A KARD a Facebook-on

Őket ajánljuk

Hírfolyam

Friss topikok

Elérhetőség

A KARD blog

e-mail: kard.blog@gmail.com

Facebook: A KARD

Twitter: @KARD_blog

Orbán, Európa és a kisantant

2012.05.11. 22:33 timargabor

Várható volt, hogy ez előbb-utóbb bekövetkezik: a magyar kisebbségek szempontjából legfontosabb három szomszédos államban sorra olyan kormányok alakultak, amelyek a korábbiaknál biztosan vagy várhatóan kevésbé kooperatív módon viszonyulnak majd nemzettársainkhoz. Az elmúlt évtizedek hazai diplomáciai gyakorlata ilyen esetekben az európai közvetítésben bízott: ezt a mankót viszont az elmúlt másfél évben mi rúgtuk ki saját magunk alól. A helyzet nem túl biztató.

Először Szlovákiában adódott úgy, hogy az eurómentő csomag megszavazását Fico előrehozott választáshoz kötötte, amit aztán annak rendje és módja szerint meg is nyert. A közelmúltban Romániában alakult olyan baloldali kormány, amely nem szorul magyar koalíciós részvételre, a hétvégi szerbiai választások pedig nacionalista fordulatot sejtetnek. Ezek a fejlemények egymástól függetlenek, de valószínűsíthetően vége a magyar kisebbségek elmúlt években kialakult relatíve kedvező pozíciójának a szomszéd államokban. Szlovákiával még az előző Fico-kormány óta több-kevesebb intenzitással folyik a szembenállás a kettős állampolgárság és a nyelvtörvény ügyében. Az új román kormány most jelentette be, hogy nem járul hozzá a marosvásárhelyi magyar orvosegyetemi kar megalakulásához, az ország új regionális felosztásának terveit - amelyben a Székelyföld nemhogy autonómiát nem kapna, de három régió felé szakítanák - pedig a románok többsége is nevetségesnek tartja.

A magyar külkapcsolatok szempontjából a romániai fejlemények az igazán fontosak. Orbán kormányra kerülésekor - igen jó érzékkel - lengyel-román-magyar együttműködési háromszöget vázolt fel, és minden nézetkülönbség ellenére Basescuval végig igyekezett jó kapcsolatot tartani, bár az utóbbi időben - a mi elég negatív európai reputációnk miatt - már sem a lengyel, sem a román fél nem rajong a magyar együttműködésért. A kettős állampolgársági törvény szövegében szinte teljesen átvettük a hasonló román szabályozást, így ez a vita a román-magyar viszonylatban meg sem jelenhetett, az csak Szlovákiával, illetve Ukrajnával okoz gondokat. Most pedig a román kapcsolat is kihullni látszik a rendszerből. Olyannyira, hogy Orbán ma már együttműködésre szólította fel az erdélyi magyar politikai erőket - ami helyes, de elég érdekes lépés azután, hogy ezen erők külön politizálását épp a Fidesz kezdeményezte pár éve...

A rendszerváltás időszakában, illetve azóta a hasonló konfliktusok megoldását Magyarország mindig az európai fórumokon kereste, és valamelyes szinten találta is. Most azonban sikeresen elértük, hogy az Unióban mi vagyunk a mindenkivel kötözködő, minden szabályt felrúgó és szisztematikusan kettős kommunikációt alkalmazó fekete bárány - emiatt sem az uniós szervekhez, sem a vezető hatalmakhoz, sem pedig a közvéleményhez nem fordulhatunk támogatásért egy esetleges magyar-szlovák vagy magyar-román nézeteltérésben. Az épp irányultságot váltó Franciaország (amely maga sem ismeri el pl. Koszovót) nem volt soha a magyar kisebbségek nagy barátja. Németország, az unión belül is hagyományos partner épp mindent megtenne, hogy Orbánt ne lássa hatalomban, miután jópár alkalommal eléggé feleslegesen hoztuk őket kellemetlen helyzetbe, legyen elég itt csak a Merkel-Sarkozy-paktummal kapcsolatos sasszézásunkra utalni. És hát sajnos bárki mondhatja, hogy milyen alapon kéri számon Magyarország nemzetközi egyezmények betartását, illetve szorgalmazza azok betartatását, ha más területeken velünk, a mi kötelességszegési eljárásainkkal van tele az uniós adminisztráció?

(Teleki Alapítvány; Sebők László)

A kisantant pedig nem arról híres, hogy az ilyen helyzeteket ne ismerné fel, és ne aknázná ki maximálisan a maga javára. Ez pedig különösen azért veszélyes, mert amúgy a Kárpát-medence magyar kisebbségeinek helyzete, amennyiben sorsukat nem az európai jogelvek szerint kezelik, tényleg veszélyes konfliktusforrás lehet. Vegyük ehhez még hozzá a mesterségesen szított "mindenki ellenünk van" hangulatot idehaza - hát ez így együtt nem sok jóval kecsegtet. A magyar politikai elitben pedig nem látom a helyzet kezelésének képességét, és azt a szándékot sem, hogy e fenyegető fejlemények árnyékában inkább önként és villámgyorsan visszatérjünk az európai jog útjára. Valószínűleg lépéshátrányban vagyunk, de a tévedések korrekcióját sosem lehet túl korán megtenni. Pedig most nagyon gyorsan kéne.

Tegyük a KARD blogot a könyvjelzők közé

RSS hírfolyam a blog bejegyzéseiről

223 komment · 2 trackback

Címkék: európai unió érdekérvényesítés kisebbségvédelem magyar kisebbségek

A bejegyzés trackback címe:

https://kard.blog.hu/api/trackback/id/tr34503242

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán, Európa és a kisantant 2012.05.13. 15:06:01

A Kárpát-medence magyar kisebbségeinek helyzete, amennyiben sorsukat nem az európai jogelvek szerint kezelik, veszélyes konfliktusforrás lehet.

Trackback: Telefonadó: hihetetlenül nagyvonalú gesztusra készül a kormány 2012.05.12. 10:31:54

Ma reggel Matolcsy György az M1 Ma reggel című hitéleti műsorában igyekezett eloszlatni azokat a kételyeket, melyek a sátáni suttogó propaganda nyomán az új adókkal, köztük is leginkább a telefonadó lakosságbarát jellegével kapcsolatosan a napokban töb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yatumux 2012.05.12. 14:54:41

@Hertelendi:

Hát ebben összeköll.

Amúgy érdekes mert pld az MSZP és a Fidesz határon túli magyarokkal kapcsolatban gyakran ua. állásponton van. Talán még össze is fognak.

Figyu. A Gyurcsány és az Orbán változó.

Mi maradunk :)

vasziljevics 2012.05.12. 14:54:52

az SzDSz legnagyobb hibája (nem feltétlenül bűne, bár az, hogy ragaszkodtak ehhez tűzön-vízen át, már túlmutat a 'hiba' fogalmán) hogy egy olyan politikát próbált meg bevezetni Magyarországon, amire a magyar társadalom teljességgel alkalmatlan volt (és van és lesz is még egy darabig). az én olvasatomban az SzDSz politikája azt FELTÉTELEZTE, hogy a cigányság józanul és értelmesen képes dönteni a saját sorsát illetően - mint az elmúlt húszegynéhány év ezt bebizonyította: tévedtek. nagyot.

ha fenti feltételezést igaznak hisszük (akarjuk hinni stb), az SzDSz polilitákja egészen értelmesnek tűnik, ugyanis valójában az alapvető emberi jogokat védte és próbálta felnőttként kezelni az ország állampolgárait, akik képesek felelősen gondolkodni és cselekedni a saját sorsuk ügyében. idealisták voltak (és még csak nem is arrogánsak - egyszerűen makacsok) de a valósággal nem harcolhattak.

viszont hogy mindezt nem ismerték fel 20 éven keresztül... az az igazán elkeserítő.

sisifux 2012.05.12. 14:58:02

@Tivadar főkancellár:
"Kedves Boyob, a nagy kérdés itt is a hogyan lenne, ezek a kérdések pedig nem magyar, hanem speciálisan európai kérdések."

A hogyanra egy féle utat mutat, a hogyan nem. A jelenlegi módszerekkel úgy tűnik nem.

yatumux 2012.05.12. 14:59:38

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Igazad van. Az, hogy ennyien hozzászólnak minden gyakorlatilag minden témához az jó.

Csak egy kis szerénységgel párosítva hasznosabb lenne és mindannyian tanulhatnánk egymástól ha nem az lenne a lényeg, hogy mindenki kipufffogja a hétköznapi frusztrációját.

Azt szoktam mondani, hogy mindenkinek jár az a jog, hogy hibázzon, tévedjen, ne tudja vagy egy csomó témában akár tök hülye legyen.
Rám például ez mind igaz... :)))

Akkor viszont kérdezzünk egymástól, kommunikáljunk.

Attól hogy valaki máshogy gonddolja és ez a lényeg: nem úgy ahogy ÉÉÉÉÉNNNN ! :)))

Attól lehet, hogy nekem van igazam. Lehet hogy neki. De nagyon gyanús, hogy középpen :))

hm ?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.12. 15:02:58

@yatumux: Én egy részről pont a tanulás miatt fórumozok, sokszor hívták már fel a figyelmen hiányosságokra, tévedésekre, és ekkor utána néztem. Ez szerintem pozitívum.

Persze sokszor akadtam olyannal össze akivel nem lehet értelmesen vitázni, csak mondja a pártszöveget, ha meg megcáfolom megy máshova kurválkodni.

Hertelendi 2012.05.12. 15:06:01

@yatumux: Rendben:) Maradjunk:)
Amúgy igazad van:)

MACISAJT 2012.05.12. 15:20:36

Most hagyjuk egy pillanatra az orbánozást(igaz, ha elhagyjuk,mi értelme a posztnak,amit a szerző nagy igyekezetében összehozott és címlapra is került vele, naná:D)

És nézzük az Orbán-előtti,dicső ballib korszakot, mikor ugyebár nem voltunk "az Unióban a mindenkivel kötözködő, minden szabályt felrúgó és szisztematikusan kettős kommunikációt alkalmazó fekete bárány"

Volt-e ezalatt konfliktus? Volt bizony szép számmal. Sólyom köztársasági elnök kitiltásától a nyelvtörvényig.
És?
Mit ért el a nagyon EU konform ballib kormányzat?
Nos: NULLÁT.
Magyarországnak bizonyos hazai és külföldi "erők" nyomán annyi érdekérvényesítő képessége sincs/sem volt mint a koszovói albánoknak.
Miközben az utóbbi 20 évben a szomszédban sorban jöttek létre a NEMZETÁLLAMOK, sőt egyesek már rég EU- és vagy/eurózóna tagok, a II század legnagyobb trianoni/párizsi vesztese, a magyarság még egy nyamvadt autonómiát sem tudott kiharcolni.( a kettős állampolgárságot is csak most, mikor már csak hárman, szanyi, gyurcsány és a harmadikat feledtem, szóval csak ezek hárman merték a nyílt nemzetárulást vállalni, a többi kivülről szagolja a parlamentet vagy szemérmesen el sem ment nem-el szavazni.)

Véletlen-e ez a helyzet?
Á dehogy.
Nézzük a friss, napi példát:

Egy szintén (...)jellemző műve/akciója: nol.hu/kulfold/ficonal_jart_paul_lendvai

Oszt utána lehet óbégatni, hogy az Orbán...

yatumux 2012.05.12. 15:21:02

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Az Usa-ban éltem mikor az Obama féle választás volt.

Tudnod kell, hogy fehét feketével nem házasodik és csak elvétve barátkoznak.

Ott is van rasszizmus bizony nem is kicsi.

Ismerősök drukkoltak hogy "ne hogy az a Majom" győzzön.

Ahogy győzött elmentek a rendezvényére.

Kérdeztem- nem úgy volt, hogy nem szereted Obamát és hogy majom és hogy fekete, stb.

Erre Ő- igen, de most már Ő az elnököm Ő a főnök és ez van. 4 év múlva újra politizálunk.

Addig dolgozunk... :)

hogy tetszik ?

yatumux 2012.05.12. 15:25:57

@Hertelendi:

Szóval az van hogy egy csomó dologhoz nem értek, de kivételesen :) a határon túli magyarok témájához igen.

mégis bevallom bizonytalan vagyok, hogy mi a legjobb politika

egy valamit tudok.

itthon és utánna velük meg kell egyezni egy közös irányba és arra menni következetesen

talán ezért nem megy ez nekünk magyaroknak :)

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.12. 15:35:19

@yatumux: "Erre Ő- igen, de most már Ő az elnököm Ő a főnök és ez van. 4 év múlva újra politizálunk.

Addig dolgozunk... :)"

Lehet így is élni, ezt mindenki maga dönti el. Szerintem viszont megkérdőjelezhető az éppen aktuális vezető bármely döntése.

Az meg megint más kérdés, hogy nálunk egyik hivatali személy sem örvend akkora tiszteletnek (nem véletlenül), hogy egy ilyen mentalitás kialakuljon.

@MACISAJT: Senki nem mondta, hogy a "ballib" alatt jó volt (ezt te képzelted oda), de Viktorka alatt még szarabb lett a helyzet mint volt.

"a II század legnagyobb trianoni/párizsi vesztese"
1, A 2. században nem nagyon volt errefelé magyarság.
2, Még mindig a törökök a legnagyobb vesztesei az akkor békeszerződéseknek, az megint más kérdés, hogy nekik volt egy Atatürkjük.

"a magyarság még egy nyamvadt autonómiát sem tudott kiharcolni."
Erről miért is a gonosz elnyomók tehetnek?
Viktorka milyen eredményeket is tud felmutatni ezen a téren?

"mikor már csak hárman, szanyi, gyurcsány és a harmadikat"
Ja, ha volt Gyurcsány, akkor neki már semmit sem kell tennie, sőt senki sem kritizálhatja, hisz a Gyurcsány.

MACISAJT 2012.05.12. 15:38:21

@yatumux: "Szóval az van hogy egy csomó dologhoz nem értek, de kivételesen :) a határon túli magyarok témájához igen.
mégis bevallom bizonytalan vagyok, hogy mi a legjobb politika")

Fordíts meg:nézd meg mi volt eddig a legrosszabb.
Vitathatatlanul a rákosi+kádári proletár internacionalizmus,a "jaj ne bántsuk meg a román eftársakat mert akkor megsértődnek" politikája..amit ceausescu röhögve használt ki
és telepített be milliószámra Erdélybe félvad hordákat(illetve ki onnan telepített ki magyarokat a Regátba).A falurombolás, a vízzel elárasztott falvak és tsai már csak a ráadás volt.
Néztük Bős-Nagymarost és néztük horn gyulát és csókosait amint röhögtek meciaron hogy "nem lesz mersze elterelni a Dunát, papírtigris,papírtigris, majd mint megmutatjuk Hágában, beee".Megmutattuk.
A szlovákok röhögve elterelték a Dunát és azóta is használják, mi meg örülhetünk ha maradt egy kis víz a Szigetköznek.
És így ment Tokajtól kezdve mindennel.

Szóval, ez volt a rossz, mit rossz, a katasztrofális politika, évtizedekig.
Ennél bármi csak jobb lehet.

MACISAJT 2012.05.12. 15:40:33

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
("de Viktorka alatt még szarabb lett a helyzet mint volt.")

Ezt a baromságot meg te képzelted oda.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.12. 15:42:00

@MACISAJT: Számomra az rosszabb, ha nem csak, hogy leszarják külföldön a magyarokat, hanem még segítenek is verni őket a Jobbik FIDESZ szájkarate miatt. Nem baj küzdjél nyugodtan azért, hogy a magyarokat mindenki megutálja az EU-ban, majd attól jobb lesz határon belül és kívül élőknek is.

Putyilov gyári melós 2012.05.12. 15:42:33

Különösen szánalmasnak tartom annak az Orbánnak a nyafizását, aki mindent megtett azért, hogy felszítsa a környező országokban a nacionalizmust és előkészítette az ott lakó magyarok kitelepítését.
Mert abban kétsége ne legyen senkinek, hogy ez fog bekövetkezni belátható időn belül.
Sőt, még az ország további felosztását is elképzelhetőnek látom.

Pedig elég lett volna Orbánnak és a hőzöngő agyatlanjainak ránánéznie a térképre.

Nem tette, akárcsak a manapság piedesztálra emelt szarházi Tisza, a XX. század legnagyobb magyarírtója, aki tudatosan lökte szakadékba az országot.

MACISAJT 2012.05.12. 15:46:53

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
("Meg tudnád mondai miért is? ")

Minek.
Valójában pláné a MACISAJT 2012.05.12. 15:38:21
hozzászólásban foglaltak alapján te kéne valamilyen tényekkel igazolt az a marhaságot amit állitottál, miszerint "de Viktorka alatt még szarabb lett a helyzet mint volt."

Mitől volna? Mert emberükre akadtak?
Mert félmillió kettős magyar állampolgár van(lett), végre 2010-től, miközben a "művelt Európában" ez majdnem mindenhol már régesrég lehetőség volt, csak az itteni és külhoni hazaárulók akadályozták meg Magyarországon ezt sikerrel évtizedekig?

Putyilov gyári melós 2012.05.12. 15:49:10

@MACISAJT:
A Kedves Vezetőd eddig mindent megtett azért, hogy minnél jelentéktelenebb képviselete és egyúttal beleszólása legyen a saját sorsába a környező országok parlamentjeiben a magyarságnak.

Szlovákiában a két egymással rivalizáló magyar párt bő 12%ot is összehozhatott volna, ha beleszámoljuk a testvéri civakodástól herótot kapó választásra el nem menteket is, akkor még több lenne a képviselőjük.
Orbán nyaloncai be sem jutottak, a rájuk leadott szavazatok elvesztek.

Mindenhol ugyanezt az oszd meg és uralkodj játékot játsza el.
És ez a játék mindennek nevezhető, csak épp magyar nemzeti érdeknek nem!

Orbán határon túli játszadozásai a román, szlovák, szerb, ukrán nemzet érdekeit szolgálják.
Hazaáruló!

MACISAJT 2012.05.12. 15:51:39

Horvátország-felvették az EU-ba
Szlovénia- EU- és eurózóna tag.
Szlovákia- EU-és eurózóna tag
Csehország-EU tag.
Ukrajna
Románia-EU tag( a Moldovai Köztársasággal gyakorlatilag már unióban.)

És a többiek.
Még a legalább népség koszovói albánoknak is nagyobb a nemzeti érdek érvényesítő képessége.

Igaz, sehol sem fordult az elő mint ami Magyarországgal.
Magyarországnak ugyanis még hazaárulóból is csakis a legalja jutott.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.12. 15:52:13

@MACISAJT: És amióta megkapták a csodálatos kettős állampolgárságot azóta nem verik őket? Azóta beszélhetnek a saját anyanyelvükön. Jobb lett nekik bármivel is? Vagy csak még többen szavaznak majd a pártodra?

"mert emberükre akadtak?"
Úgy mosták fel vele a padlót, hogy öröm volt nézni. A kohéziós alapok felfüggesztése csak számotokra győzelem. :)

"Valójában pláné a MACISAJT 2012.05.12. 15:38:21 "

Arra reagáltam itt:
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

"Mitől volna?"
Szlovákiától tekintsünk el, ott minden kormány alatt ugyan az a helyzet.
Nézzük az aktuális esetet, szerinted ez siker ami most történik? Ettől jobb lett? Szerintem csak szarabb. Bár lehet nektek ez is győzelemnek számít.

Putyilov gyári melós 2012.05.12. 15:54:17

@MACISAJT:

És akkor mi van, ha van egy darab szarpapírjuk?

A szlovákok egyszerűen elveszik a szlovák állampolgárságot, jogfosztottá teszik a magyart, miközben a madárgyilkos szentfazék jókat vadászgat Gasparoviccal, Orbán meg nyakig teleszart gatyával meg se meri említeni a jogsértést Ficonak.

A románoknál pedig elveszik az iskolát, és szétszabdalják az egy tömbben élő magyarságot.

Orbán elvtárs erre annyit brekeg, hogy össze kéne fogniuk!
Talán nem kellett volna kinyalnia a Secus Basescu seggét fényesre.

Putyilov gyári melós 2012.05.12. 15:55:06

@MACISAJT:
Bizony, Orbán Viktor!
Aki mondjuk cigány :O))))

MACISAJT 2012.05.12. 15:55:37

@Putyilov gyári melós: ("Szlovákiában a két egymással rivalizáló magyar párt bő 12%ot is összehozhatott volna, ha beleszámoljuk a testvéri civakodástól herótot kapó választásra el nem menteket is, akkor még több lenne a képviselőjük.")

Csakhogy van egy apró bibi.
Hogy az egyik -a HID-MOST nem "magyar" párt.
Kifejezetten nem az.
És bizonyos erők éppen azért hozták létre hogy megosszák a MKP-t, az addig egyetlen magyar pártot.(Sikerült).

Érdekes, ezt a megosztást nem kérik számon az orbánozó ballibák.
Bezzeg mikor arról volt szó, hogy az erdélyi magyarságot tudatosan, a "neptuni paktummal" jégre vivő RMDSZ mellé kéne egy alternatíva, akkor rögtön a "megosztást" kérték számon ugyanazok a ballibák.

Az a bizonyos kettős mérce, ugyebár.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.12. 15:55:40

@MACISAJT: Meg fogsz lepődni, de minket a szlovénokkal, csehekkel szlovákokkal együtt vetek fel az EU-ba, a románokat meg utánunk. Sőt már soros elnökök is voltunk.

"És a többiek.
Még a legalább népség koszovói albánoknak is nagyobb a nemzeti érdek érvényesítő képessége."

A FIDESZ -akikről tudjuk, hogy a magyarok érdekéért szembeszáll az EU-val- miért is nem vétózta meg a Lisszaboni szerződést, követelve a magyarok sorsának javítását?

Putyilov gyári melós 2012.05.12. 15:57:04

@MACISAJT:

Hát persze, majd a cigány Orbán mondja meg, hogy ki a magyar!

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.12. 16:00:23

@MACISAJT: Fel kellene ébredni, nem csak ballibák szidják Viktorkádat.

"a HID-MOST nem "magyar" párt."

Magyar-szlovák párt. FIDESZ ellenség, mivel nem úgy ugrál ahogy ő akarja. Ezért tönkre kell tenni. Ehhez az egyhez ért a FIDESZ, elpusztítani az ellenfelet, hogy azért szavazzanak rám mert nincs másik lehetőség "alternatíva". Ez odaát nem jött be, ezért megy most az anyázás. Kintieknek nem kel a szemét politikát el kellene fogadni.

MACISAJT 2012.05.12. 16:01:09

Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
("A FIDESZ -akikről tudjuk, hogy a magyarok érdekéért szembeszáll az EU-val- miért is nem vétózta meg a Lisszaboni szerződést, követelve a magyarok sorsának javítását? ")

Világos..:D
A Lisszaboni Szerződést, mely 2009. december 1-jén lépett hatályba,a Fidesznek kellett volna-ellenzékből- megvétóznia..:D

No, állj össze a másik cigányozó nickkel, együtt egy hülyét kitesztek..:)

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.12. 16:02:59

@MACISAJT: Bizony, mivel az elfogadásához 2/3 kell. Az MSZP/SZDSZ/MDF-nek együtt sem volt meg. A FIDESZ nélkül ezt nem lehetett volna elfogadni. Máskor figyelj melyik kapura lősz.

Adalberto Gellenzeeri 2012.05.12. 16:04:27

Ezt az országot egy elmebeteg irányítja egy személyben. Az elmebetegek nem tudnak korrigálni. A "kiszolgáló személyzet" pedig nagyon jól él a búsás baksisból. Így tehát ők meg nem akarnak korrigálni.
Kár is ezt a helyzetet elemezni. Rúgja le a hatalomból ezt a dögöt valaki és akkor érdemes bármin is gondolkodni. Addig nem. Ja meg lerúgni, eltávolítani a hatalomból nem lehet, mert védi a tek. A kör így bezárult.

Putyilov gyári melós 2012.05.12. 16:07:33

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Felmegy a Bumm.skra vagy vagy más szlovákiai magyar portálra, oszt le fog döbbenni, hogy mennyien rühellik a gyökértelen, identitászavaros Kedves Vezetőjét és mennyien látnak át a díszmagyarkodásán :O)))

Varsóban nyakig teleszart gatyában tárgyalt Ficoval, meg se merte említeni neki a magyarok jogfosztását.

Szevasztok 2012.05.12. 16:07:54

@Tivadar főkancellár: "Ebben a helyzetben Magyarország az a fél, akit pofoznak, és ez így is marad, mindaddig, amíg külföldön egészségesen értelmezik a nacionalizmust és a nemzeti érdekeket (szemben mondjuk Magyarországgal...). "

Csak az a nagy baj, hogy az elmúlt 2 év politikája miatt még jelölt sincs a nemzetközi porondon, akit esetleg magunk mellé tudnánk állítani.

Lencsés lstván 2012.05.12. 16:10:10

@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): Te pedig , te magyarkodó büdös anonim zsidó , húzzál vissza a MAZSIHISZ fórumára !

Putyilov gyári melós 2012.05.12. 16:10:11

@MACISAJT:

Megszavazták a Fideszes elvtársak?

MEG!

Szerbia EU csatlakozási tárgyalásával kapcsolatban a románok kemény feltételeket szabtak, Orbán elvtárs meg benyalt a szerbeknek a meleg xarig.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.12. 16:11:01

@Szevasztok: Ezt rendbe lehet hozni, ha az utánuk jövő, teljesen más külpolitikát folytat. Rájuk lehet fogni, hogy elmebetegek voltak, de eltávolítottuk őket. Viszont ha az utánuk jövő másik párt is ugyan ezt fogja tenni, akkor jóval nehezebb lesz a helyzet.

Lencsés lstván 2012.05.12. 16:11:32

Rohad hazudozó anonimok ! Ne merjék a miniszterelnök urat pocskondiázni ! Fáj az igaz , hogy fejlődik az ország ? Nekem tényem van !

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.12. 16:12:47

@Putyilov gyári melós: A román felvétel előtt se verték magukat nagyon. Itt egyedül a szlovákokat nem lehetett volna megfogni, de hát ugye az ilyen politikához érdekelni kellene az embert/pártot a magyarság sorsa.

Szevasztok 2012.05.12. 16:12:48

@yatumux: "Nem lehetne egyszer legalább a külpolitikában összefogni ???"

Hát ha OV inkább a széthúzást szorgalmazza a határainkon túli magyar szervezeteknél, akkor hogyan?

Putyilov gyári melós 2012.05.12. 16:13:14

@Lencsés lstván:

A szart nem pocskondiázzuk mi magyarok, hanem lehúzzuk a klozetba :O)))

Adalberto Gellenzeeri 2012.05.12. 16:13:48

@yatumux: Obama vállalható elnöknek, minden tekintetben. orbán semmilyen szempontból nem vállalható fel a normális tisztességes embernek.

Lencsés lstván 2012.05.12. 16:16:30

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Amíg nem tanulsz meg írni anonim , nem reagálok ! Sértésed lepereg ! A "kultúrád csapkodja" ...

Adalberto Gellenzeeri 2012.05.12. 16:16:48

@Lencsés lstván: Nekem is van tényem. Bent a belemben. Naponta kiürítem a WC-be. De ez a "termékem" végül is hasznosul. orbán nem hasznosul sehogy. Tehát még szart se ér !

Putyilov gyári melós 2012.05.12. 16:18:15

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

És mit érdekli Orbánt vagy a többi gyökértelen Fideszest a magyarság sorsa?
Négyóránként van egy öngyilkosság a népboldogításuknak köszönhetően.
A fiatalok 90%a korruptnak és hazugnak tartja az összes politikust, sőt az egész rendszert.

Orbán és Gyurcsány elvtársa mást se tesznek, minthogy folyton egymásnak ugrasztják a jónépet, közben a színfalak mögött jókat röhögnek rajtunk, amikor osztozkodnak.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.12. 16:19:03

@Lencsés lstván: Amíg nem fejleszted a szókincsed, addig nem is nagyon sok értelme van veled intelligens csevegést folytatni. :D

És tovább javaslom: "a tényeidet meg dugd fel"
Had csapkodjon.

Adalberto Gellenzeeri 2012.05.12. 16:20:43

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
Én Obamáról írtam. Őt nem rasszisták jelölték. Ebben az országban mérhetetlen mennyiségű vállalhatatlan politikus van jobb és baloldalon egyaránt. De ők nem lesznek miniszterelnökök. Ez az elmebeteg orbán viszont az. Meglátszik ezen az országon.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.12. 16:21:54

@Adalberto Gellenzeeri: Már bocsi, de a demokrata párt nem gyengén rasszista. Tudtommal az ő jelöltjük.

lüke 2012.05.12. 16:29:08

@yatumux:
ez nagyon jó!
épp ma irtam valakinek, mi addig dacból szétverjük a sajátunkat is

yatumux 2012.05.12. 16:30:30

@Szevasztok: Szerinted ez ilyen egyszerű és ilyen bonyolult ? :)

Ez tőled és tőlem függ nem OV-tól nem is Gyurcsánytól.

Te tényleg azt gondolod hogy Gyurcsány vagy Orbán hibás ?

Szerintem Te meg ÉN

yatumux 2012.05.12. 16:37:28

@Adalberto Gellenzeeri:

Elég sokaknak vállalható neked nem.

Mind a kettő tiszteletben tartandó

hm ? :)

Attól hogy más a véleményed nem azt jelenti hogy a másik a sátán :)

Légy már kicsit belátóbb kérlek

ebbe az országba béke kell most már létkérdés

orbán illetve a fideszesek voltak lesznek.

mit szeretnél ? változzanak meg ? menjenek el ?

reailtás ?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.12. 16:42:45

@yatumux: A FIDESZ eltűnés nem feltétel, van rá igény, tehát kell. Orbánnak viszont menni kell, amíg ő politika közelében van nem látom a lehetőségét a megbékélésre, nem mások miatt, hanem miatt. "Genetikailag" alkalmatlan erre. Ha a navracsics-félék átvennék a hatalmat nem bánnám.

tábormegsemmisítő 2012.05.12. 16:49:31

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "Orbánnak viszont menni kell, amíg ő politika közelében van nem látom a lehetőségét a megbékélésre"

Miért nem írod le inkább nyíltan hogy azért utálod Orbánt mert egy kötekedő cigány? És ráadásul rasszista romafób is

no successful 2012.05.12. 16:50:34

@Hertelendi:
"A románok azt csinálnak, amit jónak látnak. Az, hogy ez nem tetszik a törpecigánynak az egy dolog. Ő eddig csak olyat tett, amit egész Európa elítélt.
Az a baja, hogy nem lesz tere a politizáláshoz Tőkés (réce) Lászlónak. Másik ország más emberek. Törődjünk a saját dolgainkal."

Látod ebből a kommentedből messze nem derül ki melyik politikai vonalat képviseled.
"Az, hogy ez nem tetszik a törpecigánynak az egy dolog." (hmm talán szélsőjobb ?)

"Ő eddig csak olyat tett, amit egész Európa elítélt." (Bal-lib ?)

"Másik ország más emberek. Törődjünk a saját dolgainkal." (bal-lib)

Nos a véleményem az a "Törődjünk a saját dolgainkal." megjegyzésedre, hogy hiszen azzal törődünk, Magyarok, a Magyarok dolgaival törődnek.
Az ilyen mentalitás miatt, amit képviselsz, szakították el, és csapták másik országhoz anno a magyarság egyharmadát.
Egy ballib kormány asszisztálása és folyamatos hátrálása vezetett ahhoz az antant, és a kisantant számára kényelmes megoldáshoz, amit trianoni békediktátumnak nevezünk.

Még valami.
Európa a nemzetiségi kérdést nem köti össze azzal, hogy Magyarországon éppen milyen kormány van, és az, hogyan akarja pl. a jegybankelnök fizetését szabályozni.
A helyzet az, hogy az ilyen dolgok mögül, ha lehetett mindig kihátrált. A szlovákok a nyelvtörvényüket mikor is hozták? Milyen kormányunk volt akkor ? És Európa akkor mit lépett ?
A nacionalizmus előretörése ebben a térségben elsősorban a gazdasági helyzettel függ össze. Na meg a Trianoni döntéshozók lusta hanyagságával. A legutóbbi balkáni háború is ennek köszönhető. Mert rajtunk csak bosszút akartak állni, de a Horvátok pl. mit vétettek, hogy oda nyomták őket a szerbek alá ?

De mindegy a lényeg az, hogy megint fából vaskarikát csináltok.
Az hogy a kisantant nacionalista és magyargyűlölő, sajnos messze független attól, hogy milyen kormányunk van.

Szalahadin 2012.05.12. 16:54:31

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
"Eszem ágában sincs védeni az SZDSZ-t, vagy "horngábor"-t, de a szélsőségesek mindenhol egy ilyen szemét fajta csoportot alkotnak."

Abból a szempontból az szdsz mérhetetlenül károsabb szélsőség volt, mint akár a Jobbik, akár a MIÉP, hogy neki a szándékai és a céljai voltak megkérdőjelezhetőek, nem a módszerei.

Nagyon nem mindegy, hogy ELEVE ártani akarsz, vagy annyira szeretnéd megoldani a problémát, hogy túlzásokba esel.

A harmadik, hogy a Jobbik megszületésétől kapja az ívet, hogy szélsőséges, az szdsz pedig úgy volt az, hogy közben maga volt a véleményformáló, vagy legalábbis véleményterrort gyakorló, ez se mindegy, ezért is borzasztó veszélyes.

no successful 2012.05.12. 17:05:47

@Szalahadin:
"az szdsz pedig úgy volt az, hogy közben maga volt a véleményformáló, vagy legalábbis véleményterrort gyakorló, ez se mindegy, ezért is borzasztó veszélyes. "

S teszi ezt úgy, hogy még mindig médiafölényt élvez !

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.12. 17:06:03

@Szalahadin:

"Nagyon nem mindegy, hogy ELEVE ártani akarsz, vagy annyira szeretnéd megoldani a problémát, hogy túlzásokba esel."

Hát szerintem a jobbik nem csak a segíteni akar de rosszul kategóriába esik. Szerintem ugyan úgy ártani akar mint az SZDSZ. Nekem ez a véleményem.

@tábormegsemmisítő: Ha te annak tartod az a te dolgod. Ne aggass a számba szavakat.

@no successful: Sajnos Európa még mindig nem nézett szembe azzal amit a Párizs környéki békék során elkövetett. Ez belülről marja szét az EU-t, mint a rák.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.05.12. 17:10:26

Az orbáni jellemtelen szarkeverés eredménye, ahol "segített" rögtön buktak!

Hullagyár, hullagyárnak hívom.” Az egykori dolgozók emlékeztek így az Arany Alkony idősotthonban eltöltött éveikre. A Célpontnak nyilatkozó ápolónő és szociális nővér arról számolt be, hogy a 2000-es évek elejétől fogva sokakat segítettek szándékosan a halálba. Akkor több mint 2 év volt a várakozási idő, a főnökség részéről pedig elvárás volt, hogy minél több szoba ürüljön, hogy sok új beköltöző legyen, aki befizeti a többmilliós belépési díjat. Ahogy az egykori dolgozók fogalmaztak, „pörgetni kellett az öregeket”. A legegyszerűbb, de leghatásosabb módszer az egykori dolgozók szerint az idősek átgyógyszerezése volt.

Most a fidesz küldi a halálba a rokkantnyugdíjasokat. Konkrét célszámmal -150 ezer ember vissza a munka világába- alázza, bünteti, lehetetleníti el a kormány a rokkantakat.
Ezek a szerencsétlenek évek, évtizedek óta nem dolgoznak a szakmájukban, ebben a nagy munkanélküliségben hol van szükség rájuk?
Sunyi, álszent, kegyetlen, szívtelen magatartás.

Orbán verjen meg az Isten!
!

tlvajferi 2012.05.12. 17:28:56

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
még hogy jobbikos provokátor vagyok?!
na nem
egyszerűen véleményem szerint nincs jogotok magyarul pofázni a neten
nem érdemlitek meg a szabadságot, beszéljetek szlovákul vagy románul!
az a jövő nyelve a kárpát medencében
sz*rháziknak

Szevasztok 2012.05.12. 17:34:55

@Lencsés lstván: "Nekem tényem van !"

Orvosnak mutasd meg magad gyorsan! Ugye fórumon keresztül nem ragályos?

Szevasztok 2012.05.12. 17:38:07

@yatumux: "Te tényleg azt gondolod hogy Gyurcsány vagy Orbán hibás ?

Szerintem Te meg ÉN"

Lényegében egyetértünk. Annyival kiegészíteném azonban, hogy mindenkinek megvan a helyzetért a maga felelőssége. GyF-nek és OV-nak annyiban több, mint neked meg nekem, amennyivel több embert tudnak befolyásolni.

Ha ez nekünk nem tetszik és nem hozunk össze (Te meg Én) valamit, ami jobb, akkor az meg a Mi felelősségünk.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.12. 17:39:22

@tlvajferi: Szóval az vagy. :D

Nem te szoktad Izraelt éltetni, meg kiirtásáról magyarázni a youtube-on, hogy ezzel lejárasd a zsidókat? Természetesen mindenféle pártmegbízás nélkül.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.05.12. 17:40:10

@no successful: "Európa a nemzetiségi kérdést nem köti össze azzal, hogy Magyarországon éppen milyen kormány van, és az, hogyan akarja pl. a jegybankelnök fizetését szabályozni." - ez a halvány remény bennem is felmerült, de azért nem ártana segíteni nekik az összenemkötésben, pláne ha a legfőbb bajuk mégsem a bankelnöki fizetés.

no successful 2012.05.12. 17:56:09

@timargabor:
"pláne ha a legfőbb bajuk mégsem a bankelnöki fizetés. "
Meg más sem. Úgy tudom, legutóbb szinte minden kérdésben engedtünk az elvárásaiknak. (Összefüggésben az IMF tárgyalások elindításához szükséges hozzájárulással.)
Most akkor mi van ?
Megismétlem, sajnos annak, hogy a kormányunk milyen intézkedéseket tett eddig nem sok köze van ahhoz, hogy az unió miként áll hozzá a nemzetiségi kérdéshez. Erre nem csak a szlovák nyelvtörvény a jó példa, hanem a Benesi dekrétumok nemzetiségekre vonatkozó részei pl (Azokat sem zorbán miatt hagyták érvényben).
Az egyedüli lehetőség számunkra, a még karakánabb kiállás, nemzetiségi érdekeink mellett.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.12. 17:58:04

@no successful: A magyar kisebbségeknél egyetlen egy iránynak van értelme a lobbi. Erre viszont már bizonyítottan képtelen a Jobbik, LMP, FIDESZ, MSZP, SZDSZ.

Lencsés lstván 2012.05.12. 17:59:14

@tlvajferi: Te egy rohadt zsidó vagy , aki anonim hergeli a magyarokat !

Lencsés lstván 2012.05.12. 18:00:12

@Szevasztok: Milyen fórum anonim ? A blog és a fórum között tudod a különbséget ? A "kultúrád" csapkodja ...

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.05.12. 18:12:48

@no successful: várjuk meg, mi a véleményük az Országos Bírói Hivatal és Handó Tünde ügyében (az, hogy "engedtünk", még csak szóban történt meg, nem ment át törvényalkotásba).

"Az egyedüli lehetőség számunkra, a még karakánabb kiállás, nemzetiségi érdekeink mellett." - Ebben maximálisan egyetértünk.

Hertelendi 2012.05.12. 18:12:53

@Lencsés lstván: Szevasz te nagyon hülye barom állat!:)

Sir Galahad 2012.05.12. 18:38:27

"Az elmúlt évtizedek hazai diplomáciai gyakorlata ilyen esetekben az európai közvetítésben bízott" - csak nem ment vele lényegében semmire, ezért próbálkozik a jelenlegi kormány más módszerekkel. Lehet, hogy ez sem vezet sikerre, de rosszabb helyzetben így sem leszünk - a nullánál a másik nulla nem kevesebb.

ostvan2 2012.05.12. 18:46:15

Nemzetiségi kérdésekkel kapcsolatos tapasztalataim:
- Szerbiában (Vajdaságban) örököltem egy ingatlant. A bíró (ott a bíróság végzi a hagyaték átadást) MAGYAR nyelven adta ki nekem a végzést.
- Szlovákiában élő rokonok (ma már 60-70 éves emberek), akik magyarként születtek, az édesanyjuk CSAK magyarul beszélt, általános iskolát, középiskolát magyarul végezték ma egymás között szlovákul beszélnek (magyarul csak a mi kedvünkért). A gyerekeik közül csak az tud magyarul, aki itt dolgozott, dolgozik Magyarországon.
- Kárpátalján élő rokon (szintén 60 fölötti értelmiségi) mondta, hogy "érvényesülni csak a többségi nemzet nyelvén lehet".
- megfigyelésem szerint a Magyarországon élő cigányok többsége magyarrá akar válni (ha hagyjuk).
Ezek tapasztalatok. Hogy mi a 'magyar érdek', azt nehogy már azok próbálják megmondani, akik még nem láttak közelről külföldön élő magyar nemzetiségű embert. Álmodozni lehet, de a realitásokat is számba kellene venni.
A megoldás (szerintem): itthon olyan gazdaságpolitika, hogy a külhoniaknak érdemes legyen idejönni tanulni, dolgozni (meg a mi fiataljainknak itthon maradni).
Aki jobbt tud, tegye meg a javasltát!

Lencsés lstván 2012.05.12. 18:48:58

@Hertelendi: Te csak guggolj le a biciklid mellé pisilni , anonim !

Hohó60 2012.05.12. 19:00:20

Rosszindulatú, szélsőséges balliberális indulatok által eltorzított firkálmány a poszt. Nem érdemes vele foglalkozni.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.12. 19:16:13

@ostvan2: Azzal egyetértek, hogy rendbe kell rakni a gazdaságot. Az elvándorlásra és az alacsony születésre meg azonnal megoldást találni. Azután meg ennek a minél teljesebb megvalósulását követelni:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/88/Kingdom_of_Hungary_1944_44_Varmegye.png

@Hohó60: Na látod pont ezért volt felesleges ezt a hsz-t is ideírnod. Menj foglalkozz inkább "értelmes" dolgokkal.

ostvan2 2012.05.12. 19:30:36

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Ha a gazdaság rendbetétele után vesszük elő azt a kérdést, akkor támogatom.
Elsősorban azon kellene dolgozni (civileknek és politikusoknak együtt, vagy párhuzamosan), hogy ez az ország élhető hely legyen, ahol jól érezzük magunkat. Ehhez - szerintem - elsősorban a törvényeket, rendeleteket kellene átnézni, ami felesleges (ami csak arra jó, hogy a törvénytisztelő és rendes embereket korlátozza) azokat eltörölni, stb. A bűncselekmények ellen a felderítések javításával és nem a büntetések fokozásával lehet harcolni (konkrétan a közlekedésben 5 jó helyen kiosztott figyelmeztetés hatékonyabb, mint 10 értelmetlen büntetés). És sorolhatnám az adóztatásban, vagy a vállalkozásokat terhelő szabályokban bőven megtalálható teljesíthetetlen ellentmondásokat, amelyek nélkül sokkal jobb lenne itt élni.
Amit eddig leírtam az még pénzbe sem kerül (lehet, hogy ezért nem érdekli a döntéshozókat?).

Hertelendi 2012.05.12. 19:41:28

@Lencsés lstván: Most mi bajod van? Csak köszöntem:)

dr kíváncsivagyok 2012.05.12. 19:43:24

@Tivadar főkancellár: "
" Egy államnak valóban kötelessége kiállni a polgáraiért, de elsősorban azokért, akik az adóforintjaikkal próbálják erősíteni az országot."

Nagyon-nagyon egyetértek! Ez volt az egyik oka, hogy az MSZP-SZDSZ-koala olyan hatalmasat buktázott 2010-ben, már elfelejtettétek? "

Attól még igaz...

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.12. 19:45:31

@ostvan2: "amit eddig leírtam az még pénzbe sem kerül (lehet, hogy ezért nem érdekli a döntéshozókat?)."
Vagy csak szimplán így érzik biztonságban a hatalmukat. Nem tudni.

Azzal meg egyetértek, hogy addig ne akarjuk már őket visszacsatolni, még itthon szarabbul élnének mint kint.

"a bűncselekmények ellen a felderítések javításával és nem a büntetések fokozásával lehet harcolni (konkrétan a közlekedésben 5 jó helyen kiosztott figyelmeztetés hatékonyabb, mint 10 értelmetlen büntetés)."
Támogatom a jobb felderítést, de mint más fórumban kifejtették szadista vagyok és imádom bántani az embereket. Tehát támogatom a keményebb büntetést is (mielőtt valaki elkezdni nem anyagi megfontolásból, ez ebben az esetben nem izgat).

"ehhez - szerintem - elsősorban a törvényeket, rendeleteket kellene átnézni, ami felesleges (ami csak arra jó, hogy a törvénytisztelő és rendes embereket korlátozza) azokat eltörölni, stb."

Ésszerű, egyszerű, könnyen betartható és követhető. Na ezeknek pont az ellenkezője jellemző a magyar adó rendszerre és törvényekre.

Lencsés lstván 2012.05.12. 19:45:44

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Miért biztatod arra hogy túrja az orrát ? Nála az a legértelmesebb , anonim !

dr kíváncsivagyok 2012.05.12. 19:45:48

@Lencsés lstván:
" Te egy rohadt zsidó vagy , aki anonim hergeli a magyarokat ! "

Vagy cigány,..mi ? Nektek mindegy , csak ellenségképetek legyen . Ha nincs , frusztrálva érzitek magatokat. Nácigeci....

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.05.12. 20:39:13

de azért mi is eladósodtunk és ez a legfontosabb! nem vagyunk igazi fekete bárányok, jó szolgalelkű hitelzabáló nép vagyunk, senkinek semmi baja nem lehet velünk!!!

XD

ananda123 2012.05.12. 20:40:14

" Az elmúlt évtizedek hazai diplomáciai gyakorlata ilyen esetekben az európai közvetítésben bízott"

Ami az újkori magyar demokrácia egyik legidiótább önámítása volt.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.12. 20:52:39

@ananda123: Egyetértek.

Ezt nekünk kell megoldani nem az Uniónak. Kezd unalmas lenni, hogy mindenki mástól várja a segítséget. Magyarokért a magyaroknak kell küzdenie.

Másfelől a franciák már megmutatták mennyire érdekli őket a magyarok sorsa.

Éhes_ló 2012.05.12. 21:35:37

Ez a meccs a szülőszobákban dőlt el, évtizedekkel ezelőtt.
Mivel a demográfia tudománya nem holmi propagandaműfaj, ezért nem is nagyon kapnak szót azok, akik el tudnák mondani a jelenlegi tendenciák fennmaradásával milyen lesz a Kárpát-medence etnikai összetétele 10-20-30-50 év elteltével.

Cigányország lesz, itthon zuhanásszerűen fogyó magyar kisebbséggel és eltűnt, addigra kulturális örökségében is megsemmisített határon túli magyarsággal.

Aki túl akarja a családjával ezt a biológiai fegyverekkel vívott háborút élni, annak el kell menekülnie innen. Gyorsan és véglegesen.

ostvan2 2012.05.12. 21:59:45

@Éhes_ló: igen, és akkor még kevesebben leszünk. Mert aki elmegy, az az új hazájában (lakhelyén) nem tudja - többnyire nem is akarja - megtartani a magyarságát.
Van esetleg jobb ötleted?
A Magyarország területén ma élők genetikai összetétele rendkívül vegyes. Tehát befogadó nemzet voltunk. Akár tetszik, akár nem, az itt élő cigány is magyar állampolgár. Ha útálod, akkor is MAGYAR. Nekem nem a cigány nemzetiségűekkel van bajom, hanem a cigánymódra élő és gondolkodó söpredékkel. És ez nem bőrszín kérdése, hanem mentalitásbeli defekt.
Két kérdés:
- határozd meg, ki a cigány?
- mit szólsz, ha valaki más téged tart cigánynak?

Félreértés elkerülése érdekében: nem vagyok cigány és nem vagyok eszetlen jogvédő. De a gyűlölet zsákutca. A probléma valós (én is tudom, miről beszélsz), de nekünk kell megoldani.
Egy apróság: a jobb anyagi helyzetű cigány családokban alig több gyerek születik, mint a fehéreknél.

Éhes_ló 2012.05.12. 22:51:50

@ostvan2: sajnálom, hogy az etnikai összetételt összetéveszted az állampolgársággal. Ez nem szerencsés és én sem tettem ilyet semmi esetre sem.

Leszarom ki minek tart és azt is leszarom, aki meg akarja szabni, én kit minek tartsak. Túl vagyok az szdsz korszakotokon, mikor engedély kellett ahhoz, hogy valamit a magyar nevén nevezhessek, vagy tabunak nyilvánított szavakat kimondhassak.

Nincs megoldás a magyarság etnikai-demográfiai problémájára, mert annak jövője már 20-30 éve eldőlt itthon és határon túl is.
Akárcsak az adósságcsapdánk, amibe bezártak minket.
Eddig nem volt trendforduló egyik területen sem.

Nincs sikeres cigányintegrációs modell a világban.
Ha tudsz ilyet leírni, akkor Nobel díj jár érte minimum.
A többi blabla.
Felesleges.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.12. 23:15:15

@Éhes_ló: Tud az emberi faj egyszer a történel során 3-20 ezer közé csökkent(becsléstől függően).
Most 7 milliárdan vagyunk. Úgyhogy jó lenne ha abbahagynád a magyarság temetését.

"akárcsak az adósságcsapdánk, amibe bezártak minket."

Nem nyavalyogni meg ripacskodni kellene, és meg lehetne oldani. Ezt nem a gonosz "cionisták" miatt nem lehet megtenni, hanem ha egy kormány megpróbálná más pályára tenni a gazdaságot a mostaninál, a saját népe küldené fel az első lápavasra pinjatának.

Továbbiakban kevesebb konteó fogyasztását javasolnám.

outisz 2012.05.13. 00:11:02

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

" Tud az emberi faj egyszer a történel során 3-20 ezer közé csökkent(becsléstől függően)." - na akkor kellett volna összefogniuk a krokodiloknak, meg az oroszlánoknak, most nem itt tartana a világ. csak állitom ott is az volt a baj, hogy a szemét libsi oroszlánok, meg vérnáci krokodilok nem egyeztek... igy kerek a világ...

Éhes_ló 2012.05.13. 07:10:25

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Amennnyiben a hozzászólásodat személyesen nekem szántad, elmondanám, ezek tőled és tőlem is tűlnyomórészt független folyamatok, melyek kapcsán tényeket állapítanak meg az erre hivatott tudományok a jelen tendenciák alapján.
Ez pedig nem nyavajgás, hanem tudomány.
Persze pont emiatt nem népszerű, és nem is a PC média agymosó folyamatába való, mert esetleg zavart okoznának a hozzád hasonlók buksijában és a politikusaink nem futhatnának ámokot, ha a zombiland népét érdekelné mi lesz a gyermekeivel, unokáival.
Pedig jól látható mi lesz.
Az lesz amit leírtam a közléseik alapján.

Atisz 2012.05.13. 10:13:57

Nos, ha megnézzük az I. és a II. világháború utáni "békeszerződések" felelőskeresési eljárásait, akkor nem biztos, hogy annyira légből kapott és mesterségesen szított az a "mindenki ellenünk van" nézet...

Atisz 2012.05.13. 10:17:15

Az Európai Uniót ("a felvidéki magyarokat sújtó nyelvtörvény a Szlovák állam belügye") jó lenne elfelejteni az ilyen ügyekben.
Milliószor leírtam már (nem csak én, hanem nálam okosabb, kvalifikáltabb emberek is): az EU nem államszövetség, hanem egy gazdasági érdekeken alapuló érdekközösség. Nem több és nem kevesebb.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.13. 11:03:24

@Éhes_ló: Az, hogy ennyire ráfüggtél a konteokra elég nagy probléma, de azért megpróbálhatnál a realitások talaján maradni.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.13. 11:39:53

@Atisz: Akkor ugyan ez elmondható a törökökről is. Egy potenciális szövetséges. Ideje lenne körülnézni a nagyvilágban, és nem bezárkózni, mert az lesz belőle ahol most tartunk.

nahát-nahát 2012.05.14. 00:25:24

"A rendszerváltás időszakában, illetve azóta a hasonló konfliktusok megoldását Magyarország mindig az európai fórumokon kereste, és valamelyes szinten találta is"

Egyetlen érdemi példát mondj, amikor az elszakított nemzetrészek ügyében számíthattunk az európai fórumokra!

Szúrófény 2012.07.10. 17:42:45

@vasziljevics: Okoskám! Az állami munkáltatót kötelezni lehetett a cigók foglalkoztatására, a magán munkáltatót nem! Ennyi! Nem a bőrszín az ok, a munkához való, hozzáállás, inkább kerülés!

Szúrófény 2012.07.10. 17:47:51

@Éhes_ló:S valljon mi megint ezen elfogultság oka, melly a közönséget e tárgy körül tökéletes sötétségben tartja? Semmi egyéb, mint országos embereink legnagyobb részének járatlansága a reactiók törvényi körül – melly, mint fentebb érintém, felette fájdalmas, s a közönségre nézve kimondhatatlan káros… Minden engedékeny s lágy törvény okvetetlenül éppen ezen most említett effectust szüli. Tíz bűnöst s gondatlant directe kimél, ellenben száz ártatlant és szorgalmatost indirecte büntet…a rosszat, lágyvelejűt, tanulatlant s gondatlant ápoló törvény, midőn e szép társaságnak néhányit tán megmenti – s csak tán, mert ez is kérdés – minden bizonnyal számtalan jót,okost, tanultat s gondost szüntelen büntet, s eképp nem az élet elvének, de a rom Istenének állít oltárt.”
De hát ezt a korszerűtlen és tudatlan Széchenyi István írja a Stádium lapjain. Ellentétben a mai felvilágosult politikusainkkal, akik az említett lágyvelejűt ápoló törvényt működtetetik

Szúrófény 2012.07.10. 17:49:50

@Éhes_ló: Richard Dawkins az Önző gén, című könyvében: 149.old. „Tulajdonképpen semmi nem akadályozhatja meg, ha egy anyagi forrásokkal egyáltalán nem rendelkező párnak pontosan annyi gyermeke legyen, amennyit a nő ki tud hordani. Ám a jóléti állam nagyon természetellenes dolog… Miden túlzott engedékenységgel járó gén azonnal megbűnhődik: az ilyen gént magukban hordó gyermekek éhen halnak… Eltörültük, a családot, mint gazdasági önfenntartó egységet, s az állammal helyettesítettük. A fogamzás gátlást azzal támadják, hogy természetellenes. Így igaz, nagyon természetellenes. Ám természetellenes jótéti államunk is, hacsak nincs természetellenes születésszabályozásunk is, mert máskülönben a végeredmény a természetben is fellelhető nagyobb nyomorúság. A jóléti állam a legnagyobb önzetlen rendszer, amit az állatvilág valaha ismert. Azok az emberek, akiknek több gyermekük van, mint ahányat felnevelni képesek, valószínűleg a legtöbb esetben túlságosan tudatlanok ahhoz, hogy tudatos visszaéléssel vádolhatnánk őket.
süti beállítások módosítása