava!

Melee 2012.07.09. 17:36:10

Az egész engem kisértetiesen emlékeztet egy másik Fidesszel kapcsolatos médiahúzásra, mikor kb. másfél évvel ezelőtt az NMHH nekiesett a Tilos rádiónak, egy olyan rap szám miatt, mikor a felmérések alapján akár két 18 év alatti felsőfokú angol tudású tini is hallgathatta a műsort. Sikerült a számot a magyar fordítással együtt eljuttatni vagy 200.000 magyar tinihez. A végén nem lett semmi a dologból, azon kívül, hogy az NMHH égette magát.
Hugh Grant ezen beszéde eljutott vagy 10.000 emberhez. A Fidesz gondoskodik róla, hogy rövid időn belül 100.000.000 tudjon róla, és legfeljebb 1%-uk nem rajtuk fog röhögni. Reméljük, csak a Fideszen, és nem a magyarokon.

Doktor Kotász 2012.07.09. 17:55:31

@balatonikaboca:

Ezt írom én:

*******************
Követelem, hogy a jóban rosszban, a barátok köztben, a hacktionben és a marslakókban ne kaphasson Hugh Grant szerepet, és forgassuk le a négy esküvű és egy temetés paródiájaként a három szoba, három gyerek, négy kerék című filmet!

Majd akkor megtudja ez a libsibolsibuzi, hogy mi a magyarok istene!
***************************

Erre ez a te válaszod:
**************************
Kis pöcs! Emlékezz anyád intelmére: Ejnye, ejnye gyermekem. Már megint szaros szád, töröld le gyorsan!! Most nincsenek itt f@sznyik-fidezsnyik haverjaid, hogy le és kinyaljátok egymást.
Rémlik már --kis pöcs???!
********************************

Ha tudnál számolni az ujjaidon mondjuk háromig, akkor már lenne annyi eszed, hogy feltűnjön, hogy pont nem vagyok fidesznyik.

reálisan 2012.07.09. 18:11:31

H. G.-nek annyi fogalma van a magyar média-viszonyokról, hogy bátran kiállhat bármilyen EU Fórumon és előadást tarthat róla.

Abban is biztos vagyok, hogy hatalmas sikere lesz a liberálisok táborában!

lyia (törölt) 2012.07.09. 19:31:30

Az a baj, hogy ha Hugh Grant nyilatkozik egy ilyet, annak nagyobb hitele van Európában, mint amit majd a magyar kormány fog rá válaszolni.

Egyébként meg ez egy tipikus túlreagálás, akárcsak ebben a Hofi-kabaréban 10.43-tól kezdődően.

Sir Galahad 2012.07.09. 20:18:52

@szanalmas: Olvasva kulturált hangnemű, intelligens hozzászólásodat, úgy látom, találóan választottál magadnak nicket.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.07.09. 22:52:00

@Anti Anyag:
Érdekelne hogy az Amerikai kongresszus mikor fog levelet küldeni Kiszel Tündének ha az esetleg bírálná az amerikai jogrendet?

Szúrófény 2012.07.12. 05:38:44

@Trocsanyi: Mint a cigányzenekar dícsérete. "Bitang banda, de jól játszik!"

bgp 2012.07.20. 13:20:09

@Doktor Kotász: írhatta volna antianyag is :)
süti beállítások módosítása